|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Witajcie
Kiepski dzień dzisiaj mamy. Zosia nie moze spać bo jej katar spływa i ciągle się krztusi i budzi. Nie pomaga odsysanie, krople i inne wynalazki Nie mam jakiegoś szczególnego parcia na konkretnę firmę. Jak mi się coś podoba to albo kupuję albo z dostanych rzeczy zostawiam dla Zosi Co do Wójcika to jak już pisałam podoba mi się tam wszystko. Jak miałam kasę to kupowałam dla syna Tż. Czasem udawało się na przecenach. Dla Zosi udało mi się kupić bolerko do chrztu, skarpetki i rajstopki. Nic a nic się nie skulkowało ani nie zmieniło koloru. Rzeczy są dobre jakościowo pod względem tkanin i wykonania. Noszą się dobrze i dobrze piorą. Są drogie to fakt ale jak pisała Pop jeżeli chodzą w jednej sukience 4 dziewczynki to cenę można przeżyć (o ile ma się pieniądze . No i są Polskie ![]() Mamusie chłopców jeżeli któraś jest zainteresowana to mam kilka rzeczy po synu Tż. Niestety na większych chłopaków bo i ile dobrze pamiętam to rozmiar powyżej 100.
|
#2312 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Obecnie czekam na wyniki poprawki matury.A od października prawdopodobnie idę na studia kierunek administracja sądowa. Skończyłam technikum o kierunku technik ochrony środowiska. Mam prawie 21lat a mój tż ma na imię Marcel i ma 25lat.
Moja mama wtrąca się do mojego małżeństwa i do wychowania mojego synka.Według niej jestem wyrodną matką bo młody nie chciał jeść bez spania ani nie chodzi wg niej przeze mnie. Bo powinnam zmuszać dziecko do jedzenia chociaż tak płakał że aż łapał oskrzela.A teraz wymyśliła że powinnam puszczać dziecko a jak upadnie to popłacze i przestanie.A mój mąż jest wg nich nieudacznikiem i "bóg mnie pokarał takim zięciem"-słowa mojej mamy.A to wszystko dlatego że się wyprowadziłam jak młody miał 9dni. Co do szczepienia to młody waży 12,90kg a lekarz skierował nas do innego neurologa a jak do końca września nie zacznie chodzić to idziemy na rehabilitacje.
|
#2313 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laseczki
![]() nie rozumiałam dziewczyn co pisały,że dawno ich nie było a teraz to się nie mogą wbić lub nie chce im się pisać-już rozumie
|
|
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie podobaja Ci sie moje ptaszki?? Dlaczego?? Fajne są. A kota z dzwoniem powieszę na podkieleckiej wsi na ścianie domu
![]() Cytat:
A młody na zdjęciu wydawał sie szczuplaczkiem a tu prawie 13 kg ![]() No i trzymam kciuki za maturę i studia. Co do mamy si e nie wypowiadam, ona pewnie traktuje Ciebie jak małe dziecko i chciałaby jak najlepiej dla Ciebie. Martwi się o Was. Oliwka - wbijaj się, wbijaj, nie rezygnuj. Uda Ci się
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dawno mnie nie było Staram się nadrabiać choć te parę stron do tyłuDarusia, nie zazdroszczę przebojów z kręgosłupem, mam nadzieję że bedzie wszystko w porządku. Jak trzeba iść do szpitala to idź, nie ma co czekać, niech Ciebie zbadają - twoje zdrowie jest najważniejsze Oglądałam zdjęcia z waszych wakacji, zazdroszczę, bo nam się nigdzie nie udało pojechać, nawet na 1 dzień... mam nadzieję że w końcu nasza sytuacja się poprawi (powoli jakieś promyczki wychodzą) i pojedziemy gdzieś z małym Widzę też, że zakupy jesienno - zimowe już robicie Ja ostatnio kupiłam ok 60 szt za 200zł, tż gdzieś wynalazł rzeczy w miarę ok, choć część mi się nie podoba i większość trochę duża - ale przynajmniej mamy zapas spodni przynajmniej na 2 lata haha Moje dziecko też jest wymuszaczem, drze się kiedy tylko to możliwe, z kuzynem (o 3 msc młodszym) roznoszą wręcz dom - są bitwy o wszystko, o samochodzik, o piłeczkę, stoją na przeciw siebie, wyrywają rzecz przy tym drąc się jak by ktoś im krzywde robił... nice... Pop, czytałam coś o obrączkach, ja nie w temacie... ślub? ![]() Izazula, nie zazdroszczę sytuacji z oczkiem. Moi rodzice mają w ogrodzie oczko, a że praktycznie tam codziennie jesteśmy, to wymusiłam na nich, aby go ogrodzili, kupili ładny drewniany płotek i już, maluchy nie mają wstępu. A oczko głębokie, bo na 1,5metra, chyba zeszłabym na zawał jakby mały wpadł ... trochę tak chaotycznie post napisany, ale piszę go od rana No i trudno mi się wbić jednak ![]() aaa... no i Kuba też przeziębiony - heh.. tylko się ochłodziło i już jakieś gów.no załapał... zapewne od teściowej bo od niedzieli jest chora.. ehh
Edytowane przez Ferrou Czas edycji: 2011-08-30 o 16:32 |
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chaos to u nas ostatnio nowy porządek Więc sie nie przejmuj i pisz od czapyW końcu sie odezwałaś i do nas.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2318 |
|
Raczkowanie
|
Wiem że się martwi o mnie ale powinna zrozumieć że założyłam swoją rodzinę i że się wyprowadziłam.Też tęsknię za rodziną ale nie umiem się dogadać z rodzicami i bratem którzy uważają że mój mąż robi wszystko źle,bo to utrudnia nam życie.
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie nie wiedziałam, że tam zaglądacie haha ![]() no i nie odpowiedziałaś na pytanie? ślub?
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Ferrou - Ja tak tylko głośno się zastanawiam nad tą legalizacją.
Wiesz lata lecą akcję, spadają więc trzeba brać co pod ręką jest. ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
Myślę że niejednej z nas będzie ciężko to zrozumiec za jakieś 20 lat jak nasze dzieci zaczną zakładać swoje rodziny. Wtedy zrozumiemy naszych rodziców. Będzie dobrze tylko oni muszą się przyzwyczaić do nowej sytuacji
|
|
#2321 |
|
Raczkowanie
|
W wolnych chwilach robię na drutach lub czytam książki ale na to pierwsze nie mam czasu przy dziecku.
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tu cichooooooooooo
|
|
#2323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety dzieciaki w wieku naszych takie są w większości (są też spokojne i grzeczniutkie). Jeszcze jak studiowałam to do głowy nam wbijali że w tym wieku dzieciaki lubią być same i nie muszą mieć towarzystwa (oczywiście niekoniecznie), mają silne poczucie własności i "sprawowania władzy" na swoim terytorium i takie tam jeszcze inne dyrdymałki. Nie tyczy się to wszystkich dzieci bo jak wiadomo po naszych forumowych to przekrój jest całkiem spory. A jakiej wysokości jest ten płotek do ogrodzenia oczka ? 1,5 metra głebokości to normalnie już basen. Ja bym jednak wolała zasypać. Na szczęście niedługo zima i oczko przestanie być problemem (znajdzie się pewnie inny). Cytat:
Co do mamy to trudno coś powiedzieć za mało Cię znamy (i mamę). Rodziców czasem cieżko jest zrozumieć dopóki nie staniemy oko w oko z podobną sytuacją, czyli jak nasze dziecko zechce się usamodzielnić. Ciekawe dlaczego wg niej Twój Tż jest nieudacznikiem?
|
|
#2324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jest na bierząco ![]() Ferrou dobrze, że się odezwałaś. Myślałam dziś o tobie ![]() milli z czasem pewnie zrozumiesz swoją mamę, ja dziś też rozumiem więcej niż kiedyś, jak zapomnę do niej zadzwonić o ona dzwoni do mnie, czasem po 50 razy to się nie wkurzam, bo wiem, że kiedyś do małej tez pewnie będę tak wydzwaniała czy nic się nie stało czy wszystko ok. Ona pewnie się o ciebie martwi, choć rozumiem, że trudno ci z nią rozmawiać jak miesza z błotem twojego męża a z małym to rzeczywiście nie ma co czekać, neurolog nie zaszkodzi, a wskaże dobrą drogę
|
|
#2325 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kolacji +jakieś tam alkohole atrakcjach to też myślałam, ale myślałam że może mnie natchniecie jakimiś pomysłami i coś od was zwalę Cytat:
I tez bardzo mi się podobają rzeczy z nexta, georga i też mam tego mnóstwo z lumpków własnie a propo s zimowej odzieży tak się chwaliłam że mam m.in. 3 kurtki z hm i dokonałam oględzin i sie okazało że wszystkie 3 na 98 więc na tą zimę za duże będą i muszę zapolować na cos nowego (starego znaczy). Kombinezony mam 3, jeden ze stopkami z zeszłego roku (za duży był), ale chyba już go nie będę zakładać i kilka spodni ocieplanych. A dziś kupiłam takie fajne jakby gumowe spodnie na deszcz na szelkach, to akurat tez będzie można na ocieplane spodnie zakładać i się w śniegu tarzać . Całe 3zł. I kurteczkę wiatrówkę na 110, też za 3zł i parę innych dupereli. I dla siebie czapkę zimowąchyba już pytałam, ale jaki tran oli dajesz? i dajesz jej z łyżeczki, czy dodajesz do jakiegoś tam soczku? Cytat:
, to niech będzie że popieram, że wy kupujecie ![]() Cytat:
Cytat:
--- a ja dziś rano sprzedałam lenkę teściowej, pognałam na radę, potem do lekarza na wizytę, a potem 3,5h w medycynie pracy jutro zaś rada, potem jakieś sprzątanie w świetlicy i do mopsu zaiwaniam, bo mnie ścigają za jeden świstek Sofa nam się doszczętnie popsuła, znaczy jest dość wysiedziana (wyleżana) i po mojej stronie (dawnej tż) jest takie wgłębienie i mnie tak plecy bolały, że dziś już kazałam tż przynieść mój materac z poprzedniego mojego łózka (jeszcze pojedynczego) i na ziemi będę spać Po młodą dopiero jutro jedziemy, a na czw. chyba poproszę teściową żeby przyjechała na 4h....w tej całej świetlicy będę miała chyba 14h-jutro się dowiem na pewno
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas lumpki są zdecydowanie droższe a właściwie to tanie też są tylko to już cała wyprawa i szperanie no i musiałabym gdzieś Zosię zostawić co nie jest proste. Wejdź na stronę wókcika tak ze zwykłej babskiej ciekawości .Nasza sypialniana kanapa też nieźle wysiedziana/ wyleżana jest ale bardziej po stronie Tż
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
i na tą kolację "ugotuję" może nawet canelloni mrożone ze szpinakiem z biedrony-ostatnio sobie kupiłam i strasznie mi smakowało-polecam
ja do lumpków tez ostatnio rzadziej chodzę ale mam jeszcze spore zapasy i często za grosze są supr rzeczy. Ostatnio w lumpku kolo mnie jest dużo zabawek-jak raz trafiłam zaraz po otwarciu w dzień dostawy to się do tego kata z zabawkami dopchać nie mogłam, ale parę fajnych rzeczy wyłowiłam. ja najczęściej, właściwe ostatnio to zawsze, z młodą chodzę, do ego co sa zabawki to jak wracamy z placyku i go mijamy to sama pokazuje i mówi "tam" a przez ostatnich kilka dni to już mi plecy posłuszeństwa odmówiły po takim "super" spaniu-tak się ociągaliśmy z kupnem nowej aż nadeszła konieczna koniecznośc i trzeba na biegu coś nowego kupić
|
|
#2328 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A smutno,bo nie mogę go kupić,bo sprzedawca do dupy i warunki aukcji doczytałam,że na paczke czeka się od 15-25 dni.
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
ale ten bezsmakowy molers? i pije to normalnie?
ja to pamiętam jak byłam mała (tak chyba szkolna albo jeszcze przedszkolna), to mi mam w kapsułkach kupiła tran żebym chciała to brać, a i tak nie mogłam, bo sie potem i tak rybą cały dzień odbijało
|
|
#2330 |
|
Raczkowanie
|
Staram się zrozumieć moją mamę ale jest to trudne.
Miałam dzisiaj zacząć ćwiczyć a6w ale nie mam motywacji.
|
#2331 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.carters.com/ rzeczy mają przecudne . Co do ubrań to mi odpadł problem sprzedaży swoich wystawiam u siebie w pracy i się same sprzedają . za niektórę biorę więcej niż sama za nie dałam ![]() . Dziś za to kupiłam OLi butki babka nowe przytargała więc na sklep nie dotarły . na zdjęciu jakoś średnio ale są piękne http://allegro.pl/buty-lacoste-dziec...781661848.html jakby ktoś się nie boi używanych butów ( choć te były widać noszone kilka razy ) to mam w pracy kozaki bartka za 42 zeta . nowe kosztowały 179 stan idealny. r 24
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Taka prosta i szybka no i może jakies ciasto z owocami. Pewnie drożdżowe ze śliwkami bo mój Tż-uś to jest taki wielki łasuch.Nie ma szans żeby mi Zośka spokojnie poszła na polowanie do lumpa )
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi po tranie w kapsułkach też się rybą odbijało a po tym ninowym(bo też pije)jest wszystko ok.Teraz w jakiejś aptece(nazwy nie pamiętam)do końca sierpnia promocja na tran molersa ładna,bo butla tylko 23zł
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
Olka się krzywi a SZymek to kocha ten tran
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo ale wam hita zapodałam z tym tranem.Przecież jutro ostatni dzień sierpnia.
Ania super te buty.
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
I przypomniało mi sie że z Wójcika kupowałam jeszcze legginsy. Takie były fajne że najpierw kupiłam 2 pary a kilka dni póżniej kolejne 2 pary w innym rozmiarze. Oczywiście na przecenach
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam napisać że żyję...
W pt przyjechała siostra tz z narzeczonym i mam mniej czasu na wizaz... Ale czytam na bieżąco. Michaś dalej ma (miał bo dziś nic nie było) biegunkę z którą walczę głównie odpowiednią dietą i probiotykami... Nie za bardzo chce jeść ale to przez wyrodną matkę która nie chce dawać słodyczy i owoców rozluźniających kupkę i lodów... do tego pokasłuje... a ja bym chciała znów na basen, już prawie 3 tyg nie byliśmy Może w tym tyg się uda![]() W domu Misiek nie może wysiedzieć, ledwo się obudzi to już "dada" i jak idzie spać to też się drze że nieee i dada... Może odtańczcie jakiś taniec słońca czy coś no bo ta pogoda to beznadziejna jest Już nie musi być tak gorąco jak kilka dni temu ale po co te chmury?Asiulek jak pracujesz w tym tyg?
|
#2338 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Ja własnie dzisiaj zakupiłam butlę tranu moliersa, poszłam za Twoja rada i kupiłam ten rybi-bezsmakowy i mały bardzo chetnie go łyka Cytat:
Ale trzeba sobie jakos radzić ,niestety różne męskie prace też często spadaja na mnie Cytat:
Cytat:
jak będę teściowąDziewczyny a może na te kolacje rocznicowe coś z dynia przyszykujecie? Ja właśnie szukam jakiegos przepisu z dynią na jakąś zapiekanke czy coś , bo wyrwałam dynię w ogrodzie i coś bym z nia zrobiła. już własciwie cos znalazłam w gazecie na dynie faszerowaną jak będzie dobre to moge wstawić przepis jakby ktos chciał jutro chyba zrobię Co do firm ubraniowych ja tez sie nie kieruję marka raczej fasonem , jak mi sie cos spodoba to kupuję nie musi byc markowe ,raczej preferuje polskie firmy ale nie zawsze sie da U nas katarzysko na całego ,nie wiem czy jutro do lekarza nie pojedziemy bo cos chyba gardło zawala. Dzisiaj prawie nic nie zjadł parę łyżek ziemniaczków po czym wszystko zwrócił az zrobiłam rzadziutką kaszke kukurydziana (lubi ją moze mysli ze to chrupki w płynie ) i troche zjadł ale ganiałam z miska po dworze.Cos strasznego mieć dziecko niejadka Wierzę że u nas to przejsciowe ,że to przez te 5 W piatek mamy wizyte kontrolna u kardiologa , pewnie wszystko ok. mam nadzieję. A w sierpniu byłam na ostatniej wizycie u chirurga z tymi wodniakami co mial na jąderkach i na szczęście wszystko sie wchłoneło i obeszło się bez zabiegu. Dzisiaj bylismy u fryzjera ,wszystkie chłopaki postrzyżone , Miko z fotela chciał zwiewać ale jakos sie udało fryzjerka się uwijała jak w ukropie w około niego. Ostatnie zakupy szkolne porobione i koniec laby od czwartku. Lind słodycze to chyba raczej zapierają niz rozluźniają , a podawałaś smektę u nas po smekcie przechodzi |
|||||
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A słodyczy nie daję bo innych rzeczy nie chce jeść no i w sumie do końca nie wiem od czego ta biegunka... Smekty nie dawałam ale wątpię że on to wypije Jak nie przejdzie to spróbujęA masz jakiś fajny przepis na cukinię? Przywiozłam sobie sporo od siostry i muszę coś z niej zrobić... Ostatnio usmażyłam Michałowi placuszki (jak placki ziemniaczane tylko na małych oczkach na tarce starłam a nie na paćkę) i jadł aż mu się uszy trzęsły ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Co do oczka wodnego jeszcze... Czytam sobie blog o chłopcu który wpadł do oczka wodnego jak miał prawie 2lata. Zapadł w śpiączkę. Teraz ma ok 9 lat i nadal jest w śpiączce... Ja się boję o głupi basen żeby Młody tam nie wpadł. Do 1.5m oczka to by miał zakaz zbliżania się na 5m...
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!!!
OMG pierwsza.. niemozliwe!!! Bao gdzie jestes!!! ![]() Michasia standardowo od 6 na nogach.. zaraz idziemy do sklepu i robie dzis leczo z kabaczka.. pychotka bo babcia ostatnio robiła!!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

. No i są Polskie 

doczytałam,że na paczke czeka się od 15-25 dni.

a po tym ninowym(bo też pije)jest wszystko ok.
bo dziś nic nie było) biegunkę z którą walczę głównie odpowiednią dietą i probiotykami... Nie za bardzo chce jeść ale to przez wyrodną matkę która nie chce dawać słodyczy i owoców rozluźniających kupkę i lodów... do tego pokasłuje... a ja bym chciała znów na basen, już prawie 3 tyg nie byliśmy