|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Cytat:
Tak mocno kręcisz biodrami jak tylko Ci się podoba. Możesz szybciej, wolniej. No i fajne jest to, że jak już umiesz dobrze kręcić to nawet zaj...ście można tańczyć z kołem. Mi się wydaje, że koło lepsze bo nie jest tak monotonne. Możesz na nogach kręcić. I ćwiczenia z kołem są nie tylko na podstawie kręcenia.
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
a ja was sumiennie doczytalam, ale wybaczcie nie mam sily pisac...
chyba ta pogoda dzisiaj dala nam w kosc ![]() Zoska spi juz od 20-stej wiec licze na szybka pobudke, TZ w drugim pokoju, wiec samotnosc w sieci tylko napisze co do chrzcin--my kameralnie, rodzice, tesciowie, chrzestni( z mezami i zonami )tyle obiad w knajpce i do domku , nie cierpie takich zlotow po 20 osob z okazji chrzcin.i tez chce dac malej jakis sloiczek jak wrocimy z PL...ale sie stracham... milej nocki kochane moje ![]() ps.Daisyy ja czasem sie duzo z Zosia bawie czasem mniej, TZ ma fajne pomysly, ale ja tez jej spiewam, opowiadam co robie, chodzimy po domku, przegladamy sie wlustereczku, laskocze ja malo tworcze, ale najwazniejsze jest ze ja kocham najmocniej na swiecie.i najwazniejsze ze ty kochasz Gabulka. i tyle buzka |
|
|
|
#2943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mało tego, pisałam Wam przecież, ze Hancia o 7 się obudzi, zje butle, kładę Ją koło siebie w łóżku,ona się przytula i jeszcze z 1,5 h pokimamy. Ale potem już nie śpi cały dzień, tylko dwa razy po 15 min.
|
|
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Mówicie o tym kleiku ale jaki to ma być kleik
Paulizia, ja też nie wytrzymam ![]() Daisyy, jak będziesz miała czas to napisz pw, spoko to Twoja praca więc mi się nie spieszy hihi
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-08-29 o 21:21 |
|
|
|
#2945 |
|
Zadomowienie
|
kukurydziany lub ryżowy. Hania jadła oba, ale podobno kukurydziany lżejszy,więc teraz je taki
|
|
|
|
#2946 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nasz norbi gdzies z 6kg wazy rowne,(jutro sie dowiem) a ma 4miechy, takze spoko tez ssa warge i jakby przygryza super sie czyta ze twoj tz taki zaangazowany i zakochany w gabi ![]() jak to wszystko sie z czasem zmienia..... ![]() Cytat:
ja tez dzisiaj wymiekam, tez domi oberwal tez mam problem z trzymaniem nerwow na wodzy , co prawda rzadko sie daje wyprowadzic z rownowagi ale jednak... a nie powinnam. Cytat:
powiem ci ze fakt, zbytnio chetni w norwegii do badan nei sa, ale moj tz jest po zabiegu na oczy i mial pare razy sytuacje ze cos mu sie wbilo to bardzo dobra mial opieke to samo z plecami, karnet w klinice to samo teraz z glowa, mial 8 lat temu wypadek, od tego czasu czesto boli go glowa, byl u lekarza, czeka za skierowaniem na scan, dostal kalendarz zeby zaznaczac co i kiedy, takze jak cos powaznego sie dzieje to widze ze opieka ok allllle! jak tak przeczytalam co napisalam to wychodzi na to ze renciste kaleke mam w domu [QUsOTE=anulinka2009;29065 563] Dziewczyny, może mi poradzicie: dlatego chciałabym zacząć zagęszczać mu mleko na noc kleikiem kukurydzianym. Mam butelki TT. Moje pytanie, jaki smoczek powinnam dać, aby w dobrze leciało ( nie za szybko ) ?? Mam 1, 2 i 3. u.[/QUOTE] tak jak dziewczyny pisaly tylko trojprzeplywowe, z innego nie poleci bo te 2 czy 3 to maja poprostu 2 lub 3 dziurki a nie jedna wieksza Cytat:
Cytat:
-9kg? dlaczego ja tak nie moge? Cytat:
Cytat:
u nas debiut zeby przez chwile przemiescil sie przez cale wzdluz leb mi peka mam dosc bylo goraco wieczorem biedny domi juz mi nei starcza sil zeby wieczorem sie z nim bawic mam kryzys chcialabym zeby ktos sie nimi zajal wieczorem
|
|
|
#2947 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w lokalu za 500 to sam obiad 1 i 2 danie wiec do domu i tak musze potem familiade zaprosic... ale zaszalałąs z tymi hcrzcinami:P Cytat:
dobrze ze siada![]() sam sobie krzywdy nie zrobi ![]() ![]() Cytat:
fiu fiuja tez chce najblizsza rodzine z najblizszych tak wiec moja mama z tż mojego tż mama z jej tż chrzestna chrzestny ( plus żona i ich 4 dzieci no a ze zona chrzestnego to siostra tż to też tą drugą małpe musimy zaprosić a oni z dzieckiem i ttak wychodzi nam piekna liczba.... ![]() Cytat:
mji tez to mama proponowała niezły pomysł a ja bym zrobiła kluzki ziemniaki surówki potem jakieś ciasto sałatke napoje i niech sie bujaja chciałabym w naszym kosciele ochrzcic a tam tylko jedna porai co dam im obiad o 11? ![]() niech zjedza i z.dup.ca.ja
|
|
#2948 |
|
Wtajemniczenie
|
jak wyglada smoczek trojprzeplywowy?
|
#2949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z Pszczyny. Jedzonko pycha, naprawdę mniam, mniam. W korytku masz mięcho takie jakie sobie wybierzesz + ziemniaki bądź, fryty czy kulki + surówki, sałatki, buraczki czy kapusty. Bo to wsyztsko jest już w cenie. Dam Ci stronę sama zobacz. I jeszcze Ci przywiozą cieplutkie. Tylko poukładasz na stole jednorazówki, worek przy drzwiach postawisz i zjedzą to worek niech wezmą ![]() Proszę. Paulizia taki krzyżyk jest na końcu zamiast dziurki.
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety nie dla mnie takie bajery ten twister też podobna działa cuda.
|
|
|
#2951 |
|
Wtajemniczenie
|
krzyzyk albo naciecie w ksztalcie minusa - , wowczas przeplywa lepiej kaszka
siasiek ty tu nie czaruj tylko fote fryza dawaj!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#2952 |
|
Wtajemniczenie
|
anulinko
wszystkiego dobrego na nowej drodze życia !!! andziot padłam jak przeczytałam jak ci się szyjki rakowe kojarzą zespól muzyczny na chrzciny delicadeza mój tez wczoraj skończył 12 tyg gdzie te fotki czuprynki ? aga_pe mi sie bardzo podobają takie kolorki złociste najładniej ci w takich z ego co widziałam grazin ja z chrzcinami mam tak samo... robię na 15 osób...ale w domu u mamy, bo z knajpy i tak by się do domu zwalili i trzeba było coś szykować...kasa by podwójnie poszła...a mama się zadeklarowała, że się wszystkim zajmie...gotowanie itp. nawet nie chce bym jej pomagała, bo bysmy się tylko denerwowały wzajemnie moniqac za wagę dziewczyny co zrobić żeby mały zaczął lubiec na brzuszku leżeć? już pomysłów mi brak...jak go kładę to podniesie raz główkę a potem się przysysa do rączek i koniec....za chwile jest wściekanie się i chce na plecki spowrotem....zaraz zacnie 4 miesiąc a on nawet się na plecki nie przewraca z brzuszka....czy to może za wcześnie? przewraca się tylko sprawnie z boku na bok....to mu wychodzi bezbłędnie 2 godziny dziś zasnąć nie mógł ale nie płakał za bardzo piąchy dziamgał kupiłam dzisiaj dentinox zobaczymy czy będzie działał dziekuje za miłe komentarze w albumie ![]() dobranoc
|
#2953 |
|
Wtajemniczenie
|
a jest taki z TT? Czy musze jakas speszal butelczyne kupic?
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Antropia to moja ulubiona kolysanka ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Grazin TO DLA CIEBIE!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Dziewczyny strona oszczedzajaca nasz prad KLIK
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to zrobilam wczesniej i po prostu dosypywalam do mleka po lyzeczce kaszki, codzien jedna wiecej ![]() ale narazie przestalam dawac bpo nie chce pic teraz jedziemy na sloiczkach ![]() [/QUOTE] agnieszko_pe za 4 msc norbiegomi sie najbardziej podobasz w karmelowych włosach ![]() ja za chrzciny na 20 osob placilam ok 1700 zł. ale mielismy obiad, kawa ciasto tort, zimny bufet i cieply bufet ![]() antropia ty masz albuuum ???????????????????????? dlaczemu nie mozna cie zaprzyjaznic ?????????????
|
|
|
|
|
#2955 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
pewnie nikt nie zauważył że dziś mnie nie było nadrabiania mam masę Byłam poza domem cały dzień, bałam się tego dnia bardzo ale wszystko super, pamiętacie w klubie pisałam. Byłam też u szwagierki i widziałam zabawki zawieszki z Tiny Love żyrafkę i królika. I królik jest bombowy Siasiek hula hop mówisz, mam taki zwykły i spróbuje Myślę że 1 wrzesień jest dobrym dniem na rozpoczęcie walki z kg, jeszcze planu dokładnego nie mam jak to zrobię bo karmię i muszę jeść zdrowo i różnorodnie ale coś trzeba zadziałać. Dołączy się ktoś??? Jakieś pomysły na utratę kg????? mam do nadrobienia 5 stron może jutro się uda teraz zajrzę do klubiku
|
#2956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest z TT ja mam tylko, że jeszcze jedynkę. Aga_pe jutro wstawię
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-08-29 o 22:21 |
|
|
|
|
#2957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() stronka super juz mam ja w zakładkach ![]() dzieki ![]() Cytat:
dlatego ze Cie nie było to tak cicho i pusto![]() ja mam słonika z takim dzwoneczkiem sebus go uwielbia
|
|
#2958 |
|
Wtajemniczenie
|
agus to my nie zaprzyjażnione ? nie wiem dlaczego....
siasiek nie widziałam takiej maty...ciekawa ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- pauliza a ja codziennie tyle prądu marnuje suszara dziękuje
|
#2959 |
|
Zadomowienie
|
grazin
Andziot nabyłam ochraniacz w Ikea ten za 39,99 z zieloną lamówką w biedronki i inne stworki i nie mogłam się oprzeć i kupiłam wanienkę też mimo iż mam ale ta na wyjazdy jest poręczniejsza. anulinka, aga pe i siasiek idę patrzeć na foty
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-08-29 o 22:39 |
|
|
|
#2961 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze raz dziękuje za przemiłe komentarze dziewczyny
oczywiście razem z Piotrusiem
|
#2962 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czytam na bierzaco i nie pamietam o czym pisalas odnosnie dzisiajjasne ze bylo widac twoj brak! trzymam za slowo Cytat:
hmm ja musze tez zbadac temat bo tz bardzo bardzo bardzo niechce w domu, a ja niechce obciazac tym razem moich rodzicow(obecnoscia tylu ludzi, zeby robic u nich) Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- mialam jeszcze napisac ze jestem na siebie tak zlaaaaaaa ze szok! niby drugi dziec, niby taka doswiadczona a glupia nie oblookalam, spacerowki jak kupowalam wozek. aktualnie nie bede miec w czym wozic dziecka, bo o gondolce moge zapomniec, a spacerowka... jest mega plytka, w spacerowce on zjezdza w dol i nie wiem co ja zrobie.... faki dzisiaj lecialy jak go musialam nosic
|
|
|
#2963 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wlasnie zamowilam dla Antosia zawieszke Lamaze taka, bo konczy 3 miesiac za dwa dni
Ma ktoras?
|
#2964 |
|
Zadomowienie
|
aga pe jak dobrze że jesteś, zawsze miłe słowo powiesz
Wczoraj Jasiowi opowiadałam że kiedyś spotkamy się z Wami i że z Dominikiem się pobawi jest bardzo chętny a Ty jak jesteś mobilna to może do mnie wpadniesz, zapraszam co do dzisiejszego dnia w klubie napisałam Paulizia super zabawka ta co Grazin dała też extra, ja Lamaze odkryłam jak Jan był maleńki zaczęłam od gąsienicy i mam kilka teraz już widzę że są nie dostępne wypuścili nowe wzory. Jeszcze wczoraj Andziotkowi pisałam że mam dużo zabawek i nie kupuję ale królika z Tiny kupię bo ten dźwięk z brzuszka królika mnie oczarował Mimbi dziś pierwszy raz widziałam na żywo Pana Brokuła i wspomniałam sobie całą historią jak na niego polowałaś. Pan Brokuł wart takiego zachodu jest zarąbisty. Chciałam jeszcze napisać że Franek podczas wypadu super się spisał. 1,5h w jedną stronę jedna przerwa na cycka i było ok spał w wózeczku w sklepach a jak się obudził to z zaciekawieniem patrzył na sklepy
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-08-29 o 23:03 |
|
|
|
#2965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem mobilna bardzo ![]() spoko spoko, musimy sie kiedys umowic, jak ja bym powiedziala mojemu dominikowi ze kiedys sie spotkamy.... to bym miala przerabane do momentu az bysmy sie nie spotkaly haha. a powiem ci wiecej ze x lat temu poznalam sie z dziewczyna przez komunikator z twoich okolic, no troszke dalej, i sie raz do roku odwiedzamy, nasze dzieci sie znaja , jej corka byla pierwsza kolezanka dominika (bo sie poznalysmy za granica,a przy okazji wyszlo skad jestesmy i teraz kontynujemy znajomosc)
|
|
|
#2966 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A teraz idę spać. Dobrej nocy |
||
|
|
|
#2967 |
|
Wtajemniczenie
|
jejciu mamaoptymistka Ty masz Jasia
![]() Masz ta gasienice??? Fajna??? Mowisz o takiej kollorowej nie zawieszce? Tez sie nad nia zastanawiam i nad Krolikiem tez, ale nie moge krolika w UK kupic Aga_pe ale jak to zjezdza? Mamunia kupila slizgawke Norbertowi btw Antek uwielbia 'zjezdzac' na mojej nodzemamaoptymistka, Weredka ja chyba tez sie zaczne z wami, bo zaniedbalam ostatnio
|
#2968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Planuję w środę zważyć się rano i wieczorem, obmierzyć dokładnie, strzelić sobie kilka fotek w stroju i wszystko zapisać w zeszycie i działać (jeszcze obmyślam jak) i obserwować się raz w tygodniu i notować a raz w m-cu fotka w tym samym stroju. Potem napiszę książkę (żart)aga pe też mam taką koleżankę nawet dwie poznane na wyjeździe jedna z Rybnika a druga bliżej mnie mieszka mamy ze sobą super kontakt. Paulizia z Lamaze mam takie zabawki 1, 2, 3 No więc gąsienica to maskotka z pozytywką (wyprałam bo zapomniałam i nie działa) a tamte dwie to zawieszki. Jeszcze fajna jest Bananowa Anna z Tiny Love taka fajnie grzechoczą jej buty
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-08-29 o 23:26 |
|
|
|
|
#2969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli ma slizgawke, dokladnie
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadrobiłam. Chrzcimy Pszczołe w niedziele. Chrzciny robimy w domu na 21 osób (z nami), z tym, ze ja lube takie przygotowania, no i z gotowaniem pomoze mi teściowa. My robimy obiad (rosół, piersi w maślance, surówka z kapusty pekińskiej albo czerwonej i mizeria, potem deser - tort (kupny), sernik i bounty chyba i murzynka obiecała mi jedna ciotka - zrobie chyba jeszcze z kaszą manną na zimno i kolacja sałatka jarzynowa i z wędzonym kurczakiem, pomidory z mozzarellą, pieczony schab, karkówka, szynka, wiejska kiełbaska) i do domu ![]() Dla Agu mam juz prawie gotowy strój, kupiłam jej białą bawełnianą sukieneczke i sweterkowe bolerko i do tego białe rajstopki albo skarpetki i sandałki, jeszcze tylko opaske musze dokupić ![]() Co do rozszerzania diety dla mnie to czarna magia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

wybieram:

Mało tego, pisałam Wam przecież, ze Hancia o 7 się obudzi, zje butle, kładę Ją koło siebie w łóżku,ona się przytula i jeszcze z 1,5 h pokimamy. Ale potem już nie śpi cały dzień, tylko dwa razy po 15 min.

chyba nic jej nie będzie 
chyba nigdy nie wazyłam tyle co teraz 

a tam tylko jedna pora

jest mega plytka, w spacerowce on zjezdza w dol i nie wiem co ja zrobie.... faki dzisiaj lecialy jak go musialam nosic