Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia! - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
Łódź 1 3,57%
Częstochowa 10 35,71%
Kraków 6 21,43%
Wrocław 3 10,71%
Warszawa 5 17,86%
Poznań 3 10,71%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-30, 09:59   #3001
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
jeśli ktoś nie chce podawać mm (bo takie mamy też są)
to można ściągać mleko z piersi i podawać z kleikiem

zazwyczaj jednak dodaje się do mm
Ja mam ten pierwszy właśnie
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:08   #3002
moniqac
Zadomowienie

Bry.
U nas znowu nocka nie najlepsza. Jedzonko o 20.30, spanko od 21.30, pobudka o 0.30 na jedzonko potem o 2.30 - brzuszek, potem o 4.00 jedzonko i brzuszek, potem 7.30 jedzonko.
Nie wiem jak mu pomóc żeby go brzuszek nie bolał . Szczególnie problem jest w nocy. W dzien jest super (odpukać).

Niuniu kiedyś po jedzonku o 20.00 potrafił sie budzić o 4.00 i dopiero o 7.30, ale odkąd zmieniłam mu mleko na rzadkie (bebilon comfort) to mam wrażenie, że się nie najada, szybciej jest głodny. nawet w dzień.

Pytanko: kleikiem zagęszcza sie mleczko tylko na noc? Głupia jestem, nic nie wiem.

Jutro mamy szczepienia (3 tura), prosze o kciuki. Juz mam stresa, bo Szymonek gorączkował ostatnie 2 razy .

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Anulinko,ja daję w butelce Aventu i smoczku 3 przepływowym, moim zdaniem tylko taki się do kleików, kaszek nadaje. Przy innych Hania się wkurzała. Ja robię jej obecnie 150 ml wody + 5 miarek bebilonu + 3 miarki kleiku i pasuje Jej. Nie ma zatwardzeń, ładne kupki robi. Dziś mi zrobiła jakąś rzadszą, ale może chyba tak być po jabłuszku?
Na pewno po jabłuszku .
A jaki kleik kupujesz? Wiem, że kukurydziany, ale jakiejś konkretnej firmy? I tylko na noc dajesz? Musze zacząć Szymonkowi wprowadzać.

No i pojadę chyba dzisiaj po jabłuszka , jak je podgrzewasz? Musze chyba podgrzewacz kupić .

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

norbi lezal odwrotnie,nie w poprzek.
w miejcu nog mial glowe i to przy samym koncu ,niech mi ktos wyjasdni jak on to zrobil

lezal na plecach dodam
nie mam pojecia, ale Szymonek też tak czasem leży. zdolniachy .

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

Moniqac, Tymuś dzisiaj maruda i chyba zaczyna się etap pt. boję się dawno niewidzianych ludzi
wiesz, ostatnio myślalam o Tobie jak wstawałam praktycznie co godzinę w nocy do Szymonka bo go brzuszek bolał. mega-niewyspanie. współczuję. na szczęście dzieci z tego wyrastają .

Cytat:
Dziewczyny, czy twister ma taką samą funkcję wyszczuplająca jak hula hop:P Bo zbieram się do zakupu i koleś ma na aukcji i to i to, chciałam kupić oba,ale nie wiem czy to nie jest to samo???
yyy... nie jestem w temacie - podrzucisz linka? oblookam sobie bo mam flaka giganta .

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
moniqac za wagę

dziewczyny co zrobić żeby mały zaczął lubiec na brzuszku leżeć? już pomysłów mi brak...jak go kładę to podniesie raz główkę a potem się przysysa do rączek i koniec....za chwile jest wściekanie się i chce na plecki spowrotem....zaraz zacnie 4 miesiąc a on nawet się na plecki nie przewraca z brzuszka....czy to może za wcześnie? przewraca się tylko sprawnie z boku na bok....to mu wychodzi bezbłędnie
dziękiuje .
wstyd się przyznac, ale ja mojemu czasem pozwalam patrzec na TV żeby tylko poleżał na bzuszku. ale juz coraz bardziej lubi. przyzwyczai się. ja nawet nie wiem kiedy Szymonek "polubił".

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
a jest taki z TT? Czy musze jakas speszal butelczyne kupic?
Kochana sa dwa rodzaje; wieloprzepływowe z TT (zamiast dziurki mają krzyżyk) i z aventu trójprzepływowe - moim zdaniem o niebo lepsze. Szymoenk nie chciał jeść gęstego mleka z wieloprzepływowego z TT, usiałam zakupić trójprzepływowy z aventu i nowe smoczki. i nie było problemu.

anulinka - wybacz, że spóźnione, ale szczere: dużo szczęścia Kochana życze całej Waszej rójce .

Lolka, ale przystojniacha.

jestem niewyspana.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:09   #3003
eweska
Moderatoreska

Jejku dziewczyny jaki mamy dziś dzień to masakra nie życzę nikomu.
Mąż chciał jechać do serwisu z autem bo nam lampa paruje a tu auta brak pod blokiem, ktoś nam ukradł samochód. Masakra dopiero w styczniu go spłaciliśmy.

Wczoraj wieczorem wróciliśmy z wesołego miasteczka i zaparkowaliśmy samochód pod balkonem. A w nocy ktoś się nie bał i zaj....
Mąż właśnie poszedł zgłosić kradzież.

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-08-30 o 10:11
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:11   #3004
Weredka
Zadomowienie

Cytat:

promocja była/jest czy co ????
też chce
Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
kurde czemu u mnie nie ma promocji na dady nigdy!? przeceiz powinna byc ogolnopolska promocja. fuck

Promocja była z okazji ponownego otwarcia marketu w Radlinie. I przypadkiem się dowiedziałam... Tak więc mam zaoszczędzone 28 zł na coś innego...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:13   #3005
Klaterina
Zadomowienie

Cytat:

dziewczyny co zrobić żeby mały zaczął lubiec na brzuszku leżeć? już pomysłów mi brak...jak go kładę to podniesie raz główkę a potem się przysysa do rączek i koniec....za chwile jest wściekanie się i chce na plecki spowrotem....zaraz zacnie 4 miesiąc a on nawet się na plecki nie przewraca z brzuszka....czy to może za wcześnie? przewraca się tylko sprawnie z boku na bok....to mu wychodzi bezbłędnie
mój się tez wkurza, jak max 10 minut polezy na brzuchu to i tak dużo więc go częściej kładę w ciągu dnia, a przewroty to zrobił może z brzuszka na bok ze dwa i więcej nie robi

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

I przy okazji - czy wasi znajomi, rodzina i inni ludzi, z którymi macie do czynienia też tak pchają ręcę dzidzią do wózka!! U mnie wczoraj byli znajomi i ledwo co do domu weszli już lecą do małego i macają go po brzuszku czy rączkach, tymi brudnymi łapskami - dowód widoczny na zdjęciu!
znajomi nie, bo wszyscy kumaci, rodzince od progu truję na dzień dobry o myciu rąk (Ci co nie ida od razu do łazienki) ale problem mam z teściem ... a jemu to głupio uwagę zwrócić i teściową muszę poprosić o pomoc a jak zdarza się tykanie rączek gdzieś w terenie to potem mokrą chusteczką przecieram, przynajmniej tyle.

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Gabusia na szczescie od taty sie nie zaraziła. Sama ją kąpałam a Tż robił "enterteiment" biegając dookoła wanienki z różnymi grzechotkami. Wesoło było.
Dzis wstałam przed 7 chyba pierwszy raz podczas macierzynskiego tak wczesnie! Małz musiał byc 8.30 w pracy i jakoś obudziłąm sie razem z nim.
A ja miałąm koszmarny sen !!
Byłysmy na diabelskim kole i Gabrysia wymsknęła mi się z rąk i wypadła z samej góry
Horror !!! Chciałam ją utrzymac ale nie dałam rady.. czułam jak mi się wyślizguje..
Lecę bo sie obudził MAły głod
co za sen, zawału chyba bym dostała

no to czas na drugie śniadanie bo mnie ssie w żołądku
Stary 2011-08-30, 10:14   #3006
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy twister ma taką samą funkcję wyszczuplająca jak hula hop:P Bo zbieram się do zakupu i koleś ma na aukcji i to i to, chciałam kupić oba,ale nie wiem czy to nie jest to samo???
Inną, spokojnie kupuj oba

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Gdybym tylko umiała kręcić hula - hop'em niestety nie dla mnie takie bajery ten twister też podobna działa cuda.
Kup TAKIE, samo się kręci, nie trzeba umieć

Cytat:
po 19 tyg powinien umieć, więc jest jeszcze czas

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
a jest taki z TT? Czy musze jakas speszal butelczyne kupic? [COLOR="Silver"]
Jest z TT

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Myślę że 1 wrzesień jest dobrym dniem na rozpoczęcie walki z kg, jeszcze planu dokładnego nie mam jak to zrobię bo karmię i muszę jeść zdrowo i różnorodnie ale coś trzeba zadziałać. Dołączy się ktoś??? Jakieś pomysły na utratę kg?????
Ja cały czas walczę

Cytat:
>
czy Wasze dzieci jedząc suta wkładają sobie jednocześnie palca do buzi, żeby im się wygodniej jadło ????
pytanie nr 2
czy chodzicie jeszcze we wkładkach laktacyjnych ???
Nie, ale za to odpycha się rączkami ode mnie i irytuje, że mu cyc wypada
Ostatnio tylko na noc, bo w dzień za bardzo nie leci.

2 h usypiania, 2 h snu, jedzenie, 3 h snu POBUDKA, 2 h usypiania, 1 h snu.
Ta noc nie należała do najlepszych...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:15   #3007
gusiagatko
Zakorzenienie

moniqac Wspolczuje nocki Kochana Nadia tez ma czesto problemy z brzuszkiem (wzdecia). W nocy jak zaczyna sie wiercic, marudzic a wiem, ze nie jest glodna to przekladam ja na brzuszek. Popierdzi troszeczke przez sen i dalej spi spokojnie. Niedawno zaczelam tak robic i poki co sprawdza sie, ale wiem, ze nie wszytkie maluszki lubia spac ma brzuszku.

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:16   #3008
moniqac
Zadomowienie

Grazin, ale sen .

daisy - sen okropnośc.

a ja muszę się przyznać, że ogromnie zazdroszczę mamom karmiących dzieci tylko UU. az mi się płakać chce że ja już tak nie mam. u mnie jest mleko tylko w prawej piersi - dostawiam Szymonka, ale się nie najada, bo szybko się kończy. wkładek nigdy nie używałam i tylko może z 3 razy miałam plamkę na bluzce. pewnie nie ma sposobu żeby teraz rozhulać na nowo laktacje? piersi mam takie miękiie że szok.

zazdroszcze i karmcie jak najdlużej, mimo problemów.

a ja myślalam, ż mojego TZta wczoraj pobije. wykąpaliśmy Szymonka, nakarmiałm go i zaczęlam usypiać.
a mój TZ otworzył balkon i po jakims czasie porzeciwnej stronie mieszkania rozszczelnił okno w kuchni . poczułam, że mi po nogach cos jakby deliktanie wiało. na szczęście drzwi były przymknięte w sypialni, ale mój TZ oczywiście nie widział problemu - bo przecież wiatr nie lata po całym mieszkaniu . na szczęscie nie otworzył okna, więc przeciągu nie było.

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-08-30 o 10:28
Stary 2011-08-30, 10:18   #3009
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Mąż chciał jechać do serwisu z autem bo nam lampa paruje a tu auta brak pod blokiem, ktoś nam ukradł samochód. Masakra dopiero w styczniu go spłaciliśmy.

Wczoraj wieczorem wróciliśmy z wesołego miasteczka i zaparkowaliśmy samochód pod balkonem. A w nocy ktoś się nie bał i zaj....
O matko. To jakaś plaga po prostu. Współczuję bardzo.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:21   #3010
moniqac
Zadomowienie

Cytat:

współczuję Kochana strasznie.
uroki mieszkania w bloku... mój samochód nie raz był poobijany, mojemu TZ szybę wybili (a mieszka tu całe życie) i kołpaki ukradli. KOŁPAKI!
ściskam.

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
moniqac Wspolczuje nocki Kochana Nadia tez ma czesto problemy z brzuszkiem (wzdecia). W nocy jak zaczyna sie wiercic, marudzic a wiem, ze nie jest glodna to przekladam ja na brzuszek. Popierdzi troszeczke przez sen i dalej spi spokojnie. Niedawno zaczelam tak robic i poki co sprawdza sie, ale wiem, ze nie wszytkie maluszki lubia spac ma brzuszku.
no tak.. moge sprobowac go fiknąć, ale Szymonek max 15 min pośpi na brzuszku niestety. ale może jak go przerzucę i sobie popruka to dam go na plecki i pośpi dalej? spróbuję. dziękuję.
ps. nie mogę się na Naduńke napatrzeć . śliczna jest.

Stary 2011-08-30, 10:22   #3011
matallewar
Zakorzenienie

O co chodzi z tymi samochodami??
Tu ukradli, tam ukradli...?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:24   #3012
gusiagatko
Zakorzenienie

eweska Rany!!!! Strasznie wspolczuje

Andziot Zapomnialam! Ja ciagle smigam z wkladkami, chociaz leci mi tylko w czasie karmienia. W sumie nie wpadlam na to, aby miedzy karmieniami ich nie nosic
Nadia wklada paluszki do buzi tylko wtedy, gdy dobrze sutka nie moze zassac Jak juz sie przyklei to o raczkach zapomina.

moniqac Moje piersi tez juz miekkie a mleko jest i Nadia sie najda. Laktacja sie juz chyba unormowala

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
no tak.. moge sprobowac go fiknąć, ale Szymonek max 15 min pośpi na brzuszku niestety. ale może jak go przerzucę i sobie popruka to dam go na plecki i pośpi dalej? spróbuję. dziękuję.
ps. nie mogę się na Naduńke napatrzeć . śliczna jest.

Warto sprobowac

06.07.2011
Stary 2011-08-30, 10:24   #3013
delicadeza
Raczkowanie

Cytat:
ja sebkowi kupie to

w ogole super sa te zawieszko lamaze
andziotka dzieki za cynk o nich
przyłączam się do podziękowań dla Andziot
zabawki piękne, siedzę i myslę co by tu wybrać, bo takie bogactwo

Cytat:
czy Wasze dzieci jedząc suta wkładają sobie jednocześnie palca do buzi, żeby im się wygodniej jadło ????

pytanie nr 2
czy chodzicie jeszcze we wkładkach laktacyjnych ???
andziot palca nie, ale piąstkę się stara

wkładek nie używałam wcale, pomimo zapasów jakie miałam, chyba ze 3 opakowania, nie leciało prawie nigdy

Cytat:
kurde czemu u mnie nie ma promocji na dady nigdy!? przeceiz powinna byc ogolnopolska promocja. fuck

szalona jestes! na prawde chciałabys znowu rodzić??????? w sumie Twoj poród to był pikuś w porówaniu do mojego.
dla mnie to była trauma
grazin policytujemy się kto ma większą traumę ????jak wspomnę to dreszcze mam

weredko a gdzie te dady w promocji ???

Cytat:

cholera jasna ale koszmar

Witam się o poranku

powiedzcie mi dziewczyny czy Wasze dzieciątka już płaczą w towarzystwie łez? bo Wiktorowi dziś poleciała pierwsza łza z prawego oczka

słonko za oknem, idziemy na spacerek za chwilkę

kurde jakoś mnie strasznie muli i mi niedobrze
mam taką stertę prasowania, że chyba już przez nią nic nie widać
delicadeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:25   #3014
andziot
Zakorzenienie

eweska straszne !!!!!!!!!!!! buraki jedne !!!
a mężul jeździ tym samochodem, czym wróci ????????

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:26   #3015
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

eweska, współczuję
mieliście AC??
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:27   #3016
anula_81
Zakorzenienie

no i znow bede pisac posta godzine, bo zanim doczytalam to Zosia zaczyna marudzic bo juz jej sie pozycja na macie nie podoba...

u nas noc znowu do kitu
pobudki o 00:15'(wiercenie juz od 23:30...potem 3:30, nie mogla zasnac, wiercila sie ale nie plakala, potem wiercenie o 5-tej, ale zasnela, potem o 6-tej ale zasnela i dopiero zaplakala o 6:40...karmilysmy i juz nie chciala spac.

pobawila sie z nieprzytomna mama i ryczala potem bo chcialam ja do snu spacyfikowac az w koncu zasnela i spalysmy do 9-tej

a ja mam wyrzuty sumienia i sie strasznie poryczalam z rana, bo bylam taka nieprzytomna ze tak za wszelka cene chcialam ja polozyc spac jeszcze a ona ryczala i nie mialam sily. potem jak wstalysmy to sie poplakalam bo mi bylo tak glupio a ona sie do mnie smiala..
mam kryzys jakis

w dodatku moja mama dzwonila i mowi,ze przesadzam bo przeciez prawie 6 godzin spalam...6? z 6 przerwami? ale ze powinnam sie wyspac...
i mam wyrzuty sumienia ze mam kryzys, ze zosia niczemu nie jest winna...

nawet sniadania jeszcze nei zjadlam

lece bo Zosienka juz placze
zaraz wam odpisze..bo tyle sobie zacytowalam

a tak w ogole dzien dobry

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:28   #3017
eweska
Moderatoreska

Tyle pieniędzy za niego daliśmy, tyle oszczędności i po co to wszystko, nacieszyliśmy się niż aż 1,5 roku, a ktoś w kilka chwil sobie nim odjechał, alarmu nie mieliśmy ale był dodatkowo zabezpieczony blokadą skrzyni biegów i na co to.
Jestem zła jak nie wiem, mąż ma w sobotę wyjeżdżać do Francji a jeździł autem.
Jedynie dobrze, że mamy auto casco, ale co z tego jak możemy czekać kupę czasu na kasę, a bez auta teraz ani rusz.
Druga noc pod blokiem i auta nie ma, bo mąż był we Francji auta tu nie było no i tydzień byliśmy u moich rodziców dopiero druga noc w domu była.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:30   #3018
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
moniqac Moje piersi tez juz miekkie a mleko jest i Nadia sie najda. Laktacja sie juz chyba unormowala

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Warto sprobowac
tak??? kurcze, to czemu Szymonek tak szybko się od UU odrywa? może po prostu za długo jest na butelce i już nie chce UU.
ych.

Stary 2011-08-30, 10:32   #3019
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
tak??? kurcze, to czemu Szymonek tak szybko się od UU odrywa? może po prostu za długo jest na butelce i już nie chce UU.
ych.
Jedzac z UU musi sie dziecko bardziej "napracowac" zeby mleko lecialo. Z butli leci duzo latwiej, moze dlatego sie tak odrywa. Zly, ze mu nie leci.

Anula Masz prawo byc zmeczona, nie zadreczaj sie dodatkowo. Moze w dzien sobie troszeczke pospisz, odpoczniesz?Ten zly humor i smutki to na pewno przez niewyspanie

06.07.2011

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-08-30 o 10:35
Stary 2011-08-30, 10:32   #3020
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli ktoś nie chce podawać mm (bo takie mamy też są)
to można ściągać mleko z piersi i podawać z kleikiem

zazwyczaj jednak dodaje się do mm

TAKI i TAKI lub TAKI

czasem mamy też na wodzie robią
dzięki czyli tego nie trzeba gotować Chyba poradzę się pediatry przy następnym szczepieniu kiedy wprowadzać więcej mm i inne pokarmy, bo sama tego nie ogarnę

Cytat:
Bry.
wiesz, ostatnio myślalam o Tobie jak wstawałam praktycznie co godzinę w nocy do Szymonka bo go brzuszek bolał. mega-niewyspanie. współczuję. na szczęście dzieci z tego wyrastają .
czyli wiesz co to znaczy, trzymaj się dzielnie w tym niespaniu niby wyrastają ale często słyszę że niektóre dzieci budzą się nawet do dwóch lat

Cytat:

o rany, wam też to jakaś plaga czy co

Cytat:
a ja muszę się przyznać, że ogromnie zazdroszczę mamom karmiących dzieci tylko UU. az mi się płakać chce że ja już tak nie mam. u mnie jest mleko tylko w prawej piersi - dostawiam Szymonka, ale się nie najada, bo szybko się kończy. wkładek nigdy nie używałam i tylko może z 3 razy miałam plamkę na bluzce. pewnie nie ma sposobu żeby teraz rozhulać na nowo laktacje? piersi mam takie miękiie że szok.

Monia, nie miej wyrzutów z tym karmieniem też są cyrki jak widać
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:34   #3021
delicadeza
Raczkowanie

Cytat:

moniqac ja nie wiem czy to takie niemożliwe, bo sama byłam zdziwiona kiedyś będąc u lekarza i rozmawiając z położną doświadczoną, która była w gabinecie jak miałam problemy z UU i zapalenie i chciałam się już poddać z karmieniem, wspomnieli coś o tym, że często zdarza się, iż przychodzą kobiety, które np w 5 miesiącu poczuły, że jednak chca karmić piersią i ponoć da się rozhulać na nowo laktację ale jak Kochana to nie mam pojęcia może profesjonalista jakoś pomógłby, zapytac zawsze warto ;

jeszcze raz dziękuję za namiary na panią doktor, nie próbowałam się umówić ale warto zawsze mieć w zanadrzu dobrego lekarza
delicadeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:34   #3022
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Lolka, u nas raczej rąk nie pchają, nachylają się i coś tam zagadują

Grazin, ale miałaś sen. A nocki pozazdrościć.

Andziot, nie, Adaś nie wkłada palca , we wkładkach nie chodzę, mleko jeśli mi pocieknie to przeważnie w nocy tylko, a ja śpię bez stanika.

Mamooptymistko, oby katarek się nie pojawił, może to zbieg okoliczności, że Franuś kichał.

Daisy, współczuję snu, nienawidzę koszmarów takiego typu.

Gosiek, maść majerankowa pod nosek, kładź dużo na brzuszku by katar sam schodził no i psikaj często solą.

Eweska, przykro mi bardzo!!!

Witam,
Odpisuję od godziny chyba, Adaś marudzi, czas spania i wszystko jest be. Noc jak zwykle 2 pobudki i wstalismy o 9, a ja oczu otworzyć nie mogłam. Od czwartku będę musiała wstawać o 8, niby nie tak wczesnie, ale ze mnie spioch jest. Idę obiad robić i na spacer trzeba wyjść.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:35   #3023
moniqac
Zadomowienie

A ja mam dzisiaj mega doła.
Nie wiem czemu.

Boję się o Szymonka, jutro te szczepienia, ten durny wieczór gdzie TZ otworzył balkon i okno, bóle brzuszka.

Masakra. Siedze i rycze. Nie wiem naprawdę czemu.
Chyba mam kryzys.

(widzę że się zaczyna dzien kryzysowy - póki co ja i anula).

Stary 2011-08-30, 10:41   #3024
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Lolka jak nie masz jeszcze hula hopa to kup sobie z tymi bolcami, od razu rozbija tłuszczyk a co do wkładania łapek to zawsze mówie, ze proszę umyć ręce
Tygrys z trzesącym tyłkiem hahaha suuuper
Daisy hula hop mam gdzieś na strychu, ale to chyba powinno być dopasowane do wzrostu, a ja osatnio bawiłam się nim jak miałam 10 lat

A takie z bolcami to gdzie się kupuje? Takie zwykłe to wiem, że w zabawkowym, ale takie cudaśne też są?

Sen maskara! Oby nigdy więcej takich!!

Cytat:

Eweska jacie kręce.. normalnie szok! ze coś takiego musiało wam się przytrafić.. jakieś szanse na odzyskanie? świadkowie? podejrzani?
Stary 2011-08-30, 10:45   #3025
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Jedzac z UU musi sie dziecko bardziej "napracowac" zeby mleko lecialo. Z butli leci duzo latwiej, moze dlatego sie tak odrywa. Zly, ze mu nie leci.
dokładnie. i chyba nie ma sposobu żeby polubił znowu UU.
w nocy je z UU spokojnie, bo jest zbyt zaspany żeby się rzucac. ale niestety nie wystarcza mu.
ja tez mam tak, że lecę zaraz robić mleko, bo WIEM że sięn ie naje. może spróbuję go przytrzymać dłużej.
pewnie dłga droga przede mną jesli chciałabym to naprawić - jesli sie da.

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
czyli wiesz co to znaczy, trzymaj się dzielnie w tym niespaniu niby wyrastają ale często słyszę że niektóre dzieci budzą się nawet do dwóch lat

Monia, nie miej wyrzutów z tym karmieniem też są cyrki jak widać
mhm. masakra jakaś te nocki. najgorzej to własnie przez takie noce ja mam dzisiaj mego doła. wszystko mnie dobija i o wszystko się martwię.
ych.

Cytat:
Napisane przez delicadeza Pokaż wiadomość
moniqac ja nie wiem czy to takie niemożliwe, bo sama byłam zdziwiona kiedyś będąc u lekarza i rozmawiając z położną doświadczoną, która była w gabinecie jak miałam problemy z UU i zapalenie i chciałam się już poddać z karmieniem, wspomnieli coś o tym, że często zdarza się, iż przychodzą kobiety, które np w 5 miesiącu poczuły, że jednak chca karmić piersią i ponoć da się rozhulać na nowo laktację ale jak Kochana to nie mam pojęcia może profesjonalista jakoś pomógłby, zapytac zawsze warto ;

jeszcze raz dziękuję za namiary na panią doktor, nie próbowałam się umówić ale warto zawsze mieć w zanadrzu dobrego lekarza
jasne - lepiej miec numer niż nie mieć .

sama nie wiem czy dam rade chyba z takim nastawieniem nie damy rady rozhulać laktację na nowo. poza tym zaraz do pracy będe wracała sama nie wiem co zrobić.

aaaaaaaaa... ide - mam doła i nie chcę żeby się udzielił komuś.

Stary 2011-08-30, 10:45   #3026
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam dzisiaj mega doła.
Nie wiem czemu.

Boję się o Szymonka, jutro te szczepienia, ten durny wieczór gdzie TZ otworzył balkon i okno, bóle brzuszka.

Masakra. Siedze i rycze. Nie wiem naprawdę czemu.
Chyba mam kryzys.

(widzę że się zaczyna dzien kryzysowy - póki co ja i anula).

tym balkonem się nie przejmuj,
to jakaś pierdoła drobna, po co sobie dodatkowo problemy robić

a dawałaś już coś Szymonkowi poza mlekiem,
może po jabłuszku będzie mu lepiej na brzuszku ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:46   #3027
listopadowa80
Zakorzenienie

Dzisiaj, po wczorajszej masakrycznej nocy i jeszcze gorszym dniu, witam się bardziej wyspana, przez co i w lepszym humorze

Mam dużo do nadrobienia, a teraz za bardzo nie mam czasu na wizaż...
Rzuciło mi się w oczy, że Ewesce ukradli samochód. Współczuję...
Dobrze, że chociaż AC mieliście wykupione - choć z tego co wiem, to na wypłatę długo się czeka a i wynosi ono bodajże 70-75% wartości auta...
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:46   #3028
gosiek217
Raczkowanie

Moniqac jakiś czas temu czytałam o rozchualniu laktacji i kobieta z poradni radziła po każdym karmieniu pobudzać piersi laktatorem 3 , 5, 7 minut każda piers na zmiane.

Eweska

gosiek217 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:56   #3029
mamaoptymistka
Zadomowienie

ewesko współczuję, wiem że to ogromny stres, dobrze że to AC
macie

moniqac właśnie tak jak delicateza pisze też słyszałam że jak ktoś karmi nawet malutko jest w stanie na nowo laktację rozhulać ale jak z tym jest w praktyce nie wiem, tym bardziej że Szymuś musiałby współpracować a z butli leci mu szybciej więc pewnie trudne to bardzo.

klaterina szkoda słów, chamstwo na maksa niszczyć czująś własność, może te zniszczenia da się jakoś zatuszować?????

na wizażu jest wątek hulahopowiczek z tego co piszą efekty są,
Stary 2011-08-30, 10:59   #3030
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien dobry!

Antos sie obudzil o 3 i do 6 ciumkal cyca. To byl ostatni raz. Nadszedl czas odstawienia go od piersi.

Mamy dzisiaj szczepienie Mezu spi po nocce i musze isc sama
Jak ja to przezyje znowu

MoniaK super, ze sie wyspalas!!! Oby tak pozostalo

Eweska wspolczuje to okropne jak ktos sobie ot tak bierze cos co nalezy do Ciebie

Sania za zdrowko Marcelka, bo knczy dzis 3 miesiace

Anulinko tez poluje na gasienice

Camomile ja robilam u fotografa. Wszystko trwalo 5 minut
Zawieszke zamawialam z Amazona i miala 194 pozytywne opinie i 5 gwiazdek na 5 wiec musi byc super

mamaoptymistka, ale Wy macie po pare kilo, a ja milion trzysta

Lolka jesli chodzi o branie na rece to kazdy pyta. Bratowa tlko bierze bez pytania, ale ona moze, bo chrzesta bedzie

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Daisy z dieta straszna lipa. zaniedbalam
zamierzam znowu sie zabrac juz na powaznie-powaznie
W PL bede chyba na jesieni...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości