mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-30, 10:04   #2191
sozaa
Rozeznanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Glam, czyli co, sugerujesz aby sie jeszcze w jakieś dyby zaopatrzyć? Swoja drogą, wyobrazilam sobie jak wchodzę do sklepu dzieciecego, a tam oboj przwijaków i łóżeczek zestawy do unieruchamiania dziecka, takie jak do tortur Albo takie pasy do przywiazywania dziecka na przewijakach. Ale mam dzis czarny humor...
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:10   #2192
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Myszeczko a moze cie wlasne dziecko zaskoczy? i moze nie bedzie wcale tak zel jak to sobie wyobrazasz?
ja ci powiem ze pierwsze 1.5 roku Sonia byla ze mna prawie caly czas sama, bo tata ciagle w pracy i byla taka mamy coreczka ze do nikogo innego nawet na raczki nie chciala isc
wiec jak mialam wrocic do pracy to tez panikowalam ze beda cyrki a przeszlo zupelnie bezbolesnie- fakt ze zostaje z moja mama ale biorac pod uwage fakt ze wczesniej nigdy z nikim nie zostawala to ja sie nastawialam na dramat. a okazalo sie ze dziecko szczesliwe i sobie bez mamy radzi

i w ogole jak dotad wszystkei takie sytuacje gdzie ja sie nastawialam na szok i tragedie (odstawienie od piersi, smoczek, moj powrot do pracy)- przeszly bezbolesnie a ja sie nastawialam na straszliwe przejscia

trzymam kciuki w kazdym razie zeby nie bylo tak zle jak sobie wyobrazasz

i w ogole czesc wszystkim

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

no to ja sie szczegolnie serdecznie witam ja tez blizniakow sie spodziewam i tez niby w grudniu- tzn termin z @ wychodzi na 6-7 ale wiadomo ze u nas to moze byc roznie...z tym ze u mnie to raczej 2 chlopcow jest...ale ciagle jeszcze licze na to ze jeden siurek odpadl
pisz cos wiecej, jak tam sie czujesz, jak znosisz ciaze i czy tez jestes juz taka wielka? ja mam brzuch jak do porodu w pierwszej ciazy
ja poki co czuje sie swietnie, nadal pracuje, jutro zaczynamy 7 miesiac

Oj była bym bardzo zadowolona z tego chociaż każdy kto z rodziny każdy mówi że będzie ciezko, ale damy rade kciukaski beda na 100% potrzebne

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
witam mamusie i brzusie

znalazłam fajną opcje, może któraś z Was będzie zainteresowana: http://www.mydeal.pl/lodz/deal/3023/

oraz któraś pisała o pomyśle na prezent rocznicowy (jest opcja dojazdu): http://okazik.pl//lodz/deal/199-z%C5...4c%C3%B3w-w-fp!

jesli chodzi o wstawanie w nocy, na szczęście nie mam tego problemu, natomiast parenaście razy budze się żeby się przekręcić i żeby nie zasnąć na plecach i rano wstaje taka kołowata, bo sie powybudzałąm po nocy

tżet podrzucił mi o 6.20 ciuszki... podobno od kumpeli jakiejś dostał, co po 2ch dziewczynkach miała... narzekać nie będe, choc 1/3 podziurawiona, ze 2 sztuki są na tyle ładne że zostawie, może mama zaceruje jakoś... sporo większych 68 i 74, pare mniejszych... 1/2 z tego co została z plamami że hey, ale wrzuce dzis do prania i co nie zejdzie to sruuu :P
jedyne co mnie baaaaardzo zastanawia, że 90% to ciuszki niebieskie z samochodzikami, ufo i kolejkami.... dziwnie jak na dziewczynki :P moze to jego mama dała i wstydzi sie powiedzieć ... musze to zbadać :P przez ciekawość :P

jasne, witaj super ze masz od razu parke.... to Twoja 1wsza ciaza???? napisz cos wiecej o sobie ....

Witaminka, wybadaj sprawe tez bym tego tak nie pozostawiła

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
no rozmbawiłaś mnie swoja opowieścią) nie pierwszy raz

ciesz sie i korzystaj z tego.mi mama powiedział bym się teraz wysypiała-na co się trochę wkurzyłam-bo chciałabym być wyspana,ale jak:c onfused: jak tyle razy wstaję

to przykre,że ludzie nie potrafią uszanować czyichś zreczy...może myśleli,że ubranka nie będą Wam potrzebne??

pije kawkę-ciekawe czy się obudzę...rozpuszczalną co prawda i to z dużą ilością mleka

dziewczyny-w co będziecie pakowały torbę do szpitala??czy w jedną torbę swoje rzeczy i dla dziecka??bo ja tak myślę by oddzielnie spakować żeby sobei bałaganu nie zorbić,a mam tylko jedną nie za dużą torbę-akurat na moje rzeczy

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

aaa,w nerkach kamienie-nie wiem o jakich złogach ja myślałam:brzydal :
to akurat dużo osób może mieć nawet nie wiedząc-oj ból niesamowity przy tym jest....

no o tym zapomiałam,że budze się też dodatkowo żeby się przewrócić ...wbrew pozorom to ja się chyba wyspię dopiero po porodzie...mi wystarczy tak raz na 3-4 dni się wyspać,a w ciazy to mówię Wam chyba ze 3-4 razy się wyspałam tak na prawdę

fajna jest ta muzyczka z reklamy Kinder bueno(choć wafelka nie lubie bo za słodki jest)ciekawe czy to fragment piosenki jakiejś?

No właśnie też sie nad tym zastanawiam .
Jakbym miała dwie fajne skromne mniejsze to bym w 2 napewno osobno spakowała, ale chyba będe musiała spakowac w walizke 1 bo nie mam za bardzo w co :/

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:18   #2193
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Witam ja i witam nowe mamusie

Dziś mi się śniła moja niunia sen bardzo fajny
Dziewczyny co sądzicie o tym wózku http://allegro.pl/nowosc-wozek-vario...785719583.html z X-Landera musimy zrezygnować, bo okazało się że tyle kasiorki teraz nie mamy i właśnie nad tym się zastanawiamy.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:21   #2194
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Glam, czyli co, sugerujesz aby sie jeszcze w jakieś dyby zaopatrzyć? Swoja drogą, wyobrazilam sobie jak wchodzę do sklepu dzieciecego, a tam oboj przwijaków i łóżeczek zestawy do unieruchamiania dziecka, takie jak do tortur Albo takie pasy do przywiazywania dziecka na przewijakach. Ale mam dzis czarny humor...
oj czarny humor czarny
pamiętam jak takiego około 8 miesięcznego syna siostry pomagała utrzymać jak trzeba było inhalację mu zrobić-Boże co za płacz była ile siły było potrzebabidulka szkoda było,ale cóż,jak mus to mus

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:26   #2195
Anusiak 83
Raczkowanie

Witam mamusie

Wczoraj powrócił do mnie "koszmar" I trymestru i miałam mega później miałam wrażenie, że brzuch mam twardy i się denerwowałam... Ale na szczęście synek mnie skopał żebym wiedziała że jest cały i zdrowy

Wyjątkowo obudziałam się dziś w nocy koło 4 i nie mogłam do 6 usnąć, a na 7 budzik nastawiony... Normalnie śpię jak zabita całą noc

gosiaczek
trzymaj się dzielnie i szybko do nas wracaj

co do soli do noska - nam polecała dla maluszka nie w sprayu, szczególnie na sam początek, tylko taką w plastikowej buteleczce, żeby kilka kropel wpuścić do noska i główkę do dołu opuścić, dopiero potem fridę

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
dziewczyny piszecie o czyszczeniu nosków fridą a co myślicie o "katarku" co się montuje do odkurzacza?
ja już kiedyś o tym pisałam, ja bym tego swojemu dziecku nie kupiła

Cytat:
Napisane przez Agitekk Pokaż wiadomość
Witam! Mogę do Was dołączyć? Jestem mamusią grudniową Spodziewam się bliźniąt, parki - Piotruś i Bianka.
witaj napisz coś więcej o sobie
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:27   #2196
truscafka
Zadomowienie

Dzień doberek! Już po glukozie uuuuffff
Kurcze lubię słodkie rzeczy ale to już było przegięcie piłąm bez cytryny, teraz tylko czekać na wyniki

zaraz zmykam do pracy a potem do Pana doktora na wizytę idę do neigo pierwszy raz zobaczymy co mi naopowiada mam nadzieję że za te 200 zł za 10 min. to sporo hehhe , poproszę o mocne kciukasy!

Któraś z dziewczyn pytała mnie wczoraj jak projekt wnętrza a ja już nie miałam siły odpisać... projekt świetny, na razie mamy tylko rzuty górne tj takie jakby rozmieszczenie mebli i całej reszty zawarte w 3 koncepcjach. Mamy sobie wybrać jedną i później będziemy już pracowac nad szczegółami. Najbardziej zadowolona jestem z kuchni bo będę mieć"wyspę" a myslałam ze kształt pomieszczenia przeznaczonego na kuchnię na to nie pozwala. JUż się cieszę że zatrudniłam projektanta wnętrz bo w życiu bym nie wpadła na te pomysły co on.

WITAM SERDECZNIE NOWE MAMCIE!

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0

Edytowane przez truscafka
Czas edycji: 2011-08-30 o 10:28
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:30   #2197
muffinka90
Zakorzenienie

Dzień dobry nawet się wyspałam dzisiaj teraz tańczy mi brzuch

sozaa ja też się zastanawiam czy ten jej mądry synuś ma coś z oczami czy jak, że nie zauważył tego.. bo on to z takich nadgorliwców jest, więc tym bardziej dziwne

natalia witaj z powrotem

Ooo, Agitek się pojawiła witaj ponownie

matko, piszecie i piszecie, co nadrobie ostatnią strone to następna wyskakuje

truskafka

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:31   #2198
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość

Dziewczyny co sądzicie o tym wózku http://allegro.pl/nowosc-wozek-vario...785719583.html z X-Landera musimy zrezygnować, bo okazało się że tyle kasiorki teraz nie mamy i właśnie nad tym się zastanawiamy.

mnie baaardzo się podoba

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:35   #2199
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
taaak takie pasy jak wna filmach w szpitalach psychiatrycznych
ale serio nie tylko ja na to narzekalam ale mamusie rowiesnikow SOni tez...niby radza zeby zabawic czyms tam i dziecko bedzie lezalo...coz na moja niunie to nie dzialalo i nieraz mialam ochote ja zwiazac
najgorsze jak np caly tylek usrany a maluch ci z przewijaka noge daje na posciel...bo oczywiscie przy takiej wiercipiecie przewijanie na przewijaku za niebezpieczne bylo wiec kladlam ta mate na lozku

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
oj czarny humor czarny
pamiętam jak takiego około 8 miesięcznego syna siostry pomagała utrzymać jak trzeba było inhalację mu zrobić-Boże co za płacz była ile siły było potrzebabidulka szkoda było,ale cóż,jak mus to mus
dajcie spokoj jak ostatnio z moja prawie 2latka bylysmy w szpitalu- to wtedy co musiala byc cewnikowana- to 6 osob asystowalo...po jednej na kazda reke, jedna do glowy i reszty ciala i jedna zakladala cewnik...bo to taki glupi wiek ze nie przetlumaczysz, dziecko sie wyrywa a jest na tyle silne ze utrzymac to juz w ogole koszmarek

ale jaja - znalazlam na stronie miasta ogloszenia o ubrankach dla maluszkow uzywanych, sliczne ciuszki po 1 dziecku- zglosilam sie i sie okazalo ze to moja kolezanka z klasy z podstawowki z checia sie z nia spotkam no i ciuszki odkupie

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
mnie baaardzo się podoba
tez mi sie podoba, zwlaszcza bialy i zolty
Stary 2011-08-30, 10:35   #2200
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość

ja mam ambitny plan spakować się w jedną. Ale z rzeczy dla dziecka mam wziąśc tylko pampersy, chusteczki nawilżane i niedrapki. Ubranka zapakuje osobno i mąz mi je przywiezie przy wypisie - położna odradzała brac je odrazu ze sobą, chodziło o bakterie szpitalne.

no pewnie tak, ale jak się już wie to się żyje jak na tykającej bombie nigdy nie wiadomo kiedy wybuchnie. A ból ponoć gorszy od porodowego, porównania jeszcze nie mam, ale już mi to kilka dziewczyn co "przeżyło" jedno i drugie potwierdzało
Ja będę brała torbę dla siebie a w domu w osobnej, przecież to nie musi być nic wielkiego zostawię spakowane rzeczy dla dziecka, tak, zeby tż mógł ją zabrać i po nas przyjechać. Muszę sie dopytać w szpitalu bo z tego co wiem to nie trzeba mieć swoich rzeczy na czas pobytu, no a jak zajdzie taka potrzeba to będę musiała zabrać drugą torbę, ale to myślę ze też mi ją tż dowiezie już jak urodzę

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:37   #2201
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
mnie baaardzo się podoba
No mi też. Chyba się na niego zdecydujemy cena też nie duża. Mam nadzieję że wózek będzie naprawdę dobry nie jakieś dziadzostwo

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Stary 2011-08-30, 10:37   #2202
glamourous
Zakorzenienie

Truscafka kciukasy mocne ja tez mam dzis ginka ale po poludniu
glukoza wstretna ale do przezycia
Stary 2011-08-30, 10:39   #2203
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

tuszka male dzieci czesto zasypiaja przy dzwiekach odkurzacza badz puszczanej wody z kranu;D

co do ciuszkow glam ja nie odzyskalam NIC!
Stojaka do wanienki, no nic nic nic, ani jednego mi nie oddaly "kolezanki"mimo ze juz prosilam, jedna sie wyprowadzila do Anglii i ma w nosie a druga w ogole zero kontaktu-ZERO.
Jedna dostala grzechotki wszystkie, ciuszki, lezaczek lacznie 6 workow , druga 4 wory...no comments. Czlowiek za glupi i za dobry byl....

u mnie w szpitalu dla malej musze miec pieluchy, oliwke, chusteczki, ciuchow nie, dopiero w dzien wyjscia zaklada sie "nasze" a takto w tych obrzydlistwach chodzi, ale tez chodzi tu i o bakterie i o to ze te ciuszki sa prane razem i bylyby potem nie do odzyskania.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:39   #2204
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dziewczyny w TESCO od 1 wrzesnia będą pampersy activ baby za 99 zł przeliczeniowo wychodza 54gr za sztuke takze sie OPŁACA !!!!

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-08-30, 10:41   #2205
Darusiaaaa
Zakorzenienie

duzej torby w spzitalu wcale nie mialam, kosmetyki te malutkie z rossmana kupilam, wiec zaero miejsca zajely....reczniki, sztusce, koszule ....majtki, podklady...
A.Camus
Stary 2011-08-30, 10:42   #2206
marejta
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo fajny

A zapomniałam WITAM NOWE MAMUSIE

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:43   #2207
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
No mi też. Chyba się na niego zdecydujemy cena też nie duża. Mam nadzieję że wózek będzie naprawdę dobry nie jakieś dziadzostwo
a masz mozliwosc obejrzenia gdzies na zywo?

dziewczynki jeszcze chcialam tylko podzielic sie swoja opinia a propos kosmetykow na rozstepy- otoz moim zdaniem nic nie pobije tego olejku w sprayu z ROCa. i dziala (przynajmniej poki co mi nic nie wylazlo) i lekko sie wchlania
dostalam wczoraj olejek Eucerin- ale jest strasznie tlusty i po posmarowaniu zostawia taki film, ciuchy brudzi. chociaz pachnie ladnie
maslo do brzucha Palmers- geste jak pasta do butow, ciezko rozsmarowac, chyba bede je tylko na noc uzywac. zapach mi sie nie podoba, natomiast jak sie posmarowalam to zaraz siostra- co tak ladnie pachnie?
potem weszla do pokoju mama i o samo pytanie zadala
mialam jeszcze krem na rozstepy z ziai, bielenda sexy mama i olejek z rossmana i z czystym sumieniem polecam tego ROCa, jest niedrogi ale z tych kosmetykow co do tej pory stosowalam- najlepszy
Stary 2011-08-30, 10:45   #2208
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a u nas tesco otwieraja w listopadzie....
zlosliwosc...

ja tez dzisiaj do ginki, miedzy 11 a 12
A.Camus
Stary 2011-08-30, 10:45   #2209
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
tuszka male dzieci czesto zasypiaja przy dzwiekach odkurzacza badz puszczanej wody z kranu;D

Stojaka do wanienki, no nic nic nic, ani jednego mi nie oddaly "kolezanki"mimo ze juz prosilam, jedna sie wyprowadzila do Anglii i ma w nosie a druga w ogole zero kontaktu-ZERO.
Jedna dostala grzechotki wszystkie, ciuszki, lezaczek lacznie 6 workow , druga 4 wory...no comments. Czlowiek za glupi i za dobry byl....

u mnie w szpitalu dla malej musze miec pieluchy, oliwke, chusteczki, ciuchow nie, dopiero w dzien wyjscia zaklada sie "nasze" a takto w tych obrzydlistwach chodzi, ale tez chodzi tu i o bakterie i o to ze te ciuszki sa prane razem i bylyby potem nie do odzyskania.

Koleżanki normalnie do odstrzału
U Nas swoje jak masz ubranka to sobie sama je pierzesz tzn zabierasz do domu do prania, a wiadomo że Ty sama nie wypierzesz to tzreba zabrac na tyle żeby starczyły a jak nie to TZ musi dowieśc, u ans w szpitalu tez sa brzydkie czasem i nawet potargane

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-08-30, 10:47   #2210
Darusiaaaa
Zakorzenienie

joamic fajny wozeczek!

iii ja tez witam mamusie nowe
A.Camus
Stary 2011-08-30, 10:47   #2211
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
a masz mozliwosc obejrzenia gdzies na zywo?
siedziba firmy jest koło Płocka a tylko oni sprzedają ten wózek

Stary 2011-08-30, 10:48   #2212
Darusiaaaa
Zakorzenienie

myszeczka u nas tak samo, fatalne te ubranka no i to dziecko takie zawiniete, ja swoja od razu odwinelam i powiedzialam zeby sobie to gdzies wsadzily
A.Camus
Stary 2011-08-30, 10:48   #2213
goldika
Zakorzenienie

hej
kurcze cos mi net nawala a transfer jeszcze mam teoretycznie wiec nie bede sie udzielac za bardzo tylko podczytywac. Jerryyy ale wczoraj stron zapisalysmy nadrobilam wszystko.

Net mi nawala wiec nie odpisze na kazdego postan na ktorego chcialam.

Witam nowe mamusie

Jaomic mi sie bardzo wozeczek podboa

wiecej nie pisze bo net mi na to nie pozwala
milego dnia.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:52   #2214
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
te uzywane od ciotki Tz w czesci maja metki, a czesc nie. Wiec niestety to rozwiazanie u nas sie nie sprawdzi :/

a przecigniecie nitki przez metki to tez srednio bo nie wszystkie moje maja metki
no to po wewnętrznym szwie proponuję
Stary 2011-08-30, 10:56   #2215
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
no to po wewnętrznym szwie proponuję
albo jak pisalam- albo zdjecia zrobic swoich albo tych "dostanych" i liste a potem wg tego oddawac
Stary 2011-08-30, 11:01   #2216
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
hej
kurcze cos mi net nawala a transfer jeszcze mam teoretycznie wiec nie bede sie udzielac za bardzo tylko podczytywac. Jerryyy ale wczoraj stron zapisalysmy nadrobilam wszystko.

Net mi nawala wiec nie odpisze na kazdego postan na ktorego chcialam.

Witam nowe mamusie

Jaomic mi sie bardzo wozeczek podboa

wiecej nie pisze bo net mi na to nie pozwala
milego dnia.

Współczuje :/

Co do ubranek to dobrze juz ktoś tu pisał żeby zdjecia robić Moja szwagierka tak robiła jak brała od nas

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-08-30, 11:07   #2217
glamourous
Zakorzenienie

to ja pisalam Myszeczko
Stary 2011-08-30, 11:09   #2218
tuszka
Raczkowanie

Cześć Mamuśki
A nowe Mamuśki w szczególności witam

Zjadłam śniadanie i siedzi mi ono w gardle ;/ fuuu...
Franek dzisiaj całą noc skakał mi w brzuchu, aż mnie obudził skubaniutki i zasnąć nie mogłam, bo tak skakał i się rozpychał. Ale dobrze, niech maluch ćwiczy

Cytat:

dziewczynki jeszcze chcialam tylko podzielic sie swoja opinia a propos kosmetykow na rozstepy- otoz moim zdaniem nic nie pobije tego olejku w sprayu z ROCa. i dziala (przynajmniej poki co mi nic nie wylazlo) i lekko sie wchlania
dostalam wczoraj olejek Eucerin- ale jest strasznie tlusty i po posmarowaniu zostawia taki film, ciuchy brudzi. chociaz pachnie ladnie
maslo do brzucha Palmers- geste jak pasta do butow, ciezko rozsmarowac, chyba bede je tylko na noc uzywac. zapach mi sie nie podoba, natomiast jak sie posmarowalam to zaraz siostra- co tak ladnie pachnie?
potem weszla do pokoju mama i o samo pytanie zadala
mialam jeszcze krem na rozstepy z ziai, bielenda sexy mama i olejek z rossmana i z czystym sumieniem polecam tego ROCa, jest niedrogi ale z tych kosmetykow co do tej pory stosowalam- najlepszy
Glam, prześlesz linka do tego olejku z ROC'a? Ja póki co stosuję krem Pharmaceria, czasami oliwkę z Rossmanna Baby Dream i szorstką rękawicę do masażu.
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 11:14   #2219
Jagooda_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
dzień dobry

byłam prywatnie na usg i potwierdzone-dziewczynka
mamy straszny problem z imieniem teraz nam wpadło ze moż "Sabina" co myslicie o takim imieniu?
gratuluję córeczki, a co do imienia to ja mam niestety złe skojarzenia z taką jedną agentką Sabiną, ale to Wam ma się podobać a nie nam

Cytat:
powiem tak dziewczynki- te z was ktore nie maja jeszcze takich doswiadczen za soba to moga sobie nie zdawac sprawy ale na pewnym etapie rozwoju maluch najprostsze czynnosci zamienjaja sie w orke na ugorze...

taki polroczny - 8 miesieczny maluch potrafi sie tak wiercic przy przewijaniu ze pieluche sie zmienia 20 minut
to samo z odessaniem gili z noska...moja miala katar chyba kolo 8-9 miesieca, naprawde nielatwo wyczyscic nos, maluch sie wije i wykreca na wszystkie strony, z rak wyrywa ta fride, nosek zaslania- i wez tu czlowieki badz madry jakby sie przydaly 2 rece do przytrzymania malucha w miejscu, dwie to unieruchomienia raczek, jescze 1 co najmniej do obslugi tego aspiratorka. nie widze tu jedzcze mozliwosci wlaczania odkurzacz a

ja w kazdym razie ten okres jak dziecko potrafi sie obrocic i odpelzac w swoja strone wspominam dosc ciezko to juz latwiej sie noworodkiem zajmowac ktory jest caly zdany na twoja opieke
no ostatnio miałam okazję przewijać prawie 6msc dziewczynkę i normalnie jak tylko zdjęłam jej pieluchę to bach na brzuch i zaczęło się kręcenie i wiercenie na rożne strony świata. Ja jeszcze nie wprawiona, więc ślamazarnie mi to szło, ale wreszcie się udało. Dobrze, ze było tylko siku, bo inaczej obydwie byłybyśmy całe w g..... No własnie zostałam pocieszona, ze noworodek nigdzie nie ucieka i można spokojnie zmienić pieluchę.

Cytat:

wózek mi się wizulanie podoba

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w TESCO od 1 wrzesnia będą pampersy activ baby za 99 zł przeliczeniowo wychodza 54gr za sztuke takze sie OPŁACA !!!!
a ja widziałam w gazetce, ze w realu bedzie promocja(31.08-13.09) pampersów active baby - 2 x jumbopack 84,95zł i dla tego najmniejszego rozmiaru wychodzi 0,45zł/szt.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

przykre, człowiek chciał pomóc podzielił się tym co ma a teraz mają go w nosie. Chyba Twoje znajome stosują drugą część tego powiedzenia: "Dobry zwyczaj nie pożyczaj, jeszcze lepszy nie oddawaj"

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 11:18   #2220
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość

Glam, prześlesz linka do tego olejku z ROC'a? Ja póki co stosuję krem Pharmaceria, czasami oliwkę z Rossmanna Baby Dream i szorstką rękawicę do masażu.
http://allegro.pl/roc-maternity-olej...788038259.html

bylo ich wiecej na allegro a teraz tylko jeden

a ja mialam sporo takich mini tubeczek z pharmaceris i musteli- zawsze mi gin daje, ale jednak uwazam ze ten produkt jest najlepszy bo taki leciutki i sie super wchlania. jakos wole olejki niz kremy- chociaz zzwyczaj tak robie ze ten olejek na dzien a tlusty krem na noc
wlasnie ta oliwke z babydream tez mam i tez taka tlusta jest... ten eucerin troszke mniej ale oba brudza ciuszki a ten ROC nie, mozna psiknac - super sie rozprowadza- i od razu ubierac

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości