|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Lepszy pierścień w garści niż konkubent na dachu!" cz. 40! :D
Choji, przechlapane
Mam nadzieję, że trochę spuszczą z tonu, bo nie można uszczęśliwić was na siłę niechcianymi rzeczami w tym wielkim DLA WAS dniu. Oni swój już mieli, dlaczego nie chcą zaakceptować, że mogą sfinansować także wasze marzenia, a tylko trochę swoich? Nie prosicie przecież o ślub na Hawajach, ferrari pod kościół i Bóg wie, co jeszcze... A ja dzisiaj byłam u TŻ. Jego mamę porwali kosmici i na jej miejsce wstawili chyba jakąś inną kobietę. O przepraszam, złoto nie kobietę Zaprosiła mnie do kuchni na deser lodowy, potem dostałam ciastko, następnie poprosiła, bym z garnka spróbowała jej musu malinowego i powiedziała, jak mogę go przyrządzić sama. Zagadywała mnie i w ogóle Na koniec dostałam michę malin i dorodne cukinie ![]() Czy ja śnię?!
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!!!
Po pierwsze i najważniejsze: witam na świecie naszą Mróweczkę Szkoda, że z takimi komplikacjami ale cóż… najważniejsze, że już po wszystkim! No i mimo tego przykrego obrotu sprawy dobrze, że mąż mógł być przy Gwizdaku. Dla mnie poród to poród i dobrze, że ktoś może być z kobietą niezależnie, czy rodzi naturalnie czy cc. Mrówki zobaczyć nie mogę ale wierze Wam na słowo, że jest śliczna ![]() A teraz biorę się za nadrabianie całego tygodnia nieobecności na wizażu: Hawwa, Peach, Arrakis, Magda, Osz, Frezi, Karola, Capri, Zwies, Carmelka, Kasia, BYou, Stefcia, Najka, Smerfetka, Justyna, Rain, Maya, Anuszka, Tosia, Butterfly, Anioł, Glenia (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam) dziękuję za życzenia! Bardzo miło było je czytać. Jesteście wspaniałe, dziewczyny Crozee gratuluję Żelusi w sobie Cudowna wiadomość. To teraz czekamy na walentynkowe Maleństwo. Zdrowia dla Was obojga. Ale z tymi gumkami to mnie przestraszyłaś… Tym bardziej, że dziś rano przeżyłam z tżtem chwilę grozy... Opowieści porodowe super. Najlepsze z tym gościem, który przyszedł potowarzyszyć żonie jak na piknik Przepraszam, że z ciekawości zapytam: skoro będziesz teraz na III roku to jesteś ode mnie młodsza? Bo nie wiem ciągle w jakim Wy wieku jesteście. Butterfly wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! Dużo szczęścia, miłość i wzajemnego zrozumienia! Co do zwracania się do ,,teściów” to u nas po 3 latach jest to pani/pan i nie sądzę, żeby kiedykolwiek to się zmieniło. Mamo czy tato do teściów nie mam zamiaru mówić ani ja ani tż. Najlepsza byłaby opcja zwracania się po imieniu ale skoro oni tego sami nie zaproponują to cóż… Po dwudziestu latach nada będzie pani/pan. Jedynie babcia tżta życzy sobie, by nazywać ją babcią. Carmelka trzymam kciuki za pieska… Przykra sprawa… Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Z tym blogiem fajna sprawa. Ładna kronika by się zrobiła. Jestem za. Tylko ja nie mam o czym napisać… Ani o zaręczynach ani wyprowadzce… Nic… ![]() Ja jako dziecko byłam ładna, szczuplutka i grzeczniutka a teraz jest dokładnie na odwrót. Ruda, gruba i wredna jak Garfield. Tylko oczy niebieskie mi zostały takie same od urodzenia. Lekarz od razu po porodzie ponoć mamie proponował, że sobie weźmie takie ładne dziecko. A teraz już nikt mnie nie chce… cdn - bo by się nie zmieściło
|
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teściowa cię kocha, bo pewnie luby już jej powiedział, że na dniach przyklęknie! ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Gothka, wow, rządzisz a ja tamtego posta pisałam caps lockiem i mi samo pomniejszyło |
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Arrakis- czuję z Tobą jeszcze silniejszą więź. Ja też ważyłam malutko po porodzie. 2350 g.
No i… Spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe. Oby układało Ci się w życiu prywatnym i zawodowym. Wszystkiego gotyckiego i 100 lat! Bisia cudna relacja. Fajnie, że wszystko się udało. Claris to ja Wam na swoim weselu też mogę pokazać, jak się pije na Podkarpaciu. Oboje z tżtem stąd jesteśmy Kawa makijaż rudej genialny. Ruda też. Najka to rzeczywiście urocza z Was para skoro szczęście widać u Was na odległość. Pięknie i oby tak dalej. Tosia oby kuzynka szybko wydobrzała… Karola trzymam kciuki za pozytywny obrót pierścionkowych spraw Ze snami ciążowymi to dzisiaj śniło mi się, że urodziłam siedmioraczki. 5 dziewcznek i 2 chłopców. Był Polsat, Super Express, Fakt i Pudelek u mnie w domu i robili dzieciom zdjęcia jak leżą na wersalce w dużym pokoju… Masakra… Przeczytałam o klubie zazdrośnic i mi łyso, że po pół roku nie wzbudziłam zaufania... Postaram się Witam nową zazdrośnicę Wróciłam w piątek w nocy, wczoraj i dzisiaj jeszcze cieszyłam się tżtem a dziś już po ponad tygodniu osobno… Zaręczyn nie było ale mimo moich obaw było cudnie. Przepiękne widoki, ukochany mężczyzna przy boku i szczęśliwe chwile mimo kłótni… Tak, to Ten Jedyny… I nadrabiałam Was 4 godziny ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- ![]() ![]() Przeczytałam swoje życzenia urodzinowe i ... ![]() Tęskniłam za Wami |
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A TŻ nie ma pierścionka w Leżajsku, więc jeszcze długo się nie oświadczy
|
|
|
#2226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i to akurat jak wolałabym nie wydać kasy |
||
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym jego mama raz znalazła pierścionek i od tej pory nie chce, żeby cokolwiek takiego przypadkiem trafiło jej w ręce ponownie.Biedna
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz, Najka- miałam edytować w wordzie i zapomniałam po 4 godzinach Bo teraz widzę, że głupio napisałam ![]() Chodziło mi o to, że po ślubie nadal pewnie zostaniemy na pan i pani skoro po 3 latach jest drętwo... Nigdy nie poczujemy ,,rodzinnych" więzi, żeby mówić sobie po imieniu. Z jego ojcem nie porozmawiałam do tej pory więcej niż ,,dzień dobry". Mama tżta uważa, że on będzie miał jeszcze 10 innych dziewczyn. Siostra tżta przebija wszystko. Głaskałam ostatnio jej kota, który ogólnie jest bardzo bojaźliwy i głaskania nie lubi. Ale siedział spokojnie i nawet mruczeć zaczął. Na co siostra tżta: ,,Swoim się nie dasz głaskać a OBCYM pozwalasz?"... Co jak co ale po 3 latach chyba aż taka obca nie jestem... Przykro mi się wtedy zrobiło. Jestem zmęczona i chciałam się pożalić, że mi źle, przepraszam za głupią wypowiedź Po prostu przykre, że nasze rodziny traktują nas jak parę gówniarzy i mam wrażenie, że czekają aż nam się ,,odwidzi", żeby powiedzieć ,,a nie mówiliśmy"...---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Bałam się tych 4 dni sam na sam ale miałyście rację ![]() Miejsce też bardzo urokliwe więc jeśli któraś z Was chciałabym w komfortowych warunkach, po rozsądnej cenie 40 zł od osoby/ doba spędzić czas w spokoju i ciszy w Bieszczadach, rozkoszując się jeziorkiem to zapraszam na PW
|
|
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Gotka, doskonale rozumiem
CO do siostry i sytuacji z kotem, nie brałąbym tego za przytyk... Chyba.
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
Bywa...
![]() Do tego dążyłam a wyszło, że chcę już do jego rodziców mówić jak do swoich Debil ze mnie ale to z zakochania ![]() Wybaczycie mi?
|
|
|
|
#2236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kawał czasu, ale nadal unika takiej sytuacji.
|
|
|
#2238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z siostrą też może nie brałabym tego do siebie gdyby nie to, że ciągle mówi coś w tym właśnie stylu. Raz powiedziała przy mnie tżtowi, że go wystawiłam, bo nie powiedziałam mu, że będziemy nocować u mojej koleżanki po jej urodzinach i biedak się nie przygotował (a był tak pijany, że nocować musieliśmy przez niego bo nie był w stanie iść). Staram się być dla niej miła no ale... ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
Dobra, nadrobiłam, strzeliłam głupotę ( ), pożaliłam się i idę spać. Po 8 nocach razem bez tżta![]() Dobranoc |
||
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa, to grubsza sprawa jest z mikserem, bo nie da się wyjąć blendera, śmierdzi spalenizną, jak się go włączy, i działa od razu po podłączeniu do prądu (w sensie, że jest ustawiony na "zero", ale chodzi
). P. obiecał, że go rozkręci i posprawdza, ale ja się już powoli godzę ze stratą |
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
witaj Gothko, fajnie, że wypoczynek się udał
sytuacja z kotem głupia, ale wierze, ze to nie miało być uszczypliwe
|
#2241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
może byłaś już gdzieś z tym mikserem ?Mateusz dostanie od jednej ze stron co robi 2x więcej kasy niż przypuszczał. Ja mu tam podsuwam że powinien iść na prawko a prawda jest taka że na pierścionek też mu starczy ale jeszcze nie ma po co, najpierw musimy mieć perspektywy na ślub
|
||
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() Gwizdak normalnie wzruszyłam się czytając o tym jak twój maż dzielnie zajmuje się wszystkim. Mam nadzieję, że kiedyś mój też będzie takim wzorowym ojcem. Naj jak potrzebujesz to może zwyczajnie kup mikser. Ja mam taki za 2o zł z marketu i nie jest jakiś super ale miksuje. I nawet wymieniłabym go na porządniejszy ale cholera nie chce się popsuć ![]() Motylku mam nadzieję, że ślub i wesele były takie jak sobie wymarzyłaś. Życzę Wam dużo szczęścia i miłości na nowej drodze życia. |
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa, to fakt. Kwasy miał w domu, ale raczej o to, że chciał się zaręczać
![]() Dobranoc Gdzie relacja ze ślubu motyla?
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwna taka postawa rodziców, współczuję Ci kochanie
|
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
miłego dnia
ciekawe jak tam Motylek się czuje
|
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
|
|
|
|
#2248 |
|
MBZ♥
|
witam
![]() Nadrabiałam Was od 7 i skasowało mi odpowiedzi![]() Rozczuliłam się nad opowieścią Gwizdaka o Córci i opiece Męża I to prawda, że jeden uśmiech Dziecka rekompensuje wszelkie niedogodności, ból i zwątpienie![]() Zgadzam się, że "pewne" słowa były nie na miejscu i czasem warto ugryźć się w język. Wszak milczenie jest złotem... Carmi robiłam cytrynowe kwadraciki trochę nie wyszły bo masę potraktowałam mało delikatnie ale z lodami na deser było pycha![]() Weekend minał szybko i cudnie ![]() Do kina nie dotarliśmy, tylko na basen ![]() Jutro 3 rocznica jak to zleciało a ja dalej mam motylki w brzuchu
|
|
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choji współczuje przepraw z rodzicami ![]() Byou fajnie, że weekend udany i, że wciąż masz motyle w brzuchu![]() my wczoraj byliśmy na "In Memoriam" z okazji X rocznicy śmierci Grzegorza Ciechowskiego z Republiki - super było, zaśpiewali m.in. Krzysztof Kiljański, Tomek Makowiecki i Paulina Przybysz (z Sistars) i przy okazji wyciągnęłam siostrę z domu a małą zajął się jej facet
|
|
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki bardzo dziękuję za życzenia
![]() Gwizdaku śliczna ta Twoja córeczka,od razu zauważyłam,że podobna do Taty ![]() I cudne imię,mam tak na trzecie ![]() Co do pogody to faktycznie było upalnie,ale czułam to tylko podczas ubierania się w domu.Fotograf i kamerzysta koniecznie chcieli mnie obfocić w moim pokoju, a tam było strasznie ciepło (poddasze i okna balkonowe od południa). Jeśli chodzi o stres to naprawdę był niewielki.Nawet jak siedziałam u wizażystki i czekałam na swoją kolej (bo szybko się fryzjerka wyrobiła z fryzurą) to jeszcze dzwoniłam,żeby wszystkiego dopilnować.A inne Panny Młode szalały ze stresu Wszyscy się dziwili,że ja taka spokojna Jak M. przyjechał do mnie i mnie zobaczył to łzy stanęły mu w oczach i zaczął się trząść. Z tego wszystkiego w końcu udzielił mi się jego nastrój ![]() Ślub był super ![]() Tata dał radę mnie doprowadzić,szliśmy bardzo wolno- w rytm utworu.Panie z kwartetu przecudnie zagrały,lepiej wyjść nie mogło ![]() Podczas przysięgi byłam wzruszona,ale nie chciało mi się płakać.Bardziej uśmiechaliśmy się do siebie.A jak to było z innymi żonkami? (może ja jestem nienormalna jakaś ).Jak wychodziliśmy z Kościoła to Hania dorwała się do welonu i zaczęła go nieść i mnie ciągnąć ![]() Potem były życzenia, była okropnie długa kolejka- sami się zdziwiliśmy.Przyszło bardzo dużo osób,które nie były zaproszone na wesele lub nie mogły na nim być (żałoby,choroby itp).Bardzo nam było miło ![]() Jechaliśmy potem naszym cudownym autkiem i wszyscy nas pozdrawiali,trąbili Super to było![]() A jak wchodziliśmy na salę i wszyscy goście stali po bokach i czekali na nas,to też było suuuuuuuper uczucie ![]() Pierwszy taniec wyszedł bardzo dobrze,raz nadepnęłam Marcinowi na stopę,ale nie było widać ![]() W trakcie wesela pojechaliśmy na tę małą sesję,ale i tak nie było nas dwie godzinki.Niby to dobrze,ale z drugiej strony wtedy impreza się rozkręcała i żałuję,że mnie nie było. Drink Bar zrobił furorę! Alkoholu wystarczyło (nam nawet zostało), a przy stoliku ciągle były kolejki ![]() Jedynie nie udało się z lampionami,bo był za duży wiatr i nie dało się rozpalić.Zaledwie kilka poleciało w górę ![]() Podziękowania bardzo się podobały. Co do zepsołu to niestety zdania były podzielone.Nam się podobał,bo nie grali biesiady ani disco polo,tylko takie bardzo popularne piosenki nowe i starsze.Natomiast kolega chciał,żeby zagrali jakieś disco polo i nie mieli tego w repertuarze. No ale cóż-właśnie taką kapelę chcieliśmy i byliśmy zadowoleni. Za to zagrali "Jesteś szalona" z dedykacją dla mojej Mamy ![]() W hotelu byliśmy o 6.30, a o 10.30 musieliśmy wstawać,bo mieliśmy w domu gości. Wyszli dopiero o 21.30 i wtedy padliśmy zmęczeni do łóżka. Niestety nie w naszym mieszkaniu tylko u moich Rodziców,ale dzisiaj mamy zamiar się przeprowadzać. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.

Mam nadzieję, że trochę spuszczą z tonu, bo nie można uszczęśliwić was na siłę niechcianymi rzeczami w tym wielkim DLA WAS dniu. Oni swój już mieli, dlaczego nie chcą zaakceptować, że mogą sfinansować także wasze marzenia, a tylko trochę swoich? Nie prosicie przecież o ślub na Hawajach, ferrari pod kościół i Bóg wie, co jeszcze...
Zaprosiła mnie do kuchni na deser lodowy, potem dostałam ciastko, następnie poprosiła, bym z garnka spróbowała jej musu malinowego i powiedziała, jak mogę go przyrządzić sama. Zagadywała mnie i w ogóle 

Cudowna wiadomość. To teraz czekamy na walentynkowe Maleństwo. Zdrowia dla Was obojga.

13.03.2008

Kawał czasu, ale nadal unika takiej sytuacji.
).
ale jeszcze nie ma po co, najpierw musimy mieć perspektywy na ślub