|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Cytat:
No dziękuję ![]() Nie muszę latać jak kot z pęcherzem, ale chociaż wyjść do sklepu po chleb bym chciała ![]() hihih Oj na płaskim to mam 2 pary więc jestem wyposażona + mukluki ![]() Co do większego zew okrycia popatrz na używkach, bo kupować czego w większym rozm na parę tyg to moim zdaniem strata kasy Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-08-31 o 18:05 |
|
|
|
|
#2522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale swoja drogą to kłamczuszek z niego, z tej i poprzedniej historii z wózkiem to wynika, że niesłowny jest ![]() ------------------------------------------- ja dziś miałam znów laserowaną siatkówkę, bo nowe przedarcia były, tym razem bolało niestety.... powinnam odpuścić sobie dźwiganie przez parę dni, by się zagoiła, ale z małym zmrolem w domu nie da rady
|
||
|
|
|
#2523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo schylać się nie lubię ostatnio, ciekawe czemu A z kurtą może faktycznie jakąś znajdę używaną, bo kupować nowej nie ma sensu. Oolong jak trzeba, to może się uda malca przez parę dni nie dźwigać. Musisz uważać.
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-08-31 o 18:11 |
|
|
|
|
#2524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
etam, żadna niespodzianka.. to nie w jego typie... on nie robi niespodzianek, wyśmiewa wszystko co romantyczne i miłe jest bardzo niesłowny ... w tym właśnie problem... bo ja nie umiem żyć z kimś takim w związku.... nie wiem co robić... teraz, w obecnej sytuacji to nie moge mu zakazać kontaktów... rozdarta jestem jak cholera
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#2525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To czemu z nim jesteś? Czy on Ci szanuję? Bo z tego co napisałaś to raczej szacunku w tym brak. Rodzina Ci nie pomoże jakbyś się z nim rozstała?
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
hej
znowu spać mi się chce ![]() ![]() dziś na obiad był mcdonald...póxny strasnzie obiad i musiałam coś na szybko zjeść... przeziębienia mnie bierze kupilam sobie nowa ksiaże,ale jeszcze nie doczytałam
|
#2528 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to mam dylemat czy inwestować w kurtkę wielkości namiotu
![]() Miałam nadzieję, że dam rade wcisnąć się w starą zimową (bez brzuszka) ale jak zima przyjdzie przed rozwiązaniem to nie wiem...
|
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może w razie czego masz od kogoś więszego pożyczyć ? Poza tym niezamartwiajcie się na zapas, wiosną straszyli upałami przez całe lato i zmieniało się jak w kalejdoskopie, może tym razem też tak będzie ![]() Ona no i niewiadomo czemu mam trudności z zakłądaniem skarpetek, majtek itp ![]() A na płaskim lubię chodzić bo wielka jestem, ale szpilki uwielbiam |
|
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to jednorazowo bo prywatnie byłąm..Darusia-zdróweczka zyczę
|
|
#2531 |
|
Zadomowienie
|
Bahamadia wzrostu zazdroszczę,niestety niska jestem, dlatego mam aż dwie pary butów na płaskim obcasie
Mam nadzieję, że ta zima nas nie zaskoczy i przyjdzie bardzo późno
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Wiszkaa a co możesz jeść??bo jakos mi trudno uwierzyć że same jakieś niedobre zreczy możesz jadać...
|
#2533 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki
![]() Oczywiście rozpisane jak zawsze ![]() Wypowiem sie co do kremików i kosmetyków w ogóle. U nas to było tak, że kupiłam bepanthen do dupci i niewielką ilościa smarowałam przy każdej zmianie pieluszki a sudocrem jak widziałam, ze cos nie dobrego sie zaczyna- znaczy jakies zaczerwienienie i już. Do kąpieli do tej pory używam Johnsona Top-to-toe z pompką, bardzo wygodny podczas kapieli takiego małego dzieciatka, później doszedł jeszcze szampon i na zimę miałam z nivea kremik na każdą pogodę i bardzo się sprawdził, bo nie jest jakiś bardzo, bardzo tłusty, dobrze chroni - wypróbowałam na sobie - i dobrze się rozsmarowuje a i jeszcze od czasu do czasu po kapieli w pierwszym miesiącu smarowałam całe cialko Julki oliwką. Teraz z racji tego, że to zimowy dzieciaczek to pewnie będę po każdym kapaniu natłuszczała skórę, bo powietrze takie suche no i nosek oczywiście codziennie nawilżany disnemarem i chyba wszystko
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ona błagam, brutalnie ! błagam.... hmmm... własciwie to ani z nim jestem, ani nie jestem... rozstaliśmy się, przez 3 dni była cisza, zaczął dzwonić codziennie... od jakichś 12-13 dni gadamy, ale to wszystko.... więc ani jesteśmy, ani nie jesteśmy razem... on nie kuma tego, że to był koniec.... jak mówie 3 dni ciszy, a potem powiedział że on to przemyślał i teraz będzie lepiej... jesli teraz mu powiem, że ...właściwie co mam mu pow. jak mi ręce opadają :/ niby on chce by to jakoś wyglądało... ale ja wciąż nie wierze że to ma sens... pomimo miłości za dużo nas dzieli ... chciałabym miec recepte na to wszystko... ale nie mam
|
|
|
|
#2536 |
|
Zadomowienie
|
Na święta może śnieg spać i na Sylwestra, potem już może wiosna przyjść
![]() Witaminka to zostaje tylko rozmowa, rozmowa i znalezienie jakiegoś wspólnego rozwiązania. Praktycznie nie wiesz na czym stoisz czy możesz na niego liczyć itp. Nie możesz też się denerwować dla zdrowia małej. Oboje musicie znaleźć jakieś wyjście, bo na dłuższą metę, będzie trudno Wam tak żyć. Ale Ty i On musicie znaleźć tą receptę i rozwiązanie, trzymam kciuki, żebyście się dogadali. Na pewno wtedy będzie Ci łatwiej.
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-08-31 o 19:22 |
|
|
|
#2537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szczerze powiem, ze chce by cos sie zmienilo... bo tak dalej byc nie moze... tylko jak z nim rozmawiac... ?????? ehhhhhh
|
|
|
|
#2538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przede wszystkim nie atakuj go wyrzutami, bo od razu będzie miał pretekst żeby szybko skończyć rozmowę. Napij się melisy i przemyśl to co chcesz mu powiedzieć. Wiem, że to łatwo napisać bez emocji, spokojnie, ale musisz się chociaż postarać opanować. Może to pomoże.
|
|
|
#2539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A te badania hm.. jeśli będziesz mieć opiekę fajną no i nie zamierzasz bankować krwi pępowinowej dla swojego maluszka w razie chorób, to myslę, że czemu nie?
|
|
#2540 |
|
Zadomowienie
|
Witaminko współczuje tżta
|
#2541 |
|
Zadomowienie
|
Uciekam
![]() Bo coś oczy moje odmawiają współpracy. Miłego wieczoru i miłego poranka
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Ona231 staram sie nie dźwigać, tatusiek musi więcej się nagimnastykować, ale czasem nie da rady - dziecko przewróci się pod nogami i beczy, kupa do przewinięcia i podmycia itd
![]() myslę, że Daria podobnie "się załatwiła" tylko z kręgosłupem - nie da sie po prostu wziąć zupelnej laby od dziecka mimo że teoretycznie powinnyśmy się oszczędzać i to was dziewczyny wkrótce czeka, tako wam prawi stara ciocia oolong, kra-kra-kra... ![]() witaminkaa ja Cię w pewnym sensie rozumiem, bo zawsze jest taki sentyment do osoby, która kiedyś była bliska/kochana, to trudne, ech. Ale jeśli przez kolejne miesiące będzie problem z jego wsparciem - szczególnie w kwestii finansowej, to ja chyba myślałabym o jakimś uregulowaniu prawnym typu alimenty i odwiedziny wyznaczone - dla stabilności dziecka i też dla własnej psychiki. |
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie czasem to sie cieszę że to jednak sie tyle odwlekło do drugiego bobasa bo naprawde przy 4 latce nie ma noszenia, pampersów, i wogóle sama umie sie bawic wystarczy jej siedzenie z Nią
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja za to jestem jeszcze ciągiem w pampersach, ząbkowaniu, jeszcze 3 miesiące temu karmiłam piersią, mam większość ubranek, sprzetów itd |
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Witaminko, nie ma się co smucić
Niekoniecznie koniec związku może oznaczać katastrofę, wręcz przeciwnie. Jak wyjziesz z toksycznego związku, poczujesz jak można oddychać całą piersią bez oglądania się na problemy związane z drugą osobą. Bo to co piszesz oznacza, że to ty, musisz o wszystkim myśleć, a on wolny ptak, wiem, że jest to przykre, ale z drugiej strony męczący jest taki związek. Z drugiej zaś strony przykro coś stracić, bo człowiek nie stety, ale pragnie mnieć tego drugiego człowieka przy boku...ale czasami czy warto cisnąć się na siłę... Dla siebie i dziecka musicie być partnerami, żyć w zgodzie, rozumieć się, aby tworzyć rodzinę, a nie rywalizować ze sobą, o to do niczego nie prowadzi .... Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam i przemyślisz sobie wszystko, aby później było Ci lepej ![]() |
|
|
|
#2546 |
|
Zadomowienie
|
Dziś moja kuzynka kupiła dla niuni spodenki
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam wszystko bo drugie zawsze było w planach, ale odetchłam troche od własnie tych pamków, ząbków, mleka, i wogóle ale oczywiscie sa i minusy jak zawsze ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Mykam już lulu bo jutro czas na przedszkole, papaski Odezwe sie jak wrócimy
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
co do spodenek dla niemowlaka polecam przede wszystkim cienki miękki sztruks, cienką bawełnę na lato, grube bawełniane lub welurowe na cieplejsze pory. Nie polecam dla dziecka sztucznych dodatków - poliestru itd
z dżinsu jakoś najgorzej nam się nosiły -sztywniały w praniu, bałam się, że będą obcierać, ale myślę, że teraz jak jest starszy to będzie praktyczniejszy |
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
idę się kąpać i spać, do jutra dziewczyny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.

??