|
|
#2371 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Cytat:
no a jesli chodzi o SN to powiem tak- przez pierwsze 5-6 miesiecy po SN tez mi sie wydawalo ze jestem wielka chociaz tzt mowil ze on absolutnie zadnej roznicy nie czuje. a po pol roku mam wrazenie ze wszystko sie obkurczylo do normalnych rozmiarow sie wam zwierzylam ![]() kwstia wazniejsza- muffinki- to mi chodzi o takie z wielkimi kawalami czekolady w srodku, ona sie tak rozpuszcza czesciowo i jest po prostu pyyyszna Cytat:
a kwestia plci to nie jest dla lekarza tak jak u mnie ciekawosc- po prostu jakby byla parka to by znaczylo ze gdzies tam z tylu musze miec drugie lozysko. a to o wiele mniej ryzyka dla dzieci jak kazde ma swoje lozysko, nie ma zagrozenia tym syndromem podkradania wiec jakby sie okazalo ze parka to jemu jeden duuuzy klopot z glowy spada a mi tez ![]() ze mna w szpitalu tez lezala dziewczyna po proznociagu- bardzo przez to dziadostwo popekala a maluszek mial guza na glowce- ale sie wchlonal po paru dniach ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() chociaz fakt ze mam juz prawie 7 kilo na plusie- to mnie troszke przeraza. ostatnio co stane na wadze to coraz wiecej
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Joamic ktory kolor bierzesz wozka?
![]() Glam masz racje, tez nie jestem gruba tylko jestem w ciazy Aaa mialam fajny sen ze urodzilam zdrowego synka... ale oczywiscie byl motyw swinek morskich w kazdym prawie snie pojawiaja sie moje swinki morskie....
|
|
|
|
#2373 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wczoraj nie miałam czasu odpisywać, bo tyle było do załatwiania. Olusia .... wszystkiego najlepszego Ja też kupuję mnóstwo rzeczy z milpola Ale to chyba na początku października, jak już meble przyjdą i przede wszystkim wypłata. Za tą wypłatę mam zamiar siebie obkupić do szpitala + staniki do karmienia itd. Ale najważniejsze ... jestem przeszczęśliwa Ponoć to wersja która nie atakuje układu oddechowego, także kamień spadł mi z serca. Ale mam tego wirusa i zaraz po ciąży muszę mieć komplet szczepień... przeciwko rakowi szyjki macicy, brodawczakowi i jeszcze coś tam, bo niestety jestem w grupie najwyższego ryzyka zachorowania ![]() Wczoraj TZ się wkurzył masakrycznie, był taki padniety po pracy, że wjeżdzając do garazu zaryzował cały zderzak w samochodzie Ale najgorsze to to, że dostaliśmy 3 mandaty z fotoradarów A daję sobie rękę uciąć, że jak jechaliśmy nad morze to jechaliśmy przepisowo. TYle kasy pójdzie Ale it ak najgorsze są punkty, bo boimy się, że TZ musi iść jak najszybciej na kurs ich zmniejszania
|
#2374 | |
|
Raczkowanie
|
dostałam wczoraj od sis kilka pieluszek pampersa, na taką maleńką dupinkę
![]() w leclercu pampersy te białe są po niecałe 42 złote Olusia 100 lat, 100 lat ![]() ![]() Darusia kciuki żeby przestało boleć i żebyś szybko wróciła do domku goldika Cytat:
|
|
|
|
|
#2375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehehhe co racja to racja w takim razie chyba zakupie paczke i sama stestuje a co marejta mojej kumpeli mała miała chyba z 5 smoczków i żadnego nie uzywała... chyba że teraz coś się zmieniło... (musiałabym zapytać) ... jak z nią gadałam radziła kupić 1 bo zawsze można dokupić ![]() truscafka super że wizyta udana !!!!! ![]() princesssska może się przeforsowałaś ??? uważaj na Was !!!!! OlusiaS to wszystkiego najlepszego ![]() ![]() :gad uly: tak to właśnie jest, zależy na kogo trafisz.... jak leżałam w szpitalu miałam podobnie... przyjmowała mnie babka która myślała że mam schize, ale na oddziale mała była "ulubioną" pacjentką :PDarusiaaaaaaa trzymajcie się dzielnie i wracaj szybko !!!!!! Glam.... przyznam się że nigdy nie lubiłam jak bliźniaki były identycznie ubrane... znam taka jedną pare chłopaków i za młodzienczych lat byli na serio nie do rozróznienia, więc rodzice różnie ich ubierali.... nie podobaja mi sie ubrane jednakowo dzieckiaczki ... ![]() super ze wizyta udana, chociaż jakiegos wyjątkowego "wstydnisia" nosisz ![]() Dzień dobry
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#2376 |
|
Zadomowienie
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
Co do smoczkow to my mamy 2 bo dostalismy je od mojej mamy. Z Aventu uspokajajace czy cos takiego
|
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
witam z nad kubła z kakaem
![]() princesko dobrze, że wszystko w porządku goldiko gratuluje iosa Olusia spóźnione ale najlepsze życzenia Darusia wracaj do nas szybko i bez bólu kręgosłupa ![]() Olusia za wizyteglam może się tylko z tobą droczy i w sobote będzie grzecznie główką w dół ![]() goldika co za laski ![]() kasik joamic śliczny kolor |
|
|
|
#2379 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() princessskaa ludzkie pojęcie przechodzi, że tak w szpitalu mogą potraktować. Ty im nie karzesz się kłaść na oddział, ale przebadać, to bez gadania powinni! OlusiaS no to sto lat! ![]() Darusiaaaa to jesteśmy z Toba, jak tylko będziesz miała jak, to daj nam znać, co u Ciebie. Cytat:
goldika ![]() Wiecie co wczoraj wyczytałam? Że jakieśtam badania ktoś przeprowadził, z których wynika, że karmienie przeciwdziała w pewnym stopniu cukrzycy. A jeszcze Was spytam o kremik na buzię na zimę dla maluszków? Jakiś specjalny, czy o prostu tłusty?
|
|
|
#2380 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki
Przepraszam że sie nie odzywam ale się rozchorowałam (oczywiście zaraziłam się od tżta ) on zdążył już się wyleczyć gripexem a ja będę nie wiadomo ile się męczyć bo żadne lekarstwa ziołowe i domowe sposoby na mnie nie działają ) nie mam na nic siłyWczoraj podjechaliśmy do przychodni żeby się umówić na wizytę u położnej dopiero termin na następny poniedziałek ) czy będę miała cesarkę czy nie Olusia wszystkiego najlepszego 100 lat ![]() Witam także nową mamusię bliźniaków Dzisiaj zaczynam 36 tydz mam jakieś przeczucie że dużo czasu mi nie zostało(ale to może być tylko moje głupie przeczucie z niczym niezwiązane )Darusia wracaj szybko do nas
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-08-31 o 10:12 |
|
|
|
#2381 |
|
Rozeznanie
|
Ania kurcze to już tuż tuż...
Cieszę się bardzo, że będziesz mieć juz kruszynkę przy sobie i zazdroszczę równocześnie ![]() I jeszcze Wam się pochwalę, że się zdecydowała na torbę, o taką: http://www.ebay.com/itm/Carters-Bumb...item231393e4d4
Edytowane przez rojku Czas edycji: 2011-08-31 o 10:16 |
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Rojku podlaczam sie do pytania o krem. W ogole nie mam pojecia jakie kosmetyki kupic dla malca.
Linomag do pupci, oilatum do kapieli... cos jeszcze? ![]() Muffinko zrobilas mi smaka na kakao! ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Aniu tak niewiele Ci zostalo! |
|
|
|
#2383 |
|
Zadomowienie
|
Joamic ja może będę inna ale jakoś mi nie pasuje ten wózek(oczywiście kwestia gustu
) 1. dla mnie ważne było żeby rączka była skórzana a nie z gumy czy gąbki 2. przednie koła jakoś wydają się bardzo blisko siebie ułożone ale to może tylko tak wyglądać 3. wnętrze fotelika czarne(fajnie by było pod kolor wózka) Muszę spisać kogoś numer żeby w razie czego dać wam znać że rodzę ![]() Dzięki dziewczyny nawet mi się dzisiaj śniła córeczka że nie miałam pokarmu i musiałam karmić ją sztucznym mlekiem a nie chciała jeść a to mi przypomniało żeby kupić sztuczne mleko na wszelki wypadek
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-08-31 o 10:26 |
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
/Aniu co do wozka to zgadzam sie ze skorzana raczka. Bardziej chigieniczna jest, bo w gabke to wsiakaja brudy.
Ale co do kolek to moze tylko tak sie wydawac, w moim wozku tez na zdjeciu wydaja sie bardzo blisko siebie a w rzeczywistosci nie sa az tak blisko i moga sie swobodnie obracac
|
|
|
|
#2385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
biorę tę z Milpolu. Ale żółtą. Dariusia nich w końcu zrobią porządek z tym Twoim kręgosłupem! Bo ile można OlusiaS szacun dla TŻeta, mój tata kupuje je na bazarku. Sto lat Od kilku dni jestem jakaś przybita, tż mnie wkurzył i tak mi zostało. Wczoraj jak położyłam się spać przepłakałam ze 2 h, po prostu, leżałam i ryczałam... Może teraz poprawi mi się humor, bo przeglądam karton z ciuszkami, jakie dostaliśmy a oczy mam tak zapuchnięte, że masakraDoświadczone Mamuśki, od kiedy mniej więcej chłopcom zakłada się ciuszki w rozm. 62 i 68?? Pomijam fakt, urodzenia giganta
Edytowane przez tuszka Czas edycji: 2011-08-31 o 11:16 |
|
|
|
|
#2386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
3. Mi się nie podobają foteliki w takim samym kolorze co tapicerka wózka. Glam cuś dla Ciebie ciekawe czy Twoje bliźniaki też tak mają http://www.youtube.com/watch?v=TzxgT...layer_embedded
|
|
#2387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kółek to może to być tylko tak zdjęcie zrobione i właśnie nie muszą być tak blisko I co do koloru fotelika to poprostu ja nie lubię czarnego w wózku dziecięcym )Dobra to tylko moje zdanie już nic nie mówię
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-08-31 o 10:37 |
|
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
moj fotelik do wozka jest dla umarlaka
![]() tyle, ze ja jestem raczej z tych anty-kolorowych. |
|
|
|
#2389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
|
|
#2391 |
|
Zadomowienie
|
laski mam pytanie chyba nawet głupie...........chodzi o to, że strasznie lubie patrzeć na tżta jak śpi, głaskać go i całować wtedy też tak macie czy ja jakaś zboczona jestem
ale sie normalnie na tego mojego chłopa napatrzeć nie moge
|
#2392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurczę dziewczyny męczy mnie tak kaszel że nie wiem a i tak krótką mam szyjkę to ciekawe czy się w ogóle nie skróci i nie zacznę rodzić przy każdym kaszlu mnie brzuch boli jak na okres |
|
|
|
|
#2393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glam co do interpretacji sennej swinki morskiej to w sumie sie zgadza. Tyle, ze to MOJE swinki mi sie snia, a nie jakies obce czyli to tak jakby snil mi sie Tz lub inny czlonek rodziny |
|
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
goldika sorry za to kakao
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- basiula ja też, ja tez jestem zboczona mój tz tego nie lubi, bo mu przeszkadzam spać ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Oooo, zostało mi 70 dni do terminu |
|
|
|
#2397 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mi sie nie podobaja lateksowe, te takie zolte- czesto tez uczulaja- wiec silikonowe mi chyba najlepiej sie podobaly z NUKA - najmniej wody sie dostawalo do srodka przy myciu. TT mialam ale to tzt kupowal i kupil jakies kosmiczne o takie http://www.google.pl/imgres?q=smoczk...w=1332&bih=646 widac przez nie bylo malej buzke i jezyczek w srodku, wygladala jak jakis alien ja mysle ze oni chca mnie do konca potrzymac w niepewnosci i zostawic mi niespodzialke Cytat:
Cytat:
linomag, sudocrem lub najzwyklejsza biala wazelina apteczna do pupy oilatum- a jak maluszek ma bardzo sucha skorke to jakas oliwka na poczatek jak sie pojawi ciemieniucha to rewelacyjna jest Olejuszka Skarb Matki- ja wczesniej mialam jakis szamponik na ciemieniuche nic nie dziala a po tym zeszlo w 3 dni puderek jakis maly- na same faldki pod pachami, w nozkach i szyjka ( ja kupilam duzy puder i w zyciu go nie zuzylam) kremik zimowy i chyba wszystko ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
tzt to jeszcze nic, zobaczycie jak beda kolo was spaly takie cudownie slodkie mieciutkie pachnace maluszki z gladziutenka skorka ...wtedy to czlowiek ma ochote serio te malusie paluszki zjesc ...albo te mini uszka jak do bardzczu albo noseczek taki- ja uwielbiam coreczki noseczek no a sen to znaczy ze swinkom sie rozwinie instynkt macierzynski w stosunku do ciebie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-08-31 o 11:08 |
||||
|
|
|
#2398 |
|
Rozeznanie
|
glam
powiem Wam, że niesamowicie dużo daje to forum masę rzeczy dowiedziałam się tak niby mimo chodem, nawet nie zdawałam sobie za tego sprawy jak czytam teraz te gazetki ciążowe to widzę jak wiele się od Was dowiedzialam
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Rojku to jest ten
http://www3.nivea.pl/products/show/9101 tylko nic nie pisze czy mozna od pierwszych dni zycia stosowac...ale mysle ze jakby nie mozna bylo to tez by zaznaczyli. mi sie Sonia na lato urodzila wiec ten na mroz stosowalam dopiero jak miala kilka miesiecy a wlasnie a propos gazetek typu mamo to ja- chce ktoras? mi sie znow kilka nazbieralo, chetnie wysle
|
#2400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam tak samo... a kumpele to się śmieją, że powinnam książke pisać... chociaż pewnie to jestem hen hen za tymi mamusiami które już np mają maluszka ...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.

za wizyte i czekamy na sprawozdanie
ale nie chcialo mi sie dyskutowac. A potem zaczela gadac o SN ze bede miec cytuje: wielka dziure i Tztowi na nic sie zdam.[COLOR="Silver"]
sie wam zwierzylam
)

A daję sobie rękę uciąć, że jak jechaliśmy nad morze to jechaliśmy przepisowo. TYle kasy pójdzie 

mój mąz to Seweryn