|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
w gazetce tesco jest Multi Pack Pampersa Active Baby 3 (4-9 kg) Midi 186 sztuk za 99,95 zeta---oferta ważna od 1 do 7 września
![]() ![]() nareszcie mammmma 3-6-11 Edytowane przez Klaterina Czas edycji: 2011-08-31 o 20:07 |
|
|
|
#3272 |
|
Zadomowienie
|
trudno ocenić ale mi się też zdarzyło powiedzieć do syna coś dziwnego zrozumiałego tylko dla nas, cytowanego z filmu czy bajki.
Bo aż trudno uwierzyć że to tak na poważnie.
|
#3273 |
|
Wtajemniczenie
|
Matall
Biedactwo male kochane ![]() Siasiek kolor bosssssssssski MoniaK pol dnia nosil te skarpety. Zwrocil na nie uwage dopiero jak zalozylam na lapke... to wsadzis sobie do buzi i tyle bylo z zabawy ![]() Amarcia tez wolalabym przyjecie w knajpie Czy wasze dzieci podnosza nozki do gory tudziez bawia sie swoimi stopkami?
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Edzik zjadł 170ml mleka!
A było 100 ml pepti i 85 z UU A jaki zadowolony! Zjadł bez wierzgania! Uśmiecha się! Ciekawe jak będzie w nocy ![]() UU mam puste ![]() Ledwo wydoiłam te 85 ml na dwa razy... Na noc nic nie mam, żeby mu dodać
|
|
#3275 |
|
Zadomowienie
|
do jutra, uciekam bo kąpiel Marudka czeka
|
#3276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3277 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanko ile tygodni miały Wasze dzieci kiedy same brały do rączki zabawkę i celowały nią do buzi. Bo mój zabawki trąca np. przy karuzelce albo takim panelu przy łóżeczku ale do raczek jeszcze nie bierze.
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samoistnie nie umie chyba jeszcze złapać i nie wie, że coś można wziąć ![]() Klaterina, Lolka czyli ja też będę używać serum na celulajta Paulizia, nie kupuję więc tych skarpetek i opasek na rękę. Chyba nie ma sensu Mój Tymek non stop podnosi nóżki do góry i nimi wierzga ale jeszcze nie zajarzył, że może się bawić stópkami ![]() Wiecie co, dzisiaj gdy się kąpałam a Tymek zaczął trochę płakać to mleko samo mi leciało z piersi; mamy karmiące też tak macie? To chyba mózg dostaje informację, że dziecko płacze i piersi same produkują pokarm
|
|
#3279 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do chwytania to mój od niedawna dopiero to potrafi. I jakoś nie bardzo żeby wkładać coś do buzi co nie jest piąstką. Cytat:
Skoro jemu smakowało to jeszcze żeby brzuszek Edy był zadowolony. Paulizia moje maleństwo ma za grube nóżki żeby je złapać
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę kąpać i spać
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
mamaopt Gabi łapie zabawki jak wiszą już od jakiegoś czasu, ciągnie do buzi, jak leży na brzuszku też łapie rączkami ale jak zabwka leży obok to jeszcze jej nie podnosi,
z premedytacją wkłada do buzi zabawki dopiero od jakiegoś tygnodnia, bo wcześniej ciągła do ust ale to jakby odruchową piąstkę wkładała, bo zawsze reka szła do buzi z zabawką, a nie zabawka, teraz już wkłada zabawkę trzymając dłonią (ale się naprodukowałam ![]() Paulizia Gabrysia macha nogami, trzyma je często dłuuugo w górze, ale jeszcze się nie bawi stópkami jem winogronko od dziadków
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-08-31 o 21:00 |
|
|
|
#3282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Andziot, Moniak dzięki za odpowiedź no to jeszcze troszkę muszę poczekać. Mój wkłada piąstkę, dotyka zabawek które są przed nim. Tak dużo rzeczy zapomniałam jak to było u Jana kiedy jaką nabywał umiejętność, teraz staram się wszystko zapisywać bo wtedy pisałam te strategiczne momenty typu: siedzenie,chodzenie, pierwszy ząbek. Idę poczytać Jasiowi, mąż na nocce a ja miałam dziś wcześniej iść spać, no zobaczymy.
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie tylko zegnam, bo nie mam sily reka ani noga ruszyc..
wykonczyl mnie ten dzien 5-cioro dzieci i ich matki, potem kolezanka w ciazy Zoska spala w trybie pol godzinnym. i po kapieli juz byl placz zmeczeniowy. padla w placzu i jadla juz na snie ciekawe ile pospi z tym katarkiem kofam was mocno siasiek mnie sie kolor podoba, tez kiedys taki mialam Zoska tez nogi podnosi do gory Paulizia czesto i gesto:= lapie zabawki i dopiero od kulku dni wsadza je sobie do buzi, wczesniej tak jak Andziotka wsadzala paluszki a zabawke przez przypadek Matall trzymaj sie ![]() i chcialam Poziomce napisac ![]() bo klub doczytalam ale juz mi klawiatura nawet daje znaki zeby sie kapac i lulu. buziaki |
|
|
|
#3284 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję za odp w sprawie zawieszek Cytat:
![]() za 3 miesiące dla Antolka i zdróweczka dużo nóżki są ciągle w górze a stopkami nie jest zainteresowany ![]() Cytat:
) to mu delikatnie dzwoni i potrząsa nim często ale sam jeszcze nie potrafi;matall myślałam o wieczornym jedzeniu Edzika jak kąpałam Wikusia, teraz trzymam kciuki za nockę ![]() the sania najszczersze życzenia urodzinowe, aby wszystko o czym marzysz się spełniło dla Dziewczynek Weredki, Kasi1361,Dorkabl ![]() andziot, MoniaK dziękuję za pomoc odnośnie zawieszek Lamaze; niestety ale chyba mnie rozkłada przeziębienie, nos zapchany, temperatura, idę wziąć jakies wspomagacze, może będzie lepiej, głowa mi pęka ![]() właśnie spaliłam krupnik dzięcię śpi, mlaska przez sen co chwilę i pcha łapki do buzi ![]() dobranoc Mamusie |
|||
|
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3286 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, słuchajcie, mam problem z Hanusią. Może to normalne,tylko ja o tym nie wiem? Ale martwię się...Ale do rzeczy. Pisałam Wam o tym ataku histerii który przypisałam ziemniaczkom z dyniom i jabłku. No więc na jednym się nie skończyło. W czw był pierwszy po tych słoiczkach ( dodam,że w śr były szczepienia), w piątek drugi, w sb trzeci, w niedzielę myślałam,że wszystko ok( nie dałam jabłka),bo nie płakała po kąpieli tylko zjadła butlę i poszła spać, a pon spokój(dostała trochę jabłka), wczoraj histeria (dostała trochę więcej jabłka), a dziś też histeria i to apogeum! Nie wiem,czy to może być to jabłko? Doczytałam też że może za późno je dostaje, bo po 14? Czy to może być skok, że nie może się uspokoić wieczorem po kąpieli? Dostaje przy tych atakach płaczu Viburcol,bo próbujemy ją uspokoić na rączkach itp,ale po 40 min jej płaczu, krztuszenia się i dławienia, nie mogę dalej patrzeć jak się męczy. Zaczyna marudzić już przy butli,ale zje ją i potem się zaczyna....syrena. Ile powinnam czekać zanim podam Viburcol? Ale 40 min takiego ciągłego darcia,to mi się wydaje,że dużo? Myślicie,że bez viburcolu dałaby radę sama się uspokoić? Spr brzuch,ale jak ona płacze,to się napina i wtedy jest twardy,ale jak przestaje płakać to jest miękki...Myślicie,ze to te szczepionki, czy skok,czy jabłko? Kurde, na prawdę dziwnie to wygląda, bo od rana ma zaje..sty humor, śmieje się cały czas do mnie, guga, próbuje rozmawiać po swojemu, bawimy się na macie, patrzy na zabawki, odwraca je sobie i wszystko jest ok,aż do kąpieli. Już w wodzie trze oczy i ziewa,więc myślę,że pójdzie spać po butli,a tu nic z tego. Za bardzo zmęczona jest? Ale czy wtedy by tak wyła do wykończenia? Na prawdę nie wiem co mam robić i każdego wieczora jak po 18 już zaczyna lekko marudzić, to się boję tego czasu po kąpieli...Wszystko było ok aż do tych szczepień (ale w dzień szczepionki zasnęła normalnie, dopiero następnego dnia się zaczęło), które zbiegły się z podaniem nowych dań, ze skokiem...Mam nadzieję,że wszystko z nią ok
|
|
|
|
#3287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się witam i żegnam zarazem. U nas po staremu. Zuzka ma trochę kataru, Ania idzie jutro do przedszkola. Ja znalazłam sobie dorywczą pracę w domu. Słabo płatną, ale zawsze to jakiś grosz na przyjemności ![]() Życzę dobrej nocy Bardzo dziękuję wszystkim za życzenia dla Zuzki Edytowane przez Weredka Czas edycji: 2011-08-31 o 21:28 |
|
|
|
|
#3288 |
|
Wtajemniczenie
|
Małemu na bank nie leci za wolno, bo mam tyle pokarmu, że jak pociągnie to jak z prysznica...
dlatego nie wiem o co lotto ![]() po kąpieli zjadł 140 ml z butli mojego mleczka i zasnął w 3 sekundy... ale był bardzo zmęczony.. po 20min. się wybudził i chciał UU i o dziwo się przyssał i poszedł spać dalej... amarcia może te nakładki coś dadzą, ale dziwi mnie jednak to, że on odrzucił mi UU nie znając butelki praktycznie, więc nie kojarzył, że z butli np. inaczej leci itd. pewnego dnia po prostu odrzucił i po 2 h płaczu dałam mm...zjadł i padł... .a pokarmu wiedzę , że mam coraz mniej....bo dziś udoiłam 180 ml z obu piersi a bywało tak, że 150 z jednej naciągnęłam... smutno mi jakoś... chciałabym jeszcze go karmić.. widocznie nie jest to mu tak potrzebne
|
#3289 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
siasiu mi sie kolorek bardzo podoba!!
Cytat:
albo może mąż cos smacznego ugotował a Gabulek zjadła już piąstke i teraz je łokieć? ![]() Cytat:
to okropne ale mnie to rozśmieszy lo bo mi sie przypomniała historia z mojego dzieciństwa![]() mianowicie miałam 3 lata a ciocia uczyła mnie przeklinać ![]() miałam taka ogromną lalkę dzidziusia i na spacerze z ciocią i tą lalką, koło kościoła gdzie na lawce siedziała para staruszków zatrzymałam sie koło nich ściągnełam majtki lalce i powiedziałam "ty kulwo, znowu mi sie zeslałaś" ![]() sie ma podejście do dzieci co nie? ![]() ![]() Cytat:
ale dzisiaj jak siedział u mnie na kolanach to dotknąl stopy chyba ogolnie zaczyna je zauważac Cytat:
przeciez zawsze mialas bar mleczny ciesze sie ze edzik szczesliwy no i ma juz tatusia w domku wiec tez inaczej ![]() Cytat:
i juz teraz calkiem kuma jak gryzak gryć ![]() Cytat:
od razu produkcje mam![]() a najdziwniejsze jest to ze jak mam orgazm to tez mi sie mleko robi ![]() o co biega? gabi nic nie ma po winogronie? ja dzis zjadłam JEDNO winogrono u kuzynki bo ma takie przepyszne słodziutkie zielone koło domu, uwielbiam go i chciałam zjesc cały krzak razem z korzeniem ale sie bałam ![]() moj tez poszzedl na noc mały spi wiec ja zjem kolacje bo zapomniałam wczesniej i tez sie połoze ![]() ale sie naprodukowała
|
|
#3290 |
|
Wtajemniczenie
|
a pochwalę się, że znalazłam sposób na to żeby zachęcić go do podnoszenia główki...
![]() kładę go pod karuzelą i włączam... jakby mógł to by do nieba ją podniósł, żeby tylko zobaczyć co się na górze dzieje
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze jest zbyt zmeczona juz, spróbuj wykapac ja wczesniej i zobaczysz. bo hania mało spi w dzien no nie? o ktorej kapiesz? ja bym dawała ten viburcol nawet po 20 min płaczu
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spice, te ataki wyglądają trochę jak kolka kurczę ciężka sprawa
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
spice jak tylko po kapieli to obstawiam płacz zmęczeniowy
i właśnie tak dziecko ryczy jak jest strasznie zmęczone i nie może zasnąć, Hania jest coraz starsza i może właśnie teraz przestała sobie radzić z wrażeniami i nie może się wieczorem wyciszyć tak by zasnąć Grazin nic Gabuni nie było po winogronach, łokcia jeszcze nie zjadła
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no widzisz na kazdego gagadka znajdzie sie sposób
|
|
#3295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale piszesz że 2h płakał ale UU nie chciał, to rzeczywiście dziwne??? a myślałaś żeby wcale MM nie robić tylko do skutku dawać UU????? Bo skoro zależy Ci na karmieniu to dawanie butelki nie pomoże przywrócić jego chęci do ssania z UU. Dzieci tak szybko kumają że lepiej im leci że potem już jest trudno. Spice też myślę że to problem z zasypianiem mimo dużego zmęczenia. U nas od dwóch dni też nasiliły się problemy z usypianiem i powiem szczerze że ciężko troszkę, on płacze daje UU nie chce daje smoka i bujam do spania a on nadal płacze, biorę na ręce jeszcze bardziej płacze a wiem na pewno że chce zasnąć. Dziś poddałam się z usypianiem bo wierzgali płakał i położyłam go pod zabawkami ale bez muzyki trochę do niego pogadałam i potem zabrałam na UU zjadł i zaraz zasnął. U nas zasypianie bez nerwów jest w wózku jak jest zmęczony a włożę go do wózka to od razu główkę odwraca na bok i zasypia.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-08-31 o 21:49 |
|
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
andziot tylko pytanie czy winogron jest bezpieczny przy karmieniu uu czy gabulkowi nie przeszkadza... ja jem coraz wiecej no ale teraz ma ta wysypke i sie zmartwiłam. pewnie od czekolady
![]() moj tż dwa dni temu kąpał małego i umył mu wlosy moim żelem do kąpieli spa ![]() nie celowo tylko zaspany był i butelki pomylił, a skapnął sie po zapachu dopeiro... może tez wysypke miec od tego?? bo dziiaj tż na to wpadł ze moze go tez zel uczulił. tylko buzi mu nie mył nim
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, kładę się. Oby dzisiejsza noc była lepsza niż poprzednia
![]() Dobrej nocki dziewczyny
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3299 |
|
Raczkowanie
|
k
|
#3300 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

wybieram:

Biedactwo male kochane 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Zosienka jest juz z nami
Następna dziura na kasę

za 3 miesiące dla Antolka i zdróweczka dużo