Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 12:51   #2221
mili17199
Raczkowanie

GG do mili17199
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Witam dziewczyny
Nie spędzam cały dzień przy kompie więc nie mam czasu odpisywać, bo kupiłam auto i muszę załatwiać formalności, a jak już jestem to młody śpi 2,5h w dzień. Odpowiem wam hurtowo:
Kacperek stał się głodomorkiem podczas gdy został na dwa dni z babcią, a gdy wróciłam to jadł bez spania i w ogóle aniołek. Co do lekarza to byłam u neurologa i stwierdził, że rozwija się prawidłowo.Jutro idę z młodym na szczepienie i zobaczę co powie mi pediatra.
30.08.2011.-61,55kg
mili17199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 12:52   #2222
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Dzień dobry wszystkie mamusie i dzieciaczki .

Nie bardzo wiem co tutaj słychać ale wbił mi się post darusi na oczy.
Darusia serdecznie Ci współczuję skoro to rwa kulszowa. Nie raz już przez nią przechodziłam i nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez leków. Buziaki

Wróciliśmy po kolejnej części urlopu i tym razem pogoda nam dopisała. Niestety przez ostatnie dni upałów moje dziecko miało 39 st. i czasami więcej i z nosa się lało wiec nie było łatwo. Zachaczyliśmy nawet o doktora na wyjeździe bo się bałam czy czegoś nie ma w uszach albo oskrzelach. Prawdopodobnie złapała wirusa na basenie wśród innych dzieciaków.
Tatuś z synkiem rozpuścili mi dziecko strasznie. Od nowa muszę ją uczyć kto w domu rządzi . Ciągle latała i tylko tata, tata i Otek/Wotek (Wojtek). Nauczyła się nowego słowa - kulde (kurde) i używa go adekwatnie do sytuacji. Całkiem nieźle idzie jej samodzielne chodzenie po schodach u babci. Drzwi trzeba zamykać na klucze bo sobie potrafi otworzyć i isć gdzie chce (np na schody).
Zaliczyła "kąpiel" w oczku wodnym w ogrodzie czym napędziła wszystkim niezłego stracha. Zaznaczam że oczko od roku nie było czyszczone więc całkiem sporo było w nim wstrętnych glonów. Na całe szczęście było mało wody i spadła na plecy wiec się nie napiła świństwa. Śmierdzieliśmy wszyscy całkiem nieźle. Oczywiście zdarzenie miało w obecności wszystkich dorosłych domowników no i oczywiście mamusi i tatusia tuż przy nóżkach. Ja tylko pamiętam jak moje dziecko stoi na mostku obok Tż-a i nagle jej nie ma. Mój mały wodnik szuwarek
Ze strasznych wydarzeń to wszystko na szczęście.
Mieliśmy jechać do Krakowa ale pogoda była za fajna na takie wycieczki. Większośc dni spędzaliśmy na basenie. Znaleźliśmy całkiem przyjemny naturalny aquapark w Kocierzy. Część do odpoczynku była w połowie z piasku (jak plaża) a w połowie na kamieniach, można wypozyczyć leżaki. Dużo parasoli więc mogliśmy się schować przed nadmierem słońca. Zosia nie chciała z wody wychodzić mimo że nie była zbyt ciepła.
Babcia była przeszczęśliwa bo Zosia wszystko ładnie jadła, mimo ze bardzo mało mówi to wszystko rozumie, potrafi zasygnalizować swoje potrzeby czy wymagania. No i nie płacze już jak ją babcia chce przytulić.
Niestety znowu nie spi po nocach, znaczy śpi tylko ma jakiś radar "wbudowany" i najlepiej jak mama siedzi obok łóżeczka. Ciekawe że w tym momencie nie potrzebuje tatusia Z nami nie chce spać bo jej ciasno i gorąco wiec się jeszcze bardziej wścieka i wszyscy mamy noc z głowy.
To tak pokrótce nasz urlop a teraz wracam do rzeczywistości i rytmu bo oczywiście teściowa trochę go zaburzyła wyręczaniem mnie w codziennych czynnościach.
Stary 2011-08-29, 12:58   #2223
P0P70
Zakorzenienie

Ja mam jakiś kupon 10% promocji w Wójciku jakby któraś chciała to mogę jej wysłać. Ja nie potrzebuję bo i tak mam zniżkę - na karcie stałego klienta.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:11   #2224
blistex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
witam, musiałm troszke was nadrobic bo nie było mnie kilka dni,
zrobilismy sobie z tz taki mały wypad na koniec wakacji do szkalrskiej poreby pogoda dopisała miejsce super tylko z małym ciezko było gdzies na szlak wyjsc bo szedł 10m na przód i 20m uciekał w inna strone niz my
a potem na zakonczenie na małe zakupy do jeleniej i wałbrzycha
kupiłam małemu 3pary dresów w tesco - promocje sa i bluze
bluze fajna w c&a
i na zime juz ubrałąm dziecko w wójciku tylko te ceny powalają grr
ale kuurtke i spodnie ma boskie napatrzyc sie nie moge jakie łądne
pochwale sie a co ten zestaw mamy
http://allegro.pl/wojcik-kombinezon-...791045902.html

bylismy po raz ostatni u rehabilitanta i jest super wg niego jest zaskoczony ze mały tak sobie dobrze radzi
ale mamy i tak kilka cwiczen tzn takich codziennych zabaw bardziej zeby sobie miesnie wzmacniał nadal

zeby nadal daja popalic teraz idzie w koncu dolna 2 i 2górne trójki
a czwórki juz są jakos nie po kolei mamy te zęby
i ostatnio jest takim małym wymuszaczem ze MASAKRA o wszytko ryk i tupanie nogami nie reaguje oczywiscie ale patrze i nie wierze ze to moje dziecko, a za chwile uspokaja sie i zadowolony jakby nigdy nic

madziapl ale mi smaka na to jabłko narobiłas mmmmmmmm ide po jabłecznik
Szkoda że nie daąłś znać, że jesteś w Wałbrzychu chętnie bym podjechała mam tam rzut beretem. Choć i do Kłodzka nie jest daleko

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Mały zasnął, duży poszedł na chwile do babci, to wolna jestem

Imprezy urodzinowe udane, od tz z pracy bardzo udana. A ten wczorajszy koncert co go na polsacie emitowali to w tv fajnie wyglądał, ale jak bylam z dzieciakami na żywo to porażka, nic nie bylo słychać, i mniej wiecej 10 min, ciszy i jedna piosenka, i tak przez 2h po 1,5 h nudy pojechałam do domu obejrzeć w tv i tam to było widowisko

Współczuje guzów dzieciom, a mamom życzę troche odpoczynku. Mój się naszczęście troche nawrócił, i nawet zaczyna za rączke chodzićno czasami ale zawsze.
Nocki przesypia, ładnie zasypia, i wogle sie boję że go zachwalę. Nawet siusiu juz dłużej trzyma bo wystarczy raz na godzine posadzić żeby kałuży nie sprzątać, a nie jak wcześniej co 15 min.
Dzisiaj zrobił mi psikusa i jak zobaczył moją torebke leżącą na ziemi to stanął na dnią i centralnie na moich oczach w nią celowałno nic nie można mieć wszystkiego.

Na tym oktoberfest co byliśmy w sobote takie małoletnie kelnerki za dużo piwka popiły i jak zaczęły do kazdej przyśpiewki kankana tańczyć, to faceci mieli radoche
Ja pierwszy raz w życiu motorówka płynęłam, Eryk to kilka razy tak mu się podobało, i raz statkiem. Foto ze statku takie niebardzo ale dolanczam,bo ostatnio pisałam że włosy ściemnilam to oto dowód, no a drugie foto to tego co zjadlam 4 szt czyli jabłko pieczone w czekoladzie z bita śmietaną, normalnie cudA Erwin to golonki wcinał
mniam ale pyszności
ja pamiętam jak w Niemczech byłam to z utęsknieniem czekałam na Octoberfeest i Suthsfest zawsze wtedy obrzerałam sie jabłkami pieczonymi albo takimi moczonymi w lukrach i czekoladzie na patykach mniam pychotka
fryzurka śliczna choć chyba nie za dużo podciełaś włosy

Cytat:
Napisane przez mili17199 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
Nie spędzam cały dzień przy kompie więc nie mam czasu odpisywać, bo kupiłam auto i muszę załatwiać formalności, a jak już jestem to młody śpi 2,5h w dzień. Odpowiem wam hurtowo:
Kacperek stał się głodomorkiem podczas gdy został na dwa dni z babcią, a gdy wróciłam to jadł bez spania i w ogóle aniołek. Co do lekarza to byłam u neurologa i stwierdził, że rozwija się prawidłowo.Jutro idę z młodym na szczepienie i zobaczę co powie mi pediatra.
a byłaś u innego neurologa ?? jak dla mnie Twój mały juz powinien sam chodzić
choć córcia naszej sąsiadki jest o miesiąc młodsza od naszych dzieci i dopiero zaczęła siedzieć sama ale to wina rodziców bo wciąż kazali jej leżeć na pleckach < biedne dziecko >

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkie mamusie i dzieciaczki .

Nie bardzo wiem co tutaj słychać ale wbił mi się post darusi na oczy.
Darusia serdecznie Ci współczuję skoro to rwa kulszowa. Nie raz już przez nią przechodziłam i nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez leków. Buziaki

Wróciliśmy po kolejnej części urlopu i tym razem pogoda nam dopisała. Niestety przez ostatnie dni upałów moje dziecko miało 39 st. i czasami więcej i z nosa się lało wiec nie było łatwo. Zachaczyliśmy nawet o doktora na wyjeździe bo się bałam czy czegoś nie ma w uszach albo oskrzelach. Prawdopodobnie złapała wirusa na basenie wśród innych dzieciaków.
Tatuś z synkiem rozpuścili mi dziecko strasznie. Od nowa muszę ją uczyć kto w domu rządzi . Ciągle latała i tylko tata, tata i Otek/Wotek (Wojtek). Nauczyła się nowego słowa - kulde (kurde) i używa go adekwatnie do sytuacji. Całkiem nieźle idzie jej samodzielne chodzenie po schodach u babci. Drzwi trzeba zamykać na klucze bo sobie potrafi otworzyć i isć gdzie chce (np na schody).
Zaliczyła "kąpiel" w oczku wodnym w ogrodzie czym napędziła wszystkim niezłego stracha. Zaznaczam że oczko od roku nie było czyszczone więc całkiem sporo było w nim wstrętnych glonów. Na całe szczęście było mało wody i spadła na plecy wiec się nie napiła świństwa. Śmierdzieliśmy wszyscy całkiem nieźle. Oczywiście zdarzenie miało w obecności wszystkich dorosłych domowników no i oczywiście mamusi i tatusia tuż przy nóżkach. Ja tylko pamiętam jak moje dziecko stoi na mostku obok Tż-a i nagle jej nie ma. Mój mały wodnik szuwarek
Ze strasznych wydarzeń to wszystko na szczęście.
Mieliśmy jechać do Krakowa ale pogoda była za fajna na takie wycieczki. Większośc dni spędzaliśmy na basenie. Znaleźliśmy całkiem przyjemny naturalny aquapark w Kocierzy. Część do odpoczynku była w połowie z piasku (jak plaża) a w połowie na kamieniach, można wypozyczyć leżaki. Dużo parasoli więc mogliśmy się schować przed nadmierem słońca. Zosia nie chciała z wody wychodzić mimo że nie była zbyt ciepła.
Babcia była przeszczęśliwa bo Zosia wszystko ładnie jadła, mimo ze bardzo mało mówi to wszystko rozumie, potrafi zasygnalizować swoje potrzeby czy wymagania. No i nie płacze już jak ją babcia chce przytulić.
Niestety znowu nie spi po nocach, znaczy śpi tylko ma jakiś radar "wbudowany" i najlepiej jak mama siedzi obok łóżeczka. Ciekawe że w tym momencie nie potrzebuje tatusia Z nami nie chce spać bo jej ciasno i gorąco wiec się jeszcze bardziej wścieka i wszyscy mamy noc z głowy.
To tak pokrótce nasz urlop a teraz wracam do rzeczywistości i rytmu bo oczywiście teściowa trochę go zaburzyła wyręczaniem mnie w codziennych czynnościach.
fajnie, że wam się urlop udał
Stary 2011-08-29, 13:31   #2225
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

dziewczyny, nie będzie któraś w najbliższych dniach w h&m??Kupiłam mu wczoraj spodenki dresowe, a bluzy w tym kolorze i rozmiarze już nie dostałam???????

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:32   #2226
P0P70
Zakorzenienie

IzaZula & Zosia - witamy po udanych wakacjach. Ile kilo Ci przybyło na diecie babcinej?
A kąpieli w oczku nie zazdroszę. Ale "jak sie nie wywrócisz to sie nie nauczysz".

Stary 2011-08-29, 13:33   #2227
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

A mi się wszystkie rzeczy zawsze podobają z Wójcika. I dla dziewczynek i dla chłopców. Niestety ceny mają powalające. Nie wiem czy dalej tak jest ale kiedyś jak pytałam o kartę stałego klienta to pani mi powiedziała że trzeba jednorazowo zrobić zakupy za min 600 pln

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Przywitałam sie coby nikt nie krzyczał na mnie

Ja już w pracy.
Dla mnie ten weekend też jakiś taki ciężki był.
W sobotę byłam z mała na spacerku, szłam sobie ładnie z wózeczkiem i gadałam przez telefon a mała siedziała w wózku – zapięta. Niby bezpiecznie ale tylko Mie się tak wydawało. Wyplątała się w pewnym momencie szybko z pasów i usiadła na brzegu. Oczywiście straciła równowagę i poleciała w tył na głowę na beton. Na szczęście tylko mały guz i dużo krzyku bo się przestraszyła.
A w niedzielę pojechaliśmy z TZ pooglądać obrączki jakieś. No i nic nam się tak bardzo nie spodobało. Coś co wydawało się fajne to na palcu nie leżało. No i terminy realizacji nas powaliły bo około 30 dni się czeka albo nawet do 6 tygodni. Tak więc 30 wrzesień raczej odpada.

Idę pooglądać tego Lidla.
To z Oliwki cyrkówka

Mnie też kiedyś zszokował termin oczekiwania na obrączki.
Mam nadzieję że wiesz że termin ślubu to min 30 dni od momentu zgłoszenia tego w urzędzie. No chyba że masz ważne przesłanki to wtedy przyspieszają za co oczywiście pobierają dodatkowa opłate (nie są to wielkie pieniądze)

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja pierwszy raz w życiu motorówka płynęłam, Eryk to kilka razy tak mu się podobało, i raz statkiem. Foto ze statku takie niebardzo ale dolanczam,bo ostatnio pisałam że włosy ściemnilam to oto dowód, no a drugie foto to tego co zjadlam 4 szt czyli jabłko pieczone w czekoladzie z bita śmietaną, normalnie cudA Erwin to golonki wcinał
Jak możesz mi takie rzeczy pokazywać

Cytat:
Ja gdy siedziałam teraz w domu to Oliwkę sadzałam na nocnik i latała bez majtek. I stwierdziłam że gdybym z nią siedziała w domu to już by umiała robić na ncnik bo ona wie o co chodzi tylko ją trzeba pilnować. Raz przyleciała do mnie coś mi tam nakrzyczała po swojemu i uciekła do kojca. Ja patrzę a ta stoi i sika zadowolona. Złapałam szybko i na nocnik. Innym razem też przyleciała do mnie więc ja szybko posadziałam. No i jak zrobi to matka odtańcowuje przed nią taniec słońca co jej sie bardzo podoba. Klaskanie nie robi na niej wrażenia
Moja wczoraj specjalnie nalała u mojej mamy w łazience. Zorientowała się że zawsze jej dupcię wkładam pod wodę jak się zleje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-29, 13:36   #2228
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość

mniam ale pyszności
ja pamiętam jak w Niemczech byłam to z utęsknieniem czekałam na Octoberfeest i Suthsfest zawsze wtedy obrzerałam sie jabłkami pieczonymi albo takimi moczonymi w lukrach i czekoladzie na patykach mniam pychotka

zawitaj do karpacza.... w chacie karkonowskiej maja pyszne pieczone jablka - -podobno bo za kazdym razem jak tam jestem to na jablko nie mam juz miejsca - ale tezet tak twierdzi
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:36   #2229
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
IzaZula & Zosia - witamy po udanych wakacjach. Ile kilo Ci przybyło na diecie babcinej?
A kąpieli w oczku nie zazdroszę. Ale "jak sie nie wywrócisz to sie nie nauczysz".

Znowu +2 kg

Teraz już na mostek nie wolno jej wchodzić
Stary 2011-08-29, 13:39   #2230
anakazar
Zakorzenienie

Izazula witamy was

A ja w lutym na wójcikowej wyprzedaży kupiłam dla małej pięknefuterko na zimę i tak tam nad nim stałam i się zastanawiałam czy wziąć 92 czy 98.Wzięłam 98i moje dziecko w nim pływa-będzie dobre na zimę 2012.

Znalałam śliczny kombinezon dla małej.Cena powalająca bardziej niż u wójcika,bo chcą aż 360zł.

A wiecie,że ja dopiero zakumałam,że kupując kombinezon 2 cześciowy mamy dodatkową kurtkęBo przecież nie zawsze trzeba go razem zakładać.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:39   #2231
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

rozmawialam z lekarzem, najprawdopodobniej czeka mnie oddzial i konsultacje w szpitalu ze spacjalistami.... dziecko mam se w kieszen wziasc?:P
kurrrrFFaaaaaaaaaaaaaa
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:40   #2232
anakazar
Zakorzenienie

Dziewczyny a wiecie czy można znalezć na allegro sprzedawcę po jego nazwie?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-08-29, 13:56   #2233
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
pewnie, że można: u góry zakładka :SZUKAJ i zakładka później ZNAJDŹ UŻYTKOWNIKA

Stary 2011-08-29, 13:56   #2234
blistex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
zawitaj do karpacza.... w chacie karkonowskiej maja pyszne pieczone jablka - -podobno bo za kazdym razem jak tam jestem to na jablko nie mam juz miejsca - ale tezet tak twierdzi
w pierwszy wekend września tam bedę na szkoleniu to pewnie zawitam do tej chaty wybieracie się może tam w następny wekend ??

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
rozmawialam z lekarzem, najprawdopodobniej czeka mnie oddzial i konsultacje w szpitalu ze spacjalistami.... dziecko mam se w kieszen wziasc?:P
kurrrrFFaaaaaaaaaaaaaa
wyslij ją DPD do mnie pobawi się z Julką moja mama ja przypilnuje

Cytat:
tak musisz tylko jego nazwę wpisać w wyszukiwarke i powinien się wyświetlić

a u mnie było moje dziecko stała i krzyczała daj mi a ja głupia pytałam co mam dać a ta uparcie pokazywała torebkę. Teraz siedzę i tak się jej przyglądam a z niej wychodzi kawałek bajki, rano jej kupiłam w biedronce i wyrodna ze mnie matka , bo dziecku bajki dac nie chciała
Stary 2011-08-29, 13:58   #2235
P0P70
Zakorzenienie

Darusia - a masz teraz czas? Bo moja znajoma rozmawiała z tym lekarzem ze stanów ale nie bardzo umie przekazać Jego wytyczne więc może ja bym Ci urządziął telekonferencję. Zadzwonię do niegi i do Ciebie i może on Ci bezpośrednio wytłumaczy co będzie najlepsze. Chociaż potwierdził że to nie jest proste jak jesteś w ciąży.

Stary 2011-08-29, 13:58   #2236
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
pewnie, że można: u góry zakładka :SZUKAJ i zakładka później ZNAJDŹ UŻYTKOWNIKA
jeju dzięki

Stary 2011-08-29, 14:01   #2237
P0P70
Zakorzenienie

Baobabek - pokaż o jaką Ci chodzi to jak będą w H&M to Ci kupię (mam po drodze).

Stary 2011-08-29, 14:05   #2238
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
kurrrrFFaaaaaaaaaaaaaa
Fatalnie ale pewnie będzie się trzeba zastosować

Cytat:
Izazula witamy was

A ja w lutym na wójcikowej wyprzedaży kupiłam dla małej pięknefuterko na zimę i tak tam nad nim stałam i się zastanawiałam czy wziąć 92 czy 98.Wzięłam 98i moje dziecko w nim pływa-będzie dobre na zimę 2012.

Znalałam śliczny kombinezon dla małej.Cena powalająca bardziej niż u wójcika,bo chcą aż 360zł.

A wiecie,że ja dopiero zakumałam,że kupując kombinezon 2 cześciowy mamy dodatkową kurtkęBo przecież nie zawsze trzeba go razem zakładać.

W Wójciku mają troche zawyżone rozmiary jak dla mnie. Syn Tż miał sporo od nich rzeczy i zawsze trzeba było brać mniejsze niż faktycznie byłyby potrzebne bo inaczej na nim wisiały, tym bardziej że on jest chudziutki. Pamiętam jak sama kupowałam mu spodenki. Nosił rozm. 116 a dobre były 98
Stary 2011-08-29, 14:11   #2239
Darusiaaaa
Zakorzenienie

pop boje sie ze mloda obudze bo kima na wyrku ze mna a ja raczej do kuchni teraz sie nie przejde;/ chyba ze za godzine zadzwonisz to moze sie doczlapie:P

zobacze kochana co mi jutro powiedza, no ale jak sie nie da inaczej to bede musiala sie polozyc....wszystko zrobie nawet naucze sie z moja nadwagą na rzęsach chodzic zeby to gowno sobie tylko poszlo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

drcron a myslisz ze jak napisze "uwaga niebezpieczne zwierze" to beda przewozic jakos deliktaniej?:P

nie no chyba nie powinnam....;p zeby o wlasnej corce tak;p
ale dzisiaj wyczula ze nie moge jej ani wziasc ani dogonic to zlosliwe to takie po tatusiu ze ja wymiekam.
A.Camus

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-29, 14:12   #2240
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
kurrrrFFaaaaaaaaaaaaaa
Nieciekawie.Jednak pójść powinnaś dla swojego dobra.Daj tacie swojemu Oliwke-będzie musiał się nauczyć przebierać jej pampersyTy teraz jesteś najważniejsza i każdy powinien się dostosować do sytuacji.
Cytat:
Fatalnie ale pewnie będzie się trzeba zastosować

W Wójciku mają troche zawyżone rozmiary jak dla mnie. Syn Tż miał sporo od nich rzeczy i zawsze trzeba było brać mniejsze niż faktycznie byłyby potrzebne bo inaczej na nim wisiały, tym bardziej że on jest chudziutki. Pamiętam jak sama kupowałam mu spodenki. Nosił rozm. 116 a dobre były 98
NoTrudno.Najważniej sze,że będzie dobre na przyszłą zimę.
Ale u mnie lejeLato tegoroczne to kpina

Stary 2011-08-29, 14:16   #2241
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
pop boje sie ze mloda obudze bo kima na wyrku ze mna a ja raczej do kuchni teraz sie nie przejde;/ chyba ze za godzine zadzwonisz to moze sie doczlapie:P

zobacze kochana co mi jutro powiedza, no ale jak sie nie da inaczej to bede musiala sie polozyc....wszystko zrobie nawet naucze sie z moja nadwagą na rzęsach chodzic zeby to gowno sobie tylko poszlo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

drcron a myslisz ze jak napisze "uwaga niebezpieczne zwierze" to beda przewozic jakos deliktaniej?:P

nie no chyba nie powinnam....;p zeby o wlasnej corce tak;p
ale dzisiaj wyczula ze nie moge jej ani wziasc ani dogonic to zlosliwe to takie po tatusiu ze ja wymiekam.
Darusia - za godzinę nie można bo on będzie w drodze do pracy. Ale jakby co to dja znać. Taka telekonferencja to najlepiej po 14-tej i przed 15 bo u nich wtedy dzień się zaczyna.

Stary 2011-08-29, 14:19   #2242
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ok pop! dziekuje!

ana no bedzie musial bedzie, juz mial sytuacje pod bramkowa z kupa po szyje i dal rade to teraz tez da, ale ja nieeee chce strasznie tam isc, szpital na mnie dziala strasznie, no ale jak nie bedzie wyjscia to nie bedzie...
A.Camus
Stary 2011-08-29, 14:20   #2243
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
NoTrudno.Najważniej sze,że będzie dobre na przyszłą zimę.
Ale u mnie lejeLato tegoroczne to kpina
Mam wrażenie że w tym roku północna Polska miała wyjątkowo paskudny czas wakacyjny. Zwykle to zawsze południowe rejony i sląsk miały gorzej. My teraz przynajmniej mielismy 2 tygodnie fajnie. Dizsiaj jest przyjemnie może dlatego ze nie ma już podan 30-tu stopni i można oddychać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-29, 14:22   #2244
blistex
Rozeznanie

Darusia nie wiem czy delikatniej ale jak nakleisz naklejkę uwaga szkło to bynajmniej nie bedą rzucać teoretycznie
ale Ana ma rację kładź się do szpitala a dziadek jak nie będzie miał wyjścia to się nauczy przebierać małą Ciebie przecież przebierał

Anakazar jakie masz to futerko i jakie wymiary ? bo ja jak nasze z Allegro < idzie już ponad miesiąc > nie dojdzie to mogę odkupić
Stary 2011-08-29, 14:24   #2245
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Baobabek - pokaż o jaką Ci chodzi to jak będą w H&M to Ci kupię (mam po drodze).
jejuu dzięki z góry bluza taka w rozmiarze 86/92 , ewentualnie 92/98 : http://allegro.pl/hm-nowa-bluza-dres...780324770.html tylko, że w kolorze ciemnoszarym, takim jak te spodnie: http://allegro.pl/hm-spodnie-dresowe...779139094.html
ewentualnie w tym: http://allegro.pl/hm-bluza-granatowa...779139633.html
i jakby był taki szaliko-golf: http://allegro.pl/hm-nowy-szalik-gol...779006564.html

Stary 2011-08-29, 14:30   #2246
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wiesz mnie to nie mial za duzo okazji jak byl co 2 weekend cwaniak w domu;D
A.Camus
Stary 2011-08-29, 14:34   #2247
P0P70
Zakorzenienie

Bao- porobiłam zdjęcia i jak będę dzisiaj albo jutro to sprawdzę czy coś jest.

Stary 2011-08-29, 14:36   #2248
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Bao- porobiłam zdjęcia i jak będę dzisiaj albo jutro to sprawdzę czy coś jest.
ok, dzięki

Stary 2011-08-29, 14:38   #2249
mili17199
Raczkowanie

GG do mili17199

Ja muszę skoczyć na giełdę bo młody wyrusł z kurtki zimowej. Mam na tyle dobrze że moja kuzynka ma córkę 11lat i dostałam od niej ciuszki dla malucha a mąż od swojej kuzynki której córka ma 10lat.Mam tyle ciuchów dla dziecka że w meblościance miejsca brakło. Lekarz przy porodzie mówił że przy napięciu mięśniowym górna granica wieku przy chodzeniu jest 2lata ale spytam się jutro pediatry.
30.08.2011.-61,55kg
mili17199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:45   #2250
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
ok pop! dziekuje!

ana no bedzie musial bedzie, juz mial sytuacje pod bramkowa z kupa po szyje i dal rade to teraz tez da, ale ja nieeee chce strasznie tam isc, szpital na mnie dziala strasznie, no ale jak nie bedzie wyjscia to nie bedzie...
Pewnie,że da radę.A Ty do szpitala,wiem,że nie chcesz-ja nienawidzę i ledwo wytrzymałam tam 4 dni po porodzie4 dnia to ryczałam tż w rękaw,że chcę do domu.Ale jak mus to mus
Cytat:
Mam wrażenie że w tym roku północna Polska miała wyjątkowo paskudny czas wakacyjny. Zwykle to zawsze południowe rejony i sląsk miały gorzej. My teraz przynajmniej mielismy 2 tygodnie fajnie. Dizsiaj jest przyjemnie może dlatego ze nie ma już podan 30-tu stopni i można oddychać
Ja mam to samo wrażenie jeśli chodzi o zachodnią część PolskiTż jeszcze romantycznie chciał,żebyś wieczorem zrobili sobie grila+winko na tarasie,ale gdzie tam-mi zimno i nie wysiedzę już.A w zeszłym roku to jeszcze we wrześniu siedzieliśmy
Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
Anakazar jakie masz to futerko i jakie wymiary ? bo ja jak nasze z Allegro < idzie już ponad miesiąc > nie dojdzie to mogę odkupić
Eee nie.Futerko śliczneniech rok czeka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości