|
|
#1891 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
glamourous śliczny ten Twój brzusio
No na zdjęciu nie wydaje się tak nisko położony...truscafka uważaj na siebie i może nie bierz już tak dużo klientek? najlepszego z okazji rocznicy ![]() Darusia biedaczko 3mam kciuki, a już myślałam, że Cię to pieroństwo opuściło... Do lekarza szuruj niech Ci choć troszkę ulżą
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
mola jak ci sie objawial ten bol? mocny byl?
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1894 |
|
Zadomowienie
|
Aleście namachały fju fju
Glam brzusio śliczny ![]() Darusia biedna Ty idź z tymi bólami do lekarza ![]() Goldika piękna pościel, ja jeszcze nie wybrałam, a łóżeczko będzie 140x70. Na razie nadal sterczę w wykańczaniu chałupki. Szukam pomarańczowego wazonu x 3 do salonu na komodę. Który widziałybyście w ustawieniu 3 takich samych obok siebie? |
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
to sobie odespałam...teraz nadrabiam...zaraz kawkę wypiję żebym się mogłą dobudzić... Cytat:
przez sąsiada który chozi na spacery z psami bez smyczy bez kagańców nie chodze na spacery od paru lat u rodziców ![]() ![]() bo sie po prostu boję.
|
|
#1896 |
|
Zadomowienie
|
Hej witam się po weekendzie.
U nas bardzo miło zleciał, w sobotę byliśmy w sklepie dziecięcym, zrobiliśmy małe zakupy i o dziwo to tż był ciężki w pohamowaniu wkładania do koszyka, jak mówiłam że to będzie trzeba kupić, to zaraz wybierał i chciał kłaść do koszyka ![]() Ale jestem z siebie zadowolona bo rano zadzwoniłam do poradni okulistycznej i chciałam sie zapisać na wizytę, jakie było moje zdziwienie jak po 1 sygnale odebrała bardzo miła Pani i zapisała mnie na wizytę na 14.09
|
#1897 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
Zaraz będę nadrabiać, bo sporo mnie nie było. W nocy ze środy na czwartek dostałam takich bóli brzucha, że nad ranem wylądowałam w szpitalu, Na szczęście z dzieckiem wszystko w porządku i już jestem w domku Wczoraj wieczorem już wiedziałam, że wracam dziś do domku, to się poryczałam z tego wszystkiego zwłaszcza jak słyszałam płaczące maluchy na sali obok. Ja bym już chciała mieć swojego przy sobie, żeby się tak więcej nie bać![]() Zrobili mi przy okazji test na glukozę na 75g i wygląda na to, że mam te cukrzyce
|
|
#1898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do psów to ja sama mam dużego i zazwyczaj biega po ogrodzie, jak wychodzę na spacer z nim to zawsze razem z tż, ale mnie denerwuje takie stwierdzenie że duży pies powinien być w kagańcu, kurczę nie urażając nikomu ale jak widzę tych wszystkich ludzi z tymi Yorkami czy innymi małymi pieskami na rękach to mnie trafia, bo one często nawet na smyczy nie są bo to takie małe i delikatne pieski, a co za różnica pies jest pies i nigdy nie wiadomo co mu do głowy wpadnie, kilka lat temu taki miły piesek siedział obok mnie na lodach i jadł ze swoją panią deser z jednej łyżeczki i nagle mu coś odbiło dorwał sie do mojej nogi, zostawiając mi w niej ząb A ja uważam że te duże psy są często mądrzejsze od tych małych
|
|
#1899 |
|
Zadomowienie
|
[/COLOR]no właśnie nic nie chcę wkładać tylko postawić 3 jednakowe obok siebie jako element dekoracji.
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-08-29 o 10:42 |
|
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cholerka pechowy naasz watek z tymi cukrzycami, ja gdzies czytalam ze to sie przytrafia okolo 5 proc ciezarnych a u nas juz tyle dziewczyn ma zdiagnozowanych ![]() trzymaj sie po porodzie wszystko wroci do normy
|
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
to ja bym ten środkowy wybrała......
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Elf mi sie ten trzeci podoba
|
#1903 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki jeszcze 67 dni kurcze jak to już blisko
|
#1904 |
|
Raczkowanie
|
Ale się wyspałam
![]() Na śniadanie wciągnęłam jajecznicę na kurkach z pomidorkami i szyneczką, choć na co dzień jej nie jadam, ale cóż... naszło mnie, to co począć. To były miłe aspekty... a niemiłe, to zaraz po przebudzeniu poczułam ból pod pachą... nic tam nie mam, a boli... może jakiś komar mnie ugryzł i śladu skubaniec nie zostawił... Ale to nie koniec... w ciąży wyrastają mi dwie dolne ósemki, trochę to pobolewa czasami, ale ujdzie... a wczoraj zjadłam kromkę pysznego ciemnego pieczywa z nasionkami i chyba jakieś nasionko dostało mi się pomiędzy ósemkę, a dziąsło i mnie cały wieczór uwierało.... a dzisiaj mam już piękny ropień idę do dentysty przed 15.Franek właśnie mi skórę brzucha rozciąga, chyba jajecznica posmakowała Gratuluję nowych tygodni, ja jutro 27 tydz. zaczynam, to chyba III trymestr?? Darusia, Twoje zdrowie jest najważniejsze. Także wytłumacz lekarzom, że mają coś z tym zrobić, bo nie wyrabiasz. Glam, gdzie Ty chowasz te bliźniaki?? Gratuluję rocznicy ślubu A mój TŻ jest na etapie spania na kanapie, mam go dosyć. Trzydziestoletni facet, wykonujący poważna i odpowiedzialną pracę, a w stosunku do mnie zachowuje się jak egoistyczny bachor! Jak tak można?? |
|
|
|
#1905 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
GLAM ja też zawsze myślałam, że cukrzyca to tylko raz na ileś przypadków a u nas na wątku jakiś wysyp. A po 30tc się powtarza jeszcze to badanie czy już spokój? |
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1907 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A wogóle to ze mną leżała taka pacjentka biedna w 9 miesiącu ciąży. Jeden lekarz taki zastępczy z kompletnie innego szpitala wziął ją jak się potem okazało na niezasadne w jej przypadku badanie. I doprowadził ja do takich bóli tym badaniem, że płakała potem pól godziny i ledwo doszła do siebie.
|
|
|
#1908 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Darusiaaaa strasznie współczuje Ci z tym bólem, przecież tak się wogóle nie da żyć. Ja się tam nie znam, ale jak żadnych leków nie można to chociaż niech Ci dadzą skierowanie na jakieś ćwiczenia, które w ciąży można robić - może chociaż trochę by ulżyło. Cytat:
Cytat:
A ja dziś ledwo widzę na oczy, miałam ciężką noc. Gula w gardle nie pozwoliła mi zasnąć, musiałam co chwilę się podnosić, bo myślałam, ze Wreszcie zebrałam wszystkie poduszki i udało mi się zasnąć na siedząco, ale na wszelki wypadek miska stała pod łóżkiem. Normalnie jednego wieczora jest ok, a drugiego mam takie atrakcje.
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio śniadanie jadłam o 5.20 ![]() Darusiaaa-a Twój tata nie mógłby po Was przyjechac i zawieźć Cię do lekarza?? Truscafca-wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!!!u nas też za kilka dni rocznica ciekawa jestem co Wam architekt zaprojektuje :brz ydal:![]() ![]() dziewczyny nie piszcie ,że mało czasu do porodu i że nic nie macie-bo chyba juz każda z was ma ajieś ubranka,itd.ja mam jedno wielkie NIC!!! cos mnie boli po prawej str pod żebrami i do tego głowa jeszcze
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bym 1wszy wybrała
![]() Dzień dobry kobitki Wyspałm się dziś jak nie wiem co ( 9.30 ) ![]() Chyba organizm zrozumiał, że to już końcówka i pozwala mi się wyspać ![]() Dzisiaj do pory obiadowej (ok 16) sama A nie mam sprzątania, prania itp to zrobię sobię paznokcie i maseczkę na zmiany trądzikowe Bo pogoda już troszkę lżejsza, więc można sobie pokombinować No tylko obiad przede mną .... ![]() Achh no i gratuluję rocznicy mi mineła 3cia 02.08.
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-08-29 o 11:02 |
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
marejta roznica jest taka ze jak szajba odbije 2 kilogramowemu pieskowi to zrobi ci lekki slad , a jak np odbije mojemu Borsowi ktory wazy ponad 30 majac troche uscisku w pysku to moze komus bardzo powazna krzywde zrobic jak nie zagryzc... nigdy nie ugryzl nikogo, koty go zganiaja z jego wersalki ale to tylko pies..wszystko jest mozliwe.
Roznica wlasnie na tym polega , ten york zostawil ci ZĄBULENIUSIA, ZĄBKUSIA a jakby moj duzy pies cie uchlal zostawil by rane do szycia. Mimo ze mam i przewaznie zawsze mialam duze psy jestem za tym jak najbardziej zeby chodzily po ulicach na ODPOWIEDNIEJ smyczy, smycz powinna miec karabinczyk dobierany do masy psa , i dobrze dobrany kaganiec.
|
|
#1912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak bez niczego to ja bym wybrała ten drugi
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Pare dziewczyn z watku Oliwki uzywalo pieluszek wielorazowych , byly zadowolone ale jednak tak czy siak pampki wygraly.
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- dygotka moi rodzice nie maja prawka to ja ich zawsze woze.Jakos dam rade, cos wymysle....
|
|
#1914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie osobiscie podoba sie obrazek 1 i 3
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#1915 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam się poweekendowo
Mój tż jest nienormalny dla niego upał z soboty to idealna pogoda, w niedzielę był wiatr to już było zimno.Ja siedziałam w bezruchu i ze mnie ciekło, a ten cały szczęśliwy, że dla niego taka pogoda powinna być całe wakacje aniu trzymam kciuki, żeby dzidzia się jeszcze obróciła Cytat:
i truscafko dbaj więcej o siebie ![]() szczególnie dzisiaj - udanej rocznicy (my mieliśmy wczoraj )Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo to tylko pies. Z małymi ludzie na plaży siedzą czy w kawiarniach i wszystko ok ale jak ja bym z moim weszła to zaraz protesty. Ja też uwielbiam duże psy i nie wyobrażam sobie mieć małego, do małych nic nie mam, ale jednak pies to pies
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spokojnie kochana... kazdy kupuje według własnego uznania jeszcze zdążysz
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mowie w sprawie wielorazowych nie idzcie w koszty- mi sie te wymyslne cudenka w ogole nie sprawdzily. lepszy efekt dawala albo sama tetra (zwlaszcza ze mala miala zalecenie szerokiego pieluchowania) albo tetra wlozona w takie zabezpieczajace majteczki z canpola. kosztowaly chyba kolo 10-15 zl, nie pamietam ale wcale nie byly gorsze od tych beehind za 15 dolcow plus wysylka ![]() jesli ktos sie chce w wielorazowe bawic to ja radzilabym po jednej pieluszce z roznych modeli na wyprobowanie co najlepiej pasuje, sama wywalilam kupe kasy i nie uzywalam w ostatecznym efekcie a po drugie ISTOTNA rada- zeby z wielorazowymi odczekac pierwsze 2 miesiace- sama sie bawilam od poczatku i pozniej zalowalam w sumie. bo przy kazdym karmieniu szla kupa na poczatku- a po 2 miesiacach juz tylko raz dziennie jak pamietam i zazwyczaj juz umialam rozpoznac ze to wydarzenie nadchodzi i zlapac je na recznik papierowy rozlozony na przewijaku- wiec o wiele mniej "nieprzyjemnych niespodzianek " bylo fakt ze Sonia byla letnim dzieckiem i moja motywacja to bylo min zeby sie w pampkach nie parzyla przy upale- ale teraz bezdiemy miec zimowe maluchy wiec to jednak inaczej no i kolejna sprawa- jak sobie przypominam mala uwielbiala lezec z golym tyleczkiem, jak cos marudzila to gacie zdejmowalam i byl aniolek
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
Dygotko czasu masz jeszcze mnostwo na zakupy
![]() my kupujemy po trochu bo mniej portfel to boli niz jednorazowe wielkie zakupy. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

No na zdjęciu nie wydaje się tak nisko położony...

Wczoraj wieczorem już wiedziałam, że wracam dziś do domku, to się poryczałam z tego wszystkiego zwłaszcza jak słyszałam płaczące maluchy na sali obok. Ja bym już chciała mieć swojego przy sobie, żeby się tak więcej nie bać

pies jest pies i nigdy nie wiadomo co mu do głowy wpadnie, kilka lat temu taki miły piesek siedział obok mnie na lodach i jadł ze swoją panią deser z jednej łyżeczki i nagle mu coś odbiło dorwał sie do mojej nogi, zostawiając mi w niej ząb
A ja uważam że te duże psy są często mądrzejsze od tych małych 

kombinuje jak sobie pod niego jakis stelaz wymyslic bo jeszcze troche i bedzie mi chodzenie utrudnial
Wreszcie zebrałam wszystkie poduszki i udało mi się zasnąć na siedząco, ale na wszelki wypadek miska stała pod łóżkiem. Normalnie jednego wieczora jest ok, a drugiego mam takie atrakcje.
mnie to przeraza coraz bardziej...w a pierwszej ciazy to sie rozwiazania doczekac nie moglam