Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia! - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
Łódź 1 3,57%
Częstochowa 10 35,71%
Kraków 6 21,43%
Wrocław 3 10,71%
Warszawa 5 17,86%
Poznań 3 10,71%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 19:47   #2911
spice1985
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
andziotka nie smutaj sie. jestes cudowna matka!! a nie da sie tego ochraniacza na lewo wywalic? w sensie zeby te stworki potworki były na zewnatrz??

daisunia seba tez żuje sobie ccos w buzico do aktywnej zabawy to sporo czasu u nas trwa. tz bardzo duzo z nim sie wyglupia. ja ciagle gadam robie pierdziochy krece sie w kółko

spice Ty niecierpliwcu
TWISTER działa ja tych raczek nie uzywałam. najlepiej stanac w drzwiach trzymac sie framugi i krecic pupa. wazne zeby klatka piersiowa siee nie ruszała. wyglada to jak szmelc ale sie nie rozwala i działa szybko boki leca

ide dalej czytac

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

daisunia a ten peeling na ile starcza? bo kurde chyba taki maleńki jak krem do twarzy nie? a drogi w cholere

co ja to chciAŁAM
aha
jestem przerażona rozszeżaniem diety
ja nawet nie wiem jaki smoczek i czym sie różni kaszka od kleiku
i co od kiedy
i czy wtedy UU dawac
i w ogole o co loto:P
jak na razie kupiłąm dwa słoiczki
jeden złociste jabłka
jeden jabłko z marcchewka

i nie wiem kiedy dac

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

aha
i jeszczwe chciałam sie moimi rozważaniami podzielic z wami
na temat chrzcin
bo bedzie nas 16 osob
'i matka mi proponuje zebym na obiad zaprosiła wszystkich do knajpy
tylko to bedzie mysle 500zł
na obiad w domu ciasta i napoje tez penwie tyle bym wydała
choc sama nie wiem
jakos nie umiem obiadu dla 16 osob ogarnac
o 9 30 sa chrzicny
wiec kiedy ja bym to miala ugotowac. no a jak pojdziemy do knajpy to potem i tak sie wszyscy do domu do nas zwala....
chce to jak najtaniej zrobic:P
wiekszosc to rodzina tż
2 siostry 5 dzieci
kurde jakos mie sie nie chce
nie moglibysmy ochrzcic i isc do domu
nie lubie jego rodziny i nie chce mi sie dla nich fety robić
Dzięki, zakupię

A co do chrzcin, to na 16 osób za 500 zł w restauracji obiad będziesz miała? To ja bym brała. My mieliśmy chrzciny w lokalu na 29 osób plus 3 dzieci: obiad, przystawki ,kolacja, słodkie (w tym tort) i zapłaciliśmy jak za zboże...4 tyś...do tej pory mnie boli jak pomyślę.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 19:48   #2912
moniqac
Zadomowienie

dzien dobry .

próbuje as powoli nadrabiać .

Spice - pediatra mi powiedziała, jesli chodzi o słoiczki to zacząć od jednoskładnikowych owoców i w pierwszym dniu 4łyżeczki (aż, mnie sie to wydaje za dużo), drugiego dnia 8, trzeciego 12 i tak az do 1/2 sloiczka - jeść tak przez 10 dni, potem można inne owoce i przeciery jarzynowe (dwucskładnikowe) i ta sama zasada - tylko aż do pełnego słoiczka. a jesli coś by się działo to nie przestawac podawac ale ograniczyć ilości maksymalnie.
ja planuje iść na zakupy po jabluszko , Szymonek w końcu w sobotę skończył 4 miesiące .

anulinka - co do kleiku to myślę, że wieloprzepływowy z TT - musisz po prostu spróbować czy Ci przez smoczek np. 3 przeleci, ale nie sądze poniewaz ja miałam mleko przeciw ulewaniu Bebilon i ono własnie robi się b. gęste - nawet cięzko przez trójprzepływowe leciało. ale jak zaczniesz od 1 łyżeczki to myślę, że 3 powinna wystarczyć. kup i miej na wszelki wypadek wieloprzepływowe (ja przez to gęste mleko musiałam zmienić butelki na avent).

Grazin - ja się tez boję rozszerzania diety. Szymonek już ma problemy z brzuszkiem, może pomoga owoce.

daisulka cześć mordeczka ja się z Szymonkiem "bawię" jakieś 30-40 min. jak się obudzi, lezy włóżeczku jeszcze chwilkę i sobie "gadamy", potem pielucha, jedzonko i znowu gadamy, bawimy się, siedzimy w leżaczku tak z 40min. ale jak mam robotę to staram się ją robić wtedy kiedy Niuniu śpi.
kaorlak - gluten? kurde. nic nie wiem, ale i tak nie pomogę bo Niuniu jest na karmieniu mieszanym.

enchantress - jak karmienie?.

MoniaK - jak Tymcio?.

a propos wagi..................... . chyba nigdy nie wazyłam tyle co teraz . -9kg od wagi sprzed ciaży i -24kg od wagi z porodu . ale jem zdrowo. i nie tłusto i nic ze słodyczy (oprócz biszkoptów). byłam dziś w pracy - każdy mi mówił: o, połowa Moniki przyszła" . az się boję że wrocę jak bumerang jak przestanę karmić.

dobra - idę czytać Was dalej.

dzieczyny - te które stosowały sab simplex - mam prośbę - czy możecie mi na pw napisać gdzie kupowałyście te kropelki? nie mogę ich nigdzie dostać, szukam nawet ludzi z pracy którzy sie wybierają do Niemiec. musze kupić, może Szymonkowi na brzuszek pomogą.
a prosze o informację na pw, ponieważ widzicie, że jestem tu rzadko i nie chciałabym żeby odpowiedx umknęła mi.
dziękuję .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 19:50   #2913
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
daisy, czuję się rewelacyjnie, jako żona

Dziewczyny, może mi poradzicie:
wydaje mi się, że Pepe nie najada się za bardzo wieczorem i w nocy jest szybko głodny ( i budzi się o 1-2 ), dlatego chciałabym zacząć zagęszczać mu mleko na noc kleikiem kukurydzianym. Mam butelki TT. Moje pytanie, jaki smoczek powinnam dać, aby w dobrze leciało ( nie za szybko ) ?? Mam 1, 2 i 3. Do tej pory moje mleko i bebilon podaję używając 1.
Planuję dodawać do 5 miarek bebilonu na początek 1 łyżeczkę kleiku.
Anulinko,ja daję w butelce Aventu i smoczku 3 przepływowym, moim zdaniem tylko taki się do kleików, kaszek nadaje. Przy innych Hania się wkurzała. Ja robię jej obecnie 150 ml wody + 5 miarek bebilonu + 3 miarki kleiku i pasuje Jej. Nie ma zatwardzeń, ładne kupki robi. Dziś mi zrobiła jakąś rzadszą, ale może chyba tak być po jabłuszku?

Zęby Hanusi
Stary 2011-08-29, 20:01   #2914
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Anulinko,ja daję w butelce Aventu i smoczku 3 przepływowym, moim zdaniem tylko taki się do kleików, kaszek nadaje. Przy innych Hania się wkurzała. Ja robię jej obecnie 150 ml wody + 5 miarek bebilonu + 3 miarki kleiku i pasuje Jej. Nie ma zatwardzeń, ładne kupki robi. Dziś mi zrobiła jakąś rzadszą, ale może chyba tak być po jabłuszku?
Dzięki Ile Hania po tej mieszance śpi w nocy??
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:05   #2915
spice1985
Zadomowienie

Dodałam 2 nowe zdj w albumie

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Dzięki Ile Hania po tej mieszance śpi w nocy??
Hanka do daaaawna śpi od 20 do 7 rano, czasem 8.

Zęby Hanusi
Stary 2011-08-29, 20:09   #2916
Paulizia
Wtajemniczenie

Nic tu dzisiaj nie pisalam.
Bylam duchem tylko.

Witam wieczorkiem

Antos chce mi siadac. Tylko szuka okazji bym go zlapala za rece i odrazu sie podnosi... nie wiem co o tym myslec

Aga_pe i najlepsze zyczonka dla Norbiego

Mimbi, Mary, Andziot bardzo prosze Was o linka do krolika, bo przegapilam

Andziot jestes cudowna mama, a kazdemu czasem brak cierpliwosci. jestesmy tylko ludzmi. Zosia napewno szybciutko zapomni... ale doskonale wiem co czujesz, bo tez czasem mam takie wyrzuty jak krzykne na Antosia... nawet sie poplacze z bezsilnosci, ze nie moge nad soba zapanowac... musimy nad soba pracowac i bedzie dobrze

Daisy ja swiergotam do Antosia czesto, ale krotko. Tez zalezy od dnia, bo czasem potrzebuje on nieustannie mojej uwagi, a czasem bawi sie sam...
Stary 2011-08-29, 20:16   #2917
gusiagatko
Zakorzenienie

Ja tylko wpadlam na chwileczke, bo niunia marudna sie zrobila po kapieli

the_sania za 3 miesiace Marcelka

agnieszka_pe25 za 4 miesiace Norbiego

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:19   #2918
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Weredka o, fajnie pomyślę, aczkolwiek na razie jeszcze nie planujemy
Ale polecam się. Chciałam się tym(znaczy zaproszeniami, kartkami) zająć zawodowo, ale nie bardzo się udało. Tak więc działalność będę zawieszać, ale sporo materiałów mam.

Cytat:
no w sumie moge wvczesniej
ale nie wiem czy mi mama pomoże
kurde na prawde wolałabym nikogo nie zapraszac
To zrób tylko kawę i ciastko, i już. Zaznacz wyraźnie, że tylko poczęstunek i niech się wszyscy gonią.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:21   #2919
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
dzien dobry .

próbuje as powoli nadrabiać .

Spice - pediatra mi powiedziała, jesli chodzi o słoiczki to zacząć od jednoskładnikowych owoców i w pierwszym dniu 4łyżeczki (aż, mnie sie to wydaje za dużo), drugiego dnia 8, trzeciego 12 i tak az do 1/2 sloiczka - jeść tak przez 10 dni, potem można inne owoce i przeciery jarzynowe (dwucskładnikowe) i ta sama zasada - tylko aż do pełnego słoiczka. a jesli coś by się działo to nie przestawac podawac ale ograniczyć ilości maksymalnie.
ja planuje iść na zakupy po jabluszko , Szymonek w końcu w sobotę skończył 4 miesiące .

Dziękuję Kochana Dzisiaj dostała jabłuszko właśnie, jutro podwoimy w takim razie porcję.

Zęby Hanusi
Stary 2011-08-29, 20:21   #2920
gusiagatko
Zakorzenienie

Daisy Pytalas o zabawy. My z Nadusia duzo tanczymy, spiewam jej (tzn falszuje) duzo, opowiadam wierszyki, zabieram na zwiedzanie mieszkanka po raz setny, bawimy sie razem na macie A jak musze cos zrobic a Nadia nie spi to lezy w lozczku i krzyczy na karuzelke

prad mnie kopnal

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:30   #2921
Paulizia
Wtajemniczenie

Spice od kiedy Ty Hani zageszczasz mleczko kleikiem? I jakim sposobem obralas ilosc? :P Ja myslalam, ze to sie robi inaczej np. na 150ml 4 miarki plus 1 kleiku... kurde jak dawalas na poczatku? I jaki kleik podajesz? Chce sprobowac, bo Antos je o 19 i jeszcze o 22 i dopieo spi cala noc, a chcialabym dac tak o 20 i zeby wtedy spal cala noc i sie nie budzil... hmmm... [se wymyslilam]
Stary 2011-08-29, 20:33   #2922
Klaterina
Zadomowienie

padam na twarz, nosiłam i zabawiałam Marudka, była nawet wcześniejsza kąpiel a dalej był koncert w końcu zaczęłam go lekko kołysać, w pokoju tylko lampka się paliła i na nią się zagapił, szuszczyłam mu do uszka, odłożyłam i zasnął w 5 sekund
ja tego juz czasem nie kumam ale grunt, że spi no to ide ogarnąć kuchnię.
spice - od 20 do 7/8 auuuuuuuuuuu moje słabe serce, auuuuuuuuu

do jutra - spokojnej nocki życzę
Stary 2011-08-29, 20:36   #2923
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
andziotka nie smutaj sie. jestes cudowna matka!! a nie da sie tego ochraniacza na lewo wywalic? w sensie zeby te stworki potworki były na zewnatrz??

kurde jakos mie sie nie chce
nie moglibysmy ochrzcic i isc do domu
nie lubie jego rodziny i nie chce mi sie dla nich fety robić
może i się da ...
sznureczki są po drugiej,
narazie będzie jednak bez,

my Zosię chrzciliśmy bardzo kameralnie - dziadkowie i chrzestni i prababcia tylko,
malutka imprezka na podwórzu u dziadków i tyle ...
teraz myślę, że też tak będzie,
ale znam (u mężula wrodzinie) ludzi co impreze z okazji chrztu zrobili taką jak wesele, bo nawet zespół muzyczny był
można i tak i tak

aga_pe dla Norbiego,
Gabulek też strasznie się wykręca ostatnio ... taki wiek chyba

anulinka myślę że na początek smoczek 3 wystarczy, bo gęste strasznie nie będzie przecież,
noc poślubna udana ????

Gabrysia dziś ciągle memlała językiem po dziąsłach ...
idę się wykąpać

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:40   #2924
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

U nas wieczorna masakra!

wszystko jest bee

wiec majac juz dosc,wyszlam z pokoju,a polozylam go na pleckach.
slysze ze placze,ale musialam wziasc oddech zeby nie wyjsc z siebie.

wchodze patrze i oblal mnie zimny pot

norbi lezal odwrotnie,nie w poprzek.
w miejcu nog mial glowe i to przy samym koncu ,niech mi ktos wyjasdni jak on to zrobil:confused :

lezal na plecach dodam
Stary 2011-08-29, 20:41   #2925
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki, zakupię

A co do chrzcin, to na 16 osób za 500 zł w restauracji obiad będziesz miała? To ja bym brała. My mieliśmy chrzciny w lokalu na 29 osób plus 3 dzieci: obiad, przystawki ,kolacja, słodkie (w tym tort) i zapłaciliśmy jak za zboże...4 tyś...do tej pory mnie boli jak pomyślę.
Ło matko i córko! Aż tyle?? Ja za jedną ósmą tego zrobiłam imprezę w domu. Ale się napracowałam to fakt...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:43   #2926
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

my Zosię chrzciliśmy bardzo kameralnie - dziadkowie i chrzestni i prababcia tylko,
ale znam (u mężula wrodzinie) ludzi co impreze z okazji chrztu zrobili taką jak wesele, bo nawet zespół muzyczny był
można i tak i tak
u nas identyko,
tez kameralnie, tez na dworze
Stary 2011-08-29, 20:44   #2927
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Spice od kiedy Ty Hani zageszczasz mleczko kleikiem? I jakim sposobem obralas ilosc? :P Ja myslalam, ze to sie robi inaczej np. na 150ml 4 miarki plus 1 kleiku... kurde jak dawalas na poczatku? I jaki kleik podajesz? Chce sprobowac, bo Antos je o 19 i jeszcze o 22 i dopieo spi cala noc, a chcialabym dac tak o 20 i zeby wtedy spal cala noc i sie nie budzil... hmmm... [se wymyslilam]
Zagęszczam jej od jakichś 3 tyg Jak skończyła 3 msce. Tylko widzisz, ja się sugeruję trochę tym jak w Stanach robią, przez to że mojego męża siostra tam jest, gdyż za mąż poszła za Amerykanina Jej teściowa jest lekarzem i wiele rzeczy im doradza zarówno ona, jak i jej znajomi pediatrzy.
Bo chyba to się robi tak jak napisałaś,tylko ja z kolei samowolkę sobie urządziłam i po prostu do 120 ml dodałam 2 dodatkowe miarki, a do 150 ml 3 miarki i nie było aż takie gęste,więc stwierdziłam,że tak ma być I dodatkowo sugerowałam się szwagierką z USA która córce zagęszczała właśnie na takie zasadzie że 3 łyżeczki do 150 ml. Chyba nie powinnam teraz już zmieniać,skoro Hance nic się nie dzieje i nie ma problemów z kupką? andziot, jak to jest?

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2011-08-29 o 20:46
Stary 2011-08-29, 20:47   #2928
matallewar
Zakorzenienie

aga_pe Edzi też tak robi. Porusza się w bok, tył, przód, dookoła, na brzuchu, placach....

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:49   #2929
MoniaK
Zakorzenienie

Wpadam na chwilę wieczorową porą

Andziot, Ty i zła matka No proszę Cię

Zosia, masz plan wybierać się na zjazd? jakbyś sama jechała to pamiętaj o mnie bo ja nie mobilna jestem a tż mnie nie ma możliwości zawieźć

Daisy, ale kusisz tym peelingiem on mocny jest?

Moniqac, Tymuś dzisiaj maruda i chyba zaczyna się etap pt. boję się dawno niewidzianych ludzi

Grazin, ja bym szła do knajpy bo gotować nie umiem
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:49   #2930
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Ło matko i córko! Aż tyle?? Ja za jedną ósmą tego zrobiłam imprezę w domu. Ale się napracowałam to fakt...
noooo, też uważam że drogo. Ale w mieszkaniu nie mam warunków na tyle osób, a u teściów w domu, czy na ogrodzie nie chciałam robić. Na pewno roczek zrobimy u teściów i na mniej osób, bo tyle kasy to jest rozbój w biały dzień.

Zęby Hanusi
Stary 2011-08-29, 20:51   #2931
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
anulinka myślę że na początek smoczek 3 wystarczy, bo gęste strasznie nie będzie przecież,
noc poślubna udana ????
Padłam ze zmęczenia, zanim się zaczęła
Jak mąż przyszedł do sypialni to ponoć chrapałam i nie miał sumienia mnie budzić

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
wchodze patrze i oblal mnie zimny pot

w miejcu nog mial glowe i to przy samym koncu ,niech mi ktos wyjasdni jak on to zrobil:confused :

lezal na plecach dodam
Ja znajduję Pepe każdego dnia w takich dziwnych ułożeniach, żadna nowość. W nocy zresztą też. Na początku odwracał się o 90 stopni, teraz 180 to standard
Stary 2011-08-29, 20:52   #2932
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
może i się da ...
sznureczki są po drugiej,
narazie będzie jednak bez,

można i tak i tak

aga_pe dla Norbiego,
Gabulek też strasznie się wykręca ostatnio ... taki wiek chyba

noc poślubna udana ????

Gabrysia dziś ciągle memlała językiem po dziąsłach ...
idę się wykąpać
andziot- zgadzam się z Twoją wizją imprezy kameralnej z okazji chrzcin i już powiedziałam,że ostatni raz dałam się mamie namówić na taki spęd. Choćby skały srały to nie będę każdego z rodziny zapraszać na następne uroczystości Hani, zwł że niektórych nie lubię
Nie wiem czy u Was też jest taki zwyczaj,że zaprasza się całą rodzinę chrzestnej i chrzestnego? W sensie ich rodziców i rodzeństwo ( z osobami towarzyszącymi jak mają). Dla mnie to chore. Małe wesele się robi.

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2011-08-29 o 20:54
Stary 2011-08-29, 20:54   #2933
Siasiek
Zadomowienie

Jestem.

Aga_pe, antropia nie bać się farbować

Ja już mam swój nowy kolor na głowie. Niestety nie jest taki jak na zdjęciu ale też fajny. Następny będzie jaśniejszy, hehe.
No i wisi mi jakiś taki kłak długi z jednej strony...i mnie gila

Grazin
my będziemy robić w domu.
U nas 15 osób z nami i młodym. Zamawiamy sobie korytko i ciacho jakieś babcie upieką albo ja jak będzie mi się chciało
Grażyna a nie ma w innym kościele chrzcin popołudniu?
u nas o 16 dopiero wiec lajcik.

co jeszcze? idę sobie przypomnieć..

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:59   #2934
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

lezal na plecach dodam
spoko loko,
Gabi też takie cyrki potrafi
ja obserwowałam
i ona na bok się obraca i fajta nogą i się odpycha tak że robi 180stopni

Stary 2011-08-29, 21:00   #2935
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy u Was też jest taki zwyczaj,że zaprasza się całą rodzinę chrzestnej i chrzestnego? W sensie ich rodziców i rodzeństwo ( z osobami towarzyszącymi jak mają). Dla mnie to chore. Małe wesele się robi.
co? w życiu
U nas chrzest był na 15 osób, tylko najbliższa rodzina czyli rodzice, rodzeństwo, chrzestni i jedna bliska ciocia
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 21:05   #2936
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

MoniaK kurde nie mam Ci kiedy nma priw odpisac nooo A cos by mi pasowało z tego co podałas.
Kochana on jest mocny na sucho a na mokro duzo ładogniejszy

Pisze tak na szybciora bo popoludniowo wieczorne zabawy z gabikiem musialam ja przejąć, maz strasznie kicha i ma mega katar
A co do zabaw to on tez podobnie jak Wasi Tzeci pieknie zmysla bajki i non stop zajmuje Malutka, ja tak nie umiem....

Moniqac, robiłam Twoja cukinie - mniam ! Ty szkieletorze

gusiaczki, grazin, paulizia fajnie, ze tak duuuzo czasu dzieciatkom poswiecacie
no ale tego mojego Gabona jak po obudzeniu i jedzeniu wezme na macie to przysiegam, ze po 5 min ziewa wiec kłade ją znów spac wrrr

delicadeza, ja tez mojemu mezowi sie dziwie skad on wene bierze Ciekawe czy mnie tez tak zmysla na poczekaniu jak Gabrysi te bajki

Ja nie wiem kiedy my te chrzciny zrobimy nie wiemy kogo na chrzestnych Wrrrr
A zrobimy na pewno w lokalu ale w kameralnym gronie: rodzice, chrzestni, babcie i dziadziuś (przynajmniej ja tak uważam ale Tż tez dzieli moje zdanie)

Nie odpisałam Wszystkim ale Gabinka sie wybudza i bedziemy ją kapsiać
Gdybym juz nie zajrzała dzis to kolorowych snów Mamusie i spokojnych nocek !

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-08-29 o 21:06
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 21:06   #2937
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
.
Bo chyba to się robi tak jak napisałaś,tylko ja z kolei samowolkę sobie urządziłam i po prostu do 120 ml dodałam 2 dodatkowe miarki, a do 150 ml 3 miarki i nie było aż takie gęste,więc stwierdziłam,że tak ma być I dodatkowo sugerowałam się szwagierką z USA która córce zagęszczała właśnie na takie zasadzie że 3 łyżeczki do 150 ml. Chyba nie powinnam teraz już zmieniać,skoro Hance nic się nie dzieje i nie ma problemów z kupką? andziot, jak to jest?
nie ma jakiś zasad dotyczących ile miarek czego,
wiadomo, że nie można zacząć z grubej rury,
ale po malutku można sobie zwiększać ilość kaszki czy kleiku jeśli stwierdzimy że dziecko się nie najada, to zagęszczanie jest właśnie głównie dla zwiększenia kaloryczności posiłku, bo przychodzi taki moment gdzie samo mleko dziecku już nie wystarcza

Cytat:
andziot- zgadzam się z Twoją wizją imprezy kameralnej z okazji chrzcin i już powiedziałam,że ostatni raz dałam się mamie namówić na taki spęd. Choćby skały srały to nie będę każdego z rodziny zapraszać na następne uroczystości Hani, zwł że niektórych nie lubię
zwyczaj może i jest,
ale jak my policzyliśmy ile osób by nam wyszło to masakra się zrobiła,
dlatego żeby nikt nie czuł się poszkodowany to jako takiej imprezy nie było, a chrzciny wśród najbliższej rodziny

Stary 2011-08-29, 21:09   #2938
spice1985
Zadomowienie

Dziewczyny, czy twister ma taką samą funkcję wyszczuplająca jak hula hop:P Bo zbieram się do zakupu i koleś ma na aukcji i to i to, chciałam kupić oba,ale nie wiem czy to nie jest to samo???

Zęby Hanusi
Stary 2011-08-29, 21:10   #2939
Paulizia
Wtajemniczenie

Spice no wlasnie ja kurcze nie wiem jak z tym kleikiem jest Ile sie tego daje? Wie ktos? No i kleik pokaz co tam to dajesz Haneczce, ze spi tyle

MoniaK ja chyba sie tez skusze na ten peeling, bo nie wytrzymam tych pochwal

Siasiek dawaj fote!!!

Aga_pe jestem za brazem. Wlosy masz krotkie wiec jak bedziesz chciala wrocic to nou problem
Stary 2011-08-29, 21:13   #2940
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
nie ma jakiś zasad dotyczących ile miarek czego,
wiadomo, że nie można zacząć z grubej rury,
ale po malutku można sobie zwiększać ilość kaszki czy kleiku jeśli stwierdzimy że dziecko się nie najada, to zagęszczanie jest właśnie głównie dla zwiększenia kaloryczności posiłku, bo przychodzi taki moment gdzie samo mleko dziecku już nie wystarcza
Ja odnoszę właśnie takie wrażenie, że Pepe tak często budzi się w nocy, bo jest głodny. To moje mleko też takie jakieś wodniste Kiedyś to korzuch tłuszczu na butelce zostawał. Zacznę od rana. Do 5 miarek bebilonu dam łyżeczkę kleiku kukurydzianego i będę obserwowała Piotrusia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości