mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-30, 11:20   #2221
basiula19
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

temat rozstepów jest dla mnie straszny.........tak sie cieszyłam, że mam cudowny kremik bo żadnego rozstepu na brzuszku tylko na cyckach kilka ale to zaraz na początku sie mi zrobiły a tu dupa koniec 7 miesiąca a ja sie ruźwa rozłaże jak niewiem najlepsze, że ja tego nie widziałam bo to na dole brzucha a tam mój wzrok już nie sięga dopiero tż mi powiedział a ja zaraz za lusterko i szok teraz sie smaruje nawet 4-5 razy dziennie bo tak swędzi, że masakra a jak posmaruje to troche lżej............wczoraj sie śmiałam do tż, że mały to mi tymi rozstępami wyleci jak sie będzie tak tłukł bo wczoraj to skakał jak szalony aż sie tż śmiał z niego.....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 11:21   #2222
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
gratuluję córeczki, a co do imienia to ja mam niestety złe skojarzenia z taką jedną agentką Sabiną, ale to Wam ma się podobać a nie nam

no ostatnio miałam okazję przewijać prawie 6msc dziewczynkę i normalnie jak tylko zdjęłam jej pieluchę to bach na brzuch i zaczęło się kręcenie i wiercenie na rożne strony świata. Ja jeszcze nie wprawiona, więc ślamazarnie mi to szło, ale wreszcie się udało. Dobrze, ze było tylko siku, bo inaczej obydwie byłybyśmy całe w g..... No własnie zostałam pocieszona, ze noworodek nigdzie nie ucieka i można spokojnie zmienić pieluchę.

wózek mi się wizulanie podoba

a ja widziałam w gazetce, ze w realu bedzie promocja(31.08-13.09) pampersów active baby - 2 x jumbopack 84,95zł i dla tego najmniejszego rozmiaru wychodzi 0,45zł/szt.

przykre, człowiek chciał pomóc podzielił się tym co ma a teraz mają go w nosie. Chyba Twoje znajome stosują drugą część tego powiedzenia: "Dobry zwyczaj nie pożyczaj, jeszcze lepszy nie oddawaj"

O to jeszcze taniej.
Niestety nie mam nigdzie blisko reala buuu

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 11:25   #2223
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
No mi też. Chyba się na niego zdecydujemy cena też nie duża. Mam nadzieję że wózek będzie naprawdę dobry nie jakieś dziadzostwo

gdyby nie fakt że na wózek mamy max 550 zł to zapewne bym wzięła... jest b. podobny do tego co go sobie wybrałam

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 11:32   #2224
basiula19
Zadomowienie

http://www.real.pl/uploads/tx_viprom...RANDS_KW36.pdf

tu macie link do tych pampków.........mam pytanie to w tym przypadku które sa najmniejsze??? New Baby??

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

korci mnie też ten proszek LOVELA+płyn do płukania 3,6 kg za 38,95 zł.....a dziewczyny mam pytanie nie za wcześnie na kupowanie pampersów???ale kurde z drugiej strony ciul wie kiedy sie taka promocja znowu trafi....ja sie chyba skusze na to akurat mam 12.09 do gina jechać a tż po wypłacie będzie to chyba zakupie i ten proszek też....

Stary 2011-08-30, 11:35   #2225
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość

tu macie link do tych pampków.........mam pytanie to w tym przypadku które sa najmniejsze??? New Baby??

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

korci mnie też ten proszek LOVELA+płyn do płukania 3,6 kg za 38,95 zł.....a dziewczyny mam pytanie nie za wcześnie na kupowanie pampersów???ale kurde z drugiej strony ciul wie kiedy sie taka promocja znowu trafi....ja sie chyba skusze na to akurat mam 12.09 do gina jechać a tż po wypłacie będzie to chyba zakupie i ten proszek też....
Basiula promocje sa co chwila gdzies, jak nie w realu to w tesco czy biedronce
ale jak masz gdzie trzymac to czemu nie, warto skorzystac
new baby sa najmniejsze
Stary 2011-08-30, 11:37   #2226
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
a ja mialam sporo takich mini tubeczek z pharmaceris i musteli- zawsze mi gin daje, ale jednak uwazam ze ten produkt jest najlepszy bo taki leciutki i sie super wchlania. jakos wole olejki niz kremy- chociaz zzwyczaj tak robie ze ten olejek na dzien a tlusty krem na noc
wlasnie ta oliwke z babydream tez mam i tez taka tlusta jest... ten eucerin troszke mniej ale oba brudza ciuszki a ten ROC nie, mozna psiknac - super sie rozprowadza- i od razu ubierac

ja mam z babydream nie oliwkę a balsam na rozstępy i przyznam, że jestem zadowolona... no chyba że to geny
smaruje się raz na pare dni i narazie nić nie widze....

30t 1d - ?
Stary 2011-08-30, 11:41   #2227
marejta
Zadomowienie

Cytat:

Ooooo to chyba i ja się wybiorę na zakupy do reala na początek dwie paczki jak znalazł tylko gdzie ja je włożę

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 11:41   #2228
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
gdyby nie fakt że na wózek mamy max 550 zł to zapewne bym wzięła... jest b. podobny do tego co go sobie wybrałam
u mnie na tej stronce z ogloszeniami za ta cene to spokojnie sobie kupisz uzywany fajnej firmy
popatrz np Coneco Baracuda za 280- a to najczesciej jeszcze do negocjacji
http://www.portel.pl/ogloszenia.php?id_ogl=953649
taco za 150 zl
http://www.portel.pl/ogloszenia.php?id_ogl=953052
nawet xlander xa za 600 zl

http://www.portel.pl/ogloszenia.php?id_ogl=953037
espiro za 480

http://www.portel.pl/ogloszenia.php?id_ogl=952450

jakbym nie miala blizniat to na pewno bym kupila uzywany z tej stronki (tzn i tak kupilam uzywany ale przez allegro)

popatrz po ogloszeniach u siebie, na pewno cos znajdziecie- i o tyle pewniej niz na allegro ze widzisz...i za wysylke nie placisz

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-08-30 o 11:47
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 11:44   #2229
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:

new baby to chyba 3-5 kg czy 2-5 kg... jakos tak myśle ze sie opłaca, chociaż co do pampków wciąż się waham, bo połozna wspominała, że pampers najczęściej uczula... najchetniej gdyby mozna bylo kupic na sztuki... wziełabym różnych firm po pare sztuk i zobaczyła które najlepsze.... a tak jak sie kupi np. pake 94 szt. a po 10 okaze sie ze dziecinie sie pupa odparza czy ze przeciera przy udach czy inne takie, to co dalej... ? ja ktos ma komu odsprzedac to luz... a jak nie? to zamrożona kasa... bo nie wiadomo co zrobic...

30t 1d - ?
Stary 2011-08-30, 11:46   #2230
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
ja mam z babydream nie oliwkę a balsam na rozstępy i przyznam, że jestem zadowolona... no chyba że to geny
smaruje się raz na pare dni i narazie nić nie widze....
ja też mam ten balsam, ale jak na razie posmarowałam się nim MOŻE z 5 razy i to w pierwszym trymestrze
ogólnie (tfu tfu) nic mi nie wyskakuje, i mam nadzieję, że tak zostanie

pieluchy kupię wcześniej, przynajmniej z 1-2 opakowania, więc jak są takie promocje to szkoda nie skorzystać
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 11:47   #2231
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
u mnie na tej stronce z ogloszeniami za ta cene to spokojnie sobie kupisz uzywany fajnej firmy
popatrz np Coneco Baracuda za 280- a to najczesciej jeszcze do negocjacji
http://www.portel.pl/ogloszenia.php?id_ogl=953649
taco za 150 zl
http://www.portel.pl/ogloszenia.php?id_ogl=953052
nawet xlander xa za 600 zl

http://www.portel.pl/ogloszenia.php?id_ogl=953037

popatrz po ogloszeniach u siebie, na pewno cos znajdziecie- i o tyle pewniej niz na allegro ze widzisz...i za wysylke nie placisz

glaaammm ja korzystam z www.tablica.pl ale teraz zapewne lookne Twoje linki jeszcze raz bardzo dziękuje

30t 1d - ?
Stary 2011-08-30, 11:49   #2232
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
new baby to chyba 3-5 kg czy 2-5 kg... jakos tak myśle ze sie opłaca, chociaż co do pampków wciąż się waham, bo połozna wspominała, że pampers najczęściej uczula... najchetniej gdyby mozna bylo kupic na sztuki... wziełabym różnych firm po pare sztuk i zobaczyła które najlepsze.... a tak jak sie kupi np. pake 94 szt. a po 10 okaze sie ze dziecinie sie pupa odparza czy ze przeciera przy udach czy inne takie, to co dalej... ? ja ktos ma komu odsprzedac to luz... a jak nie? to zamrożona kasa... bo nie wiadomo co zrobic...
witaminko a nie masz jakiejś koleżanki, która będzie rodzić przed Tobą?
Ja mam to szczęście, że mi sis obiecała po kilka sztuk różnych firm zostawić i będę mogła przetestować właśnie.
Stary 2011-08-30, 11:51   #2233
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
glaaammm ja korzystam z www.tablica.pl ale teraz zapewne lookne Twoje linki jeszcze raz bardzo dziękuje
Witaminko ale to sa ogloszenia elblaskie...nie wiem czy ci ludzie wysylaja- bo na kuriera musialabys tak z minimum 50 zl policzyc dodatkowo- wyslalam ci raczej orientacyjnie zebys zobaczyla jakie ceny i mozliwosci w ogole

ale popatrz, moze w twojej okolicy jest jakas taka lokalna stronka z ogloszeniami- mysle ze to najwygodniejsze bo zawsze mozna sie umowic na obejrzenie

wlasnie na tej stronie znalazlam fajne ciuszki i to sprzedawane przez kolezanke z podstawowki
Stary 2011-08-30, 11:59   #2234
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
http://allegro.pl/roc-maternity-olej...788038259.html

bylo ich wiecej na allegro a teraz tylko jeden

a ja mialam sporo takich mini tubeczek z pharmaceris i musteli- zawsze mi gin daje, ale jednak uwazam ze ten produkt jest najlepszy bo taki leciutki i sie super wchlania. jakos wole olejki niz kremy- chociaz zzwyczaj tak robie ze ten olejek na dzien a tlusty krem na noc
wlasnie ta oliwke z babydream tez mam i tez taka tlusta jest... ten eucerin troszke mniej ale oba brudza ciuszki a ten ROC nie, mozna psiknac - super sie rozprowadza- i od razu ubierac
o kurcze, Pharmaceris jest droższy! Chyba skuszę się na ten, wypróbuję. A oliwkę nakładam tylko na noc, bo na dzień, to rzeczywiście tragedia.

Czy któraś zna ceny pieluch w Makro? Może tam opłaca się je kupować?

A stosuje któraś worki hermetyczne do przechowywania ubranek dla maluszka? Wydaje mi się to idealnym rozwiązaniem, do przechowywania tony za dużych ciuszków, które mają się przydać w przyszłości.
Link do aukcji na allegro
http://allegro.pl/worek-prozniowy-to...773262514.html

Wykupiłyście wszystkie kombinezony zimowe z allegro!! Łobuzice!
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:08   #2235
sozaa
Rozeznanie

Tuszka,

ja sprawdzam regularnie ofery z Makro i Selgros, mam karty do obu marketów, ale wydaje mi sie, że tych marketach typu Real, Tesco ceny są bardziej korzystne.

Zawsze mozesz wejsc na strony makro lub selgros i tam są aktualne gazetki do obejrzenia/ściagniecia
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:10   #2236
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
witaminko a nie masz jakiejś koleżanki, która będzie rodzić przed Tobą?
Ja mam to szczęście, że mi sis obiecała po kilka sztuk różnych firm zostawić i będę mogła przetestować właśnie.

właśnie nie... ani przede mną, ani po mnie .... dlatego szkoda mi korzystać z takich promocji bo nie mam komu odsprzedać w razie czego

chyyyyyba, chyba że któraś z Was by chciała ?

30t 1d - ?
Stary 2011-08-30, 12:14   #2237
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
co do ciuszkow glam ja nie odzyskalam NIC!
to kiepsko
ja koleżance dałam tak do dania ostatecznego, bo miałam mnóstwo, ale ona i tak mi je powoli oddaje w miarę, jak jej dziecko rośnie
ja od początku nie dawałam wszystkiego, zostawiałam sobie te co uznałam, że przydadza się następnemu mojemu dziecku. Bo uważam, że z tymi ciuszkami jest tak, że jak komuś dasz, to mogą się bardzo zniszczyć, poplamić itd - nie nastawiałam się, że jak dam, to wrócą.
Zabawek i "sprzętów" żadnych nie dawałam.

Ja już trzeciego nie planuję, ale zostawię część rzeczy dla ew trzeciego dziecka siostry, resztę albo pooddaję, albo sprzedam. Po synkach siostry tez sporo mamy szczęśliwie No i plus na dokupiłam trochę wielopaków nowych body i pajaców, tez mnóstwo używek z ciuchów doszło

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Ja CI mogę napisać jak powinno się czyścić. Do nosa aplikujesz wodę fizjologiczną lub wodę morską lub coś w tym stylu - najwygodniejsze w spreju - a potem to wszystko wydmuchujesz w chusteczkę. Dziecku czyści się na podobnej zasadzie, tyle że dziecko samo nie wydmucha wiec się to ewakuuje np. za pomocą gruszki.

.
ano widzisz, ja to gdzieś chyba z medycznej "ręki" słyszałam, że w ogóle wydmuchiwanie jest niefizjologiczne, bo nos jest fizjologicznie przystosowany do spływu wydzieliny w tył-do gardła, więc wciągajcie gile dziewczyny, ile wlezie

Cytat:
Witam z rana

właśnie jem śniadanko i musze jechać do banku, apteki i kilku sklepów. Mój Tż sie pochorował niewiem czy go zawiało czy co ale go strasznie boli lewy bark i troche szyja z lewej strony wczoraj go smarowałam maściami wygrzewającymi a dzisiaj pojade do apteki może kupie mu takie plastry wygrzewające aż szkoda mi chłopiny......

Witam nowe mamusie coraz wiecej nas jest
może jechał samochodem w otwartą szybą? albo zasnął niewygodnie?
Cytat:
powiem tak dziewczynki- te z was ktore nie maja jeszcze takich doswiadczen za soba to moga sobie nie zdawac sprawy ale na pewnym etapie rozwoju maluch najprostsze czynnosci zamienjaja sie w orke na ugorze...

taki polroczny - 8 miesieczny maluch potrafi sie tak wiercic przy przewijaniu ze pieluche sie zmienia 20 minut
to samo z odessaniem gili z noska...moja miala katar chyba kolo 8-9 miesieca, naprawde nielatwo wyczyscic nos, maluch sie wije i wykreca na wszystkie strony, z rak wyrywa ta fride, nosek zaslania- i wez tu czlowieki badz madry jakby sie przydaly 2 rece do przytrzymania malucha w miejscu,
u mnie kiepsko, bo jak małego przewijam, to dodatkowo muszę uważać, bo zdarzają się kopniaki w brzuch
szczególnie jak np chcę mu zobaczyć od razu ząbki (jaki postęp, bo chyba kieł się pojawi niedługo)
strasznie denerwuje mnie, jak mnie kopnie, bo martwię się, by nic z płodem się nie stało, ale z drugiej strony wiem, że to u takiego malucha nie jest celowa złośliwość, tylko odruchowe
Cytat:
.a dziewczyny mam pytanie nie za wcześnie na kupowanie pampersów???.
ja mam kupione 3 paczki numer 1 i 3 paczki 2, może trochę wcześnie, ale się nie zmarnują
Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
dzień dobry

byłam prywatnie na usg i potwierdzone-dziewczynka
mamy straszny problem z imieniem teraz nam wpadło ze moż "Sabina" co myslicie o takim imieniu?
nie w moim typie, ja lubię imiona z literą "r", czy męskie, czy damskie

odebrałam wyniki obciążenia glukozą i mam super, strasznie się ciesze, bo uwielbiam słodkości

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:19   #2238
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
new baby sa najmniejsze
dzięki

Stary 2011-08-30, 12:20   #2239
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
o kurcze, Pharmaceris jest droższy! Chyba skuszę się na ten, wypróbuję. A oliwkę nakładam tylko na noc, bo na dzień, to rzeczywiście tragedia.

A stosuje któraś worki hermetyczne do przechowywania ubranek dla maluszka? Wydaje mi się to idealnym rozwiązaniem, do przechowywania tony za dużych ciuszków, które mają się przydać w przyszłości.
Link do aukcji na allegro
http://allegro.pl/worek-prozniowy-to...773262514.html

Wykupiłyście wszystkie kombinezony zimowe z allegro!! Łobuzice!
no a ta i na dzien i na noc sie nadaje, ja zawsze z rana prysznic, wysmaruje sie i zaraz ubieram od razu

ja stosuje te worki, w przypadku swetrow i kocy, poscieli i takich tam faktycznie objetosc sie zmniejsza...ale szkopul taki ze to sie odsysa jak chce i te worki wcale nie sa az takie plaskie- w zaleznosci co zapakujesz moze sie zdarzyc ze ci odessa w taki wygiety luk, twardy jak kosc- i tez go potem trudno upchnac, nie mowiac juz o tym zeby 2 worki do siebie dopassowac i ulozyc
tak jak tam jest na zdjeciu ze odessane roluja- taa ale na obrazku sa wlozone 4 podkoszulki. jak worek zaladujesz pelny i odessasz to powstaje ciezka twarda zbita bryla ktora odksztalcic bardzo trudno. chociaz za taka cene warto sprobowac i samemu sobie opinie wyrobic

Oolong- super ze wyniki w normie

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-08-30 o 12:26
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:23   #2240
goldika
Zakorzenienie

oolong gratuluje glukozy

co do ciuszkow to wczoraj wszylam w czesc czerwona nitke wlasnie na szwach wewnetrznych

Fallen Angel Sabina mi niestety sie zle kojarzy. Moze nie tyle zle ile przykro. Jak bylam w podstawowce to u nas byla klasa dla dzieci niepelnosprawnych i byla wlasnie Sabinka na kazdej przerwie byla przezywana, popychana i wysmiewana... nie za imie ale za to jaka jest. nie pisze na czarno bo moze niekoniecznie chcesz czytac dlaczego

Ja pampki kupie w pazdzierniku, chyba ze Tz peknie i kupi sam wczesniej. Witaminko jak cos to moge sie zdeklarowac, ze w tym pazdzierniku wysle Ci ze 3szt pampkow na przetestowanie Tylko musialabys mi przypomniec gdybym zapomniala
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:24   #2241
glamourous
Zakorzenienie

Oolong u nas tez mala czasem z entuzjazmu mi z byka w brzuch wyrznie- np leci sie przytulic i nie wyhamuje...albo w nocy jak sie wierci potrafi mi przywalic ale coz mam nadzieje ze tym dwom w srodku to nie przeszkadza
Sonia tez potrafi czasem podejsc i przytulic albo pocalowac brzuszek- zawsze mnie tym rozczula
Stary 2011-08-30, 12:35   #2242
ggoraa
Zadomowienie

Czesc dziewczyny. Chyba znow musze nastawiac budzik dla Filipka. Dzis wstalam o 9:30 z przerazeniem, ze tak pozno- a moje chlopy co??? spaly w najlepsze i nie mialy zamiaru wstawac! Wakacje pelna geba se zrobili.

Najwazniejsze, ze budzilam sie w nocy tylko 2 razy na siku, a nie 5 jak czasem bywa

Cytat:
Napisane przez Agitekk Pokaż wiadomość
Witam! Mogę do Was dołączyć? Jestem mamusią grudniową Spodziewam się bliźniąt, parki - Piotruś i Bianka.
Witamy w naszym gronie!
Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
i pochwalę się:wczoraj wieczorem sprawdzałam czy jeszcze się zmieszczęw jeansy-i co????i się zmieściłam oczywiście się nie zapnę przez brzuch,ale spodnie weszły na tyłek:j upi::ju pi:
a na wadze już 9.5 kg na plusie......
Zazdroszcze!!!! Ja z rozmiaru 36 obecnie nosze 40 - ale to dlatego, ze mam nisko brzuch i niestety wszystkie spodnie musza ''opasac'' mi moj bebenek.

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

dziewczyny-w co będziecie pakowały torbę do szpitala??czy w jedną torbę swoje rzeczy i dla dziecka??bo ja tak myślę by oddzielnie spakować żeby sobei bałaganu nie zorbić,a mam tylko jedną nie za dużą torbę-akurat na moje rzeczy[COLOR=Silver]
fajna jest ta muzyczka z reklamy Kinder bueno(choć wafelka nie lubie bo za słodki jest)ciekawe czy to fragment piosenki jakiejś?
ad1. Ja planuje spakowac sie w jedna torbe ( jak za pierwszym razem)- jak znam zycie to wychodzac bede miala ze 3 torby do zabrania, bo moje kochane babcie zawsze ''choremu'' do szpitala przynosza tabuny slodkosci, domowego jedzonka i trylion niepotrzebnych rzeczy
ad2. Esli chodzi o ta ostatania reklame kinder bueno z wampirami to jest to piosenka dziewczyny z belgii (sasiadka mojego szwagra) - http://www.youtube.com/watch?v=SA2DRmf-CGU
Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Glam, czyli co, sugerujesz aby sie jeszcze w jakieś dyby zaopatrzyć? Swoja drogą, wyobrazilam sobie jak wchodzę do sklepu dzieciecego, a tam oboj przwijaków i łóżeczek zestawy do unieruchamiania dziecka, takie jak do tortur Albo takie pasy do przywiazywania dziecka na przewijakach. Ale mam dzis czarny humor...
Sie smiej...ale jak ja mialam mojego 2 letniego synka przebrac w pampersa, to czasem mi pot po plecach lecial...teraz jestesmy na etapie wybrzydzania ubran i jesli tylko by byly takie dyby w promocji to chyba pierwsza bym stala w kolejce po nie

Oolong- gratki za wyniki

Co do torebek prozniowych, to dostalam teraz dwie i wpakowalam swoje ubrania przedciazowe, bo juz nie mam miejsca w mieszkaniu- wszezdie poupychane ubranka dla dzieci (zwariowac idzie)
Stary 2011-08-30, 12:37   #2243
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
no a ta i na dzien i na noc sie nadaje, ja zawsze z rana prysznic, wysmaruje sie i zaraz ubieram od razu

ja stosuje te worki, w przypadku swetrow i kocy, poscieli i takich tam faktycznie objetosc sie zmniejsza...ale szkopul taki ze to sie odsysa jak chce i te worki wcale nie sa az takie plaskie- w zaleznosci co zapakujesz moze sie zdarzyc ze ci odessa w taki wygiety luk, twardy jak kosc- i tez go potem trudno upchnac, nie mowiac juz o tym zeby 2 worki do siebie dopassowac i ulozyc
tak jak tam jest na zdjeciu ze odessane roluja- taa ale na obrazku sa wlozone 4 podkoszulki. jak worek zaladujesz pelny i odessasz to powstaje ciezka twarda zbita bryla ktora odksztalcic bardzo trudno. chociaz za taka cene warto sprobowac i samemu sobie opinie wyrobic

Oolong- super ze wyniki w normie
No trudno, ale chyba i tak je kupię, bo widzę oszczędność miejsca. Co prawda będziemy mieli jeszcze jedną wielką szafę, ale obawiam się że z czasem i ona będzie przymała. A tak to najwyżej zapakowane próżniowo wywiozę do rodziców, czy teściów. Na szczęście mieszkamy w bezpiecznej odległości czyli kilka kilometrów od siebie, sami z siebie nigdy nie przyjadą, a jak my chcemy to jedziemy na obiadki i do ogródków

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Tuszka,

ja sprawdzam regularnie ofery z Makro i Selgros, mam karty do obu marketów, ale wydaje mi sie, że tych marketach typu Real, Tesco ceny są bardziej korzystne.

Zawsze mozesz wejsc na strony makro lub selgros i tam są aktualne gazetki do obejrzenia/ściagniecia
Aha, czyli obserwacja gazetek reala i tesco. A któraś mówiła, że używa pieluszek z Biedronki? A używałyście/słyszałyście o woreczkach zapachowych do zużytych pieluch?

Lista ciuszków dla niemowlaka
Dziewczyny, wkleicie listę niezbędnych ciuszków dla niemowlaka?

Edytowane przez tuszka
Czas edycji: 2011-08-30 o 12:42
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:44   #2244
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość

Sie smiej...ale jak ja mialam mojego 2 letniego synka przebrac w pampersa, to czasem mi pot po plecach lecial...teraz jestesmy na etapie wybrzydzania ubran i jesli tylko by byly takie dyby w promocji to chyba pierwsza bym stala w kolejce po nie
ja i bez promocji bym kupila dyby i jeszcze knebelek wprawdzie papmersy juz za nami ale za to etap wybrzydzania- mozemy sobie rece podac...ja nie chce tej bluzeczki..ja chce inne majtki- w zassadzie wszystkie moje propozycje sa odrzucane i nie myslcie ze cwaniara da sie podejsc "czy chcesz bluzeczke rozowa czy niebieska" jak radzi superniania- bo na wszystko odp jest ja tego nie chce

2 sniadanie ciezarnej- budyn czekoladowy plus wafelki ryzowe z duuza iloscia masla orzechowego (bialko i witaminy )

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Aha, czyli obserwacja gazetek reala i tesco. A któraś mówiła, że używa pieluszek z Biedronki? A używałyście/słyszałyście o woreczkach zapachowych do zużytych pieluch?
taa przydaja sie i sprawdzaja o wiele bardziej niz takie sprzety co pieluchy prozniowo owijaja i od razu do poejmnika laduja
pieluch w woreczku wyrzucisz do smietnika pare razy dziennie no i sila rzeczy smieci codziennie do wywalenia a te prozniowe- ja nie mialam, ale mowil kolega- znikaja z oczu ale jak po paru dniach pojemnik oprozniasz (nie ma potrzeby czesciej) to smrod cie powala

nie wiem jak w PL ale w Irlandii one byly w lidlu, kazdym tesco- wszedzie gdzie pieluchy. ja lubilam te lidlowe za ich delikatny pudrowy zapach
Stary 2011-08-30, 12:50   #2245
marejta
Zadomowienie

Cytat:
No trudno, ale chyba i tak je kupię, bo widzę oszczędność miejsca. Co prawda będziemy mieli jeszcze jedną wielką szafę, ale obawiam się że z czasem i ona będzie przymała. A tak to najwyżej zapakowane próżniowo wywiozę do rodziców, czy teściów. Na szczęście mieszkamy w bezpiecznej odległości czyli kilka kilometrów od siebie, sami z siebie nigdy nie przyjadą, a jak my chcemy to jedziemy na obiadki i do ogródków

Lista ciuszków dla niemowlaka
Dziewczyny, wkleicie listę niezbędnych ciuszków dla niemowlaka?
Ja zastanawiam sie nad zakupem tego kosza: http://allegro.pl/tommee-tippee-kosz...779676553.html
Chociaż moja koleżanka miała na to dobry sposób, jej mąż był kiedyś w TESCO i kupił chyba z 20 opakowań zwykłych najtańszych worków na śmieci i ona jak przewijała małą to brała worek, układała obok przewijaka i wszystko tam wrzucała później wiązała i do kosza, tylko kurczę ja biorę pod uwagę to że jak oni mieszkali w bloku to nie było problemu ale my mieszkamy w domku i już zastanawiam sie czy zawczasu nie zamówić jeszcze jednego kosza na śmieci bo jednak przy dziecku sporo miejsca będą zajmowały pampersy

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-08-30, 12:51   #2246
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
ano widzisz, ja to gdzieś chyba z medycznej "ręki" słyszałam, że w ogóle wydmuchiwanie jest niefizjologiczne, bo nos jest fizjologicznie przystosowany do spływu wydzieliny w tył-do gardła, więc wciągajcie gile dziewczyny, ile wlezie

odebrałam wyniki obciążenia glukozą i mam super, strasznie się ciesze, bo uwielbiam słodkości
akurat dzisiaj obok mnie w metrze jechał facet, który wziął sobie tą metodę aż za bardzo do serca

za glukozę

Cytat:
ja i bez promocji bym kupila dyby i jeszcze knebelek wprawdzie papmersy juz za nami ale za to etap wybrzydzania- mozemy sobie rece podac...ja nie chce tej bluzeczki..ja chce inne majtki- w zassadzie wszystkie moje propozycje sa odrzucane i nie myslcie ze cwaniara da sie podejsc "czy chcesz bluzeczke rozowa czy niebieska" jak radzi superniania- bo na wszystko odp jest ja tego nie chce
glam chyba wszystkie dzieci tak mają, moja sis też to przerabia ze swoją córką, ona by się najchętniej 10 razy dziennie przebierała, ręce umyje, kropelka wody jej na bluzeczkę spadnie już jest brudna, ma plamkę i koniecznie chce zmienić
i jak coś jej się nie podoba to też nie ma sposobu, żeby na siebie włożyła, modelka
Stary 2011-08-30, 12:54   #2247
__Fallen Angel__
Zadomowienie

Cytat:
z doswiadczenia mowie ze wygodniej miec 2 torby...przynajmniej wiesz w ktorej torbie czego szukac w tej ciasnocie
Angel- no coz Sabinka - na pewno nie bedzie takich 10 w jednej klasie
mi sie to imie niestety zle kojarzy, z taka jedna bardzo gruba dziewczyna ale to jest indywidualna sprawa calkowicie, co sie komu podoba. najwazniejsze - jak pisze witaminka- zeby wam sie podobalo. bo i tak gwarantuje ci ze za 15 lat corka- obojetnie jak jej nie nazwiecie- bedzie marudzic "czemu ja mam takie glupie imie" ale nastolatki juz tak maja
no ja osobiście nie jestem przekonana do tego imienia,ale mój mąż obstaje coś za tym. Szczerze powiem że nie znam nikogo o takim imieniu i mi się nie kojarzy na szczęście. Myśleliśmy też o:
- Julia (ale u tż w rodzinie jest jedna i on coś nie chce żeby nasz też tak miała)
- Diana (z tych mało spotykanych)
- Zosia( mi sie podoba ale tż nie,dogaduje że Zofia jak na starą babke)
- Alicja

no sama już nie wiem myślimy i nie ma takiego imienia żebym powiedziała"Wow to jest to"

doradźcie coś

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:54   #2248
marejta
Zadomowienie

Cytat:

2 sniadanie ciezarnej- budyn czekoladowy plus wafelki ryzowe z duuza iloscia masla orzechowego (bialko i witaminy )

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

taa przydaja sie i sprawdzaja o wiele bardziej niz takie sprzety co pieluchy prozniowo owijaja i od razu do poejmnika laduja
pieluch w woreczku wyrzucisz do smietnika pare razy dziennie no i sila rzeczy smieci codziennie do wywalenia a te prozniowe- ja nie mialam, ale mowil kolega- znikaja z oczu ale jak po paru dniach pojemnik oprozniasz (nie ma potrzeby czesciej) to smrod cie powala

nie wiem jak w PL ale w Irlandii one byly w lidlu, kazdym tesco- wszedzie gdzie pieluchy. ja lubilam te lidlowe za ich delikatny pudrowy zapach
Ja właśnie sie nad czymś takim zastanawiam, ale i tak ten kosz opróżniałabym codziennie wieczorem po kąpieli, tylko u mnie jest tak że pokoik maleństwa będzie na piętrze razem z naszą sypialnią i pewnie na początku więcej czasu będziemy właśnie tam spędzać a bieganie do kuchni na parterze z pieluchą po każdym przewijaniu nie jest chyba dobrym pomysłem

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-08-30, 13:07   #2249
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
akurat dzisiaj obok mnie w metrze jechał facet, który wziął sobie tą metodę aż za bardzo do serca

za glukozę

glam chyba wszystkie dzieci tak mają, moja sis też to przerabia ze swoją córką, ona by się najchętniej 10 razy dziennie przebierała, ręce umyje, kropelka wody jej na bluzeczkę spadnie już jest brudna, ma plamkę i koniecznie chce zmienić
i jak coś jej się nie podoba to też nie ma sposobu, żeby na siebie włożyła, modelka
ale u nas to nawet nie ze sie nie podoba tylko ona ogolnie ubierac sie nie lubi...ten spam problem jest po kapieli, rano jak trzeba pizamke przebrac czy nawet jak sie obleje/uciapie. jak juz jest ubrana to OK ale moment przebierania budzi w niej sprzeciw

co do pieluch to kazdemu wg potrzeb te owijaki drogie nie sa wiec czemu nie jak ktos chce
Stary 2011-08-30, 13:09   #2250
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Basiula promocje sa co chwila gdzies, jak nie w realu to w tesco czy biedronce
ale jak masz gdzie trzymac to czemu nie, warto skorzystac
new baby sa najmniejsze

Akurat w biedronce to rzadko są Pampersy orginalne, ja bym napewno skorzystała z tych co basiula podała bo naprawde warto a jak sie nei am sklepu nigdzie takiego to warto kupic wczesniej bo pozniej specjalnie nie bedzie sie opylac jezdzic po same pamki jak beda w promocjii.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości