Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. IX - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 14:39   #1231
kilianna
Zakorzenienie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Tenebrosa, maxwelka, dzięki za informację.
Ale czy ja się tam dogadam po angielsku lub niemiecku? Bo po francusku ani słowa oprócz żetę Trochę się tego boję, że pojadę na własną rękę, a tam nic kompletnie nie załatwię, nie kupię, nie zobaczę, bo nie będę umiała nic powiedzieć
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:41   #1232
niut0
Zakorzenienie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

PMki nie wiem czy wiecie, ale niedawno za mąż wychodziła także Sylwia Gliwa
ślubny look nie podoba mi się wcale
Długi welon zakrywający sylwetkę + krótka sukienka wyglądają dosyć zabawnie. Trochę jak gdyby mała dziewczyna ubrała welon mamy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bilde (1).jpg (49,7 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bilde.jpg (38,7 KB, 50 załadowań)
Stary 2011-08-29, 14:44   #1233
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Bez dwóch zdań! kilianna, ja Ci mogę powiedzieć jak to wygląda z drugiej strony, bo sama oprowadzałam swego czasu zorganizowane wycieczki po Paryżu - mam uprawnienia pilota. I niestety programy nawet tygodniowych wycieczek są zazwyczaj tak ułożone, że jest bardzo mało czasu na zwiedzanie danego obiektu czy miejsca, w związku z czym każdy dzień to niezła bieganina. Więc tu już sama musisz sobie odpowiedzieć czy chcesz latać za tłumem czy zwiedzać we własnym tempie

Poza tym zdarza się często, że hotele są na przedmieściach Paryża, ale już za obwodnicą paryską, czyli mówiąc wprost na strasznym zadupiu, gdzie nawet metro nie dojeżdża, a wokół hotelu nie ma nic, nawet sklepu. I czasami po prostu 3 godziny z dnia jest tracone na sam dojazd do centrum Paryża.

Dlatego ja bym polecała wybrać się we własnym zakresie: czyhać na okazje w tanich liniach lotniczych i zarezerwować miejsce w jakimś hotelu bądź hostelu w samym Paryżu.

Co do przelotu czasami w Wizzairze można upolować nawet za 80zł bilet w jedną stronę (tylko bez bagażu rejestrowanego, ale możesz spokojnie wziąć jako podręczny małą walizkę).

Paryż ma tak rozbudowaną sieć metra, że bez problemu podjedziesz pod każdą atrakcję turystyczną. Jak będziecie już konkretnie planować to mogę Wam podpowiedzieć gdzie jaką linią dojechać, bo dla osób które pierwszy raz będą podróżować metrem w Paryżu może się ono wydawać nieco skomplikowane: http://www.eioba.org/files/user3/paris_metro.jpg W każdym razie służę pomocą

kooocur, dzięki za info o destynacjach, czyli Dominikanę w lecie jak najbardziej możemy planować, skoro nawet Ty nie bałabyś się wtedy tam jechać
A ja jeszcze dodam od siebie, że najlepiej (bo najtaniej) nocować u polskich sióstr w Bagneux pod Paryżem, tylko oczywiście trzeba się wcześniej z nimi skontaktować i zrobić rezerwację. Zwykle nocują tam raczej same dziewczyny, ale chyba małżeństwa też mogą

Po angielsku raczej się dogadasz, ciężko bo ciężko, ale radę da
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:45   #1234
jagata
Wtajemniczenie

hej, hej

Gołębiom mówię stanowcze NIE. Nie cierpię tych ptaków. Za to co mi na balkonie robią. Całą jesień, zimę i wiosnę z nimi walczyłam i po prostu kojarzą mi się tylko z ciągle zabrudzonym balkonem.
Lampiony fajna sprawa. Byliśmy na weselu, na którym były puszczane lampiony i jeden wpadł na drzewo i nic się nie stało - wypalił się i tyle. Obsługa lampionu jest prosta i trzeba tylko dłużej przytrzymać go by naprawdę był nagrzany, gdyż wtedy szybko unosi się do góry i jest fajny efekt.

Wczoraj spotkaliśmy się ze znajomymi, którzy niedawno wrócili z 2 tygodniowego pobytu w Chorwacji. Przy ich wyjeździe nasza wycieczka nad polskie morze już tak bardzo nie zachwyca...

Dobra, wracam do roboty bo się pilne sprawy nawarstwiają i będzie wielka d....a jak sie z tym nie wyrobimy...
Stary 2011-08-29, 14:48   #1235
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Długi welon zakrywający sylwetkę + krótka sukienka wyglądają dosyć zabawnie. Trochę jak gdyby mała dziewczyna ubrała welon mamy
o losie to mi się w ogóle nie podoba masakra
dziewczyna ładna a zrobiła z siebie takiego paszkwila jestem zdecydowanie na nie
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:51   #1236
Nattiv
Zakorzenienie

Czytam Was, ale jakoś nie mam weny na pisanie

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:53   #1237
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
o losie to mi się w ogóle nie podoba masakra
dziewczyna ładna a zrobiła z siebie takiego paszkwila jestem zdecydowanie na nie
Jej stylizacje na co dzień są o wiele lepsze niż ta slubna

Zamówiłam i ja w Douglasie błyszczyk Max Factora sophisticated

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

A co się dzieje z Chatką? Znowu nam gdzieś zniknęła / wyjechała?
Stary 2011-08-29, 14:54   #1238
maruda80
Zakorzenienie

Tez poległam na Duglasie...
zamówiłam sobie dezodorant Halle by Berry 75 ml i płatki kosmetyczne 80 szt. - bo tego zawsze mało...

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:55   #1239
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
A ja jeszcze dodam od siebie, że najlepiej (bo najtaniej) nocować u polskich sióstr w Bagneux pod Paryżem, tylko oczywiście trzeba się wcześniej z nimi skontaktować i zrobić rezerwację. Zwykle nocują tam raczej same dziewczyny, ale chyba małżeństwa też mogą

Po angielsku raczej się dogadasz, ciężko bo ciężko, ale radę da
To ja jeszcze dodam, że w Paryżu są Pallotyni, którzy także przyjmują pielgrzymów. Wiem, że w tej chwili jest tam kilku pallotynów - Polaków, z którymi można spokojnie się dogadać. Tylko zastanawiam się czy oni nie przyjmują w trakcie przerw semestralnych (bo z tego co kojarzę, to mają tam szkołę).
Stary 2011-08-29, 14:59   #1240
magdziaS
Podróżniczka

Ale dzień. @ mi nie odpuszcza. Normalnie czuje się jakby to było za karę w tym miesiacu Poza tym jakoś tak chłodno, ludziska porozbierani chodzą a ja paraduje w swetrze

Cytat:
Ok, trochę pozmniejszałam, więc mam nadzieję, że teraz się wgrają

Fryzura odbiega od mojego ideału, tył podobał mi się średnio, ale bok z kwiatkiem był cudny. Koleżanka, która pracuje w branży weselnej, a tu była świadkową, doceniła
Bardzo mi się podoba ta fryzurka. taka w moim stylu, lekka. Też zastanawiam się nad czymś takim

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
no niestety, jeszcze nie mam zdjęć na sobie, ale mogę Ci pokazać, jaki model mi wpadł w oko (załącznik). Nie wiem jednak, czy mi będzie w niej dobrze. Jestem szczupła i drobna, figurę mam zbliżoną do tej dziewczyny, więc może będzie okej. W razie "w" mam jeszcze kilka innych opcji
Suknia bardzo ładna - zjawiskowa! Jeśli jesteś szczuplutka powinna Ci pasować

Cytat:
Napisane przez M_ilkaa Pokaż wiadomość
Kochane jakie macie plany na podróż poślubną??
My się wahamy Na żadne Malediwy i inne takie nas nie stać, bo planujemy zbudować/kupić dom/szeregówkę po ślubie . Ale chętnie bym się wybrała
Wybierzemy first minute (jednak podróż poślubna jest za bardzo ważna jak dla mnie na lasty) Zdecydujemy się wcześniej. Pewnie (jak co roku ) koło grudnia będziemy zamawiać. Myślimy nad Egiptem, Korfu, Majorką, Ibizą lub Fuertaventurą - podróż w maju lub pod koniec sierpnia - zależnie od destynacji, którą wybierzemy

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
aaaa dziewczyny, mam mega newsa!!
do 4 września obowiązuje promocja na stronie internetowej douglassa. Uruchomili sklep internetowy i z tej okazji każdy nowy klient dostaje na powitanie bon o wartości 40 zł. Można kupić np. tylko jeden błyszczyk za 39 zł i opłaca się jedynie koszty wysyłki (13,50 zł), albo coś o wartości powyżej 40 i opłaca się tylko różnicę i koszty wysyłki. Ja już sprytnie wykombinowałam i zarejestrowałam trzy konta (na siebie, mamę i Tżta) i swoj niezbędnik już mam zamówiony i opłacony
Muszę się tym zainteresować po powrocie do domu

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2011-08-29 o 15:00
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:59   #1241
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Jej stylizacje na co dzień są o wiele lepsze niż ta slubna

Zamówiłam i ja w Douglasie błyszczyk Max Factora sophisticated

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

A co się dzieje z Chatką? Znowu nam gdzieś zniknęła / wyjechała?
Wesele w lubelskim miała. Pewnie dopier dziś wraca
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 15:03   #1242
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Kicia nie poznaje Cię w tym avatarze
Jak widzę nową suknię muszę patrzeć kto to. A to przecież Ty kiciu, tylko gdzie jest kicia ?

Stary 2011-08-29, 15:05   #1243
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Bardzo mi się podoba ta fryzurka. taka w moim stylu, lekka. Też zastanawiam się nad czymś takim
No właśnie taka lekka miała wyjść i w sumie bardzo dobrze się w niej czułam, polecam

A widziałaś mnie magdziu w mojej sukni ślubnej?

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
no właśnie się dokopałam do wpisu mówiącego o tym
Stary 2011-08-29, 15:14   #1244
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
No właśnie taka lekka miała wyjść i w sumie bardzo dobrze się w niej czułam, polecam

A widziałaś mnie magdziu w mojej sukni ślubnej?
Musiało mi umknąć, właśnie looknęłam na Twoje przymiarki
Druga OMG Moja mama miała podobną x-lat temu na swoim ślubie
A w Twojej jest Ci bardzo ładnie. Jednak suknia traci drobinę urok jeśli nie ma halek pod spodem

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Lece do domu. Zamykamy biuro, oczywiście musiałam czekać aż babeczka ode mnie skończy palić papierocha i plotkować

Stary 2011-08-29, 15:15   #1245
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Musiało mi umknąć, właśnie looknęłam na Twoje przymiarki
Druga OMG Moja mama miała podobną x-lat temu na swoim ślubie
A w Twojej jest Ci bardzo ładnie. Jednak suknia traci drobinę urok jeśli nie ma halek pod spodem
No niby tam jakąś halkę miałam, ale taką przymiarkową, a nie docelową. Na pewno będę chciała, żeby dół był większy objętościowo, chociaż tak jak na moim avatarze to na pewno się nie da... Chociaż fajnie by było
Stary 2011-08-29, 15:16   #1246
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
A gdzie planujecie jechać? Pascal wydaje bardzo fajne przewodniki i cenami nie zabijają. Jakby co mogę Ci użyczyć numer karty rabatowej, żebyś miała zniżkę, więc jak cosik to daj znać
o fajnie, a masz terminowe te zniżki, czy na przykład za pół roku mogę się odezwać w tej sprawie do Ciebie?? Na razie nie chcemy się na nic konkretnego decydować. Jest masa pomysłów (bliższe i dalsze miejsca), ale ja już w głowie mam wymarzone i idealne miejsce na nasz honeymoon (a jak wiecie, moje marzenia jakoś tak lubią się spełniać), tylko muszę jeszcze Tżta przekonać i kasiorę odkładać trochę staranniej, bo jak zwykle plan oszczędnościowy w powijakach

Cytat:
oj dokładnie, przecież zawsze na tych wszystkich galach wygląda wspaniale, co jej się stało tym razem?? Przyoszczędziła i nie chciała sukni od zienia??

edit. ach i jutro się okaże, czy babeczka da mi wolne do końca tygodnia, więc nadal proszę o kciuki

Edytowane przez nena1984
Czas edycji: 2011-08-29 o 15:18
nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 15:18   #1247
justyna_g4
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny!

Strasznie się napaliłam na te fioletowe buty...jak powiedziałam mamie o tym to stwierdziła, że chyba mi się w głowie pomieszało ale powiedziałam jej, że to mój ślub i jak będę chciała to pójdę nawet w czarnych butach i sukience też. :P Nic nie powiedziała. I teraz pytanie do was...spotkałyście się może z jakimiś ładnymi fioletowymi butami?? Tylko ja chcę obcas 3-5cm. Znalazłam w necie parę i nie są złe ale jakoś mnie nie urzekły. Chyba bym chciała, żeby były z satyny...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg c518f730a8b49f646460b89cc0ca4400.jpg (40,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fn183_purple_2.jpg (23,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bb4de8047ef08f8d90812da2eda2cdc5.jpg (55,4 KB, 9 załadowań)

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 15:21   #1248
M_ilkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
hahahaha
masakra. biedny gołąbek
Stary 2011-08-29, 15:22   #1249
evoonia86
Zakorzenienie

jestem z Wami nabieżąco, ale mam taki młyn w pracy,że nie mam siły mysleć co tu odpisać.
Stary 2011-08-29, 15:31   #1250
M_ilkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!

Strasznie się napaliłam na te fioletowe buty...jak powiedziałam mamie o tym to stwierdziła, że chyba mi się w głowie pomieszało ale powiedziałam jej, że to mój ślub i jak będę chciała to pójdę nawet w czarnych butach i sukience też. :P Nic nie powiedziała. I teraz pytanie do was...spotkałyście się może z jakimiś ładnymi fioletowymi butami?? Tylko ja chcę obcas 3-5cm. Znalazłam w necie parę i nie są złe ale jakoś mnie nie urzekły. Chyba bym chciała, żeby były z satyny...
super! kombinuj z kolorowymi butami! jak wszystkiedodatki uda się Tobie dobrze dopasować to będzie bombowy efekt!
http://www.slubclick.com/blogs/slub-...tach-slubnych/
ja też na początku chciałam , ale wiadomo dodatki dobieramy do sukienki

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
brzydko wygląda jak dla mnie!

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
no to dobrze wybrałam i nie będę musiała chronić się od nadmiernego słonka. A polecasz zorganizowane wycieczki z biura podróży, czy jakoś na własną rękę? zaznaczam, że nie mówię po francusku

osz kurcze, kolejna, która kusi zakupem. Jesli później przyjdą mi jakieś wezwania do zamówienia (jak w klubie świata ksiązki), to Was zaduszę a raczej mój TŻ, bo na jego dane zakładam :brzyda l:

Milka, z tym gołębiem, to oczywiście był taki żarcik, mam nadzieję, że się nie gniewasz Przypomniał mi się tylko ten filmik z okazji dyskusji o gołębiach
nie, nie gniewam się ! tylko żal mi się jakoś zrobiło tego gołąbka

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

[QUOTE=Magdzia0108;2906088 7]Latarenka śliczna, sama bym takie chciała mieć

kasia kuku gotowe za sztukę krzesełka jakoś po 1,50 zł. Najmniej, tak mi sie kojarzy. Na all tego jest pełno

tusiu byłam w Mosznej, piękny zamek tam jest, taki Disney'owski. Tylko jak my akurat byliśmy, to robili renowację z zewnątrz i było widać tylko rusztowania, szkoda.

Seagirl to czekamy na jakieś fotki z tego pleneru

Milka a kiedy będziesz mogła zrobić fotki?

w środe idę wpłącać zaliczke i mam nadzieje,że już wtedy bede mogła zrobić sobie zdjęcia w sukni.
Dziewczyny mówiły, że jak wpłaci się zaliczke to ze zdjeciami wtedy nie powinno byc problemów.
Stary 2011-08-29, 15:31   #1251
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:

nie, nie gniewam się ! tylko żal mi się jakoś zrobiło tego gołąbka
mi też, ale chyba mu nic nie zrobili, może zdechł śmiercią naturalną i nikt nie zauważył? Raczej chyba ten dziadzio by go za mocno nie ściskal?

A Wy planujecie sami wypuszczać gołębie, czy to będzie tak, że wyjdziecie i ktoś je puści?
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 15:33   #1252
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Moja droga wiec może ja, jako fachowiec w tej dziedzinie (dyplomowany) opowiem trochę o tych kierunkach.
Jeśli któraś z dziewczyn chce lecieć w maju lub czerwcu to zaznaczam, że trzeba czekać na lasty. Ceny w tych terminach zawsze spadają i można złapać typowe last minute.
Lipiec czy sierpień to faktycznie drogi termin - najlepiej rezerwować wcześniej (jak pojawiają się oferty letnie na koniec zimy)
We wrześniu oferty na Karaiby (np. Dominikana, Kuba, Meksyk) maja tak zwany okres huraganowy. Huragany przeważnie omijają te przepiękne regiony i bardzo duża liczba osób spokojnie w tym terminie leci na wypoczynek. Ja osobiście uważam, ze nie ma się, czego bać.
Dodam, że wiele z tych miejsc ma podręcznikowa porę deszczowa a w rzeczywistości deszcze nie ma w ogóle lub pada po 15 minut.
Hotele są dobrze przygotowane na ewentualność huraganów (miałam w tym okresie sporo klientów i raz trafił się huragan. Hotele pozamykane jak schrony a klienci maja wciąż opcje All inclusive)
Po huraganie z godziny na godzinę wyszło piękne słoneczko i wszyscy wrócili na plażę.
Jeśli pada deszcz to także z 10-15 min a później jest piękne słoneczko.
Szczepienia nie są wymagane ( chyba, że chcecie jechać np. do Zanzibaru)
Dodam jeszcze, że lecąc z Berlina, Lipska czy Drezna oferty wychodzą nawet o połowę taniej niż z przelotem z Pl. Do tego lot z Polski trwa ok. 15 godzin a z Niemiec zaledwie 9,5.
Mogłabym tu książkę napisać na ten temat, ale tylko tak podaje info w przybliżeniu.
Warto wybrać dobre biuro i osobę, która się na tym zna .
To sie rozpisałam...
ah świetnie że mamy tu Ciebie (możesz już oficjalnie czuć się wykorzystywana w kwestiach turystycznych) Co do szczepień Cię w takim razie podpytam - są kraje, gdzie trzeba mieć książeczkę szczepień i jakieś określone szczepienia. Możesz powiedzieć, jakie to mniej więcej kierunki??
Co do wycieczek z niemieckimi biurami podróży - w necie jak przeglądałam oferty, to się oczom nie chce wierzyć, że za 500 euro można sobie na kanary na 2 tyg. polecieć, szok. Ale jak to zorganizować, w sensie..najpierw jedziemy na lotnisko np. Berlin, i co tam zrobić z samochodem - podejrzewam że parking jest płatny i to słono. A jak ktoś (np. ja) nie zna niemieckiego, poza tym obce lotnisko - mnie takie rzeczy przerażają Masz jakieś rady na to?

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 15:34   #1253
M_ilkaa
Rozeznanie

Cytat:
mi też, ale chyba mu nic nie zrobili, może zdechł śmiercią naturalną i nikt nie zauważył? Raczej chyba ten dziadzio by go za mocno nie ściskal?

A Wy planujecie sami wypuszczać gołębie, czy to będzie tak, że wyjdziecie i ktoś je puści?
no tak myślałam, ze tata nam je poda.
bede je trzymała na wyciągniętych rekach więc mam nadzieję ze sukienka się nie zabrudzi
no i oczywiście polecą a nie tak jak na filmie

Edytowane przez M_ilkaa
Czas edycji: 2011-08-29 o 15:35
M_ilkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 15:41   #1254
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Kicia nie poznaje Cię w tym avatarze
Jak widzę nową suknię muszę patrzeć kto to. A to przecież Ty kiciu, tylko gdzie jest kicia ?
Kicia poszła spać może po ślubie wróci

nena zawsze można do Berlina busem pojechać taniej niż zostawić auto na parkingu

Stary 2011-08-29, 15:44   #1255
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
ah świetnie że mamy tu Ciebie (możesz już oficjalnie czuć się wykorzystywana w kwestiach turystycznych) Co do szczepień Cię w takim razie podpytam - są kraje, gdzie trzeba mieć książeczkę szczepień i jakieś określone szczepienia. Możesz powiedzieć, jakie to mniej więcej kierunki??
Co do wycieczek z niemieckimi biurami podróży - w necie jak przeglądałam oferty, to się oczom nie chce wierzyć, że za 500 euro można sobie na kanary na 2 tyg. polecieć, szok. Ale jak to zorganizować, w sensie..najpierw jedziemy na lotnisko np. Berlin, i co tam zrobić z samochodem - podejrzewam że parking jest płatny i to słono. A jak ktoś (np. ja) nie zna niemieckiego, poza tym obce lotnisko - mnie takie rzeczy przerażają Masz jakieś rady na to?
Wieczorkiem Ci wszystko opisze...bo teraz mykam do domku. Parking na lotnisku to koszt 39 euro...90% moich klientów nie zna słowa po Niemiecku..

Co do szczepien luknij tutaj....ale zalecane to nie obowiązkowe i nie trzeba ich robic chyba, że ktos bedzie do buszu wchodził

http://www.szczepieniadlapodrozujacy...bowiazkowe.pdf

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 15:45   #1256
ewika19
Zadomowienie

Witajcie
Ja właśnie wróciłam z pracy, dokładnie Was nadrobiłam, ale nie mam weny do pisania ;(. U mnie ślub to temat nr 1 a to dlatego, że siostra mojego TŻa niedawno się zaręczyła i planują ślub rok po naszym. Także oni załatwiają już wszystko i tylko wysłuchuję jej pomysłów. Z tego co widzę to mamy zupełnie inne gusta w tej kwestii. Dobrze, że mój TŻ ma podobne zdanie do mojego bo mogłoby być ciężko .
Miłego dnia Wam życzę
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 15:46   #1257
M_ilkaa
Rozeznanie

dziewczyny czytam na slubclicku o propozycji zakrycia twarzy welonem
"Welony ślubne zakrywające twarz panny młodej znowu wracają do łask. Wybierają je już nie tylko księżniczki i nie zawsze zakładają je do imponujących sukni ślubnych. "

"Odsłonięcie welonu z twarzy będzie szalenie wzruszającym momentem. Nie rezygnujcie z niego idąc do ślubu bez welonu."

Kiedy odsłonić welon z twarzy?
Do wyboru mamy aż trzy możliwości:
1. Tuż przed mszą. Może to zrobić ojciec, jeżeli tylko będzie nas prowadził do ołtarza.
2. Tuż przed przysięgą. Poprośmy o to (jeszcze) narzeczonego.
3. Po zakończeniu mszy. Poprośmy o to (już) męża, który w tym momencie może złożyć pierwszy małżeński pocałunek.
Pamiętajcie! Odsłonięcie welonu to męskie zajęcie. Niezależnie od tego czy będzie to robił ojciec czy mąż będzie to szalenie wzruszająca chwila. Nie warto jej sobie odmawiać rezygnując z welonu tego typu.

to skrót tego artykuły

powiem Wam,że aż mnie ciarki przeszły jak pomyślałam, że mój TŻ miałby mi odsłaniać twarz przed przysięgą !!
Stary 2011-08-29, 15:48   #1258
evoonia86
Zakorzenienie

też kiedys myslalam o takim welonie zasłaniającym twarz, ale po namyśle zostaję jednak przy takim tradycyjnym.
Stary 2011-08-29, 15:52   #1259
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
No niby tam jakąś halkę miałam, ale taką przymiarkową, a nie docelową. Na pewno będę chciała, żeby dół był większy objętościowo, chociaż tak jak na moim avatarze to na pewno się nie da... Chociaż fajnie by było
Tak właśnie mi się wydawało, że jest jedna halka, a żeby efekt był jako taki potrzeba ją trochę "zwarstwić". Może i nie uda się uzyskać, aż takiego efektu jak na zdjęciu, ale będzie wyglądała i tak pięknie ksieżniczkowo

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!

Zajrzyj sobie do mnie na bloga (link w podpisie) . Z boku są zakładki z butami, większość to pary fioletowe, choć jest oczywiście i fuksja A u samej góry po prawej linki do sklepów z fioletowymi bucikami

Stary 2011-08-29, 15:57   #1260
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny czytam na slubclicku o propozycji zakrycia twarzy welonem
"Welony ślubne zakrywające twarz panny młodej znowu wracają do łask. Wybierają je już nie tylko księżniczki i nie zawsze zakładają je do imponujących sukni ślubnych. "

"Odsłonięcie welonu z twarzy będzie szalenie wzruszającym momentem. Nie rezygnujcie z niego idąc do ślubu bez welonu."

Kiedy odsłonić welon z twarzy?
Do wyboru mamy aż trzy możliwości:
1. Tuż przed mszą. Może to zrobić ojciec, jeżeli tylko będzie nas prowadził do ołtarza.
2. Tuż przed przysięgą. Poprośmy o to (jeszcze) narzeczonego.
3. Po zakończeniu mszy. Poprośmy o to (już) męża, który w tym momencie może złożyć pierwszy małżeński pocałunek.
Pamiętajcie! Odsłonięcie welonu to męskie zajęcie. Niezależnie od tego czy będzie to robił ojciec czy mąż będzie to szalenie wzruszająca chwila. Nie warto jej sobie odmawiać rezygnując z welonu tego typu.

to skrót tego artykuły

powiem Wam,że aż mnie ciarki przeszły jak pomyślałam, że mój TŻ miałby mi odsłaniać twarz przed przysięgą !!
Ja bym wybrała tylko opcję pierwszą bo jakoś sobie nie wyobrażam siedzieć pół mszy lub całej z zakrytą twarzą. Pomimo że to cienki materiał ale zawsze to inaczej niż tak siedzieć normalnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości