Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1360 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-30, 16:36   #40771
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Dziękuję za przyjęcie do KKU<ukłon_z_dygnięciem>. Jako członek zobowiązuję sie nie marudzić o ścięciu(ale małe wycieniowanie może być?). Regulamin jakiś obowiązuje? Bo hasło pierwsze jakie mi przyszło do głowy to:"Dzień bez keratyny-dniem straconym".
LOL też w to wchodzę, znaczy się do KKU tyle, że muszę zapasy zrobić

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 16:43   #40772
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
LOL też w to wchodzę, znaczy się do KKU tyle, że muszę zapasy zrobić
A przyjmiecie taką nową co dopiero niedawno zasiliła Wasze szeregi?
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 16:48   #40773
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
A przyjmiecie taką nową co dopiero niedawno zasiliła Wasze szeregi?
jak uzywa keratyny solo lub w odzywce
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 16:54   #40774
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
jak uzywa keratyny solo lub w odzywce
Ekstra
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 16:55   #40775
karolcia2106
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny
Dzisiaj dokładnie dwunasty dzień mojej pielęgnacjiPo drobnych kłopotach z puchem i nieumiejętnym nakładaniu odżywki bs(- nakładałam jej za dużo, aż robiła się piana) dzisiaj jestem baaardzo zadowolona z włosów. Pierwszy raz w ogóle ich nie czesałam, tylko przejechałam palcami po prysznicem i od razu skręciły się mocniej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia IMG_0619.jpg (106,7 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0622.jpg (78,3 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0625.jpg (140,7 KB, 63 załadowań)

Looking for heaven, found the devil in me
Well what the hell I'm gonna let it happen to me

karolcia2106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 16:58   #40776
paulownia
Zakorzenienie

Ja znow z innej beczki. Czytalam po raz kolejny artykuly o porowatosci - chyba chce sie tego na pamiec nauczyc i mam dylemat. Autorka ( to ten tlumaczony przez anke.d) poleca dla wlosow o wysokiej porowatosci duzo emolientow i nawilzaczy, zima anty-humektanty, czyli silikony, oraz unikanie humektantow. Jaka jest roznica miedzy humektantem a nawilzaczem? do tej pory myslalam ze to to samo. Tak jak ciezko ogarnac roznice miedzy angielskim ''hydrate'' i ''moisturize''. Olej ze slodkich migdalow ma wlasciwosci nawilzajace, a ja spodziewalam sie ze wszystkie oleje zalicza sie do kategorii emolientow. Czy zel lniany to nawilzacz czy humektant?
Czuje ze przydalby sie spis skladnikow z podzialem na kategorie i szereg naukowych definicji tylko kto sie tego podejmie?
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 17:04   #40777
nez123
Rozeznanie

Ja też chcę do klubu KKU Keratyny dodaję do odżywki

Dzisiejsze włosy Coraz bardziej mi się podobają
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06357.jpg (104,7 KB, 57 załadowań)
Stary 2011-08-30, 17:11   #40778
Ag Rafka
Rozeznanie

Gosh, ślicznosci-w życiu nie powiedziałabym, ze to drugi dzień. Zero puchu.
Karolcia, Nez-miód dla mych oczu te Wasze spirale.
Powoli uzależniam się nie tylko od keratyny, ale i od fot Waszych włosów
Mogę oglądać na okragło, zresztą dziś wykorzystuję ostatnie chwile wolnosci, niedługo nie będę miała czasu tyle tu siedzieć.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 17:14   #40779
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Ja znow z innej beczki. Czytalam po raz kolejny artykuly o porowatosci - chyba chce sie tego na pamiec nauczyc i mam dylemat. Autorka ( to ten tlumaczony przez anke.d) poleca dla wlosow o wysokiej porowatosci duzo emolientow i nawilzaczy, zima anty-humektanty, czyli silikony, oraz unikanie humektantow. Jaka jest roznica miedzy humektantem a nawilzaczem? do tej pory myslalam ze to to samo. Tak jak ciezko ogarnac roznice miedzy angielskim ''hydrate'' i ''moisturize''. Olej ze slodkich migdalow ma wlasciwosci nawilzajace, a ja spodziewalam sie ze wszystkie oleje zalicza sie do kategorii emolientow. Czy zel lniany to nawilzacz czy humektant?
Czuje ze przydalby sie spis skladnikow z podzialem na kategorie i szereg naukowych definicji tylko kto sie tego podejmie?
tak w szybkim skrocie

humektant nalozony na wlos oddaje / przyciaga wode z otoczenia, w suchym klimacie humektanty na wlosach beda ja oddawac co sprawi ze skonczymy z suchymi klakami, w wilgotnym klimacie humektanty beda przyciaga wode i sprawia ze bedziemy miec piekny frizz

dlatego w obu wypadkach dobrze jest unikac humektantow lub znalezc sposob na ich ujarzmianie, pisalam o tym w kwietniu, ale moge napisac jeszcze raz ale wieczorem

wiele jest skladnikow ktore sa humektantami, trudno tak wymienic wszystkie

najpopularniejsze humektanty

Diols and Triols
Propylene glycol 1,2,6 hexanetriol Butylene Glycol Dipropylene glycol Hexylene Glycol Glycerin Triethylene glycol Erythritol Capryl glycol Phytantriol Hexanediol or -triol beeswax
Humectants of biological origin
Panthenol Sodium PCA Hyaluronic acid Inositol Glycogen
Sugars and modified sugars
Sorbitol Polyglyceryl sorbitol Glucose Fructose Xylitol
Hydrolyzed proteins
Elastin, Collagen Silk Keratin
Ethers
Isoceteth-x, Isolaureth-x, Laneth-x, Laureth-x, Steareth-x PEG-x (polyethylene glycol)Silicone copolyols

Antyhumektanty
- silikony
- Esters (jak isopropyl palmitate)
- naturalne antyhumektanty:hydrogenat ed castor oil, beewax, plant triglycerides: cocount oil, palm oil, olive oil, shea butter

Humektanty nalepiej sie sprawdzaja w klimatach umiarkowanych, dodatkowo wazne jest w jakim towarzystwie i w jakim produkcie stosujemy humektant, moim zdaniem wazny jest sklad odzywki bs i zelu jako produktow ktorych juz nie splukujemy, w masce np wg mnie moze byl pelno humektantow (uwielbiam humektanty)

I jeszcze zdanie ktore znalazlam kiedsy na NT, nie pamietam kto jest autorem ale zdanie zapamietalam:

'The key to have the best curls in any weather is to have extremely well-hydrated & moisturized hair' Amen
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-08-30 o 17:21
Stary 2011-08-30, 17:23   #40780
AjriszMarta
Zakorzenienie

Volyova - witaj
Cytat:
Napisane przez ToTyLkoJa2 Pokaż wiadomość
Rybiorku jakieś rady? Rzucić w kąt to wszystko i zacząć prostować czy ofrygać na zapałkę?
Nic nie tnij, tylko dbaj i dbaj. Przy delikatnych włoskach może się sprawdzić wersja minimum. Może być że mycie odżywką Ci nie służy, bo to ciężkie - hm Potter's aloesowa jest chyba najlżejsza możliwa?
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Dobra załączam zdjęcie mojego cięcia
Fajnie
Cytat:
Oficjalnie przyjmuje kolezanke do Klubu Keratynowo Uzaleznionych, tylko prosze juz nie marudzic o obcieciu.
Mnie też mnie też Ale jako niskoporowata "tydzień bez keratyny" a na codzień jaki aminokwasik (ze taka pochodna z keratyny )
Cytat:
Napisane przez karolcia2106 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Dzisiaj dokładnie dwunasty dzień mojej pielęgnacji
Pycha
Cytat:
Ja znow z innej beczki. Czytalam po raz kolejny artykuly o porowatosci - chyba chce sie tego na pamiec nauczyc i mam dylemat. Autorka ( to ten tlumaczony przez anke.d) poleca dla wlosow o wysokiej porowatosci duzo emolientow i nawilzaczy, zima anty-humektanty, czyli silikony, oraz unikanie humektantow.
Niestety nie ma łatwo ;] Skomlikowany temat
Antyhumektanty (lub "okluzyjne") - silikony, oleje pół i niewnikające i woski, parafina - wszystko co nie pozwoli parować
Humektanty - subst ułatwiające przepływ wody, np gliceryna, aloes - masz wymienione w wątku o punkcie rosy
Nawilżacze - nazwałabym tak subst wiążące wodę - aloes, proteiny hydro najmniejsze i aminokwasy (tam mi się w kwestii skóry kojarzy?), kwas hialuronowy, aloes ale też okluzyjne bo wiążą wodę w sensie że nie dadzą jej uciec.

Tak skrótem myślowym ;]

Kocham Jantara Ciekawe jak długo ta miłość potrwa :P

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 17:28   #40781
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Mnie też mnie też Ale jako niskoporowata "tydzień bez keratyny" a na codzień jaki aminokwasik (ze taka pochodna z keratyny )
no bez naszego Mrg Inz to nie ma klubu w ogole

Cytat:
Niestety nie ma łatwo ;] Skomlikowany temat
Antyhumektanty (lub "okluzyjne") - silikony, oleje pół i niewnikające i woski, parafina - wszystko co nie pozwoli parować
Humektanty - subst ułatwiające przepływ wody, np gliceryna, aloes - masz wymienione w wątku o punkcie rosy
Nawilżacze - nazwałabym tak subst wiążące wodę - aloes, proteiny hydro najmniejsze i aminokwasy (tam mi się w kwestii skóry kojarzy?), kwas hialuronowy, aloes ale też okluzyjne bo wiążą wodę w sensie że nie dadzą jej uciec.

Tak skrótem myślowym ;]
nawet skrotem nie da sie skrocic

zapomnialam ze do tego wszystkiego wazna jest ogolna kondycja wlosa - wlosy poddawane zabiegom fryzjerskim lub nieodpowiednio pielegnowane sa bardziej podatne na kaprysy pogody niz wlosy ktore nie byly farbowane, rozjasnianie itp.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-30, 17:30   #40782
paulownia
Zakorzenienie

Ta materia jest bardziej zlozona niz myslalam ale nauczyc mozna sie wszystkiego. W koncu nie mialam az takich kiepskich ocen z chemii.
Kopalam ostatnio nieco w internecie, zeby znalezc jakies info na temat zelatyny. Eksperymentowalam z nia rok temu, ale zarzucilam proby, bo mialam ochote wyprobowac cos innego, a potem zapomnialam. Ogolnie zelatyna = kolagen hydrolizowany, wiec moze jest szansa ze zadziala na wlosy. Niestety nie udalo mi sie znalezc nic na temat wielkosci czasteczki a w kosmetykach chyba tego nie stosuja, bo jeszcze nigdy w zyciu nie widzialam w skladzie ''Hydrolyzed Collagen''.
Zmeczylam kubek drozdzy, popijam pokrzywa.
Stary 2011-08-30, 17:36   #40783
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Ta materia jest bardziej zlozona niz myslalam ale nauczyc mozna sie wszystkiego. W koncu nie mialam az takich kiepskich ocen z chemii.
Kopalam ostatnio nieco w internecie, zeby znalezc jakies info na temat zelatyny. Eksperymentowalam z nia rok temu, ale zarzucilam proby, bo mialam ochote wyprobowac cos innego, a potem zapomnialam. Ogolnie zelatyna = kolagen hydrolizowany, wiec moze jest szansa ze zadziala na wlosy. Niestety nie udalo mi sie znalezc nic na temat wielkosci czasteczki a w kosmetykach chyba tego nie stosuja, bo jeszcze nigdy w zyciu nie widzialam w skladzie ''Hydrolyzed Collagen''.
Zmeczylam kubek drozdzy, popijam pokrzywa.
ja mam kosmetyki z hydrolizowanym kolagenem, maske z firmy Komaza z proteinami (niestety na BC juz jej nie ma) oraz to

Komaza Care Protein Hair Strengthener
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-30, 17:45   #40784
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam kosmetyki z hydrolizowanym kolagenem, maske z firmy Komaza z proteinami (niestety na BC juz jej nie ma) oraz to

Komaza Care Protein Hair Strengthener
Piekny sklad.
Ano, nic nie zaszkodzi kupic torebke zelatyny zawsze moge tez i w kuchni zuzyc.
Stary 2011-08-30, 17:48   #40785
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Wzięłabym 30g i dodawała za każdym razem do porcji odżywki

Cytat:
he he, widze ze wciagam w nalog, jak jeszcze ktos sie przyzna to zalozymy Klub Keratynowo Uzaleznionych
Chyba jestem na najlepszej drodze, już wiem ile mam zamówić

Cytat:
PS: Mam coraz większą chęć ciachnąć się sama tylko nożyczki musiałabym zakupić.
I ja o tym ostatnio myślę. Byłam u fryzjera jakoś zaraz po Tobie.

Cytat:
Kolezanka jakas budowe zwiedziala ostatnio? Ma zapuszczac
Że niby na budowie coś na główkę spadło?

[QUOTE=ToTyLkoJa2;29089177
Gdzie siemię kupię? W takim zwykłym herbapolu może być?
[/QUOTE]

Ja kupuję w supermarkecie.

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Dziękuję za przyjęcie do KKU<ukłon_z_dygnięciem>. Jako członek zobowiązuję sie nie marudzić o ścięciu(ale małe wycieniowanie może być?). Regulamin jakiś obowiązuje? Bo hasło pierwsze jakie mi przyszło do głowy to:"Dzień bez keratyny-dniem straconym".

Dziewczyny, a czy sok aloesowy, np. taki: http://www.cefarm24.pl/609,aloes-sok...82605cbc1f6a49
będzie się nadawał jako nawilżający dodatek do odżywek lub psikadło?
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 18:06   #40786
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, a czy sok aloesowy, np. taki: http://www.cefarm24.pl/609,aloes-sok...82605cbc1f6a49
będzie się nadawał jako nawilżający dodatek do odżywek lub psikadło?
samego jako psikadla bym nie uzywala ale rozcienczony czemu nie jak Twoje wlosy lubia psikadla np. woda destylowana, sok aloesowy i kropla olejku np. mietowego, z drzewa herbacianego, lawendowego.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-30, 18:41   #40787
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Nienawidzę was!! Nie wiem kiedy ja nadrobię tę całą epopeję! Chyba jutro dopiero

A do klubu keratyno uzależnionych przystąpię natychmiast Coś czuję że w tym tempie kolejne 30ml będę musiała zamówic dośc szybko

Zamierzam dzisiaj spróbowac sposobu na fale z tego filmiku http://www.youtube.com/watch?v=KXsCxRjPFw4 , może mi poprawi humor jak w końcu będę miec jakoś ułożone włosy. A jak przy mojej długości nic z tego nie wyjdzie to trudno, jutro i tak cały dzień siedzę w domu

Btw, przed chwilą depilowałam się pastą cukrową i przypadkiem zalepiłam sobie kawałek włosów na głowie i się wyrwały... Boliiii (malutkie pasemko i spod spodu, ale boli i tak)

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 18:51   #40788
Aoirghe
Raczkowanie

Za dużo tu wrzucacie fotek z pięknym owłosieniem, muszę wprowadzić równowagę

I tak oto wygląda moje futro po całym dniu, myte poprzedniego dnia wieczorem. Ale po kolei:

Maska przed myciem na godzinkę (ech, czego ja tam nie dałam żółtko, olej jojoba, keratyna, miód i trochę alterry z granatem dla zagęszczenia).
Mycie Joaśka miód i cytryna (włosy piszczały po myciu, więc chyba maska dobrze się zmyła)
Alterra z granatem d/s na 20 minut.
Dosłownie pół kropli rozcieńczonej wodą Joaśki z proteinami mlecznymi.
Żel lniany (tyż niedużo).
Dyfuzor. Znośnie, ale bez sensacji. Ale poszłam spać. Rano miałam wszystko w takim nieładzie, że o matko I pogniecione okropnie (nie wiem jak spać, czego nie zrobię jest bez sensu)
Reanimowałam najpierw wodą (bo się boją przeciążenia), a potem pokusiłam się pól kropli z wodą Nivea FC Znośnie, ale chwilę po wyjściu na zewnątrz był puszek okruszek i strączki.

Czyli, że co? Przesadziłam
Choć tego nie widać na zdjęciach, z boku spodnia wartwa miejscami zwinęła mi się w delikatne korkociągi. Natomiast z kolei inne pasma totalnie mi się wyprostowały. Nie rozumiem

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość

Zamierzam dzisiaj spróbowac sposobu na fale z tego filmiku http://www.youtube.com/watch?v=KXsCxRjPFw4 , może mi poprawi humor jak w końcu będę miec jakoś ułożone włosy. A jak przy mojej długości nic z tego nie wyjdzie to trudno, jutro i tak cały dzień siedzę w domu

Btw, przed chwilą depilowałam się pastą cukrową i przypadkiem zalepiłam sobie kawałek włosów na głowie i się wyrwały... Boliiii (malutkie pasemko i spod spodu, ale boli i tak)
Hmm kuszące te skarpetki, chociaż czarno to widzę, to na swoich też kiedyś przetestuję zmodyfikowaną wersję

Pocieszę Cię, ja jak się depiluję, to co by to nie było, zawsze sobie wyrwę coś, czego nie trzeba. Rekordem była brew, którą niechcący szarnęłam depilatorem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9501.jpg (100,1 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez Aoirghe
Czas edycji: 2011-08-30 o 19:05
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 19:05   #40789
imbryka
Rozeznanie

Ależ produkujecie te posty

Moje włosy maja kryzys mam glutowego przyklapa, nie podoba mi się to może przedawkowałam jakieś składniki, nie mam pojęcia
W każdym bądź razie przystępuję do reanimacji, na dniach kupię szampon z sls, przepłuczę kłaki, zgromadzę odżywcze produkty i do boju! niechajże nabiorą witalności !

Kobietki, tyle gadacie o tej keratynie, że aż sama jestem ciekawa jak by zadziałała na me włoski

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 19:05   #40790
Rybiorek
Zakorzenienie

Aoirghe a jaka masz pogode? Cieplo i wilgotno? Tak na szybko to bym powiedziala brak nawilzenia, brak zabezpieczenia i gliceryna w nivea.

ja bym zmienila odz bs na bezproteinowa, sama uzywam takiej ( bez protein, bez gliceryny), wtedy nawet jak nakladalam stylizator z gliceryna nie bylo puchu. Klania sie moj post strone wczesniej.

to co przed odzywka bs ok ale musisz popracowac nad zabezpieczaniem.

.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-30, 19:17   #40791
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez karolcia2106 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Dzisiaj dokładnie dwunasty dzień mojej pielęgnacjiPo drobnych kłopotach z puchem i nieumiejętnym nakładaniu odżywki bs(- nakładałam jej za dużo, aż robiła się piana) dzisiaj jestem baaardzo zadowolona z włosów. Pierwszy raz w ogóle ich nie czesałam, tylko przejechałam palcami po prysznicem i od razu skręciły się mocniej
chcę takie spiralki od samej góry

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
To gdzieś Ty się tam depilowała?
Jakie ta dziewczyna z filmiku ma włosy! jak z reklamy...

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-08-30 o 19:20
Stary 2011-08-30, 19:25   #40792
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Hmm kuszące te skarpetki, chociaż czarno to widzę, to na swoich też kiedyś przetestuję zmodyfikowaną wersję

Pocieszę Cię, ja jak się depiluję, to co by to nie było, zawsze sobie wyrwę coś, czego nie trzeba. Rekordem była brew, którą niechcący szarnęłam depilatorem
Strasznie mi się podoba efekt poskarpetkowy

No brwi na szczęście nigdy sobie nie wyrwałam ale włosy z głowy, zwłaszcza z grzywki już parę razy -_-

Cytat:
Przepiękne ma, to prawda, ciekawa jestem czy z natury takie czy ma przedłużane albo zagęszczane.

A depilowałam sobie rękę tylko ta pasta cukrowa tak się ciągnie że do wszystkiego się czepia... No serio, to żadna sztuka przy niej wydepilowac sobie brew przy depilacji łydki!

Zapomniałam się pochwalic, kupiłam dzisiaj w ramach oczyszczacza szampon Barwy Tataro-Chmielowy Małe to zakupy dowłosowe ale zawszec to się trochę zrealizowałam.

Stary 2011-08-30, 19:29   #40793
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Przepiękne ma, to prawda, ciekawa jestem czy z natury takie czy ma przedłużane albo zagęszczane.

A depilowałam sobie rękę tylko ta pasta cukrowa tak się ciągnie że do wszystkiego się czepia... No serio, to żadna sztuka przy niej wydepilowac sobie brew przy depilacji łydki!
Myślę, że to są jej naturalne... edit: tak, to jej własne...jest filmik u fryzjera jak ścina na krótkie i te włosy chyba przekazane na peruki...przejrzałam na szybko, nie jestem pewna.
Zrobiłam też pastę cukrową jakiś czas temu i jeszcze nie użyłam [fakt, klei się strasznie] zastanawiam się jak materiał się sprawdzi do zrywania...polecisz coś?
Ręce depilujesz? Eee...po co...

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-08-30 o 19:32
Stary 2011-08-30, 19:33   #40794
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Myślę, że to są jej naturalne...
Zrobiłam też pastę cukrową jakiś czas temu i jeszcze nie użyłam [fakt, klei się strasznie] zastanawiam się jak materiał się sprawdzi do zrywania...polecisz coś?
Ręce depilujesz? Eee...po co...
Ręce depiluję bo na jednej sprawdziłam działanie pasty (tak, brawo za pomysł) i miałam wielką łysą plamę, to wyrównuję

A polecam fiselinę, miałam akurat wielki zapas starej fiseliny w szafie i sprawdza się całkiem nieźle

O matko, też bym chciała takie piękne naturalne Może jak je uhoduję długie to takie będą...

Edytowane przez Miss Transept
Czas edycji: 2011-08-30 o 19:36
Stary 2011-08-30, 19:37   #40795
hornygirl
Raczkowanie

Jak próbowałam robić tą pastę to też się upaprałam, ale na szczęście dobrze się zmywa wodą, nawet z włosów (wiem z doświadczenia )
hornygirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 20:00   #40796
malgosia86
Zadomowienie

Mogę też dołaczyc do klubu keratynowego?
Właśnie trzymam na włosach oleje - i tak - na skalp poszła oliwa z oliwek z keratyna i z hydrolatem oczarowym (pomyliłam go z keratyną i przez przypadek dodałam do oleju) i ecliptą. Na włosy, na długości, mam olej kokosowy z ecliptą.
Jak były upały to wystawiałam włosy na ostre słońce i teraz musze im to jakoś wynagrodzić

Czekam na olej z łopianiu, już chciałabym go mieć i wcierać
Zaraz idę zrobić serum keratynowe.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 20:50   #40797
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Zapomniałam się pochwalic, kupiłam dzisiaj w ramach oczyszczacza szampon Barwy Tataro-Chmielowy Małe to zakupy dowłosowe ale zawszec to się trochę zrealizowałam.
ooo na mojej liście zakupów jest tenże szampon

Cytat:
zastanawiam się jak materiał się sprawdzi do zrywania...polecisz coś?
podobno dżins jest dobry jak masz gdzieś stare niepotrzebne spodnie/spódnice/kurtkę to możesz przerobić na plastry do depilacji

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 20:51   #40798
karolcia2106
Raczkowanie

Cytat:
chcę takie spiralki od samej góry

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Kręcenie włosów od góry to dla mnie największy szok dzisiaj, bo moje włosy jak dotąd zaczynały się falować gdzieś od połowy, może troszkę wyżej. A niczego nadzwyczajnego nie zrobiłam: umyłam włosy Joanną z biosiarką , nałożyłam Garniera avokado, a na koniec balsam z apteczki babuni. Ale chyba podziałało to, że ich nie czesałam i troszkę pougniatałam. Ale pewnie następnym razem już nie wyjdzie Ta dziewczyna ma przeeeeeśliczne włosy Nigdy chyba nie widziałam aż takich loczków, a długość potęguje ten zachwyt

Looking for heaven, found the devil in me
Well what the hell I'm gonna let it happen to me

karolcia2106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 20:51   #40799
EnjoyYourLife
Raczkowanie

Hej,
Dzięki Volyova za informację . Jednak mam pewne wątpliwości.

0. Umyć włosy szamponem z SLS bez silikonów i polyquaternium, aby pozbyć się z włosa tego co nadbudowało się do tego czasu - tylko za pierwszy razem. Potem startuj od pkt. 1 Czyli mam pierwszego dnia umyć włosy tym szamponem, a później kolejne kroki? A później już zaczynać od kroku pierwszego, tak? Mam tego szamponu użyć raz, a później nie używać? Czy może to być szampon ''Barwa ziołowa" ? Czy kupię go w Rossmanie?
1. Mycie
Umyj włosy prostą odżywką do mycia zgodną z CG np. Balsam Mrs Potters aloesowy, Rossman Yung/Isana z olejkiem babasu, Joanna Mak i Bawełna Odżywką? Ale na całą głowę?
2. Odżywianie
Nałóż odżywkę do spłukiwania zgodną z CG i potrzymaj min. 5 minut np. Garnier Volume Restructure, Garnier Avocado i Karite Na całą głowę?
Albo nałóż maskę (aby bardziej odżywić) zgodną z CG i potrzymaj w cieple min. 30
minut np. Biowax do włosów suchych Ok
3. Płukanie
Po spłukaniu odżywki/maski warto zrobić ostatnie płukanie zimną wodą, aby zamknąć łuski włosa. Opcjonalnie może to być woda z dodatkiem octu (1łyżka na litr wody). Ok
4. Zabezpieczenie

Nałóż odżywkę bez spłukiwania zgodną z CG np. Joanna z apteczki babuni miód i proteiny mleczne, Mrs Potters aloesowa, Joanna Mak i bawełna, albo któraś z odżywek do spłukiwania Konieczne jest używanie odżywki bez spłukiwania? Stosować na włosy mokre? I czy może być zamiast tego wspominany tutaj żel lniany?
[4a. Stylizacja]
Opcjonalnie nałóż jakiś produkt do stylizacji zgodny z CG np. Nivea balsam loki i fale, żel Graffiti, żel Rossmann
5. Suszenie
Odciśnij włosy w gładki materiał (t-shirt, pieluszka, mikrofibra) zbliżając go otwartą dłonią do głowy i oddalając, tak jak na tym filmie Zwykły T-shirt? Taki bawełniany?
http://www.jessicurl.com/Demo-Videos-p-6.html
Dobrze jakbyś pooglądała sobie wszystkie filmy, są pokazane kolejne etapy pielęgnacji
Wysusz włosy na powietrzu lub dyfuzorem.

Co to dyfuzor? Dobra, wolę na powietrzu.

Dziewczyny, oj pędzicie nie da się wszystkiego przeczytać
Przepraszam jeśli moje pytania wydadzą się Wam głupie...

Niedługo zacznę tę metodę, ale najpierw muszę zrobić zakupy. Kupię to wszystko w Rossmanie?

[A to wszystko przez włosy DMkAnia]

Proszę Was dziewczyny o odpowiedź.

EnjoyYourLife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 21:12   #40800
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EnjoyYourLife Pokaż wiadomość
Hej,
Dzięki Volyova za informację . Jednak mam pewne wątpliwości.

0. Umyć włosy szamponem z SLS bez silikonów i polyquaternium, aby pozbyć się z włosa tego co nadbudowało się do tego czasu - tylko za pierwszy razem. Potem startuj od pkt. 1 Czyli mam pierwszego dnia umyć włosy tym szamponem, a później kolejne kroki? A później już zaczynać od kroku pierwszego, tak? Mam tego szamponu użyć raz, a później nie używać? Czy może to być szampon ''Barwa ziołowa" ? Czy kupię go w Rossmanie?
pierwszy raz szampon, potem odzywka ds., potem kazde mycie odzywka i potem odzywka ds

Cytat:
1. Mycie
Umyj włosy prostą odżywką do mycia zgodną z CG np. Balsam Mrs Potters aloesowy, Rossman Yung/Isana z olejkiem babasu, Joanna Mak i Bawełna Odżywką? Ale na całą głowę?
kazdy pewnie ma inna technike, ja nakladam najpierw na wlosy, potem dokladam na skalp, masuje skalp, dlugosc przeczesuje palcami i potem pare razy ugniatam, splukuje wszystko.

Cytat:
2. Odżywianie
Nałóż odżywkę do spłukiwania zgodną z CG i potrzymaj min. 5 minut np. Garnier Volume Restructure, Garnier Avocado i Karite Na całą głowę?
a jak chcialas? po myciu (ktore mozna zrobic szamponem lub odzywka) nalezy wlosy odzywic, nakladasz na cale wlosy, i tak splukujesz ta odzywke wiec tylko wlasicicielki naprawde cienkich wloskow nakladaja 1 cm od skalpu

Cytat:
4. Zabezpieczenie
Nałóż odżywkę bez spłukiwania zgodną z CG np. Joanna z apteczki babuni miód i proteiny mleczne, Mrs Potters aloesowa, Joanna Mak i bawełna, albo któraś z odżywek do spłukiwania Konieczne jest używanie odżywki bez spłukiwania? Stosować na włosy mokre? I czy może być zamiast tego wspominany tutaj żel lniany?
nie konieczne, zalezy od tego czy Twoje wlosy i Ty chcecie, odzywke mozna nakladac na super mokre albo na wilgotne (na mokre mozna nalozyc wiecej i tak sie zdejmie przy odciskaniu wody, na wilgotne duzo mniej, wg mnie lepszy skret jest jak naklada sie na mokre), mozesz stosowac tylko zel lniany

Cytat:
5. Suszenie
Odciśnij włosy w gładki materiał (t-shirt, pieluszka, mikrofibra) zbliżając go otwartą dłonią do głowy i oddalając, tak jak na tym filmie Zwykły T-shirt? Taki bawełniany?
yep, ja sobie kupilam kilka t-shirtow w rozmiarze XL z dlugimi rekawami i uzywam zamiast recznikow (czasami w zimie wykorzystuje do spania, topie sie w nich bo nosze S ale do spania nie ma znaczenia)
wlasnie tymi koszulkami zawsze zbieram wode z wlosow bo ja akurat wszystkie odzywki ds i maski nakladam na wilgotne
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości