Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 09:07   #691
ellika
Rozeznanie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
A chciałam Wam powiedzieć jaki fajny prezent wymyśliła jedna chrzestna. Założyła konto w banku i dała mi kartę do bankomatu "moja pierwsza karta" założona na mnie i powiedziała, że będzie co jakiś czas przesyłać coś Małemu. Pomysłowo
Ale fajny pomysł!

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
a u nas trudne chwile, tz wyjechal do monachiun a mi sie tylko plakac chce. szymek chyba to wyczuwa bo jest b. niespokojny

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
za tydzień pierwsze szczepienie i wizyta u kardiologa - prosimy nieśmiało o kciuki żeby z serduszkiem się "polepszyło"

Witam z rana Karolcia chyba ma skok - oj jest marudna, spac nie chce i jadłaby co godzine; niech to sie skończy

Mam pytanko - czy ona może tak spać z kuperkiem zadartym czy ją naprostować?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00217.jpg (26,9 KB, 62 załadowań)
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 09:07   #692
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Marudne to moje dziecko ostatnio strasznie. Wczoraj jak zasnął napisałam mega post z telefonu i mi go zjadło, więc się poddałam i poszłam spać

Aga i Telik - gratuluję
Brida czekamy na Ciebie

Dzisiejsza noc nawet ładna, bo wczoraj to był armagedon. Za to w dzień dał Nam Dominik odpocząć i ładnie spał w wózeczku, a rodzice w tym czasie zrobili zakupy i nawet zjedli wspólnie obiad w knajpeczce

Mam pytanie co do karmienia MM:

Dominik dziś skończył miesiąc () i zjada mi 100 ml (jeszcze dwa dni temu jadł po 90ml) ale wczoraj wieczorem musiałam mu dorobić bo ewidentnie był głodny.
Na opakowaniu MM pisze, że powinien w 2 i 3 miesiącu jeść po 120ml , jakieś 6 razy. Tyle, że mój wcina 7 a czasem zdarzy się 8 razy na dobę.
Nie wiem czy dawać mu już więcej, bo czasami mam wrażenie że nie dojadł. Boję się, że jak już teraz dostanie 120 ml to za dwa tygodnie będzie chciał 150ml

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 09:17   #693
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
niech sobie śpi. Lepiej tak niż z prostymi nóżkami.

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
za tydzień pierwsze szczepienie i wizyta u kardiologa - prosimy nieśmiało o kciuki żeby z serduszkiem się "polepszyło"

Cytat:
a u nas trudne chwile, tz wyjechal do monachiun a mi sie tylko plakac chce. szymek chyba to wyczuwa bo jest b. niespokojny
mam nadzieję że Wam szybko zleci

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 09:32   #694
83monia
Zakorzenienie

Ja Tylko na chwilke i gratuluje rozpakowanym. zostala brida!

wczoraj,mialam gosci - tescie przywiezli mojego pierworodnego. bylo gwarno i rojno w domu. ale sie stesknilam za tym wielkoludem... idziemy zaraz na spacer

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 09:37   #695
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
pokazesz na zdjeciu jak?? szymek nie cierpi lezec na brzuszku
tak ćwiczymy: (fotka)

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Dominik dziś skończył miesiąc () i zjada mi 100 ml (jeszcze dwa dni temu jadł po 90ml) ale wczoraj wieczorem musiałam mu dorobić bo ewidentnie był głodny.
Na opakowaniu MM pisze, że powinien w 2 i 3 miesiącu jeść po 120ml , jakieś 6 razy. Tyle, że mój wcina 7 a czasem zdarzy się 8 razy na dobę.
Nie wiem czy dawać mu już więcej, bo czasami mam wrażenie że nie dojadł. Boję się, że jak już teraz dostanie 120 ml to za dwa tygodnie będzie chciał 150ml
To tylko zalecienia producenta, zeby dla oka wiedziec co i jak.
Sara zjada max 60/90 na posiłek i za nic nie zje wiecej, a wg tabelki z tartonika powinna lekko 120 wciagac. Pediatra powiedziala zeby sie tym nie martwic.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 09:40   #696
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
To tylko zalecienia producenta, zeby dla oka wiedziec co i jak.
Sara zjada max 60/90 na posiłek i za nic nie zje wiecej, a wg tabelki z tartonika powinna lekko 120 wciagac. Pediatra powiedziala zeby sie tym nie martwic.
Tylko ja się boję go przekarmić Już raz tak miałam

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-08-29, 09:44   #697
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:

Moja mała już w pierwszym miesiącu życia potrafiła 120 lub więcej zjeść. Przecież jak płacze bo jest głodna to jej nie odmówię. Jakoś nie rozpędziła się znacząco. Teraz średnio zjada 90-120, ale czasem jak jest bardzo głodna - np w nocy po 6 godzinach spania to zjada nawet 150

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Ja także jestem ciekawa jakie są prawidłowe pozycje na brzuszku? Są jakieś złe? Ida też nie bardzo lubi brzuszek, ale to ważne dla prawidłowego rozwoju. Ostatnio zasnęła "na pająka", czyli nóżki i rączki rozciągnięte, ja staram się jej poprawiać nogi, tak żeby były na żabę, ale nie wiem, czy to dobrze.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 09:50   #698
jacieeeee
Wtajemniczenie

Znalazłam na necie dźwięk suszarki w MP3 do ściągnięcia . Ja zgrałam sobie na telefon bo mi tak wygodniej i właśnie Dominik przy nim usypia Mogę podać link na forum??? Czy to niedozwolone? Jeśli nie to chętnym poprzesyłam na priv.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Moja mała już w pierwszym miesiącu życia potrafiła 120 lub więcej zjeść. Przecież jak płacze bo jest głodna to jej nie odmówię. Jakoś nie rozpędziła się znacząco. Teraz średnio zjada 90-120, ale czasem jak jest bardzo głodna - np w nocy po 6 godzinach spania to zjada nawet 150
6 godzin spania???? WOW Czy moje dziecko też tak kiedyś będzie miało?

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-08-29, 09:52   #699
zanetaa88
Zakorzenienie

U Nas noc spokojna.
Rano zjadła pierś,
ale ewidentnie wszystko ulała + serek.
Potem znowu...
Sama już nie wiem,
dzisiaj jest spokojniejsza
i myslę, że katar ją męczy (przy ulaniu serkiem miała zielone glutki)

Dzisiaj ide na 13stą do pediatry !

Agni przy zasypianiu była nerwowa,mówiłam do niej że jestem i że mleczko które właśnie je to jes te samo co wcześniej - ponoć przy skoku smak się zmienia. Zasneła, ale lekko nie było. Spała dzisiaj ze mną, bo mimo że była najedzona , spała niespokojnie i na początku jak tylko jej smok wypadł to płacz - stawanie do łóżka mnie męczyło.

Telik 3mam kciuki abyś raz dwa doszła do siebie!!

Brida dzieję się coś? jak się czujesz ?!

Zmalowana my takie konto zakładamy Naszej małej i będziemy wpłacać co miesiąc po 50zł, na 18stkę dostanie kartę i zrobi co będzie chciała

Beatko no ostatnio się obijasz!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 09:54   #700
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

zapomnialam o zdjeciu ćwiczącej Sarenki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 25 (5).jpg (28,7 KB, 49 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 09:56   #701
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
STRONCZEK URODZIŁA DZIŚ O 7:55 WIKTORIĘ
: jupi:

WAGA: 4180 GRAM. SN.

Zanetko- dopisz Stronczka do listy mamuś sierpniowych,to było 26 sierpnia

Zmalowana- idź na policję oby miał debil z tego problemy!!
i gratuluję udanych chrzcin.

Stapelka ja też nie lubię się obnażac w miejscach publicznych ale już sie przyzwyczaiłam ,że moje cycki to teraz prawie "dobro narodowe"

zyczę miłego dnia, ja dziś mam gości Aania z Adasiem przyjeżdżają

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:02   #702
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Witam
gratuluję nowym mamusiom
Właśnie czekam aż mi Lilka się obudzi i dam jej jes i w drogę. Moja Lena zjada po 100ml ale chyba zaczyna byc jej mało. A Lilka przez te upały zjada raptem 60 ml, ale za to w nocy po 100ml.

11 września idziemy na chrzciny, mój P. ma byc chrzestnym małej Alicji... wczoraj byli prosic...

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Carmelko Sarenka jest taka słodziutka...

Edytowane przez bella7
Czas edycji: 2011-08-29 o 10:03 Powód: błąd
bella7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:04   #703
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Moja też tak ma Ewidentny głodomor z niej Co najlepsze zje 120 i za 2 godziny już jest głodna i muszę ją jakoś zabawiać żeby zapomniała o głodzie, albo wypija butelkę herbatki

Któraś pisała o trądziku niemowlęcym. Moja ma i położna kazała smarować kremem Balneum. U nas baaaardzo pomaga tylko jego cena jak na małą tubkę jest duża
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:05   #704
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy wszystkie woreczki na pokarm są jednorazowe?

Dzisiaj kończymy 5 tygodni

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:06   #705
Marina1
Zakorzenienie

Hej dziewczyny !

Baboniku jacy mili goście Cię odwiedzą zróbcie koiecznie dla nas wspólne zdjęcie Adasia i Nikosia.

Aaniu spoznione, ale szczere życzenia z okazji Waszej rocznicy !

ojjj już mały się budzi, tak krótko spał...Stresuje mnie ciągle ten jego zachrypnięty głos, a no i dzisiaj zaczął pokasływać...Dopiero w sobotę byłam u lekarza, ale wtedy nie kaszlał jeszcze...

zmalowana ale świetny prezent. Pomysłowy.

Ajj obudził się brzdąc.
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:07   #706
CookieMonsters
Rozeznanie

Hej, wstał nowy, piękny dzień
Nie bede juz Wam marudzic, bo ile mozna o tym samym..
Dodam tylko, ze ten wstyd za placz dziecka wzbudzili w nas ludzie, a nie jej zachowanie. Mysmy sie juz przyzwyczaili, ze ona czesto krzyczy jak poparzona 'bez powodu', czyli albo chce na rece, albo posiedziec przy cycu.. ale ludzie patrzyli na nas jakbysmy ja krzywdzili i kilka starych bab po drodze podchodzilo do nas i sprawdzalo, czy z dzieckiem w wozku wszystko w porzadka. jakby sie spodziewaly, ze bedzie pobite albo brudne.. i w dodatku M. sie w koncu wkurzyl na tych ludzi i powiedzial jednej niezbyt ladnie zeby sie odczepila.. i uslyszelismy, ze dziecko biedne z patologicznej rodziny.. nosz, Malej naprawde nic nie bylo.. byla czysta, przewinieta, nakarmiona.. tylko ona nie lubi jezdzic w wozku i po prostu duzo i glosno krzyczy. taki jej 'urok' i jak tu nie czuc wstydu?
takze przepraszam, jesli ktoras z Was urazilam
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:08   #707
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Moja też tak ma Ewidentny głodomor z niej Co najlepsze zje 120 i za 2 godziny już jest głodna i muszę ją jakoś zabawiać żeby zapomniała o głodzie, albo wypija butelkę herbatki

Któraś pisała o trądziku niemowlęcym. Moja ma i położna kazała smarować kremem Balneum. U nas baaaardzo pomaga tylko jego cena jak na małą tubkę jest duża
Ja używam olejku do kąpieli i balsamu i trzeba jeszcze pomyslec, ze dwa razy szyciej się zużywa, a tanie nie sa... ale cóż, wszystko dla dzieci.
Stary 2011-08-29, 10:12   #708
zanetaa88
Zakorzenienie

madziulka17 tak woreczki sa jednorazowe

moja znpwu ulala ;|

Stary 2011-08-29, 10:16   #709
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

moja w 2 tyg życia zjadała juz 90ml wody plus mleko =100ml srednio co 3 godziny czasem co 2,5 a czasem 3,5 godziny - a teraz skończyła 5tyg i nadal je tyle a nawet nie dojada czesto i zostawia po 20ml wiec sie nie rozpedziła z jedzeniem - wiec spokojnie

ale przez upały sporo pije - ok. 100-130ml herbatki na dobe wiec jej wybaczam brak apetytu na tym ukropie.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Znalazłam na necie dźwięk suszarki w MP3 do ściągnięcia . Ja zgrałam sobie na telefon bo mi tak wygodniej i właśnie Dominik przy nim usypia Mogę podać link na forum??? Czy to niedozwolone? Jeśli nie to chętnym poprzesyłam na priv.
ja poprosze

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:17   #710
Marina1
Zakorzenienie

Żaneta dobrze, że jedziesz do pediatry...
Stary 2011-08-29, 10:20   #711
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Beatko no ostatnio się obijasz!
no - mała jest absorbujaca...

w sobote była mega kolka od 19.30 do 20,30 z okropnym płaczem - juz nawet chwyt kolkowy nie pomagał a to zawsze skutkowało - w koncu padła zmeczona przed 21 i spała do 0.15 a jadła o 19,30

ale na szczescie takie kolki mega mega sa raz na 2-3 dni nie codziennie, a wieczorem przewaznie ok 20 a w nocy spi jak aniołek wiec źle nie jest - wysypiam sie budzi sie co 3-3.5 godz - zje, odbije, przewine, odłoze, pogłaskam i spi - nad ranem czasem musze chwile potrzymac na rekach jak nie moze usnac i tyle - je przeważnie w godzinach 23-24, 2-3, 5-6 z pół godziny schodzi z jedzeniem plus reszta i spi - wiec jest ok,

jutro kupie delicol - w aptece mi zamówiła babka na jutro za 25zł w promocji
moze to jej pomoże bo ja bączki czesto mecza i wybudzaja ze spania.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

zyczę miłego dnia, ja dziś mam gości Aania z Adasiem przyjeżdżają
udanego spotkania - fotki zróbcie

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-08-29 o 10:30
Stary 2011-08-29, 10:22   #712
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
madziulka17 tak woreczki sa jednorazowe

moja znpwu ulala ;|
Kochana, ale ona w koncu ulewa czy wymiotuje? bo tak czesto o tym piszesz, ze zaczelam sie martwic. ulewanie, nawt po kazdym posilku podobno jest normalne do 3 miesiaca, ale juz wymioty to powod zeby sie niepokoic.. tak mi powiedzial pediatra jak bylismy z Zuzka teraz w szpitalu- przeprowadzilam z nim dokladny wywiad o tym co jest normalne a co nie
Marinko to Tobie lekarz zapisal wapno w syropie dla Igora? Mimo, ze jest osluchowo czysty>? Nam tez przepisal,mala kaszle, ale osluchowo czysta..a w szpitalu nas opierdzielili, ze ladujemy w dziecko pol apteki bez potrzeby i ze u tak malego dziecko nie powinno sie dawac nic zapobiegawczo..wiec my nie dajemy, zadnego pogorszenia nie obserwuje
Stary 2011-08-29, 10:26   #713
zanetaa88
Zakorzenienie

Kurde wiem, że ulewanie jest normalne,
ale te jej ulewanie mnie martwi.
Zjadła trochę i już ulewała podczas jedzenia,
myślałam, że za szybko mleko leci , ale odciągnęłam przed podaniem,
bo miałam nadmiar mleka ( wyregulowały się, bo wczoraj jadła co 2h a w nocy co 4-5h) w ogóle podczas jedzenia się denerwuje,
possa trochę i się denerwuje to ja odbije,
odbija jak stary chłop - jakby powietrze zbierała cały tydzień
i od wczoraj przy odbijaniu ulewa + serek za jakiś czas
no i w serku wyczaiłam jej zielone kozy.
Do tego wysypka, którą ma już na brzuszku i na stopkach
i nie wiem czy to potówki czy uczulenia na coś...

Wiec koło, ulewa głodna, ulewa głodna.

Niby zasnęła,
ale długo nie pośpi bo dużo nie zjadła.

Intuicja mi coś mówi, że jest nie tak z tym ulewaniem.
I te ulewanie to nie w małych ilościach, tylko dosyć sporo - porównując do ulewania np z tygodnia poprzedniego.

Stary 2011-08-29, 10:27   #714
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Marinko to Tobie lekarz zapisal wapno w syropie dla Igora? Mimo, ze jest osluchowo czysty>? Nam tez przepisal,mala kaszle, ale osluchowo czysta..a w szpitalu nas opierdzielili, ze ladujemy w dziecko pol apteki bez potrzeby i ze u tak malego dziecko nie powinno sie dawac nic zapobiegawczo..wiec my nie dajemy, zadnego pogorszenia nie obserwuje
Cookie, tak tak - u mnie...
I dokładnie tak jak piszesz, mimo iż jest osłuchowo czysty...
Kurcze, już sama zgłupiałam, co lekarz to inne zdanie...
Ja też mam tyle tych leków, że szok...
Stary 2011-08-29, 10:31   #715
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
bo miałam nadmiar mleka ( wyregulowały się, bo wczoraj jadła co 2h a w nocy co 4-5h) w ogóle podczas jedzenia się denerwuje,

Niby zasnęła,

I te ulewanie to nie w małych ilościach, tylko dosyć sporo - porównując do ulewania np z tygodnia poprzedniego.

Żanetko
a może to skaza białkowa? Kurcze moja Lilka tak miała z ulewaniem,a Lenka wysypke na brzuszku. Dobrze,ze idziesz do pediatry. lepiej sprawdzic
Stary 2011-08-29, 10:31   #716
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:

Niby zasnęła,

wysypke tez mamy i to tak jak Ty-buzia, brzuszek stopy, wiec jestem ciekawa co wasz lekarz na to.. moj uparcie, ze to na pewno nie uczulenie..
no kurde, ale pozostale objawy.. tak jak u nas, wiec moze (nie obraz sie tylko!) Ty tez z tej milosci przekarmiasz? jak woja Mała przybiera?
Stary 2011-08-29, 10:31   #717
agadus
Wtajemniczenie

witam

moja starsza córka chyba uderzyła się w głowę od kilku dni słowa jej sie poprzestawiały i zamaist mówić chwalić się to mówi '' Wchalić się ''
wczoraj przyleciała do mnie mąż leje ze śmiechu nie wiem o co chodzi a ona do mnie ''chciałam się poWchalić że nie umiem się Wchytać'' i to tylko te słowa gdzie jest ch i w zaraz po sobie ale nigdy tak nie mowiła i nie robi sobie żartów na początku smiałam sie ale to nie jest dla mnie smieszne Oliwka w ogóle nie ma problemów ze słownictwem i ładnie mówi jedynie co miała ale to jak miała chyba 2 lataka zamiast ''r'' mówiła''j'' i kiedys jak poszłam z nia do sklepu i poprosiła zabawkę i ja się zgodziłam to ona na cały sklep krzyknęła chu..a !! ludzie zaczeli się na mnie patrzec ale latało mi to a teraz z tym slowem ile ja juz mogła z nia cwiczyć prawidłowo mówic ale to chyba trzeba do skutku ....nmo coś jej się w glowie poprzestawiało albo sie w nią uderzyła

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:32   #718
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
ja miałam próbke Balneum kremiku i baardzo fajny - teraz mamy do buźki Bambino krem pielegnacyjny taki fajny o lekkiej konsystencji nietłusty i słuzy nam - akurat Julka dostała w paczuszce od mojej kuzynki razem z chusteczkami i oliwką.

Stary 2011-08-29, 10:34   #719
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witam

moja starsza córka chyba uderzyła się w głowę od kilku dni słowa jej sie poprzestawiały i zamaist mówić chwalić się to mówi '' Wchalić się ''
wczoraj przyleciała do mnie mąż leje ze śmiechu nie wiem o co chodzi a ona do mnie ''chciałam się poWchalić że nie umiem się Wchytać'' i to tylko te słowa gdzie jest ch i w zaraz po sobie ale nigdy tak nie mowiła i nie robi sobie żartów na początku smiałam sie ale to nie jest dla mnie smieszne Oliwka w ogóle nie ma problemów ze słownictwem i ładnie mówi jedynie co miała ale to jak miała chyba 2 lataka zamiast ''r'' mówiła''j'' i kiedys jak poszłam z nia do sklepu i poprosiła zabawkę i ja się zgodziłam to ona na cały sklep krzyknęła chu..a !! ludzie zaczeli się na mnie patrzec ale latało mi to a teraz z tym slowem ile ja juz mogła z nia cwiczyć prawidłowo mówic ale to chyba trzeba do skutku ....nmo coś jej się w glowie poprzestawiało albo sie w nią uderzyła

haha to ja juz widzę zgorszone miny innych ludzi....
Stary 2011-08-29, 10:36   #720
patik87
Zakorzenienie

Hej.
Wczorajszy dzień niestety nie był tak miły jak myślałam.
Już w drodze do ciotki pokłóciliśmy się z tz.
Zaczęło się od:
JA:"Kiedy pojedziemy do moich rodziców?"
on:" zadzwoń i powiedz niech koty z domu wyrzucą i nie wpuszczają przez tydzień i posprzątają po nich"
On uważa, że skoro Sara jest alergikiem to trzeba na nią szczególnie uważać i chronić przed ewentualnymi alergenami. Tylko Ona ma alergię pokarmową ale jemu nie da się tego przetłumaczyć, mówi że skoro ma na białko to może mieć i na inne rzeczy i dopóki nie będzie starsza to trzeba uważać, i mi też powinno na tym zależeć.
Jak byłam w ciąży to do kotów nie pozwalał mi się zbliżać, mimo iż w przeszłości chorowałam na toxo i mam przeciwciała.
Tz nie da się nic powiedzieć, jego musi być na wierzchu i nie liczy się z moim zdaniem. Nic nie dociera.
Zacisnęłam zęby. Jedziemy dalej.
Wypaliłam z rykiem:" nawet nie pamiętasz o moich imieninach.
Zatrzymał auto odwrócił się i rzekł wszystkiego najlepszego, przepraszam że zapomniałem, i pocałował.
To mi życzenia, wysilił się mocno
Tak mi było przykro..
Za 5 min pyta :"długo będziemy siedzieć u ciotki?"
ja:" ja tu nie rządzę"
Wtedy dopiero zaczęła się kłótnia.
Wypomniał mi sprawy o które się w danym momencie nie kłócimy, usłyszałam trochę przykrych spraw, o wczorajszej kłótni też wspomniał że mam do niego pretensje że on pracuje- co nie jest prawdą oczywiście, mało tego- że wolę sobie z obcymi ludźmi na necie popisać- chodzi mu o Was ( jakoś do tej pory nigdy mu to nie przeszkadzało), i mam się zamknąć i nie odzywać.
Ryczałam całą drogę, powiedziałam że ja w takim stanie nie pójdę do ciotki i nie będę robić dobrej miny do złej gry- a on" to ci najlepiej wychodzi"
U ciotki Sara była marudna, musiałam ją nosić na rękach, po 1,5 godziny pojechaliśmy do domu. Miały być jeszcze zakupy, a wyszło jak wyszło...
Po kąpieli chcieliśmy odessać małej gluty fridą. Tz to robił, ale sara tak wyłą i kręciła głową że nie dało rady. To wydarł się na mnie że powinnam najpierw wodą popryskać i odczekać 5 min i dopiero odsysać to by się udało. Oczywiście to moja wina. Popyrgał się i wyszedł zabierając ze sobą fridę. Nakarmiłam ją i odłożyłam spać. Kręciła się.. Przyszedł " położyłaś ją?"
Sapnął pod nosem rzucił fridę i powiedział że ja nic nie potrafię zrobić jak należy, nawet pieluchy sobie nie przygotuję jak ją karmię .. Wyjęłam ją z łóżeczka i odessałam.
Spaliśmy w oddzielnych pokojach.
Wyłam jak bóbr. Usęłam w ubraniach. O 1 jak Sara się obudziła to się rozebrałam. Łeb mi pękał od wycia.
Rano pytam się go o co Ci chodzi?
On:" o nic" taka z nim rozmowa.
Sara ma chyba katar taki konkretny, chrypi i furga zatkany nos.
Znowu zaczął że to moja wina, bo wczoraj nie miała odciągnięte i się w nocy męczyła i wciągnęła gluty. Mówię, że jej odessałam. Usłyszałam że pewnie źle to zrobiłam
Kazał mi zadzwonić i umówić się do laryngologa i od razu na usg brzuszka które mieliśmy robić w przyszłym tygodniu.
Wizyta u laryng też była w planach- pediatra zasugerował że może mieć zbyt wąskie kanaliki i można to zbadać, (ale nie dzisiaj). Wiem, że młoda ma teraz katar, wcześniej miała gluty ale nosa zatkanego nie.
On najchętniej trzymałby ją pod kloszem.
Co nie zrobię to źle i na wszystko zwraca uwagę i pyta czy to zrobiłam czy tamto.
Pewnie dzisiaj jak lekarz potwierdzi katar to mi się dostanie że ją obwiało bo na dwór za cienko ubieram albo pod wiatr trzymam.
Masakra z tym człowiekiem.
Nie umiem z nim rozmawiać. Musi być racja po jego stronie i koniec.
Nie wiem co mam robić. Jego nadopiekuńczość mnie wykończy. Ja mam inną wizję wychowywania dzieci. Nie dogadujemy się.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości