Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-30, 19:46   #271
aja1
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Żurawinka ja się zaopatrzyłam w wodę pokrzywową, podobno pomaga,
Wczoraj jak kroiłam ziemniaki to wyciagałam włosy, a noszę po domu związane :/

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 20:13   #272
prunelle
Wtajemniczenie

no jestem na chwilę, nie wiem czemu mi się wczoraj mój post nie pojawił, pamiętam tylko, że Olusi chciałam pogratulować przewrotu Zosieńki na brzuszek

Anessa, gratuluję przespanej nocki i czekam z napięciem na wynik testu aleeeee się będzie działo

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
A ja się dziś wyspałam mały spał od 21.30 do 4, potem do 7.15 i o 8.30 obudził nas dzwonek do drzwi. Ja bym jeszcze bardzie wypoczęta była, ale prawie do północy rozglądałam się po douglasie
no super pospał

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
A chciałam się pochwalić, że dzisiaj mam z tż trzecią rocznicę ślubu
gratulacje! i miłego wieczoru

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Co do rpacy TZ
Dostalismy 2 maile w jednym, ze cv jest ok ale na razie nie maja rzadnego miesjca pracy i drugi, ze chca zrobic interview... teraz sie modlic
no nareszcie, trzymam kciuki za rozmowę! a co to za praca?
fajnie że odpowiedzieli mimo że nie mają miejsc pracy, z reguły w takiej sytuacji nie zawracają sobie głowy odpowiadaniem

coralady, ego, tra za głupie gadanie baty Wam się należą, chociaż rozumiem, że basen to inna sprawa i w kostium nie każda ma ochotę się ubrać po ciąży, ale spójrzcie na siebie wyrozumiale w związku z tym

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
my już po spacerku, Lusia wyglądała na zadowoloną, chyba była zdziwiona wyglądem świata z perspektywy chusty
a na koniec usnęła

dziś się zmądrzyłam i zawiązałam ją na biodrze
a ludzie zawsze się przyglądają
dziś mnie w sklepie kobiety pytały czy to się trudno wiąże i czy sama daję radę
oooo, na biodrze, a szybko Ci się wiązało? ja raz spróbowałam i był ryk nawet w 2x był ryk, w kieszonce o dziwo spokój, chociaż wcześniej się buntował, że za mało widzi

a ja nawet w Wawie nie widzę dużo mam w chustach, tatusiów zresztą też nie...a podobno jest ich dużo, chyba się chowają przede mną

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Moj promyczek smieje sie na glos!!! Tylo raz wczesniej mu sie to udalo a dzis za kazdym gilgotkiem i myslalam, ze sie rozplyne z radosci

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Dziekujemy, chyba ostatni na wątku witamy ząbek ( ale była radość)
e tam, Krzyś ani śladu zębów
ale gratuluje ząbka Wioli!

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Hej!
Ja przeżywam dołki Chwaliłam się, że Michał nauczył się jeść z butelki, a od wczoraj nie chce
nie pocieszy Cię to pewnie, ale Krzysiek ma tak samo, nie chce z butli, chociaż wcześniej pił, i to od czasu, kiedy zostawiłam go teściowej na 4 godzinki... i niestety odmawia do tej pory, ale ja nie wychodzę regularnie, a skoro Ty będziesz regularnie chodzić do pracy, to na pewno w końcu się przyzwyczai

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 20:14   #273
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Ahtaga odżywkę z biovaxa - kiepską raczej - strasznie przetłuszcza włosy- maseczka jest dużo lepsza ale co ide do superpharmu o jest wykupiona, wzmacniającą kurację rzepą Joanny - ok, nawet lubię zapach rzepy. Kiedyś stosowałam ich ampułki+ maska biovaxa na wypadajace włosy+pokrzywa herbatka+szampon z YR wycofany i były dobre rezultaty. Stosuję dwa tyg. narazie efektów brak.
Mój mąż chodzi i ciągle znajduje jakieś włosy i powtarza żebym się czesała no jakbym niewiem co robiła( wczoraj miał nawet w objedzie włosa )

Anessa - czeeeeeekkkkkaaaamyyyyy do jutra

o matko u mnie to samo wszędzie moje włosy, wykończyć się można

kupiłam wodę pokrzywową i dokupię jeszcze herbatę no i zobaczymy jakie będą rezultaty

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 20:40   #274
SunnyGirl_2002
Raczkowanie

Przepraszam że się nie odniosę do waszych postów ale padam na twarz. Dzisiaj o 5 na nogach. Od poniedziałku takie wstawanie codziennie Byliśmy na kontroli u lekarza i jest lepsza poprawa u Krzysia ale nadal pokasłuje i ma katar. Przeszkadza on mu i nie może jeść ani spać więc cale dnie płacze. W poniedziałek kolejna kontrola i jak nie będzie lepiej to antybiotyk. Do tego wszystkiego wkurzona jestem na TŻ aż się po płakałam dzisiaj z bezsilności masakra jakaś
SunnyGirl_2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 21:07   #275
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
a to jaki rozmiar dla Idalki bierzesz?

dzisiaj miała na sobie rozm. 74, i były akurat,
choć ona nosi rozmiar 68

Cytat:
jutro testuje
ooo rany
będę czekać na wynik

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Iza super,że wyjazd już zaklepanyTeraz tylko sie spakowac i na wczasy

tylko spakować ...
kurcze ja będę musiała pół domu dla małej zabrać

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
O 19 kapiel - zawsze uspakaja Bogu dzieki - i 2 butle mm (wody 210 ml)

A oznacza to, ze mielismy tylko jedna pobudke Pierwszy razzzzz!!!

o teraz doczytałam jaki z niego głodomór
ale on chyba nie zjadł 2 butli po 210 na raz

może teraz jedna pobudka to będzie standard
Stary 2011-08-30, 21:13   #276
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SunnyGirl_2002 Pokaż wiadomość
Przepraszam że się nie odniosę do waszych postów ale padam na twarz. Dzisiaj o 5 na nogach. Od poniedziałku takie wstawanie codziennie Byliśmy na kontroli u lekarza i jest lepsza poprawa u Krzysia ale nadal pokasłuje i ma katar. Przeszkadza on mu i nie może jeść ani spać więc cale dnie płacze. W poniedziałek kolejna kontrola i jak nie będzie lepiej to antybiotyk. Do tego wszystkiego wkurzona jestem na TŻ aż się po płakałam dzisiaj z bezsilności masakra jakaś
ojjj biedna
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 21:15   #277
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi strasznie wlosy wypadaja... po 3-4 garci dziennie, ale nic nie uzywam na to... gdzies czytalam, ze wlosy w ciazy nie wypadaja, to po ciazy wypadaje te ktore nie wypadly wczesniej... czy cos takiego... mam nadzieje ze lysa nie zostane
heh ja też żyję nadzieją, że łysa nie będę używam tylko szamponu dermena, ale żadnych efektów a moje włosy są już wszędzie, całą chałupę mi opanowały

Cytat:
jakim pudle ?
bo nie kumam
widzę, że już tajka wyjaśniła

Cytat:
jak byłam jeszcze w ciąży to myślałam, że zaczniemy chodzić na basen z Łucją jak skończy 3 miesiące
a jak się urodziła to jakoś zmieniliśmy zdanie
my też mieliśmy taki plan, nawet jak się Dawid urodził to tak chcieliśmy, potem stwierdziliśmy, że jak skończy 4, a teraz to już niewiadomo kiedy

Cytat:
biedny Krzyś, oby w poniedziałek było już w porządku i antybiotyk nie był potrzebny
a tż czym tak podpadł?

Jak ja lubię takie wieczory. Syn mi padł dzis już pół godziny temu, jakieś 2 minuty po odłożeniu do łóżeczka

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 21:27   #278
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaa... Zapomnialbym

jutro testuje

Tylko raz mi sie @ opznila wiecej niz o 1 dzien i wtedy pojawil sie Nino a dzis mija 3 dzien i zero sygnalow
Zobaczymy - nie wykluczam ale moze i organizm jeszcze nie jest cacy po tej ciazy? Tylko, ze 3 ostatnie @ mialam zawsze co 27-28 dni

Nooo, to jutro tu bedzie tlum do czytania wyniku, coooo?
Ooooo, no to mocno trzymam kciuki!!!! Ależ Ci zazdroszczę, że już możesz

Cytat:
Dziekujemy, chyba ostatni na wątku witamy ząbek ( ale była radość)
U nas do ząbków jeszcze chyba daleko

Cytat:
tylko nie buduj napięcia przez cały dzień jak poprzedniczki
bo jeszcze zawału tu dostaniemy
Ja nic nie poradzę, że mi się ponad 2 tyg. spóźniła @

Cytat:

Leoś godzinę temu dał serię "mamamama" Szkoda, że jeszcze nie kuma, co gada, ale i tak się cieszę A teraz już na szczęście śpi i mam chwilkę dla siebie

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 21:32   #279
ptysza
Zadomowienie

Cytat:
W poniedziałek kolejna kontrola i jak nie będzie lepiej to antybiotyk. Do tego wszystkiego wkurzona jestem na TŻ aż się po płakałam dzisiaj z bezsilności masakra jakaś
pamietaj ze czasem antybiotyk to mniejsze zło moja juz tyle tego brala ze nie ogarniam, zawsze tylko jestem zla bo sie szczepienia przesuwały
ale jak ma sie dziecko meczyc, to lepiej dac antybiotyk - tylko pamietaj
: od razu dawaj probiotyk, i potem jeszcze gdzies ze 2 tygodnie po kuracji
(to tak na wszelki wypadek pisze, zebys pamietala bo to bardzo wazne)

a z tz to nie pomoge, bo na swojego tez sie dzisiaj wydarlam

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
o matko u mnie to samo wszędzie moje włosy, wykończyć się można

kupiłam wodę pokrzywową i dokupię jeszcze herbatę no i zobaczymy jakie będą rezultaty
Cytat:
Nie wiem, ktory skok;p bo u nas sa czeste skoki;p trwaja po kilka dni hehe
haha wiesz co, ja mam czasem wrazenie ze u nas sa skoki kilkugodzinne

Cytat:
my już po spacerku, Lusia wyglądała na zadowoloną, chyba była zdziwiona wyglądem świata z perspektywy chusty
a na koniec usnęła

a mozesz mi cos polecic odnosnie chust? bo mam rehabilitantka pozwolila kupic, ale nie wiem jaka i nie wiem za ile
znalazlam we wrocku sklep, ale tam sa wszystkie za min 250 zł, a widze ze na allegro to juz bardzo roznie

Cytat:
Aaaaa... Zapomnialbym

jutro testuje

Tylko raz mi sie @ opznila wiecej niz o 1 dzien i wtedy pojawil sie Nino a dzis mija 3 dzien i zero sygnalow
Zobaczymy - nie wykluczam ale moze i organizm jeszcze nie jest cacy po tej ciazy? Tylko, ze 3 ostatnie @ mialam zawsze co 27-28 dni

Nooo, to jutro tu bedzie tlum do czytania wyniku, coooo?

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Hej!
Ja przeżywam dołki Chwaliłam się, że Michał nauczył się jeść z butelki, a od wczoraj nie chce Dzisiaj byłam w pracy na 5 godzin i bidulek nie jadł nic tylko plakał i na rękach cały czas Dostał cyca i całkiem inne dziecko. Nie wiem co mu się poprzestawiało. Może czuje, że mama do pracy chce iść i się buntuje... Dałam mu niedawno mleczno-ryżową kaszkę Bobovity taką bezsmakową po raz pierwszy i zjadł 40ml. Może przynajmniej tą kaszką się nasyci.

Dziewczyny, gdzie widzicie tą promocję w Douglasie bo jak wchodzę na ich sklep to nic takiego nie widzę

a i kupiłam sobie witaminy Pharmaton Maturelle...może coś pomogą na moje wypadające włosy. Już zrobiło mi się zakole lekkie(!), ale na szczęście odrazu odrastają włosy. Kupiłam szampon z rzepy Joanny i coś słabo. Chyba kupię jakiś apteczny.
a sproboj moze jakis kleik? mojej bardzo smakowal kukurydziany, a teraz ryzowy
nie wiem czemu kleik jadla duzo ladniej niz kaszke, a czym to sie rozni to nie mam pojecia
proboj proboj proboj w koncu zacznie jesc z butelki, 3mam kciuki

Cytat:
Mi strasznie wlosy wypadaja... po 3-4 garci dziennie, ale nic nie uzywam na to... gdzies czytalam, ze wlosy w ciazy nie wypadaja, to po ciazy wypadaje te ktore nie wypadly wczesniej... czy cos takiego... mam nadzieje ze lysa nie zostane
prawda mi w ciazy nie lecialy wcale, ale zaczely jakies 2-3 tygodnie po cc. z tego co sie dowiadywalam to jest ciagle burza hormonalna, i te wlosy tak czy siak wypadna, nie zahamujemy tego

u mnie lecialy dlugo i bardzo, musialam je obciac bo jzu nie dawalam rady, najgorzej ze mala wiecznie miala w garsci moje wlosy, lekko pociagnela i jzu lecialy

ale u nas jest jzu 8 miesiecy po porodzie i wlosy nie wypadaja praktycznie wcale

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Olusia- jaki strój, chyba namiot
Anessa -kciuki za testowanie i gratuluje smiechu

wróciłyśmy w tesco i kupiłyśmy dwa pięciopaki bodziaków tescowych na długi po 34 zeta. Na wszystkie ciuszki dziecięce jest przecena 30 procent
musze wyslac tzta

dziewczyny, jakby ktorejs sie konczyly, to od jutra w realu sa pampersy 2 opakowania po 85 zł chyba

a my bylismy dzisiaj u nefrologa, super wiesci, powiedzial, ze mamy dawac jeszcze leki przez miesiac i jesli badanie ogolne moczu bedzie ok, to bedziemy probowac odstawiac te paskudztwa tak sie wiec bardzo ciesze

no i dzisiaj byl debiut w spacerowce rehabilitantka kazala nam, jzu ja przesadzic, bo bylo realne zagrozenie ze nam dziecko samo wyskoczy no i wsadzilam ja, opatulila kocem bo u nas zimno dzisiaj i wyszlam sie nie odezwala do mnie przez pol godziny w takim byla szoku
a potem juz luzik chyba jej sie spodobalo, tylko ze zimna byla, tzn policzki lodowate i rece wiec wrocilam

ale ogolnie bylo fajnie
ptysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 21:42   #280
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Leoś godzinę temu dał serię "mamamama" Szkoda, że jeszcze nie kuma, co gada, ale i tak się cieszę A teraz już na szczęście śpi i mam chwilkę dla siebie
Hehe moja tak robi od jakiegoś czasu.
Natomiast ja do niej zaczęłam "mmmmmmmmama" a ona się śmieje wtedy, gupolek mały

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 21:44   #281
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Ależ się dzisiaj umęczyłam z tą małą beksą. Zauważyłam, że ryczy jak tylko zniknę z zasiegu jej wzroku.
Poszłam rano do znajomej wracam po dwóch godzinach i już słyszę płacz na klatce. Tż sobie śniadanko w kuchni zajada a mała aż się zanosi na łóżku w sypialni.
Po południu poszłam na 5 minut do samochodu, wracam tż ślęczy przy kompie a mała płacze obok niego.
Wieczorem poszłam się umyć i z wanny słyszę płacz. Szybko wylazłam, wchodzę do pokoju mała zapłakana a on siedzi i się na nią gapi.
Na dobranoc ja jem kolację a mała płacze w łóżeczku w sypialni. Tż wstał i poszedł zamknąć drzwi bo za głośno mu było.

Po prostu ręce opadają!!!!
On zawsze mówi:,,Niech się wypłacze" zamiast wziąść przytulić, ponosić. A mnie szlag trafia jak to widzę.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 21:47   #282
n.ik.a
Zadomowienie

dobry wieczór kochane
niedawno się z wami witałam w nowym wątku, a tu już 10 stron

szaleństwo jakieś....troszkę się ochłodziło więc latam po sklepach. Ostatnio obkupiłam Małą w ciuchlandach...kurcze ale czasem trafiają się fajne rzeczy za grosze

a moje drogie od jura w realu mają być pampersy 2x82 za 84,95 zł i soki z Hippa 4+2 za 11,11 zł

Montii czemu ja nie mogę znaleźć tych promocji na douglasie

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 21:48   #283
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

ale jestem dumna z siebie bo się wzięłam i nagotowałam Oliwci zupki jarzynowej z kurczakiem. Miksowałam, porcjowałam i zamroziłam ponad 10 pojemniczków.
kupię brokuła, dynię i jakieś inne warzywka i jej obiadki przygotuję.

Ponad godzinę usypiałam małą, posmarowałam dziąsełka dentinoxem i nareszcie zasnęła. Biedactwo, pewnie ją bolą.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-08-30, 21:51   #284
iizabelaa
Zakorzenienie

Dzisiaj w mamusiowej gazecie przeczytałam, że dziecko w wieku 6 miesięcy powinno około 3h spać w dzień i 11h w nocy

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Montii czemu ja nie mogę znaleźć tych promocji na douglasie
bo była do wczoraj
Stary 2011-08-30, 21:54   #285
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

nika - bo promocja w douglasie była do wczoraj do północy

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

moja teściowa ostatnio mówi, fajnie te dzieci w tych chustach wyglądają. Ja mówię, noooo tylko te chusty są drogie. A ona no coś ty, taki kawałek materiału to z 25 zł będzie kosztował...
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-08-30, 21:55   #286
iizabelaa
Zakorzenienie

Kupiłam dzisaj słoiczek z Hipp, Potrawka z królika, ale chyba dopiero po wakacjach spróbujemy

i w tej mamusiowej gazecie jest przepis po 6 miesiącu

Papka z zielonym groszkiem

1 średni ziemniak
2 łyżeczki zielonego groszku
1 jajko
1 łyżeczka masła

Ugotowany ziemniak i groszek zmiksować. Dodać pół ugotowanego na twardo żółtka i masło, ponownie zmiksować.
Stary 2011-08-30, 21:56   #287
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

iza - dzieki na pewno na dniach zrobię. fajne jedzonko
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-08-30, 21:57   #288
iizabelaa
Zakorzenienie

Mordka dawno zdjęcie małej nie wstawiałaś
Stary 2011-08-30, 22:00   #289
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

zaraz poszukam jakiegoś
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-08-30, 22:08   #290
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Oliwia ze swoim 4 miesięcznym kuzynem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0002 - Kopia.jpg (50,1 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0006 - Kopia.jpg (37,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0016 - Kopia.jpg (62,1 KB, 39 załadowań)
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-08-30, 22:11   #291
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
no nareszcie, trzymam kciuki za rozmowę! a co to za praca?
fajnie że odpowiedzieli mimo że nie mają miejsc pracy, z reguły w takiej sytuacji nie zawracają sobie głowy odpowiadaniem
Tz jest sous chef'em( kucharzem;p) praca w hotelu jakims;p. Ja bym chciala, zeby cos zlapal, a pozniej powoli poszukamy czegos nowszego... zreszta chcialabym w najblizszych 2 latach otworzyc restauracje... ale co bedzie zobaczymy:P

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

super Leos
Lena ostatnio przestala mowic mamamama;p
Cytat:
heh ja też żyję nadzieją, że łysa nie będę używam tylko szamponu dermena, ale żadnych efektów a moje włosy są już wszędzie, całą chałupę mi opanowały
Cytat:
Napisane przez ptysza Pokaż wiadomość
prawda mi w ciazy nie lecialy wcale, ale zaczely jakies 2-3 tygodnie po cc. z tego co sie dowiadywalam to jest ciagle burza hormonalna, i te wlosy tak czy siak wypadna, nie zahamujemy tego

u mnie lecialy dlugo i bardzo, musialam je obciac bo jzu nie dawalam rady, najgorzej ze mala wiecznie miala w garsci moje wlosy, lekko pociagnela i jzu lecialy

ale u nas jest jzu 8 miesiecy po porodzie i wlosy nie wypadaja praktycznie wcale

a my bylismy dzisiaj u nefrologa, super wiesci, powiedzial, ze mamy dawac jeszcze leki przez miesiac i jesli badanie ogolne moczu bedzie ok, to bedziemy probowac odstawiac te paskudztwa tak sie wiec bardzo ciesze

no i dzisiaj byl debiut w spacerowce rehabilitantka kazala nam, jzu ja przesadzic, bo bylo realne zagrozenie ze nam dziecko samo wyskoczy no i wsadzilam ja, opatulila kocem bo u nas zimno dzisiaj i wyszlam sie nie odezwala do mnie przez pol godziny w takim byla szoku
a potem juz luzik chyba jej sie spodobalo, tylko ze zimna byla, tzn policzki lodowate i rece wiec wrocilam

ale ogolnie bylo fajnie
Co do wlosow to moja Lena ma ciagle pelne rece moich kudlow... zbiera na lozku i na podlodze na okolo maty... juz mnie to wkurza, ale czekam az sie skonczy

Super, ze bedziecie mogly skonczyc z lekami.

Spacerowka to krok w doroslosc heeh, jasne ze Emilce sie podobalo... tyle pieknych rzeczy an tym swiecie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
On zawsze mówi:,,Niech się wypłacze" zamiast wziąść przytulić, ponosić. A mnie szlag trafia jak to widzę.
Udusilabym jakby moj tak ciagle robil... czasem mu sie zdaza... i nawet mi;p bo juz sily nie mam ale to raz na jakis czas a nie 4 razy dziennie...

Cytat:
ale jestem dumna z siebie bo się wzięłam i nagotowałam Oliwci zupki jarzynowej z kurczakiem. Miksowałam, porcjowałam i zamroziłam ponad 10 pojemniczków.
kupię brokuła, dynię i jakieś inne warzywka i jej obiadki przygotuję.

Ponad godzinę usypiałam małą, posmarowałam dziąsełka dentinoxem i nareszcie zasnęła. Biedactwo, pewnie ją bolą.
Ja ambitnie planuje zrobic jakies jedzonko dla Lenki i zamrozic na dniach bo mam maaaase marchewki;p

Lenka tez wyla przy zasypianiu... ostatni tydzien nie moze zasnac. Wierci sie jakby owsiki miala i wyje... zjesc tez nie zje.

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisaj słoiczek z Hipp, Potrawka z królika, ale chyba dopiero po wakacjach spróbujemy

i w tej mamusiowej gazecie jest przepis po 6 miesiącu

Papka z zielonym groszkiem

1 średni ziemniak
2 łyżeczki zielonego groszku
1 jajko
1 łyżeczka masła

Ugotowany ziemniak i groszek zmiksować. Dodać pół ugotowanego na twardo żółtka i masło, ponownie zmiksować.
ja moze zmienie maslo na oliwe;p

Dzis znowu bylismy na rowerach, ale jakos zapal sie mi skonczyl... wyszlismy o 18.30 wiec dalej upal 30-32c... chyba czolo se spalilam;p. Lenka zadowolona ogladala przyrode;p.
Pozniej bylismy na piwie i tapasie w ryneczku. Teraz Tz pojechal kupic hamburgera i campero mniam mniam... to w ramach diety

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 22:13   #292
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Bidulka
Duzo zdrowka dla Krzynia

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
o teraz doczytałam jaki z niego głodomór
ale on chyba nie zjadł 2 butli po 210 na raz

może teraz jedna pobudka to będzie standard
Nie, no z obu butli lacznie 210 Daj spokoj, to bym sie zalamala i martwic zaczela jakby mi pol litra mial wrabac

Zyje nadzieja, ze tak bedzie Przynajmniej przez kilka dni - chociaz sie wyspie troszke

Cytat:
Jak ja lubię takie wieczory. Syn mi padł dzis już pół godziny temu, jakieś 2 minuty po odłożeniu do łóżeczka
Prawda, jak milo wtedy jest?
I ta bloga cisza

Jakos dopiero teraz zaczyna do mnie docierac, ze jutro testuje
Nie wierze, ze wyjda II kreseczki a z drugiej strony taka mala iskierka nadziei sie tli...
Byloby smiesznie jakby drugie dzidzi urodzilo sie tez w maju Bo tak by teraz wypadalo
Moje sasiadki z czasow dziecinstwa tak wlasnie mialy zabawnie. Jedna urodzila sie 2 wrzesnia a siostra dokladnie dzien i miesiac ten sam tylko rok pozniej

Chyba kurcze zaczne szukac krzeselek do karmienia na allegro, bo tu w uk nic mi nie pasuje - no oprocz jednego ale droooogie I jakby co to uzywane pewnie bym kupila

Lece spac, Nino w objeciach Morfka juz od 40 min.
PAAAA!
Hmmm... Alez dzieci zmieniaja wszystko. Nawet podejscie do testowania - rok temu zasnac nie moglam z nerwow, ze testuje rano a teraz przyloze glowe do poduszki i siuuuup... Mnie nie ma

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 22:13   #293
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
cudna ta twoja kluseczka widac ze z kuzynem sie nie pogryzli;p

Stary 2011-08-30, 22:17   #294
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Anessa - udanego testowania
ja z siostrą tez tak mamy - obie z 18 sierpnia tylko ona rok młodsza
niezły strzał
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-08-30, 22:19   #295
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, no z obu butli lacznie 210 Daj spokoj, to bym sie zalamala i martwic zaczela jakby mi pol litra mial wrabac

tak myslałam
Stary 2011-08-30, 22:20   #296
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Anessa - udanego testowania
ja z siostrą tez tak mamy - obie z 18 sierpnia tylko ona rok młodsza
niezły strzał
ostatnio w telewizji widzialam 3 rodzenstwa z tego samego dnia a innego roku.

dzis spotkalam znajoma sis Tzta co ma blizniaczki, ale to nie dwojajowe nawet tylko w ogole chyba w inny dzien heheale w koncu urodzily sie razem jedna czarna krecone wlosy, chuda, a druga o glowe wyzsza pucusiowata, blond wlosy... zupelnie inne buzie ja bym nawet ich siostrami nie nazwala;p a tu blizniaczki niby jedna jak mama jedna jak tata... 6 lat maja...

Stary 2011-08-30, 22:21   #297
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

tajka- moja ma problemy z zasypianiem, ale zjeść to zje
dzisiaj cały słoiczek Hippa jabłuszko i brzoskwinia (sama jej miksowałam) i po południu prawie cały słoiczek zupki którą gotowałam
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-08-30, 22:23   #298
szymelka
Rozeznanie

Na raty będę odpisywała, bo co się zabieram to coś mi przeszkadza...

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
My już po
aż żałuję,że wcześniej nie pojechaliśmy, mały rewelacyjnie czuł się w wodzie, jak machał rączkami i nóżkami, normalnie pływak do każdego się śmiał i zaczepiał ale pod koniec już był padnięty to relaksowaliśmy się w jacuzzi
Tż powiedział,że raz w miesiącu bedziemy jeździ,ć, ja sama bym nie dała rady bo ciężko się przebierać z dzieckiem

a teraz idę położyć się koło niego bo oczy trze

izabela super to teraz się tylko pakować
Fajnie, że tak Wam dobrze było Czy woda tam jest chlorowana czy ozonowana??

Cytat:
HEJ
Dobrze,że się zorientowałaś od czego te wymioty
Tak i pudełko od razu w koszu wylądowało

Cytat:
A chciałam się pochwalić, że dzisiaj mam z tż trzecią rocznicę ślubu
Cytat:
My plywamy tak 2-3 razyw tygodnoiu ale 15 wrzesnia zamykaja basen;(:P

Co do rpacy TZ
Dostalismy 2 maile w jednym, ze cv jest ok ale na razie nie maja rzadnego miesjca pracy i drugi, ze chca zrobic interview... teraz sie modlic
No widzisz, czasem trzeba chwilkę poczekać, aby ktoś się odezwał. Będziem się modlić
Stary 2011-08-30, 22:24   #299
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

tajka - ale jaja! chciałabym je zobaczyć
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-08-30, 22:24   #300
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
tajka- moja ma problemy z zasypianiem, ale zjeść to zje
dzisiaj cały słoiczek Hippa jabłuszko i brzoskwinia (sama jej miksowałam) i po południu prawie cały słoiczek zupki którą gotowałam
moje dziecie dzi zjadlo:
-60ml
-80ml
-60ml banana z brzoskwinia
-150ml
-150ml
-110ml
-60 marchewki z ziemniakiem
-110ml kaszki
troche malo jak na 5 miesieczniaka

(napisalam 50 a 1/2 z 125ml to 60 ;p i troche;p)

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-08-30 o 22:26
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości