|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#40741 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
za mną pierwsze testy octu lawendowego i własnoręcznie ukręconej odzywki - efekt bomba!
ocet, generalnie jak to ocet... działanie ma takie samo jak jabłkowy, na pierwszy rzut oka, ale nie śmierdzi aż tak bardzo. odżywka - jeśli dalej moje włosy bedą tak samo na nią reagować, to będzie moje kwc ![]() gdyby ktoś miał ochotę, podaję przepis: Faza Olejowa10ml oliwy z oliwek 2ml SLP Faza Wodna5ml mleczka migdałowego 5ml mleczka owsianego 2ml jedwabiu hydrolizowanego 1,5ml d-panthenolu 75ml hydrolatu aloesowego 4 szczypty gumy ksantanowej osobno mieszamy obie fazy do połączenia się składników, fazę olejową dodajemy do wodnej i mieszamy aż mikstura osiągnie gładką konsystencję, zagęszczamy, voila ![]() odżywka jest lekka i nałożona na umyte włosy sprawia wrażenie cienkiego zawodnika ale to tylko pozory
|
#40742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O fotce - wloski delikatne jak u aniolka, jestes typ Cherub jak nic. Na fotce wygladaja czysto i lekko, nie widac przeciazenia odzywka no ale liczy sie co Ty czujesz. Jedno jest pewne, Twoje wloski potrzebuja nawilzenia a pozniej obciazenia. Czyli dzisiaj byl tylko szampon i odzywka ds, nic wiecej? Mozliwe sa takie opcje: - szampon byl za mocny (jak to sls) i potem odzywka nie nawilzyla wloskow dostatecznie, po szamponie chyba lepiej byloby uzyc maske - odzywka nie byla dobrym wyborem (co uzylas?) - moze to byc ze Twoje wloski nie toleruja odzywki ds zostawionej na wlosach ok, co mozemy teraz sprobowac: - do nastepnego mycia wybierz cos delikatnego, naloz odzywke ds i ja splucz w calosci, naloz delikatne odzywke bs w ilosci minimalnej ale tylko na dlugosc (z delikatnych odzywek to przychodzi mi do glowy tylko joanna bs z lnem albo z miodem), pozostaw do wyschniecia. Trzeba zobaczyc jak zachowaja sie teraz. I nie poddawaj sie, wloski ktore wczesniej nie byly odpowiednio pielegnowane wlasnie tak wygladaja, ni to proste ni krecone, takie polamance. Kurka wodna, DMkAnia dawaj linka jeszcze raz do Twojej przemiany wlosowej zeby kolezanka uwierzyla ze odpowiednia pielegnacja to klucz do sukcesu. I jedno widac - nie masz prostych wlosow.
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-30 o 14:28 |
|
|
|
|
#40743 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
ogólnie cały dziennik warto przeglądać, przeogromna motywacja!Zgadza się, też nie widzę prostych włosów u ToTyLkoJa2 walcz, walcz, tylko cierpliwie
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-08-30 o 14:31 |
|
|
|
|
#40744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z innej beczki, jak u Ciebie z odzywianiem? Pochlaniasz owoce, warzywa, nabial, miesko? Polecam codziennie zjesc 2 lyzeczki zmielonego siemiania lnianego, ja wcinam z jugurtem. Mam taki. Napewno wplywa na wyglad i kondycje wlosow, olej lniany pilam kiedys na spolke z Cyckiem (no jemu to na partyzankte dawalam, ukrywalam w mokrym jedzeniu ), po nim szybko bylo widac, teraz od czasu do czasu dostaje. Ktos mnie pytal o wplyw olejow na cere, chyba DMkAnia, no to teraz moge powiedziec ze jakby mi sie ta moja twarz poprawila, ale ile w tym zasluga olejow a ile innych rzeczy ktore biore to nie wiem.
|
|
#40745 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Hmm, lepsze jest siemię niemielone [a to jeszcze jakieś podwójnie odolejone co to znaczy w ogóle kup całe ziarenka i świeżą porcję miel w młynku do kawy czy cuś [małą ilość trzymam w słoiczku kilka dni i sobie do śniadania dosypuję tylko ostatnio coś niezbyt systematycznie...]Takj, to ja pytałam |
|
|
|
|
#40746 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem doskonale, że to co mi wyszło jest spowodowane moim niedoświadczeniem i złą techniką. Ale się to naprawi albo i już naprawiło Poza tym nie mam tak nawilżonych włosków jak TyCytat:
jaki skręt!!! Moja koleżanka ma takie identyko tylko jaśniutki blond i do ramion i nie stosuje CG![]() Dobra załączam zdjęcie mojego cięcia ![]() Przy okazji od razu zaznaczam, że miałam nadprogramowe mycie, ponieważ kiedy sprzątałam schody u mnie w domu moja kicia wylała na mnie wiadro wody z różnymi specyfikami do sprzątania. Nie wiem jak ona to zrobiła ale usłyszałam tylko huk i plusk... i cała woda na mej głowie i twarzy. Tak więc było mycie sles - barwą ziołową, brzozową (cudny ma zapach żel zielony artiste i suszonko z lekkim ugniataniem Przy okazji zobaczyłam jak się moje włosy zachowują po ciachaniu i nie wyszło źle a nawet fajnie
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-08-30 o 15:11 |
||
|
|
|
#40747 |
|
Raczkowanie
|
Pati, nawet bardzo fajnie wyszło!
Ja podczytuję bo nie mam nic a nic do powiedzenia póki co, siedzę w domu i się uczę na poprawkę to nie mam po co "reanimować" włosów, a mycia potrzebują raz na ładnych kilka dni, więc nie mam żadnych nowych wniosków |
|
|
|
#40748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Taka uroda wlosow kreconychCytat:
|
|
#40749 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() Cytat:
Wiem, że nie ma cudów ale musiałam coś zrobić nie tak albo może Twoja metoda tak do końca nie pasuję do moich włosów bo zrobiłam mieszankę Twojej i troszku mojej i wyszło całkiem fajnie Poza tym Ty masz zupełnie inny skręt a to też jest ważne![]() Też nałożyłam trochę więcej żelu i jest mniej puchu Cytat:
|
||
|
|
|
#40750 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym powiedziała nawet,że rewelacyjnie!
|
#40751 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#40752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#40753 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i odżywka lorys over liss, żadnego stylizatora, odżywki bs, ugniatania tylko jak umyłam tak zostawiłam. Nie wiem czy widać, ale moje włosy są rozjaśnione i rozjaśniam je regularnie ale farbą z wodą 3%. No i moje włosy są po naświetleniach (tzn cała ja ale i włosy , wydaje mi się, że to też mogło mieć wpływ na ich stan. LICZĘ NA FALE ![]() Cytat:
Cytat:
nie poddam sie, tydzień przetrwałam do już dam radę z Waszą pomocą ![]()
|
|
#40754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super skrętu to raczej mieć nie będę![]() ![]() Ale nie ma co ukrywać, że jeszcze się uczę wielu rzeczy i testuję, tak jak przetestowałam to co poradziłaś ToTyLkoJa2. Ale ta druga metoda (przy drugim myciu) chyba bardziej przypadła moim włoskom do gustu bo całkiem przyjemnie wyglądają
|
|
|
|
|
#40755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)zel lniany mozna przechowywac w lodowce do 2 tygodni (z konserwantem dluzej, ja raz mialam 3 miesiace), poza lodowka nie polecam
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-30 o 15:49 |
||
|
|
|
#40756 |
|
Rozeznanie
|
W ogółe jak widzę te Wasze śliczne krótkie fryzurki, to tak mnie reka świerzbi do nozyczek, że hej. Jedno co mnie powstrzymuje,że nie mam pojęcia, jak moje włosy zachowaja się przy tej długości(a raczej "krótkości"
). Ostatnio jak mialam takie, to były prawie proste z lekko wywiniętym brzegiem (tu wstawiałam, tylko jakość fatalna, bo nie mam skanera i robiłam zdjęcie zdjęciu) Ale to było przed ciążą, no i przed CG. Może teraz by się bardziej pofalowały, jakby je fajnie wycieniowac... Tylko kto to zrobi tak, żeby potem nie płakać.
|
#40757 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
z jakimiś włosami pozawijanymi pod spodem...
|
||
|
|
|
#40758 |
|
Wtajemniczenie
|
Pati, bardzo fajnie
![]() No i zrobiłam zamówienie na mazidłach
|
|
|
|
#40759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#40760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miec taaaaakie wlosy i narzekac bo zaraz wieksza pale poszukamOficjalnie przyjmuje kolezanke do Klubu Keratynowo Uzaleznionych, tylko prosze juz nie marudzic o obcieciu.
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-30 o 16:05 |
|
|
|
|
#40761 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie pozwalam bo inaczej![]() Dzięki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#40762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na razie z fryzjerem poczekam, bo raz ze sama sie ciachnelam i czuje sie lepiej, a oprocz tego bede miala wyplate okrojona po urlopie, i musze odczekac z wiekszymi wydatkami. Fryzjera sobie upatrze gdzies, jest ich sporo. Cytat:
.Dolaczam do glosu stesknionych za Eloe. Cytat:
Dzis jest ok, wlosy podpiete lekko w loose bun, leciutki puch tu i owdzie spowodowany wiatrem, ale jestem zadowolona, przetrwaly jakos noc, rano lekko je zwilzylam woda i wgniotlam kapke Joanny lnianej. Oprocz tego niespodzianka - ta czesc wlosow ktora zawsze byla prosta i spierzona, czyli wlosy od nasady zdradzaja objawy falowania
Edytowane przez paulownia Czas edycji: 2011-08-30 o 16:17 |
|||
|
|
|
#40763 |
|
Zadomowienie
|
Rybiorek skąd masz taką wiedzę?
![]() Gdzie siemię kupię? W takim zwykłym herbapolu może być? Mama mnie chyba przegoni z lodówki bo i tak już półki zastawione lakierami i półproduktami z biochemii urody, ale wcisnę gdzieś i to jak ma mnie uratować Naświetlenia już skończyłam, a farbuję tylko odrost, suszarki itd nie używam więc liczę, że mi się moje futerko odwdzięczy blaskiem i skrętem
|
#40764 | |
|
Zakorzenienie
|
teoretycznie - ksiazki i internet, co do praktyki i testowania to znalazlam swietnego kroliczka doswiadczalnego .... siebie
99% tego co polecam sama probowalamCytat:
|
|
#40765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#40766 |
|
Raczkowanie
|
W spożywczaku
Leży tam gdzie np. słonecznik i pestki dyni ![]() Przynajmniej u mnie jest. |
|
|
|
#40767 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Jedynie jak każda kobitka odmiany pragnę i gdzieś tam w duchu zazdraszcza- z reguły tego, czego sama nie ma. (Ech, szkoda że nie można tak choćby miesiąc krótkie, miesiąc długie, tydzień czerwone, dwa tygodnie blond, trzy dni czarne, dwa dni curly, pięć dni kinky, jeden dzień proste Wiem, wiem, zaraz mi powiecie-kup se babo peruczki![]() Dziękuję za przyjęcie do KKU<ukłon_z_dygnięciem>. Jako członek zobowiązuję sie nie marudzić o ścięciu(ale małe wycieniowanie może być?). Regulamin jakiś obowiązuje? Bo hasło pierwsze jakie mi przyszło do głowy to:"Dzień bez keratyny-dniem straconym".
|
|
#40768 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
mam takie, KLIK!
|
|
|
|
|
#40769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poplulam monitor normalnie, musze teraz wytrzec bo wyglada nie bardzoRegulamin podam jutro wraz z przysiega, haslo ktore podalas oficjalnie umieszczam na bramie wejsciowej do KKU ![]() (male cieniowanie mozemy uznac)
|
|
#40770 |
|
Zakorzenienie
|
Dżizas, nie nadążam za wami
A że nie wiem o co chodzi to wrzucę swoje dzisiejsze włosy (plus makeup )
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

A po pantene mi trzeszczą pod palcami, nigdy więcej tego dzieła szatana nie dotknę
Kocham babydream chociaż ciężki jest w obejściu, ale po włosach widzę, że odwzajemnia miłość. 
co to znaczy w ogóle 

Przy okazji zobaczyłam jak się moje włosy zachowują po ciachaniu i nie wyszło źle a nawet fajnie

i odżywka lorys over liss, żadnego stylizatora, odżywki bs, ugniatania tylko jak umyłam tak zostawiłam. Nie wiem czy widać, ale moje włosy są rozjaśnione i rozjaśniam je regularnie
ale farbą z wodą 3%. No i moje włosy są po naświetleniach (tzn cała ja ale i włosy
nie pozwalam
bo inaczej![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

poplulam monitor normalnie, musze teraz wytrzec bo wyglada nie bardzo
)