Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1356 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 14:01   #40651
nez123
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez selena004 Pokaż wiadomość
Wstałam z tą skarpetką, włosy są genialne - najepierw 2 razy krótsze, ale nałożyłam żelu lnianego, wgniotłam i rozczesałam palcami, nic się nie puszy, są takie urocze sprężynki, każda w inną stronę Mam zdjęcie, ale tylko z kamerki internetowej ;x
Super włosy! I ten kolor

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Hehe, co do dyfuzora, to ja odkąd zmieniłam pielęgnację włosów, ani razu nie suszyłam jeszcze suszarką Czas chyba przetestować dyfuzor, bo nadejdzie jesień czy coś i trzeba będzie je szybciej suszyć

U mnie dzisiaj zaplatanka plus warkocz, nie chciało mi się reanimować rano
Świetna fryzurkaBardzo ładnie wyglądasz w takich upięciach

A ja dzisiaj rano wstałam, umyłam włoski i miałam ochotę coś zmienić Wyjęłam nożyce i ciachnęłam Na razie efekt mi się podoba Jeszcze są troszeczkę wilgotne przy głowie, jak wyschną zrobię zdjęcie
Stary 2011-08-29, 14:08   #40652
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj rano wstałam, umyłam włoski i miałam ochotę coś zmienić Wyjęłam nożyce i ciachnęłam Na razie efekt mi się podoba Jeszcze są troszeczkę wilgotne przy głowie, jak wyschną zrobię zdjęcie
czyzby to bylo zarazliwe?

czekamy na fotki
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:09   #40653
skunny
Raczkowanie

GG do skunny

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Również nie widzę prostych włosów Są falowane i bardzo chcą się pokręcić I się pokręciły, czego dowodem są zdjęcia w codzienniku
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
wiesz ja chyba musze isc do okulisty bo nie widze na zadnej fotce prostych wlosow, widac ewidentnie ze sie kreca
No może przesadziłam z tymi prostymi, ale dla mnie moje włosy zawsze były bardziej proste niż kręcone czy falowane . One zawsze były takie byle jakie, bez kształtu i napuszone . Na szczęście już jest z nimi dobrze i myślę, że będzie jeszcze lepiej

Selena super kolor
skunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:15   #40654
milena798
Rozeznanie

Cytat:
u mnie to samo ślicznie ci w tym warkoczu

Cytat:
Wstałam z tą skarpetką, włosy są genialne - najepierw 2 razy krótsze, ale nałożyłam żelu lnianego, wgniotłam i rozczesałam palcami, nic się nie puszy, są takie urocze sprężynki, każda w inną stronę Mam zdjęcie, ale tylko z kamerki internetowej ;x
Ja dziś albo jutro bede spać z tą skarpetą jak poinformowałam rodzine o tym reakcja była taka: O BOŻE ! \

Kolor twoich włosów jest MEGA bardzo mi się podoba

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
A widziałyście nową Miss Polski? KRĘCONA!!!
Widziałam Loki górą

Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:17   #40655
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Hehe, co do dyfuzora, to ja odkąd zmieniłam pielęgnację włosów, ani razu nie suszyłam jeszcze suszarką Czas chyba przetestować dyfuzor, bo nadejdzie jesień czy coś i trzeba będzie je szybciej suszyć

Też robię sobie taką zaplatankę kiedy moje włosy nie nadają się do rozpuszczenia lubię ją a francuza też nie umiem zrobić, ehhh...

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Moje chyba lubią wodę, więc spróbuję. Dziękuję
Nie ma za co Cieszę się, jeśli coś pomogłam

Cytat:
Selena kolor jest jeszcze inny niż na poprzednim zdjęciu. Padłam

Cytat:
Melduję się spóźniona w nowej części . Piękne włosiska pooglądałam, Nusia, Hornygirl, Skunny, Ajrisz-śliczne zakrętasy, Katie, Kascysko- zdecydowany progres lokowy, Miss Transept-kolor i zdrowizna <mniam>, Mgielka-jakie nawilżenie, Pati-śliczna fryzurka i ładnie się trzymają. Stefania-zazdraszczam połysku i braku puchu. Gosh-podziwiam nie tylko francuza(którego sama nie potrafię zapleść), ale też promienne oblicze! Selena, super efekt po skarpetce. Snowhitee, rzucaj prostownicę jak najszybciej, 10cm to ok. pół roku, pomyśl, jakie zdrowe bedą, już za pół roku, jeśli przejdziesz na CG od zaraz. Aczkolwiek nie naciskam, bo wiem, że dla kobiety efekt najważniejszy i jeśli wiesz,że ci niedobrze w obecnej długości przy kręconych, to pewnie nikt Cię nic Cię nie przekona. Ale może prz Cg będą sie inaczej układaly i warto zaryzykować. Eloe, witamy, pozdrawiamy i wracaj, bo tesknimy.
Pewnie jeszcze kogos pominęłam, ale miałam 1 stronę starego i 4 nowego wątku do nadrobienia.

Ja wciąż nie mam czasu na zdjęcia i zapiski poczynań włosowych. Dziś drugi dzień po myciu, tragedii nie ma, lfale po zelu na noc się utrzymały, ale wciąż wyglądam jak potargana...
Dziękuję za miłe słowa
Widziałam i też tak zareagowałam Swoją drogą, pamiętacie ostatnio jakąś MISSkę, która miała kręcone włosy? (Oprócz tej) Jakaś dyskryminacja, czy co? A kręcone jest takie piękne

Rybiorek CUDO!! Jestem obłędnie zachwycona

Moja dzisiejsza reanimacja wyglądała następująco: krem zielony z biedronki + 3 krople oleju kokosowego i ugniatanko Efekt wyszedł nawet fajny ale to nie zmienia faktu, że dziś na mojej głowie panuje oklapus pierdzielnikus. Gdyby nie ten pierdzielnikus byłabym trochę zła Ale ogólnie nie jest źle ale mogłoby być lepiej
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:35   #40656
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

A mi dzisiaj mija tydzień od próby wydobycia skrętu i przechodzę chyba jakiś kryzys.. Włosy 1 dnia ugniatania wyglądały lepiej niż w dniu dzisiejszym. Nie wiem, może moje się do tego nie nadają? Po umyciu są proste, jak wyschną to napuszone i miejscami falowane, a ja jak zastosuje ugniatanie (ręce od tego bolą ) i zawinę w koszulkę to wyglądają tak jak w załączniku.
Zdjęcie z dzisiaj, umyłam babydream szampon, odżywka dla kręconych Nivea, odżywka bs schauma i żel fioletowy artiste, chwilę ugniotłam i w koszulkę, ale zauważyłam, że się miejscami nie zakręciły, albo od dotykania się rozprostowały.
Czy nastanie taki czas, że one nabiorą same z siebie skrętu i nie będę musiała tak ich ugniatać i latać w koszulce?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0033.jpg (71,9 KB, 55 załadowań)
Stary 2011-08-29, 14:37   #40657
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skunny Pokaż wiadomość
No może przesadziłam z tymi prostymi, ale dla mnie moje włosy zawsze były bardziej proste niż kręcone czy falowane . One zawsze były takie byle jakie, bez kształtu i napuszone . Na szczęście już jest z nimi dobrze i myślę, że będzie jeszcze lepiej
fajnie ze sprostowalas bo juz mialam notes otworzony na okuliscie zeby sie umowic na badanie wzroku

Cytat:
Dziękuję za miłe słowa
Widziałam i też tak zareagowałam Swoją drogą, pamiętacie ostatnio jakąś MISSkę, która miała kręcone włosy? (Oprócz tej) Jakaś dyskryminacja, czy co? A kręcone jest takie piękne
a byla jakas miska krecona? ja nie pamietac

Cytat:
Rybiorek CUDO!! Jestem obłędnie zachwycona
Wiesz co? Ja tez!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (choc wczoraj wygladalam tragicznie, ale jak mozna wygladac po dwoch dniach olejowania, troche sie martwilam o twarz i szyje i caly czas podpinalam kosmyki zeby ich nie dotykaly bo nie chce sobie wyrobic kolejnego uczulenia, naprawde lubie ten olejek Busy Izzy, tak bardzo ze postanowilam sprobowac maslo Busy Izzy, jestem niereformowalna)
Cytat:
Moja dzisiejsza reanimacja wyglądała następująco: krem zielony z biedronki + 3 krople oleju kokosowego i ugniatanko Efekt wyszedł nawet fajny ale to nie zmienia faktu, że dziś na mojej głowie panuje oklapus pierdzielnikus. Gdyby nie ten pierdzielnikus byłabym trochę zła Ale ogólnie nie jest źle ale mogłoby być lepiej
A jak wyglada oklaptus pierdzielnikus?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-29, 14:39   #40658
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję się spóźniona w nowej części . Piękne włosiska pooglądałam, Nusia, Hornygirl, Skunny, Ajrisz-śliczne zakrętasy, Katie, Kascysko- zdecydowany progres lokowy, Miss Transept-kolor i zdrowizna <mniam>, Mgielka-jakie nawilżenie, Pati-śliczna fryzurka i ładnie się trzymają. Stefania-zazdraszczam połysku i braku puchu. Gosh-podziwiam nie tylko francuza(którego sama nie potrafię zapleść), ale też promienne oblicze! Selena, super efekt po skarpetce. Snowhitee, rzucaj prostownicę jak najszybciej, 10cm to ok. pół roku, pomyśl, jakie zdrowe bedą, już za pół roku, jeśli przejdziesz na CG od zaraz. Aczkolwiek nie naciskam, bo wiem, że dla kobiety efekt najważniejszy i jeśli wiesz,że ci niedobrze w obecnej długości przy kręconych, to pewnie nikt Cię nic Cię nie przekona. Ale może prz Cg będą sie inaczej układaly i warto zaryzykować. Eloe, witamy, pozdrawiamy i wracaj, bo tesknimy.
Pewnie jeszcze kogos pominęłam, ale miałam 1 stronę starego i 4 nowego wątku do nadrobienia.

Ja wciąż nie mam czasu na zdjęcia i zapiski poczynań włosowych. Dziś drugi dzień po myciu, tragedii nie ma, lfale po zelu na noc się utrzymały, ale wciąż wyglądam jak potargana...
cały sęk w tym, że w obecnej długości i falkach czuję się jak pudelnica sam skręt mi się podoba ale no muszę przeczekać te kilka cm mam nadzieję, że szybko pójdzie
a nowa misska faktycznie włosy ma cudowne ale chyba tylko tyle
Pozdrawiam

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:47   #40659
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ToTyLkoJa2 Pokaż wiadomość
A mi dzisiaj mija tydzień od próby wydobycia skrętu i przechodzę chyba jakiś kryzys.. Włosy 1 dnia ugniatania wyglądały lepiej niż w dniu dzisiejszym. Nie wiem, może moje się do tego nie nadają? Po umyciu są proste, jak wyschną to napuszone i miejscami falowane, a ja jak zastosuje ugniatanie (ręce od tego bolą ) i zawinę w koszulkę to wyglądają tak jak w załączniku.
Zdjęcie z dzisiaj, umyłam babydream szampon, odżywka dla kręconych Nivea, odżywka bs schauma i żel fioletowy artiste, chwilę ugniotłam i w koszulkę, ale zauważyłam, że się miejscami nie zakręciły, albo od dotykania się rozprostowały.
Czy nastanie taki czas, że one nabiorą same z siebie skrętu i nie będę musiała tak ich ugniatać i latać w koszulce?
przepraszam ale nie kojarze Twojej historii, czy masz fale czy loki?

A niezaleznie od tego co masz na glowie to co opisujesz to wynik braku nawilzenia, odzywka nivea do kreconych nie jest niestety bardzo nawilzajaca, sprobuj znalezc cos innego (np. isana z babassem, garnier avocado i karite), potrzebujesz czasu aby wlosy same ladnie sie ulozyly same z siebie, no i ugniatanie to nie ma byc cwiczenie silowe tylko delikatna czynnosc, niepotrzebnie katujesz dlonie i wlosy

sporobuj inaczej, naloz odzywke ds na mokre wlosy, delikatnie rekami odcisnij troche wody jakbys nakladala zel, na to naloz zel poprzez delikatne ugniatanie, wez koszulke i przykladaj ja (trzymajac na otwartych dloniach) do koncow wlosow i przyblizaj do skalpu, zmieniaj pozycje, najpierw glowa dol do przodu, potem przechyl glowe w lewo, potem w prawo, jak wlosy beda wilgotne i nie ociekajace woda, odloz koszulke, podnies sie i popatrz w sufit, potrzasnij glowa w tej pozycji, teraz mozesz przed lustrem ocenic co sie dzieje, jak cos sie nie skrecilo to wez pasmo na palec i zawin dookola palca.

na fotce widze delikatne wlosy, bardzo delikatne, cwiczenia silowe nie sa dla nich

edit: i tak w ogole jesli jestes wlascicielka fal to nie zawsze fale ladnie sie ukladaja jak sie uzywa odzywki bs, sa wtedy obciazone, lepiej wtedy do konca nie splukac odzywki ds, lepszy efekty mozna uzyskac
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-08-29 o 14:49
Stary 2011-08-29, 14:50   #40660
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snowhitee Pokaż wiadomość
cały sęk w tym, że w obecnej długości i falkach czuję się jak pudelnica sam skręt mi się podoba ale no muszę przeczekać te kilka cm mam nadzieję, że szybko pójdzie
a nowa misska faktycznie włosy ma cudowne ale chyba tylko tyle
Pozdrawiam
Zgadzam się

Ja cały czas zachwycam się moimi włosami po olejowaniu
Stary 2011-08-29, 14:54   #40661
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
a byla jakas miska krecona? ja nie pamietac
Też własnie nie pamiętam

Cytat:
Wiesz co? Ja tez!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (choc wczoraj wygladalam tragicznie, ale jak mozna wygladac po dwoch dniach olejowania, troche sie martwilam o twarz i szyje i caly czas podpinalam kosmyki zeby ich nie dotykaly bo nie chce sobie wyrobic kolejnego uczulenia, naprawde lubie ten olejek Busy Izzy, tak bardzo ze postanowilam sprobowac maslo Busy Izzy, jestem niereformowalna)
Też zawsze uważam z olejami aby mi nie dotykały skóry bo się obawiam, że wyskoczą mi nieprzyjaciele. Niby nie jestem na nic uczulona ale mimo wszystko lepiej być ostrożnym
A tam niereformowalna
Otworzyłam sobie Twoje zdjęcie w oddzielnym oknie i wzdycham
Cytat:
A jak wyglada oklaptus pierdzielnikus?
Oklapus pierdzielnikus to takie zjawisko kiedy moja objętość z poprzedniego dnia zmniejsza się o połowę albo i więcej (i zmniejszanie nie ustaje) przy jednoczesnym utrzymaniu nieokreślonego skrętu

Na dowód załączam zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0230.jpg (46,4 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-08-29 o 15:01
Stary 2011-08-29, 14:57   #40662
selena004
Raczkowanie

Cytat:
haha, sorki za Rihanę, tak mi się nasunęło pierwsze skojarzenie

Ciekawe czy ta skarpeta by się sprawdziła przy mojej długości włosów
Spoko

Nie bardzo kojarzę, jakie masz, ale powinno działać na każde, które można związać w kitkę na czubku głowy i przekręcić przez skarpetę 2 razy

Taak, kolor jest inny, bo wczoraj je umyłam, a i światło inne. Popołudnie spędzam na wiosce, przyjaciółka weźmie aparat, to będą takie realne zdjęcia
Byłam w sklepie fryzjerskim i się strasznie wkurzyłam, bo babka na mnie popatrzyła i się spytała, który fryzjer mi robił włosy kontrastem, że to nie ma właściwości wzmacniających, bo to się tylko dodaje, że to isę wypłuka szybko i że tylko mi włosy zniszczył. O, i podejrzanie szybko znalazła dla mnie lekarstwo za 30zł, żel który odzywia kolor. Tak jakby nie był wystarczająco żywy -.- Ale się poczułam urażona w imieniu mojej fryzjerki normalnie, no. Już więcej tam nie pójdę, będę robić paczki z allegro. Hibiskusa nie dostałam, musze popylać do zielarskiego, ale zmówiłam maskę do włosów czerwonych, będzie w przyszłym tygodniu : D

Swoją drogą, co myślicie o suchym szamponie? Wyrobiłabym się dzięki temu z myciem głowy co 2 dni?
selena004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 15:02   #40663
nez123
Rozeznanie

Cytat:
czyzby to bylo zarazliwe?

czekamy na fotki
U mnie spowodowane tym, że jeszcze jestem uziemiona w domu na 2,5 tyg. Nie chciało mi się czekać na wizytę u fryzjera

Zdjęcie tyłu nie wyraźne, ale aparat nie mógł złapać ostrości...
Troszkę za dużo przycięłam przy twarzy i jest mały stopień, ale nie przeszkadza mi to bardzo Ogólnie jestem zadowolona.
Chociaż pewnie jakby jakaś fryzjerka zobaczyła to by się załamała

Moje włosy super zareagowały na cięcie, praktycznie w ogóle się nie spuszyły. ( Nie stylizowałam ich, i tak siedzę w domu i nie chciało mi się nic nakładać)

tutaj poprzedni stan włosów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06343.jpg (122,3 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06339.jpg (123,3 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06350.jpg (110,7 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez nez123
Czas edycji: 2011-08-29 o 15:05
nez123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 15:07   #40664
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość
Zgadzam się

Ja cały czas zachwycam się moimi włosami po olejowaniu
już tak jest, że te naprawdę piękne dziewczyny albo nie są wybierane albo nawet nie myślą o udziale w takich konkursach

Cytat:
Swoją drogą, co myślicie o suchym szamponie? Wyrobiłabym się dzięki temu z myciem głowy co 2 dni?
sama chętnie poczytam Waszych opinii, jeśli jakieś się znajdą bo też się nad takim ostatnio zastanawiałam

Cytat:
U mnie spowodowane tym, że jeszcze jestem uziemiona w domu na 2,5 tyg. Nie chciało mi się czekać na wizytę u fryzjera

Troszkę za dużo przycięłam przy twarzy i jest mały stopień, ale nie przeszkadza mi to bardzo Ogólnie jestem zadowolona.

Moje włosy super zareagowały na cięcie, praktycznie w ogóle się nie spuszyły. ( Nie stylizowałam ich, i tak siedzę w domu i nie chciało mi się nic nakładać)

ale piękne sprężynki i to bez żadnych stylizatorów nic tylko pogratulować

Dbam o siebie

Edytowane przez snowhitee
Czas edycji: 2011-08-29 o 15:09
Stary 2011-08-29, 15:10   #40665
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Też zawsze uważam z olejami aby mi nie dotykały skóry bo się obawiam, że wyskoczą mi nieprzyjaciele. Niby nie jestem na nic uczulona ale mimo wszystko lepiej być ostrożnym
ja to musze miec podwojona ostroznosc

Cytat:
A tam niereformowalna
tez sobie mowie ze to wszystko dla dobra nauki

Cytat:
Otworzyłam sobie Twoje zdjęcie w oddzielnym oknie i wzdycham
milo mi strasznie ale moze lepiej powzdychac do wlosow Mileny, moje to biedaki katusze przeszly straszne i teraz na keratynie jada, kompletnie uzaleznione

Cytat:
Oklapus pierdzielnikus to takie zjawisko kiedy moja objętość z poprzedniego dnia zmniejsza się o połowę albo i więcej (i zmniejszanie nie ustaje) przy jednoczesnym utrzymaniu nieokreślonego skrętu

Na dowód załączam zdjęcie
chyba sporo z nas ma tak, ale jak na drugi dzien to wg mnie niezle, Ty masz fryz, ja po wstaniu wygladam jakbym nie zdazyla uciec przed pociskiem (tak to jest z krotkimi)

Cytat:

przejrzalam sklady wiekszosci suchych szamponow i nie sa niestety zachwycajace, poza tym prawie kazdy musi byc wyczesany z wlosow szczotka, ostatnio tresemme wypuscilo taki co wystarczy popsikac i potem potrzasc wlosy rekami niestety nie pamietam czy sklad byl bezpieczny
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-29, 15:38   #40666
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

Cytat:
przepraszam ale nie kojarze Twojej historii, czy masz fale czy loki?

A niezaleznie od tego co masz na glowie to co opisujesz to wynik braku nawilzenia, odzywka nivea do kreconych nie jest niestety bardzo nawilzajaca, sprobuj znalezc cos innego (np. isana z babassem, garnier avocado i karite), potrzebujesz czasu aby wlosy same ladnie sie ulozyly same z siebie, no i ugniatanie to nie ma byc cwiczenie silowe tylko delikatna czynnosc, niepotrzebnie katujesz dlonie i wlosy

sporobuj inaczej, naloz odzywke ds na mokre wlosy, delikatnie rekami odcisnij troche wody jakbys nakladala zel, na to naloz zel poprzez delikatne ugniatanie, wez koszulke i przykladaj ja (trzymajac na otwartych dloniach) do koncow wlosow i przyblizaj do skalpu, zmieniaj pozycje, najpierw glowa dol do przodu, potem przechyl glowe w lewo, potem w prawo, jak wlosy beda wilgotne i nie ociekajace woda, odloz koszulke, podnies sie i popatrz w sufit, potrzasnij glowa w tej pozycji, teraz mozesz przed lustrem ocenic co sie dzieje, jak cos sie nie skrecilo to wez pasmo na palec i zawin dookola palca.

na fotce widze delikatne wlosy, bardzo delikatne, cwiczenia silowe nie sa dla nich

edit: i tak w ogole jesli jestes wlascicielka fal to nie zawsze fale ladnie sie ukladaja jak sie uzywa odzywki bs, sa wtedy obciazone, lepiej wtedy do konca nie splukac odzywki ds, lepszy efekty mozna uzyskac
Narazie nie mam nic Przez kilka lat puszyły się, pod wpływem wilgoci fałowały, a ja na siłę prostowałam mimo to zaraz po chwili końcówki były podkręcone, a od spodu nie dały się wyprostować do końca.. No i natknęłam się na podforum zakręcone, przeczytałam piługłkę, faq i jedna wizażanka mi napisała, że mam syndrom fali i nie powinnam ich prostować tylko spróbować z naturalnym skrętem. Po przeczytaniu historii kilku dziewczyn, które z prostych włosów miały cuda na głowie stwierdziłam, że może to jest to.
Odnośnie odżywki oprócz nivea mam jeszcze (codziennie nakładam inną, czasami pod czepek na pół godziny) lorys jaborandi i lorys over liss, maska gloria, isana babassu i isana połysk jedwabiu, bs ziaja intensywne nawilżanie i shauma do włosów suchych. No i do układania żel. A myję babydreamem. To dopiero moje początki więc pewnie wiele rzeczy robię źle

No i nurtuje mnie jedno.. Po co się włosy czesze od końców do góry? Ja za nic na świecie nie mogę tak zrobić, próbowałam z odżywką na włosach i bez i nie wychodzi mi to

No i tak nawiasem chciałabym mieć loki, ale z moich chyba się nie da
Stary 2011-08-29, 15:42   #40667
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:

Ależ masz piękne anielskie sprężynki

Cytat:
ja to musze miec podwojona ostroznosc
tez sobie mowie ze to wszystko dla dobra nauki
Wszystko dla dobra nauki

Cytat:
milo mi strasznie ale moze lepiej powzdychac do wlosow Mileny, moje to biedaki katusze przeszly straszne i teraz na keratynie jada, kompletnie uzaleznione
Wstyd się przyznać ale nie wiem jak wyglądają jej włoski
A Twoje loki podziwiam bo mam w głowie, Twój wpis w dzienniku regeneracji i byłam pod ogromnym wrażeniem przemiany jaką osiągnęłaś.
Poza tym co ja się tłumaczę... podobają mi się i tyle

Cytat:
chyba sporo z nas ma tak, ale jak na drugi dzien to wg mnie niezle, Ty masz fryz, ja po wstaniu wygladam jakbym nie zdazyla uciec przed pociskiem (tak to jest z krotkimi)
Dzięki za miłe słowa Tylko, że Wy umiecie reanimować swoje włosy a ja jestem z tym trochę na bakier Nie umiem sobie zbytnio poradzić z tyłem

Pamiętam jak kiedyś był wątek, kiedy okazało się, że Zakręcone mają koty Też mam kotkę
Pierwsze zdjęcie w pierwszy dzień kiedy ją przygarnęłam. Siedziała przestraszona pod krzakiem na moim podwórku. Nie wiem skąd się wzięła.
A drugie już bardziej aktualne, jak urosła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC10331.jpg (29,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0134.jpg (147,2 KB, 30 załadowań)
Stary 2011-08-29, 15:59   #40668
ewalucja
Zakorzenienie

GG do ewalucja

Chciałabym być tutaj na bieżąco ale się nie da pędzicie strasznie dziewczyny
seduction odkopałam twoje pytanie jeśli chodzi o spanie to moje włosy podpinam przy głowie klamrą żeby rano nie były:płaskie przy głowie a reszta wisi za łóżkiem jak się nie wiercę to jest dobrze a jak jest gorzej to psikam jantarem, trochę ugniatam i też jest dobrze moje włosy akurat lubią sen. Czasem po nocy wyglądają lepiej nie wiem jak to się dzieje ale nie narzekam

Edytowane przez ewalucja
Czas edycji: 2011-08-29 o 16:03
ewalucja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 16:01   #40669
Ag Rafka
Rozeznanie

Gosh, doczytałam na Twoim blogu, ze to co plotłąś to nie francuz, tylko łatwiejszy zaplataniec. Obejrzałam filmik na YT i zaraz wypróbowałam na młodej. Jak na pierwszy raz wyszło calkiem, mloda przeszczęsliwa, bo twierdzi,ze wyglada jak księżniczka. Na sobie pewnie trudniej zrobić, zwłaszcza,że ja mam grzywkę, ale kiedyś spróbuję, bo naprawdę fajne wyjście, jak włosy nie chcą słuchać.

Pierwsze dwa zdjecia-moje eksperymenty na córci, kolejne-moje po nocy z żelem (chyba muszę wyjąć statyw, bo jak mi młoda robi, nie mają ostrości)

Nez, świetnie ci poszlo(ech, te Twoje sprężyny). Też mnie kusi podcięcie z lekkim wystopniowaniem, już od jakiegoś czasu, ale na moich falach może być bardziej widoczne spartolenie, jak mi coś nie wyjdzie...

Dorcia, wciąż czekamy na Twoje zdjęcia po cieciu!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02306.jpg (121,5 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02287.jpg (105,7 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02295.jpg (114,0 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02304.jpg (121,2 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-08-29 o 16:12
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 16:02   #40670
ewalucja
Zakorzenienie

GG do ewalucja

Ag rafko ale śliczna córcia faktycznie księżniczka

Edytowane przez ewalucja
Czas edycji: 2011-08-29 o 16:05
ewalucja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 16:11   #40671
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Pierwsze dwa zdjecia-moje eksperymenty na córci, kolejne-moje po nocy z żelem (chyba muszę wyjąć statyw, bo jak mi młoda robi, nie mają ostrości)
Śliczna córcia fryzurka też próbowałam ją u siebie, ale z przodu mam za krótkie włosy i nie mogę ich złapać

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 16:18   #40672
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ToTyLkoJa2 Pokaż wiadomość
Narazie nie mam nic Przez kilka lat puszyły się, pod wpływem wilgoci fałowały, a ja na siłę prostowałam mimo to zaraz po chwili końcówki były podkręcone, a od spodu nie dały się wyprostować do końca.. No i natknęłam się na podforum zakręcone, przeczytałam piługłkę, faq i jedna wizażanka mi napisała, że mam syndrom fali i nie powinnam ich prostować tylko spróbować z naturalnym skrętem. Po przeczytaniu historii kilku dziewczyn, które z prostych włosów miały cuda na głowie stwierdziłam, że może to jest to.
Odnośnie odżywki oprócz nivea mam jeszcze (codziennie nakładam inną, czasami pod czepek na pół godziny) lorys jaborandi i lorys over liss, maska gloria, isana babassu i isana połysk jedwabiu, bs ziaja intensywne nawilżanie i shauma do włosów suchych. No i do układania żel. A myję babydreamem. To dopiero moje początki więc pewnie wiele rzeczy robię źle

No i nurtuje mnie jedno.. Po co się włosy czesze od końców do góry? Ja za nic na świecie nie mogę tak zrobić, próbowałam z odżywką na włosach i bez i nie wychodzi mi to

No i tak nawiasem chciałabym mieć loki, ale z moich chyba się nie da
Wyglada ze masz fale i jak sie troche przylozysz i dasz sobie i wlosom czas to mozesz miec wloski jak Myszka albo Edith (poszukaj sobie w dzienniku regeneracji ich zdjec i opis pielegnacji). Ale naprawde potrzeba czasu i cierpliwosci, wlosy nie potrafia sie zregenerowac w tydzien.

Z tym czesaniem od koncow to metoda dla wlosow ktore sie troche koltunia i trzeba je delikatnie rozczesac ale tak aby ich nie powyrywac, jesli nie masz tego problemu czesz tak jak to robilas do tej pory.

odzywki ktore masz zuzywaj, myslalam ze masz tylko nivea. Poradzilabym cos ale nie wiem czy dasz rade to zrobic, ja to dawno temu stosowalam jeszcze przed CG, zupelnie nieswiadomie. Z tym ze ja zawsze kochalam moje wlosy bez wzgledu jak wygladaly - potargane, pokoltunione, szopa krol lew czy przyklap (jak byl przyklap podpinalam gore).

A sposob jest taki, daj im troche odetchnac, umyj szamponem, naloz odzywke ds na 10 min, nie splukuj calej, zostaw troche na koncach, delikatnie odcisnij wode koszulka (a najlepiej papierowym recznikiem) z dlugosci i zostaw je tak, to bedzie prawdziwy test czy masz fale. Sprobuj je tak traktowac przez 2 tygodnie, nie zeluj na sile, zobacz jak sie ukladaja. Wiem ze to trudne, jak uznasz ze nie dasz rady sprobuj zrobic to choc raz i zrob fotke, wtedy sprobuje cos wiecej wymyslic ok?

Cytat:
Wszystko dla dobra nauki
zawsze!!!
Cytat:
Wstyd się przyznać ale nie wiem jak wyglądają jej włoski
A Twoje loki podziwiam bo mam w głowie, Twój wpis w dzienniku regeneracji i byłam pod ogromnym wrażeniem przemiany jaką osiągnęłaś.
Poza tym co ja się tłumaczę... podobają mi się i tyle
moje przy Mileny wypadaja w przedbiegach, ale wole co mam niz dlugie i zniszczone, skupiam sie teraz na jakosci zarowno w pielegnacji jak i diecie (lacznie z suplementami)

Cytat:
Dzięki za miłe słowa Tylko, że Wy umiecie reanimować swoje włosy a ja jestem z tym trochę na bakier Nie umiem sobie zbytnio poradzić z tyłem
a kto Ci takie bajki naopowiadal? Ja nie renimuje bo po reanimacji wygladam jakby nie dosc ze mnie pocisk trafil to jeszcze 2 razy walec przejechal i na koniec prad popiescil dlatego obecnie myje codziennie (w ten weekend maz dal mi dyspense i nie musialam sie robic na bostwo wiec sie tluscilam olejem he he)
Cytat:
Pamiętam jak kiedyś był wątek, kiedy okazało się, że Zakręcone mają koty Też mam kotkę
Pierwsze zdjęcie w pierwszy dzień kiedy ją przygarnęłam. Siedziała przestraszona pod krzakiem na moim podwórku. Nie wiem skąd się wzięła.
A drugie już bardziej aktualne, jak urosła
Sliczna. Moj starszak to tez znajda, przez to i fakt ze byl chory maz czuje z nim wieksza wiez i mi wczoraj powiedzial ze z Cyckiem moglby jesc z jednego talerza, ze Skuterem nie, a Skuter to czuje ze maz za nim nie przepada, w sobote bylam bardzo chora od migreny i lekow i przelezalam pol dnia w pokoju na gorze, maz sam nie wierzyl co widzial, powiedzial ze Skuter pilnowal mnie jak pies, caly czas byl obok mnie, zszedl na dol tylko na moment jak maz dawal kotom jesc, zjadl i wrocil do mnie (ja 90% czasu przespalam ale faktycznie co otworzylam oczy to widzialam mordke Skutera). W ogole lazi za mna nonstop, nawet jak bawi sie z Cyckiem a ja wychodze to przerywa zabawe i leci za mna (a Cyc za nim i w sumie jak juz Skuter ustali moje nowe miejsce to tam zabawa jest wznawiana).
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-29, 16:21   #40673
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
Gosh, doczytałam na Twoim blogu, ze to co plotłąś to nie francuz, tylko łatwiejszy zaplataniec. Obejrzałam filmik na YT i zaraz wypróbowałam na młodej. Jak na pierwszy raz wyszło calkiem, mloda przeszczęsliwa, bo twierdzi,ze wyglada jak księżniczka. Na sobie pewnie trudniej zrobić, zwłaszcza,że ja mam grzywkę, ale kiedyś spróbuję, bo naprawdę fajne wyjście, jak włosy nie chcą słuchać.

Nez, świetnie ci poszlo(ech, te Twoje sprężyny). Też mnie kusi podcięcie z lekkim wystopniowaniem, już od jakiegoś czasu, ale na moich falach może być bardziej widoczne spartolenie, jak mi coś nie wyjdzie...

śliczna córeczka (?) i Twoje włosy również, bardzo zdrowo wyglądają

Dbam o siebie

Stary 2011-08-29, 16:24   #40674
nez123
Rozeznanie

Cytat:

Dziękuje Obcinaj na sucho. Będziesz widziała efekt od razu
Ja najpierw miałam ambitne plany obcinania na mokro, ale miałam problem już przy podzieleniu włosów, no i były wtedy dosyć długie, zrobiłam może dwa pasma i się wkurzyłam, sięgnęłam po dyfuzor, wysuszyłam. Ja sobie podpięłam górną warstwę włosów, najpierw obcięłam spód a potem górę, a następnie poprawki. Robiłam to tak, że łapałam suchy kosmyk podcinałam potem następny itd. - formowałam taką fryzurkę jaką bym chciała mieć
Stary 2011-08-29, 16:46   #40675
gohs
Zakorzenienie

Cytat:

Wow Dużo ucięłaś? I jak?? stopniowałaś coś czy na równo??

Cytat:

Właśnie do grzywki (jeszcze zależy jak długiej) ta fryzura jest super, mnie przynajmniej nic nie wyłazi a robiłam ją też jak miałam krótszą grzywkę i było ok
Stary 2011-08-29, 16:49   #40676
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Gosh,
Śliczna córcia i wygląda jak księżniczka w tej fryzurze a Ty masz piękne dłuuugie fale

Cytat:
a kto Ci takie bajki naopowiadal? Ja nie renimuje bo po reanimacji wygladam jakby nie dosc ze mnie pocisk trafil to jeszcze 2 razy walec przejechal i na koniec prad popiescil dlatego obecnie myje codziennie (w ten weekend maz dal mi dyspense i nie musialam sie robic na bostwo wiec sie tluscilam olejem he he)
Łups to informacje miałam złe Mnie kusi aby umyć łepetynkę bo mnie się coraz mniej podoba to co mam na głowie. Spięłam wierzch klamerką bo mi przeszkadzały przy gotowaniu i teraz nie wygląda to fajnie

Już wiem jakie włoski ma Milena. Zachwycałam się nimi już wcześniej, kiedy tylko je zobaczyłam ale zapomniałam jej nicku nie wiem jakim cudem Ehhhh ja takich mieć nie będę.... ale zachwycać się mogę

Cytat:
Sliczna. Moj starszak to tez znajda, przez to i fakt ze byl chory maz czuje z nim wieksza wiez i mi wczoraj powiedzial ze z Cyckiem moglby jesc z jednego talerza, ze Skuterem nie, a Skuter to czuje ze maz za nim nie przepada, w sobote bylam bardzo chora od migreny i lekow i przelezalam pol dnia w pokoju na gorze, maz sam nie wierzyl co widzial, powiedzial ze Skuter pilnowal mnie jak pies, caly czas byl obok mnie, zszedl na dol tylko na moment jak maz dawal kotom jesc, zjadl i wrocil do mnie (ja 90% czasu przespalam ale faktycznie co otworzylam oczy to widzialam mordke Skutera). W ogole lazi za mna nonstop, nawet jak bawi sie z Cyckiem a ja wychodze to przerywa zabawe i leci za mna (a Cyc za nim i w sumie jak juz Skuter ustali moje nowe miejsce to tam zabawa jest wznawiana).
Dziękuję Moja chora nie była, na następny dzień od razu poszłam z nią do weterynarza ale była bardzo wygłodzona i wystraszona. To drugie zostało jej trochę do dziś. Kiedy tylko przyjdzie do domu, ktoś oprócz mnie i rodziców, ucieka. Ale nigdy nie wychodzi poza podwórko. To też ciekawe, że nie kusi ją wychodzenie poza. Nawet jak ją wypuszczę i stracę z zasięgu wzroku to jak ją zawołam jej imieniem to przybiega do mnie. Ogród mam duży, ma gdzie się bawić I lubi być blisko mnie. Kiedy wychodzę na zew np. poczytać książkę to przychodzi do mnie i kładzie się obok. W domu jest podobnie Podobno koty same wybierają swojego pana. Może i coś w tym jest ale na pewno wyczuwają czy ktoś daży je sympatią czy nie. Mój tato niby psioczy na moją, że to zbój itd ale lubi ją, zawsze ją pogłaska, pobawi się z nią a jej też to się podoba

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-08-29 o 17:29
Stary 2011-08-29, 17:01   #40677
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Wow Dużo ucięłaś? I jak?? stopniowałaś coś czy na równo??
Na oko 4cm, wokół twarzy koło 6cm
Stopniowanie to chyba za dużo powiedziane Przy suchych włosach najpierw upiełam górę( przy całkowicie rozpuszczonych nie mogłam się dobrać do spodu), zrobiłam dół - tak z półtora cm., potem wierzchnią warstwę troszkę krócej. A potem wybrane łapałam kosmyki i robiłam tak, żeby powstał taki kształt jak chciałam, czyli wierzchnie kosmyki skróciłam jeszcze o jakieś 3cm, potem włosy przy twarzy itd..

Wszystko robiłam na oko, nie sprawdzałam, czy dany kosmyk jest równy z poprzednim i chyba przez to, że jest trochę nie równo, zaczęły się tak fajnie układać i skręt się poprawił

Ale włosów w zlewie było ogromnie dużo W trakcie cięcia nie patrzyłam ile leci, a potem się przestraszyłam, że za bardzo ucięłam.

Edytowane przez nez123
Czas edycji: 2011-08-29 o 17:04
nez123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 17:06   #40678
hornygirl
Raczkowanie

Też mam kicię O taką: http://imageshack.us/photo/my-images/847/fela1j.jpg/
Też chcę podciąć włosy, ale nie wiem czy na mokro czy na sucho...
hornygirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 17:09   #40679
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hornygirl Pokaż wiadomość
Też mam kicię O taką: http://imageshack.us/photo/my-images/847/fela1j.jpg/
Też chcę podciąć włosy, ale nie wiem czy na mokro czy na sucho...
Urocza Moja tez czasem wchodzi do zlewu ale żeby napić się kropelek wody. Ma w miseczce picie ale i tak to robi
Mam za krótkie włosy aby samodzielnie je obcinać... a szkoda

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-08-29 o 17:10
Stary 2011-08-29, 17:24   #40680
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Kolejne kociary No nie!

Chciałam się tylko pożalic, że byłam dzisiaj w Naturze i było wszystko, i odżywka proteinowa atiste i 100% masło shea, a ja dosłownie 5 min wcześniej wydałam wszystkie pieniądze na stanik Co prawda ze stanika bardzo się cieszę, ale i tak mnie coś w dołku ściska z żalu i tęsknoty za nową odżywką

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości