|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Cytat:
Ale w razie co, to na październik w Łodzi się piszesz? ![]() ![]() Cytat:
![]() Tylko ja nie mam kolorowej drukarki, ale zaprojektować samemu i potem pójść gdzieś wydrukować ![]() Cytat:
![]() Plus daisy, która nie głosowała ![]()
|
|
|
#2882 |
|
Zadomowienie
|
no i ja nie głosowałam, ale jeszcze nie wiem, może uda mi się przyjechac do Częstochowy, dlatego na razie nic nie piszę, u mnie problem stwarza tż, chce ze mną jechac, a ja nie chce go zabrac
![]() a do kiedy trzeba sie tak na 100% wpisac na listę???
|
#2883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do brzuszka, to doszłam do wniosku,że to nie były może te słoiczki,tylko szczepionki zas.rane, bo do wczoraj marudziła, chociaż jeść już jej nic nie dawałam. Dzisiaj dopiero dostała 2 łyżeczki jabłuszka. Zobaczymy wieczorem. Tak jej smakowało,że oblizywała się i płakała jak się skończyło,bo chciała jeszcze:Codziennie mogę zwiększać porcję o trochę, jeżeli nic jej nie będzie,tak? |
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
zosiaaa w ogóle nie trzeba
ale jeśli być może będziesz, to wpisz się z numerkiem 2, żebym mogła Ci plakietkę zrobić ![]() (te z 2 będę po prostu robić na końcu Spice może i słoiczki i szczepienia. Myślę, że te słoiczki mogą się dłużej trawić niż mleko ![]() Ja zamierzam właśnie każdego dnia zwiększać ilość. Ale to na razie luźne rozważania, może jutro pójdę do empiku po jakąś mądrą książkę o odżywianiu niemowląt...
|
|
#2885 |
|
Wtajemniczenie
|
andziot
![]() dziewczyny zainspirowąłyście mnie racji tego,że mam siwulce na czubku głowy postanowiam farbnąc się na jakiś kolorek ![]() twarz moja większość w avku widziała ![]() mam pyt czy taki kolorek by mi pasował? mam brązowe oczy ![]() zaraz zrobię aktualizacje w albumie pyzolek
|
#2886 | |
|
Zadomowienie
|
odchudzać się miałam, a piję kawę i jem tort sachera... masakra. Tylko mi w łeb palnąć:P Przyznałam się wielkimi literami
Ale jeżeli ktoś mi dziwi, a nie wie co to za tort,to proszę wpisać sobie nazwę w google grafika i zrozumiecie jak mnie wołał z lodówki![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-08-29 o 16:56 |
|
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
antropia kolorek bomba
![]() Myślę, że byłoby Ci w nim dobrze. A miałaś wcześniej już taki jasny? ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Spice jabłko ogólnie jest dobre na przewód pokarmowy, aby było dobrze ![]() Nie mów mi o jedzeniu. Szafka pełna słodyczy, a ja na diecie ![]() A wczoraj już odpuściłam, bo były mamy urodziny...
|
|
#2888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niech no Grażyna tu wlezie i mi napisze coś o tym twisterze,bom się napaliła na niego
|
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
gosiek
najlepszego dla Michałka Nadunia dzisiaj grzeczniutka, wiec z Tz filmy ogladamy Andziot nie smutaj sie
|
|
|
|
#2890 |
|
Wtajemniczenie
|
mattal miałam jasne, ale pasemka
i to bardzo jasne, a takich rudawych jeszcze nie album zakutalizowany
|
#2891 |
|
Wtajemniczenie
|
wybaczcie, że tak nagle wyskakuję, ale dziś mam marudę na kwadracie
![]() Marcelek skończy jutro 3 m-ce. Od kiedy zaczynacie kombinować z mlekiem? kleik itp? i jak sięto robi? ryyyyyyyyyyyyyyyyk
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
ja z doskoku bo prasuje
Spice, nie da sie nie pokochac tego peelingu a próbowałas juz na całe ciało czy tylko dłonie ? Najlepiej natrzec sie nim na sucho Prawda, że to ósmy cud świata Kocham go O jakim twisterze mówicie? Do odchudzania? hula hop bardzo polecam z wypustakami Tylko ze na poczatku miałam siniaki i bolało ze hej ale efekt bomba Stosowałam przed slubem. Teraz wyjęłam ze strychu... planuje sie za niego zabrac Zal mi mojego dziecka... ona jest ciagle taka grzeczniusia.... zero placzu (zreszta wiekszosc czasu spi to trudno by niegrzeczna była )a ja sie z nią nie bawie prawie. Od czasu do czasu tak po 10-20 min... husta sie teraz w hustawce, gadam do niej bo prasuje, ale nie wiem czy to dla niej radosc.. Patrzy się na mnie Ile czasu czynnie bawicie sie z dzidziusiami ??
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, jak zaczynałam, to 69kg przy 167cm ![]() A ile Ty ważysz niby? Ja nie wiem, Wy wszystkie szczupło na zdjęciach wyglądacie ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- daisy teraz Edzik bawi się sam głównie. Czasem ze mną, ale też tak po 15 minut ![]() Wcześniej w ogóle się nie bawił... Bo głównie płakał.
|
|
|
#2894 |
|
Wtajemniczenie
|
daisy, czuję się rewelacyjnie, jako żona
![]() Dziewczyny, może mi poradzicie: wydaje mi się, że Pepe nie najada się za bardzo wieczorem i w nocy jest szybko głodny ( i budzi się o 1-2 ), dlatego chciałabym zacząć zagęszczać mu mleko na noc kleikiem kukurydzianym. Mam butelki TT. Moje pytanie, jaki smoczek powinnam dać, aby w dobrze leciało ( nie za szybko ) ?? Mam 1, 2 i 3. Do tej pory moje mleko i bebilon podaję używając 1.Planuję dodawać do 5 miarek bebilonu na początek 1 łyżeczkę kleiku. |
|
|
|
#2895 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam się pochwalić, że upiekłam dzisiaj biszkopt z ananasem i pianką, na który wczoraj przepis wstawiła Scio. Jest przepyszne!!!
Daissy Misia jak miała skok to bawiła się, ale tylko jak z nią byłam. Pokazywałam jej różne zabawki, przesuwałam jej w różne strony, jak ją nosiłam na rękach to wykonywałam różnego rodzaju samoloty. Teraz potrafi się już bawić sama, bo umie trzymać rączkami zabawki. Bardzo lubi też zabawę w a kuku! z pieluszką, kiedy zakrywam i odkrywam jej buzię. Tak się już nauczyła, że sama sobie zakrywa i odkrywa
|
|
#2896 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny drogie
![]() Witam się po 2 dniach nieobecności z różnych powodów, muszę przyznać, że stęskniłam się za Wami i czytaniem tego co u Was i jak się miewają dzidziolki ![]() Nieco nardrabiałam zaległości towarzyskie, załatwiałam papiery dotyczące chrztu małego, bo trzeba było pojechać paręset kilometrów po zaświadczenia, dyskutowaliśmy z TŻ na temat wyboru chrzestnych i póki co mamy konsensus co do chrzestnej tylko. Wikusiowi już przeszedł skok ale dał się rodzicom mocno we znaki, wczoraj skończył 12 tygodni i jest przesłodki ![]() Spróbuję doczytać zaległe 12 stron ale same wiecie jak to przy bobasie wygląda, Sciskam Was wszystkie bardzo mocno a szczególnie moją swatkę spice i moją synową Haneczkę - duże buziaki dla Niej |
|
|
|
#2897 |
|
Zadomowienie
|
Ddaiissyy ja tez polecam to hula hop z wypustkami, teraz po ciąży jak pierwszy raz wrzuciłam na brzuch to wyszły mi siniaki
ale teraz już nie wychodzą ![]() mogłybyście jeszcze raz wstawic linka do tego peelingu ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- a tak w ogóle to powinnyście dostac
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
matall, kaorlak - ulżyło mi Dziewczynki, bo myslalam, że godzinami się bawicie... a ja jako absolwentka m.in kierunku pedagogicznego ubzdurałam sobie, że może moje dziecko bedzie się wolniej rozwijało, iż nie dostarczam jej odpowiedniej ilości bodźców i poprzez to nie styluluję rozwoju
![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- zosiaaa proszę oto peeling ![]() anulinko, kompletnie nie umiem pomóc... jeszcze nie jestem na tym etapie
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-08-29 o 17:48 |
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro piszecie tu o hh, to idę pohulać
![]() A co, Edzik na razie grzecznie leży, a ja mam ciężką głowę i nie mogę się uczyć... Oby udało się przełożyć ten egzamin
|
|
#2900 |
|
Zadomowienie
|
helo
![]() nadrobiłam posty od wczoraj, ale jakoś nie mam weny do pisania, a jeszcze klub został, dodam tyle, że zrobiłam dzisiaj milion pięćset kilometrów i mi nogi wchodzą wiadomo gdzie
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
andziotka nie smutaj sie. jestes cudowna matka!! a nie da sie tego ochraniacza na lewo wywalic? w sensie zeby te stworki potworki były na zewnatrz??
daisunia seba tez żuje sobie ccos w buzi co do aktywnej zabawy to sporo czasu u nas trwa. tz bardzo duzo z nim sie wyglupia. ja ciagle gadam robie pierdziochy krece sie w kółko![]() spice Ty niecierpliwcu ![]() TWISTER działa i działa szybko boki leca![]() ide dalej czytac ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- daisunia a ten peeling na ile starcza? bo kurde chyba taki maleńki jak krem do twarzy nie? a drogi w cholere co ja to chciAŁAM ![]() aha jestem przerażona rozszeżaniem diety ja nawet nie wiem jaki smoczek i czym sie różni kaszka od kleiku i co od kiedy i czy wtedy UU dawac i w ogole o co loto:P jak na razie kupiłąm dwa słoiczki jeden złociste jabłka jeden jabłko z marcchewka ![]() i nie wiem kiedy dac ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- aha i jeszczwe chciałam sie moimi rozważaniami podzielic z wami na temat chrzcin bo bedzie nas 16 osob 'i matka mi proponuje zebym na obiad zaprosiła wszystkich do knajpy tylko to bedzie mysle 500zł na obiad w domu ciasta i napoje tez penwie tyle bym wydała choc sama nie wiem jakos nie umiem obiadu dla 16 osob ogarnac o 9 30 sa chrzicny wiec kiedy ja bym to miala ugotowac. no a jak pojdziemy do knajpy to potem i tak sie wszyscy do domu do nas zwala.... chce to jak najtaniej zrobic:P wiekszosc to rodzina tż ![]() 2 siostry 5 dzieci kurde jakos mie sie nie chce nie moglibysmy ochrzcic i isc do domu nie lubie jego rodziny i nie chce mi sie dla nich fety robić
|
#2902 | |
|
Raczkowanie
|
Dassiuniu u mnie TŻ jest bardziej skory do opowiadania bajek małemu (ostatnio słuchałam z zaciekawieniem z kuchni bajki o dwóch babach jednej z baden baden a drugiej z bytom bytom)
pogadam trochę do Wiktorka, posmieję się, pomacham zabawkami, ponoszę, potańczę ale jakoś też nie mam pomysłu co innego możemy robić; Cytat:
Kochana ![]() ![]() dla Michałkapoczochraj go od wizażowej cioci po tej pięknej czuprynce ![]() matall, andziot ja zmieniłam ochraniacz przed paroma dniami na taki z Kubusiem puchatkiem, dziecko zauroczone wpatruje mi się w niego godzinami i się zaciesza ![]() andziot Wiktor jak Twoja córeńka jest strasznie teraz rozkojarzony przy jedzeniu, ciągle wychyla głowę, wodzi wzrokiem za wszystkim karmię go zwykle w jednym ulubionym fotelu w prawie kompletnej ciszy, bo jak mi się rozkojarzy to i nie smutaj się, bo jesteś super Mamą i masz prawo do słabszej chwili idę czytać dalej |
|
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam nagrane jak moj tż opowiada bajke o krokodylu
po prostu wymiata tez sie zastanawiam skąd on bierze te pomysły
|
#2904 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2905 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
moj syn dzisiaj ma 4 miesiace z tej okazji dostal deserek pierwszy, smakowal mu zno bo kotlety, kluski, pierogi i bigos wcina juz od kilku dni ![]() dziekuje za wszystkie kciuki i komentarze! laseczki ale pamietajcie ze mam krociutkie wlosy teraz, i tez uwazacie ze taki jasniutki brazik bedzie ok??????????? bylismy na morfo, norbi ofc smial sie w glos, nawet jak mu sie wkuwala i pobierala krew ![]() u nas okropny dzien, ryczy przy usypianiu jak niewiem! jakby przegapil swoja pore, ael to nie mozliwe i ryczy za kazdym razem jak pora drzemki, do tego tak wykreca glowe i jak go trzymam na rekach ![]() nadrobie wieczorkiem
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Weredka o, fajnie
pomyślę, aczkolwiek na razie jeszcze nie planujemy ![]() aga_pe dla Norbiego Edzik jeszcze równo tydzień musi poczekać ![]() A z włosami ciężko powiedzieć, ale moim zdaniem sam kolor Ci pasuje
|
|
#2907 |
|
Zadomowienie
|
agnieszka za 4 miesiące
![]() grazin możesz poprosic o pomoc w domu a część zrobić dzień czy dwa wcześniej i potem na spokojnie reszta ide zająć się Marudkiem, bo wszystko jest beeee i tylko dokazuje
|
#2908 |
|
Wtajemniczenie
|
aga_pe, za 4 m-ce
![]() zrobiłam próbę z kleikiem i smoczkiem 3 ( na razie "na sucho"), piliśmy oboje z tż ( mężem ) i lecidorzuciłam jeszcze parę fotek do albumu
|
|
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem czy mi mama pomoże kurde na prawde wolałabym nikogo nie zapraszac ![]() aga pe ja mysle ze bedzie Ci super w brązowych ![]() i gratulaski za 4 miechy ![]() seba tez je kotlety:P
|
|
#2910 | |
|
Zadomowienie
|
Moja Córcia wykąpana, nakarmiona i śpi. Ja dalej siedzę sama, ale jutro już wraca Mężul
Cytat:
![]() ![]() klask i: dla synka!Muszę się przyznać do czegoś. Misia jest tylko na piersi, 4 miesiące skończyła tydzień temu i dzisiaj dałam jej troszkę marchewki do spróbowania chyba nic jej nie będzie ![]() Dziewczyny, których dzieciaczki skończyły 4 miesiące podajecie już gluten? Niby na piersi powinno się podawać najwcześniej w 5. miesiącu i nie później niż w 6. To jak dziecko jest na piersi to jak trzeba ściągać i mieszać kaszkę mannę z mlekiem ![]() Głupia jestem z tym wszystkim
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

wybieram:

moje stare auto ma limit przejazdu jakieś 30km i się grat rozpada a mężu ma auto służbowe i będzie w pracy, więc nic z tego...

normalnie masakra! z żyrafą!

Ale jeżeli ktoś mi dziwi, a nie wie co to za tort,to proszę wpisać sobie nazwę w google grafika i zrozumiecie jak mnie wołał z lodówki
aby było dobrze 

( i budzi się o 1-2 ), dlatego chciałabym zacząć zagęszczać mu mleko na noc kleikiem kukurydzianym. Mam butelki TT. Moje pytanie, jaki smoczek powinnam dać, aby w dobrze leciało ( nie za szybko ) ?? Mam 1, 2 i 3. Do tej pory moje mleko i bebilon podaję używając 1.

dla Michałka
klask i: dla synka!
chyba nic jej nie będzie