Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. IX - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-30, 12:20   #1501
tenebrosa
Wtajemniczenie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Jak tak czytam, że wiele z Was ma już wybrane sukienki to się zastanawiam czy nie za późno się za to wezmę Planowałam tak na grudzień... z tym, że nie jest powiedziane, że zdążę, bo mama będzie miała czas tylko do jednego salonu ze mną jechać... i liczę na to, że tam coś wybiorę
Ja mam ślub w lipcu, a byłam dopiero raz w salonach. Z moją Mamą będę mogła pójść prawdopodobnie dopiero w listopadzie do salonów, więc zanim podejmę decyzję to pewnie nastanie grudzień. Chyba, że Mama jakimś cudem dostanie wolne wcześniej, to wtedy pierwszą rzeczą jaką zrobimy będzie rajd po salonach. Ale zanim to nastąpi planuję pójść jeszcze z koleżankami - będę miała rozeznanie, gdzie co jest i co warto Mamie pokazać.

Gosza, doskonale wiem jak to jest organizować imprezę praktycznie samej. Stres jest ogromny, ale w pewnym momencie organizm nie wytrzymuje. Dlatego mam nadzieję, że przed weselem jak najmniej spraw uda nam się zostawić na ostatnie dni.

kooocur, ja też się chyba do Ciebie uśmiechnę po wycieczkę, ale dopiero w przyszłym roku, gdyż Moje Kochanie z pewnością stwierdziłoby, że to za wcześnie Co do Twoich wątpliwości - chyba każda z nas tak ma, że czasami przemknie jej przez myśl watpliwość czy ślub to dobra decyzja. Na co dzień praktycznie nie podejmujemy aż takich ważnych decyzji, więc jej waga podświadomie nas trochę przytłacza, tak mi się wydaje. U mnie to może nie są wątpliwości, bo też wiem, że z nikim innym spędzić życia nie chcę, ale trochę się obawiam jak to będzie po ślubie.
Stary 2011-08-30, 12:27   #1502
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka
Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
kooocur, ja też się chyba do Ciebie uśmiechnę po wycieczkę, ale dopiero w przyszłym roku, gdyż Moje Kochanie z pewnością stwierdziłoby, że to za wcześnie Co do Twoich wątpliwości - chyba każda z nas tak ma, że czasami przemknie jej przez myśl watpliwość czy ślub to dobra decyzja. Na co dzień praktycznie nie podejmujemy aż takich ważnych decyzji, więc jej waga podświadomie nas trochę przytłacza, tak mi się wydaje. U mnie to może nie są wątpliwości, bo też wiem, że z nikim innym spędzić życia nie chcę, ale trochę się obawiam jak to będzie po ślubie.
A poza tym kurde, o czym my tu mówimy. Wy przynajmniej możecie jeszcze rzucić pierścionkiem bez większych konsekwencji Ja, mimo że żyję tak jak wy - noszę tylko pierścionek zaręczynowy, do teściowej mówię "proszę pani" i nie mieszkam z TŻtem (przy czym większość z was jednak mieszka ze swoimi) - w przypadku wątpliwości miałabym niezłe problemy prawne i inne. Jestem w końcu - co do mnie kompletnie nie dociera, w świetle prawa i w oczach państwa mężatką i prawie już dostaliśmy kredyt, co łączy nas bardziej niż każdy ślub...
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:32   #1503
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
JUŻ to może niekoniecznie, biorąc pod uwagę obecny timing ALE za jakieś 5, 6 miesięcy możesz już zacząć szaleć Teraz to nie rób tego dziecku i sobie.

A ja mogę Ci dać swojego maila? Też chętnie bym dostała czasem jakąś dobrą ofertę, szczególnie w 2012

)
W kwietniu rzucam tabsy i bede siebie i Tz faszerowac kwasem foliowym..wiec tak po slubie zaczniemy, ale nistety instynkt mi powrócił....

Maila poprosze na priv i będę wysyłac newslettery

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Chciałoby się przez prawie rok nie mieć, co? Nie ma tak łatwo

Cytat:
No to chyba nie sa watpliwości tylko strach...hehe ale u nas nic sie nie zmieni bo mieszkamy juz razem....
Chyba masz rację do tego co napisałaś.....

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
A poza tym kurde, o czym my tu mówimy. Wy przynajmniej możecie jeszcze rzucić pierścionkiem bez większych konsekwencji Ja, mimo że żyję tak jak wy - noszę tylko pierścionek zaręczynowy, do teściowej mówię "proszę pani" i nie mieszkam z TŻtem (przy czym większość z was jednak mieszka ze swoimi) - w przypadku wątpliwości miałabym niezłe problemy prawne i inne. Jestem w końcu - co do mnie kompletnie nie dociera, w świetle prawa i w oczach państwa mężatką i prawie już dostaliśmy kredyt, co łączy nas bardziej niż każdy ślub...
Ooo o tym nie pomyslałam...hehe Tz ma kredyt na siebie wiec dom jest jego. (właśniwie na jego była też i ich nie połaczył na długo tylko na jakieś 2-3 lata)

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:34   #1504
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurczę, bierzesz ślub tydzień po mnie, więc powinnam się słuchać Twojej logiki A dodatkowo zaczął do mnie przemawiać taki puszysty sweterek, jaki opisała nena - można go w końcu rozpiąć i też będzie widać przód, a jednocześnie byłoby mi naprawdę cieplutko... Muszę się nad tym zastanowić
Sweterek też jest ciekawym rozwiązaniem. Mnie najbardziej przekonują żakiety i pewnie będę mysleć nad jakimś krojem i materiałem który będzie pasować do mojej jeszcze nie wybranej sukni

Cytat:
Taki sweterek może naprawdę fajnie wyglądać do Twojej sukienki Tylko gdzie taki znaleźć?

Jak tak czytam, że wiele z Was ma już wybrane sukienki to się zastanawiam czy nie za późno się za to wezmę Planowałam tak na grudzień... z tym, że nie jest powiedziane, że zdążę, bo mama będzie miała czas tylko do jednego salonu ze mną jechać... i liczę na to, że tam coś wybiorę
Wydaje mi się, że w Twoim przypadku grudzień jest wystarczający. Ja chcę załatwić najpóźniej na przełomie września/paździenrika bo potem mogę nie mieć czasu. W nowym roku dużo czasu zajmie nam rozwożenie zaproszeń i ogarnięcie innych spraw. Wtedy chciałabym już mieć problem wyboru sukni z głowy.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Oooo widzisz od razu mi lepiej

W domu mam od tygodia bałagan szlifowanie i cały dom biały a najgorszy remont dopiero przed nami

Miesiac życia w brudzie i syfie plus @ i robi swoje.

Zawsze zastanawiałam sie skad wiadomo, ze czas na dziecko nadszedl...ale chyba już wiem..jak sie ma doła, że przyszła @
Grajkowie poszli, to zaczęli ciąć płytki na dziedzińcu (kładą nowe płytki) i jak tu pracować??
Rozmawiałam ostatnio z koleżanką na temat dzieci i stwierdziłyśmy, że to jeszcze nie czas na to. Nasze przemyślenia wynikały z tego, że inna znajoma ma już prawie rocznego synka i już planuje drugie dziecko. A kiedy padło pytanie o pracę, to ona stwierdziła, że w życiu się jeszcze napracuje. Ja bym tak nie mogła. Już teraz rozmyślam za studiami podyplomowymi oraz dodatkowymi szkoleniami by nie martwić się tym, że po powrocie z macierzyńskiego mnie nie potrzebują i mogę się przekwlaifikować. No chyba, że dalibyśmy radę utrzymywać się przez jakiś czas tylko z pensji TŻta, ale pewnie wiązałoby się to z tym, że stałby się weekendowym tatą, co wg mnie nie jest dobrym rozwiązaniem...
Stary 2011-08-30, 12:37   #1505
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
dziewczyny właśnie zrobiłam 8 minute abs uffff ciężko było ale dałam radę :P postanowiłam robić ćwiczenia :P a co :P z rana abs a wieczorkiem ćwiczenia kici :P

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ja do tej pory na allegro/ tablicy znalazłam takie "inspiracje" bolerkowe do mojej sukni i wszystkie mi się nie podobają a przedstawiają prawie wszystkie typy bolerek prócz koronkowych
Mi też żadne się nie podoba. W ogóle chyba nie dopasowane na rozmiar są, bo tak odstają

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Tym oto ogłaszam wszem i wobec, że mam wolne do końca tygodnia i już wychodzę do domu!!!! A wolne dał mi szef wszystkich szefów, więc tym bardziej zamierzam się nim rozkoszować. Następny wpis będzie już sporządzony w dresach

kooocur Ja też się skuszę na jakąś ofertę 2012

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:38   #1506
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie ciężko znaleźć biały sweterek, ostatnio łaziłam po sklepach i same badziewia i ani jednego cienkiego białego sweterka nie uświadczyłam. Czy ludzie w ogóle nie chodzą w białych ubraniach, czy jak

Co do sukni, ja Ci polecam przejść się już teraz, nie czekać na grudzień. Salonów jest dużo, a w każdym spędza się trochę czasu i jak trochę poprzymierzasz i wyrobisz sobie opinię, w czym CI najlepiej, to wtedy w grudniu z Mamą łatwiej Ci już będzie chodzić i nie tracić czasu niepotrzebnie. A iść tylko do jednego salonu i zmuszać się, żeby w tym jednym coś wybrać to bez sensu, bo nigdzie nie jest powiedziane, że to, co sobie marzysz, akurat tam będzie, a nawet jak będzie, to czy do Ciebie pasuje. Weź jakąś koleżankę i przejdźcie się, pooglądajcie - uwierz mi, to dobra rada i warto ją przyjąć
Już raz byłyśmy z mamą Zorientowałyśmy się tylko, że najlepiej mi w bieli (a nie ecru czy inne odcienie) i raczej fason w literkę A Mogłam już wtedy wybrać i bym miała zniżkę, bo była wyprzedaż fasonów z 2011. Od połowy października mają być kolekcje 2012 i może z tego bym coś wybrała

Ale w sumie może masz rację... Napaliłam się na ten salon, bo w nim jest baaardzo dużo sukienek (Annais, Mori Lee, Lady Bird i kilka innych...) no i wiele koleżanek tam kupowało i było bardzo zadowolonych A dla mnie takie opinie są bardzo ważne

Cytat:
Ja mam ślub w lipcu, a byłam dopiero raz w salonach. Z moją Mamą będę mogła pójść prawdopodobnie dopiero w listopadzie do salonów, więc zanim podejmę decyzję to pewnie nastanie grudzień. Chyba, że Mama jakimś cudem dostanie wolne wcześniej, to wtedy pierwszą rzeczą jaką zrobimy będzie rajd po salonach. Ale zanim to nastąpi planuję pójść jeszcze z koleżankami - będę miała rozeznanie, gdzie co jest i co warto Mamie pokazać.
No moja mama będzie w grudniu na tydzień w PL, a później dopiero w kwietniu na 2-3 dni... Później dopiero przed weselem. Dlatego zależało by mi na wybraniu sukni w grudniu
Stary 2011-08-30, 12:39   #1507
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość

Grajkowie poszli, to zaczęli ciąć płytki na dziedzińcu (kładą nowe płytki) i jak tu pracować??
Rozmawiałam ostatnio z koleżanką na temat dzieci i stwierdziłyśmy, że to jeszcze nie czas na to. Nasze przemyślenia wynikały z tego, że inna znajoma ma już prawie rocznego synka i już planuje drugie dziecko. A kiedy padło pytanie o pracę, to ona stwierdziła, że w życiu się jeszcze napracuje. Ja bym tak nie mogła. Już teraz rozmyślam za studiami podyplomowymi oraz dodatkowymi szkoleniami by nie martwić się tym, że po powrocie z macierzyńskiego mnie nie potrzebują i mogę się przekwlaifikować. No chyba, że dalibyśmy radę utrzymywać się przez jakiś czas tylko z pensji TŻta, ale pewnie wiązałoby się to z tym, że stałby się weekendowym tatą, co wg mnie nie jest dobrym rozwiązaniem...
No niby tak, ale ja mam własna firme pracuje przez neta nawet jakbym nie mogła sie z wyra ruszyć to kompa miec moge caly czas przy sobie. Nie wypadne z obiegu i bede cały czas na bieżąco. Jakby jednak coś zaszlo co uniemozliwi mi prace zasze w biurze jest moja siostra...

Oboje jestsmy po studiach i ja ododatkowo mam dyplom z turystyki.
Tutaj problemu nie widze...Dom tez jest z ogrodkiem plus własnie robimy generalny remont...

Synuś
Stary 2011-08-30, 12:39   #1508
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
No tak, bez konsekwencji prawnych to tak, ale szczerze, to przy hipotetycznym zerwaniu, to prawne konsekwencje odchodzą na dalszy plan a emocje i uczucia są nawjażniejsze.
A tak z innej beczki, to po ślubie kościelnym masz zamiar mówić do teściowej mamo? Bo ja bym z miłą chęcią została przy "proszę Pani"...
Stary 2011-08-30, 12:41   #1509
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
W kwietniu rzucam tabsy i bede siebie i Tz faszerowac kwasem foliowym..wiec tak po slubie zaczniemy, ale nistety instynkt mi powrócił....

no to Kochana będziemy się razem wspierać od kwietnia też rzucam tabsy i będziemy łykać kwas foliowy a tak bardzo byśmy chcieli już fasolkę ale nie ukrywam że teraz dziecko to dla mnie luksus w znaczeniu takim że kupa kasy na pampersy, szczepionki i cała reszta

mail właśnie idzie do Ciebie
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:43   #1510
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
no to Kochana będziemy się razem wspierać od kwietnia też rzucam tabsy i będziemy łykać kwas foliowy a tak bardzo byśmy chcieli już fasolkę ale nie ukrywam że teraz dziecko to dla mnie luksus w znaczeniu takim że kupa kasy na pampersy, szczepionki i cała reszta

mail właśnie idzie do Ciebie
Strasznie się ciesze
Fajnie miec osobę z która bedziesz mogła sie podzielic przezyciami i Ona bedzie cuła to samo....:jupi :

Synuś
Stary 2011-08-30, 12:47   #1511
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
No niby tak, ale ja mam własna firme pracuje przez neta nawet jakbym nie mogła sie z wyra ruszyć to kompa miec moge caly czas przy sobie. Nie wypadne z obiegu i bede cały czas na bieżąco. Jakby jednak coś zaszlo co uniemozliwi mi prace zasze w biurze jest moja siostra...

Oboje jestsmy po studiach i ja ododatkowo mam dyplom z turystyki.
Tutaj problemu nie widze...Dom tez jest z ogrodkiem plus własnie robimy generalny remont...
No Ty masz całkiem inną sytuację. Wiem, że ta znajoma też może sobie na to pozwolić tj. długo nie wracać do pracy po urlopie macierzyńskim. U mnie jest inaczej. Nie mam własnej firmy a specyfika mojej pracy jest taka, że łatwo mnie kimś innym zastąpić. A w dodatku jakbym po dłuższej nieobecności chciała wrócić, to firma może nie mieć zleceń i wyląduję na bezrobociu. Dlatego teraz myślę o podniesieniu swoich kwalifikacji i rozeznaniu się na rynku pracy w co można teraz inwestować.
Stary 2011-08-30, 12:47   #1512
Nattiv
Zakorzenienie

A wszystkie PMki będą się cieszyć razem z Wami, bo zostaniemy wirtualnymi ciociami

Stary 2011-08-30, 12:52   #1513
(kicia)
Zakorzenienie

lecę wykąpać pieska

a potem wracam do nauki miłego popołudnia
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:54   #1514
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
No słonica może nie, ale ten kompleks braku talii mi się włączył, cholibcia
No ale prędzej takim tiulowym bolerkiem, bo wtedy będzie widać kwiatki - przy sweterku straciłabym ten efekt
i
Cytat:
Aaaaaaaa, super I dobrze wiedzieć, że tren jest podpinany bo tego akurat nie sprawdziłam jak ją oglądałam na żywo No i racja, że jest lekka, czego kompletnie po niej nie widać

Ale Ty jesteś śliczna, chuda laska z talią osy, będziesz w niej lepiej ode mnie wyglądać

A widziałaś moje zdjęcie w niej? Wrzuciłam kilka stron temu
Widziałam, widziałam I masz dużo fajniejsze ramiona ode mnie, bo mi wystają kości Obie będziemy prześliczne, a talię można wymodelować tą tasiemką z kwiatkiem- ona daje taki efekt "zwężenia" Tren jest podpinany z tyłu na guzik, nie wygląda, jak w wielu sukniach z takich ilości tiulu (np. w moim poprzednim typie), czyli jak kaczy kuper i bardzo ładnie się prezentuje podpięty. Ja myślę nad szaleństwem i albo tiulowym bolerkiem, albo sweterkiem białym lub kolorowym, ale najbardziej chcę gołe ramiona, żeby sobie efektu nie popsuć A część stylizacji kopiuję od PMki z filmu, bo biżuterię chciałam Svarowskiego (ona taką ma) i koka, więc ja mam "kompleks odgapiacza"

Cytat:
Śliczną masz figurkę i piękna z Ciebie laseczka

Super, że Mori okazała się być TĄ! Ale... gdzie zdjęcie??? ja poproszę tu jakąś fotkę, co byśmy mogły ocenić, jak wyglądasz!!! Jak nie zrobiłaś, to na następną przymiarkę proszę wziąć chociaż telefon i niech Ci ktoś z ukrycia zrobi
Dziękuję Nie pozwolili zrobić zdjęć, dopiero po zakupie i zapłaceniu zaliczki - nawet do przymierzalni ze mną wchodzą dla bezpieczeństwa...

Cytat:
Zostaw mi swojego maila. Chyba nawet w sobote wysłałam Dziewczyna zajefajna oferte za 670 euro na 8 dni na Dominikane.
To ja się też zgłoszę, ale w grudniu, jak już fundusze będą i poproszę o pomoc

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Wiecie co? Moja mama trafiła do szpitala, bo ma problemy z sercem i lekarz stwierdził, że muszą jej założyć rozrusznik Dzisiaj chyba ustalą termin operacji.
Dużo się będzie działo przez kilka następnych miesięcy. Ja- oczy, mama- serce, a tata zaraz na wiosnę będzie miał wstawiane protezy w kolanach...
Oby wszystko się udało pomyślnie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
a do moich urodzin jeszcze miesiąc, więc wszystkie zamówienia kazałam popakować
fajne :

Cytat:
Tym oto ogłaszam wszem i wobec, że mam wolne do końca tygodnia i już wychodzę do domu!!!! A wolne dał mi szef wszystkich szefów, więc tym bardziej zamierzam się nim rozkoszować. Następny wpis będzie już sporządzony w dresach
Ale Ci zazdroszczę...

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Dziewczyny myślałyście już co przygotujecie jako podziękowanie dla rodziców?
U Nas dla tatusiów będzie odpowiednio dobrany alkohol (mój jakiegoś whiskacza, tata TŻa koniak), a mamusie dostaną komplet biżuteri i Martini

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Laski (aaaaaaa psik!)

Widzę, że tu się sporo dzieje. Niestety nie mogłam ostatnio być z Wami. Zdrowie mi szwankuje. Wczoraj zasłabłam jadąc za kierownicą i ocknęłam się przed płotem. Na szczęście zdążyłam zahamować. Wszystko widział mój TŻ bo czekał na mnie 50 m dalej.
Nie wiadomo czy to z przemęczenia, bo cały weekend załatwiania, biegania, spałam po 4 godziny, nie miałam czasu, by normalnie pojeść, jedynie śniadanie i kolacja jakaś tam w biegu, do tego ta cholerna angina. A w niedzielę wieczorem dziabnęła mnie osa. Podobno jestem uczulona, ale antybiotyki jakie na choróbsko biorę po części zahamowały skutki ukąszenia. Cały efekt ukąszenia zobaczyłam dopiero wczoraj po południu, jakiś czas po tym małym zdarzeniu w samochodzie. Opuchlizna, zawroty głowy, spadek ciśnienia, no i jestem na zastrzykach.
Paranoja!

Dość juz o mnie, a co u Was???
Dobrze, że nic Ci się nie stało Trzymaj się cieplutko
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:58   #1515
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
No Ty masz całkiem inną sytuację. Wiem, że ta znajoma też może sobie na to pozwolić tj. długo nie wracać do pracy po urlopie macierzyńskim. U mnie jest inaczej. Nie mam własnej firmy a specyfika mojej pracy jest taka, że łatwo mnie kimś innym zastąpić. A w dodatku jakbym po dłuższej nieobecności chciała wrócić, to firma może nie mieć zleceń i wyląduję na bezrobociu. Dlatego teraz myślę o podniesieniu swoich kwalifikacji i rozeznaniu się na rynku pracy w co można teraz inwestować.
No niestety w tych czasach trzeba brać wszystkie warunki ekonomiczne pod uwage. Moja kumpela tez na stancji z dziekciem i tez mysli juz o drugim..co człowiek to poodejscie do zycia

Cytat:
A wszystkie PMki będą się cieszyć razem z Wami, bo zostaniemy wirtualnymi ciociami

Synuś
Stary 2011-08-30, 12:59   #1516
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
a jakie ma evoonia?
moje sa takie jak w załączniku.
Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
Dobry wieczór PM-ki
Podczytuję wątek na bieżąco, ale nie mam czasu, żeby się skupić i pisać na temat
Mam prośbę, widziałam, że wizażowe kciuki mają wieeelką moc. W środę o 12 mamy spotkanie w sprawie sali na obiad poślubny. Baaardzo ślicznie proszę o te kciuki, to nasza ostatnia poważna sprawa ślubna do załatwienia
powodzonka

nadrabiam dalej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg slub wesele.jpg (122,4 KB, 11 załadowań)
Stary 2011-08-30, 12:59   #1517
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Strasznie się ciesze
Fajnie miec osobę z która bedziesz mogła sie podzielic przezyciami i Ona bedzie cuła to samo....:jupi :
coś Wam powiem ale
mam takie marzenie by na naszym weselu jeśli się uda oczywiście już z bobasem poinfomować właśnie Łukaszysko że został tatusiem
wyciągnęłabym go na środek usadowiła na krześle co by mi chłopaczyna nie zemdlał i wręczyć mu mały zapakowany prezencik a w nim małe buciki i śpioszki z napisem "Kocham Cię tato"
19.05.2012

Edytowane przez kindziulindzia
Czas edycji: 2011-08-30 o 13:01
Stary 2011-08-30, 13:04   #1518
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
coś Wam powiem ale
mam takie marzenie by na naszym weselu jeśli się uda oczywiście już z bobasem poinfomować właśnie Łukaszysko że został tatusiem
wyciągnęłabym go na środek usadowiła na krześle co by mi chłopaczyna nie zemdlał i wręczyć mu mały zapakowany prezencik a w nim małe buciki i śpioszki z napisem "Kocham Cię tato"
Aż się wzruszyłam Pięknie Życzę aby wszystko się powiodło
Stary 2011-08-30, 13:05   #1519
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:

No to chyba nie sa watpliwości tylko strach...hehe ale u nas nic sie nie zmieni bo mieszkamy juz razem....

Ooo o tym nie pomyslałam...hehe Tz ma kredyt na siebie wiec dom jest jego. (właśniwie na jego była też i ich nie połaczył na długo tylko na jakieś 2-3 lata)
A no widzisz, zawsze może być gorzej

Cytat:
Już raz byłyśmy z mamą Zorientowałyśmy się tylko, że najlepiej mi w bieli (a nie ecru czy inne odcienie) i raczej fason w literkę A Mogłam już wtedy wybrać i bym miała zniżkę, bo była wyprzedaż fasonów z 2011. Od połowy października mają być kolekcje 2012 i może z tego bym coś wybrała
Ja to bym chyba nawet nie chciała, żeby mi było dobrze, w bieli, bo nie zasłużyłam
Bardzo się ucieszyłam jak się okazało, że w bieli to nie bardzo...

A jaką masz karnację i włosy, że się w bieli dobrze czujesz?

Cytat:
No tak, bez konsekwencji prawnych to tak, ale szczerze, to przy hipotetycznym zerwaniu, to prawne konsekwencje odchodzą na dalszy plan a emocje i uczucia są nawjażniejsze.
A tak z innej beczki, to po ślubie kościelnym masz zamiar mówić do teściowej mamo? Bo ja bym z miłą chęcią została przy "proszę Pani"...
Mam zamiar, bo całkiem lubię teściówkę i nic do niej nie mam
Stary 2011-08-30, 13:06   #1520
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
No niestety w tych czasach trzeba brać wszystkie warunki ekonomiczne pod uwage. Moja kumpela tez na stancji z dziekciem i tez mysli juz o drugim..co człowiek to poodejscie do zycia

no własnie - może za bardzo się spinam. Pewnie jakby się okazało, że spodziewamy się dziecka, to moje wątpliwości same się rozwiążą. Zazwyczaj tak bywa, że więcej problemów się wymyśla jak się o tym myśli niż jakby okazało się, że dzieje się to w realu.

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość

powodzonka

nadrabiam dalej
Ładne, my ostatnio otrzymaliśmy od znajomych tego typu zaproszenie. Nie powiem, ale mi się spodobały.

Cytat:
coś Wam powiem ale
Ja bym wolała mu to powiedzieć sam na sam tak przed samą uroczystością. Bo jakoś nie chciałąbym się dzielić tą informacją ze wszystkimi osobami na sali.
Stary 2011-08-30, 13:07   #1521
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
coś Wam powiem ale
Świetny pomysł Oby się wszystko udało Ja bym się poryczała ze szczęścia jakbym swojego tak poinformowała

Stary 2011-08-30, 13:09   #1522
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, jeszcze na szybko: laska chce sprzedać moją suknię http://warszawa.gumtree.pl/c-ViewAdL...AdId=308833364 Zdjęcia kiepskie, ale widac, że doszyła do niej ramiączko. Co o tym myślicie?
ta ramiączko w ogóle nie pasuje do Twojej sukni

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj (w poniedziałek) w salonie zmierzyć Mori Lee 6601 i to jest TA suknia!! Wyglądałam obłędnie, suknia idealna, mam w niej biust, jest lżejsza niż Wings, lepiej wygląda podpięty tren a do tego Tatuś był zachwycony (wcześniejsza mu się nie podobała), a to dla mnie istotne!!:jup i: Szkoda tylko, że mamusia z nami nie mogła iść, ale zobaczy mnie za miesiąc w obu (poprzednia może się schować) Muszę czekać do października lub listopada i kupuję Mori Lee (najprawdopodobniej w tym salonie, w którym miałam przymierzać poprzednią)!! Kocham ją
gratuluje bardzo dob rego ywboru wyboru

Cytat:
Wiecie co? Moja mama trafiła do szpitala, bo ma problemy z sercem i lekarz stwierdził, że muszą jej założyć rozrusznik Dzisiaj chyba ustalą termin operacji.
Dużo się będzie działo przez kilka następnych miesięcy. Ja- oczy, mama- serce, a tata zaraz na wiosnę będzie miał wstawiane protezy w kolanach...
oj kochana, nazbierało wam się problemów mam nadzieję, że wszystko potoczy się dobrze i niebawem każde z Was poczuje się lepiej. dużo zdrówka i wytrwałości
Stary 2011-08-30, 13:09   #1523
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Widziałam, widziałam I masz dużo fajniejsze ramiona ode mnie, bo mi wystają kości Obie będziemy prześliczne, a talię można wymodelować tą tasiemką z kwiatkiem- ona daje taki efekt "zwężenia" Tren jest podpinany z tyłu na guzik, nie wygląda, jak w wielu sukniach z takich ilości tiulu (np. w moim poprzednim typie), czyli jak kaczy kuper i bardzo ładnie się prezentuje podpięty. Ja myślę nad szaleństwem i albo tiulowym bolerkiem, albo sweterkiem białym lub kolorowym, ale najbardziej chcę gołe ramiona, żeby sobie efektu nie popsuć A część stylizacji kopiuję od PMki z filmu, bo biżuterię chciałam Svarowskiego (ona taką ma) i koka, więc ja mam "kompleks odgapiacza"
No ja właśnie będę miała biżuterię Svarowskiego, już mam cały komplet, nie wiem czy widziałaś Dostałam od mamusi

No to z tiulowym bolerkiem / sweterkiem póki co jesteśmy na etapie tego samego pomysłu
Stary 2011-08-30, 13:10   #1524
M_ilkaa
Rozeznanie

http://rutko.pl/http://rutko.pl/

http://rutkoblog.pl/tag/zawiadomienia-save-the-date/
piękne zdjęcia
Stary 2011-08-30, 13:11   #1525
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
No u mnie to taki strach przed codziennością, bo teraz zajmujemy się wykończeniem domu, organizacją wesela itd. a po weselu już nie będzie takich wielkich przedsięwzięć i planowania. A ja czuję, że żyję jak coś się dzieje Ale w sumie nie będziemy ze sobą 24h/dobę, każde z nas pracuje, więc pewnie i tak będzie nam siebie mało Chyba monotonia nam nie grozi.

Ja też zaraz wyślę Ci mojego maila i będę wdzięczna za info o fajnych opcjach wyjazdów

A co do dzieci, to ja mam bardzo podobną sytuację jak Ty, koocur. Też pracuję przez internet, więc nie ma problemu z połączeniem kariery z dzieckiem, swój domek też mamy... Już nawet rodzinka mi mówi, że mam komfortową sytuację, jeśli chodzi o macierzyństwo. Problem w tym, że ja jeszcze nie chcę, w listopadzie kończę dopiero 24 lata, ale mój instynkt chyba zapadł w sen zimowy i nie wiem kiedy się obudzi. Ostatnio dzieci mnie wręcz denerwują, już nie wspominając o tym, że zupełnie nie wyobrażam sobie tej codzienności z dzieckiem, cyckiem i pieluchami (przepraszam, jeśli kogoś to urazi, ale ja piszę tylko ze swojego obecnego punktu widzenia). Jakoś kompletnie nie widzę siebie w tej roli. Może za kilka lat mi się zmieni myślenie
Stary 2011-08-30, 13:12   #1526
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Aż się wzruszyłam Pięknie Życzę aby wszystko się powiodło
trzymaj mocno kciuki

Cytat:

Ja bym wolała mu to powiedzieć sam na sam tak przed samą uroczystością. Bo jakoś nie chciałąbym się dzielić tą informacją ze wszystkimi osobami na sali.
na sali będą moje rodzice i Łukasza nie będę tego przed nimi ukrywała a zobaczyć minę "dziadków" bezcenne

Cytat:
Świetny pomysł Oby się wszystko udało Ja bym się poryczała ze szczęścia jakbym swojego tak poinformowała
będę ryczeć jak bóbr razem z nim, ze względu moich problemów zdrowotnych będziemy się cieszyć podwójnie
19.05.2012
Stary 2011-08-30, 13:12   #1527
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Instynkt instynktem, ale jednak rozum trzeba mieć

Dzięki za dopisanie

Cytat:
Eh, ja też sobie trochę nie wyobrażam jak to będzie mówić "mamo" do Teściowej... Mam wrażenie, że TŻtowi będzie łatwiej, bo moja Mama już traktuje go jak syna, którego straciła, a Jego Mama ma dwóch synów i 2 córki i szczerze, to nie wydaje się, żeby trzecia Jej była potrzebna, szczególnie, że my jesteśmy zupełnie inni, niż Rodzeństwo TŻta, a dla Jego Rodziców to znaczy gorsi (bo nie idziemy jak te cielęta za tym, co mówią i nie podporządkowujemy się na każdym kroku).

Cytat:
Tak jest A potem już po kolei będą następne się kwasować i szykować i dalej będziemy się jarać.
Mój TŻ spytał, na jakim ja forum siedzieć będę po ślubie. Ja na to, jak to na jakim - Żony 2012 Będziemy dalej gadać, tylko tematy nam się trochę pozmieniają

Cytat:
coś Wam powiem ale
Łooomatulu, chcesz Chłopa przyprawić o zawał na własnym weselu
No, ale w takim razie 3mam kciuki, żeby się udało

A ja się pochwalę, że przez ostatnie 3 tygodnie udało mi się utrzymać długie i ładne paznokcie nie łamiąc ich, nie zadzierając i w ogóle może jednak coś z nich jeszcze będzie

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 13:16   #1528
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość

nadrabiam dalej
oooo dostałam podobne na ślub w październiku
Cytat:
coś Wam powiem ale
oooooooooooo jezuśśśśśśśśśśśśś superrrrrrrrrrrr pomysł to by był chyba najlepszy prezent dla twojego tżta.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 13:17   #1529
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to bym chyba nawet nie chciała, żeby mi było dobrze, w bieli, bo nie zasłużyłam
Bardzo się ucieszyłam jak się okazało, że w bieli to nie bardzo...

A jaką masz karnację i włosy, że się w bieli dobrze czujesz?
Wiesz, w sumie to też raczej nie zasłużyłam

Włosy mam blond... karnacja jasna- wiadomo teraz lato, więc troszkę opalona (ale troszkę, bo raczej się nie opalam...). Jak założyłam suknię ecru to się zlałam z tym wszystkim
Stary 2011-08-30, 13:17   #1530
evoonia86
Zakorzenienie

gosza_m dobrze, że nic Ci się nie stało wypoczywaj trochę dziewczyno, bo nam sie zamęczysz

Cytat:
ale farciara

Cytat:
coś Wam powiem ale
wow, ale będzie mial niespodziankę aczkolwiek ja chyba też wolałabym najpierw powiedzić Tż-towi o dziecku tak sam na sam

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości