|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
NADROBIŁAM ![]() Bylismy wczoraj w CH kupilam kiece na wesele, drugą na chrzciny, sukieneczkę do chrztu (albo po chrzcie) dla Lili, kiecę na wesele dla Lili i majty wyszczuplające (cholerstwo 89zł kosztowało!)Mała zniosła zakupy super, pierwszy sklep, wchodzę do przymierzalni, ubieram kieckę a ta w bek bo sie obudziła, więc ja szybko w swoje ciuchy u mówię do babki że wrócimy jak malą nakarmię, zeby mi odłożyla te sukienki, na co babka, że co będe latac po całym budynku, dała mi krzesło i karmilyśmy się w przymierzalni a tż stał za kotarą i śmiał się jak głupi z odgłosow mlaskania i pierdzenia dochodzących z przymierzalni ![]() Tak jak pisałam wcześniej mała ma mega potówki... poza tym nad oczkami coś jej się zaczyna robić nie wiem czy to uczulenie na cos? bo to raczej nie potówka.... może uda mi się uchwycić na zdjęciu to Wam wrzucę...
|
|
|
|
|
#902 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa właśnie zapomniałam...
Iustyna a miałaś jakąś styczność z grzybami? takimi leśnymi oczywiście? Moja ciocia dostala uczulenia po grzybach (chociaż to zapalona grzybiarka od lat!) własnie na dloniach, swędzące, piekące, później zaczęły się otwarte rany robić i dłonie jej okropnie zaczęły puchnąć! później zaczęło się to samo na buzi, zwłaszcza powieki... ledwo to dziadostwo wytępiła! |
|
|
|
#904 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
witajcie w domkuCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
czekamy na foty
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-30 o 15:51 |
|||||
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Agulaabar wlasnie wiem, że niby to normalne, ale jakoś mi się to nie podoba. Obserwuje nadal. Może to skok i się denerwuje - bo ma 5 tydzień a to czas na skok.
W czwartek się dowiem czy przybiera u mnie wczoraj tak się zaniosła płaczem, aż zaczełam chuchać bo zrobiła sie granatowa a potem ulała serkiem i nie wiem czy coś ją boli przy ulewaniu czy to było coś innego... no obserwować musze
|
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście - wszystko dozwolone
|
|
|
#907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brumku moja Agu tez tak spała. Zważ Tymka, jakładnie przybiera to daj mu spokoj, jak słabo to trzeba bedzie wybudzac. A ja witam sie odmieniona.Bylam u fryzjera mam grzyweczke i coś a'la bob. zawsze miałam włosy postrzepione,wycieniowane , wygladam zupelnie inaczej, ale dobrze mi tak ![]() Zanka moj mąż tez wedkarz, ale ja go tak łatwo na ryby na noc nie puszczam. Ale ja sucz jestem. Od poczatku mielismy takie zasady ze jest rownouprawnienie. w ogole moj maz jak chce na noc na ryby jechac to mi sie strasznie podlizuje. Mowi, zeby spała a on do Agatki w nocy wstanie, albo zeby sobie pojechała do kolezanki a on sie nią zajmie i ja juz wiem, ze coś knuje.
|
||
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny która podaje dzieciowi DICOFLOR???
i w jakim celu? Nam pediatra zaleciła na zaparcia. |
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool mnie te uśmiechy dodawaja siły w to, że tak częstop sie usmiechają
![]() Wasi mężowie, partnerzy też nie słyszą dzieci w nocy? ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Ja podawałam jak miały sluz w kupce na odbudowę flory bakteryjnej jelit
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaki ajesz w kropelkach, czy saszetkach? |
|
|
|
|
#911 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam popołudniowo
![]() Mój aniołek jest dziś dzieckiem książkowym Je, potem nie śpi tylko jest rozbudzony, al nie płacze, tylko się patrzy. Jak zaczyna marudzi to śpiewam albo robi "szszszsz" i w mig jest cisza (no może nie w mig, bo troch w gardle zaczyna od tego wysycha, ale dość szybko i tak )A potem zapada w dzrze,kę i tak nam mija dzień Sielsko-anielsko I oczko już nie ropieje I paznokcie dziś już "na żywca" obcinałam - udało się bez najmniejszych problemów Bo poprzednio, zaraz po przyjściu do domu ze szpitala, obcięłam jak spał, bo się naczytałam, że inaczej się nie da A tu proszę, dało się Swoją drogą, to rosną jak oszalałe te pazurki.5 dni jestesmy w domu, a to juz drugie obcinanie bylo... Cytat:
Cytat:
A o c im chodziło? Tym co odeszły? Co im przeszkadzało w szczerym pisaniu o problemach? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No jak to gdzie? Pod sukienką. W seksownych siateczkowych majtach ![]()
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Bella a jak wygląda śluz ?! jak go mam rozpoznać w koopie?
|
|
|
|
#913 |
|
Zadomowienie
|
Beatka dziekuje,jak te co mam nie pomogą to kupię te co polecasz... ależ to draństwo... normalnie siedziec mi ciężko ,nie mówiąc już o wypróżnianiu
|
|
|
|
#914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Patik Gratuluję spadku wagi ![]() Zanka - Tobie "piątki" na początku ![]() NAwet nie wiecie z jaką nadzieją patrzę na te wyniki |
|
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokaż się
|
|
#916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Muszę coś o lekarzach poczytać, bo tego tematu nie ruszyłam ale powiem szczerze, że chciałabym wybrać kogoś w osiedlowej przychodni 2. |
|
|
|
|
#917 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
. Nieźle się najeździliście po lekarzach... Kurde długo Wam ten pępek odpada.Cytat:
. Bo wyszło mi to tydzień po porodzie. Podejrzewam szpital ale ręki sobie nie dam obciąć. Czytałam, że każdy ma jakieś grzyby w organizmie i czasami one się uaktywniają jak organizm jest osłabiony. Może u mnie tak było? Nigdy wcześniej grzybicy czy innych niespodzianek nie miałam.Chociaż jestem alergikiem i muszę na niektóre kosmetyki uważać i na środki do czyszczenia chyba też... Od tej pani dermatolog też się nie dowiedziałam co to dokładnie jest ![]() aaaa zwykłe grzyby też już zbierałam.
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko śpi od 12:30 do teraz..
|
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie kupilam, a ktory polecasz. Chcialam kupic kapsułki, otwierac i mieszac z mlekiwm.
|
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Lena od rana nie chce spać, jak zaśnie to na 10 min i koniec
a potem 30-40 min męczę się żeby ją uśpić już normalnie mam dość
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku ja wręczne umiem obcinać we śnie. Zaraz się ta moja Pszczoła wybudza. A tak to śpiewamy sobie piosenki (mam mnóstwo z Disneya takich wesołych) i ciach ciach.
Pokaze sie poźniej. Pisalam Wam o moim podlizującym się wędkarzu, więc przychodzi z pracy i mówi, ze co ja na to jak on dziś do Agu będzie wstawał, a ja spokojnie sobie skończe mojego mgr-a |
|
|
|
#922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet chusta dzisiaj nie działa, teraz ją ubujałam w leżaczku Youyou jest na pasku, pewnie nadrabia
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moje na odwrót :0 spia dzisiaj. ale u nas wiatrzysko... ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- to w kropelkach też jest? ja miałam w kapsułkach, później kupili mi saszetki.
|
|
#924 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanko nie wiem co Ci poradzić... Spróbuj z mężem jeszcze porozmawiać...
A może warto porozmawiać z jego ojcem / kolegą ( pisałaś chyba jak dobrze pamiętam, że z Nimi jeździ na ryby ) żeby go nie ' wyciągali '... Albo pochowaj mu cały sprzęt wędkarski Trzymaj się! U mnie dzisiaj była położna i mały waży 4710 g
|
#925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#926 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ostatnio pisałam i tyko crazy machine mi odpowiedziała. wiem że się nie udzielam ale brak mi czasu przy dwójce bąbli ale może któraś z was sie zlituje i odpowie na moje pytania
![]() dziewczyny mam pytania o dietę przy karmieniu piersią czy można jeść: - szynkę surową wędzoną - łososia surowego wędzonego - sery pleśniowe - sery na mleku niepasteryzowanym w szpitalu położna od laktacji mówiła że jak dziecko skończy miesiąc można pić lampkę wina oczywiście po karmieniu, czy któraś z Was słyszała taka opinię? |
|
|
|
#927 | ||
|
Zadomowienie
|
Mój słyszy
nie raz, kiedy padnę zmęczona w nocy - pyrga mnie kośpyrą bo Maja kwęka a ja tego nie słyszę ![]() Cytat:
Cytat:
U nas dziś, o dziwo, odwrotnie... Mała spała od 9.50 do 11.30, później od 12.30 do 15.30 (a jednak wstrzeliła się idealnie w porę spacerową ), a teraz zasnęła o 17 i nie wiem, ile będzie spać. Generalnie nigdy tak ładnie nie śpi może i mała jakaś taka senna przez tą aurę no i zdecydowanie chłodniej jest...
|
||
|
|
|
#928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze sie wygadac na temat naszego karmienia sie...kto mnie tak zrozumie jak nie Wy... Chyba zaczynam mieć coraz mniej pokarmu chociaż Lili wisi co chwila na cycu, ja chleje herbatki litrami i nic... teraz jeszcze próbuje ściagać po każdym karmieniu ale wyciągne przez 1o min zaledwie parę kropel.... nie wiem już co mam robić![]() Dokarmiać ją oczywiście musimy, więc ze dwa razy dziennie dostaje butle (60-90ml)... Już czasem myśle, żeby dać sobie spokój... przejdziemy na butle, będziemy przynajmniej wiedzieć ile zjadła, kiedy zjadła itd...ale z drugiej str co jej lepszego mogę dać Co jeszcze mogę zrobić? Cały czas sobie wmawiam że MUSZĘ mieć pokarm.... i BĘDĘ go miała.... wiem, że setki razy pisałyście o sposobach na laktacje.... i jedna rzecz mnie zastanawia.... wiecie że nie miałam żadnego nawału przez ten miesiąc? Pisałyście jak to Was zalewa mleko, macie mega twarde piersi, tryskacie fontannami mleka a u mnie nic takiego nie było....
|
|
|
|
|
#930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale fajnie to napisałaś, to jakaś gwara?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.

nie wiem czy to uczulenie na cos? bo to raczej nie potówka.... może uda mi się uchwycić na zdjęciu to Wam wrzucę...

Zakończone: 2
. A na Malwinkę mówię mały odkurzacz
.
za sprawną i pomyślną rehabilitację
niby można go brać karmiąc piersią.
u mnie wczoraj tak się zaniosła płaczem, aż zaczełam chuchać bo zrobiła sie granatowa a potem ulała serkiem i nie wiem czy coś ją boli przy ulewaniu czy to było coś innego... no obserwować musze
Tak jej powiedziałam 

zębole
Zanka myślę że osoby którym to przeszkadzało odeszły a my tu już z tym nie mamy problemu bo każda czasem ma potrzebe ponarzekać , zresztą to co przeszlyśmy już razem w kolejnych cześciach w czasie ciąży mnie w tym utwierdza że za szczerość i potrzebę wygadania nikt nie zostanie źle oceniony
A o c im chodziło? Tym co odeszły? Co im przeszkadzało w szczerym pisaniu o problemach?
potrzebuję się pilnie zapisać gdzieś, może być prywatnie...
)
jak masz wątpliwości to idź do gina, on na pewno zaradzi ! Ja od porodu byłam już u Niego 4 razy... a dopiero tą niby pierwszą po porodzie mam 19 września, wtedy proszę o anty.