Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-31, 12:04   #2371
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Ana, to teraz zamiast na włosy to na patelnie

Co do oliwy:smażyć można na niej do 15 minut,bo dopiero po 15 minutach się utlenia.

A moje dziecko urządziło sobie dzisiaj pożegnanie lataJa wieszałam pranie na tarasie,a ta siup wskoczyła do basenu z wodą i siedziała zadowolona.Wiatr wiał,zimno jak cholera

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 12:06   #2372
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
no moja Michalina to taki okaz który od pierwszych wprowadzanych papek wcina wszytsko... wszystkie warzywa i owoce.. nie lubi tylko żóltego sera i jaj. Brokuły kabaczki ogórki jako sałatka do obiadu buraczki wszystko...
to tak jak Zosi też wcina wszystko procz sera białego i żóltego z dziurami. Bez dziur zje.

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
z tym tranem to mogę dać ten co kupiłam poprzednio czyli kilka miesięcy temu czy to się psuje,wylać butelkę i kupić nowy?
o to samo miałam pyta. Mam tran który był otwarty kilka miesięcy temu. Moge dać Zosi czy nowy kupić?

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ostatnio miałam bardzo mało czasu na czytanie, a co dopiero żeby odpisać W weekend byłam u rodzicow w Pleszewie. Wyszło to dośc spontanicznie. Tż mial piknik firmowy koło Poznania. Miał nie jechać, nawet na liscie nie był. Ze wszystkich miast dzownili do niego że musi być chociaż na meczu (mieli grać z czechami) ze na niego liczą. Więc powiedzialam, że jak załatwi służbowe auto i nas podrzuci do rodziców to ma jechać (naszym to koszt około 250 więc taki spontan raczej odpadał ). Udało się- więc pojechaliśmy. Pogoda piekna, mała się kąpala w baseniku i... w nocy się rozchorowała na dobre. Calą noc nie spala, co 20-30 minut się budzila z rykiem bo miala gęstą wydzielinę i nie mogla oddychać.
Dziś bylam z nią u lekarza. Na szczęście osluchowo czysto, tylko lekko zaczerwienione gardelko. Więc coś tam mi na nie dała. No i mówi, ze podstawa do woda morska na co ja że ona nic sobie nie daje d nosa zbliżyć a już o odciąganiu nie ma mowy, we wdwójkę nie dajemy rady. Więc powiedziala ze weźmiemy ja sposobem i dala jakies krople dosustne.
zdrówka dla Werci

Cytat:
A... no i przez to choróbsko też jest niejadkiem. Juz z tydzień przed tym jak się rozchorowala mniej jadła ale teraz to zyłaby tylko na mleku i owocach. malinki, jeżyny, brzoskwinie, nektarynki, banany, jabłka, arbuzy, pomidory i ogórki... to jej menu. Oczywiscie w niczym i z niczym- samo- tak do łapki. nawet paluszki, chrupki , wafelki itp są beeee... teraz już lepiej, dziś nawet zjadła bakusia i troche chlebka, wczoraj trochę kotleta kalafiora i ziemniaków ale ogolnie duuuużo gorzej. jak widzi lyzeczkę (nieważne co na niej) to ucieka i kiwa glową "nie".

W reszcie zaczyna wiecej powtarzac.
mama, tata i reszta rodziny to już normalka. tym, ze dziadek od tz jest po prostu dziadzia a dziadek (mój tata) to "dada grrrr"- czyli odgłos gołębia. Poza tym mówi:
-daj
-chodź (oć)
- tam
- to
- ciocia
- Ala (koleżanka)
- Iza (wnuczka niani)
- oko
- kółko
- dzidzia
- jaja (tym nas zaskoczyła- zobaczyla u mojej mamy jajka na półce , pokazala palcem i zaczęła wolać "jajajajaja"- nie wiem kto ja tego nauczył )
- dada (spacer)
Do tego sporo odgłosów zwierząt.
Poza tym jak nie umie czegoś powiedzieć to pokaze. jak chce się kapać to macha rączką na znak "chlapu chlap".

No i już jest taka dorosla... nawet sama się myje. Mówię do niej "umyj teraz rączki, kolanko, paluszki, łokieć, szykję, uszy a ona wszystko po kolei myje. Oczywiście trzeba poprawić ale zna chyba wszystkie części ciala i garderoby. W ogóle chyba juz wszystko umie pokazać... taka jest MĄDRA nooo.. to se wlazlam i się nachwaliłam
mała mądrala
Zosia też już bardzo dużo mówi. Wszytsko wie gdzie jest, myć też się sama myje. Zna każdą część ciała i garderoby też
Cały dzien gada po swojemu. Już się boje jak zacznie normalnie mówić to będzie 1200 pytań zadawała

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Ana nie znalazłam tego swetra, żeby wysyłka była z polski;/

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 12:08   #2373
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja czasem marzę żeby już potrafila mówić bo czasem pokazuje mi że coś chce tym swoim paluchem a ja za nic nie wiem o co jej chodzi. Pokazuje wszystko co jest w zasięgu jej wyciagniętego palca a ona na wszystko kiwa "nie" i zaczyna sie irytować... niech wreszcie zacznie nazywać rzeczy po imieniu

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 12:16   #2374
anakazar
Zakorzenienie

Na moim tranie nie ma informacji ile powinien być otwarty po otwarciu,a jak tej informacji nie ma to patrzymy na date ważności.A oleje mają długą żywotność.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Sara tak myślałamJa na pocieszenie znalazłam fajną futrzaną kamizelkę to sobie kupiłam

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-08-31, 12:18   #2375
sara 85
Zakorzenienie

fajne kalosze z ocieplaczami dla dzieci mają być w lidlu za 37,99

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Na moim tranie nie ma informacji ile powinien być otwarty po otwarciu,a jak tej informacji nie ma to patrzymy na date ważności.A oleje mają długą żywotność.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Sara tak myślałamJa na pocieszenie znalazłam fajną futrzaną kamizelkę to sobie kupiłam
pokaż jaką

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-08-31, 12:21   #2376
anakazar
Zakorzenienie

Co do mówienia i rozumienia naszych dzieci,sytuacja z rana:Nina wyciąga sobie pokrywkę z szafki(jedna z ulubionych zabaw)i się na niej slizga póki nie upadnie.Upadła raz i mówie jej"schowaj niuniu,bo sobie coś zrobisz"Nina nic.dalej się ślizga.
Nina upadła.Ja"czy chcesz się zabić przez to ślizganie?"Nina z uśmiechem"no!"

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

pokaż jaką
Fajne te kalosze,jak zdąże to pojadę i kupię małej na przyszły rok.

Taka
http://moda.allegro.pl/brazowa-kamiz...789193751.html

Stary 2011-08-31, 12:22   #2377
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Co do mówienia i rozumienia naszych dzieci,sytuacja z rana:Nina wyciąga sobie pokrywkę z szafki(jedna z ulubionych zabaw)i się na niej slizga póki nie upadnie.Upadła raz i mówie jej"schowaj niuniu,bo sobie coś zrobisz"Nina nic.dalej się ślizga.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Taka
hehe... moja tez jak np skacze na łóżku i pytam "czy Ty chcesz spaść?" to odpowiada z pełnym przekonaniem "tak"

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-08-31, 12:25   #2378
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
I gratuluję wyrozumiałości dla tż.
jak nie być wyrozumiałym że próbował przez 30 min dziecko usypiać, jak poszedł o 1 w nocy spać, a o 5.30 do pracy wstaje

Ja smażę na rzepakowym, a na zimno z oliwek

Ja tran trzymam w lodowce, jest na nim info że po otwarciu trzymać w lodowce, i nie ma ile czasu, więc chyba tutaj tak jak ana pisze data ważności obowiązuje.
Tak mi przypomniałyście o tranie, to dałam małemu zupę i po niej tran, to wymiotował nawet dziurkami w nosiewole podawać witD

Co do jedzenia mój robi tak jak Ferou synuś jak dostanie kanapkę z szynką to tylko szynke zje, a jak z pasztetową to ja zliże. Obiady je bardzo ładnie, i kaszki w sumie też, gorzej z innymi posiłkami. Jak robię zupe to daję w słoiki, i mam na drugi dzień na drugie śniadanie i na podwieczorek, staram się żeby były na każdy posiłek inne. Owoce daje do kaszek. Lubi gotowane kalafiory, brokuły itp, i pierożki tylko ze szpinakiem

Mały niby wszystko ok, ale chodzi i pokazuje że go głowa bolimoże uszy mu zawiało, już sama nie wiem. Ale gorączki nie ma, tylko ta w nocy.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
W mielnie rodzice mi kupile te kalosze w piatek za 22 zł

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 12:26   #2379
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam pytanie. Nie pamiętam która z Was ma wozek Delti DOT? Mój strasznie trzeszczy nie wiem sama czy to kola czy cała konstrukcja. w sumie jak umyje koła to przez pół dnia jest ok a potem znowu. Już nie ma siły. jak tego nie znoszę. czytam opinie i nigdzie nie piszą o tym, ze hałasuje. Nie wiem czy one tak maja czy mi się jakiś taki bubel trafił? jak naoliwiłam koła to bardziej się piasek przyklejal i po czasie bylo jeszcze gorzej...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-08-31, 12:26   #2380
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

Taka

Zosia też tak odpowiada
ale jak jej się pytam : " Zosiu możesz to ruszać?" odpowiada " NIE" z uśmiechem ale i tak bierze

Cytat:
hehe... moja tez jak np skacze na łóżku i pytam "czy Ty chcesz spaść?" to odpowiada z pełnym przekonaniem "tak"
uwielbiam te nasze dzieciaki ja wymiekam jak ona tak mówi

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-08-31, 12:27   #2381
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
no moja Michalina to taki okaz który od pierwszych wprowadzanych papek wcina wszytsko... wszystkie warzywa i owoce.. nie lubi tylko żóltego sera i jaj. Brokuły kabaczki ogórki jako sałatka do obiadu buraczki wszystko...
zazdroszczę, u nas z warzyw hit to pomidory i papryka, jakieś bokuły, marchewka i inne to podziubie łyżeczkę i każe lalę tym karmić owoce to owszem wszystkie raczej jaja to lubi mieć w rączce i udawać, że je. Ale jak pytam czy będzie jadła to oczywiści kiwa głową, a potem 2-3 gryzki i daje nam

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Cześć Laseczki

Normalnie nie mam jak Was nadrobić Starość, nie radość.

Powoli odstawiam małego od cycka - tak więc dzisiaj znów mam kaca (jeden malutki drink)

Wczoraj byliśmy na rowerach - Igor bardzo dzielnie to znosił, chociaż nos miał jak renifer rudolf - jesień się zbliża dużymi krokami.

A Wy zainspirowałyście mnie i szukam jesiennych i zimowych ubrań.

I jakże miło zobaczyć tutaj znów forumową zgubę Ferrou (swoją drogą wczoraj czytam forum, a siedzi koło mnie A i zobaczył avatarka Ferrou i mówi: ale ładna )

Lind - zainspirowałaś mnie - dzisiaj robię małemu placuszki z cukinii.
W ogóle - co Wy teraz dajecie dzieciom i co chętnie jedzą? (jako matka niejadka mam ograniczony repertuar )
amelka jak jest wygłodzona to je np. kaszę jaglaną z upróżonymi jabłkami i jogurtem, czasem ryż z jabłkami i cynamonem + jogurt. Zdarza, że uda mi się ją nakarmić ziemniakami i warzywnym sosem ze schabem (ale tu potrzebuję bajek). Spagetti tez czasem je, nasze schaby są dla niej superowe, nasze mielone też (staram się tego unikać, ale jak widzi, że jemy to wisi przy nodze ) Czesem po prostu gotuję zmieniaki, fasolę, marchewkę, jakies mięso, wszystko w całości daję jej do miseczki i je jak my jemy. Na ogół zjada ziemniaki i mięso, a innych warzyw po gryzku weźmie i rzuca na ziemię.Naleśniki z jabłkami i cynamonem. Zup nie je żadnych (ale pewnie ma to po mnie, ja też nie zupowa).
Owoce je wszystkie prawie, więc czasem taki obiad owocowy trochę jej robię

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
hej laski.

Doczytalam duzo nie mialam do czytania....

zaraz ide malucha do taty odtransportowac i jade do szpitala, jednak oddzial na pare dni, mozliwe ze 2-3 ale pewnie mnie wypuszcza w poniedzialek.....

oczywiscie lapa biore bo bym umarla z nudow, mam prace do dokonczenia to moze akurat sie uda...
daj znać gdzie leżysz to wpadnę

Cytat:
Juz nie bijcie postaram się tak więc:

no właśnie ja też w myślach odpowiadam

Z cukini,fajną zapiekanke można zrobić,robisz mięsko mielone mniej więcej jak na spagetti tylko zwarte(dodaję tez pieczarki),wykładasz na połówki wydrążonej cukini posypać żółtym serem i do pieca-pyszne.
Ja cukinie też daję do surówek.
Bardzo lubię też:cukinie pokroić w plasterki,cebulę w talarki,usmażyć najpierw cebulkę,później dołożyć cukinie(ze skórką) dodać sól czosnek i sporo koperku(koniecznie suszony)!bardzo dobre jako dodatek np do mięs.
No i leczo ofkors

a powiedzcie mi,już tak normalnie na oleju smażycie dla nich te placuszki?
ja jeszcze nie dawałam wogóle smażonego mięsa ani warzyw-mozna już?tez by mu na pewno posmakowały takie placuszki
te przepisy to musze gdzieś zapisać
ja daję smażone czasem, bo mała wyje. Ona zdecydowanie woli smażone od gotowanego, ostatnio się wzięłam na sposób i najpierw jej gotuję, a potem na odrobince masła podsmażam i zadowolona

Kurde, osa dziś ugryzła Amelkę obok nosa, ta trochę pod oczkiem spanikowałam, bo myślałam, że ugryzła ją gdzieś w buzi ale pokazała na nosek i rzeczywiście jej wypuchło, spłakała się bidulka, mama od razu przyleciała z fenistilem i wypytała babki w aptece co robić. Dałam jej Ibum przeciwbólowo, teraz bidulka śpi a ja podglądam czy mocno jej nie wysadza, bo kazali obserwować czy nie jest uczulona.
Normalnie nagle miałam chyba z 10 os w pokoju, nie dało się ich wypędzić, byłam taka zła, że wszystkie pozabijałam i pozamykałam okna... ehhh jakieś wyjątkowo upierdliwe te osy w tym roku
Stary 2011-08-31, 12:28   #2382
sara 85
Zakorzenienie

kamizelka fajna

te kalosze mają być od 8 wrzesnia dopiero, myślalam że jutro

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-08-31, 12:33   #2383
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie. Nie pamiętam która z Was ma wozek Delti DOT? Mój strasznie trzeszczy nie wiem sama czy to kola czy cała konstrukcja. w sumie jak umyje koła to przez pół dnia jest ok a potem znowu. Już nie ma siły. jak tego nie znoszę. czytam opinie i nigdzie nie piszą o tym, ze hałasuje. Nie wiem czy one tak maja czy mi się jakiś taki bubel trafił? jak naoliwiłam koła to bardziej się piasek przyklejal i po czasie bylo jeszcze gorzej...
napisz do serwisu co z tym zrobić, w ciągu kilku minut odpisują serwis@deltim.com.pl

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 12:37   #2384
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja czasem marzę żeby już potrafila mówić bo czasem pokazuje mi że coś chce tym swoim paluchem a ja za nic nie wiem o co jej chodzi. Pokazuje wszystko co jest w zasięgu jej wyciagniętego palca a ona na wszystko kiwa "nie" i zaczyna sie irytować... niech wreszcie zacznie nazywać rzeczy po imieniu
mam to samo, ale czasem jak już znajdziemy tą jej upragnioną rzecz, to się okazuje, że tego nie mogę jej dać i mówię, że NIE... wtedy jest wściek

Cytat:
Nina upadła.Ja"czy chcesz się zabić przez to ślizganie?"Nina z uśmiechem"no!"[COLOR="Silver"]
u nas też czasem tak śmiesznie bywa

a w ogóle ucze Amelę sikac na nocnik i w rezultacie od wczoraj zrobiła raz na nocnik i 100 razy na podłogę, łóżko, fotel itp. jak już się zesika to mnie woła i pokazuje, a jak się jej zapytam gdzie się robi sisi to pokazuje na nocnik ale dalej leje po całym domu najgorsze jest jeszcze to, że wtedy depcze i chlapie się w tej kałuży wykrzykując: ble ble
Stary 2011-08-31, 12:41   #2385
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

W mielnie rodzice mi kupile te kalosze w piatek za 22 zł
to tanio bardzo;/ ja szukałam u mnie w mieście to najtansze 40 zl i nieocieplane;/

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Kurde, osa dziś ugryzła Amelkę obok nosa, ta trochę pod oczkiem spanikowałam, bo myślałam, że ugryzła ją gdzieś w buzi ale pokazała na nosek i rzeczywiście jej wypuchło, spłakała się bidulka, mama od razu przyleciała z fenistilem i wypytała babki w aptece co robić. Dałam jej Ibum przeciwbólowo, teraz bidulka śpi a ja podglądam czy mocno jej nie wysadza, bo kazali obserwować czy nie jest uczulona.
Normalnie nagle miałam chyba z 10 os w pokoju, nie dało się ich wypędzić, byłam taka zła, że wszystkie pozabijałam i pozamykałam okna... ehhh jakieś wyjątkowo upierdliwe te osy w tym roku
u nas też pełno os. Mam pozakładane siatki w oknach, nie mogłam okna otworzyć bo ich pełno w pokoju było;/

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
a w ogóle ucze Amelę sikac na nocnik i w rezultacie od wczoraj zrobiła raz na nocnik i 100 razy na podłogę, łóżko, fotel itp. jak już się zesika to mnie woła i pokazuje, a jak się jej zapytam gdzie się robi sisi to pokazuje na nocnik ale dalej leje po całym domu najgorsze jest jeszcze to, że wtedy depcze i chlapie się w tej kałuży wykrzykując: ble ble
Zosia też tak robi, na nocniku nie chce usiąśc. Od rana chodzi bez pieluchy i zlała się już kilka razy na podłoge. Babcia przyszła to zaprowadziła ją do kuchni, pokazuje jej na podłoge i mówi sisisi i bleee. Jak nasika to depcze, chlapie i jeszcze ręką paprze w sikach.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-08-31, 12:45   #2386
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
napisz do serwisu co z tym zrobić, w ciągu kilku minut odpisują serwis@deltim.com.pl
Dzięki, zaraz napiszę

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-08-31, 12:47   #2387
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna Amelcia.Ja się strasznie boję,że Nine gdzieś osa dziabnie.Obserwuj małą
Cytat:
Ja do tej pory jeszcze nocnika nie kupiłamJakoś ciągle zapominam
Ale moja jak pójdzie z gółym tyłkiem to też sika gdzie popadnie.Twoja to Cię chociaż woła,a moja ani pary z ust nie puści,że nalała

Stary 2011-08-31, 12:54   #2388
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
mam to samo, ale czasem jak już znajdziemy tą jej upragnioną rzecz, to się okazuje, że tego nie mogę jej dać i mówię, że NIE... wtedy jest wściek
Oj, u nas tez tak bywa często. Wtedy mi jej tak żal bo jak pokazuje nie to co trzeba to krzyczy "nie" coraz bardziej wnerwiona a jak pokazę wreszcie tą upragnioną rzecz to tak ladnie się usmiecha pełną buzią i mówi "tak' i zaczyna się głosno cieszyc. Na co ja mówie "tego nie wolno" i ona tak smutnieje no i oczywiscie sie wkurza... zal mi jej wtedy strasznie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-08-31, 13:32   #2389
mili17199
Raczkowanie

GG do mili17199

Pediatra mówił, że jak na swój wiek jest bardzo rozwinięty tylko to chodzenie. Pewnie znowu będę słyszała komentarze, że gdyby spał w łóżeczku to już dawno by chodził. Eh tylko jak przy kocie mieć łóżeczko? Ciekawe jak rodzice zareagują jak im powiem, że w tym roku nie przyjadę na Wszystkich Świętych, bo ludzi jak na pielgrzymce więc odwiedzę groby tydzień wcześniej.
30.08.2011.-61,55kg
mili17199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 13:38   #2390
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:

Bidulka
zrobiło się chłodniej i osy zaczynają świrować, trzeba uważać. Pamiętam kiedyś zimą na poddaszu w domu rodzinnym osy wyłaziły, jesienią musiały się pod dachem pochować, w domu było grzane, to te się pobudziły i takie śnięte wychodziły... nienawidzę os więc spać nie mogłam, dziennie potrafiłam z 20 zabić... masakra. Ale udało ich się pozbyć na dobre.

Cytat:

u nas też czasem tak śmiesznie bywa

ja jeszcze nie zaczęłam uczyć siusiać, nocnika nie mamy, ciągle jakoś mi tak daleko do kupna. U nas jest jeszcze taki patent że pokoje w wykładzinach dywanowych, więc nie wiem jak będzie wyglądała ta samodzielna nauka siusiania...

Moje dziecko w sumie bardzo mało mówi, nie wiem czemu, tam jakieś pojedyncze słowa, odgłosy zwierząt, autka, coś tam po swojemu, ale nie powtarza słów, Natomiast mój siostrzeniec to gada jak najęty, ma 15 miesięcy i mówi wiele słów, ciocia, asia, agata, auto, traktor, jajo itp itd A Kuba nie Ale wierzę, że przyjdzie na niego też czas.
Stary 2011-08-31, 13:38   #2391
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mili17199 Pokaż wiadomość
Pediatra mówił, że jak na swój wiek jest bardzo rozwinięty tylko to chodzenie. Pewnie znowu będę słyszała komentarze, że gdyby spał w łóżeczku to już dawno by chodził. Eh tylko jak przy kocie mieć łóżeczko? Ciekawe jak rodzice zareagują jak im powiem, że w tym roku nie przyjadę na Wszystkich Świętych, bo ludzi jak na pielgrzymce więc odwiedzę groby tydzień wcześniej.
a co ma spanie w łóżeczku do chodzenia? bo nie kumam

i dlaczego przy kocie nie mozesz mieć łóżeczka?

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-08-31, 13:43   #2392
blistex
Rozeznanie

Jula jak coś chce, a wie, że tego nie może to krzyczy NIE i pokazuje na to paluszkiem

o jakich gumiakach piszecie ? na stronie nie ma wzmianki o nich

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
a co ma spanie w łóżeczku do chodzenia? bo nie kumam

i dlaczego przy kocie nie mozesz mieć łóżeczka?
o to samo miałam pytać
Ana ma kota i łóżeczko Pop ma kota i łóżeczko chyba :P i ktoś jeszcze ma kota i łóżeczko my teraz też mamy kota < choć ja miałam dużo wcześniej w głowie ale ciiii..... > i też mamy łóżeczko co prawda nie używaliśmy go nigdy do spania ale mamy łóżeczko
więc ja nie rozumiem powiązań
Stary 2011-08-31, 13:46   #2393
mili17199
Raczkowanie

GG do mili17199

Kot obsikuje meble, a później trudno pozbyć się zapachu. Nie byłoby problemu tylko, że łóżeczko było wzięte od mojej kuzynki więc same rozumiecie. A co ma spanie do chodzenia to nie wiem, ale mój mąż też nie miał łóżeczka i chodził przed rokiem.
30.08.2011.-61,55kg
mili17199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 13:51   #2394
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

no to sobie leze , mam jedna babeczke w pokoju, tydzien po terminie jest , sympatyczna.
Moja gin juz 3 razy u mnie byla, teraz ma cesarke pozniej ma przyjsc z neurologiem.
Laski sa super przyjemne, juz na wejsiu sie ze mnie smialy ze z smiechem do szpitala wchodze a ja mam tak glupio ze jak cos mnie boli to sie po prostu smieje.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 13:52   #2395
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Kot obsikuje meble, a później trudno pozbyć się zapachu. Nie byłoby problemu tylko, że łóżeczko było wzięte od mojej kuzynki więc same rozumiecie. A co ma spanie do chodzenia to nie wiem, ale mój mąż też nie miał łóżeczka i chodził przed rokiem.
ja nie bardzo rozumiem, dziewczyny mają kota i jakoś nie mają z tym problemu

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-08-31, 13:56   #2396
Darusiaaaa
Zakorzenienie

milli co ma lozeczko do kota? my mielismy i kota i lozeczko i psa:P
teraz u rodziow 6 kotow i jakbysmy tam mieszkali to razem z ciciami, tzn juz nie 6 ale bylo , teraz 3 zostaly
A.Camus
Stary 2011-08-31, 14:27   #2397
P0P70
Zakorzenienie

Darusia- Powodzenia w szpitalu. Fajnie że wszyscy tacy mili. Ja też tak mam że jak coś mnie boli to sie śmieję - zawsze to jakieś odreagowanie. ODPOCZYWAJ.

Cytat:

Dziewczyny wczoraj kupiłam Danielkowi ten rowerek biegowy wydaje się taki malutki a i tak jeszcze ma do niego za krótkie nóżki,ale i tak furorę zrobił myślałam,że się posika ze szczęścia
Jaki ten rowerek masz. Ja juz od paru miesięcy sie nad nim zastanawiam. I tak pewnie będzie do wiosny

Cytat:
Ja mam kota i psa w domu. Nie widze związku pomiędzy kotem a łóżeczkiem. Fakt że jak nasika na materac dziecka to miłe to nie będzie. Mój sika tylko do kuwety więc nie było z tym problemu. A teraz jak juz mała w łóżeczku nie sypia to on berdzo chętnie w nim przesiaduje.

Dobra dziewczyny jakieś zdjęćia maluchów bym pooglądała. Moze coś wstawicie

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Minka - biedne Amelka. Wspłczuję jej bardzo. Też jak jestem w domu to non stop ganiam jakieś osy.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

A gdzie jest MŁODA?? Wyjechała juz do Turcji?

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-08-31 o 14:40
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 14:33   #2398
Darusiaaaa
Zakorzenienie

minka kurcze co za cholerstwo!

a ja na 2 pietrze, ocp.
Zanudze sie.
A.Camus
Stary 2011-08-31, 14:55   #2399
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej laseczki
My dzisiaj po nieprzespanej nocy. Zośka mi się krztusiła, dusiła i wszystko inne wydzieliną z nosa. Spała na mnie a ja siedziałam bo się bałam że się udusi. Już mieliśmy się ubierać i gnać na pogotowie ale jej przeszło. Odglucanie było non stop. Rano oczywiście "domowy pediatra" czyli ja poleciałam do doktora. Oczywiście to tylko katar, wszystko czyste, dostaliśmy listę medykamentów na katar (część nawet mamy). Teraz śpi choć budzi się co chwila.

Przy okazji pytałam o wit D3 lub tran i doktor powiedział że można spokojnie dawać od wrzesnia zwłaszcza jak będzie pochmurno

Megi - powodzienia przy odstawianiu Igorka

Wszystkim chorótkim dzieciaczkom buziaki

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
hej laski.

Doczytalam duzo nie mialam do czytania....

zaraz ide malucha do taty odtransportowac i jade do szpitala, jednak oddzial na pare dni, mozliwe ze 2-3 ale pewnie mnie wypuszcza w poniedzialek.....

oczywiscie lapa biore bo bym umarla z nudow, mam prace do dokonczenia to moze akurat sie uda...
Powodzenia

Cytat:
a powiedzcie mi,już tak normalnie na oleju smażycie dla nich te placuszki?
ja jeszcze nie dawałam wogóle smażonego mięsa ani warzyw-mozna już?tez by mu na pewno posmakowały takie placuszki
Zosia od momentu jak zrobiła scenę jak nie chciałam jej dać kotleta mielonego tak dostaje smażone. Od początku nie było żadnego problemu. Ja smażę na Kujawskim.

Zosia wogóle zjada wszystko co dostanie, nie ma problemu z warzywami. Pomidor może być do wszystkiego i pod każdą postacią. Oczywiście są dni kiedy sobie wybiera i jednego dnia może zjeść np 2 jajka na śniadanie a innego nawet nie ruszy.
Teraz przy katarze niebardzo chce jeść ale mam nadzieję że to jej minie. Sama jak mam katar to nie jem

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
dziewczyn y czemu wy smażycie na oliwie z oliwek ?
bo z tego co słyszałam to oliwa się utlenia i nie wskazane jest jej stosowanie do smażenia
Olej z oliwek ma niską temperaturę spalania i nadaje się tylko do smażenia na szybko np w woku

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
też z miłą chęcią bym go zasypała, ale mój ojciec jest do tego oczka przywiązany, ma tam swoje rybki (dlatego też jest tak głęboki aby ryby zimę przeżyły) Płotek jest taki, że maluchom tylko czoło wystaje ponad płot, jest dobrze przymocowany, maluchy nie są same puszczane do ogrodu, zawsze ktoś jest, więc dorosły plus płotek to na razie prawie 100% ochrona, bo nie mają jak wejść. Gorzej będzie jak urosnął i beda sie wspinać...

Jak rybki to już mały stawik. To dopiero oczy w dupie trzeba mieć. My staliśmy oboje przy Zosi jak wpadła

Cytat:

Co do oliwy:smażyć można na niej do 15 minut,bo dopiero po 15 minutach się utlenia.

A moje dziecko urządziło sobie dzisiaj pożegnanie lataJa wieszałam pranie na tarasie,a ta siup wskoczyła do basenu z wodą i siedziała zadowolona.Wiatr wiał,zimno jak cholera
No właśnie - szybko i niezbyt gorąco

To się wykąpała. A widziałam ze na weekend zapowiadają u Was całkiem niezłą pogodę

Cytat:
Pewnie dostaniesz odpowiedź ale może na bardzo wymyłaś te kółka, pozbawiając je smaru.

Cytat:
Poprostu kot jest niewychowany i tyle. To nie do pojęcia żeby kot lał po meblach. Dziewczyny tu mają koty i psy i to w niczym nie przeszkadza żeby dziecko spało w łóżeczku

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Minka buziaczki tez dla pokąsanego biedactwa

Na przyszłość (oby nie było potrzebne) na ukąszenia dobra jest przyłożona cytryna albo cebula. Wystarczy przekroić na pół i przyłóżyć.
Ja na basen zabierałam cytrynę bo było strasznie dużo os
Stary 2011-08-31, 14:57   #2400
agnieszka09
Wtajemniczenie

WITAM

DARUSIA kochana mam nadzieje,ze w koncu cos zaradza na Twoja rwe i bedzie o niebo lepiej a co z Oliwka.tata sie nia opiekuje...

POP ja tez jeszcze bez slubu (i to 10 rok leci) kurcze im czlowiek dluzej tkwi w takim zwiazku tym bardziej oddala sie od tego zaobraczkowania...ale chyba tez sie wezmiemy za to

MINKA jeju jak ja nie lubie os,pszczol ,bakow...kiedys roj pszczol mnie zaatakowal...masakra...by lam jak biedronka...wacik z octem mi wtedy mama przykladala.

ASIULEK brawa dla Werci niedosc,ze sliczna to i madra
u nas ostatnimi slowa jakie Karinka sie nauczyla to yk(byk) i łyby(ryby)

takze jak cos sie jej pytam to odpowiada tak lub nie
a jak prosze zeby mi cos podala to lapie ta rzecz i ucieka w druga strone

dziewczyny uwazajcie na buty z nowej kolekcji NEXTA...ja kupilam i oddalam bo sa tak ciasne,ze mojej chudzinki noga nie chciala nawet wejsc sa ladne ale meczarnia w zakladaniu.jednego zalozylam drugiego juz nie...

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości