Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 23:29   #3691
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Pewnie, że tak. Nawet się nie pytają gdzie chcesz rodzić. Mają dwie godziny: 17-19 i 19-21. Jedna godzina "wykładów", druga gimnastyki. Trzeba mieć dowód osobisty i zgodę/skierowanie od swojego prowadzącego gina. Szkoła zaczyna się już od września, ale ja dopiero na październik się zapisałam, bo wrzesień jest za wcześnie. Tak od 20 tygodnia przyjmują
Najlepiej zadzwonić, ta Pani wszystko powie
Hm...to moze warto by sie nad tym zastanowic. Tylko dla mnie od wrzesnia to tez za wczesnie.
A powiedz mi, jak to jest rozlozone? Jedno spotkanie w tygodniu? Nie wiem, czy moglabym tak co chwila dojezdzac. Ciekawa jestem, czy nie ma jakis zajec "kompaktowych" )) Takich co trwaja krotko, ale intensywnie

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
no powiem tylko tyle ze siłami natury, opowieśc o "grzmoceniu" raczej ominę
to straci najlepsze

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
dokładnie tak jest
No ale wolę nie ryzykować, żeby nie był nosicielem, bo potem co chwila będę latać do gina przeboleję teraz jak przyjedzie to będę po kuracji, więc.......
wiec strach sie bac, co to bedzie sie dzialo
Cytat:
Napisane przez Agatek
Oj tżcik wyrywny już teraz jest to przekaże komu trzeba... A dziewczynka to jakie imię w ogóle?
Jasia...
nie...nie zrobie jej tego
sama jeszcze nie wiem
szkoda, ze nie ma imienia "Niespodzianka"

Cytat:
Napisane przez Agatek
ojj często tak było u nas... znam ten ból ale mój to tak: wygada się, poboczy z 2 h i przechodzi mu jak ręką odjął i uważa, że wszystko jest ok!!
boje sie, ze my "kochamy sie bardziej", jak jestesmy daleko od siebie
sama nie wiem
moze przesadzam
albo to te hormony...
wyc mi sie chce, ale nie chce smucic dzidzi...

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 05:46   #3692
kropeczka1984
Rozeznanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
kropeczka1984 ale fajnie.... aż się rozmarzyłam przy okazji gratuluje rocznicy i zycze wszystkiego co najlepsze z tej okazji
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
zdalam sobie sprawe, jak bardzo pragne zdrowia tego dziecka, pomimo iz ani przez chwilke go nie planowalam, a jak sie dowiedzialam o ciazy, to przeplakalam ze strachu niejedna noc...
Dziękuję za życzenia
Tak to już jest, że niby dziecko nie planowane, a staje się dla nas najważniejszą osobą na świecie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
kropeczka1984 alleee fajna rocznica, może kiedyś się doczekam aż tż zaprosi mnie na kolację
Mój Tż nie zaprosił mnie na kolację Mieliśmy zaproszenie z hotelu, w którym mieliśmy wesele Ale jakby tego nie było, to ja jestem taka, że nie czekałabym na zaproszenie od niego, tylko sama bym go zaprosiła Najważniejsze to spędzić razem miło wieczór i tutaj nieważne jest dla mnie kto kogo zaprosił

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Fajna rocznica I wszystkiego najlepszego z tej okazji
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość

Kropeczka1984 gratulacje rocznicy i tak miło spędzonego dnia.
My mamy dwie rocznice i teraz pytanie którą świętować?
Dziękuję Jak to którą świętować? OBIE

Znowu wstałam rano, żeby Was nadrobić. Mam teraz koleżankę na przyuczeniu w pracy, więc nie mam możliwości poczytania Was w pracy... Ale zdradzę Wam, że fajna dziewczyna się trafiła i miło spędzam z nią czas Potem Wam resztę opiszę
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 07:43   #3693
tygrysia
Rozeznanie

Witam z rana Mój mężuś o 6.30 wyjechał w delegację i mnie obudził. Zasnąć coś nie mogę.... aż dziwne u mnie. Pewnie o 10.00 spanie mnie "złapie"

Cytat:
Hm...to moze warto by sie nad tym zastanowic. Tylko dla mnie od wrzesnia to tez za wczesnie.
A powiedz mi, jak to jest rozlozone? Jedno spotkanie w tygodniu? Nie wiem, czy moglabym tak co chwila dojezdzac. Ciekawa jestem, czy nie ma jakis zajec "kompaktowych" )) Takich co trwaja krotko, ale intensywnie
Z tego co wiem to co miesiąc zaczyna się nowa grupa. Jak chcesz to podam Ci na priv telefon do tej Pani i o wszystko się wypytasz?

Zakupiłam wczoraj na allegro poduchę/kojec Motherhood Już się doczekać nie mogę przesyłki!

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Znowu wstałam rano, żeby Was nadrobić. Mam teraz koleżankę na przyuczeniu w pracy, więc nie mam możliwości poczytania Was w pracy... Ale zdradzę Wam, że fajna dziewczyna się trafiła i miło spędzam z nią czas Potem Wam resztę opiszę
Kropeczka, nie no o 5.40 już nie spać? Ja oczu bym nie mogła otworzyć Teraz też ledwo patrzę a jest już prawie 8.00....
Stary 2011-08-30, 08:07   #3694
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cześć mamusie

Jaki miałam wczoraj fatalny dzień Po pracy odrazu padłam na łózko i spalam chyba z dwie godziny. Głowa mnie bolała okropnie razem z mdłościami. Az w końcu wieczorem nagle pobiegłam szybko do wc i wszystko zwróciłam, położyłam sie znowu na chwilkę i znowu bieg do wc Teraz wiem co przechodziłyście nie które w I trymestrze - meczące to strasznie, a miałam tylko jeden taki dzień, oby dzisiaj nie było powtórki

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Przyszły do mnie dzisiaj próbko johnson's a już o tym zapomniałam

ultraradiola
a to jest jakaś sieciowa apteka???
Apteka Rodzinna nie wiem czy to jakaś większa siec czy jak Na prawdę maja korzystna ofertę tego femibionu

Cytat:
No ja też za opakowanie dawałam 70 zł- w aptece gdzie najtaniej i spotykałam się z częstymi promocjami a Ty normalnie w aptece 57 zł, wrr, aż mnie ściska to chyba naprawdę wezmę telefon i zacznę dzwonić i pytać

mi kazał gin tak brać, więc biorę wydaje mi się, że im droższe, tym mają więcej w składzie
No ja tez w innych aptekach widziałam Femibion za ponad 70 zł no masakra. W tej aptece co teraz kupuje mam dwa opakowania za ta cenę. Zresztą w mojej okolicy mówi sie ze to najtańsza apteka i ze zdarzają sie na prawdę super okazje.

Cytat:
Co Oni tak wyjeżdżają. Mój mąż też jutro wyjeżdża w delegację. Na szczęście tylko na 2 dni, to jakiś przeżyję
Taka praca nie stety póki co my z TZ nie mamy innego wyjścia. Musi na razie jeździć żeby jakieś fajne pieniążki zarobić. Bo mnie to pewnie zaraz po porodzie zwolnią i będę na zasiłku macierzyńskim. A wiadomo bąbelek troszkę kosztuje. Na szczęście wraca dość często do domku a pewnie jak dzidzia sie urodzi to będzie jeszcze częściej

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 08:35   #3695
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Taka praca nie stety póki co my z TZ nie mamy innego wyjścia. Musi na razie jeździć żeby jakieś fajne pieniążki zarobić. Bo mnie to pewnie zaraz po porodzie zwolnią i będę na zasiłku macierzyńskim. A wiadomo bąbelek troszkę kosztuje. Na szczęście wraca dość często do domku a pewnie jak dzidzia sie urodzi to będzie jeszcze częściej

Musisz się trzymać w takim razie U mnie mąż wyjeżdża raz w miesiącu na 1 lub 2 dni, także nie jest to jakiś problem.
Dlaczego mają Cię zwolnić po porodzie? Masz umowę na czas określony?
Stary 2011-08-30, 08:48   #3696
sylwia_87
Raczkowanie

GG do sylwia_87 Send a message via Skype™ to sylwia_87

Dzień dobry
Ja się przyłączam do klubu słomianych wdów. Mój TŻ wyjeżdża w poniedziałki o 5.30 a wraca w czwartki wieczorem. Ale to 4 dni pracy a 3 wolnego. Czasami to miło od siebie odpocząć.;P
Jeszcze bym się poleniła , ale sąsiedzi mieszkający nad nami strasznie hałasują.... a ich prawie roczny synek przepłakał całą noc, wszystko słychać.... nie wspomnę już, że słychać nawet wibracje w przychodzących sms-ach;/ brrrr....

http://www.suwaczki.com/tickers/gann9jcgw8mxzmtn.png

sylwia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 08:52   #3697
bybella
Wtajemniczenie

cześć mamusie, nie było mnie u was chyba z 5 dni, nie udało mi się wszystkiego nadrobić , bo troche tego było! <18stron!!>

chociaż chyba nikt za mną nie tęsknił, to i tak napisze Wam co u mnie słychać

z dzidzią ok, byłam w szpitalu na usg i mały albo mała rośnie w rodzinie narobili hałasu i krzyku, bo to na pewno chłopak, bo taki do tż-ta podobny
poza tym miałam imprezowy weekend - w sobote parapetówa, a w niedzielę reszta gości. sobotni upał mnie prawie wykończył, za to teraz dla odmiany rano 12 stopni i już czuje, że łapię przeziębienie
kupiła sobie pierwszy ciuch ciążowy heh spódnice, bo powoli się nie dopinam w swoje rzeczy. w pracy tylko znajome patrzą czy już jestem gruba czy jeszcze nie
udanego dnia!!
Stary 2011-08-30, 09:19   #3698
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
i ten atlantic wydawał mi sie najwiekszy wlasnie. tzn mowie o gondoli moim zdaniem to priorytet zeby byla duza bo dla zimowego dziecka poprostu moze byc ciasno

wypasione najwieksze wózki to roan marita, wizualnie mi sie nie widzi przede wszystkim spacerówka, ale fajny mięciuki duzy i nie drogi
Mnie w Roan Marcie nie podoba się ten metalowy koszyk na dole
Potrzebuję większy, i to nie na zakupy, ale na moje pierdoły, które zawsze mam w torebce Nie bedę tego dźwigać na spacery

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Agawoo dobree widac wyraznie
A co, myslala, że zniknie na 2 tygodnie i się wytłumaczy zepsutym kompem

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
Tu w Uk wiekszosc jest z miejszymi kółkami tu jest z nowu wazne zeby były lekkie
ja też nie mam zamiaru kupowac nic bardzo grubego w rodzie prawie w połowie lutego i mam nadzieje ze w marcu juz zacznie sie robic w miare ciepło :
a wiec jeden taki pluszowy kombinezon mi w zupęnosci wystrczy
No ja w styczniu, więc wózek głęboki mi musi dłużej posłużyć

Cytat:
no napisałam bo tu są chyba tylko 3 dziewczyny z wlkp no razem z tobą 4 Ja jestem Poznań i ..... jeju kto to był z Lubonia bo zapomniałam sory no ale dużo nas w każdym razie nie ma
A co ja mam powiedzieć? Z podkarpacia to chyba ja tylko jestem W razie czego, wy się jakoś spotkanie a ja co? Wszędzie mam daleko

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
hej mamusie przyjechałam dopiero z Krk po usg połówkowym i padam na ryjek zgłaszam tylko że wszysto super u nas mamy na100%Liliankę wyniki badań świetne mała ma boską twarzyczkę a filmik oglądałam już 4 razy naprawde polecam taką pamiątkę!
Gratulacje Super, że z córcią wszystko ok

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Kurcze napisaałam takiego długiego posta i mi go zeżarło :/ więc w skrócie: Mmonika to masz ciężką sytuację jeżeli chodzi o te święta, bo to przykre, że sama jeździsz do rodziców. My robimy tak, że najpierw kolacja u mnie z moją rodziną a poźniej jedziemy do teściów. W tym roku pewnie odwrotnie bo bliżej będzie do teściów. Teściowa też chciała żebyśmy u nich zamieszkali ale cieszę się że postawiłam na swoim, bo chociaż zakredytowani to będziemy mieć własny kącik a do nich wróciła córka z mężem i teraz jeszcze maleństwo się pojawiło. Zawsze kartą przetargową u mamy tż-ta było po co wam budowa jak u nas tyle miejsca ale jak wprowadziła się córka to jakby się trochę tego miejsca zrobiło mniej
Najlepiej mieszkac u siebie Nawet z kredytem, ale zawsze

Cytat:
fakt, ze ta dzidzia byla spora jak na swoj wiek, ale mimo wszystko...
ona latem miala na styk, a co dopiero zima z kombinezonem itd? nie widze tego jakos...
Pearl, no wlaśnie - dzidzia sama ledwo się zmieści, a do tego jeszcze kombinezonik, kocyk - nieeee

Kłótnie są w każdym związku, niestety Obyscie się szybko pogodzili

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Kochane a znacie może jakieś kremy ,żele na pękające żyłki?
bo pękają mi na łydkach i już ich nienawidze!!
Niestety nie

Cytat:
No to czekamy

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 09:32   #3699
uska000
Zadomowienie

witam mamusie i caluje w brzusie

wrocilam cieszycie sie??

wstalam dzis szybciej zeby was nadrobic;p

wczoraj bylam na egzaminie jutro wyniki mam nadzieje ze do przodu..

nad morzem bylo super ale tylko jeden dzien pogody;/ i opalenizny malo;/

ale podobno jak nie ma slonca to jest wiecej jodu;p

ogolnie odoczelam troszke
wczoraj dostalam probki

nadrobilam was ale tylko do wlasnej wiadomosci;p bo w polowie zapomnialam;p

buziaki

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 09:32   #3700
MissZuzia
Zadomowienie

Witajcie kochane idę po kawusię dziś zdecydowanie chłodniej, no i u mnie chmury od samego rana już Mam nadzieję, że nie będzie padać, choć zapowiadali

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
hej mamusie przyjechałam dopiero z Krk po usg połówkowym i padam na ryjek zgłaszam tylko że wszysto super u nas mamy na100%Liliankę wyniki badań świetne mała ma boską twarzyczkę a filmik oglądałam już 4 razy naprawde polecam taką pamiątkę!
Gratuluję córci! A robiłaś 4d? ja mam za 6 dni i juz nie mogę sie doczekać

Cytat:
Zakupiłam wczoraj na allegro poduchę/kojec Motherhood Już się doczekać nie mogę przesyłki!
czy możesz mi podesłać linka do tego sprzedawcy?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 09:34   #3701
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za życzenia
Tak to już jest, że niby dziecko nie planowane, a staje się dla nas najważniejszą osobą na świecie
dokladnie
przez te kilka chwil zdalam sobie sprawe, jak juz nic nie znaczy dla mnie moje wlasne dobro w obliczu jakiegokolwiek zagrozenia mojej Dzidzi
moje serducho bije w innym cialku

Cytat:
Z tego co wiem to co miesiąc zaczyna się nowa grupa. Jak chcesz to podam Ci na priv telefon do tej Pani i o wszystko się wypytasz?

jasne, zadzwonie i sie dowiem, nie bede Cie meczyla

a poducha super !!! po co mi tz, jak mam taki kojec? ulula, sprawia, ze czlowiek budzi sie wypoczety, nic nie boli... no cudo

Cytat:
Pearl, no wlaśnie - dzidzia sama ledwo się zmieści, a do tego jeszcze kombinezonik, kocyk - nieeee
Aga, a widzialas moze na zywo wozek coletto matteo? Na jeden stronie z opiniamii byl hitem, na drugiej kitem... a ja sie caly czas nad nim zastanawiam.

Cytat:
Napisane przez agawoo
Kłótnie są w każdym związku, niestety Obyscie się szybko pogodzili
tylko ze my jestesmy stosunkowo krotko ze soba i do tego bardzo czesto na odleglosc, a od jakiegos czasu to po prostu masakra... nie mozemy sie dogadac...
juz sama nie wiem,czy to wina hormonow, czy jednak tz tez troche przesadza...

nic to...

Dzien dobry, Brzuchy. Milego dnia

Stary 2011-08-30, 09:34   #3702
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

moj komp jeszcze zajarzył wiec do popołudnia (o ile nie zdechnie) to posiedzę z WAmi...a potem buuu zanudzę się bez kompa jak TZ w pracy będzie no ale cóż....

czesc w ogole

moje dziecko wczoraj wieczorem pierwszy raz swojego tatusia skopało
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 09:36   #3703
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Jaki miałam wczoraj fatalny dzień Po pracy odrazu padłam na łózko i spalam chyba z dwie godziny. Głowa mnie bolała okropnie razem z mdłościami. Az w końcu wieczorem nagle pobiegłam szybko do wc i wszystko zwróciłam, położyłam sie znowu na chwilkę i znowu bieg do wc Teraz wiem co przechodziłyście nie które w I trymestrze - meczące to strasznie, a miałam tylko jeden taki dzień, oby dzisiaj nie było powtórki

[...]
Ultra, wspołczuję dolegliwości - mnie tak w niedzielę coś złapało, ale szybko przeszło na szczęście. Może mnie dzidzia skopała po żołądku Naprawdę szkoda mi tych dziewczyn, które tak przecierpiały cały pierwszy trymestr albo i dłużej ...

Cytat:
Napisane przez sylwia_87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja się przyłączam do klubu słomianych wdów. Mój TŻ wyjeżdża w poniedziałki o 5.30 a wraca w czwartki wieczorem. Ale to 4 dni pracy a 3 wolnego. Czasami to miło od siebie odpocząć.;P
Jeszcze bym się poleniła , ale sąsiedzi mieszkający nad nami strasznie hałasują.... a ich prawie roczny synek przepłakał całą noc, wszystko słychać.... nie wspomnę już, że słychać nawet wibracje w przychodzących sms-ach;/ brrrr....
O matko,z czego wy macie ściany - z kartonu?
Chociaż ja w sumie też słyszę co sąsiedzi robią na górze - ich dziecko doprowadza mnie czasmi mnie do szłu jak szura krzeslem po podlodze, że nie wspomnę o tym, że słychać nawet chlupanie wody w wannie jak sąsiad bierze kąpiel

Stary 2011-08-30, 09:41   #3704
agacia_cz
Zadomowienie

jestem po wizycie dzieciaczek rośnie zdrowo ale nie chciał nam objawić swojej płci
mój tż pierwszy raz widział maleństwo mówię wam tak szczęśliwych oczu to jeszcze nie widziałam
jeśli chodzi o moje krwotoki z nosa które są na prawdę silne to gin kazał mi iść do lekarza rodzinnego bo on nie ma pojęcia co mi jest krew i ciśnienie w normie

i strasznie się napaliłam na wózek coletto mateo czerwony tylko dla mnie za drogi trzeba będzie żebrać żeby teście dołożyli...
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 09:48   #3705
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

wrocilam cieszycie sie??

buziaki

Trzymam kciuki za egzamin, daj znać jak poszło

Cytat:
Aga, a widzialas moze na zywo wozek coletto matteo? Na jeden stronie z opiniamii byl hitem, na drugiej kitem... a ja sie caly czas nad nim zastanawiam.

tylko ze my jestesmy stosunkowo krotko ze soba i do tego bardzo czesto na odleglosc, a od jakiegos czasu to po prostu masakra... nie mozemy sie dogadac...
juz sama nie wiem,czy to wina hormonow, czy jednak tz tez troche przesadza...

nic to...

Dzien dobry, Brzuchy. Milego dnia
Pearl, nie widziałam na żywo U mnie na zadoopiu to w ogóle 3 sklepy z wózkami sa Muszę sie przejechać do hurtowni w okolicach, może coś zobaczę ciekawego
Ale ze zdjęć jakoś tak nie mam przekonania do niego, muszę obejrzeć na żywca

To tym bardziej, powinniście spędzać dużo czasu razem, żeby zobaczyć co i jak, może to chwilowy kryzys

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
jestem po wizycie dzieciaczek rośnie zdrowo ale nie chciał nam objawić swojej płci
mój tż pierwszy raz widział maleństwo mówię wam tak szczęśliwych oczu to jeszcze nie widziałam
jeśli chodzi o moje krwotoki z nosa które są na prawdę silne to gin kazał mi iść do lekarza rodzinnego bo on nie ma pojęcia co mi jest krew i ciśnienie w normie

i strasznie się napaliłam na wózek coletto mateo czerwony tylko dla mnie za drogi trzeba będzie żebrać żeby teście dołożyli...
Agacia, super, że wszystko ok z dzidzią, może chce was dłużej potrzymać w niepewności i się nie ujawniła

Stary 2011-08-30, 09:57   #3706
sylwia_87
Raczkowanie

GG do sylwia_87 Send a message via Skype™ to sylwia_87

NataliaM1103- na pajączki najlepszy jest krem z kasztana, ale jak już pękły to trudno będzie je zlikwidować, tylko laserowo się da. Krem je może troszkę zmniejszyć i zapobiegać powstawaniu nowych. Kup sobie, w aptece na pewno mają, bo ja kupowałam.
neska22- ale Ci zadzroszczę, tez bym chciała, żeby moje już kopało
pearpearl- u mnie przez 3 miesiące tak hormony szalały, że sama ze sobą nie mogłam wytrzymać, ciągle ryczałam, miałam napady furii, złości, dostawałam szału z byle powodu. śmiałam się, a za chwilę płakałam. Myślałam, że to już nigdy nie minie...Wiedziałam, że to z mojej winy wybuchają awantury, a jednak nie potrafiłam nad tym zapanować. Potem hormony się unormowały i awantury jak ręką odjął.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

O matko,z czego wy macie ściany - z kartonu?
Chociaż ja w sumie też słyszę co sąsiedzi robią na górze - ich dziecko doprowadza mnie czasmi mnie do szłu jak szura krzeslem po podlodze, że nie wspomnę o tym, że słychać nawet chlupanie wody w wannie jak sąsiad bierze kąpiel [/QUOTE]

Śmiej się śmiej,., a ja tu czasami wychodzę z siebie. Mieszkamy w domku, nad nami jest ta para z dzieckiem, a na strychu właściciele domu. Czasami to nawet właścicieli słychać!!!! Ale szukamy czegoś większego....
A z tego co piszesz, to masz chyba gorzej... jak my czasem leżymy w łóżku i słyszymy jak coś skrzypi nad nami to aż się boimy myśleć, co to może być.... hehehhehehehe chyba nawet nie chcę wiedzieć....

http://www.suwaczki.com/tickers/gann9jcgw8mxzmtn.png

sylwia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:04   #3707
klaurencja
Raczkowanie

hejka

filip nadal mnie olewa

w poniedzialek ide na wizyte, ale raczej nie napisze, bo maz zabiera mi laptopa do naprawy, bo mu cos nie pasuje za dwa, trzy tygodnie do was wroce

zaczynamy juz zbierac tytuly

dziewczyny, ktore mysla o rozstepach - slyszalam, ze na to dobry jest olej kokosowy
Stary 2011-08-30, 10:06   #3708
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Witam Was !

AAaa nie mam netu od niedzieli i umieram z tego powodu.... Weszłam na chwile u Mamy... nerwa ma z tego powodu nieziemskiego, niewiadomo kiedy bede miala z powrotem

Nadrobiłam Was na szybko ale tyle piszecie że prawie nic nie pamiętam

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Byłam w czwartek u gina i juz znam potwierdziła ,ze będzie DZIEWCZYNKA czyli PATRYCJA .Już na początku ciaży śniło mi się ,że gin mi mówił ,że będzie dziewczynka i się sprawdziło. Teraz muszę sie zapisać na usg połówkowe bo robie u innego gina bo ma lepszy sprzeta to juz 18 tydzień.Mam zdjęcie pupci a między nóżkami płasko.Witamin brać nie muszę ,ale muszę brac magnez i nospe doraźnie bo mam skurcze i jak mi po tym nie przejdzie to będę musiała brać luteinę
Wreszcie będę mogła kupować ciuszki ,bo wiem dla kogo.
Trochę Was nadrobiłam ale resztę zostawię sobie na jutro , a teraz idę budzić męża bo odsypia wyjazd
Gratuluje dziewczynki !!

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Byłam dzisiaj na zakupach i kupiłam dzidzi kołderkę i podusię - taka milutka i mięciutka ogólnie czuję się dobrze, tylko dokucza mi kość ogonowa
Oj mi też ta kość daje się we znaki prawie codziennie

Neska 22 matko współczuje tyle czasu bez netu chociaz ja w sumie tez nie wiem ile bede odcięta. trzymam za dzisejsza wizyte i koniecznie nam napisz SMS !! A na którą masz?

Zazdraszczam wizyt bo ja ostatnia miałam 26.08 a następną 27.09 i 29.09 połowkowe wy tez macie tak rzadko te wizyty??

Lece jeszcze do klubu zajrzec

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:12   #3709
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
NataliaM1103- na pajączki najlepszy jest krem z kasztana, ale jak już pękły to trudno będzie je zlikwidować, tylko laserowo się da. Krem je może troszkę zmniejszyć i zapobiegać powstawaniu nowych. Kup sobie, w aptece na pewno mają, bo ja kupowałam.
neska22- ale Ci zadzroszczę, tez bym chciała, żeby moje już kopało
pearpearl- u mnie przez 3 miesiące tak hormony szalały, że sama ze sobą nie mogłam wytrzymać, ciągle ryczałam, miałam napady furii, złości, dostawałam szału z byle powodu. śmiałam się, a za chwilę płakałam. Myślałam, że to już nigdy nie minie...Wiedziałam, że to z mojej winy wybuchają awantury, a jednak nie potrafiłam nad tym zapanować. Potem hormony się unormowały i awantury jak ręką odjął.

Śmiej się śmiej,., a ja tu czasami wychodzę z siebie. Mieszkamy w domku, nad nami jest ta para z dzieckiem, a na strychu właściciele domu. Czasami to nawet właścicieli słychać!!!! Ale szukamy czegoś większego....
A z tego co piszesz, to masz chyba gorzej... jak my czasem leżymy w łóżku i słyszymy jak coś skrzypi nad nami to aż się boimy myśleć, co to może być.... hehehhehehehe chyba nawet nie chcę wiedzieć....
No nie śmieję się wlaśnie :/ Ja skrzypienia tych sąsiadów akurat nie slyszę, bo w pokoju nad nami chyba śpi ich dziecko, a oni w dużym pokoju. Za to poprzednich słyszałam bardzo dobrze, i to nie tylko skrzypienie, ale wszystkie towarzyszące mu odgłosy
Mieszkanie w bloku niestety ma to do siebie, że wszystko słychac

Stary 2011-08-30, 10:12   #3710
klaurencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Zazdraszczam wizyt bo ja ostatnia miałam 26.08 a następną 27.09 i 29.09 połowkowe wy tez macie tak rzadko te wizyty??

ja mam co cztery tygodnie i nie narzekam

a czym sie rozni polowkowa wizyta od zwyklej polowkowe mam piatego, normalne szostego, no ale po co dwa razy
Stary 2011-08-30, 10:12   #3711
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Pearl, nie widziałam na żywo U mnie na zadoopiu to w ogóle 3 sklepy z wózkami sa Muszę sie przejechać do hurtowni w okolicach, może coś zobaczę ciekawego
Ale ze zdjęć jakoś tak nie mam przekonania do niego, muszę obejrzeć na żywca
Zdjecia tez mnie nie zachwycaja, ale za to filmik juz bardziej mnie "nakrecil". Chcialabym jednak moc go dotknac, pomacac, poprowadzic i wtedy ocenic. Nigdy nie wiem, kto stoi za takimi opiniamii na forach - czy prawdziwi uzytkownicy, czy oplaceni przez firme ludzie

Cytat:
Napisane przez agawoo
To tym bardziej, powinniście spędzać dużo czasu razem, żeby zobaczyć co i jak, może to chwilowy kryzys

Dlatego jeszcze tu siedze, chociaz juz nie raz chcialam spakowac manatki i pojechac do domu. Niestety, Dzidzia w brzuchu + ciezki bagaz + tulanie sie pociagiem/autobusem odpada.
Martwi mnie, co bedzie pozniej, skoro juz teraz sa takie akcje.
Ale pocieszam sie, ze byc moze musimy sie "dotrzec"

Cytat:

Kurcze, tyle ze mnie sie wydaje, ze u mnie z hormonami tez juz spokoj... Po prostu tz czasem mnie dobija i nie potrafimy sie dogadac w zaden sposob. Rozczarowuje mnie...
A moze to tylko moje odczucia, a tak naprawde to rzeczywiscie mi odbija przez te hormony?
Szczerze, to wolalabym wersje z hormonami...

Cytat:
Napisane przez sylwia
jak my czasem leżymy w łóżku i słyszymy jak coś skrzypi nad nami to aż się boimy myśleć, co to może być.... hehehhehehehe chyba nawet nie chcę wiedzieć....
eee tam,nie boj sie
to NA PEWNO ich dziecko skacze po lozku
taka jego nocna, skoczna natura

Neska, nie moge sie doczekac, kiedy moje skopie swojego. Moze sie wtedy opamieta

Uska, trzymamy za egzamin, ale cos czuje w kosciach, ze bedzie dobrze

Tak niesmialo zapytam, czy moge dostac linka do klubu?

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-08-30 o 10:15
Stary 2011-08-30, 10:17   #3712
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość

Natisska, wizyty są średnio co 4 tygodnie, chyba wszystkie tak mają

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Dlatego jeszcze tu siedze, chociaz juz nie raz chcialam spakowac manatki i pojechac do domu. Niestety, Dzidzia w brzuchu + ciezki bagaz + tulanie sie pociagiem/autobusem odpada.
Martwi mnie, co bedzie pozniej, skoro juz teraz sa takie akcje.
Ale pocieszam sie, ze byc moze musimy sie "dotrzec"

Pearl, nie no nigdzie się z bagażami nie wybieraj. I to jeszcze tyle kilometrów autobusem? Albo pociągiem?
Nie pozwalam

A co do opinii na necie, to różnie może być, dlatego aż tak bardzo na nich nie chcę polegać

Stary 2011-08-30, 10:18   #3713
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Co prawda nikt nie pytał jak mi zleciała I rocznica ślubu, ale i tak Wam opowiem
W sobotę mieliśmy mszę w kościele. Był straszny upał i do popołudnia leżałam w łóżku, strasznie się źle czułam, już myślałam, że nie pójdę. W ostatniej chwili się zdecydowałam, że idę. No i tak źle, jak w kościele, to chyba nigdy się nie czułam... W pewnym momencie, to z tego wszystkiego zaczęły mi łzy lecieć z oczu Coś okropnego... Jakoś wytrwałam. A najciekawsze, że nasi sąsiedzi również byli na tej mszy, bo obchodzili 35 rocznicę ślubu Dokładnie 35 lat, tego samego dnia co my, brali ślub
Niedziela (czyli nasz faktyczna rocznica ) była ciut lepsza, jeśli chodzi o samopoczucie. Mąż przed śniadaniem pojechał po kwiaty dla mnie Miał mi kupić eustomy, a kupił mieczyki Takie podobne były wg niego Ale i tak są piękne Potem robiliśmy obiad, później tradycyjnie drzemka A na wieczór pojechaliśmy do hotelu, w którym mieliśmy wesele na kolację. Wystroiłam się Jedzenie było przepyszne, kelnerzy strasznie mili, w ogóle mieliśmy całą część restauracji tylko dla siebie Powspominaliśmy okres narzeczeństwa To był naprawdę miły wieczór Nawet stwierdziliśmy, że możemy sobie zrobić taką tradycję, że w każdą rocznicę będziemy tam jeździli na kolację
A na dobranoc Mężulek poczytał mi i Dzidziusiowi książeczkę o Panu Tygrysie
Koniecznie musimy takie wieczory urządzać częściej

Cytat:
Ja chyba muszę się odzwyczaić mówienia Seba, Seba Czasem będę mówić Seba, a czasami Kinia dla przyzwyczajenia umysłu
My do mojego brzucha mówimy Tymuś i stwierdziliśmy, że ew. Oleńka będzie skrzywdzonym dzieckiem

Cytat:
no napisałam bo tu są chyba tylko 3 dziewczyny z wlkp no razem z tobą 4 Ja jestem Poznań i ..... jeju kto to był z Lubonia bo zapomniałam sory no ale dużo nas w każdym razie nie ma
Ja jestem z Leszna
W Pile mamy kilkoro przyjaciół
A w Poznaniu będziemy dzisiaj - jedziemy do przyjaciółki w odwiedziny póki jeszcze nie ma roku szkolnego
I może przy okazji wlecimy do IKEI, bo już mamy kilka potrzeb np. cieplejsze kołdry i nowe pościele
No i od razu byśmy obczaili meble i inne rzeczy dla bobo
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:20   #3714
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Witajcie kochane idę po kawusię dziś zdecydowanie chłodniej, no i u mnie chmury od samego rana już Mam nadzieję, że nie będzie padać, choć zapowiadali

czy możesz mi podesłać linka do tego sprzedawcy?
Pewnie - http://allegro.pl/motherhood-kojec-p...786003854.html

Cytat:
dokladnie

jasne, zadzwonie i sie dowiem, nie bede Cie meczyla

a poducha super !!! po co mi tz, jak mam taki kojec? ulula, sprawia, ze czlowiek budzi sie wypoczety, nic nie boli... no cudo
Eeeeee tam, nie męczysz mnie Ale z pierwszej ręki wiadomości są najlepsze a ja na niektóre Twoje pytania nie znam odpowiedzi.
Zaraz wyślę Ci priv nr telefonu

Mam nadzieję, że ja również będę z tej poduchy zadowolona. Teraz trochę się męczę w nocy i czasami spać nie mogę. Może ona mi pomoże
Stary 2011-08-30, 10:26   #3715
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
ja mam co cztery tygodnie i nie narzekam

a czym sie rozni polowkowa wizyta od zwyklej polowkowe mam piatego, normalne szostego, no ale po co dwa razy
U mnie rózni się tym ze wizyta to wyniki badan, cisnienie, ważenie i fotelik.
Połowkowe to samo usg przez brzuch na które mozną isc z mężem Aa i usg połowkowe nie wykonuje juz w swoim gabinecie, tylko takim spejcjalnym pomieszczeniu obok z lepszym sprzetem

Cytat:
Natisska, wizyty są średnio co 4 tygodnie, chyba wszystkie tak mają

Myślałam, że po I trymestrze są częściej No nic jeszcze równe 4 tyg trzeba czekać

Edytowane przez natisska
Czas edycji: 2011-08-30 o 10:28
natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:29   #3716
kasiahexe
Zadomowienie

hej perełki
zwolniłam sie z pracy dzisiaj wczesniej a wlwasciwie po 2 godzinach hihi
boli mnie brzuch i nie mam zamiaru sie przemeczac :/
Wogóle znowu zblizami sie termin @ i znowu boli mnie podbrzusze czy to normalne??

czy to mozliwe zeby w 16t1d czuc ruchy?? bo mi wydaje ze cos tak bulgocze i tak jakby sie ruszało :/ chyba sobie wmawiam

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
c

z dzidzią ok, byłam w szpitalu na usg i mały albo mała rośnie w rodzinie narobili hałasu i krzyku, bo to na pewno chłopak, bo taki do tż-ta podobny
poza tym miałam imprezowy weekend - w sobote parapetówa, a w niedzielę reszta gości. sobotni upał mnie prawie wykończył, za to teraz dla odmiany rano 12 stopni i już czuje, że łapię przeziębienie
kupiła sobie pierwszy ciuch ciążowy heh spódnice, bo powoli się nie dopinam w swoje rzeczy. w pracy tylko znajome patrzą czy już jestem gruba czy jeszcze nie
udanego dnia!!
gratuluje udenej wizyty

Cytat:

A co ja mam powiedzieć? Z podkarpacia to chyba ja tylko jestem W razie czego, wy się jakoś spotkanie a ja co? Wszędzie mam daleko

i ja i ja jak jestem w Pl oczywiscie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

wrocilam cieszycie sie??

nad morzem bylo super ale tylko jeden dzien pogody;/ i opalenizny malo;/

ale podobno jak nie ma slonca to jest wiecej jodu;p

ogolnie odoczelam troszke
wczoraj dostalam probki

nadrobilam was ale tylko do wlasnej wiadomosci;p bo w polowie zapomnialam;p

buziaki
ciesze sie ze urlop udany
i trzyma kciuki za wyniki

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość

klask i:

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:31   #3717
klaurencja
Raczkowanie

zaraz, to ma być jakieś spotkanie? gadać mi tu, ale już!
Stary 2011-08-30, 10:34   #3718
agacia_cz
Zadomowienie

ja mam wizyty co 3 tygodnie i jestem z tego powodu zadowolona
a z tż też mi się ostatnio nie układa ;/ są dni kiedy jest na prawdę cięzko on uważa żę już mnie nie pociąga i żę poświęcam mu za mało czasu a przecież widzimy się codziennie??? ehhh nie wiem co mam myśleć....

ile się czeka na wynik odczynu cambosa???

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2011-08-30 o 10:49
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:42   #3719
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Stary 2011-08-30, 10:54   #3720
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Klaurencja czyli łączymy się w bólu jesli chodzi o kompy
wizyta o 18.30
napiszę Wam sms

a co do kartonowych scian to moja kolezanka z pracy kiedys przyszła do pracy srtasznie wściekła bo 2 piętra!!!!!!! nad nimi jedna para tak ostro dawała czadu ze az kkrzyki i jęki było słychac niezle....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości