|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
BAN stały
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Nikt nawet nie zauwazyl ze mnie od czwartku nie ma
. Czasem czuje sie niewidzialna, ale ten temat juz tu byl poruszany wiec nie narzekam juz![]() Zemdlalam wczoraj w kawiarni, mowie wam potworne uczucie, nie slyszalam co do mnie mowia, czulam sie nieobecna , uszy sie zatkaly, w oczach ciemno a bylam sama z Milenka. Przeszlo mi jak wypilam kawe i zjadlam czekoladke, boje sie ze to moze cukrzyca? . Ostatnio bole glowy sa codziennie i nie do zniesienia. Caly dzien wczoraj lezalam a maz zajmowal sie Milenka i mna, bylam blada jak sciana i glowa mnie bolala . No i powtarzalam "nigdy wiecej ciazy" . Przez pierwsze 4 miesiace nudnosci i wymioty, potem bole glowy , a co bedzie dalej? Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-08-28 o 12:14 |
|
|
|
#3512 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
ja co wypłata tz to coś kupuję po kilka rzeczy ale się zbiera
|
|
#3513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja przed chwila zwymiotowałam cały obiad :/ A od dluzszego czasu mialam z tym spokoj, a tu takie zaskoczenie. Nasz organizm sie poprzewracał i dopiero po porodzie zaczniemy wracać do normalności. |
|
|
|
|
#3514 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
|
|
#3515 |
|
BAN stały
|
No slyszalam ze to cisnienie ale pije 2 kawy dziennie i nie pomaga. Dzis na szczescie czuje sie dobrze
![]() A wczoraj kupilam w H&M sobie spodnie ciazowe i sweterek no i dla dzidziusia komplecik body, czapeczka i spodenki - takie malutkie . A poza tym Milence mnostwo ciuszkow i kozaki. Za wszystko zaplacilam 60futnow takie wyprzedaze sa
|
|
|
|
#3516 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo u nas jak ostatnio weszłam do H&M to spodnie kosztowały około 150 zł, a już nie mówiąc o tym, że na wszystko przeceny tylko w dziale ciążowym nie było wcale;/
|
|
#3517 |
|
BAN stały
|
Spodnie ktore kupilam kosztowaly 7 funtow przecenione z 30
|
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() u mnie dziś upał, idziemy zaraz z ciotka na lody a wieczorem urządzamy z Tz wieczór filmowy ![]() podobno na ból głowy jest dobre obłożenie skroni i czoła ziemniakiem pokrojonym w plasterki. nie próbowałam ale tesciowa i szwagierka mówią że działa
|
|
|
|
#3519 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi się tak strasznie marzy sesja zdjęciowa chciałam mieć chociaż filmik 4D ale sie nie udało za duże koszty my teraz przez te problemy finansowe cienko przędziemy i muszę wszystkiego sobie odmawiać więc 4D już przepadło i sesji pewnie też nie będe mieć często sobie patrze na różne strony na darmowe sesje ale to zawsze gdzieś tak daleko od nas jest ;( nic może jeszcze kiedyś się uda może jak będziemy się starać o drugą dzidzie to będą pieniązki na takie coś (mi to się marzy taka sesja z tż kilka fotek i kilka z moimi rodzicami czyli dziadkami Michasia tak ze taki fajny mały albumik by był) super pamiątka ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
ja miałam już przygody z tymi dada i jak dla mnie to też szajs i ich nie będe kupować no na paczke możesz poczekać czasami jeszcze tydzień a niby przesyłka kurierska ale pieniądze im tak długo księgują ze to brak słow do tego kontakt fatalny ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- a do mnie za godiznke przyjadą rodzice na kawke ciesze się bo tak samej w domu to nudno nie ma sie do kogo odezwać tż w garażu od rana i cały dzień tam będzie siedzieć od kilku dni przychodzi o 4-5 nad ranem tak mu się udało że 2 klientów ma (czyli 2 samochody do zrobienia) i zapierdziel anocki i dnie by jak najszybciej siano zarobić jakieś czasmai mi go tak żal płacze po nocach bo wiem jak mu teraz ciężko by było z czego żyć i żeby cos uzbierać dla potrzebne rzeczy dla dzidziusia dlatego tak bardzo jestem wdzięczna tym którzy sami z siebie coś chętnie mi dają bo to zawsze sie troche nazbiera i mniej wydatków będzie bo będzie mniej do kupowania dlatego też tak strasznei rodzicom jestem wdzięczna że chcą kupić wnukowi wózek bo to najgorszy wydatek jest ehhh i się znowu popłakałam (za bardzo się rozczulam w tej ciązy) ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
zakochałam się w 3 pierwszych cudeńka Rama Caravel Rama Galeon Rama Corvet
|
|
#3520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pearl byłam nad jeziorem kownatki i mimo ,że prawie cały czas siedziałam w cieniu strasznie przypiekłam sobie dekolt i ramiona,no i trochę brzuszek Byłam w czwartek u gina i juz znam potwierdziła ,ze będzie DZIEWCZYNKA czyli PATRYCJA ![]() Wreszcie będę mogła kupować ciuszki ,bo wiem dla kogo. Trochę Was nadrobiłam ale resztę zostawię sobie na jutro , a teraz idę budzić męża bo odsypia wyjazd
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2011-08-28 o 14:44 |
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
my po obiadku schabowe, ziemniaczki i mizeria.,..znow musialam się kłasc kilka razy w czasie robienia obiadu bo mi słabo bylo...coraz rzadziej to mam ael jeszcze sie zdarza... Aga- ja jak czuję, ze odjezdzam to od razu siadam albo się kładę....tylko u mnie to na sto procent wina niskiego cisnienia.... Eliza-gratuluję córeczki
|
|
|
|
#3522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale najwazniejsze, ze odpoczelas tylko teraz smaruj sie,zeby zlagodzic spieczona skorei gratuluje dziewczynki !!! Renata, gratulacje zareczyn. Szczescia i powodzenia! No i zazdroszcze (pozytywnie,zeby nie bylo) udanego urlopu. My w tym roku nigdzie nie jedziemy ![]() Zoska, co do zebow, to podobno bardzo "leca" w ciazy, a nawet nie podobno, bo kilka z nas jest tu przykladem. Nie zastanawiaj sie, tylko maszeruj do dentysty i lecz je jak najszybciej, zeby nie doszlo do infekcji. Nie martw sie, mozna stosowac znieczulenie (tylko uprzedz dentyste o ciazy) i wtedy nic nie boli. Przed chwila sie obudzilam. Juz chyba nici z targow ![]() ![]() Kiepski dzisiaj mam dzien. Wstalam na godzinke, bo tz przygotowal smaczne sniadanie i nie chcialam,zeby poczul sie, ze robil to na marne, ale zjadlam nedzne dwie mini kanapki i tz sam mnie zaprowadzil do lozka. Malo mi te kanapki z reki nie wypadly, jak je trzymalam. Pojde z ciakwosci zmierzyc cisnienie. Do tej pory nawet przy silnych bolach glowy mialam niemal "ksiazkowe". Jednak jestem uczulona i czesto sprawdzam,bo kolezanka z powodu wysokiego nadcisnienia urodzila dzidzie w 26 tygodniu ciazy. Na szczescie wszystko sie dobrze skonczylo i chlopczyk sobie rosnie zdrowo, ale co sie nameczyla i namartwila to tylko ona wie...
|
|
#3524 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my dziś spacerowaliśmy po parku z 2,5godz przez co obiad nam się przesunie prawie, że na kolację no i jak wracałam to już mnie brzuch zaczął lekko pobolewać wiec odpoczywam ![]() Cytat:
|
|
|
#3525 |
|
BAN stały
|
Eliza gratulacje coreczki
|
|
|
|
#3526 |
|
Raczkowanie
|
hej
ciekawa jestem, czy ktos widzial ze mnie nie bylo ![]() ciagle czekam na wizyte 5 wrzesnia i czekam, aż filip uraczy mnie kopniakami ;D ktora juz dzidzia kopie? przyznawac sietesciowa mnie nie lubi zona brata tz'ta jest w 12 tygodniu i juz dostala wanienke od niej, a ja nic, kompletnie ![]() jutro zaczniemy 19 tydzien, a pewnie tez nie wejde bo opiekuje sie moja siostrzenica
|
#3527 |
|
Rozeznanie
|
ankaya a skąd jesteś? bo ja z Częstochowy
![]() mogę wam polecić tego sprzedawcę na allegro: r_p77 w pierwszej ciąży zrobiłam u niego mega zakupy i wszystko było super bezproblemowo
|
|
|
|
#3528 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, szukam kogoś kto leciał samolotem w 7-8-9 mc ciąży. Wybieram się na święta do Polski i na własny ślub. Musze jakoś tam dotrzeć. Lecę 1,5 h do Oslo, a potem 2h do Krakowa. Samochodem gorsza podróż.... Moje linie lotnicze Norwegian wpuszczają z zaświadczeniem od lekarza do miesiąca przed terminem, a jeśli lot nie jest długi to do 2 tygodni przed terminem.
Trochę się boję, czy któraś z was leciała w ostatnim trymestrze samolotem? ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- "hej ciekawa jestem, czy ktos widzial ze mnie nie bylo ![]() ciagle czekam na wizyte 5 wrzesnia i czekam, aż filip uraczy mnie kopniakami ;D ktora juz dzidzia kopie? przyznawac sietesciowa mnie nie lubi zona brata tz'ta jest w 12 tygodniu i juz dostala wanienke od niej, a ja nic, kompletnie ![]() jutro zaczniemy 19 tydzien, a pewnie tez nie wejde bo opiekuje sie moja siostrzenica Hej, ja jestem w 16 tc, i też czekam A teściową się nie przejmuj, jak się wnuczek na świecie pojawi to zwariuje.... i będzie Cię prosić, żebyś ją częściej odwiedzała, a dzieciaczka będzie rozpieszczać..... w końcu to Twoje dziecko urodzi się pierwsze )))))
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja dziś mam kiepski dzień, mdli mnie od rana , był moment że myślałam że będę . Na obiad miałam zrobić polędwiczkę, ale nie miałam siły i robię na jutro, za to tż zrobił obiad i były też schabowe z ziemniakami (miała być mizeria ale w sklepie naszło mnie na buraczki). I znowu podjadam sobie śledzie ![]() Byłam w h&m, kurde w sklepach już wyprzedaże się kończą chciałam sobie kupić legginsy i nawet się udało, były tylko jedne które mi pasowały, ale bez metki, bez niczego, z małą dziurką na pasie... i tak bym je kupiła a Pani mi jeszcze dała rabat 20% Do dziewczyn z Bydgoszczy i okolic, wyszukałam w necie po relacjach z targów http://www.mmbydgoszcz.pl/303437/201...?category=news renata gratuluję zaręczyn mi twardnieje, biorę nospę forte doraźnie a jak boli częściej to dwa razy dziennie sobie biorę ![]() AgaMili kurde, bidulko, o tym że nikt nie zauważył nie będę pisać a badałaś cukier? bo może rzeczywiście od niego. Ja w pierwszym badaniu miałam na granicy (ale dolnej), nie wiem jaki to ma wpływ może powinnaś zbadać chociaż z krwi teraz, ja muszę zrobić drugi raz z krwi, potem będzie glukoza do picia eliza1984 o jaką stronkę chodzi??? Super że dziewczynka, nareszcie doganiają naszych chłopaków ![]() Ja zamuliłam trochę, bo w poniedziałek byłam u lekarza na wizycie, dziś jest 21t2d a on nie wspomniał o połówkowym, a ja zamuliłam i nawet się nie zapytałam ![]() zresztą ja na połówkowe i tak idę osobno do kogoś innego (ale nie mówię swojemu lekarzowi o tym) więc może nie będę przypominać i powiem jak będę dzwonić się zapisywać
|
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo, znalazłam na ten rok http://www.zabawkowicz.pl/zabawka/79...ia-2011-r.html Edytowane przez Lucy1111 Czas edycji: 2011-08-28 o 19:20 |
|
|
|
|
#3531 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=anankee;29044930]ankaya a skąd jesteś? bo ja z Częstochowy
![]() Ja jestem z Poczesnej dokładnie więc okolice
|
#3532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heej
![]() Byliśmy dziś z Sebą na basenie! Więc sporo! Byłam na nowym basenie za mostem w Toruniu i jestem zachwycona... gejzery na stópki, bicze wodne na plecki, wodospady na plecki, jacuzzi też było- ale nie skorzystałam to z Sebusiem jak się rozkręciliśmy to chyba z 5 razy zjeżdżaliśmy także dzionek udany! Seba leniwie zaczął dopiero kopać, chyba dostarczyłam mu wrażeń hihihi ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- renata GRATULUJĘ!!! Już oficjalnie jako : narzeczona Cytat:
![]() Zemdlałaś na brzuch? czy jak? no nie fajnie, musisz sprawdzić co to było! Może zmęczenie? Trzymaj się Cytat:
![]() Cytat:
do odstrzału nie przejmuj się teściową, one takie są! Wredne babska
|
|
#3533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
np dzisiaj tj do tej pory nikt nie odpowiedział na moje pytanie ,które zadałam przed południem
|
|
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() AgaMili, NataliaM1103 co to za smęcenie??? że nikt nie zauważył??? mój mózg ostatnio działa na bardzo spowolnionych obrotach i niestety pewnych rzeczy nie zauważam |
|
|
|
|
#3535 |
|
Rozeznanie
|
witam! przepraszam za moją nieobecność, ale razem z kapelą graliśmy wesele z poprawinami. To było moje ostatnie granie, bo już nie mam na to sił. I dzisiaj poczułam się wyjątkowo i bardzo doceniona, bo para młoda wręczyła mi prezent w postaci łańcuszka z zawieszką swarovskiego.
![]() ![]() ![]() Jakby ktoś chciał kiedyś posłuchać to zapraszam na youtube. Są tam kawałki z moim zespołem, a także z moim mężem, który jest gitarzystą. http://www.youtube.com/user/bebibebi89?feature=mhee idę odpoczywać pozdrawiam
|
#3536 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pracuję w firmie z branży lotniczej, i mieliśy organizować wyjazd firmowy, ale w końcu nie wypaliło ![]() A mnie dzisiaj przed wyjściem na obiad do teściów tak zemdliło, że aż się przestraszyłam Pobiegłam do łazienki, ale za chwilę przeszło samo Nie wiem co to było Cytat:
W ciąży jeszcze szybciej psują się zęby, więc jak miałaś jakieś do wyleczenia, to teraz mogą boleć ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Brawurka, najważniejsze ze wszystko ok
|
|
|
#3537 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatku, ale fajnie!!! Przez Ciebie i ja nabralam ochoty na basen. Niestety zapomnialam do tzta wziac stroj, a szkoda, bo super basen pod domem prawie :/
Bebi, super prezencik !!! Ja po obiadku/kolacji. Znowu tz gotowal. Tym razem zupke pomidorowa. Musze go pochwalic, ze wyszla wysmienita. No i znowu podjadalam sledzie ![]() Tez macie taka ochote na sok pomaranczowy? Ja pije jak oszalala...
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
BebiBebi fajnie, że macie zespół
praca na pewno fajna ale męcząca![]() Ja piję najchętniej grejfrutowy wyciśnięty prosto z wyciskarki ![]() ![]() ![]() zobaczcie jaka fajna oferta, podoba mi się łóżeczko, ale pościele niekoniecznie... http://allegro.pl/wyprzedaz-lozeczko...770120342.html |
|
|
|
#3539 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I gratuluję udanych zakupów ![]() Cytat:
Cytat:
Mi lekarz nic nie mówił o połówkowym, wyznaczył następną wizytę i już ... ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Miałam jakiś czas ochotę na sok, ale już mi przeszło Dziewczyny, dajcie spokój z tym niezauważaniem ![]() Natalia, ja przy nadrabianiu ominęłam Twoje pytanie, bo po prostu nie znam na nie odpowiedzi i myślałam, że któraś z dziewczyn się do niego odniosła. Ale teraz widzę, że nie - więc mogę Ci tylko napisać, że nie wiem, ale wydaje mi się że nic złego się nie dzieje, po prostu rośniesz
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-08-28 o 21:19 |
||||
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie nie wiem, bo mi o tym nie wspomniał wcale...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

. Czasem czuje sie niewidzialna, ale ten temat juz tu byl poruszany wiec nie narzekam juz

ehhh i się znowu popłakałam (za bardzo się rozczulam w tej ciązy) 

i czekam, aż filip uraczy mnie kopniakami ;D ktora juz dzidzia kopie? przyznawac sie
, był moment że myślałam że będę
. Na obiad miałam zrobić polędwiczkę, ale nie miałam siły i robię na jutro, za to tż zrobił obiad i były też schabowe z ziemniakami (miała być mizeria ale w sklepie naszło mnie na buraczki). I znowu podjadam sobie śledzie
mi twardnieje, biorę nospę forte doraźnie a jak boli częściej to dwa razy dziennie sobie biorę
także dzionek udany! Seba leniwie zaczął dopiero kopać, chyba dostarczyłam mu wrażeń hihihi

no nie fajnie, musisz sprawdzić co to było! Może zmęczenie? Trzymaj się