|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
chcialam poinformowac ze w Norwegii przyszla JESIEN!'
drzewo przed moimi oknami zoltawe, od kilku dni obserwowalam je z niepokojem i codziennie przybywa kilka zoltych lisci... poza tym dzisiaj 19 stopni..niby cieplo ale tak pi..zdzilo zimnym wiatrem, ze dzieko bylo w body z dlugim rekawem i bluzie! kupek ciag dalszy...... no pewka ze tesknily! a co myslalas ze nie?? andziot i co montujecie ten ochraniacz? ja tez sie zastanawiam bo mam nawet wyprany, ale lubilam Zoske widziec przez szczebelki..a teraz i tak spi z drugiej strony lozeczka wiec... a jej uderzanie rekami w szcvzebelki i przekrecanie sie o 180 stopni jest juz troche irytujace ![]() ja Zosce ostatnio kupilam sliczna czarna sukienke i biale legginsy oraz czerwone legginso-spodenki ze sztruksu, modnisia w srode mam ja zamiar wystroic to cykne wam fote![]() mary to ze Zoska pyskowac bedzie jak bedzie duza, to jestem pewna bo ja pyskata bylam i nadal jestem okrutnie... scio slodka ta kolysanka paulizia ja sie tak zasluchalam dzisiaj w te dzieciowe piosenki ze na spacerze nucilismy sobie z TZ zajaca poziomke ![]() anulinka super ze chrzciny sie udaly i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI SLUBU!! DUZO MILOSCI**** spadam odpoczac chwilke, bo zoska ma drzemke ale mysle ze to ta z serii krotszych raczej, bo w poludnie spala 2 godziny! |
|
|
|
#2732 |
|
Zadomowienie
|
Anula już jesień
ja jeszcze nie chce u nas, bo najbardziej nie lubię jesieni, jest tak szaro i ponuro Anulinka Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia !!!! ale niespodzianka, a nic wcześniej nie wspominałaś
|
#2733 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy
|
#2734 |
|
Zadomowienie
|
Anulinka wszystkiego co najlesze dla Ciebie i męża
A ja wróciłam od teściów.. byłam sama z Antonkiem.. mężula dopiero w czwartek przyjeżdza.. nawet luźno było.. wizyta odbębniona |
|
|
|
#2735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kochana serdecznie gratuluje!!!!!!!!!! ![]() dobrze ze teskniłty ![]() to potesknijcie jeszce troszke bo seba posanowił właczyc funkcje maruder turbo ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- a i jeszcze naszej daisuni chciałam złożyć spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe ![]() wszystko o czym marzysz zeby się spełniło kochana!!! ![]()
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ikeowy - on jest na całe łóżeczko, więc już wcale jej nie widzę ![]() co gorsza to miałam system podglądania przez dziurkę od klucza czy jeszcze śpi (bo jej drzwi zamykam do pokoju, bo Zosia wrzeszczy czasem straszecznie) teraz nie wiem jak będę lukać ![]() zobaczymy jutro, bo on we wzorki jest i mam nadzieję, że będzie umiała zasnąć przy takich kolorowych obrazeczkach te czarne legginsy to kupiłam na 6-9 miesięcy, a ponieważ to H&M więc jeszcze sporo za duże będą, ale specjalnie takie wzięłam żeby na jesień-zimę były zastanawiałam się czy wypada niemowlakowi czarne rzeczy kupować, ale dałam na luz bo czarne fajnie do wszystkiego pasuje, w przeciwieństwie do różowego ![]() Gabrysia śpi, Zosia ogląda "świnkę chudzinkę"
|
|
|
|
|
#2737 | ||
|
Zadomowienie
|
Radosław zasnął na 25 minut i obudził go głód - oczywiście po dwóch gopdzinach od poprzedniego karmienia
![]() Cytat:
trzeba przyznać pyszne menuCytat:
![]() gratulacje i duuuuuuuużo szczęścia spacerek był, pogoda okazała się super bo wiał przyjemny wiatr i było fajnie ciepło i przez dwie godzinki sobie wędrowałam z wóziem
|
|
#2738 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jeszcze rano jak napisałaś "jedziemy jeszcze dopilnować salę" pomyślałam sobie o kurcze to ale oni będą mieć wielkie te chrzciny na pewno na dużo osób" a Ty ślub wzięłaś ![]() Samych wspaniałych chwil na nowej drodze życia aby każdy dzień był niezwykłą przygodą a każda chwila powodem do wspaniałych wspomnień. Bardzo prosimy o fotki. ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
tęskniły a Ty co zrobiłaś sobie dzień przerwy żeby się przekonać o tym, gdzieżeś była jak Cię nie było ![]() i mamy uwierzyć że to ten kochany grzeczny Sebulek nie daje Ci wejść na wizaż Gusia czy Nadia jest zajęta???? Nie żebym chciała za Frania decydować ale tak na przyszłość pytam ![]() Daisy odezwij się Przespałam się z Franiem i jestem nówka sztuka ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Klaterina no chyba trzeba się pogodzić z tym że te nasze małe ssaki ciągle wiszą na cycku
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-08-28 o 19:44 |
||
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj miałam jakos milion czysta rzeczy do zrobienia i tak mi zeszło a ogolnie to umiera lam z upału...
dzois spacerki odwiedziny przytulanki i szmery bajery;p na sebusia mamy nowy sposob czytanie bajek![]() uspajkaja sie i migiem zasypia a w celu edukowania czytamy mu madre ksiazki o zwierzetach ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- wrzuciłam do albumu dwie fotki ![]() aga pe co do dermacolu to nie widziałam nigdzie w sklepach jest duzo kolorów, ja nie pamietam jaki mam ale jest bardzo jasny, jasniejszy niz mi sie wydawał na all
|
#2740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() odnośnie czytania dzieciom , ja czytam Michałowi po angielsku to w moment usypia tak go chyba mój bełkot nudzi
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochane w zwiazku z tym, ze Nadia wyrosla z otulaczka mam do Was pytanie. Czym przykrywacie dzieci na noc? W czym kladziecie je spac? Spokojnej nocy ![]() Ja ide z Tz film obejrzec (jak Nadusia pozwoli )Do jutra |
|
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
gusia ja klade na brzuch i przykrywam kocem a o sie nie rozkopuje
|
#2743 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem
![]() Wielkie dzięki za życzenia Przepraszam, że nic wcześniej nie napisałam, ale tyle razy już ten ślub przekładaliśmy, że chyba spaliłabym się ze wstydu, gdyby znowu nic nie wyszło. Ale wyszło Jak moje dziecko zaśnie ( a na razie ćwiczy obroty w łóżeczku ) to wrzucę w album kilka fotek. Takich amatorskich na razie, bo pewnie na sesję w plenerze umówimy się jeszcze na ten tydzień. Wszystko się udało, impreza była bardzo kameralna, ale dla mnie wyjątkowo wzruszająca. Sporo łez uroniłam w kościele Muszę ochłonąć... |
|
|
|
#2744 |
|
Zadomowienie
|
mamooptymistko w dzień to ja mogę to przecierpieć, no ale noc to mnie już do kryzysu doprowadza, jednak mam swoje granice, tym bardziej jak rodzinka "doradza" że już dawno powinien nocke przesypiać ... i cos powinnam z tym zrobić
Marudek jakoś wcześniej dzisiaj jest wykąpanym nakarmiłam i już śpi, mam trochę czasu dla siebie ale spać przecież nie pójdę o 20 ![]() hmmm nie czytam mu bajek narazie przynajmniej, za to sobie dużo rozmawiamy, siedzi w bujaku albo na kolanach go trzymam i dyskutujemy, on mi się żali, ja jemu, opowiadam mu o tym i tamtym i jest fajnie i te jego miny w trakcie pogaduszek, no rewelacja ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- zmykam, pooglądam co w TV leci
|
#2745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak gorąc to bodziak na krótki rękaw i lekki kocyk Seba jeszcze śpi Ci na brzuchu ??? u mnie to już tylko peryskop jest i nie ma spania Cytat:
![]() taka żem mondrala jeszcze raz GRATULUJE !!!!!!!
|
||
|
|
|
#2746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() oglądam z tż nie kłam kochanie.
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
poziomka weź nie strasz!
Mam Ci wpisać jako imię "Mary" na plakietce jak rozumiem? anulinka super ![]() Grazin Missssjuuuu! ![]() gusia body na krótki rękaw + kocyk Idę, bo maruda płacze. Kąpiemy się i spać, jutro obejrzę wszystkie fotyyyyyyyy.
|
|
#2748 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biszkopt z ananasami i pianką to wymysł zasów chce mi się coś słodkiego i owocowego więc umyśliłamUpiekłam biszkopt taki zeby sie dało go przekroić na pół z 6 czy 7 jajek ![]() Z dwóch puszek ananasow odlałam sok uzupełniłam wodą, zeby było pól litra i rozpuściłam w tym dwie galaretki agrestowe (tzn. dwa proszki potraktowałam jak jeden), krążki ananasa zblenderowałam i wlałam do nich przestudzoną galaretke, jak odrobne stężało to na biszkopt na to druga warstwa i do lodówki. Teraz pianka - dwie galaretki pomoarańczowe rozpuszczam w wodzie (woda na półtorej porcji), jak zaczęła tężeć przygotowałam dwie śnieżki wg przepisu na opakowaniu. Powoli do Śnieżek dodaje galaretki i to na biszkopt i do lodówki i to wszystko. (nie nadaje sie do opisywania przepisów )Cytat:
Piersi w maślance Piersi płukam, kroje na kawałki, obsypuje obfiie przyprawami (sporo soli i pieprzu troche ostrej papryki, zeby mdle nie było). Wkładam do miski zalewam maślanką daje do maślanki troche ziołowegopieprzu i vegety, mieszam. Odstawiam na kilka godzin. Krakersy traktuje wałkiem. Wyjmuje kawałki odsączam odrobine, zeby nie kapało, optaczam w krakersach i pieke w piekarniku. Mięso jest mięciutkie, ale trzeba dobrze doprawic solą i pieprzem,zeby mdłe nie było i krakersy tez lepej zeby były mocno slone. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2749 |
|
Rozeznanie
|
kaorlak kurcze z tymi ząbkami, u mnie tez chyba coś się zaczyna - odpukać !!!
anulinka 2009 no to gratulacje gorzko gorzko !!!! ![]() ![]() k laski:grazin ja za Wami wszystkimi, za tobą najsampierw !!! andziot biały z kolorowymi zwierzątkami? pomarańczowy lew i takie tam? moja Polka je uwielbia, gada z nimi codziennie rano ![]() gusiagatko moja śpi w śpiworkach na piżamkę, mam ich parę od koleżanki jeszcze takie duże tez jak będzie większa, jej synek spał w śpiworku bardzo długo, są różne rozmiary. Dziś dzień spokojny: spacerek, zakupy i wizyta u ciotki co może żłobek załatwi. Właśnie jesteśmy na etapie załatwiania żłobka BUŹKA !!!!!!!!!!! do jutra
|
#2750 |
|
Zadomowienie
|
Jestem dumna z mojej Misi.
Trzeci dzień zasypia w łóżeczku SAMA Jak zaczyna ziewać i trzeć oczka przystawiam ją na chwilę do cyca, a potem hop do łóżeczka i za dwie minutki śpi ![]() To jest chyba ten moment, o którym mówi Andziot. Nie umiemy jeszcze wypracować sobie jednej godziny do zasypiania ![]() Dziewczyny wracacie do pracy po macierzyńskim. Mi kończy się 7 września, ale mam jeszcze 2 dodatkowe tygodnie, więc 21 września powinnam wrócić do pracy. Nie wyobrażam sobie, żeby zostawić 5-miesięczną Misię
|
|
#2751 |
|
Rozeznanie
|
anulinka- podwójne gratulacje! Za udane chrzciny i ślub! Dużo miłości! No i udanej nocy poślubnej
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie ten żłobek państwowy ??? ja nie chcęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę do pracy !!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musiałabym wrócic 18 listopada nie widze tego cały dzien bez mojego kurczaczka ![]() andziotku jak jest mocno rozespany to go daje na brzuch bo tak zeby z sam z siebie zadsnal na brzuchu to mu sie nie zzdarza już niestety ale potem ładnie spi ![]() no i9 sie nie rozkopuje i nie musze do niego osiemdziesiac trzy razy w nocy wstawać teraz np go połozyłąm do łóżeczka na plecy, przykryłam, po 5 min weszłam do pokoju a ten rozkopny, na środku łóżeczka obkręcony o 90 stopni zjada swoja reke a jedna noga za szczebelkami![]() w zwiazku z czym tak jak wy musze kupic ochraniacz na całe łożeczko do ikei bym sie wybrałą ale nie mam jak wiec chhyba all mi pozostaje... ![]() aha skrzeczek nie śpi mi dalej aktualnie bujam noga ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- ps. paulizia oddasz mi juz moja noge do bujania??
|
|
#2754 |
|
Wtajemniczenie
|
Gusiu Antos ani mysli sie rozmyslac!!!
![]() Ja przykrywam lekkim kocykiem. Anulinko a bylas w tej boskiej sukni slubnej c wieki temu pokazywalas??? Ogromnie sie ciesze, ze juz jestescie malzenstwem i nic nie stanelo na przeszkodzie tym razem!! Matall zamowilam jedna ksiazeczke z Bright Stars dla Antka. Juz nie moge sie doczekac jego reakcji ![]() Andziot tez mysle o tym ochraniaczu z Ikei. Kurcze mam faze, bo Antek zawsze laduje glowa w szczebelkach i boje sie, ze go to boli ewentualnie ze budzi Scio swietny przepis na te piersi ![]() Podtopilam dzis Antosia w kapieli ![]() ale za to wielki glut mu wyszedl ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Grazin
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
zawqsze to jakis plus :P ![]() nam podtopienie zdarz7yło sie juz dwa razy
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Po karmieniu o 18-stej wreszcie nie bylo kupki!!
A po kapieli zoska zjadla , ksiazkowo odbila i spi... ciekawe co dzisiaj noc przyniesie... gusia ja przykrywam kolderka lekka taka(bo kocyki mega rozkopuje) i spi w pajacyku lekkim paulizia ja tez ostatnio zoske podtopilam, spojrzala na mnie szerokimi oczami wystraszona a potem sie zaczela smiac ![]() grazin dobrze ze nei wracasz tak szybko do pracy, wspolczuje wam dziewczyny...ja co najmniej do 3 marca siedze na macierzynskim platnym... andziot ja mam ten ikeowy, tylko calkiem bialy , ale sie wlasnie zastanawiam nad kolorowym.... no wlasnie ja tez lubilam Zoske podejrzec ode mnie z lozka..czy spi czy co i jak..... a co do czarnych ubran to ja lubie Zoske tak ubierac, ma ciemno granatowe dzinsy, czarne spodenki, ciemnoszare rajtki czarna sukienke, bez jaj, nie mzoemy tylko na rozowo, mnie juz roz bokiem tez wychodzi:=)jakos tu pusto jak to w niedziele, zbieram sie do spania.... ![]() Spokojnych nocek zycze.../w sensie przespanych
|
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
enchantress, lolka, antropia, Moniak, andziotka, gusiaczku, matall,listopadowa,anulka , Evik, mamaoptymistka,Paulizia, anulinka, sania, mary, sandrunia, zosiaa, camomile, amarcia, Klaterina, Dziewczonka, agus, agnieszka_pe, Grazin
DZIEKUJE SLICZNIE ZA ZYCZENIA !!!!
JESTESCIE PRZEKOCHANE ! I NIE WYOBRAZAM SOBIE ZYCIA BEZ WAS !! amen ![]() mam nadzieje, ze nikogo nie pominelam przeczytalam bardzo dokladnie wszystkie zaleglosci UFFFFFFf
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-08-28 o 21:21 |
|
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak już trochę zaśnie w łóżeczku to obracasz na brzuch ? ja opanowałam technikę rozkopywania już u Zosi ![]() kładę kocyk tylko na klacie i brzuszku i ciutkę na nóżki, żeby jak majta nogami to koca nie zsuwała ![]() a jak Zosia była większa to wciskałam koc pomiędzy materac i szczebelki (w kulminacyjnych momentach to przypinałam koc do szczebelków spinaczami biurowymi
|
|
|
|
|
#2759 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie szukałam przepisu na dobre ciasto. Ta pianka to takie ptasie mleczko wyjdzie Wypróbuję we wtorek, bo Mężul wraca z męskiej wyprawy motocyklowej i przyjeżdża Mama, żeby mnie wesprzeć na szczepieniu Cytat:
Coś się chyba dzieje prawda ![]() Daissy wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i niech się Maleńka zdrowo chowa!!! Ja po prostu przykrywam jak Misia zaśnie :P
Edytowane przez kaorlak Czas edycji: 2011-08-28 o 21:26 |
||
|
|
|
#2760 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze raz dzieki
wrzuciłam parę fotek do albumu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

wybieram:

ja jeszcze nie chce u nas, bo najbardziej nie lubię jesieni, jest tak szaro i ponuro

Nawet siedzi spokojnie i słucha
( sama w to jeszcze nie wierzę 

trzeba przyznać pyszne menu

a jeszcze rano jak napisałaś "jedziemy jeszcze dopilnować salę" pomyślałam sobie o kurcze to ale oni będą mieć wielkie te chrzciny na pewno na dużo osób" a Ty ślub wzięłaś 

k laski:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)