|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża..?
Cytat:
Cytat:
.Poza tym w ciąży nawet przez 3 pierwsze miesiące może wystąpić krawienie .Więc radzę zrobić test.
|
|
#1742 |
|
Raczkowanie
|
Ciaza?
witam!mam pytanko dotyczace mozliwosci zajscia w ciaze.otoz miesiac temu kochalam sie z facetem, po 3-ech tygodniach dostalam okres, ktory byl srednio obfity,zrobilam test ciazowy(niestety nie z porannego moczu bo korcilo mnie) i wynik wyszedl negatywny.ciagle mnie pobolewa caly brzuch i jajniki.mamtakie skurcze ktore strsznie bola akle moze zwiazane jest to z tym ze mam nadrzerke olbrzymia i zawsze jak sie denerwuje to spinam miesnie brzuch i odczuwam ogromny bol.mialam robione ogolne badanie moczu i na szczescie nerki sa czyste tylko wyszlo jakies zakazenie w moczu wiec nie wiem.nie wiem czy to mozliwe ze facet mi cos "zapodal".poza tyum jakos dziwnie sie czuje, ale wydaje mi sie ze to moze byc moja psychika bo wiem ze nie moge byc w ciazy po tym co mi zrobil ten mezczyzna.ogolnie jestem strasznie nerwowa i jestem panikara..prosze o porade.czy mozliwe jest ze moge byc w ciazy?
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciaza?
wogole nie rozumiem twojego pytania skoro test nic nie wykazal do stałas okres i nic inego na to nie wskazuje to czym sie martwisz? I nie zakladaj tysiecznego takiego samego watku.
|
#1744 |
|
Raczkowanie
|
Ale... Piersi mnie już prawie nie bolą.. Tylko po bokach... I skrzepy były drobniutkie.. Czy to w dalszym ciągu może być ciąża?? Wielkim problemem by nie była, z chłopakiem jesteśmy od dawna, rodzice by pomogli, facet jest odpowiedzialny i ma dobra prace, mieszkanie... No ale matura...
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
to może jednak skoczysz po test i to sprawdzisz??
No bo skąd my możemy wiedzieć czy jesteś w ciąży czy nie?? Zrób test i będziesz miała pewność. A objawy takie jak mdłości, bóle piersi itp chyba nie występują tak szybko po zapłodnieniu.
|
#1746 |
|
Raczkowanie
|
ewa ja mysle ze nie jestes w ciazy okres wystapil .. wystapil a na nastepny raz pomyslcie o zabezpieczeniu bo sama mialam takie schizy kiedyś. Nie martw się tylko tak jak mówię pomyśl o zabezpieczeniu, ja np mam tak że w tym miesiącu mialam 7 dni a w zeszłym 5 dni trwał mój okres więc spokojnie
NOWY UPORZąDKOWANT WąTEK!! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=153718 STARY WąTEK SUPER, EXTRA CIUSZKI DLA KAŻDEJ DZIEWCZYNKI ZAGLĄDNIJ DO MOJEGO WĄTKU A NIE POŻAŁUJESZ PROSZĘ O ODPISYWANIE W MOIM WĄTKU !! |
|
|
|
#1747 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciaza?
nie jesteś w ciąży nie schizuj
NOWY UPORZąDKOWANT WąTEK!! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=153718 STARY WąTEK SUPER, EXTRA CIUSZKI DLA KAŻDEJ DZIEWCZYNKI ZAGLĄDNIJ DO MOJEGO WĄTKU A NIE POŻAŁUJESZ PROSZĘ O ODPISYWANIE W MOIM WĄTKU !! |
|
|
|
#1748 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pękła prezerwatywa ... ciąża ?? :(
Możliwość zawsze jakaś jest, test zależnie od firmy i innych taki badziewi różnie kosztuje ale nie są drogie. Kup test ale nie wcześniej niż za tydzień bo testy wykrywają ew. ciąże mimimum tydzień po zapłodnieniu i nie denerwuj się na zapas bo to może tylko opóźnić okres. Pierwszy objaw jaki byś miała to brak okresu.
|
|
|
#1749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Boże miej litość nad tymi wszystkimi, którzy traktują Wizaż jak Ciebie...jak wyrocznie ![]() a po drugie, nie wiem jak można nie stresować się uprawiając sex bez zabezpieczenia, a panikować przy pęknietej gumce...
|
||
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Niekoniecznie.
Przez pierwsze 3 miesiące może wystąpić krwawienie. Cytat:
Poza tym zawsze w takich awaryjnych sytuacjach warto wziąć postinor.
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Przez pierwsze 3 miesiące może wystąpić krwawienie.
Poza tym u Ewy ten "okres" był jakiś "dziwny" rzeczywiście-więc lepiej zrobić test.
|
#1752 |
|
Raczkowanie
|
oj dziewczyna jak jest zestresowana i podejrzewa ciaze ewentualna to wszystko sie jej dziwne wydaje i masz racje moze wystapic krwawienie ale ono wyglada inaczej niz normalny okres.
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
a czy ja wiem na koncu normalnego okresu jest juz inny kolor..
Jak sie ma takie schizy to juz wszystko wydaje sie podejrzane,czlowiek nawet mysli ze nie tylko piersi ale nawet brzuch sie powiekszyl |
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
tak czy siak test musi byc zrobiony ,bo nie jestesmy wróżkami
|
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie o to chodzi
|
#1757 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje Wam bardzo... Jutro skocze po test... Pozdrawiam.
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
To najlepsze wyjście
.Będziesz wiedziała co i jak .Już po fakcie i co ma być to będzie .A po co niepotrzebnie się denerwować
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
w ciąży nie byłam ale z tego co czytałam na wizażu to kobiety miały najnormalniejszy okres w świecie i dlatego nic nie podejrzewały...
|
|
|
|
#1760 |
|
Raczkowanie
|
Ale to chyba nie dzieje się zbyt często... Każda kobieta przechodzi ciąże inaczej, bo każda z nas jest inna... Niektóre panie do 5 miesiąca ciąży nie orientowały się, że mają malutkiego lokatorka... Stąd moje wątpliwości... Ale chyba nie jestem, skoro ból piersi zmalał do minimum..? (Tak tak, wiem, nie jesteście wróżkami, jutro po test
Pozdrawiam
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Test rozwieje Twoje wszelkie watpliwosci
|
|
#1762 |
|
Przyczajenie
|
Chcialam zapytać ile czasu mogą przeżyć plemniki poza ciałem kobiety, np na palcach? Jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze jesli mezczyzna mogl miec na palcach sperme i wkladal je do pochwy a od czasu wytrysku minela ok godzina?
Bardzo prosze o pomoc.... |
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
A przez ta godzine nie wytarł o nic rąk?
|
|
|
|
#1764 |
|
Przyczajenie
|
no na pewno wytarl.. dowiedzialam sie ze ponoc przemyl rece woda..
wiec nie wiem, i tak sie boje strasznie jest jakieś prawdopodobieństwo??a do okresu jeszcze tydzien...
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli umył ręce? To nic Ci sie nie stanie
![]() Moim zdaniem w ogole ryzyko przy tym przenoszeniu na palcach jest znikome,chyba ze bezposrednio po wytrysku ..no wiadomo |
|
|
|
#1766 |
|
Przyczajenie
|
on to okreslil że tylko "przemył" ręce samą wodą... więc sie wystraszyłam eh.
nie znam sie zbyt dobrze na tych sprawach, dlatego chciałam sie upewnić. no ale juz uspokoiłam się troszkę ![]() bardzo dziekuje za pomoc! pozdrawiam! |
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
M4dzi4, jeżeli nie znasz się za dobrze na tych sprawach..to poczytaj wątki na forum ginekologicznym. np wątek pt. vademecum antykoncepcji, byś na przyszłość nie musiała się denerwować..jeśli będziesz chciała rozpocząć współżycie. o pettingu też na wizażu jest kilka wątków. naprawdę warto poczytać
|
#1768 |
|
Przyczajenie
|
no tak... ale niestety nikt nie napisal takiej rzeczy abym sie uspokoila do konca..
![]() co do zabezpieczania sie, to narazie nie mam glowy zeby o tym myslec ![]() jesli wszystko dobrze sie skonczy to przysieglam sobie ze bede sie zawsze zabezpieczac... ehh dzieki |
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do seksu, czy chociazby pieszczot zwiazanych z seksem to masz? Nie dziw sie zatem, ze sie pytasz o takie rzeczy jak wczesniej. Pzdr
|
|
#1770 |
|
Przyczajenie
|
chodzilo mi o to, ze nie mam teraz glowy zeby myslec o zabezpieczeniu... o tym na przyszlosc, zeby jak to napisala ET-KA nie denerwowac sie w przyszlosci.....a nie o to ze nie mam glowy to myslenia o antykoncepcji w ogole!
poza tym ja zawsze mysle o tym zeby wszystko bylo bezpiecznie. lecz niestety zbyt pozno dowiedzialam sie o tym ze moj facet nie potrafi sciagac spermy chusteczka czy czyms podobnym tylko rekami.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

Zylam w stresie do 12 pazdziernika. Testu nie zrobilam.. I w czwartek wielka ulga - krwawienie z rana. Co prawda dosyc skape, ale zawsze.. W nocy z 1 na 2 dzien bylo obfite, 2 dnia srednio na jeza, a dzisiaj... No wiec dzisiaj po okresie ani sladu
.Poza tym w ciąży nawet przez 3 pierwsze miesiące może wystąpić krawienie .Więc radzę zrobić test.

.

a do seksu, czy chociazby pieszczot zwiazanych z seksem to masz?