|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#40651 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
Cytat:
Bardzo ładnie wyglądasz w takich upięciach![]() A ja dzisiaj rano wstałam, umyłam włoski i miałam ochotę coś zmienić Wyjęłam nożyce i ciachnęłam Na razie efekt mi się podoba Jeszcze są troszeczkę wilgotne przy głowie, jak wyschną zrobię zdjęcie
|
|
|
#40652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czekamy na fotki
|
|
#40653 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
. One zawsze były takie byle jakie, bez kształtu i napuszone . Na szczęście już jest z nimi dobrze i myślę, że będzie jeszcze lepiej ![]() Selena super kolor
|
||
|
|
|
#40654 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ślicznie ci w tym warkoczuCytat:
jak poinformowałam rodzine o tym reakcja była taka: O BOŻE ! Kolor twoich włosów jest MEGA Cytat:
![]() ____________________ Zakręcona WŁOSOMANIACZKA Zapuszczam włos Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy |
|||
|
|
|
#40655 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lubię ją a francuza też nie umiem zrobić, ehhh...Nie ma za co Cieszę się, jeśli coś pomogłam![]() Cytat:
kolor jest jeszcze inny niż na poprzednim zdjęciu. Padłam![]() Cytat:
Widziałam i też tak zareagowałam Swoją drogą, pamiętacie ostatnio jakąś MISSkę, która miała kręcone włosy? (Oprócz tej ) Jakaś dyskryminacja, czy co? A kręcone jest takie piękneRybiorek ![]() CUDO!! Jestem obłędnie zachwycona Moja dzisiejsza reanimacja wyglądała następująco: krem zielony z biedronki + 3 krople oleju kokosowego i ugniatanko Efekt wyszedł nawet fajny ale to nie zmienia faktu, że dziś na mojej głowie panuje oklapus pierdzielnikus. Gdyby nie ten pierdzielnikus byłabym trochę zła Ale ogólnie nie jest źle ale mogłoby być lepiej
|
|||
|
|
|
#40656 |
|
Zadomowienie
|
A mi dzisiaj mija tydzień od próby wydobycia skrętu i przechodzę chyba jakiś kryzys.. Włosy 1 dnia ugniatania wyglądały lepiej niż w dniu dzisiejszym. Nie wiem, może moje się do tego nie nadają? Po umyciu są proste, jak wyschną to napuszone i miejscami falowane, a ja jak zastosuje ugniatanie (ręce od tego bolą
) i zawinę w koszulkę to wyglądają tak jak w załączniku. Zdjęcie z dzisiaj, umyłam babydream szampon, odżywka dla kręconych Nivea, odżywka bs schauma i żel fioletowy artiste, chwilę ugniotłam i w koszulkę, ale zauważyłam, że się miejscami nie zakręciły, albo od dotykania się rozprostowały. Czy nastanie taki czas, że one nabiorą same z siebie skrętu i nie będę musiała tak ich ugniatać i latać w koszulce?
|
#40657 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja nie pamietacCytat:
)Cytat:
|
|
#40658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sam skręt mi się podoba ale no muszę przeczekać te kilka cm mam nadzieję, że szybko pójdzie a nowa misska faktycznie włosy ma cudowne ![]() Pozdrawiam
|
|
#40659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niezaleznie od tego co masz na glowie to co opisujesz to wynik braku nawilzenia, odzywka nivea do kreconych nie jest niestety bardzo nawilzajaca, sprobuj znalezc cos innego (np. isana z babassem, garnier avocado i karite), potrzebujesz czasu aby wlosy same ladnie sie ulozyly same z siebie, no i ugniatanie to nie ma byc cwiczenie silowe tylko delikatna czynnosc, niepotrzebnie katujesz dlonie i wlosy sporobuj inaczej, naloz odzywke ds na mokre wlosy, delikatnie rekami odcisnij troche wody jakbys nakladala zel, na to naloz zel poprzez delikatne ugniatanie, wez koszulke i przykladaj ja (trzymajac na otwartych dloniach) do koncow wlosow i przyblizaj do skalpu, zmieniaj pozycje, najpierw glowa dol do przodu, potem przechyl glowe w lewo, potem w prawo, jak wlosy beda wilgotne i nie ociekajace woda, odloz koszulke, podnies sie i popatrz w sufit, potrzasnij glowa w tej pozycji, teraz mozesz przed lustrem ocenic co sie dzieje, jak cos sie nie skrecilo to wez pasmo na palec i zawin dookola palca. na fotce widze delikatne wlosy, bardzo delikatne, cwiczenia silowe nie sa dla nich edit: i tak w ogole jesli jestes wlascicielka fal to nie zawsze fale ladnie sie ukladaja jak sie uzywa odzywki bs, sa wtedy obciazone, lepiej wtedy do konca nie splukac odzywki ds, lepszy efekty mozna uzyskac
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-29 o 14:49 |
|
|
|
|
#40660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja cały czas zachwycam się moimi włosami po olejowaniu
|
|
#40661 | ||
|
Rozeznanie
|
Też własnie nie pamiętam
Cytat:
![]() A tam niereformowalna Otworzyłam sobie Twoje zdjęcie w oddzielnym oknie i wzdycham ![]() ![]() Cytat:
![]() Na dowód załączam zdjęcie
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-08-29 o 15:01 |
||
|
|
|
#40662 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie bardzo kojarzę, jakie masz, ale powinno działać na każde, które można związać w kitkę na czubku głowy i przekręcić przez skarpetę 2 razy Taak, kolor jest inny, bo wczoraj je umyłam, a i światło inne. Popołudnie spędzam na wiosce, przyjaciółka weźmie aparat, to będą takie realne zdjęcia Byłam w sklepie fryzjerskim i się strasznie wkurzyłam, bo babka na mnie popatrzyła i się spytała, który fryzjer mi robił włosy kontrastem, że to nie ma właściwości wzmacniających, bo to się tylko dodaje, że to isę wypłuka szybko i że tylko mi włosy zniszczył. O, i podejrzanie szybko znalazła dla mnie lekarstwo za 30zł, żel który odzywia kolor. Tak jakby nie był wystarczająco żywy -.- Ale się poczułam urażona w imieniu mojej fryzjerki normalnie, no. Już więcej tam nie pójdę, będę robić paczki z allegro. Hibiskusa nie dostałam, musze popylać do zielarskiego, ale zmówiłam maskę do włosów czerwonych, będzie w przyszłym tygodniu : D Swoją drogą, co myślicie o suchym szamponie? Wyrobiłabym się dzięki temu z myciem głowy co 2 dni? |
|
|
|
|
#40663 |
|
Rozeznanie
|
U mnie spowodowane tym, że jeszcze jestem uziemiona w domu na 2,5 tyg. Nie chciało mi się czekać na wizytę u fryzjera
![]() Zdjęcie tyłu nie wyraźne, ale aparat nie mógł złapać ostrości... Troszkę za dużo przycięłam przy twarzy i jest mały stopień, ale nie przeszkadza mi to bardzo Ogólnie jestem zadowolona.Chociaż pewnie jakby jakaś fryzjerka zobaczyła to by się załamała ![]() ![]() Moje włosy super zareagowały na cięcie, praktycznie w ogóle się nie spuszyły. ( Nie stylizowałam ich, i tak siedzę w domu i nie chciało mi się nic nakładać )tutaj poprzedni stan włosów
Every time she closed her eyes Edytowane przez nez123 Czas edycji: 2011-08-29 o 15:05 |
|
|
|
#40664 | ||
|
Zakorzenienie
|
już tak jest, że te naprawdę piękne dziewczyny albo nie są wybierane albo nawet nie myślą o udziale w takich konkursach
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nic tylko pogratulować
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2011-08-29 o 15:09 |
||
|
|
|
#40665 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
przejrzalam sklady wiekszosci suchych szamponow i nie sa niestety zachwycajace, poza tym prawie kazdy musi byc wyczesany z wlosow szczotka, ostatnio tresemme wypuscilo taki co wystarczy popsikac i potem potrzasc wlosy rekami niestety nie pamietam czy sklad byl bezpieczny
|
|
#40666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przez kilka lat puszyły się, pod wpływem wilgoci fałowały, a ja na siłę prostowałam mimo to zaraz po chwili końcówki były podkręcone, a od spodu nie dały się wyprostować do końca.. No i natknęłam się na podforum zakręcone, przeczytałam piługłkę, faq i jedna wizażanka mi napisała, że mam syndrom fali i nie powinnam ich prostować tylko spróbować z naturalnym skrętem. Po przeczytaniu historii kilku dziewczyn, które z prostych włosów miały cuda na głowie stwierdziłam, że może to jest to. Odnośnie odżywki oprócz nivea mam jeszcze (codziennie nakładam inną, czasami pod czepek na pół godziny) lorys jaborandi i lorys over liss, maska gloria, isana babassu i isana połysk jedwabiu, bs ziaja intensywne nawilżanie i shauma do włosów suchych. No i do układania żel. A myję babydreamem. To dopiero moje początki więc pewnie wiele rzeczy robię źle ![]() No i nurtuje mnie jedno.. Po co się włosy czesze od końców do góry? Ja za nic na świecie nie mogę tak zrobić, próbowałam z odżywką na włosach i bez i nie wychodzi mi to No i tak nawiasem chciałabym mieć loki, ale z moich chyba się nie da
|
|
#40667 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A Twoje loki podziwiam bo mam w głowie, Twój wpis w dzienniku regeneracji i byłam pod ogromnym wrażeniem przemiany jaką osiągnęłaś. Poza tym co ja się tłumaczę... podobają mi się i tyle Cytat:
Tylko, że Wy umiecie reanimować swoje włosy a ja jestem z tym trochę na bakier Nie umiem sobie zbytnio poradzić z tyłem![]() Pamiętam jak kiedyś był wątek, kiedy okazało się, że Zakręcone mają koty Też mam kotkę![]() Pierwsze zdjęcie w pierwszy dzień kiedy ją przygarnęłam. Siedziała przestraszona pod krzakiem na moim podwórku. Nie wiem skąd się wzięła. A drugie już bardziej aktualne, jak urosła
|
||||
|
|
|
#40668 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym być tutaj na bieżąco ale się nie da
pędzicie strasznie dziewczyny![]() seduction odkopałam twoje pytanie jeśli chodzi o spanie to moje włosy podpinam przy głowie klamrą żeby rano nie były:płaskie przy głowie a reszta wisi za łóżkiem jak się nie wiercę to jest dobrze a jak jest gorzej to psikam jantarem, trochę ugniatam i też jest dobrze moje włosy akurat lubią sen. Czasem po nocy wyglądają lepiej
Edytowane przez ewalucja Czas edycji: 2011-08-29 o 16:03 |
|
|
|
#40669 |
|
Rozeznanie
|
Gosh, doczytałam na Twoim blogu, ze to co plotłąś to nie francuz, tylko łatwiejszy zaplataniec. Obejrzałam filmik na YT i zaraz wypróbowałam na młodej. Jak na pierwszy raz wyszło calkiem, mloda przeszczęsliwa, bo twierdzi,ze wyglada jak księżniczka. Na sobie pewnie trudniej zrobić, zwłaszcza,że ja mam grzywkę, ale kiedyś spróbuję, bo naprawdę fajne wyjście, jak włosy nie chcą słuchać.
Pierwsze dwa zdjecia-moje eksperymenty na córci, kolejne-moje po nocy z żelem (chyba muszę wyjąć statyw, bo jak mi młoda robi, nie mają ostrości) Nez, świetnie ci poszlo(ech, te Twoje sprężyny Dorcia, wciąż czekamy na Twoje zdjęcia po cieciu!
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-08-29 o 16:12 |
|
|
|
#40670 |
|
Zakorzenienie
|
Ag rafko ale śliczna córcia
faktycznie księżniczka
Edytowane przez ewalucja Czas edycji: 2011-08-29 o 16:05 |
|
|
|
#40671 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#40672 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym czesaniem od koncow to metoda dla wlosow ktore sie troche koltunia i trzeba je delikatnie rozczesac ale tak aby ich nie powyrywac, jesli nie masz tego problemu czesz tak jak to robilas do tej pory. odzywki ktore masz zuzywaj, myslalam ze masz tylko nivea. Poradzilabym cos ale nie wiem czy dasz rade to zrobic, ja to dawno temu stosowalam jeszcze przed CG, zupelnie nieswiadomie. Z tym ze ja zawsze kochalam moje wlosy bez wzgledu jak wygladaly - potargane, pokoltunione, szopa krol lew czy przyklap (jak byl przyklap podpinalam gore). A sposob jest taki, daj im troche odetchnac, umyj szamponem, naloz odzywke ds na 10 min, nie splukuj calej, zostaw troche na koncach, delikatnie odcisnij wode koszulka (a najlepiej papierowym recznikiem) z dlugosci i zostaw je tak, to bedzie prawdziwy test czy masz fale. Sprobuj je tak traktowac przez 2 tygodnie, nie zeluj na sile, zobacz jak sie ukladaja. Wiem ze to trudne, jak uznasz ze nie dasz rady sprobuj zrobic to choc raz i zrob fotke, wtedy sprobuje cos wiecej wymyslic ok? zawsze!!! Cytat:
Cytat:
dlatego obecnie myje codziennie (w ten weekend maz dal mi dyspense i nie musialam sie robic na bostwo wiec sie tluscilam olejem he he)Cytat:
|
|
#40673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i Twoje włosy również, bardzo zdrowo wyglądają
|
|
#40674 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Obcinaj na sucho. Będziesz widziała efekt od razu![]() Ja najpierw miałam ambitne plany obcinania na mokro, ale miałam problem już przy podzieleniu włosów, no i były wtedy dosyć długie, zrobiłam może dwa pasma i się wkurzyłam, sięgnęłam po dyfuzor, wysuszyłam. Ja sobie podpięłam górną warstwę włosów, najpierw obcięłam spód a potem górę, a następnie poprawki. Robiłam to tak, że łapałam suchy kosmyk podcinałam potem następny itd. - formowałam taką fryzurkę jaką bym chciała mieć
|
|
|
#40675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#40676 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie kusi aby umyć łepetynkę bo mnie się coraz mniej podoba to co mam na głowie. Spięłam wierzch klamerką bo mi przeszkadzały przy gotowaniu i teraz nie wygląda to fajnie![]() Już wiem jakie włoski ma Milena. Zachwycałam się nimi już wcześniej, kiedy tylko je zobaczyłam ale zapomniałam jej nicku nie wiem jakim cudem Ehhhh ja takich mieć nie będę.... ale zachwycać się mogę![]() Cytat:
Moja chora nie była, na następny dzień od razu poszłam z nią do weterynarza ale była bardzo wygłodzona i wystraszona. To drugie zostało jej trochę do dziś. Kiedy tylko przyjdzie do domu, ktoś oprócz mnie i rodziców, ucieka. Ale nigdy nie wychodzi poza podwórko. To też ciekawe, że nie kusi ją wychodzenie poza. Nawet jak ją wypuszczę i stracę z zasięgu wzroku to jak ją zawołam jej imieniem to przybiega do mnie. Ogród mam duży, ma gdzie się bawić I lubi być blisko mnie. Kiedy wychodzę na zew np. poczytać książkę to przychodzi do mnie i kładzie się obok. W domu jest podobnie Podobno koty same wybierają swojego pana. Może i coś w tym jest ale na pewno wyczuwają czy ktoś daży je sympatią czy nie. Mój tato niby psioczy na moją, że to zbój itd ale lubi ją, zawsze ją pogłaska, pobawi się z nią a jej też to się podoba
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-08-29 o 17:29 |
|||
|
|
|
#40677 |
|
Rozeznanie
|
Na oko 4cm, wokół twarzy koło 6cm
![]() Stopniowanie to chyba za dużo powiedziane Przy suchych włosach najpierw upiełam górę( przy całkowicie rozpuszczonych nie mogłam się dobrać do spodu ), zrobiłam dół - tak z półtora cm., potem wierzchnią warstwę troszkę krócej. A potem wybrane łapałam kosmyki i robiłam tak, żeby powstał taki kształt jak chciałam, czyli wierzchnie kosmyki skróciłam jeszcze o jakieś 3cm, potem włosy przy twarzy itd.. ![]() Wszystko robiłam na oko, nie sprawdzałam, czy dany kosmyk jest równy z poprzednim i chyba przez to, że jest trochę nie równo, zaczęły się tak fajnie układać i skręt się poprawił ![]() Ale włosów w zlewie było ogromnie dużo W trakcie cięcia nie patrzyłam ile leci, a potem się przestraszyłam, że za bardzo ucięłam.
Every time she closed her eyes Edytowane przez nez123 Czas edycji: 2011-08-29 o 17:04 |
|
|
|
#40678 |
|
Raczkowanie
|
Też mam kicię
O taką: http://imageshack.us/photo/my-images/847/fela1j.jpg/Też chcę podciąć włosy, ale nie wiem czy na mokro czy na sucho... |
|
|
|
#40679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja tez czasem wchodzi do zlewu ale żeby napić się kropelek wody. Ma w miseczce picie ale i tak to robi![]() Mam za krótkie włosy aby samodzielnie je obcinać... a szkoda
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-08-29 o 17:10 |
|
|
|
|
#40680 |
|
Zadomowienie
|
Kolejne kociary
No nie! ![]() Chciałam się tylko pożalic, że byłam dzisiaj w Naturze i było wszystko, i odżywka proteinowa atiste i 100% masło shea, a ja dosłownie 5 min wcześniej wydałam wszystkie pieniądze na stanik
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

Bardzo ładnie wyglądasz w takich upięciach
Jeszcze są troszeczkę wilgotne przy głowie, jak wyschną zrobię zdjęcie

kolor jest jeszcze inny niż na poprzednim zdjęciu. Padłam

Ale ogólnie nie jest źle ale mogłoby być lepiej
)

Nie umiem sobie zbytnio poradzić z tyłem

Ehhhh ja takich mieć nie będę.... ale zachwycać się mogę