|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VII
Ja ładuję dojrzałe awokado do blendera do turbowysokie obroty i robię z niego klasyczną papkę bez grudek.
Do jednej połowy dodaję oliwę i nakładam na włosy, do drugiej połowy wrzucam pomidory, poprykę i czosnek i rąbię na kolację. To się nazywa odżywianie od wewnątrz i zewnątrz. ![]() Najlepsze awokado to takie bardzo dojrzałe- miękkie, ale jednocześnie bez ciemnych plam. Ja niedojrzałe awokado kładę na parapet i się opalają do miękkości.
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2906300 9]Kolejnym razem spróbuj z naprawdę dojrzałym awokado, nie powinno być aż tyle grudek i problemów z nakładaniem, przerobiłam to sama.
Można zawsze szczelnie okręcić folią i zostawić na dzień czy dwa, zależnie od twardości.[/QUOTE] Dokładnie
|
#1383 |
|
Wtajemniczenie
|
jutro lece po avocado
|
#1384 |
|
Raczkowanie
|
Okej, więc może ta połówka zanim zdąży się wysuszyć to trochę dojrzeje
A jak nie to poszukam mięciutkiego i zobaczymy wtedy. W każdym razie z takim utartym na tarce miałam nawet problemy ze zmyciem tego z włosów. Po wyschnięciu dopiero wyczesałam i już chyba nie mam nic. A stan moich hairów po tym...Bosko poprostu. Końcówki jeszcze trochę sucho, wiadomo że aż takich wielkich cudów nie ma, ale naprawdę są bardziej odżywione. I ogólnie włosy mięciutkie lejące...Nie mogę się aż powstrzymać od dotykania ich ;p
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() apropo odżywiania od wewnątrz i zewnątrz moje włosy bardzo lubią oliwę z oliwek, więc stosuję ją tylko do tych celów swego czasu smażyłam placki i zabrakło mi oleju, więc usmażyłam ze 3 na tejże oliwie jak je jadłam to czułam jakbym pochłaniała odżywkę do włosów, kompletnie mi nie smakowało od tej pory oliwa tylko na włosy w kuchni nigdy
|
|
#1386 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo tak naprawdę u nas trudno o dobrą jakościowo oliwę. Extra Virgin w Polsce jest czasami gorsza niż Pomace we Włoszech. No ale cóż. Mamy w zamian genialny olej rzepakowy (btw- i wewnętrznie i na włosy!).
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy mozna sie do Was przylaczyc???
![]() wspomozecie dobra rada i pomoca???
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1390 |
|
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2907319 3]No to po rozmiękłym awokado będzie ekstaza
[/QUOTE]Ojj z moimi włosami nigdy nie wiadomo ;p Ale mam taką nadzieję
|
#1391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sosy sałatkowe także rozrabialiśmy oliwą i były naprawdę dobre ![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
a ja kupilam jantra
|
#1393 |
|
Przyczajenie
|
Cześć!
Muszę Wam normalnie podziękować za dobre rady Zaczęłam jakoś ponad miesiąc temu eksperymenty z myciem włosów odżywką, nakładaniem oleju kokosowego i unikaniu silikonów i muszę Wam powiedzieć, że efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania!!Nie uwierzyłabym, że JA mogę mieć takie włosy! Po tylu latach prostowania :P:P Powiedzcie mi tylko, czym to może być spowodowane: myłam włosy odżywką przez pierwsze dwa tygodnie (wszystko zgodnie z instrukcjami, najpierw SLS, później już tylko odżywka ISANA z olejem z babassu+ odżywka właściwa z nivei do kręconych+ balsam z nivei do kręconych/ balsam z joanny miód i mleko) i moje włosy były matowe. Nie były tłuste ani jakoś szczególnie obciążone ale właśnie matowe. Teraz samą skórę głowy myję szamponem alterra z morelą a resztę włosów polewam rozcienczoną alterrą i po tym dopiero nakładam hegrona/emulsje glorii a potem reszta zabiegów taka sama (czyli nivea curls i balsam joanny) i włosy są lśniące jak z reklamy. Co ten szampon takiego robi, że wprowadza taką zmianę? |
|
|
|
#1394 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, o jakiej masce czy odżywce z ziaji tutaj cały czas się "przewija"?
Musze spróbować z avocado
|
|
|
|
#1395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja obcięłam włosy (trwałą) i cała rosłam od pochwał fryzjerki jakie mam ładne włosy Dbanie może i jest czasochłonne, ale na pewno się opłaca i wchodzi w nawyk. Nie umiem myć głowę mniej niż godzinę.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przynajmniej ja tak to widzę
|
|
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
A ja polubiłam Waxa (z L'biotica) do włosów osłabionych, wypadających
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli jesteś ortodoksem to nivea do kręconych nie jest zgodna z cg ![]() może to też wynikać z tego, że dopiero zaczynasz przygodę z cg i Twoje włosy przeżywają jeszcze szok, a po tym jak wróciłaś do szamponu one powróciły do siebie wniosek może być taki, że mycie odżywką nie jest dla Ciebie i lepiej zainwestować w jakiś zwykły szampon ziołowy z sls i odpowiednio nawilżać i pielęgnować włosy ![]() nie jest powiedziane, że cg służy wszystkim, tak samo nie jest powiedziane, że silikony są be każdy pielęgnację dopiera pod siebie, pod to co odpowiada włosom trzeba dużo obserwować i dużo praktykować ![]() i radziłabym zainwestować w inne odżywki b/s
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
hej
dawno mnie na wątku tu u Was dziewczyny nie było, a teraz wracam i muszę powiedzieć, że ponad miesiąc olejowałam włosy, naftowałam, unikałam silikonów, alkoholu den, slsów, no poprostu wszystko co tylko zdowe używałam i...kompletna klapa wróciłam dziś do zwykłego szamponu i dżywki z silikonami i w końcu włosy są ok...wiem, że to pójście na łatwiznę, ale to będzie lepsze dla moich włosów. Bo przez ostatni miesiąc to wypadła mi chyba 1/4 włosów, do tego były matowe, szorstkie, suche jak słoma i wogóle straszne, rozczesywać się nie dawały więc dam im spokój i będę odżywiać tylko od środka, a od zewnątrz używać zwykłego szamponu i odżywki, bo chyba nie mam innego wyjścia
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Misha_;29083954]Zadaj swoje pytania na forum dla kręconowłosych, tam na pewno będą wiedziały o co kaman
A ja obcięłam włosy (trwałą) i cała rosłam od pochwał fryzjerki jakie mam ładne włosy Dbanie może i jest czasochłonne, ale na pewno się opłaca i wchodzi w nawyk. Nie umiem myć głowę mniej niż godzinę.[/QUOTE]ale mówisz o samym myciu szmponem, czy ze wszystkimi dobrodziejstwami (chodzi mi o odzywki )Cytat:
twoje włosy straszne?! co ty mówisz one sa cudowne zasada nr 1 nie poddawaj się, może to tlyko przejscio okres dla włosków? ja ci mówie dbaj o nie bardzo, nie zprzestaj pielęgnazji na rzecz samego szamponu i odzywki ![]() co oczywisie nie przeszkadzs odzywianiu ich od środka
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2011-08-30 o 21:41 |
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=karmazynka99;290977 27]
Cytat:
cały miesiąc były na nowej kuracji i nic a nic nie są lepsze, tylko z dnia na dzień coraz gorsze a używałam BD, Waxa do zniszczonych d/s i b/s, oleje, naftę, wszystko co najlepsze i nic, tylko coraz gorzej, więc trudno dziś umyłam i naodżywkowałam silikonami
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
podcinam co miesiąc, zawsze 18tego każdego miesiąca, ale nie za dużo, może powinnam tak z 5 cm obciąć? ale wtedy się wzmocnią ok, ale w dotyku i wyglądzie niestety dalej nie będą lepsze, no cóż nie każdemu widocznie służy odstawianie tych silikonów, wytrzymałam cały miesiąc, ale że jest tylko gorzej to nie będę narażała włosów na całkowite osłabienie. na początku myślłam, że to tylko na początku, że potem będzie lepiej, ale jednak nie. No cóz, będę dalej o nie dbała oczywiście, mam już dobrą szczotkę, piję zioła i drożdże, żelatynę, łykam witaminy i tran, będę używać dobrych kosmetyków, regularnie podcinać, dalej nie będę farbować i suszyć szuszarką ni nie bęę prostować, ale to tyle, w żadne olejowanie, naftowanie, odtswianie slsów i silikonów się nie będę bawić, to chyba nie dla mnie. wszystkie kosmetyki spakuję i dam siostrze, niech ona sobie spróbuje, bo ma tylko z 5 włosów na krzyż na głowie, może jej pomoże, bo ona ma zupełnie inne włosy niż ja, ogólnie słabe, więc może je to wzmocni, a moje, które były w sumie ok, tylko osłabły po tym wszystkim.
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i poprawi ci się smopoczucie, zawsze jak koncówki są równe to jest lepiej ![]() nie wierzę przeciez byłaś zapaloną włosomaniczka, pewnie to chwilowe i zachcesz do tego wrócić, chyba że ci naprawde tak bardzo nie słurzy to oczywiscie twój wybór, w kazdm razie trzymam kciuki żeby było lepiej
|
|
#1405 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki Anoska i Dilula!
Dopiero niedawno zaczęłam się interesować pielęgnacją włosów więc wiele rzeczy mi jeszcze umyka ;P Kurcze, z tego co czytałam to nivea flex. curls jest zgodny z cg. joanna też ma jakies PEG ale podobno rozpuszczalne w wodzie, więc się nie nadbudowują a włosach. Hmmm... chyba muszę to jeszcze trochę postudiować. A ten szampon, którego używam, też jest bez SLS. No, widocznie w tych odżywkach coś było nie tak.... Nie wyganiajcie mnie na forum dla kręconych :P:P:P bo moje włosy są jakąś hybrydą. Raz mam prawie loki a raz niemal proste, więc nie mogę sobie miejsca na forum znaleźć:P A używam produktów dla kręconowłosych bo eliminują puch (tak sobie przynajmniej tłumaczę) |
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szampony z SLES to też nie jest nic złego, najważniejsze, żeby był prosty bez zbędnych silikonów i dobrze oczyszczał. Mi włosy też zaczęły wypadać, ale nie wiążę tego raczej ze zmianą pielegnacji, bo zaczęły podczas wyjazdu, kiedy moja pielęgnacja była bardzo ograniczona. Dziś idę po odbiór Capitavitu z doz-u, jestem ciekawa go po tylu dobrych opiniach. I kusi mnie odżywka Alterry morelowa, bo jest teraz za 7zł...
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Ale kusicie tą Alterrą!
![]() Ja do najbliższego Rossmana mam 60km, do następnego 100... Chyba w niedzielę się wybiorę
|
#1409 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny!
Ja od przyszłego tygodnia wracam do rozpieszczania moich włosów... bo przez wakacje troche sie zaniedbałam jesli chodzi o zdrową dietę i nie używanie prostownic,lokówek i suszarek.... :/ teraz kończę opakowanie L'biotica włosy & paznokcie.... a zakupiłam sobie i czekaja na mnie:-Vitapil z biotyną -cynk organiczny -humavit witaminy z grupy B -biotebal'5 -capivit A+E To był mój zestaw wewnętrzny, a zewnetrznie wczoraj kupiłam -szampon babydream -olejek do włosów Himalaya -olej z gorczycy -olej z nasion winogron -olej avocado -olej ze słodkich migdałów -wax -jantar -seboradin z rzeń-szeniem -i 2 lejki Alterra (granat i avocado;migdały i papaja) I to tyle z moich zakupów... już nie moge sie doczekać aż zacznę uzywać oczywiście nie wszystkiego na raz mam nadzieje,że bedą efekty
|
|
|
|
#1410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

21.06.2014r.
A jak nie to poszukam mięciutkiego i zobaczymy wtedy. W każdym razie z takim utartym na tarce miałam nawet problemy ze zmyciem tego z włosów. Po wyschnięciu dopiero wyczesałam i już chyba nie mam nic. A stan moich hairów po tym...Bosko poprostu. Końcówki jeszcze trochę sucho, wiadomo że aż takich wielkich cudów nie ma, ale naprawdę są bardziej odżywione. I ogólnie włosy mięciutkie lejące...Nie mogę się aż powstrzymać od dotykania ich ;p

jak je jadłam to czułam jakbym pochłaniała odżywkę do włosów, kompletnie mi nie smakowało
od tej pory oliwa tylko na włosy w kuchni nigdy

wróciłam dziś do zwykłego szamponu i dżywki z silikonami i w końcu włosy są ok...wiem, że to pójście na łatwiznę, ale to będzie lepsze dla moich włosów. Bo przez ostatni miesiąc to wypadła mi chyba 1/4 włosów, do tego były matowe, szorstkie, suche jak słoma i wogóle straszne, rozczesywać się nie dawały