Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-31, 12:50   #361
traicionera
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Tity- widzę,z e Leosiowi tez nie posmakował królik z ziemniakami
wyjątkowo nieudany smak.

Kula do raczkowania jest przebojem, Nadunia sobie pełza, chcąc włączyć grającą małpkę
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 13:07   #362
szymelka
Rozeznanie

Lenka spała 1,5 godz Teraz coś przekąsimy i idziemy pospacerować
Stary 2011-08-31, 13:31   #363
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Szymelka tak ci zazdroszczę tej 1,5 godzinnej drzemki. U mnie max 40 minut i oczy jak 5 zł

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 13:33   #364
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Szymelka tak ci zazdroszczę tej 1,5 godzinnej drzemki. U mnie max 40 minut i oczy jak 5 zł
u nas też podobnie 30 - 40 min, dlatego teraz tak się cieszę
Stary 2011-08-31, 13:38   #365
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Zobaczysz następny będzie pozytywny

A my dzisiaj szczepienie, trochę się boję po poprzednim było dużo kupki
natka trzymam kciuki za szczepienie... oby było wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
W razie obaw my ciągle żyjemy

a wy pędzicie jak oszalałe - już kolejny wątek - twarzy tyle nowych Więc witamy się z Frankiem i gratulujemy pokończonych miesięcy i zdrowych maluchów.

ponieważ Franek jeden z ostatnich - to zębami się nie pochwalimy, jedzeniem poza cyckiem za bardzo też nie - bo jedna próba kaszki nie przeszła bariery języka - Franek nie kuma że można jeść nie ciumkając

w nocy ostatnio mamy brzydki standard 2 - 3 pobudek. najczęściej 2:30 i koło 5:30, czasem udaje nam się dociągnąć do 7:30 lub tak ladnie jak dzis do 6:30
Ja wracam do pracy w grudniu więc mamy jeszcze trochę czasu razem - na ogarnięcie jedzenia i nocy żeby mama nie wyglądała jak zombi

Anessa
- mój pierwszy też był negatywny - poczekaj tydzień i zrób jeszcze raz - no chyba że przyjdzie@
Ja to właśnie robię tak żeby nie zrobić i podziwiam że już czujesz się gotowa.
witaj

Cytat:
Anessa, ale Cię wszyscy pocieszają

Ja z Lenką 4 testy robiłam, na 3 było ledwo co widać, dopiero 4 test pokazał wyraźną drugą krechę
ja wiedząc że jestem już w trzecim tygodniu po badaniach hcg specjalnie zrobiłam sobie test ciążowy i zostawiłam go na pamiątkę he he .. pamiętam zrobiłam go w niedziele rano i wyszedł mega pozytywny..
a zrobiłam go dlatego bo wcześniej przez 10 lat kiedy się starałam zrobiłam ich chyba ze STO i wszystkie były negatywne.. albo cień cienia co skutkowało poronieniami... potem zawsze najpierw robiłam hcg z krwi.. ale w momencie kiedy naprawdę zaszłam w ciąże(z innym facetem się związałam) to chciałam zrobić tylko badania hormonalne i w laboratorium zapytałam panią czy ten hormon odpowiedzialny za utrzymanie ewentualnej przyszłej ciązy nie jest za wysoki( bodajże o ile pamiętam progesteron)a ona do mnie "no jak na początek ciązy to idealny" a ja takie oczy zrobiłam(zrobili przy okazji hcg bo ja standardowo po to do nich chodziłam co miesiąc.. obsesja)... taką niespodziankę miałam bo dopiero miałam działać a tu już ciąza była ech i zrobiłam później ten test płytkowy.. taką sobie frajdę zrobiłam i leży ten test w pudełeczku ze skarbami moimi i czasami sentymentalnie ze łzami w oczach patrze na niego

Cytat:
Ja też tak po cichu bym chciała, a mój mąż i syn głośno mówią, że chcą jeszcze jednego członka rodziny
Ja też jeszcze jedno dzidzi CHCE my to śpieszyć się musimy ale też z rozsądkiem... mały z rok musi mieć żeby zacząć działac... ( a zegar biologiczny cykaaa)

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
moja nareszcie zasnęła
idę zjeść śniadanie i się ogarnąć
pewnie ze 30 min pospi
och o tej porze... kochana dopiero śniadaniebiedac two
ja to drugie już zjadłam i obiad już wstawiłam
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 14:05   #366
coralady
Wtajemniczenie

Hejka

Ja po wczorajszych koniach jestem trochę kontuzjowana,zwlaszcza tyłek i uda Ale było świetnie,na siwej ulubionej klaczy jeździłam Trochę była leniwa nie chciała współpracować,ale na pierwszy raz po tak dłuuugiej przerwie to było ok.Już się umówiłam na jazdę jesienno-zimowa,bo zamówiłam karnet na urodziny i mam zamiar go wykorzystac do konca roku.

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dziewczyny oglądałam wczoraj ten film Babies - świetny polecam można się pośmiać ale można też zdziwić jak to się dzieci wychowuje w innych krajach
Musze koniecznie go obejrzeć

Anessa podziwam za gotowość do ponownej ciązy

A ja mam takie mdłości jak w ciązy od jakiegoś czasu I zmienne nastroje,ale to akurat wina niewyspania i zmęczenia daje się we znaki.

Dziś znów fatalna noc,znów jestem nie wyspana

A Lilka włąśnie podiła rekord w drzemkach popołudniowych -spała 2hŻeby ona tak ładnie w nocy spała Przynajmniej dom odsprzątałam.

Kwartalinko ja chyba jeszcze twojej córci nie widziałam.Daj jakieś zdjęcie

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
ech i zrobiłam później ten test płytkowy.. taką sobie frajdę zrobiłam i leży ten test w pudełeczku ze skarbami moimi i czasami sentymentalnie ze łzami w oczach patrze na niego
Ja mam takie pudełeczko ze skarbami dla Lilki-test tez tam jest i też sobie go nieraz oglądam Jeszcze obraczka z danymi ze szpitala,kartki z gratulacjami od znajomych,ulubiony smoczek,zdjęcia z usg,pierwszy kaftanik,który "powiedział"mi,że to będzie dziewczynka,bo kupiłam go na szybko,chciałam uniwersalny,a okaząło się,że na ramieniu ma napisa POWER GIRL.Od tego momentu wiedziałam,że będzie baba
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 14:07   #367
żurawinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Negatywny...

Zrób jeszcze raz za kilka dni, mi też pierwszy wyszedł negatywny a potem to juz wiadomo

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Tzn wiesz, jest na spirytusie, ale nie próbowałam

no dobra, dziewczyny pisały, że pomaga, ogólnie pokrzywa jest na włosy, więc chyba powinna. Poza tym piję pokrzywę, nawet niezła
O patrz, głodnemu chleb na myśli
Przeciez nie ma to jak troszkę spirytusiku na języczek

Cytat:
Ooo tamte rejony to też rodzinne strony mojej babci, ostatnio w lipcu tam byłam jak stacjonowałam u mamy na wakacjach na podkarpaciu

Dziś nocka nieciekawa, ostatnio coraz częściej takie, nie wiem o co chodzi
Mała kręci się, próbuję jej dać smoka, a ona wtedy zaczyna popłakiwać, kończy się cycem i pociumkaniem 3-4 razy. No ja się wykończę
Zębów nie widać, dziąsła są twarde, więc to raczej nie to.

Wczoraj cały dzień był ciężki. Mała spała na raty, najpierw obudziliśmy ją z synciem robiąc porządki po 20 min spania. Potem usnęła i myślałam, że pośpi, a tu domofon Przyszła pielęgniarka środowiskowa na wizytę patronażową!! Niezapowiedziana!!! No i po spaniu Po południu mieliśmy wizytę u alergolog z synem, bo go odczulamy - tam jak zwykle korek przed drzwiami, więc Lenka wytrzymała tylko trochę, a potem wylądowała w samochodzie. Nie mogłam jej pokazać alergolog, ale na szczęście pani dr pamietała co nieco, kazała mi wyjąć jej kartę i przepisała nam bebilon pepti oraz skierowanie na badania dla Lenki, aby wykluczyć bądź potwierdzić alergię. Dowiadywałam się od razu na miejscu o te badania i ok robią wszystko, ale tylko morfologia jest za free, a profil alergiczny pokarmowy i IgE płatne - razem 270zł No idzie się wykończyć. Dziś przychodzą Szymka książki za 300zł, potem te badania Lenki - no masakra
Wyżaliłam się....
Najważniejsze że to wszystko dla dobra dzieciaków nie martw się. A z alergią bedziesz mieć pewność.

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ale się cieszę, Leoś wytrzymał na spacerze prawie 2 h Musiałam go posadzić i był bardzo szczęśliwy
Kupiłam mu te gryzaczki siateczkowe, ale one są dopiero od 10 m, ale chyba podam mu wcześniej, bo się dziecko ślini do jedzenia. Dałam mu polizać nektarynkę jak jadłam i aż się na głos śmiał, tak się cieszył
Dzielny Leoś.
Mój mąż też dał maleńkiej nektarynkę zeby wbiła sobie dziąsła , ale "wcinała" oczywiście spijała soczek tylko.

My juz po spacerku, robimy objadek i biorę się za sprzątanie, od poniedziałku gruntownie wzięłam się za porządki, byłam ostatnio u koleżanki która ma dwójkę dzieci i tak czysto w domu że wjechała mi na ambicję ! Ja non stop w proszku.
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 14:19   #368
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość

Kula do raczkowania jest przebojem, Nadunia sobie pełza, chcąc włączyć grającą małpkę

jaką macie?
Stary 2011-08-31, 14:19   #369
ada32
Wtajemniczenie

coralady fajne to z kaftanikiem
Ja do 20 tygodnia myślałam że to dziewczynka tak mi lekarz mówił ale po 20 tygodniu mały rozłożył nózki i co... kulki( chłopak jak się patrzy powiedział)

zazdroszczę jazdy na koniu
kiedyś też tak spędzałam czas ale to jak bardzo młoda byłam

zurawinka ja też ciągle sprzatam i sprzatam i nic.. zero efektów
góra dól góra dół i tak w kółko na dole ogarnę to góra się syfi i odwrotnie.. nie nadążam i KTO mi tak brudzi to ja nie wiem he he
Stary 2011-08-31, 14:23   #370
ptysza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Negatywny...

u nas noc to byla normalnie jakis koszmar zawsze mialam grzeczne dziecko, a dzisiaj w nocy?

wypilam sobie 2 zywce i za nic nie moglam zasnac polozylam sie okolo 1.30 w nocy. ledwo sie polozylam - slysze ze emilka ciumka juz i chyba glodna wstalam zrobilam mleko, wypila 60, zmienilam pampka, nakrylam i sie klade

zawsze tak bylo, ze albo od razu zasypiala albo lezala i sie rozgladala ale po chwili oczy sie zamykaly i zasypiala

a w nocy co bylo? moja corka po tym mleku dostala jakiegos przyplywu energii, stwierdzila ze sie wyspala! no i czworaczki, buja sie i chichra tak glosno piszczac jednoczesnie ze spac sie nie dalo, na poczatku to nawet zabawne bylo, ale o 3.30 to jzu bylam wykonczona wzielam ja do lozka, to znowu siada i sie buja i tak w kolko pokrzykujac sobie radosnie

zasnela okolo 4, a bylam pewna ze gora godzine wytrzyma i padnie, a to trwalo ponad 2 godziny

no i w koncu zasnelismy wszyscy to nas o 7 budzi tajka i wyobraz sobie ze nas zaczela budzic jak wasza lenka nosz spie i cos mnie klepie po ramieniu, otwieram oczy a to moje dziecie oczy jak 5 zl i wyspane, przynajmniej tz zbudzila lepiej - bo go zaczela szczypac

a co do testu, to ja zrobilam raz - wieczorem bo mi sie nie chcialo czekac do rana ledwo zakropilam pasek i od razu 2 krechy, w sumie nie zdarzylam z kibelka sie podniesc

a niezle moja kolezanka kiedys zalatwila swojego faceta spoznial jej sie okres i kupila test, on wiedzial ze poszla robic
nasikala i zostawila na pralce, i poszla do pokoju, po chwili mowi do tzta - idz zobacz co wyszlo! ten polazl i krzyczy ze 1 kreska i co to znaczy??? a ona do niego - 1????? o kurde to dziewczynka, jakby byly 2 to chlopak
ptysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 14:58   #371
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ptysza Pokaż wiadomość

u nas noc to byla normalnie jakis koszmar zawsze mialam grzeczne dziecko, a dzisiaj w nocy?

wypilam sobie 2 zywce i za nic nie moglam zasnac polozylam sie okolo 1.30 w nocy. ledwo sie polozylam - slysze ze emilka ciumka juz i chyba glodna wstalam zrobilam mleko, wypila 60, zmienilam pampka, nakrylam i sie klade

zawsze tak bylo, ze albo od razu zasypiala albo lezala i sie rozgladala ale po chwili oczy sie zamykaly i zasypiala

a w nocy co bylo? moja corka po tym mleku dostala jakiegos przyplywu energii, stwierdzila ze sie wyspala! no i czworaczki, buja sie i chichra tak glosno piszczac jednoczesnie ze spac sie nie dalo, na poczatku to nawet zabawne bylo, ale o 3.30 to jzu bylam wykonczona wzielam ja do lozka, to znowu siada i sie buja i tak w kolko pokrzykujac sobie radosnie

zasnela okolo 4, a bylam pewna ze gora godzine wytrzyma i padnie, a to trwalo ponad 2 godziny

no i w koncu zasnelismy wszyscy to nas o 7 budzi tajka i wyobraz sobie ze nas zaczela budzic jak wasza lenka nosz spie i cos mnie klepie po ramieniu, otwieram oczy a to moje dziecie oczy jak 5 zl i wyspane, przynajmniej tz zbudzila lepiej - bo go zaczela szczypac

a co do testu, to ja zrobilam raz - wieczorem bo mi sie nie chcialo czekac do rana ledwo zakropilam pasek i od razu 2 krechy, w sumie nie zdarzylam z kibelka sie podniesc

a niezle moja kolezanka kiedys zalatwila swojego faceta spoznial jej sie okres i kupila test, on wiedzial ze poszla robic
nasikala i zostawila na pralce, i poszla do pokoju, po chwili mowi do tzta - idz zobacz co wyszlo! ten polazl i krzyczy ze 1 kreska i co to znaczy??? a ona do niego - 1????? o kurde to dziewczynka, jakby byly 2 to chlopak
no dobra ta koleżanka.. tak wkręcić swojego faceta he he...

no to mała nie dała mamie pospac..
też bym się napiła piwa..aszsz.. ten smak chodzi po mnie już od miesiaca.. chyba ściągne któregoś dnia troche mleka i sobie ulże he he..

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

aaa.. bo miałam zapytać..

od jakiegoś czasu mój mały nie odbija zaraz po jedzeniu.. tzn. zawsze po karmieniu brałam go w pion i sobie odbijał.. a teraz mogę pół godziny tak go nosić i nic... czasami sam z siebie gdzieś tam odbije.. nawet w nocy już go nie biorę do odbicia tylko od razu kładę spać kiedyś to bekał jak stary chłop i od razu ( po 5 minatach góra) czy wasze dzieci odbijają tak jak wcześniej czy też może już mniej..??
Stary 2011-08-31, 14:59   #372
gosiawolna
Rozeznanie

WITAM. my sie kurujemy dzisiaj maly w nocy zaczal kichac, wciagac katar i sie krztusic poszlam do lekarza i na szczescie to tylko katar, dostal syropek na zapalenie gornych i dolnych drog oddechowych i nasivin do noska. ja oczywiscie tez kicham a czemu??? bo moj genialny brat jest chory i " niestac go na pojscie na wolne a nawet do lekarza bo nie ma na leki " a na piwko jest palant jeden.. no i chodzi i wszystkich zaraza
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 15:01   #373
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe kochana ja jadę do babci noclegowni nie prowadzi choć mieszka w pięknej miejscowości
ale mogę polecić polańczyk nad soliną tam jest ładnie
fajnie mieć babcię w takim miejscu a w Polańczyku byłam kiedyś przejazdem, rzeczywiście całkiem ładnie

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
A my dzisiaj szczepienie, trochę się boję po poprzednim było dużo kupki
trzymamy kciuki za szczepienie

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
pielęgniarka środowiskowa na wizytę patronażową..hmm...pierws zy raz słyszę
u mnie tylko położna była ale to jak dziecię malutkie było
u nas też była środowiskowa jak mały skończył 3 miesiące, mówiła że ma 3 takie wizyty; w okolicach 3, 6 i 9 miesiąca

Cytat:
Hej Lejdis

No w końcu będę mogła z wami tutaj pogadulić sobie
Tż dziś wrócił do pracy więc będę miała więcej czasu na wizaż. W sobotę wróciliśmy z nad morza i muszę powiedzieć, że w końcu w domu. Mała za dobrze nie zniosła tego wyjazdu. Rozpoczął się skok 16 tygodnia, kolka się nasiliła zamiast powoli słabnąć i do tego chyba idą jej zęby

Dziąsła zrobiły się jakieś twarde z przodu i białe. Nie wiem czy to już czy nie. Strasznie się ślini, do buzi wkłada dosłownie wszystko. Zrobiła się strasznie marudna i mało śpi a najlepiej na rączkach.

No i nareszcie obróciła się z plecków na brzuszek ale to tylko raz tak się udało i jak na razie nie chce powtórzyć.

Stary wątek nadrobiłam teraz czas na nowy.

Gratki dla gaduł poprzedniego wątku

No i już się obudziła, masakra
biedna Lenka, ta kolka tak ją męczy chyba niezbyt wypoczeliście skoro była taka marudna
za obrót na brzuszek

Cytat:
Ale się cieszę, Leoś wytrzymał na spacerze prawie 2 h Musiałam go posadzić i był bardzo szczęśliwy
Kupiłam mu te gryzaczki siateczkowe, ale one są dopiero od 10 m, ale chyba podam mu wcześniej, bo się dziecko ślini do jedzenia. Dałam mu polizać nektarynkę jak jadłam i aż się na głos śmiał, tak się cieszył
brawo dla Leosia, że mu się na spacerku podobało

Cytat:
super u nas też dziś ponad godzina snu w łóżeczku, a potem ze 40 min. na spacerku i teraz znów zasnął

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość

My juz po spacerku, robimy objadek i biorę się za sprzątanie, od poniedziałku gruntownie wzięłam się za porządki, byłam ostatnio u koleżanki która ma dwójkę dzieci i tak czysto w domu że wjechała mi na ambicję ! Ja non stop w proszku.
jeju ja też jakaś taka nieogarnieta jestem, wiecznie bałagan i bałagan, jednego dnia podgarnę trochę a rano znów przydałoby się sprzątać

Cytat:

współczuję wiem, że wredna jestem, ale to w sumie zabawne ja bym chciała żeby mój nas kiedyś tak obudził, ale raz wystarczy

A ta Twoja koleżanka to niezła agentka a jej facetowi żal nie było jak się prawdy dowiedział?

Ja test robiłam na wakacjach w Gdyni, mieszkaliśmy tam u takiego wujka w sędziwym wieku i poszłam zatestować chwilę przed śniadaniem potem nie było jak mężowi powiedzieć, bo wujka nie chciałam w sprawę wtajemniczać.

Ada mój mały w dzień zawsze odbija, ale jak go biorę w pionie to bardzo długo to trwa, więc od jakiegoś czasu siadam sobie tak półleżąco, kładę go sobie na klacie i błyskawicznie jest beknięcie W nocy nie odbijam go i w sumie nigdy tego nie robiłam, bo jak go podnosiłam do pionu to się bardzo rozbudzał.

Gosiawolna Twojemu bratu to się baty należą

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-08-31 o 15:06
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 15:13   #374
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Hejka

Ja po wczorajszych koniach jestem trochę kontuzjowana,zwlaszcza tyłek i uda Ale było świetnie,na siwej ulubionej klaczy jeździłam Trochę była leniwa nie chciała współpracować,ale na pierwszy raz po tak dłuuugiej przerwie to było ok.Już się umówiłam na jazdę jesienno-zimowa,bo zamówiłam karnet na urodziny i mam zamiar go wykorzystac do konca roku.

Ja mam takie pudełeczko ze skarbami dla Lilki-test tez tam jest i też sobie go nieraz oglądam Jeszcze obraczka z danymi ze szpitala,kartki z gratulacjami od znajomych,ulubiony smoczek,zdjęcia z usg,pierwszy kaftanik,który "powiedział"mi,że to będzie dziewczynka,bo kupiłam go na szybko,chciałam uniwersalny,a okaząło się,że na ramieniu ma napisa POWER GIRL.Od tego momentu wiedziałam,że będzie baba
super

wzruszyłam się z tego kaftanika

Cytat:

wspólczuję

aa i dobra ta koleżanka hehe

muszę wam się pochwalić dziś zauważyłam że Oliwierkowi wychodzi ząbek już widać że się przebija widać takie dwa białe punkciki i niesamowicie tam rączką trze. jeszcze łyżeczką jak stukamy nie słychać ale białe już widać prawie prawie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-08-31 o 15:32
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 15:45   #375
ptysza
Zadomowienie

Cytat:
super

wspólczuję

aa i dobra ta koleżanka hehe

muszę wam się pochwalić dziś zauważyłam że Oliwierkowi wychodzi ząbek już widać że się przebija widać takie dwa białe punkciki i niesamowicie tam rączką trze. jeszcze łyżeczką jak stukamy nie słychać ale białe już widać prawie prawie
super! gratuluje pierwsze koty za płoty
u nas jeszcze nic nie ma

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
jaką macie?
o wlaśnie, tez chcialabym cos takiego kupic

iza, miałam ci jzu kiedys pisac, kupilam ten kocyk dwustronny co polecalas, super jest, wzielam duzy i teraz tak mysle ze bedzie super do spacerowki, zreszta nawet mozna by zalozyc na niego posciel i bedzie zamiast kolderki, bo jest na prawde cieply, fajny i milusi dzieki

zawsze chcialam taki miec, a wy?
http://allegro.pl/dziennik-nauczycie...784273256.html

Edytowane przez ptysza
Czas edycji: 2011-08-31 o 15:49
ptysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 15:47   #376
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

Pokaz jaka

Cytat:
na opakowaniu siateczki z UK jest od 6 miesiecy ja zaczne uzywac za niedlugo
Cytat:
Hej Lejdis

No w końcu będę mogła z wami tutaj pogadulić sobie
Tż dziś wrócił do pracy więc będę miała więcej czasu na wizaż. W sobotę wróciliśmy z nad morza i muszę powiedzieć, że w końcu w domu. Mała za dobrze nie zniosła tego wyjazdu. Rozpoczął się skok 16 tygodnia, kolka się nasiliła zamiast powoli słabnąć i do tego chyba idą jej zęby

Dziąsła zrobiły się jakieś twarde z przodu i białe. Nie wiem czy to już czy nie. Strasznie się ślini, do buzi wkłada dosłownie wszystko. Zrobiła się strasznie marudna i mało śpi a najlepiej na rączkach.

No i nareszcie obróciła się z plecków na brzuszek ale to tylko raz tak się udało i jak na razie nie chce powtórzyć.
przerabane z tymi kolkami i brawo za obrot
Cytat:
Ja z Lenką 4 testy robiłam, na 3 było ledwo co widać, dopiero 4 test pokazał wyraźną drugą krechę
Ja przez dwa miesiae starania zrobilam z 8 testow hehe
Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
W razie obaw my ciągle żyjemy

ponieważ Franek jeden z ostatnich - to zębami się nie pochwalimy, jedzeniem poza cyckiem za bardzo też nie - bo jedna próba kaszki nie przeszła bariery języka - Franek nie kuma że można jeść nie ciumkając
Super ze jestesciie

Lena tez na poczatku nie wiedziala jak polykac
Cytat:
dziewczyny oglądałam wczoraj ten film Babies - świetny polecam można się pośmiać ale można też zdziwić jak to się dzieci wychowuje w innych krajach
kurcze szkkoda ze mam ten zasmarkany limit neta ..;/ a moglabys mi wyslac prosze??!!
Cytat:
Wczoraj cały dzień był ciężki. Mała spała na raty, najpierw obudziliśmy ją z synciem robiąc porządki po 20 min spania. Potem usnęła i myślałam, że pośpi, a tu domofon Przyszła pielęgniarka środowiskowa na wizytę patronażową!! Niezapowiedziana!!! No i po spaniu Po południu mieliśmy wizytę u alergolog z synem, bo go odczulamy - tam jak zwykle korek przed drzwiami, więc Lenka wytrzymała tylko trochę, a potem wylądowała w samochodzie. Nie mogłam jej pokazać alergolog, ale na szczęście pani dr pamietała co nieco, kazała mi wyjąć jej kartę i przepisała nam bebilon pepti oraz skierowanie na badania dla Lenki, aby wykluczyć bądź potwierdzić alergię. Dowiadywałam się od razu na miejscu o te badania i ok robią wszystko, ale tylko morfologia jest za free, a profil alergiczny pokarmowy i IgE płatne - razem 270zł No idzie się wykończyć. Dziś przychodzą Szymka książki za 300zł, potem te badania Lenki - no masakra
Wyżaliłam się....

U nas dzis tez duuuzo kasy poszl0o *:
Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
a noc dziś okropna. juz o 00:35 wzięłam ja do siebie, bo tak się rzucała w łóżeczku, nakarmiłam, potem 3:35 karmienie, 6:15 karmienie i juz nie spała. o 7:30 tz wział ja do drugiego pokoju, 8:30 karmienie i 9:30 wstałyśmy. cała noc sie wierciła, kręciła i nie mogłam spać. ale na dziąsłach nie widać żeby zęby szły
ale ona duzo je;p Lena tez wstala 12.30;p co sie nigdy nie zdaza;p ale nie dawalam jesc bo i tka by nie zjadla;p poklepalampo pupci i padla;p

Cytat:
może mają dużo roboty z dziećmi. ja przyznam szczerze też ciężko mi pisać - coraz ciężej- mały coraz bardziej absorbujący
ja na razie mam sporo czasu bo tz w domu, ale jak pojdzie do pracy to pewnie Lena mnie zameczy;p
w sobote sis przylatuje to pewnie tydzien bedzie mnie mniej
Cytat:
52kg
oddam ci 10kg

My bylismy na zakupach, bo jak zwykle nic w lodowce. Kasa wydana i dalej pusta lodowka;p. Bylismy tez wziac troche wody zrodlanej z gor

Lenka bawi sie a macie i robi mostek tzn wstaje na paluszkach na wyprostowanych nogach i podpiera sie dloniami i tak w kolko, czesto upada;p

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-08-31 o 15:58
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 15:49   #377
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
coralady fajne to z kaftanikiem
Ja do 20 tygodnia myślałam że to dziewczynka tak mi lekarz mówił ale po 20 tygodniu mały rozłożył nózki i co... kulki( chłopak jak się patrzy powiedział)
Cytat:
super

Jak go ostatnio zobaczyłam to tez się bardzo wzruszyłam-on jest taaaki malutkiPamietam dokładnie jak go kupiłam...Miałam strasznego stresa czy z Lilką wszystko w porzadku,a to był czas kiedy jeszcze nie czułam ruchów,jakiś 16 tc.Trzy dni z rzędu miałam straszne sny,że dziecko nie ma tętna,no i mi sie w końcu na mózg rzuciło.Byłam w pracy i myślałam,że zwariuje.Cały dzień prosiłam moje dziecko o jakiś znak,że mnie uspokoić.I po kilku godzinach poczułam ruchy,SERIO!Wiedziałam,że to TO Z tej uciechy pobiegłam do dziecięcego i kupiłam uniwersalny kaftanik-zółty w paseczki.Po powrocie do pracy obejrzałam go dokłąadnie i zobaczyłam ten napisOj aż łezka się w oku keci na wspomnienie...

No i całą ciąże pisałam dziennik ciąży dla Lilusi(całe 40 stron A4)-pewnie za jakiś czas go przeczytam i dopiero się wzruszę,bo wielu rzeczy już nie pamiętam,a dziennik pozwoli mi odświeży te wspomnienia
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2011-08-31 o 15:56
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 15:50   #378
prunelle
Wtajemniczenie

dzień dobry,
dopiero teraz mam chwilę wolnego, wcześniej byliśmy na spacerku i próbowałam ogarnąć dom, ale chyba cud by się musiał stać, żebym miała wszystko posprzątane

od wczoraj Krzyś podnosi się wysoko na rękach i trochę na kolanach, tak że tułów ma prawie cały oderwany od podłogi, niziutko co prawda, ale jednak a jaki zaciesz ma przy tym

Anessa, szkoda, że test negatywny, ale może faktycznie powtórz za jakiś czas, chyba że @ przyjdzie?
Kurczę zazdroszczę, że już możesz, ja to nawet nie wiem, skąd bym miała wiedzieć, że jestem w ciąży, skoro @ nie mam od porodu nadal, nie żebym tęskniła, ale jakoś tak wtedy wiadomo, czego się trzymać
Fanie by było, jakbyśmy się wstrzeliły w tym samym czasie

mordka, Oliwcia ma burzę włosów jak się patrzy, ślicznie!fajne te zdjęcia z kuzynem

tajka, oo, to może Wam się uda restaurację otworzyć, ale pewnie byście chcieli też do tego czasu się przeprowadzić, bo nie na tej wsi będziecie otwierać? faktycznie zapomniałam, że masz męża kucharza, hah, fajnie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
zgadzam się, ja np. na codzienne spacery chodzę po osiedlu i wiadomo że wózke jest niezastapiony, a jak mam coś załatwić to jadę autem i nie wyobrażam sobie motać się na parkingu potem rozwiązywać żeby wsadzić dziecko w fotelik i tak w kółko ciekawe po co ja kupiłam tę chustę
a wiesz, że ja tak robiłam dość często, jak samochód pożyczaliśmy od teściów, no a tak na co dzień nie mamy samochodu i komunikacją w chuście sto razy łatwiej niż z wózkiem; póki co noszę w manduce, bo nowe wiązania mi słabo wychodzą, ale muszę się z chustą przeprosić Tylko te 8200 gram moje już ciężko nosić

Cytat:
Ja też tak po cichu bym chciała, a mój mąż i syn głośno mówią, że chcą jeszcze jednego członka rodziny
hehe, a teraz czy za jakiś czas?

Cytat:
no super on już siedzi, czy próbuje na razie?

Cytat:
chyba się rozejrzę za tą kulą - a koty do niej nie lecą?

Cytat:
ja wiedząc że jestem już w trzecim tygodniu po badaniach hcg specjalnie zrobiłam sobie test ciążowy i zostawiłam go na pamiątkę he he ..

Ja też jeszcze jedno dzidzi CHCE my to śpieszyć się musimy ale też z rozsądkiem... mały z rok musi mieć żeby zacząć działac... ( a zegar biologiczny cykaaa)
nono, następna, to może razem wątek staraczkowy ja już jestem coraz bardziej przekonana

ja zrobiłam TRZY testy, bo własnym oczom nie wierzyłam i kreski były takie słabe, dopiero na 3 wyszły mocniejsze, też leżą wszystkie trzy w pudełeczku

Cytat:
Hejka

no to fajnie, że znowu jeździsz
współczuję nocy...

Cytat:

aaa.. bo miałam zapytać..

od jakiegoś czasu mój mały nie odbija zaraz po jedzeniu.. tzn. zawsze po karmieniu brałam go w pion i sobie odbijał.. a teraz mogę pół godziny tak go nosić i nic... czasami sam z siebie gdzieś tam odbije.. nawet w nocy już go nie biorę do odbicia tylko od razu kładę spać kiedyś to bekał jak stary chłop i od razu ( po 5 minatach góra) czy wasze dzieci odbijają tak jak wcześniej czy też może już mniej..??
czasem jeszcze odbija, jak go podniosę, ale nie zawsze, jeśli nie odbije od razu to już z reguły tego nie robi
w nocy nie odbijam w ogóle, bo się budził wtedy, po prostu od razu go odkładam

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
WITAM. my sie kurujemy dzisiaj
ojejku, dużo zdrówka dla małego! A twojemu bratu to

Cytat:
łaaa, fajnie!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 15:50   #379
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
super
dorosly facet z Oliwierkaklask i:kla ski:
Cytat:

to cie wymeczyla emilka hehe;p

kolejna mala lobuziara;p

Stary 2011-08-31, 15:52   #380
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Lenka bawi sie a macie i robi mostek tzn wstaje na palusdzka na wyprostowanych nogach i podpiera sie dloniami i tak w kolko, czesto upada;p
ale akrobatka

coralady, taki dziennik to świetna pamiątka, ale podziwiam, że Ci się chciało tyle pisać, ja miałam lenia i nic nie pisałam

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 15:56   #381
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
od wczoraj Krzyś podnosi się wysoko na rękach i trochę na kolanach, tak że tułów ma prawie cały oderwany od podłogi, niziutko co prawda, ale jednak a jaki zaciesz ma przy tym

tajka, oo, to może Wam się uda restaurację otworzyć, ale pewnie byście chcieli też do tego czasu się przeprowadzić, bo nie na tej wsi będziecie otwierać? faktycznie zapomniałam, że masz męża kucharza, hah, fajnie
super dla krzysia

my chcemy sie przeprowadzic za jakies 3 miesiace, bo dla nas taka wies to za duzo;p
coraldy-super ze powrocilas do swojego hobby

gosiabrat to powinin lanie dostac

jak mnie wkurza ze nie cytuje wszystkiego;p:m ur:

Stary 2011-08-31, 15:57   #382
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
jaką macie?
http://www.zabawki-fisher-price.pl/p...a_kula,36.html
taka dostaliśmy

koty się nią nie interesują wcale, tak samo jak zabawkami wiszącymi na macie czy luku od wózka.
Wczoraj Zuzia przyniosła Nadii trochę jedzenia z własnej miski
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg muzyczna-kula-fisher-price-m4045-go-baby-go_0_b.jpg (9,9 KB, 8 załadowań)
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-08-31, 15:59   #383
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
suuper

Cytat:
iza, miałam ci jzu kiedys pisac, kupilam ten kocyk dwustronny co polecalas, super jest, wzielam duzy i teraz tak mysle ze bedzie super do spacerowki, zreszta nawet mozna by zalozyc na niego posciel i bedzie zamiast kolderki, bo jest na prawde cieply, fajny i milusi dzieki
dzięki ptysza za przypomnienie bo ja też kupiłam ten kocyk, który iza polecała i jest świetny kupiłam go żebym nie musiała wozić do rodziców i tam u nich leży, ale albo muszę zamienic albo drugi kupić, bo jest dużo fajniejszy od tych moich

Cytat:
No i całą ciąże pisałam dziennik ciąży dla Lilusi(całe 40 stron A4)-pewnie za jakiś czas go przeczytam i dopiero się wzruszę,bo wielu rzeczy już nie pamiętam,a dziennik pozwoli mi odświeży te wspomnienia
ale będzie wzruszająca pamiątka dla Lilki

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 16:03   #384
gosiawolna
Rozeznanie

ada32 moj tez zadko odbija pionie czesciej mu wychodzi jak go biore i siada sobie to wtedy czesciej mu idzie
Stary 2011-08-31, 16:05   #385
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Ja trochę inaczej mam, ale też nie wiem, czy to dobrze?? Hmm - może powinnam zamienić obiad z deserkiem??

godz. 5 - 6 - pierś
godz. 8-9 - mleko MM
godz. 11 - 12 deserek
godz. 14 - 15 - obiadek
ok. 18 - 19 kaszka
godz. 21 - pierś
hmmm no teraz to ja też myślę czy zostawić obiadek o 12 czy zamienić z deserkiem

Cytat:
jeny u mnie też, zwykle to pół godziny tylko

Cytat:
Tity- widzę,z e Leosiowi tez nie posmakował królik z ziemniakami
wyjątkowo nieudany smak.

oo ja tez mam kulę taką do raczkowania z przyciskami i grającą ale myślałam, że to za wcześnie jeszcze do zabawy
choć mój mały nie pełza jeszcze, na macie się obraca tu i tam w kółko ale nie pełza

Cytat:
mój szkrab odbija także mniej nie po każdym posiłku, czasami później jak leży na brzuszku a czasami wcale
to chyba dlatego,że więcej się ruszają i brzuszek się masuje i te gazy nie stoją tylko przemieszczają się już ładnie

Cytat:
gratulacje!
u nas jeszcze nic
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 16:07   #386
gosiawolna
Rozeznanie

ja slyszalam ze dziecko wlasnie bedzie juz mniej odbijac sobie
Stary 2011-08-31, 16:12   #387
Tity
Zakorzenienie

tajka dzięki za info
prunelle no właśnie jeszcze do końca nie siedzi, jak się trzyma czegoś to siedzi twardo, ale tak to się po kilku sekundach przewraca. Nie bij Cały spacer go tak nie wiozłam, dopiero jak zaczął marudzić na leżąco
Eirene brawo za pierwszy ząbek

Próbowałam właśnie metody usypiania tej Tracy Hogg, z odkładaniem i uspokajaniem, efekt uzyskałam, ale chyba nie ten co trzeba, bo dziecko zasnęło na rękach, a nie w łóżeczku... Już mnie męczy to usypianie go cyckiem, ale chyba potrenuję tą T.H. bo jak mama znowu z małym zostanie to będzie miała horror.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 16:41   #388
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
hmmm no teraz to ja też myślę czy zostawić obiadek o 12 czy zamienić z deserkiem

jeny u mnie też, zwykle to pół godziny tylko

oo ja tez mam kulę taką do raczkowania z przyciskami i grającą ale myślałam, że to za wcześnie jeszcze do zabawy
choć mój mały nie pełza jeszcze, na macie się obraca tu i tam w kółko ale nie pełza

mój szkrab odbija także mniej nie po każdym posiłku, czasami później jak leży na brzuszku a czasami wcale
to chyba dlatego,że więcej się ruszają i brzuszek się masuje i te gazy nie stoją tylko przemieszczają się już ładnie

gratulacje!
u nas jeszcze nic
Nadia pelzakuje od miesiąca, nie ma jeszcze jakoś super techniki opanowanej i zazwyczaj ryje buzia w glebie, ale przemieszczać się przemieszcza. Ostatnio tak bardziej uderza łapkami o ziemie i wyżej pupkę podnosi do góry. z maty wychodzi non stop, a teraz jak ma kule, to ma jakiś konkretny cel pełzania.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-08-31, 17:07   #389
mora103
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny my juz po urlopie
Wyjazd ogólnie udany,młody za hartowany po kąpielach w morzu i basenie,całymi dniami był z nami na lezakach pod parasolem i jezdił na wycieczki w sumie nas zbytnio nie ograniczałJedynie bardzo żle przeszedł lot samolotem w jedna i drugą strone .Tylkko teraz mam z nim problem nie wiem co sie dzieje w czasie snu w dzien i w nocy budzi sie z strasznym krzykiem i płacze nigdy tak nie było.Zaczął mniej jesc ale to juz tam mniej jadł myslałam ze to z powodu gorąca ale nadal nic sie nie zmieniło .A moze przechodzi ten kryzys 16 tyg?Jak mi eryk pozwoli to spróbuje was przeczytac to co napisałyscie ale czuje ze bedzie ciezko.Steskniłam sie za Wamiwrzucam trzy foty zurlopu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0252 [800x600].jpg (42,4 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0643 [800x600].jpg (50,6 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0571 [800x600].jpg (60,2 KB, 60 załadowań)
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 17:27   #390
SunnyGirl_2002
Raczkowanie

Ego_ego, Kasiuni_a, Tity, Anessa, kwartalinka, szymelka, żurawinka, Natka3008 ( mam nadzieję że nikogo nie pominęłam) dziękuję za troskę dzisiaj już dużo lepiej
Ptysza dziękuję za troskę i bardzo za rady o tym probiotyku zapamiętam to sobie!

Tż naraził się bałaganem który zastałam domu jak wróciłam od mamy zamiast ogarnąć trochę i mi pomóc to siedział w necie i palcem nie ruszył ehh.
Krzyś dzisiaj czuje się już dużo lepiej Katarek trochę przechodzi i prawie w ogóle nie kaszle. Dzisiaj byliśmy u kardiologa z serduszkiem dobrze, płyn z osierdzia już zniknął ale została mała dziurka 1mm w serduszku. Kolejna kontrola jak będzie miał 2 latka.
Jutro małego rozbójnika odstawiam do mamy i cały dzień sprzątam z przerwą na wizytę u endokrynologa.

Ptysza super że spacerówka Emilce przypadła do gustu oby spacery były teraz przyjemnością
Mordka_1985 no to faktycznie ręce opadają z tym twoim Tż-em, Ale Oliwka śliczna jest cudo!!!
Iizabelaa ja miałam tą potrawkę pierwszy dzień pluł a w drugim dniu jadł aż mu się uszy trzęsły
Traicionera u nas też jarzynki z jagnięciną to hicior J , kula do raczkowania – my mamy FP świetna jest tylko ucieka Krzysiowi ciągle a jemu się nie chce jej gonić
Ada32 oby ten skok szybko minął, Krzyś odbija tak jak wcześniej po każdym posiłku
Anessa przykro mi że się nie udało
Szymelka ale czekają was wydatki bidulka nie martw się
Tity Krzyś też uwielbia nektarynki, trzymam mu cała a on ją ssie i nie daj boże zabiorę to ryk jest
Coralady ale świetny pomysł z tym pisaniem dziennika w ciąży ale piękna pamiątka
Mora103 super że wyjazd się udał i piękne zdjęcia,
SunnyGirl_2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości