|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
A powiedz mi, jak to jest rozlozone? Jedno spotkanie w tygodniu? Nie wiem, czy moglabym tak co chwila dojezdzac. Ciekawa jestem, czy nie ma jakis zajec "kompaktowych" )) Takich co trwaja krotko, ale intensywnie ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie...nie zrobie jej tego ![]() sama jeszcze nie wiem szkoda, ze nie ma imienia "Niespodzianka" ![]() Cytat:
sama nie wiem moze przesadzam albo to te hormony... wyc mi sie chce, ale nie chce smucic dzidzi...
|
|
#3692 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak to już jest, że niby dziecko nie planowane, a staje się dla nas najważniejszą osobą na świecie ![]() Cytat:
Mieliśmy zaproszenie z hotelu, w którym mieliśmy wesele Ale jakby tego nie było, to ja jestem taka, że nie czekałabym na zaproszenie od niego, tylko sama bym go zaprosiła Najważniejsze to spędzić razem miło wieczór i tutaj nieważne jest dla mnie kto kogo zaprosił Dziękuję ![]() Cytat:
Jak to którą świętować? OBIE ![]() Znowu wstałam rano, żeby Was nadrobić. Mam teraz koleżankę na przyuczeniu w pracy, więc nie mam możliwości poczytania Was w pracy... Ale zdradzę Wam, że fajna dziewczyna się trafiła i miło spędzam z nią czas Potem Wam resztę opiszę
|
||||
|
|
|
#3693 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
Mój mężuś o 6.30 wyjechał w delegację i mnie obudził. Zasnąć coś nie mogę.... aż dziwne u mnie. Pewnie o 10.00 spanie mnie "złapie" ![]() Cytat:
![]() Zakupiłam wczoraj na allegro poduchę/kojec Motherhood Już się doczekać nie mogę przesyłki!---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
Ja oczu bym nie mogła otworzyć Teraz też ledwo patrzę a jest już prawie 8.00....
|
|
#3694 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamusie
![]() Jaki miałam wczoraj fatalny dzień Po pracy odrazu padłam na łózko i spalam chyba z dwie godziny. Głowa mnie bolała okropnie razem z mdłościami. Az w końcu wieczorem nagle pobiegłam szybko do wc i wszystko zwróciłam, położyłam sie znowu na chwilkę i znowu bieg do wc Teraz wiem co przechodziłyście nie które w I trymestrze - meczące to strasznie, a miałam tylko jeden taki dzień, oby dzisiaj nie było powtórki Cytat:
Na prawdę maja korzystna ofertę tego femibionu ![]() Cytat:
Cytat:
nie stety póki co my z TZ nie mamy innego wyjścia. Musi na razie jeździć żeby jakieś fajne pieniążki zarobić. Bo mnie to pewnie zaraz po porodzie zwolnią i będę na zasiłku macierzyńskim. A wiadomo bąbelek troszkę kosztuje. Na szczęście wraca dość często do domku a pewnie jak dzidzia sie urodzi to będzie jeszcze częściej
|
|
#3695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musisz się trzymać w takim razie U mnie mąż wyjeżdża raz w miesiącu na 1 lub 2 dni, także nie jest to jakiś problem.Dlaczego mają Cię zwolnić po porodzie? Masz umowę na czas określony?
|
|
#3696 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Ja się przyłączam do klubu słomianych wdów. Mój TŻ wyjeżdża w poniedziałki o 5.30 a wraca w czwartki wieczorem. Ale to 4 dni pracy a 3 wolnego. Czasami to miło od siebie odpocząć.;P Jeszcze bym się poleniła , ale sąsiedzi mieszkający nad nami strasznie hałasują.... a ich prawie roczny synek przepłakał całą noc, wszystko słychać.... nie wspomnę już, że słychać nawet wibracje w przychodzących sms-ach;/ brrrr....
|
#3697 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć mamusie, nie było mnie u was chyba z 5 dni, nie udało mi się wszystkiego nadrobić , bo troche tego było! <18stron!!>
chociaż chyba nikt za mną nie tęsknił, to i tak napisze Wam co u mnie słychać ![]() z dzidzią ok, byłam w szpitalu na usg i mały albo mała rośnie w rodzinie narobili hałasu i krzyku, bo to na pewno chłopak, bo taki do tż-ta podobnypoza tym miałam imprezowy weekend - w sobote parapetówa, a w niedzielę reszta gości. sobotni upał mnie prawie wykończył, za to teraz dla odmiany rano 12 stopni i już czuje, że łapię przeziębienie kupiła sobie pierwszy ciuch ciążowy heh spódnice, bo powoli się nie dopinam w swoje rzeczy. w pracy tylko znajome patrzą czy już jestem gruba czy jeszcze nie ![]() udanego dnia!!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3698 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrzebuję większy, i to nie na zakupy, ale na moje pierdoły, które zawsze mam w torebce Nie bedę tego dźwigać na spacery A co, myslala, że zniknie na 2 tygodnie i się wytłumaczy zepsutym kompem Cytat:
Cytat:
W razie czego, wy się jakoś spotkanie a ja co? Wszędzie mam daleko ![]() Cytat:
Super, że z córcią wszystko ok ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
Cytat:
Kłótnie są w każdym związku, niestety Obyscie się szybko pogodzili Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3699 |
|
Zadomowienie
|
witam mamusie i caluje w brzusie
![]() wrocilam cieszycie sie??wstalam dzis szybciej zeby was nadrobic;p wczoraj bylam na egzaminie jutro wyniki mam nadzieje ze do przodu.. nad morzem bylo super ale tylko jeden dzien pogody;/ i opalenizny malo;/ ale podobno jak nie ma slonca to jest wiecej jodu;p ogolnie odoczelam troszke ![]() wczoraj dostalam probki ![]() nadrobilam was ale tylko do wlasnej wiadomosci;p bo w polowie zapomnialam;p buziaki
|
#3700 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
Mam nadzieję, że nie będzie padać, choć zapowiadali Cytat:
czy możesz mi podesłać linka do tego sprzedawcy?
|
|
|
#3701 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przez te kilka chwil zdalam sobie sprawe, jak juz nic nie znaczy dla mnie moje wlasne dobro w obliczu jakiegokolwiek zagrozenia mojej Dzidzi moje serducho bije w innym cialku Cytat:
![]() a poducha super !!! po co mi tz, jak mam taki kojec? ![]() ulula, sprawia, ze czlowiek budzi sie wypoczety, nic nie boli... no cudo Cytat:
Cytat:
juz sama nie wiem,czy to wina hormonow, czy jednak tz tez troche przesadza... ![]() nic to... Dzien dobry, Brzuchy. Milego dnia
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
moj komp jeszcze zajarzył
wiec do popołudnia (o ile nie zdechnie) to posiedzę z WAmi...a potem buuu zanudzę się bez kompa jak TZ w pracy będzie no ale cóż....czesc w ogole ![]() moje dziecko wczoraj wieczorem pierwszy raz swojego tatusia skopało
|
|
|
|
#3703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę szkoda mi tych dziewczyn, które tak przecierpiały cały pierwszy trymestr albo i dłużej ... Cytat:
Chociaż ja w sumie też słyszę co sąsiedzi robią na górze - ich dziecko doprowadza mnie czasmi mnie do szłu jak szura krzeslem po podlodze, że nie wspomnę o tym, że słychać nawet chlupanie wody w wannie jak sąsiad bierze kąpiel
|
|
|
#3704 |
|
Zadomowienie
|
jestem po wizycie dzieciaczek rośnie zdrowo ale nie chciał nam objawić swojej płci
![]() mój tż pierwszy raz widział maleństwo mówię wam tak szczęśliwych oczu to jeszcze nie widziałam ![]() jeśli chodzi o moje krwotoki z nosa które są na prawdę silne to gin kazał mi iść do lekarza rodzinnego bo on nie ma pojęcia co mi jest krew i ciśnienie w normie i strasznie się napaliłam na wózek coletto mateo czerwony tylko dla mnie za drogi trzeba będzie żebrać żeby teście dołożyli...
|
#3705 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za egzamin, daj znać jak poszło Cytat:
U mnie na zadoopiu to w ogóle 3 sklepy z wózkami sa Muszę sie przejechać do hurtowni w okolicach, może coś zobaczę ciekawego Ale ze zdjęć jakoś tak nie mam przekonania do niego, muszę obejrzeć na żywca To tym bardziej, powinniście spędzać dużo czasu razem, żeby zobaczyć co i jak, może to chwilowy kryzys ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#3706 |
|
Raczkowanie
|
NataliaM1103- na pajączki najlepszy jest krem z kasztana, ale jak już pękły to trudno będzie je zlikwidować, tylko laserowo się da. Krem je może troszkę zmniejszyć i zapobiegać powstawaniu nowych. Kup sobie, w aptece na pewno mają, bo ja kupowałam.
neska22- ale Ci zadzroszczę, tez bym chciała, żeby moje już kopało ![]() pearpearl- u mnie przez 3 miesiące tak hormony szalały, że sama ze sobą nie mogłam wytrzymać, ciągle ryczałam, miałam napady furii, złości, dostawałam szału z byle powodu. śmiałam się, a za chwilę płakałam. Myślałam, że to już nigdy nie minie...Wiedziałam, że to z mojej winy wybuchają awantury, a jednak nie potrafiłam nad tym zapanować. Potem hormony się unormowały i awantury jak ręką odjął. ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- O matko,z czego wy macie ściany - z kartonu? Chociaż ja w sumie też słyszę co sąsiedzi robią na górze - ich dziecko doprowadza mnie czasmi mnie do szłu jak szura krzeslem po podlodze, że nie wspomnę o tym, że słychać nawet chlupanie wody w wannie jak sąsiad bierze kąpiel Śmiej się śmiej,., a ja tu czasami wychodzę z siebie. Mieszkamy w domku, nad nami jest ta para z dzieckiem, a na strychu właściciele domu. Czasami to nawet właścicieli słychać!!!! Ale szukamy czegoś większego.... A z tego co piszesz, to masz chyba gorzej... jak my czasem leżymy w łóżku i słyszymy jak coś skrzypi nad nami to aż się boimy myśleć, co to może być.... hehehhehehehe chyba nawet nie chcę wiedzieć....
|
#3707 |
|
Raczkowanie
|
hejka
![]() filip nadal mnie olewa ![]() w poniedzialek ide na wizyte, ale raczej nie napisze, bo maz zabiera mi laptopa do naprawy, bo mu cos nie pasuje ![]() zaczynamy juz zbierac tytuly dziewczyny, ktore mysla o rozstepach - slyszalam, ze na to dobry jest olej kokosowy
|
#3708 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam Was !
AAaa nie mam netu od niedzieli i umieram z tego powodu.... Weszłam na chwile u Mamy... ![]() Nadrobiłam Was na szybko ale tyle piszecie że prawie nic nie pamiętam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Neska 22 matko współczuje tyle czasu bez netu chociaz ja w sumie tez nie wiem ile bede odcięta. trzymam za dzisejsza wizyte i koniecznie nam napisz SMS !! A na którą masz?Zazdraszczam wizyt bo ja ostatnia miałam 26.08 a następną 27.09 i 29.09 połowkowe wy tez macie tak rzadko te wizyty?? Lece jeszcze do klubu zajrzec
|
||
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkanie w bloku niestety ma to do siebie, że wszystko słychac
|
|
|
#3710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a czym sie rozni polowkowa wizyta od zwyklej polowkowe mam piatego, normalne szostego, no ale po co dwa razy
|
|
#3711 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego jeszcze tu siedze, chociaz juz nie raz chcialam spakowac manatki i pojechac do domu. Niestety, Dzidzia w brzuchu + ciezki bagaz + tulanie sie pociagiem/autobusem odpada. Martwi mnie, co bedzie pozniej, skoro juz teraz sa takie akcje. Ale pocieszam sie, ze byc moze musimy sie "dotrzec" ![]() Cytat:
Kurcze, tyle ze mnie sie wydaje, ze u mnie z hormonami tez juz spokoj... Po prostu tz czasem mnie dobija i nie potrafimy sie dogadac w zaden sposob. Rozczarowuje mnie... A moze to tylko moje odczucia, a tak naprawde to rzeczywiscie mi odbija przez te hormony? ![]() Szczerze, to wolalabym wersje z hormonami... Cytat:
to NA PEWNO ich dziecko skacze po lozku ![]() taka jego nocna, skoczna natura ![]() Neska, nie moge sie doczekac, kiedy moje skopie swojego. Moze sie wtedy opamieta ![]() Uska, trzymamy za egzamin, ale cos czuje w kosciach, ze bedzie dobrze ![]() Tak niesmialo zapytam, czy moge dostac linka do klubu?
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-08-30 o 10:15 |
||||
|
|
|
#3712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
Nie pozwalam A co do opinii na necie, to różnie może być, dlatego aż tak bardzo na nich nie chcę polegać
|
|
|
#3713 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W Pile mamy kilkoro przyjaciół ![]() A w Poznaniu będziemy dzisiaj - jedziemy do przyjaciółki w odwiedziny póki jeszcze nie ma roku szkolnego![]() I może przy okazji wlecimy do IKEI, bo już mamy kilka potrzeb np. cieplejsze kołdry i nowe pościele ![]() No i od razu byśmy obczaili meble i inne rzeczy dla bobo
|
|
#3714 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- http://allegro.pl/motherhood-kojec-p...786003854.htmlCytat:
Ale z pierwszej ręki wiadomości są najlepsze a ja na niektóre Twoje pytania nie znam odpowiedzi.Zaraz wyślę Ci priv nr telefonu ![]() Mam nadzieję, że ja również będę z tej poduchy zadowolona. Teraz trochę się męczę w nocy i czasami spać nie mogę. Może ona mi pomoże
|
|
#3715 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Połowkowe to samo usg przez brzuch na które mozną isc z mężem Aa i usg połowkowe nie wykonuje juz w swoim gabinecie, tylko takim spejcjalnym pomieszczeniu obok z lepszym sprzetem ![]() Myślałam, że po I trymestrze są częściej No nic jeszcze równe 4 tyg trzeba czekać
Edytowane przez natisska Czas edycji: 2011-08-30 o 10:28 |
|
|
|
|
#3716 | ||||
|
Zadomowienie
|
hej perełki
![]() zwolniłam sie z pracy dzisiaj wczesniej a wlwasciwie po 2 godzinach hihi boli mnie brzuch i nie mam zamiaru sie przemeczac :/ Wogóle znowu zblizami sie termin @ i znowu boli mnie podbrzusze czy to normalne?? czy to mozliwe zeby w 16t1d czuc ruchy?? bo mi wydaje ze cos tak bulgocze i tak jakby sie ruszało :/ chyba sobie wmawiam Cytat:
![]() Cytat:
jak jestem w Pl oczywiscie ![]() Cytat:
![]() i trzyma kciuki za wyniki ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
ja mam wizyty co 3 tygodnie i jestem z tego powodu zadowolona
![]() a z tż też mi się ostatnio nie układa ;/ są dni kiedy jest na prawdę cięzko on uważa żę już mnie nie pociąga i żę poświęcam mu za mało czasu a przecież widzimy się codziennie??? ehhh nie wiem co mam myśleć.... ile się czeka na wynik odczynu cambosa???
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2011-08-30 o 10:49 |
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Klaurencja czyli łączymy się w bólu jesli chodzi o kompy
![]() wizyta o 18.30 napiszę Wam sms a co do kartonowych scian to moja kolezanka z pracy kiedys przyszła do pracy srtasznie wściekła bo 2 piętra!!!!!!! nad nimi jedna para tak ostro dawała czadu ze az kkrzyki i jęki było słychac niezle....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

A dziewczynka to jakie imię w ogóle? 

Pewnie o 10.00 spanie mnie "złapie"
Teraz wiem co przechodziłyście nie które w I trymestrze - meczące to strasznie, a miałam tylko jeden taki dzień, oby dzisiaj nie było powtórki
to chyba naprawdę wezmę telefon i zacznę dzwonić i pytać
mi kazał gin tak brać, więc biorę 
U mnie mąż wyjeżdża raz w miesiącu na 1 lub 2 dni, także nie jest to jakiś problem.

Nie bedę tego dźwigać na spacery 

trzymam za dzisejsza wizyte i koniecznie nam napisz SMS !! A na którą masz?
klask i: