Walka o zdrowe i piękne włosy część VII - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 16:42   #1381
Scarrabeo
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VII

Ja ładuję dojrzałe awokado do blendera do turbowysokie obroty i robię z niego klasyczną papkę bez grudek.

Do jednej połowy dodaję oliwę i nakładam na włosy, do drugiej połowy wrzucam pomidory, poprykę i czosnek i rąbię na kolację. To się nazywa odżywianie od wewnątrz i zewnątrz.

Najlepsze awokado to takie bardzo dojrzałe- miękkie, ale jednocześnie bez ciemnych plam. Ja niedojrzałe awokado kładę na parapet i się opalają do miękkości.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 17:03   #1382
viki1988
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2906300 9]Kolejnym razem spróbuj z naprawdę dojrzałym awokado, nie powinno być aż tyle grudek i problemów z nakładaniem, przerobiłam to sama.
Można zawsze szczelnie okręcić folią i zostawić na dzień czy dwa, zależnie od twardości.[/QUOTE]
Dokładnie inaczej to zupełnie bez sensu naprawdę dojrzałe awokado da się rozgnieść widelcem na zupełnie jednolitą papkę
Stary 2011-08-29, 20:19   #1383
justusia16
Wtajemniczenie

jutro lece po avocado
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 20:42   #1384
Kingulina2901
Raczkowanie

Okej, więc może ta połówka zanim zdąży się wysuszyć to trochę dojrzeje A jak nie to poszukam mięciutkiego i zobaczymy wtedy. W każdym razie z takim utartym na tarce miałam nawet problemy ze zmyciem tego z włosów. Po wyschnięciu dopiero wyczesałam i już chyba nie mam nic. A stan moich hairów po tym...Bosko poprostu. Końcówki jeszcze trochę sucho, wiadomo że aż takich wielkich cudów nie ma, ale naprawdę są bardziej odżywione. I ogólnie włosy mięciutkie lejące...Nie mogę się aż powstrzymać od dotykania ich ;p

Włoski:

...
36cm=>luty '11
41cm=>wrzesień '11
...
60cm...

Czyli OSTRO dbamy, i OSTRO zapuszczamy
Włosomaniactwo od ~ kwietnia 2010

Kingulina2901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 21:49   #1385
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Ja ładuję dojrzałe awokado do blendera do turbowysokie obroty i robię z niego klasyczną papkę bez grudek.

Do jednej połowy dodaję oliwę i nakładam na włosy, do drugiej połowy wrzucam pomidory, poprykę i czosnek i rąbię na kolację. To się nazywa odżywianie od wewnątrz i zewnątrz.

Najlepsze awokado to takie bardzo dojrzałe- miękkie, ale jednocześnie bez ciemnych plam. Ja niedojrzałe awokado kładę na parapet i się opalają do miękkości.
muszę spróbować z tym awokado

apropo odżywiania od wewnątrz i zewnątrz moje włosy bardzo lubią oliwę z oliwek, więc stosuję ją tylko do tych celów swego czasu smażyłam placki i zabrakło mi oleju, więc usmażyłam ze 3 na tejże oliwie jak je jadłam to czułam jakbym pochłaniała odżywkę do włosów, kompletnie mi nie smakowało od tej pory oliwa tylko na włosy w kuchni nigdy
Stary 2011-08-29, 21:57   #1386
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kingulina2901 Pokaż wiadomość
Okej, więc może ta połówka zanim zdąży się wysuszyć to trochę dojrzeje A jak nie to poszukam mięciutkiego i zobaczymy wtedy. W każdym razie z takim utartym na tarce miałam nawet problemy ze zmyciem tego z włosów. Po wyschnięciu dopiero wyczesałam i już chyba nie mam nic. A stan moich hairów po tym...Bosko poprostu. Końcówki jeszcze trochę sucho, wiadomo że aż takich wielkich cudów nie ma, ale naprawdę są bardziej odżywione. I ogólnie włosy mięciutkie lejące...Nie mogę się aż powstrzymać od dotykania ich ;p
No to po rozmiękłym awokado będzie ekstaza
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 22:10   #1387
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
muszę spróbować z tym awokado

apropo odżywiania od wewnątrz i zewnątrz moje włosy bardzo lubią oliwę z oliwek, więc stosuję ją tylko do tych celów swego czasu smażyłam placki i zabrakło mi oleju, więc usmażyłam ze 3 na tejże oliwie jak je jadłam to czułam jakbym pochłaniała odżywkę do włosów, kompletnie mi nie smakowało od tej pory oliwa tylko na włosy w kuchni nigdy
a to fakt, moja mama ma uraz do oliwy, twierdzi, że jej zalatuje stęchlizną i błotem. I ma rację.
Bo tak naprawdę u nas trudno o dobrą jakościowo oliwę. Extra Virgin w Polsce jest czasami gorsza niż Pomace we Włoszech. No ale cóż. Mamy w zamian genialny olej rzepakowy (btw- i wewnętrznie i na włosy!).
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 22:39   #1388
lacrimachristi
Zakorzenienie

dziewczyny czy mozna sie do Was przylaczyc???

wspomozecie dobra rada i pomoca???
Stary 2011-08-29, 22:45   #1389
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość

Jasne.
Stary 2011-08-29, 22:58   #1390
Kingulina2901
Raczkowanie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2907319 3]No to po rozmiękłym awokado będzie ekstaza [/QUOTE]

Ojj z moimi włosami nigdy nie wiadomo ;p Ale mam taką nadzieję

Włoski:

...
36cm=>luty '11
41cm=>wrzesień '11
...
60cm...

Czyli OSTRO dbamy, i OSTRO zapuszczamy
Włosomaniactwo od ~ kwietnia 2010

Kingulina2901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 09:32   #1391
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
A my z moim TŻ smażyliśmy na oliwie (niedługo też spowrotem wrócimy) i wszystko było pyszniaste Sosy sałatkowe także rozrabialiśmy oliwą i były naprawdę dobre

Cytat:
Napisane przez lacrimachristi Pokaż wiadomość

Jak podołamy to wspomożemy

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:20   #1392
karmazynka99
Zakorzenienie

a ja kupilam jantra

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:31   #1393
gtk88
Przyczajenie

Cześć!
Muszę Wam normalnie podziękować za dobre rady Zaczęłam jakoś ponad miesiąc temu eksperymenty z myciem włosów odżywką, nakładaniem oleju kokosowego i unikaniu silikonów i muszę Wam powiedzieć, że efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania!!
Nie uwierzyłabym, że JA mogę mieć takie włosy! Po tylu latach prostowania :P:P

Powiedzcie mi tylko, czym to może być spowodowane: myłam włosy odżywką przez pierwsze dwa tygodnie (wszystko zgodnie z instrukcjami, najpierw SLS, później już tylko odżywka ISANA z olejem z babassu+ odżywka właściwa z nivei do kręconych+ balsam z nivei do kręconych/ balsam z joanny miód i mleko) i moje włosy były matowe. Nie były tłuste ani jakoś szczególnie obciążone ale właśnie matowe.
Teraz samą skórę głowy myję szamponem alterra z morelą a resztę włosów polewam rozcienczoną alterrą i po tym dopiero nakładam hegrona/emulsje glorii a potem reszta zabiegów taka sama (czyli nivea curls i balsam joanny) i włosy są lśniące jak z reklamy.
Co ten szampon takiego robi, że wprowadza taką zmianę?
gtk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 11:04   #1394
KaRaa xD
Rozeznanie

Dziewczyny, o jakiej masce czy odżywce z ziaji tutaj cały czas się "przewija"? Musze spróbować z avocado
KaRaa xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 12:49   #1395
Misha_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gtk88 Pokaż wiadomość
Cześć!
Muszę Wam normalnie podziękować za dobre rady Zaczęłam jakoś ponad miesiąc temu eksperymenty z myciem włosów odżywką, nakładaniem oleju kokosowego i unikaniu silikonów i muszę Wam powiedzieć, że efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania!!

Powiedzcie mi tylko, czym to może być spowodowane: myłam włosy odżywką przez pierwsze dwa tygodnie (wszystko zgodnie z instrukcjami, najpierw SLS, później już tylko odżywka ISANA z olejem z babassu+ odżywka właściwa z nivei do kręconych+ balsam z nivei do kręconych/ balsam z joanny miód i mleko) i moje włosy były matowe. Nie były tłuste ani jakoś szczególnie obciążone ale właśnie matowe.
Teraz samą skórę głowy myję szamponem alterra z morelą a resztę włosów polewam rozcienczoną alterrą i po tym dopiero nakładam hegrona/emulsje glorii a potem reszta zabiegów taka sama (czyli nivea curls i balsam joanny) i włosy są lśniące jak z reklamy.
Zadaj swoje pytania na forum dla kręconowłosych, tam na pewno będą wiedziały o co kaman A ja obcięłam włosy (trwałą) i cała rosłam od pochwał fryzjerki jakie mam ładne włosy Dbanie może i jest czasochłonne, ale na pewno się opłaca i wchodzi w nawyk. Nie umiem myć głowę mniej niż godzinę.
Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-30, 18:47   #1396
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Cześć!

odżywka Nivea do kręconych ma silikon, balsam do kręconych ma pvp (o ile dobrze pamiętam) oba te składniki nadbudowują się na włosach, jeśli nie zostają co jakiś czas potraktowane slesem/inna substancją myjącą. Myłaś włosy odżywką, a ona nie zmywa takich rzeczy. Stąd efekt matowości. Zaczęłaś myć włosy szamponem, który zmył nadbudowaną warstwę i oko zobaczyło czysty włos Przynajmniej ja tak to widzę
Stary 2011-08-30, 19:15   #1397
klada
Zakorzenienie

A ja polubiłam Waxa (z L'biotica) do włosów osłabionych, wypadających
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 20:26   #1398
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

isana wielu osobom nie służy, może więc i Tobie? Istnieją jeszcze inne odżywki do mycia
jeśli jesteś ortodoksem to nivea do kręconych nie jest zgodna z cg
może to też wynikać z tego, że dopiero zaczynasz przygodę z cg i Twoje włosy przeżywają jeszcze szok, a po tym jak wróciłaś do szamponu one powróciły do siebie wniosek może być taki, że mycie odżywką nie jest dla Ciebie i lepiej zainwestować w jakiś zwykły szampon ziołowy z sls i odpowiednio nawilżać i pielęgnować włosy
nie jest powiedziane, że cg służy wszystkim, tak samo nie jest powiedziane, że silikony są be każdy pielęgnację dopiera pod siebie, pod to co odpowiada włosom trzeba dużo obserwować i dużo praktykować
i radziłabym zainwestować w inne odżywki b/s
Stary 2011-08-30, 20:44   #1399
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

hej dawno mnie na wątku tu u Was dziewczyny nie było, a teraz wracam i muszę powiedzieć, że ponad miesiąc olejowałam włosy, naftowałam, unikałam silikonów, alkoholu den, slsów, no poprostu wszystko co tylko zdowe używałam i...kompletna klapa wróciłam dziś do zwykłego szamponu i dżywki z silikonami i w końcu włosy są ok...wiem, że to pójście na łatwiznę, ale to będzie lepsze dla moich włosów. Bo przez ostatni miesiąc to wypadła mi chyba 1/4 włosów, do tego były matowe, szorstkie, suche jak słoma i wogóle straszne, rozczesywać się nie dawały więc dam im spokój i będę odżywiać tylko od środka, a od zewnątrz używać zwykłego szamponu i odżywki, bo chyba nie mam innego wyjścia

Polskie literki? -Brak
Bayka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 21:39   #1400
karmazynka99
Zakorzenienie

[QUOTE=Misha_;29083954]Zadaj swoje pytania na forum dla kręconowłosych, tam na pewno będą wiedziały o co kaman A ja obcięłam włosy (trwałą) i cała rosłam od pochwał fryzjerki jakie mam ładne włosy Dbanie może i jest czasochłonne, ale na pewno się opłaca i wchodzi w nawyk. Nie umiem myć głowę mniej niż godzinę.[/QUOTE]
ale mówisz o samym myciu szmponem, czy ze wszystkimi dobrodziejstwami (chodzi mi o odzywki)

Cytat:
Napisane przez Bayka Pokaż wiadomość
hej dawno mnie na wątku tu u Was dziewczyny nie było, a teraz wracam i muszę powiedzieć, że ponad miesiąc olejowałam włosy, naftowałam, unikałam silikonów, alkoholu den, slsów, no poprostu wszystko co tylko zdowe używałam i...kompletna klapa wróciłam dziś do zwykłego szamponu i dżywki z silikonami i w końcu włosy są ok...wiem, że to pójście na łatwiznę, ale to będzie lepsze dla moich włosów. Bo przez ostatni miesiąc to wypadła mi chyba 1/4 włosów, do tego były matowe, szorstkie, suche jak słoma i wogóle straszne, rozczesywać się nie dawały więc dam im spokój i będę odżywiać tylko od środka, a od zewnątrz używać zwykłego szamponu i odżywki, bo chyba nie mam innego wyjścia

twoje włosy straszne?! co ty mówisz one sa cudowne

zasada nr 1 nie poddawaj się, może to tlyko przejscio okres dla włosków?

ja ci mówie dbaj o nie bardzo, nie zprzestaj pielęgnazji na rzecz samego szamponu i odzywki

co oczywisie nie przeszkadzs odzywianiu ich od środka

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2011-08-30 o 21:41
Stary 2011-08-30, 21:45   #1401
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

[QUOTE=karmazynka99;290977 27]
Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Zadaj swoje pytania na forum dla kręconowłosych, tam na pewno będą wiedziały o co kaman A ja obcięłam włosy (trwałą) i cała rosłam od pochwał fryzjerki jakie mam ładne włosy Dbanie może i jest czasochłonne, ale na pewno się opłaca i wchodzi w nawyk. Nie umiem myć głowę mniej niż godzinę.[/QUOTE]
ale mówisz o samym myciu szmponem, czy ze wszystkimi dobrodziejstwami (chodzi mi o odzywki)

twoje włosy straszne?! co ty mówisz one sa cudowne

zasada nr 1 nie poddawaj się, może to tlyko przejscio okres dla włosków?

ja ci mówie dbaj o nie bardzo, nie zprzestaj pielęgnazji na rzecz samego szamponu i odzywki

co oczywisie nie przeszkadzs odzywianiu ich od środka
dziękuję ale one się teraz zrobiły straszne, przez ostatni miesiąc włosy nie do poznania i tak się strasznie przerzedziły cały miesiąc były na nowej kuracji i nic a nic nie są lepsze, tylko z dnia na dzień coraz gorsze wypadają mi długie włosy i to dużo, ogólnie są straszne, n ie do rozczesania i matowe, szorskie a używałam BD, Waxa do zniszczonych d/s i b/s, oleje, naftę, wszystko co najlepsze i nic, tylko coraz gorzej, więc trudno dziś umyłam i naodżywkowałam silikonami

Polskie literki? -Brak
Stary 2011-08-30, 22:10   #1402
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję ale one się teraz zrobiły straszne, przez ostatni miesiąc włosy nie do poznania i tak się strasznie przerzedziły cały miesiąc były na nowej kuracji i nic a nic nie są lepsze, tylko z dnia na dzień coraz gorsze wypadają mi długie włosy i to dużo, ogólnie są straszne, n ie do rozczesania i matowe, szorskie a używałam BD, Waxa do zniszczonych d/s i b/s, oleje, naftę, wszystko co najlepsze i nic, tylko coraz gorzej, więc trudno dziś umyłam i naodżywkowałam silikonami
może je podetnij pare cm? dobrze im zrobi

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-08-30, 22:41   #1403
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
może je podetnij pare cm? dobrze im zrobi
podcinam co miesiąc, zawsze 18tego każdego miesiąca, ale nie za dużo, może powinnam tak z 5 cm obciąć? ale wtedy się wzmocnią ok, ale w dotyku i wyglądzie niestety dalej nie będą lepsze, no cóż nie każdemu widocznie służy odstawianie tych silikonów, wytrzymałam cały miesiąc, ale że jest tylko gorzej to nie będę narażała włosów na całkowite osłabienie. na początku myślłam, że to tylko na początku, że potem będzie lepiej, ale jednak nie. No cóz, będę dalej o nie dbała oczywiście, mam już dobrą szczotkę, piję zioła i drożdże, żelatynę, łykam witaminy i tran, będę używać dobrych kosmetyków, regularnie podcinać, dalej nie będę farbować i suszyć szuszarką ni nie bęę prostować, ale to tyle, w żadne olejowanie, naftowanie, odtswianie slsów i silikonów się nie będę bawić, to chyba nie dla mnie. wszystkie kosmetyki spakuję i dam siostrze, niech ona sobie spróbuje, bo ma tylko z 5 włosów na krzyż na głowie, może jej pomoże, bo ona ma zupełnie inne włosy niż ja, ogólnie słabe, więc może je to wzmocni, a moje, które były w sumie ok, tylko osłabły po tym wszystkim.

Polskie literki? -Brak

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-31, 10:38   #1404
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
podcinam co miesiąc, zawsze 18tego każdego miesiąca, ale nie za dużo, może powinnam tak z 5 cm obciąć? ale wtedy się wzmocnią ok, ale w dotyku i wyglądzie niestety dalej nie będą lepsze, no cóż nie każdemu widocznie służy odstawianie tych silikonów, wytrzymałam cały miesiąc, ale że jest tylko gorzej to nie będę narażała włosów na całkowite osłabienie. na początku myślłam, że to tylko na początku, że potem będzie lepiej, ale jednak nie. No cóz, będę dalej o nie dbała oczywiście, mam już dobrą szczotkę, piję zioła i drożdże, żelatynę, łykam witaminy i tran, będę używać dobrych kosmetyków, regularnie podcinać, dalej nie będę farbować i suszyć szuszarką ni nie bęę prostować, ale to tyle, w żadne olejowanie, naftowanie, odtswianie slsów i silikonów się nie będę bawić, to chyba nie dla mnie. wszystkie kosmetyki spakuję i dam siostrze, niech ona sobie spróbuje, bo ma tylko z 5 włosów na krzyż na głowie, może jej pomoże, bo ona ma zupełnie inne włosy niż ja, ogólnie słabe, więc może je to wzmocni, a moje, które były w sumie ok, tylko osłabły po tym wszystkim.
moze spróbuj te 5 cm podciąc, włoski masz dłuuugie to nie bd widać
i poprawi ci się smopoczucie, zawsze jak koncówki są równe to jest lepiej
nie wierzę przeciez byłaś zapaloną włosomaniczka, pewnie to chwilowe i zachcesz do tego wrócić, chyba że ci naprawde tak bardzo nie słurzy to oczywiscie twój wybór, w kazdm razie trzymam kciuki żeby było lepiej

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-08-31, 10:50   #1405
gtk88
Przyczajenie

Dzięki Anoska i Dilula!
Dopiero niedawno zaczęłam się interesować pielęgnacją włosów więc wiele rzeczy mi jeszcze umyka ;P
Kurcze, z tego co czytałam to nivea flex. curls jest zgodny z cg. joanna też ma jakies PEG ale podobno rozpuszczalne w wodzie, więc się nie nadbudowują a włosach. Hmmm... chyba muszę to jeszcze trochę postudiować. A ten szampon, którego używam, też jest bez SLS. No, widocznie w tych odżywkach coś było nie tak....

Nie wyganiajcie mnie na forum dla kręconych :P:P:P bo moje włosy są jakąś hybrydą. Raz mam prawie loki a raz niemal proste, więc nie mogę sobie miejsca na forum znaleźć:P A używam produktów dla kręconowłosych bo eliminują puch (tak sobie przynajmniej tłumaczę)
gtk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 10:57   #1406
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Może po prostu nie rezygnuj całkowicie z silikonów? Ja ich nie unikam, ale staram się wybierać preparaty z silikonami łatwozmywalnymi.
Szampony z SLES to też nie jest nic złego, najważniejsze, żeby był prosty bez zbędnych silikonów i dobrze oczyszczał.

Mi włosy też zaczęły wypadać, ale nie wiążę tego raczej ze zmianą pielegnacji, bo zaczęły podczas wyjazdu, kiedy moja pielęgnacja była bardzo ograniczona.

Dziś idę po odbiór Capitavitu z doz-u, jestem ciekawa go po tylu dobrych opiniach. I kusi mnie odżywka Alterry morelowa, bo jest teraz za 7zł...
Stary 2011-08-31, 11:07   #1407
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Może po prostu nie rezygnuj całkowicie z silikonów? Ja ich nie unikam, ale staram się wybierać preparaty z silikonami łatwozmywalnymi.
Szampony z SLES to też nie jest nic złego, najważniejsze, żeby był prosty bez zbędnych silikonów i dobrze oczyszczał.

Mi włosy też zaczęły wypadać, ale nie wiążę tego raczej ze zmianą pielegnacji, bo zaczęły podczas wyjazdu, kiedy moja pielęgnacja była bardzo ograniczona.

Dziś idę po odbiór Capitavitu z doz-u, jestem ciekawa go po tylu dobrych opiniach. I kusi mnie odżywka Alterry morelowa, bo jest teraz za 7zł...
mam ją, naprawde nabłyszcza włosy, spodobała mi sie

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2011-08-31, 11:16   #1408
bleedingsun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
mam ją, naprawde nabłyszcza włosy, spodobała mi sie
Ale kusicie tą Alterrą!
Ja do najbliższego Rossmana mam 60km, do następnego 100... Chyba w niedzielę się wybiorę

Włosy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Drożdże: 6/30
bleedingsun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 13:45   #1409
marry890
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny! Ja od przyszłego tygodnia wracam do rozpieszczania moich włosów... bo przez wakacje troche sie zaniedbałam jesli chodzi o zdrową dietę i nie używanie prostownic,lokówek i suszarek.... :/ teraz kończę opakowanie L'biotica włosy & paznokcie.... a zakupiłam sobie i czekaja na mnie:
-Vitapil z biotyną
-cynk organiczny
-humavit witaminy z grupy B
-biotebal'5
-capivit A+E
To był mój zestaw wewnętrzny, a zewnetrznie wczoraj kupiłam
-szampon babydream
-olejek do włosów Himalaya
-olej z gorczycy
-olej z nasion winogron
-olej avocado
-olej ze słodkich migdałów
-wax
-jantar
-seboradin z rzeń-szeniem
-i 2 lejki Alterra (granat i avocado;migdały i papaja)
I to tyle z moich zakupów... już nie moge sie doczekać aż zacznę uzywać oczywiście nie wszystkiego na raz mam nadzieje,że bedą efekty
marry890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 14:45   #1410
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleedingsun Pokaż wiadomość
Ale kusicie tą Alterrą!
Ja do najbliższego Rossmana mam 60km, do następnego 100... Chyba w niedzielę się wybiorę
Hehe, ja wróciłam z morelową alterrą, mam nadzieję, że ładnie nabłyszczy mi włosy.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez marry890 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny! Ja od przyszłego tygodnia wracam do rozpieszczania moich włosów... bo przez wakacje troche sie zaniedbałam jesli chodzi o zdrową dietę i nie używanie prostownic,lokówek i suszarek.... :/ teraz kończę opakowanie L'biotica włosy & paznokcie.... a zakupiłam sobie i czekaja na mnie:
-Vitapil z biotyną
-cynk organiczny
-humavit witaminy z grupy B
-biotebal'5
-capivit A+E
To był mój zestaw wewnętrzny, a zewnetrznie wczoraj kupiłam
-szampon babydream
-olejek do włosów Himalaya
-olej z gorczycy
-olej z nasion winogron
-olej avocado
-olej ze słodkich migdałów
-wax
-jantar
-seboradin z rzeń-szeniem
-i 2 lejki Alterra (granat i avocado;migdały i papaja)
I to tyle z moich zakupów... już nie moge sie doczekać aż zacznę uzywać oczywiście nie wszystkiego na raz mam nadzieje,że bedą efekty
Jak przetestujesz daj znać jak sprawdzily się olejki Alterry i olej z gorczycy.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości