|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Żurawinka ja się zaopatrzyłam w wodę pokrzywową, podobno pomaga,
Wczoraj jak kroiłam ziemniaki to wyciagałam włosy, a noszę po domu związane :/ |
|
|
|
#272 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
no jestem na chwilę, nie wiem czemu mi się wczoraj mój post nie pojawił, pamiętam tylko, że Olusi chciałam pogratulować przewrotu Zosieńki na brzuszek
![]() Anessa, gratuluję przespanej nocki i czekam z napięciem na wynik testu aleeeee się będzie działo![]() Cytat:
![]() Cytat:
i miłego wieczoru![]() Cytat:
fajnie że odpowiedzieli mimo że nie mają miejsc pracy, z reguły w takiej sytuacji nie zawracają sobie głowy odpowiadaniem ![]() coralady, ego, tra za głupie gadanie baty Wam się należą, chociaż rozumiem, że basen to inna sprawa i w kostium nie każda ma ochotę się ubrać po ciąży, ale spójrzcie na siebie wyrozumiale w związku z tym![]() Cytat:
nawet w 2x był ryk, w kieszonce o dziwo spokój, chociaż wcześniej się buntował, że za mało widzia ja nawet w Wawie nie widzę dużo mam w chustach, tatusiów zresztą też nie...a podobno jest ich dużo, chyba się chowają przede mną ![]() Cytat:
e tam, Krzyś ani śladu zębów ![]() ale gratuluje ząbka Wioli! ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o matko u mnie to samo wszędzie moje włosy, wykończyć się można kupiłam wodę pokrzywową i dokupię jeszcze herbatę no i zobaczymy jakie będą rezultaty
|
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam że się nie odniosę do waszych postów ale padam na twarz. Dzisiaj o 5 na nogach. Od poniedziałku takie wstawanie codziennie
. Do tego wszystkiego wkurzona jestem na TŻ aż się po płakałam dzisiaj z bezsilności masakra jakaś
|
|
|
|
#275 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj miała na sobie rozm. 74, i były akurat, choć ona nosi rozmiar 68 ooo rany będę czekać na wynik ![]() Cytat:
tylko spakować ... ![]() kurcze ja będę musiała pół domu dla małej zabrać ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
o teraz doczytałam jaki z niego głodomór ![]() ale on chyba nie zjadł 2 butli po 210 na raz ![]() może teraz jedna pobudka to będzie standard
|
|
#276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#277 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
używam tylko szamponu dermena, ale żadnych efektów a moje włosy są już wszędzie, całą chałupę mi opanowały ![]() widzę, że już tajka wyjaśniła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a tż czym tak podpadł? Jak ja lubię takie wieczory. Syn mi padł dzis już pół godziny temu, jakieś 2 minuty po odłożeniu do łóżeczka
|
|||
|
|
|
#278 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas do ząbków jeszcze chyba daleko ![]() Cytat:
Cytat:
Leoś godzinę temu dał serię "mamamama" A teraz już na szczęście śpi i mam chwilkę dla siebie
|
|||
|
|
|
#279 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak ma sie dziecko meczyc, to lepiej dac antybiotyk - tylko pamietaj : od razu dawaj probiotyk, i potem jeszcze gdzies ze 2 tygodnie po kuracji (to tak na wszelki wypadek pisze, zebys pamietala bo to bardzo wazne) a z tz to nie pomoge, bo na swojego tez sie dzisiaj wydarlam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
znalazlam we wrocku sklep, ale tam sa wszystkie za min 250 zł, a widze ze na allegro to juz bardzo roznie Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem czemu kleik jadla duzo ladniej niz kaszke, a czym to sie rozni to nie mam pojecia proboj proboj proboj w koncu zacznie jesc z butelki, 3mam kciuki Cytat:
mi w ciazy nie lecialy wcale, ale zaczely jakies 2-3 tygodnie po cc. z tego co sie dowiadywalam to jest ciagle burza hormonalna, i te wlosy tak czy siak wypadna, nie zahamujemy tegou mnie lecialy dlugo i bardzo, musialam je obciac bo jzu nie dawalam rady, najgorzej ze mala wiecznie miala w garsci moje wlosy, lekko pociagnela i jzu lecialy ale u nas jest jzu 8 miesiecy po porodzie i wlosy nie wypadaja praktycznie wcale Cytat:
![]() dziewczyny, jakby ktorejs sie konczyly, to od jutra w realu sa pampersy 2 opakowania po 85 zł chyba a my bylismy dzisiaj u nefrologa, super wiesci, powiedzial, ze mamy dawac jeszcze leki przez miesiac i jesli badanie ogolne moczu bedzie ok, to bedziemy probowac odstawiac te paskudztwa tak sie wiec bardzo ciesze no i dzisiaj byl debiut w spacerowce no i wsadzilam ja, opatulila kocem bo u nas zimno dzisiaj i wyszlam sie nie odezwala do mnie przez pol godziny w takim byla szoku a potem juz luzik chyba jej sie spodobalo, tylko ze zimna byla, tzn policzki lodowate i rece wiec wrocilam ale ogolnie bylo fajnie
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast ja do niej zaczęłam "mmmmmmmmama" a ona się śmieje wtedy, gupolek mały
|
|
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
Ależ się dzisiaj umęczyłam z tą małą beksą. Zauważyłam, że ryczy jak tylko zniknę z zasiegu jej wzroku.
Poszłam rano do znajomej wracam po dwóch godzinach i już słyszę płacz na klatce. Tż sobie śniadanko w kuchni zajada a mała aż się zanosi na łóżku w sypialni. Po południu poszłam na 5 minut do samochodu, wracam tż ślęczy przy kompie a mała płacze obok niego. Wieczorem poszłam się umyć i z wanny słyszę płacz. Szybko wylazłam, wchodzę do pokoju mała zapłakana a on siedzi i się na nią gapi. Na dobranoc ja jem kolację a mała płacze w łóżeczku w sypialni. Tż wstał i poszedł zamknąć drzwi bo za głośno mu było. Po prostu ręce opadają!!!! On zawsze mówi:,,Niech się wypłacze" zamiast wziąść przytulić, ponosić. A mnie szlag trafia jak to widzę.
|
#282 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór kochane
niedawno się z wami witałam w nowym wątku, a tu już 10 stron ![]() szaleństwo jakieś....troszkę się ochłodziło więc latam po sklepach. Ostatnio obkupiłam Małą w ciuchlandach...kurcze ale czasem trafiają się fajne rzeczy za grosze a moje drogie od jura w realu mają być pampersy 2x82 za 84,95 zł i soki z Hippa 4+2 za 11,11 zł ![]() Montii czemu ja nie mogę znaleźć tych promocji na douglasie
|
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
ale jestem dumna z siebie bo się wzięłam i nagotowałam Oliwci zupki jarzynowej z kurczakiem. Miksowałam, porcjowałam i zamroziłam ponad 10 pojemniczków.
kupię brokuła, dynię i jakieś inne warzywka i jej obiadki przygotuję. Ponad godzinę usypiałam małą, posmarowałam dziąsełka dentinoxem i nareszcie zasnęła. Biedactwo, pewnie ją bolą.
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj w mamusiowej gazecie przeczytałam, że dziecko w wieku 6 miesięcy powinno około 3h spać w dzień i 11h w nocy
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- bo była do wczoraj
|
#285 |
|
Zadomowienie
|
nika - bo promocja w douglasie była do wczoraj do północy
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- moja teściowa ostatnio mówi, fajnie te dzieci w tych chustach wyglądają. Ja mówię, noooo tylko te chusty są drogie. A ona no coś ty, taki kawałek materiału to z 25 zł będzie kosztował...
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dzisaj słoiczek z Hipp, Potrawka z królika, ale chyba dopiero po wakacjach spróbujemy
![]() i w tej mamusiowej gazecie jest przepis po 6 miesiącu Papka z zielonym groszkiem 1 średni ziemniak 2 łyżeczki zielonego groszku 1 jajko 1 łyżeczka masła Ugotowany ziemniak i groszek zmiksować. Dodać pół ugotowanego na twardo żółtka i masło, ponownie zmiksować.
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
iza - dzieki na pewno na dniach zrobię. fajne jedzonko
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Mordka dawno zdjęcie małej nie wstawiałaś
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
zaraz poszukam jakiegoś
|
#290 |
|
Zadomowienie
|
Oliwia ze swoim 4 miesięcznym kuzynem
|
#291 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lena ostatnio przestala mowic mamamama;p Cytat:
Cytat:
![]() Super, ze bedziecie mogly skonczyc z lekami. Spacerowka to krok w doroslosc heeh, jasne ze Emilce sie podobalo... tyle pieknych rzeczy an tym swiecie ![]() Cytat:
Cytat:
Lenka tez wyla przy zasypianiu... ostatni tydzien nie moze zasnac. Wierci sie jakby owsiki miala i wyje... zjesc tez nie zje. Cytat:
Dzis znowu bylismy na rowerach, ale jakos zapal sie mi skonczyl... wyszlismy o 18.30 wiec dalej upal 30-32c... chyba czolo se spalilam;p. Lenka zadowolona ogladala przyrode;p. Pozniej bylismy na piwie i tapasie w ryneczku. Teraz Tz pojechal kupic hamburgera i campero mniam mniam... to w ramach diety
|
|
#292 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Duzo zdrowka dla Krzynia Cytat:
Daj spokoj, to bym sie zalamala i martwic zaczela jakby mi pol litra mial wrabac![]() Zyje nadzieja, ze tak bedzie Przynajmniej przez kilka dni - chociaz sie wyspie troszke![]() Cytat:
![]() I ta bloga cisza ![]() Jakos dopiero teraz zaczyna do mnie docierac, ze jutro testuje ![]() Nie wierze, ze wyjda II kreseczki a z drugiej strony taka mala iskierka nadziei sie tli... Byloby smiesznie jakby drugie dzidzi urodzilo sie tez w maju Bo tak by teraz wypadalo![]() Moje sasiadki z czasow dziecinstwa tak wlasnie mialy zabawnie. Jedna urodzila sie 2 wrzesnia a siostra dokladnie dzien i miesiac ten sam tylko rok pozniej Chyba kurcze zaczne szukac krzeselek do karmienia na allegro, bo tu w uk nic mi nie pasuje - no oprocz jednego ale droooogie I jakby co to uzywane pewnie bym kupila![]() Lece spac, Nino w objeciach Morfka juz od 40 min. PAAAA! Hmmm... Alez dzieci zmieniaja wszystko. Nawet podejscie do testowania - rok temu zasnac nie moglam z nerwow, ze testuje rano a teraz przyloze glowe do poduszki i siuuuup... Mnie nie ma
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
cudna ta twoja kluseczka
widac ze z kuzynem sie nie pogryzli;p
|
#294 |
|
Zadomowienie
|
Anessa - udanego testowania
ja z siostrą tez tak mamy - obie z 18 sierpnia tylko ona rok młodsza ![]() niezły strzał
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak myslałam
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis spotkalam znajoma sis Tzta co ma blizniaczki, ale to nie dwojajowe nawet tylko w ogole chyba w inny dzien heheale w koncu urodzily sie razem jedna czarna krecone wlosy, chuda, a druga o glowe wyzsza pucusiowata, blond wlosy... zupelnie inne buzie ja bym nawet ich siostrami nie nazwala;p a tu blizniaczki niby jedna jak mama jedna jak tata... 6 lat maja...
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
tajka- moja ma problemy z zasypianiem, ale zjeść to zje
![]() dzisiaj cały słoiczek Hippa jabłuszko i brzoskwinia (sama jej miksowałam) i po południu prawie cały słoiczek zupki którą gotowałam
|
#298 | |||
|
Rozeznanie
|
Na raty będę odpisywała, bo co się zabieram to coś mi przeszkadza...
Cytat:
Czy woda tam jest chlorowana czy ozonowana??Tak i pudełko od razu w koszu wylądowało ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
tajka - ale jaja! chciałabym je zobaczyć
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-60ml -80ml -60ml banana z brzoskwinia -150ml -150ml -110ml -60 marchewki z ziemniakiem -110ml kaszki troche malo jak na 5 miesieczniaka(napisalam 50 a 1/2 z 125ml to 60 ;p i troche;p)
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-08-30 o 22:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

aleeeee się będzie działo
i miłego wieczoru
za głupie gadanie baty Wam się należą, chociaż rozumiem, że basen to inna sprawa i w kostium nie każda ma ochotę się ubrać po ciąży, ale spójrzcie na siebie wyrozumiale w związku z tym

Chwaliłam się, że Michał nauczył się jeść z butelki, a od wczoraj nie chce
. Do tego wszystkiego wkurzona jestem na TŻ aż się po płakałam dzisiaj z bezsilności masakra jakaś

Przynajmniej przez kilka dni - chociaz sie wyspie troszke