mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 09:48   #1891
rojku
Rozeznanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

glamourous śliczny ten Twój brzusio No na zdjęciu nie wydaje się tak nisko położony...

truscafka uważaj na siebie i może nie bierz już tak dużo klientek?
najlepszego z okazji rocznicy

Darusia biedaczko 3mam kciuki, a już myślałam, że Cię to pieroństwo opuściło... Do lekarza szuruj niech Ci choć troszkę ulżą
Stary 2011-08-29, 09:50   #1892
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

mola jak ci sie objawial ten bol? mocny byl?
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 09:57   #1893
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
glamourous śliczny ten Twój brzusio No na zdjęciu nie wydaje się tak nisko położony...

truscafka uważaj na siebie i może nie bierz już tak dużo klientek?
najlepszego z okazji rocznicy

Darusia biedaczko 3mam kciuki, a już myślałam, że Cię to pieroństwo opuściło... Do lekarza szuruj niech Ci choć troszkę ulżą
to ja chyba musze inne zdjecie zrobic bo normalnie mi wisi w dole
Stary 2011-08-29, 10:02   #1894
elf27
Zadomowienie

Aleście namachały fju fju

Glam brzusio śliczny nie wiem gdzie Ty 2 szkrabów mieścisz

Darusia biedna Ty idź z tymi bólami do lekarza

Goldika piękna pościel, ja jeszcze nie wybrałam, a łóżeczko będzie 140x70.

Na razie nadal sterczę w wykańczaniu chałupki. Szukam pomarańczowego wazonu x 3 do salonu na komodę. Który widziałybyście w ustawieniu 3 takich samych obok siebie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (16,6 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (10,4 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (17,5 KB, 4 załadowań)
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:21   #1895
dygotka8
Zakorzenienie

dzień dobry!
to sobie odespałam...teraz nadrabiam...zaraz kawkę wypiję żebym się mogłą dobudzić...
Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wielka prośba: która z was zna się na przepisach? czy jeśli wychodze z psem poza teren nasz prywatny na łąke/do lasu i jest on w kagańcu to musi byc jeszcze na smyczy i odwrotnie, jeśli jest na smyczy to musi dodatkowo mieć kaganiec? Są jakieś przepisy to określające? Bo mamy problem z sąsiadką, która straszy nas policją
osobiście wolę jak pies jest i na smczy i w kagańcu-nie ufam obcym ziwerzętom.i niech on bedzie najsłodszym,najspokojnije szym psem...ale to zwierze któremu nie wiem czy coś do łba nie strzeli i mnie nie ugryzie...
przez sąsiada który chozi na spacery z psami bez smyczy bez kagańców nie chodze na spacery od paru lat u rodziców bo sie po prostu boję.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:22   #1896
marejta
Zadomowienie

Hej witam się po weekendzie.
U nas bardzo miło zleciał, w sobotę byliśmy w sklepie dziecięcym, zrobiliśmy małe zakupy i o dziwo to tż był ciężki w pohamowaniu wkładania do koszyka, jak mówiłam że to będzie trzeba kupić, to zaraz wybierał i chciał kłaść do koszyka a wczoraj pojechaliśmy ze znajomymi nad jeziorko i wróciliśmy do domu dopiero o 23 zanim poszłam spać to oczywiście dzisiaj wstałam 40 minut po budziku
Ale jestem z siebie zadowolona bo rano zadzwoniłam do poradni okulistycznej i chciałam sie zapisać na wizytę, jakie było moje zdziwienie jak po 1 sygnale odebrała bardzo miła Pani i zapisała mnie na wizytę na 14.09

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:24   #1897
Wiszkaa
Raczkowanie

cześć dziewczyny

Zaraz będę nadrabiać, bo sporo mnie nie było. W nocy ze środy na czwartek dostałam takich bóli brzucha, że nad ranem wylądowałam w szpitalu, Na szczęście z dzieckiem wszystko w porządku i już jestem w domku Ale strachu się najadłam Wczoraj wieczorem już wiedziałam, że wracam dziś do domku, to się poryczałam z tego wszystkiego zwłaszcza jak słyszałam płaczące maluchy na sali obok. Ja bym już chciała mieć swojego przy sobie, żeby się tak więcej nie bać

Zrobili mi przy okazji test na glukozę na 75g i wygląda na to, że mam te cukrzyce wynik wyszedł 155mg a norma to 140. I dziś będę się na wizytę umawiać.

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:39   #1898
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

Na razie nadal sterczę w wykańczaniu chałupki. Szukam pomarańczowego wazonu x 3 do salonu na komodę. Który widziałybyście w ustawieniu 3 takich samych obok siebie?
Zależy co i czy planujesz włożyć do tych wazonów

A co do psów to ja sama mam dużego i zazwyczaj biega po ogrodzie, jak wychodzę na spacer z nim to zawsze razem z tż, ale mnie denerwuje takie stwierdzenie że duży pies powinien być w kagańcu, kurczę nie urażając nikomu ale jak widzę tych wszystkich ludzi z tymi Yorkami czy innymi małymi pieskami na rękach to mnie trafia, bo one często nawet na smyczy nie są bo to takie małe i delikatne pieski, a co za różnica pies jest pies i nigdy nie wiadomo co mu do głowy wpadnie, kilka lat temu taki miły piesek siedział obok mnie na lodach i jadł ze swoją panią deser z jednej łyżeczki i nagle mu coś odbiło dorwał sie do mojej nogi, zostawiając mi w niej ząb pani zaczęła sie śmiać i mnie przepraszać, ciekawe czy jakby mój ją tak potraktował to czy też by jej było do śmiechu, zaraz by było to wielkie bydle powinno chodzić na smyczy i w kagańcu A ja uważam że te duże psy są często mądrzejsze od tych małych

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-08-29, 10:43   #1899
elf27
Zadomowienie

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Zależy co i czy planujesz włożyć do tych wazonów
no właśnie nic nie chcę wkładać tylko postawić 3 jednakowe obok siebie jako element dekoracji.

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-08-29 o 10:42
Stary 2011-08-29, 10:46   #1900
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiszkaa Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

Zaraz będę nadrabiać, bo sporo mnie nie było. W nocy ze środy na czwartek dostałam takich bóli brzucha, że nad ranem wylądowałam w szpitalu, Na szczęście z dzieckiem wszystko w porządku i już jestem w domku Ale strachu się najadłam Wczoraj wieczorem już wiedziałam, że wracam dziś do domku, to się poryczałam z tego wszystkiego zwłaszcza jak słyszałam płaczące maluchy na sali obok. Ja bym już chciała mieć swojego przy sobie, żeby się tak więcej nie bać

Zrobili mi przy okazji test na glukozę na 75g i wygląda na to, że mam te cukrzyce wynik wyszedł 155mg a norma to 140. I dziś będę się na wizytę umawiać.
o jaaa ale skurcze cie zlapaly czy co? szyjka sie skraca? co to za bole byly, czym to lekarze wytlumaczyli?

cholerka pechowy naasz watek z tymi cukrzycami, ja gdzies czytalam ze to sie przytrafia okolo 5 proc ciezarnych a u nas juz tyle dziewczyn ma zdiagnozowanych

trzymaj sie po porodzie wszystko wroci do normy
Stary 2011-08-29, 10:46   #1901
basiula19
Zadomowienie

to ja bym ten środkowy wybrała......

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:47   #1902
glamourous
Zakorzenienie

Elf mi sie ten trzeci podoba
Stary 2011-08-29, 10:47   #1903
basiula19
Zadomowienie

dziewczynki jeszcze 67 dni kurcze jak to już blisko

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:47   #1904
tuszka
Raczkowanie

Ale się wyspałam

Na śniadanie wciągnęłam jajecznicę na kurkach z pomidorkami i szyneczką, choć na co dzień jej nie jadam, ale cóż... naszło mnie, to co począć.
To były miłe aspekty... a niemiłe, to zaraz po przebudzeniu poczułam ból pod pachą... nic tam nie mam, a boli... może jakiś komar mnie ugryzł i śladu skubaniec nie zostawił... Ale to nie koniec... w ciąży wyrastają mi dwie dolne ósemki, trochę to pobolewa czasami, ale ujdzie... a wczoraj zjadłam kromkę pysznego ciemnego pieczywa z nasionkami i chyba jakieś nasionko dostało mi się pomiędzy ósemkę, a dziąsło i mnie cały wieczór uwierało.... a dzisiaj mam już piękny ropień idę do dentysty przed 15.

Franek właśnie mi skórę brzucha rozciąga, chyba jajecznica posmakowała

Gratuluję nowych tygodni, ja jutro 27 tydz. zaczynam, to chyba III trymestr??

Darusia, Twoje zdrowie jest najważniejsze. Także wytłumacz lekarzom, że mają coś z tym zrobić, bo nie wyrabiasz.

Glam, gdzie Ty chowasz te bliźniaki??

Gratuluję rocznicy ślubu

A mój TŻ jest na etapie spania na kanapie, mam go dosyć. Trzydziestoletni facet, wykonujący poważna i odpowiedzialną pracę, a w stosunku do mnie zachowuje się jak egoistyczny bachor! Jak tak można??
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:51   #1905
elf27
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny

GLAM ja też zawsze myślałam, że cukrzyca to tylko raz na ileś przypadków a u nas na wątku jakiś wysyp. A po 30tc się powtarza jeszcze to badanie czy już spokój?
Stary 2011-08-29, 10:51   #1906
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

mi sie ten 3 podoba
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:54   #1907
Wiszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
o jaaa ale skurcze cie zlapaly czy co? szyjka sie skraca? co to za bole byly, czym to lekarze wytlumaczyli?

cholerka pechowy naasz watek z tymi cukrzycami, ja gdzies czytalam ze to sie przytrafia okolo 5 proc ciezarnych a u nas juz tyle dziewczyn ma zdiagnozowanych

trzymaj sie po porodzie wszystko wroci do normy
Nie to chyba po prostu się macica i brzuch rozciągały. Choć chyba lekarze myśleli, że to tez może skurcze są. Konkretnie nie powiedzieli szczerze mówiąc. Chyba, że to były skurcze a ja nie umiem rozpoznać. Bo to mnie bolało dookoła pępka taki tępy przeszywający ból nasilający się przy najmniejszym ruchu.

A wogóle to ze mną leżała taka pacjentka biedna w 9 miesiącu ciąży. Jeden lekarz taki zastępczy z kompletnie innego szpitala wziął ją jak się potem okazało na niezasadne w jej przypadku badanie. I doprowadził ja do takich bóli tym badaniem, że płakała potem pól godziny i ledwo doszła do siebie.

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:59   #1908
Jagooda_
Raczkowanie

Witam

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Żegnam się dziewczynki, zmykam spać bo juz oczy same się zamykają

Jutro mamy z mężem drugą rocznicę ślubu!
piękne zdjęcie, no i gratulacje z okazji rocznicy

Cytat:
a wklejam zdjecie z weekendu, nasz tydzien 26 chlopaki w brzuszku dokazuja rownie mocno jak SOnia na zewnatrz
a jak mowicie ze macie brzuszki nisko to zobaczcie sobie jak moj nisko zwisa kombinuje jak sobie pod niego jakis stelaz wymyslic bo jeszcze troche i bedzie mi chodzenie utrudnial
śliczny brzuszek

Darusiaaaa strasznie współczuje Ci z tym bólem, przecież tak się wogóle nie da żyć. Ja się tam nie znam, ale jak żadnych leków nie można to chociaż niech Ci dadzą skierowanie na jakieś ćwiczenia, które w ciąży można robić - może chociaż trochę by ulżyło.

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Mój maluch też z mojego pęcherza urządził sobie trampolinę - jakoś trzeba przeżyć.
Jeśli chodzi o pieluchy wielorazowe to ja jestem jeszcze totalny laik - zgłębiam temat. Na allegro znalazłam taki zestaw http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...789139579.html
Na początek trzeba mieć ponoć tych pieluszek 15-16 szt (u tego sprzedawcy 5szt kosztuje 171zł), ale wówczas pierzesz pieluchy codziennie. Dobrze mieć więcej wkładek i papierki jednorazowe.
czyli na same pieluszki wychodzi ponad 500zł, do tego te wkładki i papierki. Koszt jednorazowy wychodzi spory, a niewiadomo czy człowiekowi podpasuje

Cytat:
Napisane przez Wiszkaa Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

a z diagnozowali skąd te bóle?? Dobrze, ze z dzieckiem wszystko ok i że jesteście już w domu. A na cukrzycy to ja się nie znam, ale może sama dietka wystarczy bez insuliny.

A ja dziś ledwo widzę na oczy, miałam ciężką noc. Gula w gardle nie pozwoliła mi zasnąć, musiałam co chwilę się podnosić, bo myślałam, ze Wreszcie zebrałam wszystkie poduszki i udało mi się zasnąć na siedząco, ale na wszelki wypadek miska stała pod łóżkiem. Normalnie jednego wieczora jest ok, a drugiego mam takie atrakcje.

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:00   #1909
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny po waszych postach to mi wychodzi ze nam wszystkim coraz mniej czasu zostaje mnie to przeraza coraz bardziej...w a pierwszej ciazy to sie rozwiazania doczekac nie moglam
powodzenia u lekarza ja tez ostatnio nie lubie sniadan z rana jakos...
super brzuszek.też mam nisko jakoś-ale mi to nie przeszkadza-nie wiem czy jesli brzuch jest tak nisko to czy dobrze czy źle.pewnie taka fizjologia?
ostatnio śniadanie jadłam o 5.20

Darusiaaa
-a Twój tata nie mógłby po Was przyjechac i zawieźć Cię do lekarza??

Truscafca-wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!!!u nas też za kilka dni rocznica
ciekawa jestem co Wam architekt zaprojektuje:brz ydal:

dziewczyny nie piszcie ,że mało czasu do porodu i że nic nie macie-bo chyba juz każda z was ma ajieś ubranka,itd.ja mam jedno wielkie NIC!!!

cos mnie boli po prawej str pod żebrami i do tego głowa jeszcze

Stary 2011-08-29, 11:01   #1910
Bahamadia_25
Zakorzenienie

A ja bym 1wszy wybrała

Dzień dobry kobitki

Wyspałm się dziś jak nie wiem co ( 9.30 )
Chyba organizm zrozumiał, że to już końcówka i pozwala mi się wyspać

Dzisiaj do pory obiadowej (ok 16) sama
A nie mam sprzątania, prania itp to zrobię sobię paznokcie i maseczkę na zmiany trądzikowe
Bo pogoda już troszkę lżejsza, więc można sobie pokombinować

No tylko obiad przede mną ....

Achh no i gratuluję rocznicy mi mineła 3cia 02.08.

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2011-08-29 o 11:02
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:02   #1911
Darusiaaaa
Zakorzenienie

marejta roznica jest taka ze jak szajba odbije 2 kilogramowemu pieskowi to zrobi ci lekki slad , a jak np odbije mojemu Borsowi ktory wazy ponad 30 majac troche uscisku w pysku to moze komus bardzo powazna krzywde zrobic jak nie zagryzc... nigdy nie ugryzl nikogo, koty go zganiaja z jego wersalki ale to tylko pies..wszystko jest mozliwe.
Roznica wlasnie na tym polega , ten york zostawil ci ZĄBULENIUSIA, ZĄBKUSIA a jakby moj duzy pies cie uchlal zostawil by rane do szycia.
Mimo ze mam i przewaznie zawsze mialam duze psy jestem za tym jak najbardziej zeby chodzily po ulicach na ODPOWIEDNIEJ smyczy, smycz powinna miec karabinczyk dobierany do masy psa , i dobrze dobrany kaganiec.
A.Camus
Stary 2011-08-29, 11:02   #1912
marejta
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]

no właśnie nic nie chcę wkładać tylko postawić 3 jednakowe obok siebie jako element dekoracji.

Jak bez niczego to ja bym wybrała ten drugi

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-08-29, 11:06   #1913
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Pare dziewczyn z watku Oliwki uzywalo pieluszek wielorazowych , byly zadowolone ale jednak tak czy siak pampki wygraly.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

dygotka moi rodzice nie maja prawka to ja ich zawsze woze.
Jakos dam rade, cos wymysle....
A.Camus
Stary 2011-08-29, 11:07   #1914
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:

mnie osobiscie podoba sie obrazek 1 i 3

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:07   #1915
Anusiak 83
Raczkowanie

Witam się poweekendowo

Mój tż jest nienormalny dla niego upał z soboty to idealna pogoda, w niedzielę był wiatr to już było zimno.
Ja siedziałam w bezruchu i ze mnie ciekło, a ten cały szczęśliwy, że dla niego taka pogoda powinna być całe wakacje

aniu
trzymam kciuki, żeby dzidzia się jeszcze obróciła

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
urocze to
i truscafko dbaj więcej o siebie
szczególnie dzisiaj - udanej rocznicy (my mieliśmy wczoraj )

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

opowiem Wam jeszcze moj sen
bylam u ojca i postanowila urodzic. Tzn stwierdzilam, ze czas na rodzenie. Wiec zaczelam przec i zaczela sie akcja porodowa. Pojechalam do szpitala, na porodowke i pre i pre. Przychodzi lekarz i pyta w ktroym tc jestem. Na co ja ze w 30tyg. A on ze przeciez w 40sie rodzi!!!
Ja sie zalamalam, przeprosilam go i powiedzialam ze pomylilam sie w takim razie. Przestalam przec, powiedzialam ze ide do domu i wroce za 10tyg dalej rodzic
: rotfl:

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki za moją jutrzejszą wizytę u gina, żeby szyjka się nie skracała i żeby zrobił usg Zobaczymy co powie na moją glukozę.

Cytat:
a wklejam zdjecie z weekendu, nasz tydzien 26 chlopaki w brzuszku dokazuja rownie mocno jak SOnia na zewnatrz
a jak mowicie ze macie brzuszki nisko to zobaczcie sobie jak moj nisko zwisa kombinuje jak sobie pod niego jakis stelaz wymyslic bo jeszcze troche i bedzie mi chodzenie utrudnial
glam śliczny brzuszek też się zastanawiam gdzie ty tam dwóch rozrabiaków chowasz
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:09   #1916
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
marejta roznica jest taka ze jak szajba odbije 2 kilogramowemu pieskowi to zrobi ci lekki slad , a jak np odbije mojemu Borsowi ktory wazy ponad 30 majac troche uscisku w pysku to moze komus bardzo powazna krzywde zrobic jak nie zagryzc... nigdy nie ugryzl nikogo, koty go zganiaja z jego wersalki ale to tylko pies..wszystko jest mozliwe.
Roznica wlasnie na tym polega , ten york zostawil ci ZĄBULENIUSIA, ZĄBKUSIA a jakby moj duzy pies cie uchlal zostawil by rane do szycia.
Mimo ze mam i przewaznie zawsze mialam duze psy jestem za tym jak najbardziej zeby chodzily po ulicach na ODPOWIEDNIEJ smyczy, smycz powinna miec karabinczyk dobierany do masy psa , i dobrze dobrany kaganiec.
No zgadzam się z tobą i my z naszym zawsze odpowiednio "ubranym" wychodzimy i tak jak pisałam zawsze razem, bo niby jest grzeczny i słucha i jak powiesz równo to idzie przy nodze ale nie wiadomo co mu odbije dlatego tż ma siłę to go prowadzi, tylko że ja jestem za pewnego rodzaju równouprawnieniem psa bo to tylko pies. Z małymi ludzie na plaży siedzą czy w kawiarniach i wszystko ok ale jak ja bym z moim weszła to zaraz protesty. Ja też uwielbiam duże psy i nie wyobrażam sobie mieć małego, do małych nic nie mam, ale jednak pies to pies

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-08-29, 11:12   #1917
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ehhh,zeby każdy miał takie podejście to nie byłoby ttyle pogryzień czy zagryzień przez psy....

Stary 2011-08-29, 11:13   #1918
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie piszcie ,że mało czasu do porodu i że nic nie macie-bo chyba juz każda z was ma ajieś ubranka,itd.ja mam jedno wielkie NIC!!!

spokojnie kochana... kazdy kupuje według własnego uznania jeszcze zdążysz

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:14   #1919
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

GLAM ja też zawsze myślałam, że cukrzyca to tylko raz na ileś przypadków a u nas na wątku jakiś wysyp. A po 30tc się powtarza jeszcze to badanie czy już spokój?
chyba juz tylko zwykly cukier sie robi, nie jestem pewna- znaczy taki przy standardowym badaniu krwi

ja mowie w sprawie wielorazowych nie idzcie w koszty- mi sie te wymyslne cudenka w ogole nie sprawdzily. lepszy efekt dawala albo sama tetra (zwlaszcza ze mala miala zalecenie szerokiego pieluchowania) albo tetra wlozona w takie zabezpieczajace majteczki z canpola. kosztowaly chyba kolo 10-15 zl, nie pamietam ale wcale nie byly gorsze od tych beehind za 15 dolcow plus wysylka
jesli ktos sie chce w wielorazowe bawic to ja radzilabym po jednej pieluszce z roznych modeli na wyprobowanie co najlepiej pasuje, sama wywalilam kupe kasy i nie uzywalam w ostatecznym efekcie

a po drugie ISTOTNA rada- zeby z wielorazowymi odczekac pierwsze 2 miesiace- sama sie bawilam od poczatku i pozniej zalowalam w sumie. bo przy kazdym karmieniu szla kupa na poczatku- a po 2 miesiacach juz tylko raz dziennie jak pamietam i zazwyczaj juz umialam rozpoznac ze to wydarzenie nadchodzi i zlapac je na recznik papierowy rozlozony na przewijaku- wiec o wiele mniej "nieprzyjemnych niespodzianek " bylo
fakt ze Sonia byla letnim dzieckiem i moja motywacja to bylo min zeby sie w pampkach nie parzyla przy upale- ale teraz bezdiemy miec zimowe maluchy wiec to jednak inaczej
no i kolejna sprawa- jak sobie przypominam mala uwielbiala lezec z golym tyleczkiem, jak cos marudzila to gacie zdejmowalam i byl aniolek
Stary 2011-08-29, 11:15   #1920
goldika
Zakorzenienie

Dygotko czasu masz jeszcze mnostwo na zakupy
my kupujemy po trochu bo mniej portfel to boli niz jednorazowe wielkie zakupy.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości