Ugg Boots - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-23, 19:51   #1111
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Ugg Boots

Cytat:
Napisane przez soulie Pokaż wiadomość
Zamawiałam 18.08. i miałam przewidywany czas dostawy 23.08.-01.09. i doszły właśnie dziś. Przesyłkę brałam standardową, bezpłatną - przyleciały DHL-em. Więc możesz się już napalać

Rozmiar trafiony Brałam UK6,5 (na stopę 25,5cm) i są w sam raz (nie mam żadnego luzu ale futerko jest grube więc myślę, że się trochę rozejdą).

Są rewelacyjne

Nie wiem jak z one day delivery bo ja brałam tą standardową ale podejrzewam, że to tylko dla UK
Cła nie ma. Tzn oni chyba najpierw wysyłają z Niemiec do magazynu Amazon w Polsce (na kartonie mam napisane, że nadawcą jest Amazon, Komornicka 1 i nazwa miejscowości ale zamazała się a z drugiej strony, jest naklejka Javari Amazon Staufenberg DE) a potem z Polski już DHL-em do odbiorcy.
właśnie dostałam swoje butki
ale jestem rozczarowana, ze one mają futerko tylko na podeszwie, a od góry już nie
i nie wiem - w sumie mam rozmiar usa 6 czyli tyle co dziewczyny zamawiały na 36-37 (jak mój) - z przodu nie mam zupełnie miejsca, ale pięta to już nie jest trzymana tak stabilnie

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 20:02   #1112
soulie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
właśnie dostałam swoje butki
ale jestem rozczarowana, ze one mają futerko tylko na podeszwie, a od góry już nie
i nie wiem - w sumie mam rozmiar usa 6 czyli tyle co dziewczyny zamawiały na 36-37 (jak mój) - z przodu nie mam zupełnie miejsca, ale pięta to już nie jest trzymana tak stabilnie
To twoje jeszcze szybciej doleciały
No mogli dać to futerko też od góry, to fakt.
Dziewczyny pisały, że pieta trochę jest niestabilna mimo, że rozmiar mają dobry więc chyba taki ich urok (chociaż tyle co przeszłam się po domu to nie zauważyłam żeby mi pięta "latała" ale może mam jakąś szeroką piętę).
soulie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 20:13   #1113
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
To twoje jeszcze szybciej doleciały
No mogli dać to futerko też od góry, to fakt.
Dziewczyny pisały, że pieta trochę jest niestabilna mimo, że rozmiar mają dobry więc chyba taki ich urok (chociaż tyle co przeszłam się po domu to nie zauważyłam żeby mi pięta "latała" ale może mam jakąś szeroką piętę).
myślisz, ze na zimę będą ok? bo w sumie się przestraszyłam, ze na mrozy to one są jednak zbyt cienkie ...
i dlatego są tańsze, bo nie są ze skóry, a w środku takie same, a tu zonk

ja mam raczej drobną stopę, ale mierzyłam na gołą nogę, w skarpetce pewnie będzie też inaczej
ale nadal nie rozumiem idei ugniatania futerka przy tym modelu - skoro ono jest tylko na podeszwie to tylko kwestia szerokości pozostaje a rozmiar ten sam co innego w tych skórzanych modelach

3220g 54 cm

------------------

Stary 2011-08-23, 20:20   #1114
soulie
Wtajemniczenie

Cytat:
myślisz, ze na zimę będą ok? bo w sumie się przestraszyłam, ze na mrozy to one są jednak zbyt cienkie ...
i dlatego są tańsze, bo nie są ze skóry, a w środku takie same, a tu zonk

ja mam raczej drobną stopę, ale mierzyłam na gołą nogę, w skarpetce pewnie będzie też inaczej
ale nadal nie rozumiem idei ugniatania futerka przy tym modelu - skoro ono jest tylko na podeszwie to tylko kwestia szerokości pozostaje a rozmiar ten sam co innego w tych skórzanych modelach
Myślę, że jak najbardziej ok na zimę Może nie na kałuże i chlapę ale na mrozie myślę, że dadzą radę Pewnie ubija się to futerko na pięcie i sweterek trochę rozciąga bo jednak znalazłam dużo opinii, że się rozciągają.
Tu dziewczyna nagrała recenzję Cardy i ja jej wierzę -->
http://www.youtube.com/watch?v=1H6u4gRPqAI
Stary 2011-08-23, 20:41   #1115
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że jak najbardziej ok na zimę Może nie na kałuże i chlapę ale na mrozie myślę, że dadzą radę Pewnie ubija się to futerko na pięcie i sweterek trochę rozciąga bo jednak znalazłam dużo opinii, że się rozciągają.
Tu dziewczyna nagrała recenzję Cardy i ja jej wierzę -->
http://www.youtube.com/watch?v=1H6u4gRPqAI
obejrzę sobie później ten filmik
jak włożyłam na skarpetkę to w sumie dość ciasno mam, więc rozmiar ok
zobaczymy jak nas mrozy zastaną

3220g 54 cm

------------------

Stary 2011-08-23, 20:47   #1116
dusia12063
Przyczajenie

Byłam w moich UGG przed chwilą na zakupach.
Ludzie się gapią, ale i tam na to nie patrzę.
One są super. Mega wygoda
Mam zamiar chodzić w nich nawet teraz i nie będę patrzeć co ludzie na to mówią.
Dziewczyny, jak będziemy w nich chodzić to może ludzie się z nimi zapoznają i będzie to już norma w Polsce ?
Przecież w USA też jakoś musieli zacząć, nie ? :p
dusia12063 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 21:00   #1117
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia12063 Pokaż wiadomość
Byłam w moich UGG przed chwilą na zakupach.
Ludzie się gapią, ale i tam na to nie patrzę.
One są super. Mega wygoda
Mam zamiar chodzić w nich nawet teraz i nie będę patrzeć co ludzie na to mówią.
Dziewczyny, jak będziemy w nich chodzić to może ludzie się z nimi zapoznają i będzie to już norma w Polsce ?
Przecież w USA też jakoś musieli zacząć, nie ? :p
hehe, teraz to ja się zamierzam cieszyć sandałkami, bo raczej mniej będę miała okazji do ich noszenia

souli, obejrzałam filmik - i w sumie i poprawił mi humor i pogorszył bo wychodzi na to, ze ja normalnie zakładam swoje butki, to za jakiś czas będę za duże; przy pierwszym włożeniu powinnam ledwo je włożyć

przeanalizowałam tabelkę i wzięłam dokładnie tak jak Ty - pół numeru mniejsze niz wskazywała dł w cm - chyba się już nakręcam

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2011-08-23 o 21:15
Stary 2011-08-23, 21:29   #1118
soulie
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe, teraz to ja się zamierzam cieszyć sandałkami, bo raczej mniej będę miała okazji do ich noszenia

souli, obejrzałam filmik - i w sumie i poprawił mi humor i pogorszył bo wychodzi na to, ze ja normalnie zakładam swoje butki, to za jakiś czas będę za duże; przy pierwszym włożeniu powinnam ledwo je włożyć

przeanalizowałam tabelkę i wzięłam dokładnie tak jak Ty - pół numeru mniejsze niz wskazywała dł w cm - chyba się już nakręcam
Ja bym się tak nie przejmowała tym rozciąganiem. Myślę, że się rozejdą ale bez przesady. Tak samo było z moimi Emu Bronte, też się wahałam czy nie wziąć 38 bo czytałam opinie, że się bardzo rozciągają ale ostatecznie wzięłam 39 i dobrze bo nowe były bez luzu (tak jak teraz te Cardy) ale przez rok użytkowania rozciągnęły się max o 0,5cm i dopasowały do stopy. Wiem, że to jednak inne buty ale nie wyobrażam sobie wziąć 38 z tych Cardy bo by mi chyba paluch materiał przerwał
Stary 2011-08-23, 21:34   #1119
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym się tak nie przejmowała tym rozciąganiem. Myślę, że się rozejdą ale bez przesady. Tak samo było z moimi Emu Bronte, też się wahałam czy nie wziąć 38 bo czytałam opinie, że się bardzo rozciągają ale ostatecznie wzięłam 39 i dobrze bo nowe były bez luzu (tak jak teraz te Cardy) ale przez rok użytkowania rozciągnęły się max o 0,5cm i dopasowały do stopy. Wiem, że to jednak inne buty ale nie wyobrażam sobie wziąć 38 z tych Cardy bo by mi chyba paluch materiał przerwał
to mnie trochę pocieszyłaś

3220g 54 cm

------------------

Stary 2011-08-29, 11:12   #1120
Vilqa
Zadomowienie

Real foto, granatowych classików z Victoria`s Secret (Ach! Te blade nogi ):
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ugg01.jpg (29,7 KB, 142 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ugg02.jpg (25,5 KB, 127 załadowań)

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-29, 11:27   #1121
Vishnja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vilqa Pokaż wiadomość
Eee tam nogi , butki cudowne
Vishnja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-29, 12:29   #1122
milka-pilka
Zakorzenienie

Vilqa, śliczne butki
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-29, 12:58   #1123
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Hej dziewczyny Przyłączam się do wątku, niedługo zamierzam zacząć poszukiwania swoich Uggów. Myślałam nad Emu, nie wiedzieć czemu Uggi wydają mi się stabilniejsze.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-29, 13:34   #1124
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Świetne są, piękny kolor

Jeżeli chodzi o rozmiar to ja zamawiając swoje zdecydowałam się na ten który noszę na codzień. W moim przypadku była to dobra decyzja, bo inaczej buty byłyby za ciasne. Futerko dopasowuje się do stopy, ale jednak przy mniejszym rozmiarze buty cisnęły by mnie w palce.
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-29, 14:18   #1125
cynthiaaaa
Raczkowanie

hej dziewczyny Przepraszam z góry za pytanie ale nie wiem co myslec o moich UGG, bo oglądałam filmiki typu'jak rozróżnic oryginalne ugg od podróbek' i wszystko niby się zgadza, tylko metka jest jakaś hmmdziwna. Czy to mogą byc oryginały? A jeżeli nie to uważacie ze takie podróby z metką "UGG' są lepsze jakościowo od jakichś tam kupionych np. w Deichmannie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SPA57741.jpg (46,4 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SPA57742.jpg (71,0 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SPA57744.jpg (89,0 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SPA57745.jpg (49,7 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SPA57746.jpg (26,1 KB, 35 załadowań)
cynthiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-29, 15:57   #1126
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynthiaaaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny Przepraszam z góry za pytanie ale nie wiem co myslec o moich UGG, bo oglądałam filmiki typu'jak rozróżnic oryginalne ugg od podróbek' i wszystko niby się zgadza, tylko metka jest jakaś hmmdziwna. Czy to mogą byc oryginały? A jeżeli nie to uważacie ze takie podróby z metką "UGG' są lepsze jakościowo od jakichś tam kupionych np. w Deichmannie?
Dużo zależy od miejsca zakupu. Oryginalne UGG sprzedawane są w autoryzowanych sklepach. Jeżeli kupiłaś je u autoryzowanego przedstawiciela UGG, nie ma możliwości aby buty były innego pochodzenia aniżeli oryginalne. W przypadku aukcji internetowej bywa różnie.

Podróbka to podróbka niezależnie od metki. Jakość jest taka sama jak każdych innych a'la UGG czy EMU. Dla mnie tragiczna i szkoda płacić za buty, które ponosi się chwilę.

Oryginalne UGG, a podróbki to uwierz mi jak niebo i ziemia.
Stary 2011-08-29, 18:48   #1127
cynthiaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
Dużo zależy od miejsca zakupu. Oryginalne UGG sprzedawane są w autoryzowanych sklepach. Jeżeli kupiłaś je u autoryzowanego przedstawiciela UGG, nie ma możliwości aby buty były innego pochodzenia aniżeli oryginalne. W przypadku aukcji internetowej bywa różnie.

Podróbka to podróbka niezależnie od metki. Jakość jest taka sama jak każdych innych a'la UGG czy EMU. Dla mnie tragiczna i szkoda płacić za buty, które ponosi się chwilę.

Oryginalne UGG, a podróbki to uwierz mi jak niebo i ziemia.

Ojj myślę że te akurat są jakościowo o niebo lepsze, stabilniejsze i porządniejsze od takich np.Atmosphere czy innych kupionych za 40 zł, chocby ze względu na materiał z kórego są wykonane. Dostałam je w prezencie dlatego właśnie zastanawiam się nad ich oryginalnością. Przyznam że przez jakiś czas byłam pewna że są to oryginały ale teraz mam wątpliwości
cynthiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 16:50   #1128
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Uggi nieoryginalne można zakupić za 100 zł, ale jakość o ile można o takowej mówić pozostawia wiele do życzenia. To są buty na jeden sezon maksymalnie .

Zawsze możesz zapytać osobę, która Ci je podarowała czy dysponuje paragonem lub dowodem zakupu.

Oryginalne buty to konkretny wydatek, ale naprawdę warto .
Stary 2011-08-31, 23:28   #1129
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Uggi nieoryginalne można zakupić za 100 zł, ale jakość o ile można o takowej mówić pozostawia wiele do życzenia. To są buty na jeden sezon maksymalnie .

Zawsze możesz zapytać osobę, która Ci je podarowała czy dysponuje paragonem lub dowodem zakupu.

Oryginalne buty to konkretny wydatek, ale naprawdę warto .
A macie jakąś listę sklepów, które sprzedają oryginalne buty?
Sama się zastanawiam nad zakupem, ale tyle podrób w internecie, że nie chcę kasy w błoto wyrzucać ...

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-01, 07:16   #1130
soulie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
A macie jakąś listę sklepów, które sprzedają oryginalne buty?
Sama się zastanawiam nad zakupem, ale tyle podrób w internecie, że nie chcę kasy w błoto wyrzucać ...
listę takich sklepów znajdziesz na uggaustralia.com lub uggaustralia.co.uk

http://www.uggaustralia.co.uk/on/dem...r-OnlineStores
Stary 2011-09-01, 14:26   #1131
alkimja1
Raczkowanie

Dzisiaj znalazłam nowy polski sklep z ugg http://www.spartoo.pl/model-25252-UG...C-TALL.php#rst ale ceny mają zaje.... wysokie, ciekawe tylko czy to oryginały, za tę cenę powinny być

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Śliczne
Płaciłaś cło lub podatek?
Ja w tym roku chce kupic ugg classic tall z ze strony VS, bo jednak na asosie sa troche drogie, juz w zeszlym roku mialam tak zrobic, ale balam sie o te podatki, ze wyjdzie na to samo i w koncu zdecydowalam sie na asos...
alkimja1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-01, 15:14   #1132
HelloKittyHello
Rozeznanie

Cytat:
Sa oryginalne.
HelloKittyHello jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 20:00   #1133
izabellini
Zakorzenienie

Cytat:
a możesz wrzucić zdjęcie podeszwy?
izabellini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-06, 16:49   #1134
Vilqa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vishnja Pokaż wiadomość
Eee tam nogi , butki cudowne
Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Vilqa, śliczne butki
Cytat:
Świetne są, piękny kolor
Cytat:
Napisane przez alkimja1 Pokaż wiadomość

Śliczne
Płaciłaś cło lub podatek?
Ja w tym roku chce kupic ugg classic tall z ze strony VS, bo jednak na asosie sa troche drogie, juz w zeszlym roku mialam tak zrobic, ale balam sie o te podatki, ze wyjdzie na to samo i w koncu zdecydowalam sie na asos...
Ale odzew! Dziękuję bardzo.
I kolor nawet nie za bardzo przekłamany.
Po interwencji tego uggowego środka zabezpieczającego przed wilgocią i plamami, ten niebieski zrobił się jeszcze bardziej intensywny. Taka ultramaryna Nie wiem, czy tak miało być, ale efekt mi się bardzo podoba.

alkimja, cła i podatku nie płaciłam, ponieważ buty przyszły w paczce, którą - tu bardzo zawiła relacja koleżeńska z zahaczeniem z cała rzeszę krewnych znajomej z pracy- posłano do Polski , generalnie z rzeczami dla dziecka. A między śpiochami moje buty z odciętymi metkami (że niby używane) i wepchniętymi głęboko (w buty) razem z kłębami gazet (żeby się czubki nie pogniotły).

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 22:49   #1135
lewa102
Raczkowanie

Hej dziewczyny 15 wrzesnia lece do Londynu i chcialabym kupic sobie tam Uggi. Jednak wogole sie nie orientuje jakie sa najlepsze? Nosze rozmiar 35-36. To jakie Uggi powinnam wziac? czy dziecięce są tak samo dobre jak te normalne? i myslicie ze oplaca mi sie kupic w i ch sklepie w Londynie czy taniej bedzie gdzies zamowic? Dziekuje z góry za odp i Pozdrawiam
lewa102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 10:42   #1136
gazelaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lewa102 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny 15 wrzesnia lece do Londynu i chcialabym kupic sobie tam Uggi. Jednak wogole sie nie orientuje jakie sa najlepsze? Nosze rozmiar 35-36. To jakie Uggi powinnam wziac? czy dziecięce są tak samo dobre jak te normalne? i myslicie ze oplaca mi sie kupic w i ch sklepie w Londynie czy taniej bedzie gdzies zamowic? Dziekuje z góry za odp i Pozdrawiam
Jak bylam w tamtym roku to krotkie kosztowaly 180 funtow na oxford
gazelaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 09:32   #1137
Vegetka
Zakorzenienie

dziewczyny, bo ja już zgłupiałam... na ten stronie sprzedają oryginalne ugg'sy ? http://uggstopinternational.com.au/
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 20:09   #1138
lewa102
Raczkowanie

Dziewczyny a powiedzcie jak zamawiac z oryginalnej strony ugg? i jak sprawdzic ich cene bo na stronie nie ma. Chcialabym te buty http://global.uggaustralia.com/baile...big-kids-boots albo te http://global.uggaustralia.com/baile...big-kids-boots i nie widze jaka jest ich cena. A które bardziej polecacie? i ile kosztuje wysylka ze stanow i czy jak nosze normalnie rozmiar 36 a szplilki 35 to jaki musze wziac rozmiar z tych dzieciecych? Z gory bardzo dziekuje za odpowiedz
lewa102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 07:58   #1139
Callianna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
dziewczyny, bo ja już zgłupiałam... na ten stronie sprzedają oryginalne ugg'sy ? http://uggstopinternational.com.au/
To inna firma, w Australii jest wielu producentów butów z owczej wełny, mam jedne niefirmowe i jestem bardzo zadowolona. Pod warunkiem, że są z wełny a nie ze sztucznego włókna można się skusić na buty innego producenta.
Tej strony akurat nie znam.
Callianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 12:37   #1140
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Callianna Pokaż wiadomość
To inna firma, w Australii jest wielu producentów butów z owczej wełny, mam jedne niefirmowe i jestem bardzo zadowolona. Pod warunkiem, że są z wełny a nie ze sztucznego włókna można się skusić na buty innego producenta.
Tej strony akurat nie znam.
o kurczę, myślałam , że Ugg to Ugg cena jest nawet nawet... pytanie czy nie naliczą mi cła na przesyłkę...
zastanawiam się jeszcze, czy na miejscu w Australii można kupić taniej ugg;sy ?
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości