mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-31, 09:43   #2371
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Glam nie robilam czekoladowych ale wydaje mi sie, ze do przepisu wystarczy dodac kakao i bedzie git
zrobilam po kilka z dzemem truskawkowym, pozeczkowym i wisniowy.

Olusia : za wizyte i czekamy na sprawozdanie

Wczoraj w macu spotkalam kumpele z LO. Wkurzyla mnie bo byla ze swoja kuzynka ktora jest na poczatku 6mc ciazy i chamsko podkreslala, jak ona dobrze wyglada a jaki ja mam brzuch... no kurde na pcozatku 6mc tez prawie brzucha nie mialam ale nie chcialo mi sie dyskutowac. A potem zaczela gadac o SN ze bede miec cytuje: wielka dziure i Tztowi na nic sie zdam.[COLOR="Silver"]
.
trzeba bylo powiedziec kolezance ze TZT nie jest z toba dla "dziury"- a jesli jej facet jest z nia tylko z tego powodu to jej wspolczujesz...

no a jesli chodzi o SN to powiem tak- przez pierwsze 5-6 miesiecy po SN tez mi sie wydawalo ze jestem wielka chociaz tzt mowil ze on absolutnie zadnej roznicy nie czuje. a po pol roku mam wrazenie ze wszystko sie obkurczylo do normalnych rozmiarow sie wam zwierzylam

kwstia wazniejsza- muffinki- to mi chodzi o takie z wielkimi kawalami czekolady w srodku, ona sie tak rozpuszcza czesciowo i jest po prostu pyyyszna

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Glamourous- chyba lekarz też jest ciekawy czy bedzie dwóch chłopców czy parka)
ja jakbym sie spodziewała bliźniaków nigdy w życiu nie brałabym pod uwagę porodu SN ze względu na strach o zdrowi dzieci-za duzo słyszłam o przypadkach porodów bliźniaczych SN...
Ale to oczywiście moje i tylko moje zdanie-bo ja to panikara jestem chyba.
co do smoka to ja przez to dziadostwo miałam krzywe zeby-na szczęscie aparat ortodontyczny pięknie mi je wyprostował,ale ileż to ja lat miałam kompleksy
a na wątku mam lipcowych dziewczyna rodziła to jej dzieiaczka ssakiem wyciągali-mówię Wam,az łzy w oczach stają jak się patzry jak ja pokaleczyli tak zwlekali z CC....

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Goldika-a proszę
http://mojewypieki.blox.pl/2011/05/C...galaretka.html
tylko trzeba trochę poczekać az galaretak będzie już trochę gesta i łyżka ją wyłożyłam na ciasto.kwaśna śmietana to ponoć 18% z piatnicy powinna być dobra.
Dygotko ja wiem ze i tak mam 75 proc szans na CC. na SN zdecyduje sie tylko i wylacznie jesli lekarz powie ze to bezpieczna opcja i nie widzi przeciwskazan- choc nie ukrywam ze wolalabym ta opcje zdecydowanie
a kwestia plci to nie jest dla lekarza tak jak u mnie ciekawosc- po prostu jakby byla parka to by znaczylo ze gdzies tam z tylu musze miec drugie lozysko. a to o wiele mniej ryzyka dla dzieci jak kazde ma swoje lozysko, nie ma zagrozenia tym syndromem podkradania
wiec jakby sie okazalo ze parka to jemu jeden duuuzy klopot z glowy spada a mi tez

ze mna w szpitalu tez lezala dziewczyna po proznociagu- bardzo przez to dziadostwo popekala a maluszek mial guza na glowce- ale sie wchlonal po paru dniach

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez goferek33 Pokaż wiadomość
goldika
nie przejmuj się gadaniem jakiejś dziewczyny. rodzenie naturalne jest lepsze i zdrowsze dla malucha, a cesarka to zawsze operacja.

każdy ma brzuch jaki ma.
ja wczoraj przeglądnęłam się z witrynie sklepowej, i dżizas, masakra, jestem kulką wielką
ale za to jakiego fajnego mam gościa w swoim brzuchu! malutkie dzieciątko!
ja tez sobie powtarzam jak na siebie patrze- NIE JESTEM GRUBA< JESTEM W CIAZY

chociaz fakt ze mam juz prawie 7 kilo na plusie- to mnie troszke przeraza. ostatnio co stane na wadze to coraz wiecej
Stary 2011-08-31, 09:49   #2372
goldika
Zakorzenienie

Joamic ktory kolor bierzesz wozka?

Glam masz racje, tez nie jestem gruba tylko jestem w ciazy

Aaa mialam fajny sen ze urodzilam zdrowego synka... ale oczywiscie byl motyw swinek morskich nakarmilam malego cycem i polozylam do wozka, poszlam wziac prysznic a ze mna poszla moja swinka morska. Ja sie kapalam a ona wyjela taka szczotke na kiju i zaczela sobie plecy myc powinnam sie juz zglosic do psychiatry? w kazdym prawie snie pojawiaja sie moje swinki morskie....
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:54   #2373
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć dziewczyny

Wczoraj nie miałam czasu odpisywać, bo tyle było do załatwiania.

Olusia .... wszystkiego najlepszego

Ja też kupuję mnóstwo rzeczy z milpola Ale to chyba na początku października, jak już meble przyjdą i przede wszystkim wypłata. Za tą wypłatę mam zamiar siebie obkupić do szpitala + staniki do karmienia itd.

Ale najważniejsze ... jestem przeszczęśliwa Wczoraj byłam u lekarza, są wyniki DNA wirusa, nie mam tej najgorszej wersji. Heviran w tej większej dawce mam brać nadal i będę rodzić SN
Ponoć to wersja która nie atakuje układu oddechowego, także kamień spadł mi z serca. Ale mam tego wirusa i zaraz po ciąży muszę mieć komplet szczepień... przeciwko rakowi szyjki macicy, brodawczakowi i jeszcze coś tam, bo niestety jestem w grupie najwyższego ryzyka zachorowania

Wczoraj TZ się wkurzył masakrycznie, był taki padniety po pracy, że wjeżdzając do garazu zaryzował cały zderzak w samochodzie Ale najgorsze to to, że dostaliśmy 3 mandaty z fotoradarów I to wszystkie z jednego dnia, robione w ciągu godziny A daję sobie rękę uciąć, że jak jechaliśmy nad morze to jechaliśmy przepisowo. TYle kasy pójdzie Już wyprawka by była gotowa, a teraz dupa Ale it ak najgorsze są punkty, bo boimy się, że TZ musi iść jak najszybciej na kurs ich zmniejszania

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:56   #2374
Anusiak 83
Raczkowanie

dostałam wczoraj od sis kilka pieluszek pampersa, na taką maleńką dupinkę chcę już grudzień i mojego synka przy sobie

w leclercu pampersy te białe są po niecałe 42 złote

Olusia 100 lat, 100 lat

Darusia kciuki żeby przestało boleć i żebyś szybko wróciła do domku

goldika

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
trzeba bylo powiedziec kolezance ze TZT nie jest z toba dla "dziury"- a jesli jej facet jest z nia tylko z tego powodu to jej wspolczujesz...
podpisuję się pod tym obydwiema rękami
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 09:58   #2375
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
liczę, że jak u jednego nie było problemów, to i drugi na Pampach dobrze wyjdzie bo chłoną najlepiej i są najwygodniejsze (tak myślę, bo dziecko mi nie powie)

hehehhe co racja to racja w takim razie chyba zakupie paczke i sama stestuje a co

marejta mojej kumpeli mała miała chyba z 5 smoczków i żadnego nie uzywała... chyba że teraz coś się zmieniło... (musiałabym zapytać) ... jak z nią gadałam radziła kupić 1 bo zawsze można dokupić

truscafka super że wizyta udana !!!!!

princesssska może się przeforsowałaś ??? uważaj na Was !!!!!

OlusiaS to wszystkiego najlepszego :gad uly: tak to właśnie jest, zależy na kogo trafisz.... jak leżałam w szpitalu miałam podobnie... przyjmowała mnie babka która myślała że mam schize, ale na oddziale mała była "ulubioną" pacjentką :P

Darusiaaaaaaa trzymajcie się dzielnie i wracaj szybko !!!!!!

Glam.... przyznam się że nigdy nie lubiłam jak bliźniaki były identycznie ubrane... znam taka jedną pare chłopaków i za młodzienczych lat byli na serio nie do rozróznienia, więc rodzice różnie ich ubierali.... nie podobaja mi sie ubrane jednakowo dzieckiaczki ...
super ze wizyta udana, chociaż jakiegos wyjątkowego "wstydnisia" nosisz oby w sobote sie udało

Dzień dobry

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 10:01   #2376
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
O ten
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zestaw 01.jpg (79,2 KB, 30 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 10:03   #2377
goldika
Zakorzenienie

Co do smoczkow to my mamy 2 bo dostalismy je od mojej mamy. Z Aventu uspokajajace czy cos takiego
Stary 2011-08-31, 10:06   #2378
muffinka90
Zakorzenienie

witam z nad kubła z kakaem

princesko dobrze, że wszystko w porządku ale co się strachu najadłaś to twoje niestety...

goldiko gratuluje iosa

Olusia spóźnione ale najlepsze życzenia:roza :

Darusia wracaj do nas szybko i bez bólu kręgosłupa

Olusia za wizyte

glam może się tylko z tobą droczy i w sobote będzie grzecznie główką w dół

goldika co za laski

kasik

joamic
śliczny kolor szkoda, że mój nie ma takiego...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 10:09   #2379
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
A podpowiem wam bo mój mąz ma nietypowe imie,które gdy usłyszałam po raz pierwszy to nie mogłam uwierzyć i w sumie od razu się zakochałam mój mąz to Seweryn także jakby ktoś dla chłopca szukał to polecam- Sewcio fajny facet,mój mnie od razu oczarował
to jak mówimy o dobrych mężach, to mój tez jest niezastąpiony, a imię też ma dość niespotykane - Eryk, więc polecam

princessskaa ludzkie pojęcie przechodzi, że tak w szpitalu mogą potraktować. Ty im nie karzesz się kłaść na oddział, ale przebadać, to bez gadania powinni!

OlusiaS no to sto lat!

Darusiaaaa to jesteśmy z Toba, jak tylko będziesz miała jak, to daj nam znać, co u Ciebie.

Cytat:
Wczoraj w macu spotkalam kumpele z LO. Wkurzyla mnie bo byla ze swoja kuzynka ktora jest na poczatku 6mc ciazy i chamsko podkreslala, jak ona dobrze wyglada a jaki ja mam brzuch... no kurde na pcozatku 6mc tez prawie brzucha nie mialam ale nie chcialo mi sie dyskutowac. A potem zaczela gadac o SN ze bede miec cytuje: wielka dziure i Tztowi na nic sie zdam.
Żal mi takich ludzi - ograniczonych, bo wg mnie inaczej tego się nie da nazwać. Nie wiem czy jej to liceum nawet coś dało - takie głupoty mówi.

goldika świnki są nie do pobicia, a sny do ekranizacji

Wiecie co wczoraj wyczytałam? Że jakieśtam badania ktoś przeprowadził, z których wynika, że karmienie przeciwdziała w pewnym stopniu cukrzycy.

A jeszcze Was spytam o kremik na buzię na zimę dla maluszków? Jakiś specjalny, czy o prostu tłusty?
Stary 2011-08-31, 10:11   #2380
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie mamuśki

Przepraszam że sie nie odzywam ale się rozchorowałam (oczywiście zaraziłam się od tżta) on zdążył już się wyleczyć gripexem a ja będę nie wiadomo ile się męczyć bo żadne lekarstwa ziołowe i domowe sposoby na mnie nie działają ale cały czas was czytam wczoraj też już siedziałam od 5 rano(nie mogłam spać) nie mam na nic siły

Wczoraj podjechaliśmy do przychodni żeby się umówić na wizytę u położnej dopiero termin na następny poniedziałek jestem ciekawa co powie na to że mała się obróciła(no chyba że fiknęła z powrotem) czy będę miała cesarkę czy nie

Olusia wszystkiego najlepszego 100 lat już ci zmieniłam wiek na liście

Witam także nową mamusię bliźniaków

Dzisiaj zaczynam 36 tydz mam nadzieję że przetrwam ten tydz. żeby chociaż donosić do 37 mam jakieś przeczucie że dużo czasu mi nie zostało(ale to może być tylko moje głupie przeczucie z niczym niezwiązane)

Darusia wracaj szybko do nas

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-08-31 o 10:12
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 10:13   #2381
rojku
Rozeznanie

Ania kurcze to już tuż tuż... Cieszę się bardzo, że będziesz mieć juz kruszynkę przy sobie i zazdroszczę równocześnie

I jeszcze Wam się pochwalę, że się zdecydowała na torbę, o taką:
http://www.ebay.com/itm/Carters-Bumb...item231393e4d4

Edytowane przez rojku
Czas edycji: 2011-08-31 o 10:16
rojku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 10:17   #2382
goldika
Zakorzenienie

Rojku podlaczam sie do pytania o krem. W ogole nie mam pojecia jakie kosmetyki kupic dla malca.
Linomag do pupci, oilatum do kapieli... cos jeszcze?

Muffinko zrobilas mi smaka na kakao!

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Aniu tak niewiele Ci zostalo! ale Ci zazdroszcze!!!
Stary 2011-08-31, 10:19   #2383
ania21_21
Zadomowienie

Joamic ja może będę inna ale jakoś mi nie pasuje ten wózek(oczywiście kwestia gustu)
1. dla mnie ważne było żeby rączka była skórzana a nie z gumy czy gąbki
2. przednie koła jakoś wydają się bardzo blisko siebie ułożone ale to może tylko tak wyglądać
3. wnętrze fotelika czarne(fajnie by było pod kolor wózka)

Muszę spisać kogoś numer żeby w razie czego dać wam znać że rodzę

Dzięki dziewczyny ja też nie mogę już się doczekać malutkiej już mnie nawet nie przeraża poród o dziwo nawet mi się dzisiaj śniła córeczka że nie miałam pokarmu i musiałam karmić ją sztucznym mlekiem a nie chciała jeść a to mi przypomniało żeby kupić sztuczne mleko na wszelki wypadek

Czas edycji: 2011-08-31 o 10:26
Stary 2011-08-31, 10:31   #2384
goldika
Zakorzenienie

/Aniu co do wozka to zgadzam sie ze skorzana raczka. Bardziej chigieniczna jest, bo w gabke to wsiakaja brudy.
Ale co do kolek to moze tylko tak sie wydawac, w moim wozku tez na zdjeciu wydaja sie bardzo blisko siebie a w rzeczywistosci nie sa az tak blisko i moga sie swobodnie obracac
Stary 2011-08-31, 10:33   #2385
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Witam dziewczyn

Tak tak, widziałam tą pościel z Baby Raj, ale różnica wynosiła 25 zł i powiem ze wolałam nie ryzykować bo wiedziałam że z Milpolu sa naprawdę świetne. Nawet nie o wygląd mi chodziło tylko o jakość materiału, wykonanie i wypełnienie. Po południu porobię fotki tej pościeli.
przekonałaś mnie biorę tę z Milpolu. Ale żółtą.

Dariusia nich w końcu zrobią porządek z tym Twoim kręgosłupem! Bo ile można

OlusiaS szacun dla TŻeta, mój tata kupuje je na bazarku. Sto lat

Od kilku dni jestem jakaś przybita, tż mnie wkurzył i tak mi zostało. Wczoraj jak położyłam się spać przepłakałam ze 2 h, po prostu, leżałam i ryczałam... Może teraz poprawi mi się humor, bo przeglądam karton z ciuszkami, jakie dostaliśmy a oczy mam tak zapuchnięte, że masakra

Doświadczone Mamuśki, od kiedy mniej więcej chłopcom zakłada się ciuszki w rozm. 62 i 68?? Pomijam fakt, urodzenia giganta

Edytowane przez tuszka
Czas edycji: 2011-08-31 o 11:16
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 10:35   #2386
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Joamic ja może będę inna ale jakoś mi nie pasuje ten wózek(oczywiście kwestia gustu)
1. dla mnie ważne było żeby rączka była skórzana a nie z gumy czy gąbki
2. przednie koła jakoś wydają się bardzo blisko siebie ułożone ale to może tylko tak wyglądać
3. wnętrze fotelika czarne(fajnie by było pod kolor wózka)
1. pokrowiec na rączkę mogę dokupić oddzielnie więc nie problem
3. Mi się nie podobają foteliki w takim samym kolorze co tapicerka wózka.

Glam cuś dla Ciebie ciekawe czy Twoje bliźniaki też tak mają http://www.youtube.com/watch?v=TzxgT...layer_embedded

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Stary 2011-08-31, 10:36   #2387
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
/Aniu co do wozka to zgadzam sie ze skorzana raczka. Bardziej chigieniczna jest, bo w gabke to wsiakaja brudy.
Ale co do kolek to moze tylko tak sie wydawac, w moim wozku tez na zdjeciu wydaja sie bardzo blisko siebie a w rzeczywistosci nie sa az tak blisko i moga sie swobodnie obracac
Właśnie gąbka ma to do siebie że jeszcze szybko się wykrusza tutaj ile razy to widziałam wygląda to później okropnie.

Co do kółek to może to być tylko tak zdjęcie zrobione i właśnie nie muszą być tak blisko

I co do koloru fotelika to poprostu ja nie lubię czarnego w wózku dziecięcym kolory mają być żywe a nie jak dla umarlaka(przepraszam za wyrażenie)

Dobra to tylko moje zdanie już nic nie mówię

Czas edycji: 2011-08-31 o 10:37
Stary 2011-08-31, 10:42   #2388
goldika
Zakorzenienie

moj fotelik do wozka jest dla umarlaka ale mi sie podoba
tyle, ze ja jestem raczej z tych anty-kolorowych.
Stary 2011-08-31, 10:43   #2389
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Właśnie gąbka ma to do siebie że jeszcze szybko się wykrusza tutaj ile razy to widziałam wygląda to później okropnie.

Co do kółek to może to być tylko tak zdjęcie zrobione i właśnie nie muszą być tak blisko

I co do koloru fotelika to poprostu ja nie lubię czarnego w wózku dziecięcym kolory mają być żywe a nie jak dla umarlaka(przepraszam za wyrażenie)

Dobra to tylko moje zdanie już nic nie mówię
Nie no spoko każdy ma prawo wypowiedzi. My się zastanawialiśmy też nad czarnym wózkiem. W ogóle podoba nam się też czerwony jak żeby to była taka czerwień jak na zdjęciu

Stary 2011-08-31, 10:46   #2390
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goferek33 Pokaż wiadomość

Aaa mialam fajny sen ze urodzilam zdrowego synka... ale oczywiscie byl motyw swinek morskich nakarmilam malego cycem i polozylam do wozka, poszlam wziac prysznic a ze mna poszla moja swinka morska. Ja sie kapalam a ona wyjela taka szczotke na kiju i zaczela sobie plecy myc powinnam sie juz zglosic do psychiatry? w kazdym prawie snie pojawiaja sie moje swinki morskie....
http://www.sennik.biz/sennik-swinka-morska/

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
1. pokrowiec na rączkę mogę dokupić oddzielnie więc nie problem
3. Mi się nie podobają foteliki w takim samym kolorze co tapicerka wózka.

Glam cuś dla Ciebie ciekawe czy Twoje bliźniaki też tak mają http://www.youtube.com/watch?v=TzxgT...layer_embedded
obejrzalam ale bez glosu wiec nie wiem o co chodzi- w domu poslucham ale ogolnie to wyglada na to ze tak, jeden sie wierci i tancuje a drugi jest ten rozsadny
Stary 2011-08-31, 10:47   #2391
basiula19
Zadomowienie

laski mam pytanie chyba nawet głupie...........chodzi o to, że strasznie lubie patrzeć na tżta jak śpi, głaskać go i całować wtedy też tak macie czy ja jakaś zboczona jestem ale sie normalnie na tego mojego chłopa napatrzeć nie moge

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 10:48   #2392
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
moj fotelik do wozka jest dla umarlaka ale mi sie podoba
tyle, ze ja jestem raczej z tych anty-kolorowych.
To ja jestem tylko inna ale to od zawsze wiedziałam

Kurczę dziewczyny męczy mnie tak kaszel że nie wiema i tak krótką mam szyjkę to ciekawe czy się w ogóle nie skróci i nie zacznę rodzić przy każdym kaszlu mnie brzuch boli jak na okres
Stary 2011-08-31, 10:51   #2393
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:

30t 1d - ?
Stary 2011-08-31, 10:52   #2394
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
http://www.sennik.biz/sennik-swinka-morska/

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

obejrzalam ale bez glosu wiec nie wiem o co chodzi- w domu poslucham ale ogolnie to wyglada na to ze tak, jeden sie wierci i tancuje a drugi jest ten rozsadny
Ten co się rusza śpiewa piosenkę i drugiemu przeszkadza i mówi że poczeka 5 minut a po chwili znów śpiewa

Stary 2011-08-31, 10:54   #2395
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
laski mam pytanie chyba nawet głupie...........chodzi o to, że strasznie lubie patrzeć na tżta jak śpi, głaskać go i całować wtedy też tak macie czy ja jakaś zboczona jestem ale sie normalnie na tego mojego chłopa napatrzeć nie moge
dołączam się do tego zboczeństwa. Uwielbiam na niego patrzec i go glaskac.

Glam co do interpretacji sennej swinki morskiej to w sumie sie zgadza. Tyle, ze to MOJE swinki mi sie snia, a nie jakies obce czyli to tak jakby snil mi sie Tz lub inny czlonek rodziny
Stary 2011-08-31, 11:00   #2396
muffinka90
Zakorzenienie

goldika sorry za to kakao

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

basiula ja też, ja tez jestem zboczona mój tz tego nie lubi, bo mu przeszkadzam spać

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Oooo, zostało mi 70 dni do terminu

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:06   #2397
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
marejta mojej kumpeli mała miała chyba z 5 smoczków i żadnego nie uzywała... chyba że teraz coś się zmieniło... (musiałabym zapytać) ... jak z nią gadałam radziła kupić 1 bo zawsze można dokupić

Glam.... przyznam się że nigdy nie lubiłam jak bliźniaki były identycznie ubrane... znam taka jedną pare chłopaków i za młodzienczych lat byli na serio nie do rozróznienia, więc rodzice różnie ich ubierali.... nie podobaja mi sie ubrane jednakowo dzieckiaczki ...
super ze wizyta udana, chociaż jakiegos wyjątkowego "wstydnisia" nosisz oby w sobote sie udało

Dzień dobry
moja SOnia jak juz brala smoka to nie miala preferncji co do marki byle smok byl i rozmiar sie zgadzal- zwracajcie tylko uwage zeby ksztalt byl "anatomiczny" a nie wisienka- ponoc lepeij wspomagaja rozwoj podniebienia
i mi sie nie podobaja lateksowe, te takie zolte- czesto tez uczulaja- wiec silikonowe
mi chyba najlepiej sie podobaly z NUKA - najmniej wody sie dostawalo do srodka przy myciu. TT mialam ale to tzt kupowal i kupil jakies kosmiczne
o takie
http://www.google.pl/imgres?q=smoczk...w=1332&bih=646
widac przez nie bylo malej buzke i jezyczek w srodku, wygladala jak jakis alien
ja mysle ze oni chca mnie do konca potrzymac w niepewnosci i zostawic mi niespodzialke
Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość

A jeszcze Was spytam o kremik na buzię na zimę dla maluszków? Jakiś specjalny, czy o prostu tłusty?
ja dla Soni uzywalam Nivea baby zimowy- na mroz i wiatr, byl tlusciutki i fajny, taka warstwe zostawial

Cytat:
Rojku podlaczam sie do pytania o krem. W ogole nie mam pojecia jakie kosmetyki kupic dla malca.
Linomag do pupci, oilatum do kapieli... cos jeszcze?
na poczatku to im mniej tym lepiej
linomag, sudocrem lub najzwyklejsza biala wazelina apteczna do pupy
oilatum- a jak maluszek ma bardzo sucha skorke to jakas oliwka na poczatek
jak sie pojawi ciemieniucha to rewelacyjna jest Olejuszka Skarb Matki- ja wczesniej mialam jakis szamponik na ciemieniuche nic nie dziala a po tym zeszlo w 3 dni
puderek jakis maly- na same faldki pod pachami, w nozkach i szyjka ( ja kupilam duzy puder i w zyciu go nie zuzylam)
kremik zimowy i chyba wszystko

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
dołączam się do tego zboczeństwa. Uwielbiam na niego patrzec i go glaskac.

Glam co do interpretacji sennej swinki morskiej to w sumie sie zgadza. Tyle, ze to MOJE swinki mi sie snia, a nie jakies obce czyli to tak jakby snil mi sie Tz lub inny czlonek rodziny

tzt to jeszcze nic, zobaczycie jak beda kolo was spaly takie cudownie slodkie mieciutkie pachnace maluszki z gladziutenka skorka ...wtedy to czlowiek ma ochote serio te malusie paluszki zjesc ...albo te mini uszka jak do bardzczu albo noseczek taki- ja uwielbiam coreczki noseczek i paluszki u stopek- od spodu jak koraliczki wygladaja a jak juz razem spali w jendym lozeczku Sonia i tzt to ja im z kolei milion zdjec robilam...chcecie zobaczyc?
no a sen to znaczy ze swinkom sie rozwinie instynkt macierzynski w stosunku do ciebie

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-08-31 o 11:08
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 11:08   #2398
rojku
Rozeznanie

glam

powiem Wam, że niesamowicie dużo daje to forum
masę rzeczy dowiedziałam się tak niby mimo chodem, nawet nie zdawałam sobie za tego sprawy
jak czytam teraz te gazetki ciążowe to widzę jak wiele się od Was dowiedzialam
Stary 2011-08-31, 11:13   #2399
glamourous
Zakorzenienie

Rojku to jest ten

http://www3.nivea.pl/products/show/9101
tylko nic nie pisze czy mozna od pierwszych dni zycia stosowac...ale mysle ze jakby nie mozna bylo to tez by zaznaczyli. mi sie Sonia na lato urodzila wiec ten na mroz stosowalam dopiero jak miala kilka miesiecy

a wlasnie a propos gazetek typu mamo to ja- chce ktoras? mi sie znow kilka nazbieralo, chetnie wysle
Stary 2011-08-31, 11:15   #2400
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
glam

powiem Wam, że niesamowicie dużo daje to forum
masę rzeczy dowiedziałam się tak niby mimo chodem, nawet nie zdawałam sobie za tego sprawy
jak czytam teraz te gazetki ciążowe to widzę jak wiele się od Was dowiedzialam

mam tak samo... a kumpele to się śmieją, że powinnam książke pisać... chociaż pewnie to jestem hen hen za tymi mamusiami które już np mają maluszka ...

30t 1d - ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości