|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
daisy Edzik tak robi od dawna, ale nie wnikałam czemu...
|
|
#2852 |
|
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy Mati tą wargę tez ssa juz od jakiego czasu i też przeżuwa, kiedyś nawet palcem grzebałam mu w buzi bo myślałam że coś sobie włożył
a rozmowę będę miała wieczorem i tez nie wiem jak się za to zabrac a muszę sobie kogoś znależc jeśli chcę wrócić do pracy i mam na to czas do końca sierpnia
|
#2853 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Jaka piękna dzisiaj pogoda
Zaliczyłyśmy dzisiaj już z Misią przechadzkę pierwszy raz w spacerówce. Teraz śpi na tarasie, a ja zdążyłam posprzątać, wstawić ciasto do piekarnika (z przepisu Scio) i usmażyć sobie kotleta ![]() Cytat:
Cytat:
Będziemy ćwiczyć, bo też mnie strasznie irytuje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no ale coś trzeba wymyśleć
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Edzik mi się chyba rozkłada... płacze strasznie, nie chce jeść i ma katar
![]() A mnie od dwóch dni gardło boli
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia woła ale czasem popuści ciut w majty (mamy system naklejkowy - za sucha majty - jedna naklejka )Gabrysia ssie górną wargę jestem okropną matką !!!!!!!! nawrzeszczałam na Zosię, Gabrysię, (Zosia niczemu winna poryczałam się ![]() ogłaszam że ochraniacz we wzorki się nie sprawdził u nas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Gabrysia nie mogła się wyciszyć, najpierw sama próbowała usnąć ok 40min później ja próbowałam ją wyciszyć, co rusz odwracała głowę i zaczynała machać rączkami musiałam nakarmić bo 2h minęły zdjęłam ochraniacz - dziecko zasnęło samo w 5min głupia matka !!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny pomysł z naklejkami ![]() Nie głupia matka, tylko nie wiedziałaś! Może u nas też dlatego taki problem Może powinnam kupić ochraniacz bez żyrafek?? A bez ochraniacza nie patrzy na wszystko wokół??
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
andziotka, myslałam ze w 1msc, kojarzyłam wartość 800g. Ale i tak nie masz powodów do zmartwień, Twoja Gabi jest sporo cięższa więc pewnie już ciut wolniej przybiera a moja ciągle jeszcze goni
Fajny sposób na motywacje Zosi. Czyli ewidentnie ochraniacz rozpraszał Gabrynie. Nie jesteś zła matka !!!!!!!!!!! Ukochaj Zosieńkę mocno, powiedz jak bardzo Ją kochasz i Malutka o wszystkim zapomni. Dobrze, że znalazłaś powód rozdrażnienia Gabi. zosiaaa, a Tż bedzie przy rozmowie? Zawsze raźniej we dwójke zosiaa, matall, andziot, czyli skoro Wasze Dzieciaczki też tak robią to chyba nic złego i dziwnego ejjj a co wygrało na spotkanie ?? Nie bylam jeszcze w klubie? Kiedy o której? Jak czewa to musze coś z tą moją rehabilitacją rąk pokombinować
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
daisy Czewa
![]() Zacznij myśleć, gdzie w Czewie możemy się spotkać, bo Ty się chyba najlepiej orientujesz
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
tak od początku zasypia, więc jakoś jest przyzwyczajona do widoku pokoju ...
nigdy tak jej nie rozpraszał, a te zwierzątka to masakra odłożyłam w dobrym momencie więc przetrzymana nie była, zresztą raz zajrzałam to już była przymulona i nagle się znów rozbudziła, starała się jakoś wzrok odwracać ale nie szło bo ne są wszędzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! może jak będzie starsza to da radę ogarnąć emocje ![]() wkurzyłam się, że siano wydałam i będzie leżeć w szafie |
|
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mowia, ze wlasnie od ząbków ona ma od 2 dni takie czerwone nabrzmiale na dole 2 jedynki i do tego twarde, lada moment ząbek wyjdzie, bo go czuc palcem no ale zobaczymy |
|
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jeść nie chce bo nie może oddychać swobodnie ?? psikaj solą |
|
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale miał takie brzydkie glutki takie chorobowe właśnie.Może jutro sól kupię. Lekarz nasz jest i tak dopiero w środę, a mały temperatury nie ma. Ja idę jutro, bo mam mega czerwone gardło
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
my z powrotem
Tz ma infekcje wirusowa i dzis tez go wyganiam spac do drugiego pokoju. Zosia wyglada zdrowo, lekarz wygniotl brzuszek na kazda strone, osluchal mala, uszka sprawdzil , gardelko ![]() powiedzial, ze mozliwe ze ma wiruska i jesli nie przejdzie do soboty to zadzwonic to pobiora probke z kupki. teraz mala padla i spi, a juz prawie 3 godziny od ostatniego posilku... matall mam nadzieje ze ani Ty ani Edzik sie nie rozlozycie ![]() andziot no ja wlasnie tak obstawialam i dlatego ja mam ten ochraniacz bez niczego, calkiem bielusi, bo zoske juz wystarczajaco karuzelka czasem rozprasza, i potrzebuje czesto sie pielucha nakryc.... nie przejmuj sie ze krzyknelas, kazdemu sie zdarza ![]() daisy , matall moze w MCDonaldzie przy trasie, bedzie latwo kazdej znalezc i latwo zaparkowac..bo w centrum to ciezko... camomile tak ci zazdroszcze nocki......u lekarza bylam bo jednak zgadzam sie z Toba lepiej isc i sie nie martwic niz sie zamartwiac w domu a jak Nadusia sie trzyma?gusiu kochana ![]() daisyy kochana a ty co myslisz? co myslisz? gdzie sie w Czewie spotkamy? Fajnie , ze milo spedzilas urodziny ![]() uciekam na obiadek... |
|
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jak? Jak ja kazda wolna chwile spedzam na naszym watku
![]() Daisy Nadia tez ssie czasem dolna warge Andziot Nie jestes zla matka Moim zdaniem wspaniala z Ciebie Mamuska ![]() A co sie tyczy ochraniacza, to skad moglas wiedziec, ze Gabrynia tak zareaguje? Anula Dobrze, ze Zosia zdrowiutkaide bo kupa... |
|
|
|
#2865 |
|
Wtajemniczenie
|
wygrało spaghetti
![]() co tu się dzieje? ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- nuda... sobie maila sprawdzę... |
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
anula tylko weź pod uwagę, że nas będzie sporo, każda z wózkiem
![]() amarcia nuda, a mi się nic nie chce. Eda marudzi, mnie boli gardło d.upa po prostu
|
|
#2867 |
|
Wtajemniczenie
|
matall oć do mnie na taras... popatrzymy sobie... jak mi sie pranie suszy np
niezwykle zajmujące.... słowo ![]() a później pomoge Ci robić plakietki na zlot i popłaczę ci że mnie nie będzie
|
|
|
|
#2868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a wlasnie ten MCdonald jest ogromny i ma wielgachny parking, ewentualnie Daisy moze Promenada? Jets taka promenada, wielki park, skwerki lodziarnie, tam moglybysmy sie spotkac i tez jest duzy parking tam kolo M1?? Cytat:
![]() ide jesc... Zoska przesypia posilek wlasnie.....chyba z wrazenia... |
||
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty nie dasz w żaden sposób rady? Wiki nie może z tatą zostać? ![]() W ogóle mam lekkie wyrzuty sumienia, że się za bardzo Edzikiem nie zajmuje, ale sama się średnio czuję i nie chcę go zarazić. Na razie bawi się w bujaku... anula a ew. jakaś restauracja? Bo trzeba by pewnie też coś zarezerwować, a obiad też trzeba gdzieś zjeść ![]() No nie wiem, ciekawe w ogóle, ile nas w końcu będzie...
|
|
|
#2870 |
|
Wtajemniczenie
|
matallciu brak opcji
moje stare auto ma limit przejazdu jakieś 30km i się grat rozpada a mężu ma auto służbowe i będzie w pracy, więc nic z tego...a Wiki już bedzie chodziła do szkoły...
|
|
|
|
#2871 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
my po bardzo nie przespanej nocy, młody poszedł spac o 19.20 i obudził się o 00.30 i marudzenie do samego rana usnął dopiero o 6 A Michał jak marudził tak marudzi dalej jak tak ma wyglądac 4 tygodnie to ja wychodze. dzisiaj kończymy 3 miesiące
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Gabrysia zasnęła ładnie w łóżeczku sama
bez tego durnego ochraniacza ![]() do tego prawie na głodzie jakoś za wiele ludzi się jeszcze nie zdeklarowało co do zjazdu, tak na 100% z tego co widziałam |
|
|
|
#2873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pięknie
Karolcia kończy 3 miesiące w sobotę, w naszą rocznicę ślubu ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- matall jeśli decyzja zapadnie znalazłam zaproszenia na chrzest normalnie masakra! z żyrafą!http://allegro.pl/radosne-zaproszeni...783572458.html wzór nr 5 Myślisz, że można coś takiego samemu w domciu stworzyć? |
|
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bo gdzie indziej ? Musi byc to jakis spory lokal prawda? By wszystkie wozki pomiescic nie mam rozeznania gdzie u nas mamusie z dzidziusiami chodza bo do tej pory nie mialam potrzeby a nie mam tez kolezanek co podpowiedza w tej kwestii.... 82anusia miala jeszcze sie dowiedziec. Suuper, ze Zosienka zdrowa... tak czułam Ale sie ciesze Mojego tż tez cos rozkłada..amarcia, to Wy tez bedziecie miec podwójna imprezke ![]() gusiagatko; no nie ma jak wizaz.. mnie jeszcze truskawka wciagnela i zakupy. Na grouponie promocja Kurde juz mnie oczy od kompa bolą gosiek, najlepszego dla Michałka !!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#2875 | ||
|
Zakorzenienie
|
my po obiedzie a Zoska dalej spi...
Juz 4 godzine nie jadla.... ale szkoda mi jej budzic... tylko sie boje ze potem sobie to jedzenie w nocy odbije.. Cytat:
No Zoska tez na glodzie ![]() az sie boje , chcialabym ja obudzic bo na spacer mialysmy isc, ale ewidentnie nei chce wspolpracowac z moim planem dnia ![]() no wlasnie czemu tak malo ludzi sie zdeklarowalo? deklarowac sie! Ty Andziot tez! Cytat:
|
||
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2877 |
|
Zadomowienie
|
Hej Wam
Po pierwsze- Daisy wszystkiego naj z okazji urodzinek, złożyłam Ci życzenia na fb,ale nie wiem czy widziałaś ![]() Po drugie- również Daisy O dzięki Ci moja Droga za cynk o tym rewelacyjnym peelingu Clarena!!! No cud świata! W życiu go już chyba nie zamienię na inny ![]() Po trzecie - Grazin przymierzam się do zakupu proponowanego przez Ciebie twistera Dokładnie z tej aukcji o której pisałaś. Napisz mi proszę coś więcej na temat tego czegoś, za tak małą kasę, to mi się nie rozwali po 2 tyg? Masz dokładnie ten model, tej firmy? Tam można też ćwiczyć ręce,tak? Mam hantelki w domu,ale widziałam na obrazkach,że mogę też popakować na tym twisterze![]() Po czwarte- Anula dobrze że sprawdziłaś u lekarza czy z Zosią wszystko ok. Szkoda że TŻ się rozłożył, zdrowia mu życzę. Któraś wczoraj podawała przepis na piersi w maślance i krakersach (hehe, amarcia ). Nie omieszkam wypróbować tego przepisu.Andziot a Ty sobie nie wkręcaj żeś zła matka,bo każdemu mogą nerwy puścić, zwł przy 2 małych dzieci. Gdzieś kiedyś czytałam,że jeżeli kobieta zastanawia sie, czy jest złą matka, to na pewno nią nie jest ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- why?;> |
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie smutaj sie kochana prosze... ![]() daisyy no wlasnie dlatego myslalam ze tam najlatwiej sie spotkac ![]() maly glod sie obudzil i dalej je a ja pisze jedna reka
|
|
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze już druga mamusia zachwala ten peeling,
kupić ? nie kupić ? ![]() spice naprawdę taki super ?????? ![]() a smutno mi bom cińki bolek i zapanować nad sobą nie umiem ![]() a jak Hani brzuszek ?? nie bolał więcej ? co dobrego ostatnio jadła ? ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- ja to już nie mogę karmić w różnych miejscach, wystarczy że Zosia jest w pokoju to Gabi już nie poje, bo za ciekawa jest, rozgląda sie i puszcza cyca, przy kompie też by już nie zjadła ... mam jedno miejsce w mieszkniu i tam karmię, nawet Zosię muszę uciszać, bo jak sobie śpiewa i gada to Gabulek też się rozgląda co ta siostra robi
|
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Zoska tez sie rozprasza, ale dzisiaj spala dlugo i nie jadla ponad 4 godziny wiec mega ssanie
![]() zjadla, odbila, idziemy na spacer bo przestalo padac ![]() bede pozniej andziotku nie smutaj sie juz, jestes dobra mama, naprawde myslisz ze czemu o wszystko sie ciebie pytam ciagle? czemu sledze twoje poczynania z zosia i gabulkiem? bo wierze ze jestes dla mnie i dla wielu dziewczyn na forum przykladem ot co! lece
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

wybieram:

a rozmowę będę miała wieczorem i tez nie wiem jak się za to zabrac
a muszę sobie kogoś znależc jeśli chcę wrócić do pracy i mam na to czas do końca sierpnia 

dla Oli.

z racji mojego zawodu jko pierwsze skojarzenie widziałam powycinane kobiece szyjki z nowotworami
bo to pani która mieszka niedaleko i bardzo mi zależy na tym żeby to właśnie była ona
no ale coś trzeba wymyśleć