|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
widze ze dzis nocki oprocz Edzikowej dobre
u nas spanko od 20:30 do 2:10 a potem 6:20 i zasnela dopiero teraz..zatem tez ide drzemac
|
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
kasia1361 śliczne jesteście !!!!
przykro mi z powodu kuzynki, straszna historia, biedne maluszki zostały bez matki ![]() 82anusia ja zakraplałam Tobrexem - pomogło ale trzeba bardzo systematycznie trzymać siętych 4h anulinka dla kleiku ![]() mamaopt widzę że Franio już pięknie Ci śpi, taki sen - zasłużył na ![]() mattal fajne zakupy Dzień doberek dziś poszłam spać bez stanika, bo myślę sobie, że dziecko mi wstanie koło 1 to nie zdąży nic wylecieć bo jeszcze wtedy twardych UU nie mam ![]() no i Gabulek obudził mi się o 5:19 ![]() a ja o 3 szukałam wkładek i przyklejałam do koszuli bo plama mnie obudziła ![]() Gabrysia jeszcze śpi od ostatniego jedzenia a ja już po śniadanku i idę się myć mattal śniłaś mi się dzisiaj ![]() jechałyśmy razem na zlot i nockę przed imprezowałyśmy łącznie z alkoholizowaniem się ![]() upiłyśmy się porządnie nie pytaj gdzie dzieci były, ale piłam ze świadomością że są bezpieczne, rano na kacu się zastanawiałam czy Gabrysia głodna nie jest miałam odciągnąć mleko, żeby jej z procentami nie dawać a chyba teście mieli dać jej mm |
|
|
|
#3153 | |
|
Raczkowanie
|
night - piękny Syneczek
![]() Kasia 1361 za szczepienie dzisiejsze ![]() mam dola i ogolnie mi zle[/QUOTE] Cytat:
![]() ja mam oczy na zapałkach a on się wyspał nad ranem i wydaje takie dźwięki z łóżeczka że bięgnę co i rusz z drugiego pokoju patrzeć co się dzieje a on tak gada do kubusia puchatka z osłonki szczebelkowej ![]() kochane ponawiam prośbę o podanie mi mniej więcej gabarytów tych zawieszek z lamaze bo nie dosyc, że trudno mi się zdecydować na nawet 2 - są tak piękne grazin nie mogę na Sebusia zagłosować wcale ![]() uciekam od lapka do sterty prasowania wspomagając się kawą espresso |
|
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
andziot ale sen
![]() haha chyba juz Ci sie chce troche nagrzmocic:P j asie tak zastanawiam jak to bedzie pierwszy raz sie napic, nie wiem czy bede umiała, bałabym sie o małego, ze bedzie mnie potrzebował a ja delicadeza raz na 24 h mozna oddac głos
|
#3155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Już nawet kupa była
Cytat:
Wczoraj kupiłam gąsienicę, a ona ma 60 cm ![]() Auto się nam zepsuło Następna dziura na kasę![]() Musimy szybko naprawić, bo w pt mamy wizytę u neurologa. |
|
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin obkupiłam, ale w sumie za kasę od rodziców tż
![]() No na razie nie ma poprawy, ale właśnie raz tylko dostał, zaraz dam drugi raz - tylko nie wiem, co zrobić, żeby tak nie pluł ![]() A co do słoiczków, ja bym się wstrzymała - Seba na UU, nie ma problemów z brzuszkiem... Więc do skończonego 6 m-ca spokojnie może być tylko na UU ![]() andziot ale sen Ja to bym poszła poimprezować ![]() Ale mam takie same obawy, jak Grazin
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Nocka ok ![]() Spalysmy od 22.15 do 8:10 z 3 pobudkami na UU. Dla mnie to wypas Wyspana jestemnight25 Macius cudny chlopczyk kasia1361 To straszna tragedia Martynka cuuudowna a fryzurka po prostu Paulizia Dla Antosia z okazji 3 mesiecy NAJLEPSZEGO !! Od Nadii rowniez ![]() mamaoptymistka Mam nadzieje, ze dobry humor juz Cie nie opusci matall Super zakupy Narobilyscie mi ochoty tymi wszystkimi zawieszkami, ze tez kupie ![]() The_Sania Najlepszego z okazji urodzin
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-08-31 o 09:00 |
|
|
|
#3159 |
|
Zadomowienie
|
Mamy tą gąsienicę
Fajna jest. Tylko żeby nie przyszło do głowy jej wyprać przed daniem jej Pepe, bo się zepsuje muzyczka. Przetrzyj tylko wilgotną szmatką.
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
gusia
dla Nadii za noc ![]() Paulizia Antoś ma już 3 miesiące, wow, jak ten czas leci ![]() Sania
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-08-31 o 09:07 |
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się między tym królikiem a taką lalą klik i jeszcze mate muszę kupić ale nie wiem jaką skłaniam się ku TL kick&discover
|
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
No drzemka byla krotka ale zoska w wysmienitym humorze sie bawi, zaraz ja karmie i id epod prysznic i jakies ciasteczka kupic, skoro przychodza do mnie 4 dziewczyny z dzieciakami
ale bedzie fajnei, zdjecia porobie![]() delicadeza widze ze nocka srednia, u mnie jak widzisz chyba ze 2 tygodnie Zoska juz tak ciagnie, a dzisiaj niespodzianka, wiec moze u ciebie to przejsciowe co? andziot niezly sen! i nocka fantastyczna, choc i ja nie narzekam bo pobudka o 2-giej trwala moze pol godziny z odbiciem i moim siusiu chyba sie Zosce lepiej spi jak zalozylam ten ochraniacz na lozeczkjo mniej ja rozprasza chyba...sen niezly! ja tez mialam ciekawy, snilo mi sie ze szukalysmy Morii razem z Poziomka i mialysmy jej zdjecie razem z Igusia i nagle patrze a poziomka ma w wozku taka duza Hanutke z dlugimi wlosami, ale takimi mega dlugimi i sie jej pytam, a ona ze Hanutce na MM tak urosly. A ze moja Zosienka ma malo, pomyslalam, ze zrobie MM i robilam to mm tak jakos neizdarnie w lazience i uzylam zwyklej kranowy...i pomyslalam, ze musze sie zapytac na forum czy nic zosce nie bedzie![]() aga pe no wlasnie my chyba w przyszlym tygodniu sprobujemy Zoske przeniesc bo dzis np o 5-tej tes sie obudzila i rzucala ale stwiuerdzilam ze za wczesnie na karmeinie i ja zasnelam i ona tez weredka ![]() anusia ja tez na biznes centrum chodzilam albo do skrzynki, ale tam sie raczej tyle wozkow nie pomiesci... Zosi nei ropieja oczka, ale ja na tzn wszelki wypadek przemywam jej codziennie w kapieli oczka rumiankiem ![]() anulinkaaaa czyli kaszka zadzialala!! moze i ja jutro sprobuje! gusia gratuluje super nocki!!!! ide karmic i sie ogarniac bo nie zdaze jak tak pojdzie do 13-stej ![]() mowilam juz ze jestescie boskie?
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
the_sania Wszystkiego najlepszego Anulinka dla Pepe za taką ładną nockę Matal ale zaszalałaś z tymi zakupami ![]() Cytat:
Paulizia u nas nocka taka sobie, pobudka o 1 i 5 ale od 1 do 2.30 nie spał ![]() no ale nie będę narzekać, może dzisiaj będzie lepiej
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3165 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój Michałek ma tej samej długości włoski ![]() Cytat:
za szczepienieCytat:
![]() Paulizia za 3 miesiące AntosiaThe Sania Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin Grazin nie moge zagłosować, już doczytałam że co 24h, dzięki za strone z przepisami. Dzień dobry u nas 2 pobudki a juz było tak pięknie i była tylko jedna no ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma ![]() ide zrobić kawusie Matal ja tez musze wychodzić do łazienki kasłać bo mały podskakuje w łóżeczku
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chyba cos zjadłam nieodpowiedniego bo sebek ma wysypke na policzkach
|
#3167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczko ropiało mu raz i jak na razie problemy nie wróciły.. Ostatecznie spał Adaś długo bez kąpieli? U nas raz była taka sytuacja, że mały zasnął niespodziewanie przed kąpielą i karmieniem i nie miałamserca go budzić.. myślałam, że tylko trochę pośpi, a jednak spał ciągiem 6 godzin! Kasia 1361 strasznie smutne to co piszesz.. taka młoda dziewczyna, dzieciątka na świecie.. eh ![]() ![]() za szczepienie ![]() Fajne zdjęcie Martynki z syneczkiem.. blondasek i czarnulka ![]() Aga_Pe jak dziś nastrój? Mam nadzieję, że wczorajszy dół dawno minął! Antoś Paulizowy sto tysięc buziaków dla Ciebie z okazji poważnego wieku ![]() ![]() Sania ma urodziny skąd wiecie? Aaaa pewnie z Facebooka.. ja zacofana to nie mam Kochana wszystkiego co najlepsze dla Ciebie ![]() ![]() ![]() Antek śpi, ja się ograniam.. Tak w ogóle to Antonuś pięknie mi śpi w ciągu dnia tutaj, u rodziców.. Pewnie dlatego, że łatwiej mu usnąć w wózeczku, jak jest lulany.. tutaj luzik, bo wózek mam w domu, polulam trochę, Antoś zasypia i ja mam chwilę dla siebie.. U siebie w mieszkaniu niestety wózka nie mam, zostawiam na dole, bo mieszkamy na 2 piętrze i nie wnoszę wiadomo wózka po schodach.. A w łóżeczku trudniej mu usnąć samemu.. Muszę cos wymyśleć.. Chociaz mam cichą nadzieję, że może nauczył się tak po prostu spać w okreslonych porach i nawet jak wrócimy to uda mu się w łóżeczku popiuniac troche.. |
|
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
gosiek u mnie za 7 dni będzie równo rok
Ostatni raz piłam na urodzinach tż 7 września, a 10 dowiedziałam się, że jestem w ciąży i potem już ani razu, ani łyka (poza połową bezalkoholowego, po którym Eda miał problemy z brzuszkiem i teraz drugiego nie ma kto wypić Lolka no z fejsa ![]() U mnie standard. 5 minut jedzenia i RYK. A za 2h znów będzie głodny A już tak ładnie jadł... Może dziś przyjdzie to mm, co zamówiłam...
|
|
#3169 |
|
Zadomowienie
|
Matall mocno przytulam
![]() Nie moge sie powstrzymac i muszę wam wkleić to: http://www.wykop.pl/ramka/861103/sam...zacym-pociagu/ Normalnie co za matoły.. z dziećmi, z wózkiem ![]() ![]()
|
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas noc nie za dobra, były trzy pobudki i na dodatek Tymi usnąć nie mógł przez godzinę Dobrze że od 7 pospałam jeszcze dwie godzinki, bo mąż był w domu. Kurczę, jak on jest i go zabawia to Tymek wytrzyma bez jedzenia 3 godziny a jak jest tylko ze mną to nie ma takiej opcji i wcześniej ryczy ![]() Mamaoptymistka, dzięki za info o zabawkach. Kupiłam wczoraj konika Lamaze bo nie mogłam się powstrzymać ![]() Paulizia, daj znać ![]() Sania, sto lat! Delicadeza, na tej stronie masz wymiary zabawek Lamaze http://www.minibobas.pl/lamaze-m-12.html
|
#3171 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
Czytam Was po łebkach bo wczoraj moje dziecko się zbuntowało i cały dzień był płacz. Spala tylko 2 godzinki na porannym spacerze, po południu udało jej się zdrzemnąć 2 razy po 5 minut (!) nie wiem czy mógł jej zaszkodzić brokuł, na którego do tej pory nie reagowała (jadłam brokuły jeszcze w szpitalu)? dobrze, że noc przespana, bo już się bałam, że i noc przehula. niedawno zrobiła kupkę i padła zmęczona, więc spodziewam się, że powtórki z rozrywki dziś nie będzie. Z tego co kątem oka udało mi się przeczytać i zapamiętać (wczoraj cytowałam, ale odpisać już nie zdążyłam): Ewesko bardzo mi przykro z powodu samochodu Matall żeby Ci się udało i dla Edzika żeby był grzecznyGosiek a to odciąganie pokarmu nie powinno być 7, 5, 3? Ja w szpitalu zaczęłam małą karmić dopiero po kilku dniach i wcześniej musiałam rozkręcić laktację. Doradca laktacyjny kazała mi odciągać właśnie po 7, 5 i 3 min (swoją drogą efekty rewelacyjne, więc Moniqa spróbuj jeśli Ci tak bardzo zależy). The Sania wszystkiego najlepszego Paulizia najlepszego dla Antosia, całusy od wizażowej ciotki Cytat:
----------- na konkursy wczoraj kliknęłam, na Michasia dzisiaj też, na Sebusia dopiero wieczorem |
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
mattal a Edzik nie ryczy bo mu się ten szybki wypływ kończy ???
Gabriela- księżna pani - tak właśnie ma w ogóle to ja się zastanawiam jak jest z tym jedzeniem rano jak się budzi to wypija półtora cyca Pameli, więc duuuużo i jej się mieści jakoś, w ciągu dnia je o wiele mniej i nie wiem czy nie jest niedojedzona
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-08-31 o 10:47 |
|
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
anusia sebkowi praktycznie od urodzenia oczy ropiały. pomogły krople tobrex nie wiem czy nie przekreciłam. stosuje od piatku i prawie ropki nie ma
andziot chyba ksiezniczka jest dozywiona, przeciez by sie darła w niebogłosy z głodu seba tez rano duzo zjada bo głodny po nocy![]() matal a jak mu sie odsbije to dalej ryczy/?? bo seba jak je i ma banie powietrza to ryczy daje go do odbicia i dalej je spokojnie biore mojego ludzika michelin na spacer ![]() a mozliwe ze w sobote zjadłam czekolade (pol kinder bueno ) i seba wczoraj zareagował alergia???tzn wysypka na buzi?
|
#3175 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień donry
znowu bynt na UU :9 płacze, że głodny, ale złapac nie chce... wypił z butli tylko ok 40 ml i zasnła...po godzinie obudził się z krzykiem... uu nie chciał...butle tak, ale jak pociągnła butle to go szybko przystawiam do uu żeby nie zauważył i zjadł trochę...nie wiemczy to przez te dziąsła/ może woli bite bo smok twardy i sobie podgryźć może lecę do K nadrobić i dopisać co miałam dopisać miłego dnia dziewczyny p.s. mam cholernego doła, i nie wiem czy nie udać się do specjalisty, bo sama już nie potrafię sobie pomóc, nawet mój małz wymięka i mnie namawia na jakiegoś terapeutę. mówię całkiem serio tylko nie wiem, czy będę umiała otworzyc się przed obca osobą
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
spice; juz Ci podaje To jest pilnik, tarkę także mam ale pilnik wg mnie o wiele lepszy ale prosze - tak wyglada tarka
Aczkolwiek nie żałuje zakupu żadnego z powyzszych- poza tym to groszke ksoztuje. Tez masz wrazenie, ze po peelingu nie trzeba balsamu do ciała? JA sie nie smaruje Robilas na sucho? MoniaK; brawo dla Tymusia !!!!!!!!!! No i jak Ci pięknie wazy !! Widzisz, przybiera super. Gabryśka w piątek miała 5.550 wiec Tymi jeszcze lepiej ![]() DZIEKUJ E za maila ! JEszcze nie czytałam ale dziekuje ![]() ![]() ![]() aha a to na łapki mam tylko z Brights Starts ale Gabrysia nie zwraca na to uwagi.. Lolka, u mnie jest to samo !! Gabrysia z kolei uwielbia karuzelki i tym sposobem ma już 3 Na marginesie polecam turystyczną bo mozna do wózka, fotelika w aucie itd.. Matę też chciał drugą kupować ale go powstrzymałamagnieszka_pe, jak humorek 82anusia;. Gabrysi ponad msc chyba ropiało i dostała kropelki ale niestety nie powiem nazwy bo tatuś zużył potem.. idz do lekarza (Jej przepisał pediatra te krople) Najważniejsze by systemacztynie stosowac ![]() aulinka, wow ale nocka !! ![]() ![]() Oby wiecej Nie znam sie na smoczkach ![]() Helloooo zaraz odpisze na reszte postów i napisze w ogole coś wiecej ale na szybko Dostałam żyrafkę !! Nie ma nic o uzytkowaniu... co robicie z zabawkami ? We wrzatku moczycie czy ja ?? SUPER jest Nawet jak n ei spraawdzi sie jako gryzakBardzo mieciutka guma i wystarczy minimalnie, mega lekko dotknąć i piszczy
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
andziot nie wiem, możliwe, mały książe
![]() Płacze po jednym U, dostaje drugiego i płacze po nim dalej ![]() Do tego dziś idę z nim do pediatry, bo w pieluszce był śluz z krwią ![]() Ale za to tż dziś wychodzi i umówiłam się w końcu na usg brzucha
|
|
#3178 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
Było już parę razy pytanie czy jest mama karmiąca i nie mająca @ A czy jest mama nie karmiąca UU i nie mająca??? Zdjęcia dzieciaczków śliczne, baaaa to dzieciaczki są śliczne nie zdjęcia
|
#3179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
masz racje 7,5,3 tez miałam ten problem w szpitalu i takie odciaganie pomogło ![]() dziękuje za głos
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze a czemu ta żyrafka taka droga
może Gabrycha przestałaby tak ciągle memlać ręce jakby miała coś fajnego do gryzienia ??????? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.

wybieram:
Zosienka jest juz z nami

dla kleiku 

bięgnę co i rusz z drugiego pokoju patrzeć co się dzieje a on tak gada do kubusia puchatka z osłonki szczebelkowej 
Następna dziura na kasę

Więc do skończonego 6 m-ca spokojnie może być tylko na UU

Robilas na sucho?
Na marginesie polecam turystyczną bo mozna do wózka, fotelika w aucie itd.. Matę też chciał drugą kupować ale go powstrzymałam