|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Ale ja po czekoladzie to tym bardziej
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Z tego co widzę na karcie to 3 fiolki i siusiu. |
|
|
|
#4292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla mnie to bylo niefajne przezycie, bo musisz byc na czczo, pobieraja Ci krew, potem wypija sie czysta glukoze, ktora jest oblesnie slodka ze az muli i po godzinie chyba pobiera sie znow krew. Nic procz glukozy nie mozna ani zjesc ani wypic. Ja w I ciazy jak poszlam na to badanie (wtedy mialam jeszcze bliziutko laboratorium) to po pierwszym pobraniu krwi poszlam do domku, przeszlam sie wiec swieze powietrze mi pomoglo bo robilo mi sie slabo..polozylam sie w domku i poszlam znow na pobranie krwi ale juz na droge powrotna mialam kanapke.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-08-31 o 14:00 |
||
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba jednak poproszę kuzynkę, żeby ze mną poszła
|
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co z tytulem nowego watku? macie jakies pomysly?
|
#4295 | ||
|
Rozeznanie
|
zariah dziękuję za namiary
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny czy wy też macie takie wrażliwe dziąsła albo wam lekko krwawią??? |
||
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Zariah fajna foteczka i fajne wrażenia z wizyty ( mam na myśli kręcenie pupą przed twarzą kobiety należało jej się...)Jolka nie bój się pobierania krwi to nic strasznego Ja jakieś pól roku temu miałam robione szczegółowe badania krwi, nawet nie wiem na co (często źle się czułam i chcieli to sprawdzić). Pobrali mi 5 fiolek krwi i powiedzieli że jak wyniki będą dobre, to nie dostanę żadnej informacji, a jak będą złe to przyjdzie list do mnie do domu, po tygodniu przyszedł list z umówioną wizytą od razu a nie wynikami!!! Byłam przerażona, poszłam do przychodni i się okazało że wzięli mi za mało krwi i bach 6.fiolka, bo im za brakło... Wyniki były dobre, więcej listów nie dostałam hahah...
|
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Negila mi tylko z jednej strony, ale to zalicza się do objawów ciąży - są bardziej ukrwione
|
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie... nie ma takiej potrzeby, jesli bierzesz witaminy jak prenatal lub cos innego, tam juz jest wapn
|
|
#4302 | ||
|
Zakorzenienie
|
a oprócz?? np taką w tabletkach musujących ?? typu plusz??
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
Oj ja się zawsze bałam pobrania krwi i do tej pory boję, od razu jest mi słabo, nie dobrze itp. ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
no ja póki co nie biorę żadnych witamin tylko ten kwas jedynie... |
||
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ide sie szykowac na wizytke.
![]() Trzymajcie kciuki
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aguśka tylko nie pobieraj od nas opłat za darmowe konsultacje
|
|
|
|
|
#4305 |
|
Rozeznanie
|
mi lek mówiła żeby narazie a tym bardziej że teraz jest taka możliwość szukać wszystkich składników w pożywieniu, owocach warzywach- dlatego też nie kazała brać żadnych dodatkowych witamin ale co lekarz to inna opinia
|
|
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi lekarz totalnie nic nie mówił... jedynie kwas i to wszystko. |
|
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
jolkaaa jedno co mogę jeszcze podpowiedzieć to poszukaj tego swistka ze szpitala z grupą krwi, bo jak go nie bedziesz miała idąc do porodu (a i w karcie ciąży grupe lekarz musi wpisać z pewnego źródła, a nie tylko mówionego) to bedą Ci robili problemy
|
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak właśnie wiem mam go gdzieś na strychu, czekam na TŻ aż wróci z pracy i mi ściągnie karton od razu włożę sobie w książeczke.
|
|
|
|
|
#4309 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja pytalam moja gin, czy mozna i jak czasem nie moge spac, to biore kilka kropelek (bo mam w postaci kropli) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Takze, przy najblizszej okazji mozecie zapytac tez wlasnie o skierowanie na badanie krzepliwosci krwi, bo to czesto ma powiazanie z Hashi tylko to co z nabialu, na ktory zreszta ostatnio mam wielki apetyt
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ostatnio głównie mam ochotę na słodkie rano muszę zjeść jaką bułkę słodką czy coś bo na nic innego nie mam ochoty, potem to już różnie wczoraj np. miałam ochotę na gotowaną kiełbasę, dzisiaj na pierogi, ogólnie różnie to bywa...
|
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
tikki85
prince-polo fajnie ze wszystko oki z Toba i maluszkiem i taka fajna lekarke masz Gizmiatko na skorcze magnez najlepszy ale taki z apteki . U nas lekarze przepisuja do witamin dla ciezarnych zeby wlasnie skorczy nie bylo . MOze Tobie tez pomoze ale nie ten musujacy tylko tabletki z apteki negila tyle ze ciezko jest pokryc zapotrzebowanie na witaminy i mokroelementy jesli nei potrafimy tego nawet nei bedac w ciazy bo zadna z nas dietetykiem nie jest , a witaminy dla ciezarnych sa tak skomponowane zeby nei szkodzic a pokrywac wlasnie braki Ja biore elevit i magnez do tego i to wszystko z witamin Strasznie spiaca jestem , przez stres wyparowala cala chec do czegokolwiek |
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostalam od meza rano kanapke z szynka i ogorkiem .. ledwo wmusilam potem poszlam do sklepu zebralo mi sie na jagodzianki ale zanim doszlam do domu to juz mi ochota minela i wpychalam na sile a na koniec ledwo wciagnelam serek homogenizowany a teraz zmaze lecho .. nawet nei wiem jak smakuje .. takze wyjdzie jedna wielka improwizacja i za pewne opeirdolnik od tz ze albo za slone albo bez smaku
|
|
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od wczoraj mam ochote na kielbache z grila a przeczytalam ze nie mozna grilowanych bo jakies tam substancje
|
|
#4315 | ||
|
Zakorzenienie
|
a ty teraz masz ta krzywa cukrowa ? bo to sie robi w 3 trymestrze chyba ze masz w domu cykrzykow to wczesniej ale tak to dopiero wpozniejszym etapie ciazy bo najbardziej wyniki leca w 3 trymestrze
nie mam zielonego pojecia jak moe brzmiec tytul moze umiescic w tytule marzec kwiecien 2012 ?? nie -bo chyba taki w musujacej postacji nie wolno ? a pozatym jest on w taletkach takich dl ciezarnych trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! daj znac co i ajk!!!! Cytat:
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Gizmiatko tak, mój tata jest cukrzykiem dlatego test Sullivana mam teraz.
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
. Jak zjesz 1 kiełbachę na jakiś czas to pewnie nic Ci nie będzie...ale nie wiem |
|
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
czy wy tez znacie taka norme jeslo o magnez chodzi : 450mg tzn zeby nie przkeraczac tej dawki -powiem szczerze ze od 40 minut szukam dawki jaka jest bezpieczna i porzadana ze tak powiem
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
gizmiatko ja miałam tez robioną krzywą cukrową teraz z powodu swoich problemów z nietolerancją glukozy, ale generalnie to ok. 26 tyg. powinno sie to badanie zrobić
|
|
|
|
#4319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam tak czasem, że mam ochotę na coś a po chwili wpycham to na siłę bo już wcale tego mi się nie chce... teraz właśnie wcinam pierogi z mięsem pycha ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
ja kwaśne również na przemian w sumie wczoraj jadłam grejpfruta, a przedwczoraj kwaskowate jabłka a co do grilla wydaję mi się, że raz nie zaszkodzi ja ostatnio zjadłam kawałeczek boczka z grilla. ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- zjadłam 8 małych pierożków i mam ochotę na jeszcze...ale nie wiem czy to nie przesada |
||
|
|
|
#4320 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie zadzwonilam do przychodni zapytac czy sa juz moje wyniki krwi i moczu, i sa - wszystko ok - ale ja musze zobaczyc - na slowo im nie wierze, na dniach podskocze tam.
wydaje mi sie ze w dzisiejszych czasach trudno aby wszystkie witaminy czerpac z pokarmow, no chyba ze wszystko swoje uprawiasz wlacznie ze zwierzetami. ja np. nabialu nie moge, praktycznei wszystkiego nie moge - bo boli mnie zoladek - wiec witaminy musze brac tak czy inaczej. a czy wiecie ze w USA ciezarnym nawet kurczaka nie pozwalaja jesc? tak przynajmniej miala moja szwagierka. bo sa takie naszpicowane hormonami. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

teraz mniej więcej wiem już co i jak.
moja endo zwiększyła mi dawkę hormonów i dodatkowo kazała łykać jod. mam nadzieję, że te wstrętne choróbsko nie będzie miała wplywu na nasze Maluszki...