|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
wiec tak mowie .. tak dla jaj bym go spytala czy brac .. bo biore tak czy tak .. smiech po prostu śmiech a powiedzcie mi pochwaliłyście się rodzicom .. zaraz jak dostałyście peirwsze małe usg (z kropeczką na duuuzej czarnej plamie) pytałam się doktora czy moge się juz chwalic ale mi mówi, że do końca 12 tygodnia to nei ma co mamy stresować .. no i nie wem.. w sumei to faet ma racje ale z drugiej strony ciezko to tak na prawde utrzymac w tajemnicy ja juz od miesiaca jestem kierowaca mojego meza i powoli zaczyna sie to robic meczace wczoraj byla u nas rodzina mojego TZ i wiecei .. postawili flaszke na pytanie a ty czemu nei pijesz (bo oni ze szkocji przyjechali i wiecie och i ach) moj maz mowi a bo ma mnie jeszcze zawiezc w jedno miesce .. po czym pojechalismy z ta rodzina na druga "parapetowke" do drugiej czescie rodziny) oczywiscie ja prowadzilam i tak oto zawiozlam go w jedno meisjce nei wiem.. w sumie ciezko mi mamom nie powiedziec no bo w suemi to co ja mam mowic na pytanie i co u was ile mozna mowic ze poz staremu .. zwlaszcza ze juz i tak przed tz wytrzymalam 2 tygodnie zanim powiedzialam ze no mam pewnosc (II kreski 3 razy.. kazda grubsza od poprzedniej) Jak to u was było ? |
|
|
|
|
#3902 |
|
Raczkowanie
|
oj mamuśki ale sie rozpisujecie....ale to fajnie bo miedzy jedna a druga wizyta w kibelku mialam co robic....moze to i wredne ale pociesza mnie fakt ze to nie tylko ja mam taka maskre z mdlosciami .... jedyna bezpieczna rzecz do jedzonka to krakersy i buleczka z maselkiem....
Dzis zaczal sie 9 tydzien wiec podobno jeszcze 4 tygodnie bedzie mnie tak meczyc.....massakra jakas.... A teraz z innej bajki a mianowicie cuuudownie ze moglyscie zobaczyc juz swoje malenstwa ja niestety jeszcze poczekam jakis miesiac tutaj ciaza do 12 tygodnia to nie ciaza...buuu12.09 mam dopiero termin na badanie krwi,pierwsze badanie krwi...a pozniej bede musiala poczekac jeszcze jakies 2-3 tygodnie na list ze szpitala z data usg ... buuu a ja juz bym chciala uslyszec ze wszystko ok i ze z dzidzia ok i wogole a tu nadal w stresie .... |
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Kubusewa to zalezy od Ciebie czy chcesz powiedzieć czy nie . Ja jestem w 7tc i prawie wszyscy juz wiedzą. Nie ma pytań i dręczenia na imprezach czemu nie pijesz itp. Oczywiście powiedzieliśmy dopiero wtedy kiedy lekarz potwierdził
![]() Ja odpukać żadnych mdłości ... oby tak dalej ... Tylko dziś mam strasznie ochotę na ogórka kiszonego a w weekend pizza za mną chodziła
|
|
|
|
#3904 |
|
Raczkowanie
|
u mnie to bylo tak:
moj TZ pieknie mnie oswiecil ze juz 7 sierpnia i ze powinnam dostac @ a ja na to dostane,zobaczysz( miesiac wczesniej tez sie spoznila a ja juz szalalam z radosci a pozniej plakalam wiec wolalam sie nie cieszyc) ale jechalam na zakupy sama wiec tescik kupilam a co... wpadlam do domuz zrobilam tescik a tam 2 piekne rozwe krechy z wrazenia tescik zlamalam,wpadlam do sypialni i mowie do TZ kochanie zawiez mnie do Tesco a on do mnie a po co sama nie mozesz jechac?? nie kochanie nie jestem wstanie prowadzic zawiez mnie do tesco wiec hop do autka i do Tesco ( biedny nie wiedzial o co chodzi) w Tesco jest apteka wiec szybki zakup testu i juz go w aucie rozpakowywałam no wiec TZ sie dowiedzial o co chodzi,wpadlam do domu nasiusialam na tescik i po sekundzie mialam piekny pozytywny wynik.tesci wreczylam TZ z tekstem no to poszalelismy i poszlam do pracy:P wieczorem dostalam moje ukochane lilie i mnóstwo buziakow....dzien pozniej wizyta u GP potwierdzona ciaza i 2 dni pozniej powiedzialam rodzicom....mama sie poplakala a tata zaniemowil i tez sie poplakal....teraz jak dzwonia lub pisza to mowia czesc mamuska tu dzadki
|
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
moj maz nie nalezy do tych szastajacych kwiatami.. nawet sien ie za bardzo spodziewalam takiej reakcji.. na razie to tylko slyszalam: ale to na pewno .. ale na pewno no co ty w ciazy jestes .... normalnie jakbym na czole miala napisane ze jestme bezplodna i probowala wszystkim wmowic ze no na prawde jestem w ciazy ja juz pisalam o moich obawach wzgledem reakcji moich rodzicow.. pewnie jest tak ze sobei wmawiam .. ale no ja juz taka jestem ...pewnie reakcja bedzie taka jakiej kompletnie nikt sien ie spodziewa zobaczymy .. narazie musze ochlonac po wizycie i sprobuje wyciagnac mojego mezowego na zakupy dzis.. bo juz nie mam w czym chodzic wlasnie jaka garderobe kupowalyscie na teen 7-12 tydzien u mnei niby az tak specjalnie nei widac nic jeszcze ale juz zadnych spodni wlpozyc nie moge (jeansow w sensie) bo zadne mi sie nie dopinaja... (a przynajmniej nie cuzje sie komfortowo w dopietych spodniach... szok) |
|
|
|
#3906 |
|
Raczkowanie
|
na szczescie ja sie jeszcze mieszcze,czekam z zakupami az mi powiedza ze z dzidzia wszystko ok
|
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
kubusewa my też już wszystkim powiedzieliśmy, bo nie należymy do osób co takie szczęście potrafią zachować tylko dla siebie
Mi też niewygodnie w 70% mojej garderoby . Na szczęście mam sindbadki wiązane na sznurek i trochę luźne spodenki do chodzenia po domu
|
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze noo sukces medycyny jak peiron ... zaczynam sie delikatnie wzruszac bo obejrzalam wlasnie moja kropeczke jeszcze razale nie wiem .. czemu mi dr powiedzial ze nooo za 2 tygodnie bedzie slychac tętno płodu.. ciekawe czy gdzies jest rozpisane w jakim to tygodniu cyz coś bo tak jak pisałąm na razie powiedział mi ze maluch jest za maluch zeby cokolwiek stwierdzic poza tym ze jest no i tka sie zastanawiam bo @ nie mam juz dobrze poltora miesiaca i teoretycznie wg internetowych wyliczen wychodzi ze 21 kwietnia termin ale w sumie to chcialam zeby mi dr potwierdzil a poki co stwierdzil zen ie bardzo sie da ja mam w szafie same jeansowe rurki i welurowy dres po domu juz normalnie sukienki i spodnice mi sie pokonczyly i musze pranie nastawicbo nie bede miala w czym do pracy niedlugo przychodzic Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2011-08-29 o 12:29 |
|
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez zauważyłam że w jeansach mi nie wygodnie ;/ muszę też do sklepu iść i cos kupic albo zacząć w spódnicach na razie chodzić a zakupami spodni poczekać jeszcze trochę.
Kubusewa ja tez się obawiałam reakcji moich rodziców ale to dlatego że mieliśmy małe problemy rodzinne. Ale po wiadomości bardzo się ucieszyli ![]() wczoraj dowiedziałam się że moja babcia ma raka
|
|
|
|
#3910 |
|
Raczkowanie
|
U mnie: Spóźniała się @, piersi bolały okrutnie i na kompletnie na nic nie miałam ochoty. Czekał mnie wyjazd do Warszawy na kolejny etap rekrutacji do nowej pracy. Wyjazd nie był mi na rękę, ale o tym rozpisywać się nie będę. Nie wiem co mnie pchnęło, żeby pójść do apteki, bo ciąży spodziewałam się takim samym stopniu jak znalezienia 200 zł w chipsach. Kupiłam test, zawahałam się chwilę czy go użyć (poczułam się idiotycznie z takim pomysłem), ale w końcu nasiusiałam i po kilku sekundach były już widoczne dwie grube krechy. Dalej wiadomo: zaskoczenie, palpitacje itd. Położyłam się w łóżku obok męża, który umęczony odsypiał nockę. Obudził się skrzywiony i ogólnie paskudnym nastawieniem do świata. Zapytał czy jest coś do jedzenia, odpowiedziałam że nie bardzo, no więc już poddenerwowany zapytał co w takim razie kupiłam skoro nie jedzenie. Już widziałam jak chce wściec się na mnie, że będąc w sklepie nie pomyślałam o obiedzie. No i znów "co kupiłaś", odp. "test ciążowy". W tym momencie dało się zauważyć, że małżonek rozbudził się na dobre i już dalej spać raczej nie będzie. Zapytał czy zrobiłam, ja na to, że tak. Zapytał "i co?" ja na to skruszona nieśmiale, że wyszedł pozytywnie. No i tu spodziewana reakcja podobna do mojej: zmieszanie i być może również palpitacje. Jednogłośnie stwierdziliśmy, że trzeba jechać do lekarza potwierdzić i sprawdzić czy wszystko ok. Mąż sceptycznie podchodzi do testów, bo nie wie że te obecnie stosowane mają naprawdę wysoką wiarygodność. Wykąpał się, ogolił dokładnie (czego jak podejrzewam wcześniej na ten dzień nie planował
), ubrał ... chyba przesadzam z ilością szczegółów ![]() W każdym razie mąż dowiedział się od razu. Moja Mama następnego dnia lub dwa dni później (przez telefon) - jej reakcja: "No i bardzo dobrze". Potem teściowie - co powiedzieli nie pamiętam, bo to był środek nocy a ja marzyłam o poduszce, pamiętam tylko rozweselenie na twarzy zaspanej teściowej ![]() Potem dowiedział się mój Tata - jego słowa: "Nareszcie. Myślałem, że nie dożyję wnuka." Wszyscy się cieszą, ale podchodzą do tego z dużą ostrożnością, bo wiadomo, że nie wystarczy zajść w ciążę, trzeba jeszcze donosić, a to już wiadomo wyższa szkoła bez zasad. W tej chwili o naszym spodziewanym maleństwie wiedzą już chyba wszyscy, których mogłoby to choć trochę obchodzić. Rodzice roznieśli wieść z szybkością błyskawicy. Kiedy na wesele znajomych pojechaliśmy samochodem wszyscy zastanawiali się o co chodzi, a na wyjaśnienie, że ja prowadzę bo nie piję słyszałam Gratulacje! Dlatego też bycie w ciąży trochę kojarzy mi się teraz z alkoholikiem na odwyku
|
|
|
|
#3911 |
|
Zadomowienie
|
karinka711 to miły gest ze strony Twego Lubego
))teraz pora na sniadanka do lozka ...Fajne sa te wspomnienia jak sie czlowiek dowiaduje i ta niewyobrazalna radosc![]() kubusewa my powiedzielismy rodzicom jakos w 10tc,ale to bardziej wynikalo z tego,ze wiedzialam,ze wiaze sie to z ciaglymi telefonami od tesciowej i pytaniami "jak sie czujesz, jadlas cos"..to bardzo mile..Ale nie codziennie )). I dwa,wlasnie chcielismy uniknac sytuacji ,ze cos sie moze "nie udac", choc jak wiadomo to w kazdej chwili jest taka mozliwoscco do garderoby to poki co bez zmian , poza luzniejsza gora..bo wtedy tak nie widac jak cycki urosly![]() w sumie leginsy i jakas tunika sa chyba wygodne..grunt,aby brzucha nie uciskac ..Ja siedze przed kompem 9h dziennie i staram sie nosic cos co mi sie nie wgniata w macice;p
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że już niektóe z was się chwaliły rodzinie. Co do mnie to wiem tylko ja i mąż , szwagier się domyślał ale zmienił zdanie
pozatym nie zamierzam nikomu mówić do 1 usg albo i dalej....Nie chcę teg ciućkania nademną "a ty się ubierz cieplej" ,"zjedz wiecej" "tego nie jedz"... a pozatym nie wiem czy moi rodzice będą skakać z radości Mama pewno się ucieszy ale tata nie bo uważa że w "obecnych" czasach nie powinno się mieć więcej niż 1 dziecko. ......................... Mojego lekarza nie było, zapisała mnie baba na piątek do innego i znowu czekanie, a zanim na usg się dostane(o ile da mi od razu skierowanie) to pewno ze 3 tyg. Masakra!
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja chcialam powiedziec obu parom rodzicow jednoczesnie zeby nikt sien ie czul pokrzywdzony ze ta mama sie dowiedziala pierwsza a ta druga
zawsze jak gdzies jechalam z TZ to obu mamom na raz wysylalam uspokajajace smsy a teraz zbey miec pewnosc ze do nich dotarlo obu na raz musze im to po prosut oglosic na raz ![]() zastanawialam sie czy nie kupic sobie koszulki z nadrukiem na grila jakiego tesciowa planuje ... myslalam tez o kupnie dla obu par dziadkow koszulekt pod tytulem najlepszy dziadek na swiecie ale poki co ... nie wiem.. pierwitny pomysl byl z bransoletka i charmsem ale nie wiem cyz to nei za drogo mnei - juz wktotce bezrobotna wyniesie (mimo ze TZ obiecal zakupy jak dostanie wyplate) muze jeszcze wiele rzeczy przemyslec i nei chce nikomu nic zdradzac poki sama nie bede gotowa powiedziec a moj tato ma zaraz do mnei wpasc a ja sie czuje jak wyżęta scierka w tej chwili :/ dobrze choc ze zawodowo.. jako tako jestem w stosunku do ojca w porzadku... szkoda tylko ze nie mam juz powoli sil na porzadkowanie dokumentacji .. a uwierzcie przydaloby jej sie dostalam polecenie od meza zapakowac zmywarke po wczorajszej bibie .. ale wiecie co \ chyab zajmie mi to torszke wiecej niz zwykle czasu nie chce mi sie schylac :/ |
|
|
|
#3914 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wg babystrology mam 6 tydzien... choc wg jednego z polskich portali mam 4 tydzien .. wszystko zalezy jak to liczyc jesli liczyc od 1 dnia @ to 6 jak od owulacji to wychodzi 4 generalnie to i na okrąglo wiec
|
|
|
|
|
#3916 |
|
Konto usunięte
|
Ja tam nie robię tajemnicy, kto pyta, ten wie
![]() Kubusewa, serducho można na usg zobaczyć w 6-7 tygodniu spokojnie, na dobrym sprzęcie też usłyszeć. Popatrz na wydruk z usg i tam powinno być napisane, który to tydzien i dzień. Właśnie zapiekankę do pieca wstawiłam: makaron rurki, na to mięso mielone przesmażone z kurkami kukurydzą z puszki i sosem pomidorowym, na to ser żółty starty
|
|
|
|
#3917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29059000]Ja tam nie robię tajemnicy, kto pyta, ten wie
![]() Kubusewa, serducho można na usg zobaczyć w 6-7 tygodniu spokojnie, na dobrym sprzęcie też usłyszeć. Popatrz na wydruk z usg i tam powinno być napisane, który to tydzien i dzień. Właśnie zapiekankę do pieca wstawiłam: makaron rurki, na to mięso mielone przesmażone z kurkami kukurydzą z puszki i sosem pomidorowym, na to ser żółty starty [/QUOTE]Włąśnie nie ma mam tylko napisane wczesne O... podejrzewma ze to mialo byc wczesne OB bo takie opcje widzialam ze lekarz klikal na monitorze |
|
|
|
#3919 |
|
Konto usunięte
|
Kubusewa ale OB na usg? przecież to wartość krwi, a nie płodu. A co masz przy różnych skrótach podane? Jakie skróty na wydruku masz? Możesz fotkę lub skan tego wkleić?
|
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29059394]Kubusewa ale OB na usg? przecież to wartość krwi, a nie płodu. A co masz przy różnych skrótach podane? Jakie skróty na wydruku masz? Możesz fotkę lub skan tego wkleić?[/QUOTE]
to jest tyciuskie ![]() mam tak: MI0,8 TIS0,4 TIB 0,4 EC9-4 6,5 FPS 17h i tyle :/ na razie to podejrzewam ze on zadnych dat mi nie poda skoro mowi ze no nie da sie to najwyrazniej na ten moment jego sprzet nie jest w stanie mi wywrozyc i owszme wiem ze OB to przy badaniu krwi... moze na tym jego sprzecie sa jakies sprzetowe skroty ja wodzilam oczami tylko za myszka i patrzylam gdzie klika powiedzial mi tylko ze ciaza jest i za 2 tygodnie przyjsc to bedziemy sluchac tetna ... troche sie zdziwilam bo sadzilam ze chociaz jakas karte ciazy zalozy albo co ale moze uznal ze pozniej bedizemy sie tym zajmwoac (ze zdazymy jeszcze).. nie wiem generalnie to dziwnie dosc bo ja bylam na 9:15 gabinet jest czynny od 9 a przede mna na 9 byly 3 panie z czego 2 na pewno byly w ciazy takim sposobem mialam wizyte z ponad godzinnym opoznieniem i podejrzewam ze po prostu dr nadganial czas po 3 ciazach i dlatego .. ale generalnei pochwalil mnei ze sobie sama zrobilam badania na toxo i cytom. pytal mnei kiedy ostatnia cytologia a jak sie okazalo mialam w kwietniu (skleroza) takze takie buty ![]() nie wiem generalnei to nei ma sprawy odczekam sobei juz te 2 tygodnie i potem bede sie podniecac .. na raize musze pomyslec nad ogloszeniem wiesci
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2011-08-29 o 13:29 |
|
|
|
#3921 | |
|
Rozeznanie
|
zostawić was kobity na weekend to potem sie nadrabia godzinami
Rybka ja nie Uk tylko PL dagirll no to świetnie,ze wszystko sie wyjaśniło i jest w porządku ![]() Mravka ty pisałaś o tym że pokarmu długo nie trzymasz a ja mam odwrotnie. Wymioty mnie omijają szerokim łukiem mój mąż się śmieje że jestem za dużą egoistką żeby zwracać - co połknę to juz moje nie oddam ![]() za to mam inny problem- zapachy i nawet nie jedzenia ale zwierząt i już nie wiem jak sobie z tym radzić . zrobiłam sobie teraz jedzonko i całe mi wystygło i ruszyć go nie mogę bo mi w gradle stoi.Jolka , prince_polo świetnie że się wyjaśniło i te plamienia to nic groźnego. Sama w takiej sytuacji pewnie bym spanikowała ![]() MoniaHan u mnie w jednej książce jest bardzo długa lista czego nei wolno m.in. pasztetu, akurat się nim zajadałam jak to czytałam macie racje dziewczyny nie dajmy się zwariowaćCytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- ja swojemu mężowi zrobiłam prezent-zapakowałam mu testy2 które zrobiłam rano. Myślał przy okazji się jestem na niego zła bo sie cały dzień nie odzywałam a ja po prostu byłam w takim szoku cieszył się bardzo ja małe dziecko ![]() moim rodzicom powiedzieliśmy w urodziny taty na początku sierpnia. kupiliśmy małe body. zawsze nam powtarzał i przy każdej okazji że teraz to on już chce tylko wnuka i żebyśmy się szybko starali. w urodziny zanim dostał prezent zapytałam co najbardziej by chciał dostać i wyobraźcie sobie że nie wymienił wnuka- zapomniał ale jak zobaczył bodziaka to mało brakowało i by mu łzy popłynęły.a rodzice męża dowiedzieli się dzień wcześniej byli w szoku- bo u nich to pierwszy wnuk ale tez sie bardzo cieszą. |
|
|
|
|
#3922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kartę ciąży mi też założono dopiero po drugim usg chociaz na pierwszym juz była widoczna niunia z bijącym serduszkiem, to w ósmym tygodniu było. No ale na tej karcie jest już wpisana zarówno ta pierwsza wizyta w 8tc jak i ta druga w 10 A już pojutrze trzecia. Juz czują tą mieszankę strachu i podekscytowania
|
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam pierwsze spotkanie z midwife w pierwszym dniu 14tygodnia, więc liczę na to, że nie będą mi kazali czekać jeszcze 3 tygodni... ![]() Cześć wszystkim
|
|
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki, uciekam na wizyte, trzymajcie kciuki o 16
|
#3925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja i w pierwszej ciazy i w tej od razu po tescie pozytywnym zadzwonilam do mamy bo nie wytrzymalam, potem do taty. Przy pierwszej ciazy po zawiadomieniu mamy, zapytalam: co mam robic? mama sie usmiala, no jak to co, normalnie funkcjonowac ale zdrowo funkcjonowac ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- trzymam
|
|
#3926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kiedy Twoja wizyta wypada? Mam nadzieję, że od razu zrobią USG podczas tej wizyty! A i widzę rybka, że mamy podobną datę porodu, bo mi ginka wyliczyła na 18.03
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2011-08-29 o 15:12 |
|
|
|
|
#3927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeszcze kilka tygodni temu mówiłam tu na forum że chcę poczekać aż się urodzi....ale... już nie chcę czekać ech... kobieta (w ciąży) zmienną jest ![]() a z pasztetem to chodzi o to aby nie jeść świeżego pasztetu. Taki z puszki jest ok - tylko nie w dużych ilościach bo jeśli jest z wątróbki (nawet drobiowej!) to może zawierać dużo wit. A która w dużej ilości może szkodzić maluszkowi kubusewa świetnie że wszystko ok gucia Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-08-29 o 15:18 |
|
|
|
|
#3928 | ||||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Czy mogę się przyłączyć? Chciałam poczekać z tym aż do wizyty u lekarza, ale nie mogłam się opanować żeby nie znaleźć wątka wiosennych mam 2012. W piatek zrobiłam test i miałam wyczekiwane od 3 lat dwie kreseczki. Ale jaki będę miała termin to niewiem bo: w lipcu miałam Krótkie i mniej intensywne niż zwykle krwawienie, więc mogła to nie być @ a była już ciąża i wtedy mój termin byłby na 22 marca. A jesli to jednak była @ to termin wypadłby mi na 27 kwietnia.
Edytowane przez monica82 Czas edycji: 2011-08-29 o 15:50 |
||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Monica82 witaj i gratulacje II kreseczek
![]() Zariah oj zmienną zmienną |
|
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi dzis maz powiedzial ze jestem bardzo nieznosna w tej ciazy
![]() Ano jestem, ale on tez by byl, gdyby byl na moim m-scu Cytat:
gratulacje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

a kwas foliowy bierze się przez I trymestr czyli 3 pierwsze miesiące. Tak przynajmniej mi lekarz powiedział że mam brać 

tutaj ciaza do 12 tygodnia to nie ciaza...buuu
a w weekend pizza za mną chodziła 
. Na szczęście mam sindbadki wiązane na sznurek
i trochę luźne spodenki do chodzenia po domu

ale do niego zamiast pomidor to ogórek kiszony
i
na okrąglo wiec