|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
matal, Bebilon ma mleko w butelkach, nie tylko dla wcześniaków. Wiem, bo podawałam Pepe w szpitalu i na początku w domu. W 100 ml butelkach po 2,70 zł za sztukę. To jest to samo, co Bebilon 1 ( ten z zieloną tarczą ).
O takie: http://allegro.pl/bebilon-1-gotowe-1...793601362.html Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-08-30 o 17:46 |
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w szpitalu albo nan mieli albo bebilon
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zanim by mi z all przyszło, to długo. No trudno, już zamówiłam...
|
|
|
#3094 |
|
Raczkowanie
|
Witam ponownie
Emi sobie smacznie kima a mama korzysta z chwili odpoczynku![]() eweska,Grazin glosy oddane ![]() matall wspolczuje problemow brzuszkowych z Edzikiem,u nas byly przez 2 miesiace mini kolki i wymiekalam a Wy tak dlugo przez to przechodzicie,naprawde zycze aby szybko juz minelo. Widze,ze kupujecie krolika z Tiny Love,my tez go mamy a Emilka lubi tarmosic go za te szeleszczace uszy,mamy tez takie sloneczko-bylo przy macie-ono tez szelesci ale ladniej brzeczy(dzwoni)niz krolik,tak delikatniej ![]() Musze sie tez pochwalic,ze dzisiaj przyszla do nas paczuszka z hippa a w srodku sloiczek z jabluszkami,lyzeczka i herbatka jablkowa do tego kupony rabatowe do rossmana na produkty hippa. Ponoc czeka tam na mnie druga paczka za 1 gr,dostalyscie tez cos takiego?
|
|
#3095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wspolczuje ![]() dziąsłoo mnie boliii ✂✂✂**** ósemki ![]() zamowilam szwagierce biżuterie na slub i przesylka zaginela
|
||
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Matall
trzymam aby sie powiodlo i ktores mleczko Edzik zaakceptowal Obawiam sie, ze i u mnie moze byc podobnie. Poki co chce karmic UU ale probowalam Nadii podawac 3 rozne mleka i niestety zadnego nie chciala Moze nie powinnam martwic sie na zapas ale taka juz jestem Za Ciebie trzymam kciuki
|
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, a wy jakos malo naskrobalyscie, bylam przygotowana raczej na dluzsze doczytywanie
![]() ale najpierw... dziekuje wszystkim wam kochane moje babiszony za doprowadzenie mnie do porzadku!!!!!! ja juz jestem taka kompulsywna osobowosc neurotyczna, co nie dosc ze sie ciagle zamartwia to ciagle jej sie wydaje ze cos robi zle.... ale badzcie ze mnie dumne! zrobilam dzis cos dla siebie! bylysmy z Zoska na spacerze i wpadlam do moich znajomych co sie wyprowadzaja i chcieli sie pozegnac, i byla u nich taka Polka co im pomaga sprzatac i tak sie zapytalam czy nie chciala by do nas wpasc np raz na 2 tygodnie tak na 3 godziny, nie wiem okna umyc i tak porzadniej ogarnac.... bo to sa nie az tak duze pieniazki a mialabym wiecej czasu dla siebie i dla Zosi.... wiec przychodzi w piatek!! blagam nie osadzajcie mnie ze jestem leniwa czy ze nie daje rady, ale tak sobie pomyslalam, ze skoro nei jest to duzy wydatek a moglabym odpoczac prawda? co do karmienia UU to jak Zosia sie juz tak bardzo nie rzuca, to ja tez to lubie, szczegolnie wieczorem jak tak slicznie zasypia....niestety w nocy jak musze wstawac tyle razy to czesto juz nad ranem wstaje mega zla, szczegolnie ostatnie tygodnie jak musze wstawac tyle razy.... i tez nie wiem co ebd robic z jednej strony chcialabym karmic do wieej niz pol roku, a z drugiej jak sobie mysle, ze mam byc tak dlugo uwiazana.... atiz no wlasnie my ten drugi pokoj mamy tez daleko, dzieli nas garderoba i lazienka, ale tam jest duzo ciszej(bo nasza sypialnia jest od ulicy..) i tak mysle, ze moze sprobujemy ja przeniesc przed wyjazdem do PL, bo przeciez w PL i tak bedzie rozregulowana napewno w 3 swiaty ![]() daisyy ja wiem, ze sie wykoncze, ale ja czasem jak wlasnie zmuszam mala do spania bo jestem zla i zmeczona to potem placze bo mam wyrzuty sumienia, ja juz taki typ, ze zawsze wszystkim musze dogodzic a na koncu dopiero sobie ![]() Masz racje ze wszystkim co napisalas kochana moja ja jestem po prostu mega nerwus i zamartwiacz i dlatego znowu paznokcie skubie....zreszta jak mnei poznasz osobiscie to zobaczysz jaki ze mnie numer![]() moniak ![]() anulinka masz racje, ja jestem chodzace zamartwianie sie od poczatku ciazy taki moj znak rozpoznawczy. ja chyba tez zaczne dawac kaszki i jabluszka. a kiedy dajesZ? w ciagu dnia? czy glownie rano?ciekawa jestem jaka bedzie nocka Pepego po zageszczonym mleczku![]() andziot ja chce sos kurkowy... grazinku jestes przekochana wiesz? to co napisalas naprawde az sie wzruszylam, ja wiem ze jestem zamartwiaczem pierwszym tutaj na forum a na spacerki Zoska uwielbia chodzic w deszczu, zmuszam sie i chodze z nia codziennie, w deszczu lubi bo jej stuka po tej oslonce przeciwdeszczowej i zasypia w sekundzie sprobuj z sebkiem moze na niego to tez podziala![]() kochana jestes naprawde co ja bym bez was zrobila co? paulizia ![]() mamaoptymistka ale kochane z was dziewczyny, caluje, dziekuje za mile slowa co do spania w tym samym pokoju to wiem ze ona sie czuje spokojnie i czuje mame, ale rzuca sie bardzo i czasem po tych rzutach jp 15 minutowych zaraz zasypia, ale ja sie budze i nie spie ciagle jak ona sie rzuca, wiec moze osobno i ona i ja bysmy sie lepiej wyspaly![]() i znowu elaborat, olaboga, wybaczcie... ide poczytac gazete, bo TZ zaraz wroci z mala ze spacerku
|
|
|
|
#3098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poziomka dostała taka pake ![]() Cytat:
nie była ubezpieczona? droga ta biżu? anula no wiem wiem ze jestyem kochana dobrzze ze wziełaś pania do sprzatania bedziesz miala czas dla siebie
|
|
#3099 |
|
Rozeznanie
|
jeszcze nie zaczełam was nadrabiać bo niedawno przyjechaliśmy a Maciuś zmęczony drogą troszkę marudził a teraz poszedł w kime Zdążyłam przeczytać że Ewesce ukradli samochód współczuję bo człowiek charuje a jakiś dupek..... szkoda słów Pozdrawiamy i lecę czytać wątek (nie wiem kiedy skończę) |
|
|
|
#3100 |
|
Wtajemniczenie
|
anula, na razie rano była miarka kleiku kukurydzianego do bebilonu, w ciągu dnia jakieś 15 ml soku jabłkowego i za chwilę do wieczornego bebilonu następna porcja kleiku ( 1 miarka na 5 miarek mleka plus 150 ml wody ).
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3102 |
|
Raczkowanie
|
Eweska , Grazin Za głosowane
![]() Witam sie wieczorową porą michałek usypia w łóżeczku, cały dzień marudził, może jutro już będzie lepiej taką mam cichą nadzieje ![]() czy to możliwe że ciągnę za mocno fridą????, bo w gilach małego sa małe pasemka krwi tak jakby mu naczynka pekały
|
#3103 |
|
Wtajemniczenie
|
gosiek, poszło
|
|
|
|
#3104 |
|
Raczkowanie
|
|
#3105 |
|
Zadomowienie
|
Grazinku, eweska zagłosowane
Scio ja się jużsama zastanawiam nad tym królikiem głowa mi pęka, ałaaaaaaaaa
|
#3106 |
|
Zadomowienie
|
Gosiek jak tam konkurs jak Ci idzie???? Twój Michaś urodził się tego samego dnia co mój starszy syn tyle że mój 6 lat wcześniej.
scio zastanów się, ja już się nie mogę doczekać kiedy się pobawię ![]() Pamiętam o surówce z pora napisze na pewno ![]() Dziś mieliśmy marudny dzień i jestem dziś chyba również z powodu pogody przybita jakaś, nie lubię zimna a wygląda na to że już jesień się zaczyna Eweska, grazin, gosiek zagłosowałam przypominajcie się nas jest tu tyle że gdyby każda codziennie zagłosowala to wygrana pewna. Surówka z pora Białe części pora pokroić ( z 1 pora) 1 jabłka zetrzeć na tarce i szybko wymieszać troszkę soli 1/3 łyżeczki cukru 1 łyżka majonezu Z jednej pory to za mało lepiej z 2 i wtedy 2 jabłka
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-08-30 o 20:36 |
|
|
|
#3107 |
|
Wtajemniczenie
|
My po szczepieniu!
Maly sie poplakal strasznie. Dosc szybko go uspokoilam, ale jeszcze dlugo byl marudny az w koncu zasnal. Poki co nie zanotowalismy jakis objawow poszczepiennych i mam nadzieje, ze tak zostanie. Bylam na rozeznaniu tych smoczkow trojprzeplywowych. Spice Ty uzywasz butelek Aventu czy TT? Grazin, Eweska, Gosiek zaglosowane! Anula bardzo dobrze, ze wzielas sobie kogos do pomocy. Jak do mnie przychodzila srodowiskowa to caly czas mi mowila, ze ja i dziecko jestesmy najwazniejsi, a posprzatac mozna pozniej ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- night25 ![]() CarmelaSoprano
|
#3108 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Ewesko bardzo mi przykro z powodu samochodu ![]() Daisy możesz podać mi link do tej cudo-tarki do pięt z rossmana? Kolejny zakup za Twoją rekomendacją zamówię
|
||
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Idę kąpać Edzika i spać
Mam traumę po wizycie mamy ![]() Podałam ten enterol ale nim pluł...
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj spacer zaliczony ale wieczór już mieliśmy marudny
Całe szczęście już od godziny śpi i oby to spanie wieczorne było takie jak do tej pory, bo pięknie sam zasypia prawie w tych samych godzinach. Szkoda że w dzień nie chce no ale wszystkiego mieć nie można ![]() Muszę się też pochwalić że dzisiaj Tymi zrobił pierwszy przewrót z brzuszka na plecy Wczoraj go też ważyłam na specjalnej wadze dla dzieci i wyszło 6 kg. Czym się różni królik Tiny Love od tych zabawek Lamaze? Co jest lepsze? Mattal, trzymam kciuki aby te zakupy mlekowe nie poszły na marne ![]() Anula, bardzo dobrze że wzięłaś sobie kogoś do sprzątania. Też bym tak zrobiła gdyby nie było mi szkoda kasy Ja Cię doskonale rozumiem z tym zamartwianiem bo ja też panikara jestem (ale Ty chyba większa ;p). Za bardzo chcesz być naj Aguś, jak to? Droga ta biżu? Czym wysyłali?
|
#3111 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() znacie jakieś fajne strony z dobrymi przepisami ?? szukam inspiracji do gotowania
|
|
#3112 |
|
Wtajemniczenie
|
Się witam...
mąż zabrał mi dziś komputer wrrrrrrrrrrrrrrr i teraz mam 7 stron do nadrobienia! mam nadzieję, że skonczę nim spać pójdziecie
|
|
|
|
#3113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla Tymiego ide obejrzeć jakiś film , dobrze że niedługo się nowy sezon filmowy rozpocznie bo straszna lipa w tej telewizji a nie dorobiłam się jeszcze kablówki
|
|
#3114 |
|
Zadomowienie
|
Paulizia myślałam dziś o was i szczepieniu.. Anteczek bidulka musiał tyle znosić
..bidne te nasze dzieci jeśli chodiz o te kłucia!Matall wpieram was całusem Grazin, Eweska też kliknęłam.. komu jeszcze? Anulka humorek Ci się poprawił mam nadzieję! Tak z innej paczki napiszę - wiesz, że wszyscy na forum Cię kochają MoniaK ja mam i królika z Tony Love i tygrysa z Lamaze.. nie wiem, które lepsze.. ale Toni chyba więcej Lamaze zainteresowany, ale mamy go od wczoraj, więc może dlatego że nowszy ![]() Lamaze jest większy i bardziej kolorowy.. za to królik wydaje zdecydowanie wyraźniejsze dzwięki.. Plus też dla króliczka, bo ma zapięcie lepsze i wygodniej go np. do wózka do gondoli zamontować.. Jak wiecie mój Antonek uwielbia matę, mamt tą z FP Rainforest i Antus za nią przepada.. i mój mężula wymyśił, że skoro synuś tak lubie te matki edukacyjne to żeby mu druga kupić z jakiejs innej firmy ![]() O tak! zeby miał urozmaicenia.. jak ten mój chłop cos wymyśli to szkoda gadać! |
|
|
|
#3115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zagłosowa łam ![]() Cytat:
DZIEKUJE ZA GŁOSY! jutro znowu was mecze bo nagroda warta swieczki/ ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Lolcia Twój maz ma bardzo fajne pomysły tak to juz jest jak tatus szaleje za dzieckiem
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka, dzięki za porównanie
chyba kupię Lamaze bo matę edu Tiny Love mam i na niej są cztery zabawki, więc Lamaze będzie jakąś nowością
|
#3117 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() przeczytałam ale nie pamiętam co komu i jak u nas dzisiaj dzień z serii: mega maruder rano był u babci bo musiałam skoczyć do sądu oczywiście rano spieszyło mi się strasznie bo musiałam małego odtransportować do teściów i naszykować się do 8, mały zawsze rano śpi przynajmniej godzinkę a dzisiaj jak na złość od 5.30 nic z ledwością zdążyłam a przez resztę dnia pokazywał mamusi jak głośno można płakac ![]() zagłosowałam na wszystkie trzy Grazin a nie mogłabyś sobie wrzucic tego linka na Sebusia w podpis?? to tyle na dziś jestem padnięta idę spać ooo juz wrzuciłaś
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-08-30 o 21:17 |
|
|
|
#3118 |
|
Zadomowienie
|
dziecko wykąpane-śpi więc i ja mówię dobranoc
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ma ktoś takie cuś Lamaze, bo zastanawiam się czy warte toto coś
![]() http://allegro.pl/lamaze-na-sztuki-o...788992526.html
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
zosiaaa w lasnie dodałam
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

wybieram:

trzymam aby sie powiodlo i ktores mleczko Edzik zaakceptowal
Moze nie powinnam martwic sie na zapas ale taka juz jestem

bedziesz miala czas dla siebie

ale nim pluł...