|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
super, że z dzidziulką wszystko dobrze ![]() Zosia jak my byliśmy młodsi to nas tłukł ale teraz dzwonimy na policje ![]() Ja bym się wyprowadziła jak najszybciej szczegolnie ze to mama Tz-ta zaproponowała i i tak miałam sie do nich wprowadzić po ślubie w pazdzierniku, tylko że boję sie o mamę. Z drugiej strony będąc w tym stanie każde moje emocje odbijają się na maleństwie i boję sie że w koncu coś złego się stanie. Porozmawiam wieczorem z mamą i najprawdopodobniej już na weekendzie będę u Miska. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3962 |
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Agawoo tam gdzie ja robiłam glukowe powiedziano mi że teraz w większości labolatoriów trzeba sobie samemu ją przynieść, za 50g zapłaciłam 5,5zł wiec da się przezyć. W labolatorium dają Ci kubeczek pełen wody i pijesz
![]() Dph nie martw się pierwszoklasistką dzieci teraz sąstrasznie sprytne, mała na pewno sobie poradzi, szkoda tylko że przez nasze państwo traci rok dzieciństwa ![]() Czubasku nie przejmuj sie, wiem że łatwo mowić ale pomyśl że teraz nie jesteś sama i pod serduszkiem masz kruszynke której musisz zaoszczędzic zmartwień, będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3963 |
Wtajemniczenie
|
To dobrze. Rozumiem , ze boisz sie o mame, ale musisz pamiętać teraz o waszym bezpieczeństwie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Wtajemniczenie
|
Ojej...przeczytalam,co spotkalo Madzie i nie moge sie otrzasnac...
Az zrezygnowalam z cytowania, bo jakos nie moge na razie... Serce sie kraja... Bardzo mi przykro. Z calych sil trzymam za Ciebie kciuki, Madziu, zebys dala rade to przetrwac. Nie rozumiem, jak zycie moze byc takie niesprawiedliwe.
#3965 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Test PAPPa zrobiłam właśnie po tym USG i ten test należy zrobić w I-szym trymestrze (11-14 tydzień) - nie później. Amniopuncję robi się później, ale i tak pomiędzy 15-18 tygodniem. Może chodzi Ci o test potrójny - przeprowadza się go pomiędzy 16 a 18 tygodniem. APAP mi średnio na te bóle pomaga ![]() ![]()
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-08-31 o 14:13 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
Zadomowienie
|
heeej jestem z powrotem
![]() pierwsze co to zdaję Wam relację z usg połówkowego a dużo się działo ![]() po pierwsze na 100 % będzie Dziewczynka ![]() po 2 lekarz robił mnóstwo pomiarów: - średnica i obwód główki - obwód brzuszka - przepływy krwi - grubość fałdy karkowej - szerokość komory bocznej mózgu - 5.4 ( norma do 10) - generalnie jak się mózg rozwija, dokładnie obmierzył - kość nosowa - pomiar - żołądek - nerki - pęcherz -watroba -przepona - pępowina - kość udowa - ramię ![]() - stópki mają 36 mm ![]() ![]() ![]() - poślady ![]() - serduszko, budowa i przepływy krwi - tętno dzidziusia 144/min ![]() - części kostne kręgosłupa - aaa i maleńka nie jest taka mała bo waży 402 g ![]() tylko łożysko mam na ścianie przedniej tak jak Renata i ruchy czuję slabiej no i przez to TŻ dzidzia nie kopie ;/ tak to wszystko w porządku, mamy chyba ze 20 zdjęć ![]() no i co chwilę lekarz przełączał na 3d i 4d żebyśmy twarzyczke zobaczyli, tyle, że przez łożysko było ciężko ![]() ![]() i napewno dziewczynka bo jak to lekarz sam stwierdził - jest cipka ![]() ![]() AAAA i najlepsze TZ jak zwykle ładuje się ze mną do gabinetu, tam jeszcze standardowo wywiad i te sprawy i lekarz mówi, że mnie zbada. Poszłam do pokoiku, rozebrałam się i potem byłam zbadana ( wszystko ok) no i jak już wyszliśmy z gabinetu ten do mnie: " Jak mogłaś się nie ogolić !!! Dlaczego lekarz musiał twój busz oglądać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziękuję Wam za kciukasy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Twój mąż jest niesamowity ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3968 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3969 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3970 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziękuje a Ty Czubasku marsz do męża, niech się zaopiekuje Tobą, bo teraz Ty i Maleństwo jesteście najważniejsi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | |
Rozeznanie
|
NIKOTYNKA, gratulacje !!!
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3972 |
Rozeznanie
|
Witajcie. Podglądam Was od dawna, ale jakoś nie miałam odwagi pisać. Jestem w 16 tyg. ciąży (moja pierwsza), mam 28 lat i mieszkam na śląsku. Termin mam na połowę lutego, ale pierwszy trymestr był dla mnie tak koszmarny, że nawet nie chcę o nim pamiętać.
Wiem że to trochę wcześnie, ale od kilku dni zaczęłam oglądać wózki. W internecie nawet fajne - ale na żywo - katastrofa. Wielkie, ciężkie i składają się do gabarytów małego samolotu. Dziś doznałam szoku, jak Pani w sklepie pokazałam mi wózek Bebe Confort Elea. Pierwszy który widziałam żeby składał się jak parasolka. Ponieważ to mój pierwsze potomstwo to się nie znam - jest coś warty? Może słyszałyście coś o nim? http://www.maxicosi.pl/product.php?id=1309&type=view http://mamaija.pl/index.php?ProductID=1507&Model=22966 http://www.youtube.com/watch?v=9EiTOgXYKGs |
![]() ![]() |
![]() |
#3973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mężem to on będzie od 8 października ![]() ![]() witaj snesha ![]() mamy termin na te sam dzień z tego co widzę po Twoim suwaczku ![]() Ja w sprawie wózków nic Ci nie doradzę bo się tym nie interesuje ( mam dostać wózek prawie nówkę od szwagierki ) ale dziewczyny pewnie Ci powiedzą dużooo na ten temat ![]() Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-08-31 o 14:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3974 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Wtajemniczenie
|
Nikotynko, Twoj maz mnie rozbawil i rozladowal troche nastroj po przeczytaniu posta Madzi.
Super,ze malutka zdrowa i wszystko dobrze! Wybralas juz imie? ![]() Tygrysiu, doszla juz podunia? Ja dzisiaj musialam ze swojej zrezygnowac,bo nie miescilismy sie z tztem na jego malym lozku,ale zaraz wracam do siebie,a tam juz jest duuuuze i wygodne lozko, takze bede sie dalej jarac poduszka ![]() Z ciekawostek tz kupil mi wczoraj stetoskop,cobym mogla Dzidziola podsluchiwac... ![]() ![]() Moze spokojny,grzeczny chlopczyk? ![]() Agatku, pisz jak po badaniu. W ogole to gatuluje wszystkim udanych wizyt i zdrowych Dzidziolkow !!! Gadalam dzisiaj z tesciowka, to kazala w ogole sie nie przejmowac wyprawka,bo jej siostry maja duuuuzo corek i synka i juz sie ciesza,ze beda mialy komu oddac swoje zbiory. Bardzo chetnie przyjmiemy ![]() ![]()
#3976 |
Rozeznanie
|
a ja właśnie zjadłam Emi wszystkie biszkopty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a córeczka będzie Kinga albo Natalka prawdopodobnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3978 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Moj na szczescie ostatnio nic nie wspomnial o "buszu" u lekarza(pewnie z racji sytuacji awaryjnej),ale za to przy kapieli, jak siedzial sobie obok i glaska brzuszek, to zapytal sie mnie,kiedy ide na wosk, bo juz chyba najwyzsza pora. To gagatek... ![]() ![]() Natalka jest super ![]() I mozna nazywac ja Tala ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3980 |
Zadomowienie
|
no masakra z tymi facetami
![]() ![]() ja się golę co kilka dni maszynką, często nie mogę bo mam podrażnienia no i chciałam sie ogolić wieczorem dla męża a nie dla lekarza jakoś stroić ![]() ![]() nie wiem jeszcze nie mówię do dzidzi po imieniu, pewnie przyjdzie jeszcze pora ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- karny jeżyk ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3981 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i wez tu nadaz za tymi chlopami jeden lubi jezyka, drugi skinheadzika ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- ooo moj na szczescie nie jest hodowca od czasu do czasu zamyka sie w lazience ze swoja maszynka do strzyzenia i jedzie... ![]() ![]() Cytat:
nie dosc ze z bobrem,to jeszcze opluta ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tez sie czasem się zamyka w łazience i jedzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
Zadomowienie
|
hahahaaha
![]() ![]() ide się pozbyć bobra i nakremować ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3984 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko skończę oglądać Chucka Bass'a i uciekam sie ogarnąć, potem powinnam się pojawić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3985 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no a tż co za as ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
wózek może fajny ale patrząc na dziecko w tym wózku na tym zdjęciu to na długo spacerówka nei wystarczy dawała bym max do 2 lat i potem wymiana na inny ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- a ja byłam w chacie polskiej i kupiłam sobie pół kilo kapustki kiszonej i właśnie się zażeram ![]() dobra ide robić obiadek dzis szybciutki gulasz z kaszą i ogóreczkiem kiszonym
![]() |
#3986 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mezulka też masz prze agenta ![]()
![]() |
#3987 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() gratulacje córeczki ![]() ![]() niezły ten twój małż ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3989 |
Zakorzenienie
|
nikotynka
![]() ![]() a tż to niezły agent, dobrze ze Ci uwagi przy lekarzu nie zwrócił ![]() ja sie najadłam i zasnełam ![]() ![]() Aaaale bym zjadla cos slodkiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki gratuluje udanych wizyt i poznania plci
![]() u mnie wizyta tez ok dzidziolek sie rusza macha itp ale glukoza niestety za wysoka bo 155;/ i musze robic krzywa;/ za 12 dni;/ dziekuje za kciuki ![]() ide sie polozyc bo senna jestem;/
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.