|
|
#1861 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Dobry wieczór
![]() Od trzech nocy mam kłopot ze spaniem więc udało mi się Was nadrobić. Odkąd jestem na zwolnieniu to jakoś nie siedzę niestety przy kompie tak często jak w pracy. nie_wiem - ja biore te leki o które pytałaś - jak poszłam na wizyte do gina to mi powiedział, że mi brzuch twardnieje- bo ja jakaś dziwna jestem, ale tego nie czułam. Teraz na to zwracam uwagę to widzę kiedy coś się dzieje. Ja biore niewielką dawke Fenoterolu - bo pól tabletki co 6 godzin (a np. bratowa mojego TŻ brała całą co 2 godziny). TAk więc jak mi lekarz przepisał to sie nawet nie zastanawiałm czy brać czy nie- bo skoro przepisał to widocznie trzeba - więc biore i mam nadzieję, że jak pójdę w środę na wizytę, to nie okaże się, że dawka za mała i nie działa i mnie do szpitala położy - tak coś wspominał.... W ogóle od trzech dni mam kupę nerwów - strasznie się z TŻ-em kłócimy i pomału zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej by było, gdybym była sama - przynajmniej mniej nerwów... A nerwy teraz nie służą na pewno mnie nie wspominając o naszej córeczce I nawet wyszywanie mnie nie uspokaja ![]() U nas dzisiaj pierwszy dzień niższych temperatur niż 35stopni - bo od kilku dni się nie dało wytrzymać. A poza tym to dzisiaj 30 tydzień zaczynamy ![]() Jeszcze wielu rzeczy mi brakuje i remont mały trzeba przeprowadzić - ale teraz póki co nie mogę biegac po sklepach (bo mam niby dużo leżeć i odpoczywąć), tak więc resztę zakupów musze odłożyć... Kocyki, pieluchy i ubranka już w większości mam - częśc kupiłam, a dzisiaj dostałam 3 ogromne worki po bratanicy mojego TZ-a więc tylko przejrzeć i wybrać. Ale nie mam przewijaka, rożka, butelki, smoczka , kosmetyków itp., no i dla siebie do szpotala musze skompletować torbę. Nie wiem dlaczego, ale jakoś nie mogę sie przekonać do zakupów na allegro... Dobrze, że już chociaż na wózek się zdecydowaliśmy (na 99% TAKO Princess) i łóżeczko (najprawdopodobniej takie: http://allegro.pl/klups-lozko-tapcza...778844809.html) No i w sumie to chyba tyle co chciałam dzisiaj napisać. Dobrej i spokojnej nocy Wam życze - mam nadzieję, że choć troche dzisiaj pośpię....
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2011-08-28 o 23:46 |
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki melduje sie po weekendzie, widze ze sie staralyscie i mam z 8 stron do nadrabiania
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
a wklejam zdjecie z weekendu, nasz tydzien 26
a jak mowicie ze macie brzuszki nisko to zobaczcie sobie jak moj nisko zwisa kombinuje jak sobie pod niego jakis stelaz wymyslic bo jeszcze troche i bedzie mi chodzenie utrudnial
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-08-29 o 07:49 |
|
|
|
#1864 |
|
Zadomowienie
|
melduje sie w nowym tygodniu.
DZIS 31 TYDZIEN ZACZYNAMY ![]() ![]() Filip spal u tesciow, a my jedziemy do szpitala- wyjac wkoncu te diabelskie druty Tżtowi i zalatwic sprawy w banku. Nie lubie z rana jesc sniadania, a musze wlasnie je w siebie wcisnac... Glam- masz tak samo nisko brzusio jak ja
|
#1865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() DOMINEJ widzisz w twoim przypadku miał jak sama mówisz powody.... w moim, poprostu spytałam czy cos mam na to brać a on powiedział że mogę i mi przepisał, wczoraj jak byłam w pracy trafiła sie jakaś położna z dzieciaczkiem i tak jakos wyszło że chwilke porozmawiałyśmy i stwierdziła że nie powinnam ich brać, bo lekarz nie miał żadnych podstaw do przepisania mi tak silnych leków, a przepisał mi je bez żadnych badań tak na "ładne oczy" chciałam, to dostałam. wytłumaczyłam jejk jeszcze co dokładnie czuje przy takim twardnieniu a ona powiedziała że to jest fizjologiczne i bierze sie od rozciągania się macicy znam swojego lekarza i wiem jak pracuje, jak sobie nie wyprosisz to nic nie dostaniesz.....
Edytowane przez nie _wiem Czas edycji: 2011-08-29 o 08:04 |
|
|
|
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie to przeraza coraz bardziej...w a pierwszej ciazy to sie rozwiazania doczekac nie moglampowodzenia u lekarza ja tez ostatnio nie lubie sniadan z rana jakos...
|
|
#1867 |
|
Zadomowienie
|
Witam się poniedziałkowo!
Zmykam właśnie do pracy Dziś bardzo dużo klientek ale mam nadzieję że jakoś dam radę bo już jest zdecydowanie chłodniej. Po 14 kolejne spotkanie z architektem wnętrz, ciekawe co tam nawymyślał już się nie mogę doczekać ![]() Ja dziś przekroczyłam magiczną ósemkę i zostało mi 79 dni ![]() ![]()
Edytowane przez truscafka Czas edycji: 2011-08-29 o 08:04 |
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
CZESC LASKI!
pol dnia mnie w sobote plecy nie bolaly, wieczorem kosmos, wczoraj tez, dzisiaj jeszcze gorzej ![]() nie mam juz sily, az sie z bolu poplakalam!!!!!!!! i to nie raz!! co do waszych zakupow widze ze juz nie jedna z was gruszki do noska kupila, ja gruszek nie lubie, kupie fride. Przy malej mam i jestem zadowolona. Mam nadzieje ze was zaraz nadrobie ...au! nie moge lezec siedziec stac nic! no nic! ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- truscafka wyluzuj troche, bo chyba nie warto ryzykowac co? dorosla jestes i zrobisz jak uwazasz, ale jak juz mdlejesz to ta praca twoja jest az tak wazna? luz kobito luz! Tincia w tym mieszkaniu nie kleilismy ale u rodzicow w pokoju nasyzm tak , welurowe. Co do wychodzenia z psiakiem, ja zawsze wychodze smycz plus kaganiec, wkurzaja mnie duze psy w samym kagancu lub samej smyczy mowiac szczerze. Jersli pies jest duzy , moj jest amstaffowaty, nie jest czysty zmieszany troche, wkleje pozniej wam fotke, to co mu da sam kaganiec jak on czlowiekowi wlasnie nim moze krzywde zrobic? on generalnie jak ma komara na nosie to sie na niego z zezem patrzy i nigdy nikomu krzywdy nie zrobil ale to jest tyyyylko pies! Rodzice mieszkaja przy łęgach to jak wchodzimy w głąb jakies 5-10 km to dopiero ma sciagniety kaganiec jak widze ze nikogo nie ma. Dzisiaj wlasnie na szczepienie jedziemy na wscieklizne.:P moze tz zabiore niech go kujna :P ale tz ostatnio dobry przez 2 dni, zobaczymy co dalej.... a co do tych przepisow bo sie rozpisalam oczywiscie... to wiem ze do ilus kg nie musi miec kaganca ani smyczy, pozniej kaganiec lub smycz a pozniej i to i to. P.S moj mial tygodni szczurek taki szczeniakowaty:P staz miejsca kazala mi zalozyc kaganiec albo opuscic teren teatru:P ale sie wtedy usmialam, przeciez on jak chodzil to sie jeszcze zataczal... Ja dzisiaj do ginka po zwolnienie, nie wiem jak sprawe rozwiazac bo malej po schodach to ja w zyciu nie zniose! nie ma nawet mozliwosci, ani nie podprowadze, moze ja zaprowadze do taty i sie wroce po prostu, ale wtedy cale miasto mam do przejscia a ja ledwo do kuchni dochodze, auto ma tz 40km stad.
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia wez ty idz z tym do lekarza, jesli to rwa to ci cos na nia da...
ja wczoraj swoja mala musialam ponad kilometr niesc na rekach i po tym nawet mnie nie lupal kregoslup, to nie jest normalne zeby az tak bolalo... ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- a jeszcze sie pochwale, w piatek odebralam wyniki, glukoza w porzadku ale najbardziej mnie ucieszylo ze hemoglobina sie poprawila.... bo mi ostatnio w ciagu miesiaca spadla z 11.3 na 10.2 a teraz znow na 11.2 sie poprawila a juz sie martwilam ze bedzie coraz gorzej ...---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- jesli chodzi o gruszki to ja mialam z NUK- nic absolutnie nie wyciagala. Frida jest jednak najlepsza. nie ma porownania, zgadzam sei z Darusia
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
glam wlasnie tu ten problem ze ciezko stwierdzic czy to ta rwa czy nie, bo przeswietlenia nie zrobia... cholera wie co to!
ja tak mysle ze moze ta rwa bo takie objawy jak przy tym.... lekarz oolny powiedzial, ze na rwe w ciazy podobno nic nie mozna, ze jeszcze 3 miesiace mi zostaly ![]() kolezanka miala, to ja w szpitalu polozyli....gdyby u mnie tak bylo to z kim mala zostawic nie mam...;/
|
|
#1871 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
glam .... przede wszystkim śliiiiczny brzusio co do jego ułożenia, to ja mam identycznie, choć wydawało mi się ze to nie jest jakoś mega nisko .... Darusiaaa... musi być jakiś sposób, to w Twoim przypadku to porażka jakoś... nie wierze ze kobieta ma 4 miesiące wyć z bólu, nie chodzić, nie siadac, nie leżec bo ją boli i oprócz apapu nic brac nie moze.... musi cos byc! i wierze ze szybciutko Ci pomoga.... wiesz nawet niech choc troche ustąpi zebys mogła normalnie funkcjonowac, bo tak to .... można się pociąć :/ witam Was z rana... niecierpliwie wyczekuje 9.30 by zapisać się do SR.... finallllllllllyyy !!!!!!!
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-08-29 o 08:58 |
|
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz na prawde nie mam sily,m bol kregoslupa nawet najmocniejszy jaki mialam przy tym to NIC.
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Witamikno ja nie wiem, moze te zdjecia tego nie oddaja ale mi ta pilka sie zaczyna tak od pepka w dol a miedzy biustem a brzuchem mam spory pas przerwy. a w poprzedniej ciazy na tym etapie (dla porownania wkeljam zdjecie z tego samego etapu, no moze 1-2 tyg roznicy- 27 cz 28 tc) wygladalam po prostu jak rownomiernie gruba baba
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia a jakies masaze, naswietlanie? naprawde NIC nie mozna???nie wierze ze kaza ci sie tak 3 miesiace meczyc
|
#1875 |
|
Zadomowienie
|
Witamy w poniedziałek meldujemy się w 29 tygodniu ;-)
Wczoraj wieczorkiem pojechaliśmy na grilla do mojej sis było super. Niunia dostała kolejne ubranka tak na 74 więc super. A ja dostałam spodnie ciążowe 7/8 GAP'a i sukienkę tyż ciążową taką za kolano czarną fajna Wróciliśmy ok. 23.Glam brzusio super
|
#1876 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam poniedziałkowo
![]() od rana mam super humor bo mały kopał jak szalony przez dobre 40min, w nocy chyba też miał jakąś imprezę bo ciągle sie wiercil ![]() Zaczynamy 30tydz wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Cytat:
![]() Glam moj brzuch tez jest na tej wysokosci co Twoj. To chyba nie jest az tak nisko ![]() Cytat:
za 31 tydz za druty Tz'ta.Cytat:
z takich dupereli to ja tez mam braki tyu przewijak, pieluch musze dokupic, fride etc. Ale to w pazdzierniku kupimy ![]() za kolejny tydzien.W ogole Dziewczyny to lecimy solidnie z gorki niewiele na zostalo do porodow. Ja jestem tym solidnie podekscytowana i nie moge sie doczekac. Przez ciaze zapomnialam, ze musze studiowac jeszcze |
|||
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
glam dzisiaj pogadam z lekarka, bo ostatnio jak u niej bylam to po prostu bolalo ale nie az tak...!!!!!
niech cos robi bo ✂✂✂✂✂✂✂ca dostane...
|
|
#1878 |
|
Zadomowienie
|
Woooooooooow, nadrobiłam
, jakieś 30 stron miałam do poczytania, dwa dni mi to zajęło!!!Witam się pourlopowo Opaliliśmy się, wypoczęli, i w sobotę wróciliśmy. Tylko postanowiłam najpierw nadrobić was a potem się odezwać. Nie dam rady odezwać się do wszystkich bo zapomniałam co która pisała. Ale trzymam kciuki za Ciebie Aniu, jest dobrze, przecież jeszcze tylko paręnaście dni i możesz rodzić, a Twoja córa już duuuża jest. Mi gin ostatnio powiedział że jak dotrwam do 33tc to będzie ok, szyjkę mam 27mm i się skraca ciągle, ale zamknięta więc tyle dobrego. Darusia współczuję Ci tych bólów, to musi być koszmar!!! Glam śliczny brzuś, i zazdroszczę że tak możesz swoje dziecko podnosić, ja swojego od kilku miesięcy nie podnosiłam Mam meeega duży bałagan, pranie, sprzątanie, gotowanie- wszystko na mnie czeka .Czytałam was i stwierdzam że Nika długo się nie odzywała, może wyjechała na urlop? To zmykam do robotki, całuję was cieplutko, tęskniłam za Wami moooocno |
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem co mam robic, dziecko chce sie bawic, ja siedze i wyje...ja pierd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
|
|
#1880 |
|
Zadomowienie
|
Darusiaaaa nie chce Cie martwic, ale u mnie bol kregoslupa skonczyl sie 4 dniowym pobytem w szpitalu. Okazało sie, ze ten bol powoduja delikatne przedwczesne skurcze i teraz do konca ciazy musze lezec i brac leki
|
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam właśnie tak wyżej brzuch nawet jak mi się opuścił (wiedziałam, że to to, bo zaczęło mnie boleć w kroczu), to wszyscy mówili, że na pewno jeszcze nie
|
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNKI DZIEKI ZA MILE SLOWO O NASZYM BRZUSZKU oj capslock
no serio dziewczynki coraz mniej czasu...a ja tez oprocz kupy ciuszkow , wozka kocykow i 4 butelek to nie mam jeszcze nic... no nic niedlugo wyplata, moze premia wpadnie to pojde i od razu na rzeczy dla maluchow przewale ostatnio mi sie snilo ze poszlam rodzic i zamartwialam sie ze ciuszki jeszcze nie poprane i nie wyprasowane. ale i tak zauwazam u siebi e duzy postep. wczesniej mi sie snil przedwczesny porod w wersji koszmarwej- ze dzieci nie maja szans...a teraz jak juz sie o couszki martwie to jest coraz lepiej ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
a teraz mam nisko a krocze- no kosc wiadoma konkretniej boli jak diabli, czasem az mi ciezko z krzesla czy lozka wspac
|
|
#1883 | |
|
Zadomowienie
|
Witam. Tej nocy wyspałam sie w końcu za wszystkie czasy - nawet mi się jakieś głupoty śniły.
Tottie ja dla swojego psa nie mam kagańca i czasem wyprowadzam go (tzn ją) bez smyczy. Mój pies waży 30 kg wiec jest dość duży. Rzadko kiedy można u mnie spotkać policję ale kiedyś jak byłam na spacerze to przejeżdżali - pas zawołałam chwyciłam za obrożę (nie miałam smyczy) a oni popatrzyli i pojechali dalej. W mieście prowadzę ją tylko na smyczy i jeszcze nikt sie nie doczepił. Linki które podałaś to i ja poczytam - lepiej być orientowanym. Cytat:
Jeśli chodzi o pieluchy wielorazowe to ja jestem jeszcze totalny laik - zgłębiam temat. Na allegro znalazłam taki zestaw http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...789139579.html Na początek trzeba mieć ponoć tych pieluszek 15-16 szt (u tego sprzedawcy 5szt kosztuje 171zł), ale wówczas pierzesz pieluchy codziennie. Dobrze mieć więcej wkładek i papierki jednorazowe. truscafka gratuluję i udanej rocznicy życzę rojku ja wyprałam pokrowiec z materaca który dostałam od siostry. Z gryką nic sie nie stało - troszkę wolno schła. muffinka współczuję Ci takiej sąsiadki. Takie babsztyle są okropne dominej wpsółczuję sytuacji w domu i tych nerwów - trzymaj sie kochana glamourous ależ Ty masz mały brzuszek Darusiaaaa współczuję Ci tego bólu pleców, też mnie czasami taki ból chwyci że aż mi sie ryczeć chce. Próbowałaś jakiś ćwiczeń rozluźniających mięśnie kręgosłupa? Mnie to pomaga. ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Gratuluję zaczętych tygodni |
|
|
|
|
#1884 |
|
Zadomowienie
|
darusiaaa trzymam kciuki zeby dzis lekarka cos przepisała...cokolwiek co uśmierzy Twój ból
![]() w końcu zapisałam się do SR.... startujemy 09.09 o 10:00
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#1885 |
|
Zadomowienie
|
Ja uciekam. Dziś idę na usg ale zanim pójdę to chciałabym troszkę w domu ogarnąć.
Odezwę sie jak wrócę. |
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak myslicie ta posciel http://allegro.pl/11-el-posciel-135x...790676459.html bedzie ok? boje sie czy alikacje nie beda sie spierac w praniu
![]() witaminko super, ze SR zaczynasz my chyba jednak nie pojdziemy... zero odzewu od nich, a jakos i zapal stracilam.
|
|
|
|
#1887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po Twoim opisie stwierdzam, że chyba jednak wysoko mam, bo pojawiają się problemy z oddychaniem pełną piersią... wczoraj na spacerze byłam i zaczynam powoli odczuwać zmęczenie po przejściu paru km .... chodziłam prawie 2h i padałam z nóg, a po jakichś 30-45 min ledwo łapałam oddech... a pomyśleć że przejście 4-5 km do tej pory to pikuś.... a teraz ... już powoli nie .... krótsze spacerki mnie czekają ...
|
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
chawa jesli chodzi o pieluchy wielorazowe to ja mialam takie
http://us.bambinomio.com/pl i takie http://www.babybeehinds.com.au/store...Covers-c14.htm wkladziki jednorazowe dokupywalam do wylapywania kupsztali- ale i tak powiem ci szczerze ze moim zdaniem zwykle tetrowe sie lepiej sprawdzaly chociaz fakt ze np te bambino mio super sie praly, niemalze wystarczylo woda splukac i nawet po kupie sladu nie bylo- a tetre trzeba wrzatkiem przelac zeby plamy nie zostawaly ale mialam wrazenie ze oba modele sa jakos zle wyprofilowane, mialam rozne rozmiary ale wszystkie jakos uciskaly i mala byla cala poodciskana a ten malusi brzuszek to zdjecie z 27 czy 28 tyg poprzedniej ciazy, wtedy faktycznie nie mialam duzego brzuszka ale wagowo to mi sporo przybylo- przy czym teraz waga idzie mam wrazenie w sam brzuszek i biust a wtedy przytyly mi ramiona, buzia, pupa, biust i ogolnie wszystko...
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-08-29 o 09:46 |
|
|
|
#1889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
genialna ta pościel !!!!! chyba 1wsza która mi się podoba no powinnam zapisać sie w zeszły pon, ale skleroza nie boli :jezyk: a to za wcześnie, a to za późno dzwoniłam, więc dziś czatowałam przy telefonie z zegarkiem w ręku :jezyk:
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja musze pamietac zeby gina o ta SR spytac jak jutro bede
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

I nawet wyszywanie mnie nie uspokaja 

kombinuje jak sobie pod niego jakis stelaz wymyslic bo jeszcze troche i bedzie mi chodzenie utrudnial

mnie to przeraza coraz bardziej...w a pierwszej ciazy to sie rozwiazania doczekac nie moglam

za druty Tz'ta.
, jakieś 30 stron miałam do poczytania, dwa dni mi to zajęło!!!