Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-31, 16:06   #3991
snesha
Rozeznanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość

wózek może fajny ale patrząc na dziecko w tym wózku na tym zdjęciu to na długo spacerówka nei wystarczy dawała bym max do 2 lat i potem wymiana na inny
Jak będzie się dało to przesiądziemy się na typową parasolkę. Zobaczcie swoim fachowym okiem na wady i zalety tego wózka.

A swoją drogą jak byłam na wakacjach nad morzem, to tyle się naoglądałam dzieciaków w wieku około lat 5 w wózkach że byłam w szoku. Niektóre już całkiem się nie mieściły - nogi prawie na ziemi.
Moja siostra odprawiła wózki jak jej dzieci szły to przedszkola, czyli 3 i 2,5 roku. Jakoś same świetnie dawały sobie radę na własnych nóżkach, chociaż nie obyło się bez protestów.
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 16:27   #3992
ewula83
Rozeznanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Dziekuje za trzymanie kciukow!!

Mialam badanie polowkowe,wszystkie narzady dzidzi funkcjonuja prawidlowo,ogolnie lekarka nie mogla sie do niczego przyczepic.Moj fasol(bo to chlopak)wazy 540 gram,niezly juz z niego klocuszek..Na twardnienia brzucha mam brac magnez.Za dwa tygodnie ide na glukoze.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Wspolzyc mozna "na jeza" czyli powoli i ostroznie.
Stary 2011-08-31, 16:31   #3993
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Bardzo sie ciesze, ze u Was na wizytach wszystko ok

Jutro ja mam wizyte, ale nie bede miala robionego usg , bo tam gdzie chodze nie maja nawet takiego sprzętu :/ Ale chociaż dowiem się czy wszystko ok z szyjką itd
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 16:40   #3994
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
wydaje mi się że nie będzie musiał płacić ponieważ to firma zmienia warunki pracy i zapewne płacy a na siłę nie mogą go zmusić do podpisania umowy
i w żadnym wypadku nie podpisuje się umowy w języku dla nas nie zrozumiałym! muszą ją przetłumaczyć
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Kropeczka ja nie mam pojęcia, ale lepiej prawa nie interpretować 'na logikę', bo tam żadnej logiki nie ma może poszukaj informacji na jakimś prawniczym forum???
ultraradiola my naleśniki dzisiaj mamy, z twarogiem, bananami i czekoladą

ja też chętna, nie wiem jak z tym spotkaniem mi by było ciężko do Torunia przyjechać, bo samochód mam do dyspozycji późnymi popołudniami tylko :/
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Moim zdaniem podpisanie jakiejkolwiek nowej umowy jest jednoznaczne z rozwiązaniem starej a tym samym zmianą warunków pracy. Najlepiej by było gdybyście na spokojnie raz jeszcze przeczytali starą umowę i przy ewentualnych wątpliwościach poradzili się prawnika np. na jakimś forum internetowym. I co najważniejsze nie podpisywać nic co nie jest przetłumaczone na język Polski, z tego co wiem pracodawca ma obowiązek przetłumaczyć taki dokument.
A co jeśli nie podpisze tej umowy? Ja się boję, że po prostu zostaną przy starej umowie, w której i tak jest ta kara :/ Umowa MUSI być przetłumaczona, a menedżer firmy zaśmiał im się w twarz, jak mu powiedzieli, że chcą polską wersję... Masakra co się tam teraz dzieje!

Agawoo on pracuje w Polsce, ale firma jest zagraniczna i w sumie właściciel mało mówi po Polsku.

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
AAAA i najlepsze
TZ jak zwykle ładuje się ze mną do gabinetu, tam jeszcze standardowo wywiad i te sprawy i lekarz mówi, że mnie zbada.
Poszłam do pokoiku, rozebrałam się i potem byłam zbadana ( wszystko ok) no i jak już wyszliśmy z gabinetu ten do mnie:
" Jak mogłaś się nie ogolić !!! Dlaczego lekarz musiał twój busz oglądać " nie wspomnę, ze goliłam się tydzień temu więc nie jakieś straszne krzaczory i lekarza stan owłosienia tam nie interesuje ale małż był tak zbulwersowany, że się innym mężczyznom w takim stanie pokazuje, że szok mam się golić przez wizytą

dziękuję Wam za kciukasy
Świetnego masz męża W sumie to widać, że jesteś dla niego kimś, z kogo jest dumny i kim się chce pochwalić

Pisałyście o wózkach i tutaj akurat wydaje mi się, że super, że nasze dzieciaczki przyjdą na świat na początku roku Najpierw będą jeździły w gondolach, a jak będą miały 5-6 miesięcy, to przesiądą się do spacerówek i będzie luzik Gorzej w przypadku maluchów późnoletnich czy jesiennych. One zaraz zaczną wyrastać z gondoli, mogą jeszcze nie umieć same siedzieć, lub po prostu będzie żal wozić je w spacerówce zimą, bo wiadomo, że w gondoli jest cieplej To jest wg mnie plus rodzenia dzieci zimą
Jak moje zacznie siedzieć, bo od razu przejdzie do spacerówki. Gondolę będę miała po siostrzenicy, a spacerówkę sobie kupię leciutką i wygodną

Jeszcze odnośnie czucia ruchów dziecka. Jestem teraz w 17 tyg. i wczoraj leżąc, jak trzymałam rękę bardzo nisko na brzuchy (dosłownie tuż nad pipunią ), to poczułam takie jakby 3 kopnięcia Nie wiem czy to Dzidek czy nie, tym bardziej, że któraś z Was pisała, że dziecko czuć 2-4 cm pod pępkiem, a to było zdecydowanie niżej. Możliwe, że to jednak dziecko?
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 16:48   #3995
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
A co jeśli nie podpisze tej umowy? Ja się boję, że po prostu zostaną przy starej umowie, w której i tak jest ta kara :/ Umowa MUSI być przetłumaczona, a menedżer firmy zaśmiał im się w twarz, jak mu powiedzieli, że chcą polską wersję... Masakra co się tam teraz dzieje!

Agawoo on pracuje w Polsce, ale firma jest zagraniczna i w sumie właściciel mało mówi po Polsku.

Świetnego masz męża W sumie to widać, że jesteś dla niego kimś, z kogo jest dumny i kim się chce pochwalić

Pisałyście o wózkach i tutaj akurat wydaje mi się, że super, że nasze dzieciaczki przyjdą na świat na początku roku Najpierw będą jeździły w gondolach, a jak będą miały 5-6 miesięcy, to przesiądą się do spacerówek i będzie luzik Gorzej w przypadku maluchów późnoletnich czy jesiennych. One zaraz zaczną wyrastać z gondoli, mogą jeszcze nie umieć same siedzieć, lub po prostu będzie żal wozić je w spacerówce zimą, bo wiadomo, że w gondoli jest cieplej To jest wg mnie plus rodzenia dzieci zimą
Jak moje zacznie siedzieć, bo od razu przejdzie do spacerówki. Gondolę będę miała po siostrzenicy, a spacerówkę sobie kupię leciutką i wygodną

Jeszcze odnośnie czucia ruchów dziecka. Jestem teraz w 17 tyg. i wczoraj leżąc, jak trzymałam rękę bardzo nisko na brzuchy (dosłownie tuż nad pipunią ), to poczułam takie jakby 3 kopnięcia Nie wiem czy to Dzidek czy nie, tym bardziej, że któraś z Was pisała, że dziecko czuć 2-4 cm pod pępkiem, a to było zdecydowanie niżej. Możliwe, że to jednak dziecko?
kochana mi się wydaje że możliwe że to maluch bo w17tyg macica jest niżej

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 16:58   #3996
bacharybnik
Zadomowienie

Na chwilę się położyłam a tu dwie strony do nadrobienia.

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Pochwalimy sie nowymi nabytkami od babci z lumpa ale bluza nowa, a dresik chyba tez tyle, że bez metek
Śliczne ubranka

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość

dph
ja moją księżniczkę poczułam pierwszy raz jak leżałam. może ty tez poczujesz jak zjesz coś i położysz się na plecach z rękami na podbrzuszu
Ja też właśnie leżąc na plecach poczułam pierwszy raz ruchy mojego synusia

Cytat:
wróciłam od ginka
mam zwolnić tempo brać nospe i magnez starać się nie stresować(powiedziała że to zapewne przez gonienie i stresowanie się slubem) no i jeśli będzie mnie bolało przy skurczu to od razu do niej dzwonić
póki co mam piękną długą szyjkę i piękną zdrową ciążę
Super, że wszystko ok

Cytat:
heeej jestem z powrotem

pierwsze co to zdaję Wam relację z usg połówkowego a dużo się działo

po pierwsze na 100 % będzie Dziewczynka

- aaa i maleńka nie jest taka mała bo waży 402 g

tak to wszystko w porządku, mamy chyba ze 20 zdjęć
no i co chwilę lekarz przełączał na 3d i 4d żebyśmy twarzyczke zobaczyli, tyle, że przez łożysko było ciężko generalnie super, jestem strasznie zadowolona bo jak widzicie zmierzone ma mała wszystko
i napewno dziewczynka bo jak to lekarz sam stwierdził - jest cipka ( eh to określenie jakoś siusiak brzmi lepiej )

dziękuję Wam za kciukasy
Gratuluję córeczki. Super, że wszystko ok. Ja wczoraj byłam na USG połówkowym i mój mały waży 341g
W którym tygodniu jesteś ??

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 17:15   #3997
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:

oczywiscie ze możliwe ja jak byłam na usg w 22tyg ciązy to lekarz nie mógł przez dłuższy czas zmierzyc obwodu głowki bo dzidzia główką sie schowała za kosc łonową co dla mnei to było aż nie do pomyslenia ze tak nisko się znajduje więc mój dzidziuś teraz ( bo mi lekarz pokazywał na brzuchu) znajduje sie od kości łonowej az do 2cm nad pępkiem czuli ma ok 22 cm i ja jestem w 24t.c a czasami malec mnie też kopnie tak niziutko a czasami już na wysokości pępka zależy jak sie obróci

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

mój 2 tyg temu czyli w 22tyg miał 575g jestem ciekawa ile będzie mieć za 2 tyg bo 15 września mam kolejną wizytę
Stary 2011-08-31, 17:18   #3998
kropeczka1984
Rozeznanie

Dzięki Dziewczyny W takim razie wierzę już, że to moje własne Dziecię mnie kopnęło Dzisiaj też się troszkę wymęczę przed położeniem do łózka (gimnastyka i pediciure - Nikotynka Twój Tż byłby ze mnie dumny, bo w sumie robię dla gina, bo w piątek mam wizytę ) i będę wyczekiwała kopniaczków

A w ogóle jutro Szef przyjeżdża do pracy i chce ze mną gadać o zwolnieniu moim, bo chyba jednak nie do końca dotarło do niego, że ja chcę od września być na zwolnieniu :/ A myślałam, że to już mam z głowy...
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 17:19   #3999
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Na chwilę się położyłam a tu dwie strony do nadrobienia.

Śliczne ubranka

Ja też właśnie leżąc na plecach poczułam pierwszy raz ruchy mojego synusia

Super, że wszystko ok

Gratuluję córeczki. Super, że wszystko ok. Ja wczoraj byłam na USG połówkowym i mój mały waży 341g
W którym tygodniu jesteś ??
moja na razie najlżejszachyba będę musiała ją podpaść
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
oczywiscie ze możliwe ja jak byłam na usg w 22tyg ciązy to lekarz nie mógł przez dłuższy czas zmierzyc obwodu głowki bo dzidzia główką sie schowała za kosc łonową co dla mnei to było aż nie do pomyslenia ze tak nisko się znajduje więc mój dzidziuś teraz ( bo mi lekarz pokazywał na brzuchu) znajduje sie od kości łonowej az do 2cm nad pępkiem czuli ma ok 22 cm i ja jestem w 24t.c a czasami malec mnie też kopnie tak niziutko a czasami już na wysokości pępka zależy jak sie obróci

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

mój 2 tyg temu czyli w 22tyg miał 575g jestem ciekawa ile będzie mieć za 2 tyg bo 15 września mam kolejną wizytę
ooo Monika świetna informacjawłaśnie się nad tym zastanawiałam jak to możliwe żebym Lilkę czuła i na bole i na górze

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2011-08-31, 17:24   #4000
n1kotynka
Zadomowienie

Renatko, Bacha jestem dzisiaj dokładnie w 21 tygodniu

Zuzia usg to trwało z pół godziny lekarz mój jest mega dokładny

dziękuję Wam za gratki

Mamy kolejną dziewczynkę

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Dzięki Dziewczyny W takim razie wierzę już, że to moje własne Dziecię mnie kopnęło Dzisiaj też się troszkę wymęczę przed położeniem do łózka (gimnastyka i pediciure - Nikotynka Twój Tż byłby ze mnie dumny, bo w sumie robię dla gina, bo w piątek mam wizytę ) i będę wyczekiwała kopniaczków

A w ogóle jutro Szef przyjeżdża do pracy i chce ze mną gadać o zwolnieniu moim, bo chyba jednak nie do końca dotarło do niego, że ja chcę od września być na zwolnieniu :/ A myślałam, że to już mam z głowy...
taaa jeszcze się brokatem popsikajmy żebyśmy takie odświętne były

ah Ci mężczyźni
ja w ogole nie rozumiem czemu on się pcha do gabinetu jak tam badanie jest a dzisiaj już się pewnie poczuł u lekarza i sam miał 100 pytań do...
czy moge jeździc samochodem, czy mozemy jechać na urlop, czy mogę wychodzić z psem, czy mogę nosic zakupy... no Jeeezu.... on by mnie do łóżka połozyl do końca ciąży plackiem jak to sam powiedział, żeby nie kusić losu. I mam wstawać tylko na siku bo na spacerze też się mogę przerwócić, ktoś we mnie autem wjedzie jak będę prowadzić no ludzie także dzisiaj ja siedziałam cicho u lekarza a ten perorował w najlepsze co mi wolno a co nie :ha haha:
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 17:30   #4001
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:

dziękuję Wam za gratki

Mamy kolejną dziewczynkę

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

ah Ci mężczyźni
ja w ogole nie rozumiem czemu on się pcha do gabinetu jak tam badanie jest a dzisiaj już się pewnie poczuł u lekarza i sam miał 100 pytań do...
czy moge jeździc samochodem, czy mozemy jechać na urlop, czy mogę wychodzić z psem, czy mogę nosic zakupy... no Jeeezu.... on by mnie do łóżka połozyl do końca ciąży plackiem jak to sam powiedział, żeby nie kusić losu. I mam wstawać tylko na siku bo na spacerze też się mogę przerwócić, ktoś we mnie autem wjedzie jak będę prowadzić no ludzie także dzisiaj ja siedziałam cicho u lekarza a ten perorował w najlepsze co mi wolno a co nie :ha haha:
To troche Ci zazdroszcze, bo ja bym chciala żeby mój tż mógł ze mna isc do lekarza. Ale ciagle praca i praca i nie jest tak prosto zostawic robote i pójść ze mną do lekarza, bo chodze w godzinach porannych.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-31, 17:34   #4002
Zadomowienie

Cytat:

dziękuję Wam za gratki

Mamy kolejną dziewczynkę

ah Ci mężczyźni
czy moge jeździc samochodem, czy mozemy jechać na urlop, czy mogę wychodzić z psem, czy mogę nosic zakupy... no Jeeezu.... on by mnie do łóżka połozyl do końca ciąży plackiem jak to sam powiedział, żeby nie kusić losu. I mam wstawać tylko na siku bo na spacerze też się mogę przerwócić, ktoś we mnie autem wjedzie jak będę prowadzić no ludzie także dzisiaj ja siedziałam cicho u lekarza a ten perorował w najlepsze co mi wolno a co nie
hehe twój małż jest niezły mój mi tylko powiedział że ciąża nie chorobajak coś mu mówiłam i żebym nie przesadzała
moje usg też koło tego trwało te połówkowe to takie dokładne bardzo są stópek mi tylko nie mierzył i pośladków z tego co wymieniłaśale to nie mój prowadzący lekarz więc pewnie dlatego w ogóle jestem niezadowolona z niego(mruczał pod nosem i za te30min wziął 250zł a taki wychwalany w necie i polecany wszedzie) ale co tam ważne że wszystko ok.

Lilka już z nami!!

Stary 2011-08-31, 17:39   #4003
agacia_cz
Zadomowienie

Zośka wyciagnij od niego kasę na prywatna wizytę wtedy i on będzie wszystko widział a jaki zadowolony będzie po wizycie...
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 17:43   #4004
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

heeej

Po naleśnikach z twarogiem, bananem i sosem czekoladowym mały mnie tak skopał że aż zdziwiona byłam. Chyba mu smakowały ale tż nic nie czuje nawet jak trzyma rękę na brzuchu a ja podskakuję

Ja byłam u lekarza w 20t3d i mały ważył 373g. Ale nie można tego brać na poważnie. znajomej lekarz mówił że dziecko urodzi się 4kh a urodziło 3,2 ciężko to stwierdzić i jest baardzo duża granica błędu

witam nowe mamusie

no i za wszystkie udane wizyty i ujawnione dzieciaczki

A i jednak umówiłam się do innego lekarza (udało mi się dodzwonić) i na 3D idę 14.09 czyli jeszcze dwa tygodnie
Stary 2011-08-31, 18:03   #4005
Zadomowienie

Cytat:
heeej

Po naleśnikach z twarogiem, bananem i sosem czekoladowym mały mnie tak skopał że aż zdziwiona byłam. Chyba mu smakowały ale tż nic nie czuje nawet jak trzyma rękę na brzuchu a ja podskakuję

Ja byłam u lekarza w 20t3d i mały ważył 373g. Ale nie można tego brać na poważnie. znajomej lekarz mówił że dziecko urodzi się 4kh a urodziło 3,2 ciężko to stwierdzić i jest baardzo duża granica błędu

witam nowe mamusie

A i jednak umówiłam się do innego lekarza (udało mi się dodzwonić) i na 3D idę 14.09 czyli jeszcze dwa tygodnie
to gratulacje

Lilka już z nami!!

Stary 2011-08-31, 18:06   #4006
Haniula
Zakorzenienie

Ja mam takiego fajnego lekarza prowadzącego, że normalna wizyta trwa u niego około 40 min. Wszystko tłumaczy mierzy pokazuje na spokojnie. Mysle, że bardzo dobrze trafiłam
ciekawe jak bedzie to połówkowe
Mój małż tez mnie nie traktuje jakos specjalnie tzn nie pozwala nic dzwigac i sie przemeczac, ale pozatym normalnie. Ale ja od poczatku powtarzałam, ze nie chce sie tłumaczyc ciaza ani tym jakoś obnosic. wystarczy ze reszta rodziny się ze mną cacka conajmnije jakbym chora była

jednak zmiana to taka, że tz zawsze po nocce kupuje mi swieze buleczki i robi sniadanie
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:08   #4007
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
hehe twój małż jest niezły mój mi tylko powiedział że ciąża nie chorobajak coś mu mówiłam i żebym nie przesadzała
moje usg też koło tego trwało te połówkowe to takie dokładne bardzo są stópek mi tylko nie mierzył i pośladków z tego co wymieniłaśale to nie mój prowadzący lekarz więc pewnie dlatego w ogóle jestem niezadowolona z niego(mruczał pod nosem i za te30min wziął 250zł a taki wychwalany w necie i polecany wszedzie) ale co tam ważne że wszystko ok.
Renatko a nie jesteś czasem z krakowa? bo coś widziałam, że tam byłaś a ja w krakowie mam dwóch fajnych lekarzy, których mogę z czystym sumieniem polecić

ale fajnie, ze tez masz wszystko pomierzone ja też płaciłam 250 zł i jeszcze 150 zł za wizytę
Cytat:
heeej

witam nowe mamusie

a ja mam taką zgagę, że nic nie przełknę
mój też nic nie czuje i mówi ze dzidzia go nie lubi a to u mnie jest sprawka łożyska no i dzidzia jest ułożona miednicowo i mi tak daje popalić po pęcherzu, że chodzę co chwila do łazienki. Najgorzej jest wieczorami bo oszaleć można

a co do wagi to teraz nie przewidzisz, przed porodem to będzie w miarę dokładna waga, tak mi się wydaje.
Stary 2011-08-31, 18:09   #4008
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Ale fajnie... wizyty macie już za sobą. Gratuluje. Ja za tydzień wizyta u mojej ginekolog a za dwa usg połówkowe.... Bardzo się stresuje, ale muszę wierzyć w to, że wszystko będzie OK (tak bardzo bym chciała). Jutro zaczynamy nowy rok szkolny Zleciały te wakacje ... oby do lutego brzuszki kochane.
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:10   #4009
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam takiego fajnego lekarza prowadzącego, że normalna wizyta trwa u niego około 40 min. Wszystko tłumaczy mierzy pokazuje na spokojnie. Mysle, że bardzo dobrze trafiłam
Mój małż tez mnie nie traktuje jakos specjalnie tzn nie pozwala nic dzwigac i sie przemeczac, ale pozatym normalnie. Ale ja od poczatku powtarzałam, ze nie chce sie tłumaczyc ciaza ani tym jakoś obnosic. wystarczy ze reszta rodziny się ze mną cacka conajmnije jakbym chora była

jednak zmiana to taka, że tz zawsze po nocce kupuje mi swieze buleczki i robi sniadanie
mój też spędza więcej czasu w kuchni ah kochani są nasi mężowie
a co do traktowania w ciąży to mój boi się, że jak teraz jest dobrze, żeby tego nie zepsuć i mam dbać o siebie jak nie wiem co do końca

zobaczymy jak wyjdzie w praniu
Stary 2011-08-31, 18:39   #4010
19mala83
Raczkowanie

Nikotynka gratulacje dziewczynki i wszystkim pozostałym gratulacje udanych badań.
Dziewczyny a myślałyście już nad jakimś jesienno-zimowym płaszczykiem?lub kurtką? przeglądałam allegro ale nic nie ma a jak już coś ciekawego to cena odstrasza.
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:51   #4011
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Nikotynka gratulacje dziewczynki i wszystkim pozostałym gratulacje udanych badań.
Dziewczyny a myślałyście już nad jakimś jesienno-zimowym płaszczykiem?lub kurtką? przeglądałam allegro ale nic nie ma a jak już coś ciekawego to cena odstrasza.
dziękuję

ja się jeszcze mieszczę w moj stary płaszczyk, a na spacery z psem mam taki większy polar.

Będę szukała w sklepach zwykłych, mój trencz ktory noszę kupiłam w New Look za 79 zł więc nie tak duzo i jak się zrobi zimno będę polować.
Na allegro nie trafię znając siebie z rozmiarem bo jestem niewymiarowa
Stary 2011-08-31, 19:06   #4012
19mala83
Raczkowanie

Ja też mam nadzieję, że zmieszcze się w mój płaszczyk, chociaż nie sprawdzałam. Może jesień jeszcze się przekulam ale zima mnie przeraża. Ja też nie umię trafić z rozmiarem więc pocieszam się, że nie jestem sama
Stary 2011-08-31, 19:11   #4013
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Ja też mam nadzieję, że zmieszcze się w mój płaszczyk, chociaż nie sprawdzałam. Może jesień jeszcze się przekulam ale zima mnie przeraża. Ja też nie umię trafić z rozmiarem więc pocieszam się, że nie jestem sama
znaleźć znajdziemy a cenami w sklepach z odzieżą ciążową też nie ma co się sugerować. Ja np kupiłam super lniane spodnie za 110 zł i latam w nich całe lato, są mięciutkie, pasują do wszystkiego i są przewygodne. Bluzeczki też mi się udało po 50 zł kupić bardzo fajne, mam 3 i mi w wypełności wystarczają. Na jesień tylko sweterek rozpinany ( wezmę męża, ma jeden w którym nie chodzi a ja w nim wyglądam bardzo dobrze ) i już jestem ubrana. Jak się zrobi zimniej będę kombinować ale damy radę

Gorzej będzie z kurtką typowo zimową ale wierze, że w sklepach z odzieżą ciążową jakąś fajną polskiej firmy znajdę tak samo jak na lato

ps. ja jesień można polar w decathlonie kupić np za niewielkie pieniądze
Stary 2011-08-31, 19:14   #4014
Zadomowienie

Cytat:

no nie będę aż tak demonizować mojego tż tez nie mogę nosić i się przemęczać wg niego, też mnie wyręcza w takich sprawach ale jak mu mówię żeby mnie nie denerwował to mi dokucza bo on to uwielbia

Cytat:
Renatko a nie jesteś czasem z krakowa? bo coś widziałam, że tam byłaś a ja w krakowie mam dwóch fajnych lekarzy, których mogę z czystym sumieniem polecić

ale fajnie, ze tez masz wszystko pomierzone ja też płaciłam 250 zł i jeszcze 150 zł za wizytę

a ja mam taką zgagę, że nic nie przełknę
mój też nic nie czuje i mówi ze dzidzia go nie lubi a to u mnie jest sprawka łożyska no i dzidzia jest ułożona miednicowo i mi tak daje popalić po pęcherzu, że chodzę co chwila do łazienki. Najgorzej jest wieczorami bo oszaleć można

a co do wagi to teraz nie przewidzisz, przed porodem to będzie w miarę dokładna waga, tak mi się wydaje.
dziękuję kochana ale mam u siebie super lekarza prowadzącego z tym że ona nie ma 3d a chciałam płytkę, to mi poleciła podobno najlepszy od dzidziów facet dała mi numer komórki i się umówiłam, wcześniej poczytałam w necie i rzeczywiście żadnej negatywnej opinii - no cóż musiałam mieć pecha po prostu
ale kasy ci poszło dodatkowo musiałaś płacić za wizytę??
Cytat:
ja już myślałam i szukam w lumpkach bo niestety w nic się nie mieszczę juz, niby przytyłam dopiero 3,5kg ale się rozrosłam wszerz i moje piersi urosły już o 3 rozmiary

Lilka już z nami!!

Stary 2011-08-31, 19:19   #4015
kamciurka
Zakorzenienie

hej mamuski
ja tylko na chwilke, nadrobilam i gratuluje wszystkich wizyt, badan itp. itd
wpadlam tylko Wam napisac abyscie sobie wlaczyly na Polsat Cafe fajny dokument o babce ktora jest w ciazy z szescioraczkami i ledwie daje rade, caly czas lezy w lozku, a matka zwolnila sie z pracy by sie nia opiekowac...

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 19:28   #4016
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hej mamuski
ja tylko na chwilke, nadrobilam i gratuluje wszystkich wizyt, badan itp. itd
wpadlam tylko Wam napisac abyscie sobie wlaczyly na Polsat Cafe fajny dokument o babce ktora jest w ciazy z szescioraczkami i ledwie daje rade, caly czas lezy w lozku, a matka zwolnila sie z pracy by sie nia opiekowac...
ja też oglądam, niezły ma brzuchol gigant

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 19:29   #4017
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
dziękuję

ja się jeszcze mieszczę w moj stary płaszczyk, a na spacery z psem mam taki większy polar.

Będę szukała w sklepach zwykłych, mój trencz ktory noszę kupiłam w New Look za 79 zł więc nie tak duzo i jak się zrobi zimno będę polować.
Na allegro nie trafię znając siebie z rozmiarem bo jestem niewymiarowa
Cytat:
ja już myślałam i szukam w lumpkach bo niestety w nic się nie mieszczę juz, niby przytyłam dopiero 3,5kg ale się rozrosłam wszerz i moje piersi urosły już o 3 rozmiary
ja też dziś o tym myślałam, że jesień tuż tuż a ja nic nie mam widziałam w ciążowym H&M taka jesienna paskudę ala nietoperz mój tż jak to zobaczył to wywrócił oczy i za to to to prawie 300zł chcieli -NIEDOCZEKANIE
Też mysłałam o spr w zwykłym sklepie ciązowym ale juz w jednym NIVENA poinformowali mnie, że nie zamierzają mieć w sklepie żadnych kurtek więc szukam dalej, ewentualnie zostaje mi kupienie jesiennej L czy XL (swoją drogą śmiesznie będę wyglądać w za długich rękawach czy też jak Pudzian w ramionach) na jesień i modlenie się że w listopadzie nie będzie jeszcze śniegów i zapnę się z moim brzucholkiem, a na zimę coś w co się zmieszcze w listopadzie ale nie wiem jak ten wielki brzuch mi pozwoli się zapiąć i jaki to może być rozmiar kurde ale dylematy

http://www.torelle.pl/kurtka-p1464.html
o ta kurtka bardzo mi się podoba ale kosztuje majątek

ta też jest super: http://www.torelle.pl/plaszcz-p1237.html

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2011-08-31 o 19:42
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 19:48   #4018
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamuśki
Jestem już po badaniu połówkowym i na 75% będzie dziewczynka jest zdrowa i jak lekarz powiedział dość duża jak na swój wiem (600g)i termin mi wyliczył na 27 grudnia. Wszystkie pomiary prawidłowe tylko ja mam lekką anemię i dostałam żelazo do ssania oraz magnez na skurcze łydek.

Doczytałam tylko ze Nikotynka tez będzie mieć córeczkę a Ewula synka, tak więc gorąco gratulujęklask i:

Mam żal ze nie jestem w stanie Was czytać tak jak bym chciała ale mam bardzo wypełniony czas a wieczorem to padam z nóg i nie mam siły......

Buziaki dla Was
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 19:51   #4019
19mala83
Raczkowanie

MissZuzia kurtki fajne ale ceny masakra moj maż xl nosi to pożycze coś od niego
Renata jakby mi piersi o 3 rozmiary urosły to moj mąż był by w siódmym niebie, bo ja tam takie małe kapselki
Stary 2011-08-31, 19:56   #4020
AgaMili
BAN stały

Ogladnelam ten program o 6-raczkach

Kasikzaki, nikotynka
gratuluje coreczek, a Ewuli synka
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości