sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-16, 21:32   #931
polinqa
Raczkowanie

Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

no niestety czasem tak własnie jest, z tym odsyłaniem to w sumie, nie diwie się z ich perspektywy, bo za przesyłke z jakiej racji mają zwracać... najważniejsze, że w przypadku właśnie takiego niezadowolenia, w ogole chcą zwracać kaśe ale chyba przy tym to szkoda zachodu
polinqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-16, 21:44   #932
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Gdyby jeszcze można było te koraliki wysyłać normalnym listem, ale jak się nie wyśle poleconym to nie ma się potwierdzenia itd. Zresztą powinni widzieć co pakują i tyle.
Stary 2006-10-16, 22:02   #933
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Cytat:
Napisane przez bchawrylo Pokaż wiadomość
ja uważam że artfan.pl jest jest OK ale brakuje w nim drewnianych korali. ='(
To sprawdź raz jeszcze.
Stary 2006-10-16, 22:31   #934
Sylwia***
Wtajemniczenie

A propos qnsztu, to zamowilam np. cloisonne, i jeden z dwoch koralikow nie nadaje sie wcale do uzytku. Z jednego kolczykow nie zrobie. I troche glupio, bo za 2 zl. dostaje sie 2 korale, i nie mozna ich nawet wykorzystac. Lampwork tez jakis taki brzydki. Ale juz mi sie nie chcialo nic z tym robic, zreszta, jak widac z Waszych doswiadczen, i tak sie to nie oplaca.

Moze z tym cloisonne to dlatego, ze koraliki byly w przecenie. Wiec jesli ktos kupil je na qnszcie tansze, niz sa zwykle, niech sie moze wypowie bo inaczej to ja drugi raz na pewno nie zaryzykuje.

Gratisu zadnego z qnsztu nie dostalam :/ Troche sie zdziwilam, bo myslalam, ze kazdy dostaje.
Sylwia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-16, 22:36   #935
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Cytat:
Napisane przez Sylwia*** Pokaż wiadomość
A propos qnsztu, to zamowilam np. cloisonne, i jeden z dwoch koralikow nie nadaje sie wcale do uzytku. Z jednego kolczykow nie zrobie. I troche glupio, bo za 2 zl. dostaje sie 2 korale, i nie mozna ich nawet wykorzystac. Lampwork tez jakis taki brzydki. Ale juz mi sie nie chcialo nic z tym robic, zreszta, jak widac z Waszych doswiadczen, i tak sie to nie oplaca.

Moze z tym cloisonne to dlatego, ze koraliki byly w przecenie. Wiec jesli ktos kupil je na qnszcie tansze, niz sa zwykle, niech sie moze wypowie bo inaczej to ja drugi raz na pewno nie zaryzykuje.

Gratisu zadnego z qnsztu nie dostalam :/ Troche sie zdziwilam, bo myslalam, ze kazdy dostaje.
Też zamawiałam cloisonne z qnsztu. I bardzo się roczarowałam. Już tych cloisonne więcej nie zamówię. Zresztą chyba w tym wątku zamieszczałam ich zdjęcia. Gratiska tez nie dostałam.
Stary 2006-10-16, 22:42   #936
Sylwia***
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AneciaG Pokaż wiadomość
Też zamawiałam cloisonne z qnsztu. I bardzo się roczarowałam. Już tych cloisonne więcej nie zamówię. Zresztą chyba w tym wątku zamieszczałam ich zdjęcia. Gratiska tez nie dostałam.
Nie brzmi to zachecajaco
Czyzby wyprzedawali wadliwe egzemplarze?
A nawet, jesli tak, to nie jest to w porzadku, bo przeciez zamawiamy normalne, a nie wadliwe, co z tego, ze troche taniej.
Stary 2006-10-16, 22:43   #937
qbek!
Zadomowienie

GG do qbek!

qnszt wysyłał wiadomości, ze skoro ich klijentom nie podobają się gratisy i nie trafiają w gusta to wycofują gratisy i gratisów już nie będzie :/ !!

qbek! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-16, 23:31   #938
Sylwia***
Wtajemniczenie

O kurcze Niezle! Czyzby urazona duma qnsztu?
Ale w sumie to chyba niezbyt mile narzekac na gratisy w wiadomosciach do qnsztu. Przeciez to tylko gratis

No dobra, w sumie powinnam juz spac, bo jutro szkola, ale wkleje fotki moich dwoch cloisonnow (nie gratisow). A niech sie i inni posmieja

Male wyjasnie - na kazdym koraliku powinny byc po 2 kwiatuszki. Ten po lewej stronie na pierwszym zdjeciu najbardziej przypomina kwiatek, jaki mial faktycznie byc. Jeden z korali nie jest wcale nawet okragly. A te czarne plamy gdzieniegdzie nie sa wina aparatu czy oswietlenia... Zdjecia robilam trzymajac koraliki miedzy palcami (inaczej sie nie dalo).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (58,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (80,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (99,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (70,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (66,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (99,8 KB, 14 załadowań)
Stary 2006-10-17, 07:06   #939
czarny kot
Zakorzenienie

No ja bym kolczykow z takich nie zalozyla. Zareklamuj, co Ci szkodzi. A z gratisami mozna bylo to rozwiazac inaczej :/ Ka dostalam od nich 2 i zadnego nie wykozystalam. Co za problem dac koraliki pod ogolny kolor zamowienia? Albo w kazdym razie dopasowane do zamawianych korali. Raz dostalam koraliki 4mm do kamieni, raz akrylowe krysztalki do srebra i szklanych kulek :/

CJ jak juz da gratisa to jest zawsze dopasowany do ogolnego zamnowienia. Kupowalam duzo zielonych i pomaranczowych koralikow i dostalam 2 paczuszki zielonych plaskich, innym razem poszlam w niebieskie, fiolet i transparentne to dostalam 3 paczki: niebiesko-transparentne cracle (kupowalam fioletowe), blekitne, matowe kule, takie fajne jak oszronione i przekladki posrebrzane (kupowalam jakies, dostaalm gratis jeszcze jeden wzorek)

Wątek z biżuterią
czarny kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-17, 13:57   #940
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Cytat:
Napisane przez qbek! Pokaż wiadomość
qnszt wysyłał wiadomości, ze skoro ich klijentom nie podobają się gratisy i nie trafiają w gusta to wycofują gratisy i gratisów już nie będzie :/ !!
Dobrzy są!
Stary 2006-10-17, 14:12   #941
qbek!
Zadomowienie

GG do qbek!

może to wina niewyrabiających sie Chińczykó ktorzy cloisonne traktują jak masówkę i tylko klną że biżuteriotwórcy z Polski nie dają im chwili wytchnienia

qbek! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-17, 14:14   #942
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Sylwia*** - jakie piękniusie cloisonne.

Czarny kocie, ja dostałam wszystkie cloisonne z wadami. Oni juz je takie mają. Żałuję że ich nie reklamowałam, teraz za późno. Co poniektórzy są zadowoleni z jakości cloisonne z qnsztu, canela tutaj o tym pisała. Mówi że bardzo ładne ale na tym zdjęciu co zamieściła też widać jak jeden jest spaprany.
Stary 2006-10-17, 17:36   #943
Ciekawska Nimfa
BAN stały

No przyznam, ze na miejscu Qnsztu zrobilabym to samo. Przeciez nie kupuje sie dla gratisa, to jest coś, co dają Ci ze swojej dobrej woli, a jak sie nie podoba, to nie dostaniesz wiecej, bo niby po co i dlaczego, i tak za to nie placisz?

Swoja drogą bardzo mi się nie podoba podejście do klienta na Qnszcie, gdyby nie to, ze drut maja tanio jak nikt, to omijalabym ich szerokim lukiem. A jeszcze inną kwestią jest to, że konkurencja daje gratisy, wiec oni traca na konkurencyjnosci. Bo Kuferka, ktory mozna wykorzystac dopiero przy nastepnych zakupach nawet nie skomentuje...
Ciekawska Nimfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-17, 17:47   #944
Sylwia***
Wtajemniczenie

Na reklamacje juz za pozno, a jakies 2 tygodnie temu, jak je dostalam, bylam zbyt zalatana, zeby sie tym zajmowac. A zreszta jakbym miala placic za przesylke, to bym tylko na tym stracila Widac qnszt znalazl dobry sposob na zmniejszenie liczyby reklamacji

Jak tak patrze na te moje dwa cloisonne, to mysle, ze chyba na nich dwoch skupily sie wszystkie nieszczescia i wady swiata

PS. A gratisu nie dostalam pewnie dlatego, ze patrzac na te cloisonne pewnie sami stwierdzili, ze tak czy tak straca klienta, niewazne czy wysla z gratisem czy bez
Stary 2006-10-17, 18:14   #945
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Cytat:
Na reklamacje juz za pozno, a jakies 2 tygodnie temu, jak je dostalam, bylam zbyt zalatana, zeby sie tym zajmowac. A zreszta jakbym miala placic za przesylke, to bym tylko na tym stracila Widac qnszt znalazl dobry sposob na zmniejszenie liczyby reklamacji

Jak tak patrze na te moje dwa cloisonne, to mysle, ze chyba na nich dwoch skupily sie wszystkie nieszczescia i wady swiata

PS. A gratisu nie dostalam pewnie dlatego, ze patrzac na te cloisonne pewnie sami stwierdzili, ze tak czy tak straca klienta, niewazne czy wysla z gratisem czy bez
Dokładnie tak ja mówisz. Ludzie nie reklamują bo muszą zapłacić za przesyłkę. Cwani są.

Cytat:
Napisane przez Ciekawska Nimfa Pokaż wiadomość
Swoja drogą bardzo mi się nie podoba podejście do klienta na Qnszcie, gdyby nie to, ze drut maja tanio jak nikt, to omijalabym ich szerokim lukiem. A jeszcze inną kwestią jest to, że konkurencja daje gratisy, wiec oni traca na konkurencyjnosci. Bo Kuferka, ktory mozna wykorzystac dopiero przy nastepnych zakupach nawet nie skomentuje...
O którym drucie mówisz? Srebrnym czy posrebrzanym? Bo wcale tak tanio nie mają. A kuferek to po prostu sposób na to żeby klient wracał do nich ponownie. Ja też nie chciałam u nich już kupować ale że mam parę zł w kuferku to zrobię zamówienie. Akurat na przesyłkę będzie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-17, 19:31   #946
Ciekawska Nimfa
BAN stały

Mowie o posrebrzanym, srebrny też maja drogo

Cytat:
Ja też nie chciałam u nich już kupować ale że mam parę zł w kuferku to zrobię zamówienie. Akurat na przesyłkę będzie.
Wlasnie takie myslenie oni wykorzystuja Dla tych paru zlotych zrobisz u nich kolejne zamowienie na XX zł - i o to im chodzi! A po tym zamowieniu bedziesz miala kolejne grosze w kuferku - idealna okazja, zeby to wykorzystac, to zrobic nowe zamowienie

Akurat potrzebowalam dosc spora ilosc posrebrzanego 0.80mm, wiec zeby nie przeplacac za przesylke 2 razy chcialam skompletowac cale zamowienie na qnszcie. Po dwoch dniach prob zlozenia sensownego zamowienia policzylam, ze taniej mnie wyniesie jak kupie na qnszcie tylko ten drut, a w śk2 reszte materialow - co ciekawe wyszlo nie tylko taniej, ale i duzo bardzo fajnych koralikow w śk2 zamowilam i jestem b zadowolona.
Stary 2006-10-17, 20:00   #947
ramagotka
Raczkowanie

Cytat:
posrebrzany maja o wiele drozej niz w empiku... tam za 5m 0,8mm jest 4,99...
ramagotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-17, 20:13   #948
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Cytat:

Wlasnie takie myslenie oni wykorzystuja Dla tych paru zlotych zrobisz u nich kolejne zamowienie na XX zł - i o to im chodzi! A po tym zamowieniu bedziesz miala kolejne grosze w kuferku - idealna okazja, zeby to wykorzystac, to zrobic nowe zamowienie

Akurat potrzebowalam dosc spora ilosc posrebrzanego 0.80mm, wiec zeby nie przeplacac za przesylke 2 razy chcialam skompletowac cale zamowienie na qnszcie. Po dwoch dniach prob zlozenia sensownego zamowienia policzylam, ze taniej mnie wyniesie jak kupie na qnszcie tylko ten drut, a w śk2 reszte materialow - co ciekawe wyszlo nie tylko taniej, ale i duzo bardzo fajnych koralikow w śk2 zamowilam i jestem b zadowolona.
No mi własnie w qnszcie chodzi praktycznie tylko o ten posrebrzany 0,8. A reszę zamawiam i tak w śk2 i artfanie. Ale i tak akurat ten kuferek wystarczy mi na koszty przesyłki, więc może być. A zamówię na tyle mało teraz że następnym razem kuferek raczej nie będzie mnie korcił. Muszę teraz wystarczającą ilość drutu posrebrzanego zamówić żeby mi nie zabrakło przez dłuższy czas.
Stary 2006-10-17, 20:16   #949
Sylwia***
Wtajemniczenie

Cytat:
No mi własnie w qnszcie chodzi praktycznie tylko o ten posrebrzany 0,8. A reszę zamawiam i tak w śk2 i artfanie. Ale i tak akurat ten kuferek wystarczy mi na koszty przesyłki, więc może być. A zamówię na tyle mało teraz że następnym razem kuferek raczej nie będzie mnie klorcił. Muszę teraz wystarczającą ilość drutu posrebrzanego zamówić żeby mi nie zabrakło przez dłuższy czas.
Tylko nie zamow go za duzo, zeby Ci sie w kuferku za duzo nie uzbieralo
A i tak prawdopodobnie kiedys stwierdzisz znowu, ze przydaloby sie wykorzystac te 2 zl z kuferka
Stary 2006-10-17, 20:20   #950
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Cytat:
Tylko nie zamow go za duzo, zeby Ci sie w kuferku za duzo nie uzbieralo
A i tak prawdopodobnie kiedys stwierdzisz znowu, ze przydaloby sie wykorzystac te 2 zl z kuferka
To dopiero wtedy zamówię jak mi drutu posrebrzanego 0,8 zabraknie.
Stary 2006-10-17, 20:22   #951
Sylwia***
Wtajemniczenie

No to trzymam kciuki, zebys sie nie zlamala
A jesli jednak zamowisz wczesniej, to tu sie nam prosze od razu przyznac I wtedy bedzie
Stary 2006-10-17, 20:29   #952
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Cytat:
No to trzymam kciuki, zebys sie nie zlamala
A jesli jednak zamowisz wczesniej, to tu sie nam prosze od razu przyznac I wtedy bedzie
Przyznam się, przyznam. A może lepiej nie? Żyby wcirów nie dostać.
Szkoda że śk2 nie ma też posrebrzanego 0,8.
Stary 2006-10-17, 20:54   #953
Ciekawska Nimfa
BAN stały

Cytat:
Przyznam się, przyznam. A może lepiej nie? Żyby wcirów nie dostać.
Szkoda że śk2 nie ma też posrebrzanego 0,8.
Ehh, dokladnie, gdyby go mieli, to chyba bylby to najlepszy sprzedawca/sklep obecnie na rynku. Moze by ich tak zbombardowac mailami, jakby zobaczyli, ze jest duze zainteresowanie, to moze by sie zaopatrzyli

REKLAMA
Stary 2006-10-17, 21:06   #954
Srebrna
Zadomowienie

Czytam i czytam i sie dziwie W Qnszcie dostalam gratisa 2 albo 3 razy (ale 2 zidentyfikowalam teraz) i byl fajny. Jeden nie od razu sie przydal (duze niebieskie z fioletowym srodkiem), a drugi od razu i chcialam zamowic wiecej (rozowe rureczki). Ale tez ja glownie zamawialam elementy naszyjnikow/kolczykow, koraliki drobne, miksy i rurki. A, i jakies krysztalki. Z cloisonne nie mialam do czynienia, wiec pewnie mam nieco inny obraz sytuacji...
Srebrna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-17, 21:51   #955
kelsye
Raczkowanie

GG do kelsye

kupował już ktoś drut miedziany posrebrzany 0,8 mm w koralikach.pl? Zastanawiam sie nad nim, jest tamdosyć tani. Chyba, że w innym sklepie, znajdzie się tani drut posrebrzany minimum 0,8 ?
Stary 2006-10-17, 22:14   #956
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Cytat:
Ehh, dokladnie, gdyby go mieli, to chyba bylby to najlepszy sprzedawca/sklep obecnie na rynku. Moze by ich tak zbombardowac mailami, jakby zobaczyli, ze jest duze zainteresowanie, to moze by sie zaopatrzyli
\

A wiesz że o tym samym pomyslałam? Jutro do nich napisze czy może nie zamierzają wprowadzić 0,8 posrebrzanego.

Cytat:
Napisane przez Srebrna Pokaż wiadomość
Czytam i czytam i sie dziwie W Qnszcie dostalam gratisa 2 albo 3 razy (ale 2 zidentyfikowalam teraz) i byl fajny. Jeden nie od razu sie przydal (duze niebieskie z fioletowym srodkiem), a drugi od razu i chcialam zamowic wiecej (rozowe rureczki). Ale tez ja glownie zamawialam elementy naszyjnikow/kolczykow, koraliki drobne, miksy i rurki. A, i jakies krysztalki. Z cloisonne nie mialam do czynienia, wiec pewnie mam nieco inny obraz sytuacji...
To masz szczęście że nie miałas do czynienia z cloisonne.

Cytat:
Napisane przez kelsye Pokaż wiadomość
kupował już ktoś drut miedziany posrebrzany 0,8 mm w koralikach.pl? Zastanawiam sie nad nim, jest tamdosyć tani. Chyba, że w innym sklepie, znajdzie się tani drut posrebrzany minimum 0,8 ?
W koralikach nie kupowałam, ale polecam ten z qnsztu. Wkrótce muszę właśnie u nich zamówienie złożyć właśnie ze względu na ten drut bo już mię skończył.
Stary 2006-10-18, 00:06   #957
polinqa
Raczkowanie

qnszt.pl nie daje już gratisów, ale ma dużą ofertę i chyba ich nie porzuce
najbardziej lubie artfan tam zawsze dostaje jakis maleńki gratis, ale co ważne dostaje to co zamawiam
koralików.pl nie lskomentuje, więc może to co lubie, a lubie wiele hihihi, z tych mniejszych lubie szkatułke bo jest miła obsługa i fajne rzeczy, ostatnio kupowłam na koralowie drogo, ale mają fajne rzeczy wszędzie lubie , aha jeszcze ostatnio testowała korallo - nakupowałam lawy, a teraz oglądam migotki.pl, bo znalazłam na allegro dzisiaj powinnam iść spać, a ja do koszyka wkładam

nie ma jak nałóg ciągle tylko wkładam do koszyczka i wciąż coś nowego znajduje i wkładam i wkładam... tylko kasy mi brak na wszystko ale to uzależnia
polinqa jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2006-10-18, 09:12   #958
Srebrna
Zadomowienie

Wlasnie mi wczoraj przypelzl katalog papierowy z Opitecu. I cierpie. Aj cierpie cierpie. Maja m.in. zestaw do ozdabiania jajek wielkanocnych grawerunkiem, z recznym wiertelkiem, koncowka do szlifowania... A ja ciagle bez kasy ;(

W ogole, zycie jest okrutne. Tyle tych sklepow, materialow, wybor szeroki, czasem az za duzo mozliwosci. Nie lepiej bylo 20 lat temu? W pasmanteriach tylko guziki, nie bylo tylu pokus...

Tak, wtedy kupowalam ozdobne guziki, mam je do dzisiaj.
Srebrna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-18, 09:14   #959
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG

Cytat:
Napisane przez polinqa Pokaż wiadomość
qnszt.pl nie daje już gratisów, ale ma dużą ofertę i chyba ich nie porzuce
najbardziej lubie artfan tam zawsze dostaje jakis maleńki gratis, ale co ważne dostaje to co zamawiam
koralików.pl nie lskomentuje, więc może to co lubie, a lubie wiele hihihi, z tych mniejszych lubie szkatułke bo jest miła obsługa i fajne rzeczy, ostatnio kupowłam na koralowie drogo, ale mają fajne rzeczy wszędzie lubie , aha jeszcze ostatnio testowała korallo - nakupowałam lawy, a teraz oglądam migotki.pl, bo znalazłam na allegro dzisiaj powinnam iść spać, a ja do koszyka wkładam

nie ma jak nałóg ciągle tylko wkładam do koszyczka i wciąż coś nowego znajduje i wkładam i wkładam... tylko kasy mi brak na wszystko ale to uzależnia
Na koralowie tez ostatnio kupowałam troszkę, ale wcale nie mają drogo. Kamienie tańsze niż w artfanie i qnszcie. Przynajmniej te co ja brałam. No i 10% rabatu dla kupujących po raz pierwszy. Następnym razem na kumpelę zamówię chyba. Po ostatnim gratisie z artfanu to trochę zwątpiłam, bo chyba wkońcu naprawdę wywalę te gratisowe koraliki do kosza.

A jesli chodzi o wkładnaie do koszyków i wykładania i wkładanie z powrotem - bo chyba jednak się to przyda to umnie to też juz nałóg. I tak kombinuje żeby się w kasie zmieścić. Mam nadzieję że mama kumpeli sprzedała mi w pracy jakies kolczyczki chociaż jedne, to zawsze będzie więcej kaski na następne materiały.
Stary 2006-10-18, 15:00   #960
joanna_k
Joanna d'Moder

zamawiałam w świecie koralików i brakuje w jednej paczce 2 kryształków

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości