mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 13:24   #1981
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Bahamandia zgadza sie, w hurtownii u mnie w miescie ten wozek co mamy 2300 kosztuje, ja kupilam za 650zl a na allegro tez okolo 2000 stoja z tym wyposazeniem takze jestesmy duuuuzo do przodu.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:24   #1982
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Dziś zwiozłam rzeczy po moich 3 siostrzenicach i jest tego mnóstwo a to ubranka 0-3mce.Mam taki wielki 200litrowy worek pełen po brzegi.Super.I tak będąc u mamy buszowałam po szmateksach i jeszcze dokupiłam trochę rzeczy, a wiem, że nie powinnam.
Mam pytanie do rodzących w grudniu...prałyście już ubranka i pościel?Nie wiem czy to nie za wcześnie?
Ja mam termin na 2.11 i jeszcze nie prałam, zamierzam się za to zabrać na początku października, żeby nie robić tego 2 razy

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
radzicie kupić teraz tylko gondolę a potem spacerówkę
czy od razu wózek wielofunkcyjny

fatal ja jeszcze nie piorę ubranek pewnie na początku listopada zacznę
Ja kupuję wielofunkcyjny, ale chyba postawię na taki w którym bardziej podoba mi się właśnie gondola, bo później i tak kupię samą spacerówkę

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:25   #1983
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
witam poniedziałkowo
od rana mam super humor bo mały kopał jak szalony przez dobre 40min, w nocy chyba też miał jakąś imprezę bo ciągle sie wiercil
Goldika moje maleństwo też odżyło wczoraj wieczorem i tak się wierciło w brzuchu że cały mi się ruszał raz na prawo raz w lewo... Z mężem podziwialiśmy te wibracje
W sumie wczoraj bobas był aktywny przez jakieś 3-4h co mile mnie zaskoczyło. Wieczorem przed snem dodatkowo mnie skopał :P

Czytałam o tym obniżeniu się brzuszka... dziewczyny na innych forach piszą o tym że im też opadł brzuchol ok. 30-32tc i że przenosiły ciąże :P także nie zwiastuje to szybkiego porodu

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Witam. Tej nocy wyspałam sie w końcu za wszystkie czasy - nawet mi się jakieś głupoty śniły.

Tottie ja dla swojego psa nie mam kagańca i czasem wyprowadzam go (tzn ją) bez smyczy. Mój pies waży 30 kg wiec jest dość duży. Rzadko kiedy można u mnie spotkać policję ale kiedyś jak byłam na spacerze to przejeżdżali - pas zawołałam chwyciłam za obrożę (nie miałam smyczy) a oni popatrzyli i pojechali dalej.
W mieście prowadzę ją tylko na smyczy i jeszcze nikt sie nie doczepił.
Linki które podałaś to i ja poczytam - lepiej być orientowanym.
Jasne że tak, w razie czego lepiej wiedzieć jak się bronić przed mandatem
Stary 2011-08-29, 13:27   #1984
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
tak, ale Twoja chyba starsza z 2 miesiące od mojego? poza tym dziewczynka, więc pewnie sprytniejsza i więcej umie na tym etapie
ja po prostu chciałam mieć możliwość spaceru z dwójką, a zimą mały pewnie niechętnie by szedł obok wózka z braciszkiem. Umie już chodzić, ale głownie zbacza ze ścieżki, wchodzi w krzaki itd Plus szybko się męczy i siada na chodniku albo się zatacza
Na takiej dostawce też by chyba nie ustał grzecznie, więc zainwestowałam w wózek, starałam sie najtańszy, bo myślę, że wiosną już damy radę znów wrócić do Marity

co do prania nowych to dla noworodka chyba prałam nawet 2 razy, teraz dla roczniaka piorę raz, dla siebie nie piorę
jak kupowałam z ciuchlandu, to były dwa prania w 60st z normalnym proszkiem, a potem pranie dziecięce (więc w sumie 3 cykle)
Dziewczyny powiem wam ze moja mala juz 2 lata skonczyla a wozek nadal sie przydaje byl taki etap jak sie nauczyla chodzic ze absolutnie i za zadne skarby nie chciala siedziec- ale w sumie po paru miesiacach jej przeszlo i wrocila do wozka. teraz mi sie zazwyczja nie chce wyciagac wozka z piwnicy ale bardzo czesto spacerki koncza sie tak ze ja ja na raczkach niose

a co do prania ciuszkow- to chyba mniej wiecej pierwsze 6-8 miesiecy wszystko pralam, nawet nowe...a kto wie kto te ciuszki w sklepie macal, jak byly przewozone itd
zreszta czesto mam wrazenie ze takie wypranie- a przede wszytskim prasowanie- ciuszki zmiekcza i sprawia ze sa duzo milsze w dotyku
Stary 2011-08-29, 13:27   #1985
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
już mnie głowa boli od oglądania tych wózków, a i tak nie mam faworyta

Chyba sobie narazie odpuszcze i obejrzę sarial hehe Zregeneruję siły
Co do wózka ja z pierwszą córa miałam taki http://allegro.pl/wozek-2w1-triton-w...793236005.html
i mogę polecic z czystym sumieniem, tylko my mieliśmy 3w1 super się sprawdził, kupiony był w Polsce w sklepie a nie widzę na Allegro żeby jakiś dystrybutor był. Ale polecam może komuś podpasuje. W pierwszej ciąży baaaardzo długo szukałam wózka, bo musiał spełniać duzo warunków, ale ważna była cena, bo kupowali nam teściowie właśnie w PL więc wszystkie UK wózki odpadały. Za cały osprzęt dali chyba jakieś 1100. Od dwóch lat jeżdżę super spacerowką http://www.ebay.co.uk/itm/PETITE-STA...item5aded4b6b7
Teraz planujemy kupić Maxi Cosi Murę 3 ale używaną, równiez zestaw 3 w 1 a później znów przezucę się na coś lżejszego
Stary 2011-08-29, 13:28   #1986
owieczka86
Zadomowienie

truscafka - gratuluję rocznicy

glamourous - sliczny brzusio

goldika - super ta pościel

princessskaa - my wybraliśmy taki wózek http://allegro.pl/3w1-bartatina-alu-...789933240.html kolor 200.

agulan82 - witam

Hej
U mnie dziś wreszcie chłodniej my już po obiadku,dziś Tż w pracy do 18 - nei lubię jak ma ta zmianę,ale cóż...
Niedługo (5września) mamy drugą rocznicę ślubu a ja nie mam pomysłu na ten dzień i prezent dla Tż-ta może coś podpowiecie?? macie jakieś pomysły???

Kurde odebraliśmy samochód od lakiernika a dzieciaki znowu zaczęły jezdzić rowerami koło samochodu, przecież mają ścieżkę rowerową i duuuży parking a nie dociera do nich żeby tu nie jezdzić, co robią ich rodzice?? jak mnie denerwuje jak rodzice nie interesują sie co robią ich dzieć .... ahhh
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:29   #1987
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Zależy co i czy planujesz włożyć do tych wazonów

A co do psów to ja sama mam dużego i zazwyczaj biega po ogrodzie, jak wychodzę na spacer z nim to zawsze razem z tż, ale mnie denerwuje takie stwierdzenie że duży pies powinien być w kagańcu, kurczę nie urażając nikomu ale jak widzę tych wszystkich ludzi z tymi Yorkami czy innymi małymi pieskami na rękach to mnie trafia, bo one często nawet na smyczy nie są bo to takie małe i delikatne pieski, a co za różnica pies jest pies i nigdy nie wiadomo co mu do głowy wpadnie, kilka lat temu taki miły piesek siedział obok mnie na lodach i jadł ze swoją panią deser z jednej łyżeczki i nagle mu coś odbiło dorwał sie do mojej nogi, zostawiając mi w niej ząb pani zaczęła sie śmiać i mnie przepraszać, ciekawe czy jakby mój ją tak potraktował to czy też by jej było do śmiechu, zaraz by było to wielkie bydle powinno chodzić na smyczy i w kagańcu A ja uważam że te duże psy są często mądrzejsze od tych małych
też tak uważam... poza tym mnie zawsze podobały się duże psy niż te małe szczekające yorki czy shitzu

Kiedyś kolega powiedział mi kawał:
"Co by wyszło gdyby dużemu psu dać temperament małego?" - pies ludojad

Chodzi o to że te duże są z reguły misiaki a te małe ciągle tylko ujadają i rzucają się na wszystko co się rusza
Stary 2011-08-29, 13:31   #1988
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
radzicie kupić teraz tylko gondolę a potem spacerówkę
czy od razu wózek wielofunkcyjny

fatal ja jeszcze nie piorę ubranek pewnie na początku listopada zacznę

ja podobnie, za każdym razem sobie mówię, że wypiorę po najbliższej wizycie jak wszystko będzie dobrze i dalej dowlekam

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość

princessskaa - my wybraliśmy taki wózek http://allegro.pl/3w1-bartatina-alu-...789933240.html kolor 200.

agulan82 - witam

Hej
U mnie dziś wreszcie chłodniej my już po obiadku,dziś Tż w pracy do 18 - nei lubię jak ma ta zmianę,ale cóż...
Niedługo (5września) mamy drugą rocznicę ślubu a ja nie mam pomysłu na ten dzień i prezent dla Tż-ta może coś podpowiecie?? macie jakieś pomysły???

Kurde odebraliśmy samochód od lakiernika a dzieciaki znowu zaczęły jezdzić rowerami koło samochodu, przecież mają ścieżkę rowerową i duuuży parking a nie dociera do nich żeby tu nie jezdzić, co robią ich rodzice?? jak mnie denerwuje jak rodzice nie interesują sie co robią ich dzieć .... ahhh

fajny wózek
choć powiem Wam, że dla mnie już wszystkie po jakimś czasie zaczęły wyglądać tak samo, podobnie z pościelami itp., im więcej widzę tym bardziej mi się zlewają w jedno
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:31   #1989
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
cholerka pechowy naasz watek z tymi cukrzycami, ja gdzies czytalam ze to sie przytrafia okolo 5 proc ciezarnych a u nas juz tyle dziewczyn ma zdiagnozowanych

trzymaj sie po porodzie wszystko wroci do normy
Wiecie co... ja opycham się od początku ciąży słodyczami... i ciągle na badanich krwi glukoze mam poniżej normy a test obciążeniowy glukozą wyszedł w porządku. Nie wiem od czego to zależy ale źle się czuje jak w ciągu dnia nie zjem czegoś słodkiego aha... i od 24tc ciągle mam tylko +10kg na plusie od początku ciąży
Stary 2011-08-29, 13:36   #1990
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ja pierwszy wozek mialam wielofunkcyjny,zmienilam potem na spacerowke i bylam totalnie niezadowolona.Malo miejsca na zakupy,siedzenie przechylane,nierozkladane do spania.Kupilismy potem spacerowke wozka wielofunkcyjnego.A teraz tylko gondolke dokupilismy
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:36   #1991
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
też myśle o Malm
nie mogę wygooglać tych mebli vento-jak one wyglądają??
http://allegro.pl/adam-lozeczko-140x...745968094.html
Stary 2011-08-29, 13:37   #1992
mol_aa
Zadomowienie

Darusiaaaa miałam okropny ból w dolnej czesci kregoslupa. jak bedziesz juz po konsultacji lekarskiej daj znac co z Twoim kregoslupem
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:37   #1993
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ja mam termin na poczatku listopada,zaczynam prac pod koniec wrzesnia,nowe rowniez.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:41   #1994
basiula19
Zadomowienie

co do ciuszkuów ja zamierzam prać wszystkie te nowe też a później je prasować .......czytałam, że to nawet wskazane jest......a pranie zaczne chyba na początku października właśnie żeby nie było potrzeby prania drugi raz zawsze to świeższe rzeczy będą..................dob ra lece wyciągać pierdoły ze starych mebli bo jutro tż ma ich wynosić......a wieczorkiem gość ma przywieść nowe.........

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:43   #1995
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość

agulan82 - witam

Hej

Od soboty kiedy byliśmy w sklepie i przejechaliśmy się kilkoma to jest też nas faworyt i chyba się na niego zdecydujemy
A dla mnie te wózki tez już coraz częściej się wydaję że one wszystkie takie same A wiecie co ja chciałam wózek mutsy albo quinny i pokazuje w sklepie tż a on że jemu się nie podoba, ja mówię no to przejedź się nim, a on ze mu się źle jeździ a na koniec dodał jakiś g.....y ten wózek, zobacz jak tym sie fajnie jedzie, a ja do niego no ale ten jest połowę tańszy co pokazujesz a on w śmiech i mówi że trudno, stwierdza fakty a że jego dziecko musi jeździć wygodnym wózkiem bo to przecież jego pierwsze 4 kółka

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:43   #1996
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
i jeszcze nie porałam dopiero segregacje zrobiłam i poukładałam w szafkach. Ja prac bede tak gdzies może za miesiac jak juz bede miec wszystko.
Ja narazie wszystkie akcesoria dla dziecka mam pudełkach.
Ciuszki też są w pudełkach ale zdążyłam je posegregować rozmiarami 0-3, 3-6 i 6-12 Jak tylko skończę pisać pracę inż. i będę miała więcej czasu to je przepłuczę i do szafu zacznę układać... ale to raczej jakoś w połowie września... może na początku października
Stary 2011-08-29, 13:43   #1997
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Wiecie co... ja opycham się od początku ciąży słodyczami... i ciągle na badanich krwi glukoze mam poniżej normy a test obciążeniowy glukozą wyszedł w porządku. Nie wiem od czego to zależy ale źle się czuje jak w ciągu dnia nie zjem czegoś słodkiego aha... i od 24tc ciągle mam tylko +10kg na plusie od początku ciąży
pozazdrościć

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
co do ciuszkuów ja zamierzam prać wszystkie te nowe też a później je prasować .......czytałam, że to nawet wskazane jest......a pranie zaczne chyba na początku października właśnie żeby nie było potrzeby prania drugi raz zawsze to świeższe rzeczy będą..................dob ra lece wyciągać pierdoły ze starych mebli bo jutro tż ma ich wynosić......a wieczorkiem gość ma przywieść nowe.........
BASIULA a Ty już dobrze się czujesz? bóle ustały?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:45   #1998
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Tottie ja mialam dokladnie to samo w pierwszej ciazy- pomiedzy chyba 27 a 33 tygodniem waga na ponad miesiac sie zatrzymala i ani drgnela. bylam w tym czasie chyba na 3 wizytach i az sie lekarka dziwila ze waga sie nie zmienia

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

a wlasnie mialam nowa mamusie przywitac
tez sie swego czasu nad tym petit starem zastanawialam, on w sumie jest bardzo podobny do Quinny zapp, wyglada fajnie i w ogole ja lubie trojkolowce
Stary 2011-08-29, 13:47   #1999
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie:
- nowe rzeczy też pierzecie? w poradnikach piszą niby, że trzeba, ale nie wiem czy to nie bez sensu
Wystarczy przepłukać w płynie do płukania ciuszków, wysuszyć a potem przeprasować

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-08-29 o 13:54
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:50   #2000
ela3010
Zadomowienie

Część rzeczy wykonałam! Na obiad dziś krokiety z pieczarkami plus barszczyk czerwony, dwa prania zrobione, gary pomyte, jedynie doprasowania nie podchodzę bo za dużo na dziś, ale odkurzyć muszę bo już nie mogę na ten bałagan patrzeć.

Właśnie wypiłam kawkę, z obiadkiem czekam na męża który wróci za dwie godzinki.

Jutro pędzę z synem do fryzjera, już mu włosy urosły dłuuugie, a niedawno ścinałam, poza tym muszę mu pokupić trochę rzeczy do przedszkola, sobie może jakieś podpaski, majty itp itd. Ma być chłodniej więc ruszę się z domku. Dziś nadal gorąc! Mnie te upały wykańczają, a to już ponad tydzień. Wy pisałyście w tamtym tygodniu o burzach, ale wam zazdroszczę, u mnie nic.

A we czwartek prowadzę syna do przedszkola, ja do pracy nie wracam już, za duży brzuś, szyjka niebezpiecznie krótka więc wolę nie ryzykować, a we wrześniu będzie się działo.

Paula jak sobie radzicie z dzieciakami które pierwszy raz przychodzą i ryczą okrutnie? Rodzice mogą trochę pobyć z nimi czy muszą wyjść i już?

Lecę odkurzać.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:54   #2001
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Tottie ja mialam dokladnie to samo w pierwszej ciazy- pomiedzy chyba 27 a 33 tygodniem waga na ponad miesiac sie zatrzymala i ani drgnela. bylam w tym czasie chyba na 3 wizytach i az sie lekarka dziwila ze waga sie nie zmienia
No to mam podobnie od 6 tygodni moja waga stoi w miejscu a brzusio rośnie
Stary 2011-08-29, 13:54   #2002
malgosia12345
Przyczajenie

powitanie :)

Cześć dziewczyny!
Chciałam się przywitać, dzisiaj jestem po raz pierwszy na stronie wizaz - ale z tego co widzę będę często zaglądać
Jestem teraz w 26 tc - mam termin na koniec listopada/początek grudnia. W domu jedna córcia (8lat) i jeden Aniołek (04.12.2008).
Po ostatniej ciąży pozostał duży uraz i ciągła obawa czy wszystko będzie ok.
Trzymajcie kciuki, podobno nic dwa razy się nie zdarza
Na razie tyle, pozdrawiam wszystkich!
malgosia12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:57   #2003
owieczka86
Zadomowienie

Dot.: powitanie :)

Cytat:
Napisane przez malgosia12345 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Chciałam się przywitać, dzisiaj jestem po raz pierwszy na stronie wizaz - ale z tego co widzę będę często zaglądać
Jestem teraz w 26 tc - mam termin na koniec listopada/początek grudnia. W domu jedna córcia (8lat) i jeden Aniołek (04.12.2008).

witam serdecznie
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:58   #2004
witaminkaccc
Zadomowienie

oolong de facto udzieliła nam odpowiedzi, a dokładnie mnie, ale udało mi się w necie odszukać co, gdzie kiedy i jak po porodzie.... więc wklejam bardziej specjalistyczne info :Jezyk: http://www.zdronet.pl/67,gdzie-i-jak...0,dziecko.html

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:59   #2005
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Wystarczy przepłukać w płynie do plukania ciuszków
Wiem, że moja sis prała a potem jeszcze prasowała, żeby ew zarazków się pozbyć.
Ja na razie ciuszki mam same używane, co prawda dostaliśmy wyprane, ale zanim założe maluszkowi to na pewno wypiorę jeszcze sama

Dzięki dziewczyny za odp w sprawie wózka
będziemy rozglądać się za wielofunkcyjnym (używanym oczywiście )
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:59   #2006
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
No to mam podobnie od 6 tygodni moja waga stoi w miejscu a brzusio rośnie

nie chce cie martwic ale pozniej jednak waga znow ruszyla jakby nigdy nic
Cytat:
Napisane przez malgosia12345 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
witam kolejna nowa mame dzisiaj
wspolczuje bardzo przejsc w poprzedniej ciazy, mam nadzieje ze tym razem wszystko bedzie OK. nie martw sie na zapas
Stary 2011-08-29, 14:03   #2007
Darusiaaaa
Zakorzenienie

agulan ja mam espiro magic 3 sa prawie takie same te parasolki
A.Camus
Stary 2011-08-29, 14:08   #2008
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
j
choć powiem Wam, że dla mnie już wszystkie po jakimś czasie zaczęły wyglądać tak samo, podobnie z pościelami itp., im więcej widzę tym bardziej mi się zlewają w jedno

mam to samo im więcej oglądam tym właściwie mogłabym wybrać jeszcze taki i taki i taki i taki.... więc obstaje przy swoim ... za 8 dni koniec aukcji... tżet zobowiązał się kupić ten wózek, więc bedzie moj!!!! muuusi !!!!

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

witam nowe mamusie

ja odkurzyłam, jeszcze tylko zakupy (bom głodna) i zmywanie i moge dalej leniuchować

zmykam

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:11   #2009
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Witamy serdecznie i my nową mamuśkę

Tym bardziej, że wiem co musiałaś przejść bidulko ...

Będzie wszystko ok

Idę podszykować obiad
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:20   #2010
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mola ja tez tak mam, nad posladkami cos strasznego!
ani wstac, ani sie schylic, jak siedze t wyprostowac tragedia!

i bylas z tym najpierw u ogolnego czy u gina od razu?
bo mi ogolny powiedzial ze dupa i ze nie wie co z tym do konca zrobic bo nie moze stwierdzic od czego to.
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości