|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Ja dzisiaj pomacham tylko na dobranoc
|
|
|
|
#812 |
|
Wtajemniczenie
|
hello
![]() byłam na zakupach, kupiłam małej dwie pary rurek w H&M Joluś i sobie sweterek idę położyc Mała i potem plum i do wyra bo znów sie nie wyśpie
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja kosmetyczka ma lampę z wysuwanym lusterkiem dla stopy.Kładę stopę i wsuwam a otwór jest spory więc choćbym się mocno postarała i palce zadarła to nie byłabym wstanie ![]() Miałam odp w klubie, ale zapomniałam to dodam tu że ja polecam automat do chleba Moulinexa,ale nie mam w nim tego programu bezglutenowego. Piekłam chleby,bułki,chałki,babki ,kręcę ciasto na pizze i wszystko wychodzi. Wojtusiu,chciałam dziś wkleić fotki artykułu o ospie, i bateria siadła.Ładuję ![]() Sylko...trąba powietrzna powiadasz... psuja???? ![]() trąba pod każdym względem i powietrzna w szeroko pojętej przenośni jak i psuja to powód dla którego wczoraj ominęłam wizaż szerokim łukiem.W ogóle byłam nie do życia,wczoraj jakiś demon opętał moje dziecko i wyssał ze mnie siły witalne ![]() tego jeszcze nie było. Dziś anioł.Jak nie ona ![]() Rozłożyłam łóżeczko, tzn mąż.Okazało się że materac musimy kupić nowy ![]() L chciała dziś spać w swoim starym łóżku ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- angy,choć to już niektualne to gdym wcześniej zajrzała to poleciłabym żel na stópki.Mam od 3-4mc frencha i jestem zadowolona.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#814 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() No właśnie rozmawiałam z tą babką w trakcie jak mi robiła i mówiłam, że słyszałam, że jak spuchnie gorzej pigment przyjmuje. A ona mi na to, że jej nie robi to już żadnej różnicy, co zrozumiałam tak, że skóra przyjmuje go wtedy tak samo, stanowi to tylko utrudnienie dla wykonującej ![]() I nie robiłaś korekty? Cytat:
No u nas też jak na tym... no... jak nazywa się taka szalona kolejka w wesołym miasteczku?? Roller coś tam. To właśnie czuję się często jak na tym ![]() Ostatnio z jedzeniem kicha, pluje, rzuca, wkłada ręce... Powiedziałam niani, że jak tylko zaczyna się fiś, to ma zabierać jedzenie. Bo to ewidentnie super zabawa. W ogóle zrobiła się strasznie krzycząco-płaczliwa na zawołanie. No i dzisiaj obudziła się w środku nocy z płaczem i nie chciała spać u siebie.... Zastanawiam się, czy to nie zaczyna się to, co u Sylki.. ![]() ![]() Poczytałam trochę i boję się zniszczenia paznokci. Chociaż to nie wszyscy tak mają. Może następnym razem wypróbuję żel.
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-09-01 o 07:33 |
||
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale mi się nic nie chce , na dworze 12 stopni , nic tylko pod kocyk z herbatką <marzy>
|
|
#817 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślałam,właśnie o tym,że Cię nie było aby Laurka dała Ci odetchnąć Cytat:
![]() U nas noce też nieciekawe niby nie ma tego płaczu,ale przez pół nocy,słyszę:nie,nie,nie i jakby go na płacz miało zbierać ![]() Ehh,czasem już głupia jestem ![]() Mam nadzieję,że u Was to jednorazowe ![]() Cytat:
Damiana zawiozłam do kościoła na rozpoczęcie roku szkolnego a my z Bartosiem pojedziemy prosto do szkoły Miłego dnia ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- angy a Zosia ma piątki?
|
|||
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam nadzieję ![]()
|
|
#819 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
Angy miałam poprawkę , ale też spuchła mi ta powieka i jest delikatna różnica Tomek rano zawołał że chce na nocniczek i zrobił si, a potem z dumą zaniósł do łazienki , wylał i spuścił wodę A potem zrobił kupe, ale już w majtki.......
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i ![]()
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy któraś szczepiła dziecko na wzw A? czy to jest refundowane?
jest jako zalecane, więc pewnie nie...
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-09-01 o 09:36 |
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam naleśniki z ulubionym serkiem Zu....a ona zajada suche ![]() Mam ochotę na coś słodkiego...muszę poszukać jakiś fajny przepis...po zakupy,może wstąpimy do HM tylko dziwnie na Nas ludzie patrzą jak Zu siedzi w wózku w skarpetkach![]() Musze też wywołać jakieś zdjęcie Zu, kupić kartkę (wszystko zostawiłam u siebie więc sama nie mam z czego zrobić ) i może w poniedziałek z tortem pójdziemy do starego przedszkola się pożegnać---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
My mamy za sobą tylko standardowe szczepienia edit: dwa wielkie naleśniki zjadła a trzecim karmi psa ![]()
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-09-01 o 09:41 |
|
|
|
|
#823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak Zu dzisiaj? A Ty masz zwolnienie rozumiem? Szkoda, że ja nie mam HM pod ręką
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś całkiem w porządku...staje od czasu do czasu, zrobi ze 2 kroki...mam nadzieję że jutro okaże się że już ładnie to wygląda Mam zwolnienie do konca tygodnia chociaż pewnie i to nie wystarczy ![]() Ja mam po drugiej stronie ulicy Jak jestem u siebie to też mam po drugiej stronie ulicy inny![]() Zu kazala sobie dorobić naleśników...wcina kolejny
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
już doczytałam, ze jest to szczepienie zalecane, a nie obowiązkowe, więc będę musiała zapłacić
![]() jutro moje chłopaki idą na bilans i od razu zaszczepimy muszę umyć okno w łazience, ale muszę jeszcze zebrać siły i zawieźć po raz n-ty papiery na specjalizację, choć już tylko pro forma, bo i tak nie wierzę, ze się kiedykolwiek dostanę ![]() robimy nadal w pieluchę, bo choć T sygnalizuje, ze robi siku to robi nadal w pieluchę, a ja za rzadko bywam w domu, żeby się tym zająć, a jak jesteśmy to albo jeździmy wybrać szafę albo kabinę albo zakupy, albo prezent dla kogoś itd... muszę kupić kabinę, która mi się nie podoba - może Wy coś podpowiecie ![]() ten brodzik, który mamy jest za płytki i za mały dla Tomka - chce pływać i biedny wylewa całą wodę i się nie mieści ale i tak kładzie się na brzuch i woła "piwam, piwam", więc musimy kupić kabinę z większym brodzikiem, ale jednocześnie taką, żeby nasz regał w łazience został w takim miejscu jak teraz, bo nie ma dla niego innego miejsca... zostają takie paskudy http://allegro.pl/kabina-prysznicowa...788996683.html http://allegro.pl/od-reki-kabina-120...781382801.html to są przykłady, ale chodzi o ten typ = zamykany bok i głęboki brodzik nikogo nie chce urazić, ale mi się te kabiny nie podobają i nie pasują mi do niczego... pomóżcie
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-09-01 o 10:01 |
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Ci powiem że w sumie przez chwilę w empiku czytalam książkę o odpieluchowaniu gdzie było o metodzie takiej żeby dziecku zdjemować codziennie pieluchę, zacząć od godziny i po kilku dniach zwiększać czas...to idealna metoda dla osób pracujących Jeśli chodzi o kabiny to ja mogę podpowiedzieć żebyś nie kupowała zestawu...tzn. kabina plus wszystkie pierdoły na około, masaże itp...jak do Rodziców kupowaliśmy to właśnie taki zestaw chcieli, ale kilka osób odradzało, bo żeby był porządny taki zestaw to trzeba duuuuużo wydać...a jak coś np. z prysznicem się zepsuje to już kiszka bo wszystko trzeba wymieniać My kupiliśmy kabine prostą osobno plus super panel z masażami,biczami itp
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja jestem w domu po południu 2 razy w tygodniu + weekend, gdy zazwyczaj jesteśmy u rodziców - muszę chyba zrobić awanturę, zeby małż mi pomógł i dzięki za metodę ja też namawiam małża, zeby wziąć jakąś małą wanne i na jednej ścianie postawić taką szybę, żeby było max prosto, ale jak grochem o ścianę... chyba skupimy się na szafie, bo brak drzwi od 4 lat już mnie wkurza trochę ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- patrzcie http://allegro.pl/wanna-wolnostojaca...776023132.html
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja u siebie w życiu bym z wanny nie zrezygnowała, mam trójkątną bo tylko taka weszła ale mogę się położyć i zrelaksować...prysznic jest b.wygodny ale to nie to samo![]() Wanna super...zupełnie prosta...nie słyszałam o wannach na wymiar ![]() Lecę po zakupy...wpadnę później
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no fajna sprawa, ale cena
|
|
|
#830 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
my juz po rozpoczeciu roku ![]() a teraz trzeba sie zabrac za porzadki ![]() p4w wiesz....ja np bym chciala taka "brzydka" kabine
|
|
#831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://stronalazienki.pl/Radaway_kab...0170-1835.html Z tym, że to jest 80x100, a Ty chcesz na 120 tak? Generalnie do firmy nie mam zastrzeżeń, wszystko dobrze się użytkuje. A te, co wkleiłaś to faktycznie paskudztwa ![]() Cytat:
Fajnie masz
|
|
#832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym ona ma "sufit" i czułabym się jak w kapsule kosmicznej ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
dzwoniłam do małża i powiedziałam, ze się kategorycznie nie zgadzam na kabinę ![]() będzie wanna mała ze ścianką coś takiego
|
|
|
#833 |
|
Ola-Unhola
|
hej
![]() Ja tylko na moment, nie mam czasu... ![]() Ola, coś masz ostatnio "szczęście" do kupowania rzeczy, które Ci się nie podobają i to jeszcze za sporą kase ![]() Mała wanna z parawanem, mało praktyczna u kolezanki przerabiałam, ale kto co lubi Miłego dnia zyczę, buziaki
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli masz na myśli łóżko to Wam się nie podobało, a dla mnie było po prostu funkcjonalne i na tyle proste, ze je zaakceptowałam ![]() a jakie inne rzeczy masz na myśli to nie wiem... kabina za 1700 to drogo? EDIT: a czemu mało praktyczna? proszę konkretnie
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-09-01 o 11:24 |
|
|
|
|
#835 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, może tym razem ![]() To jest jedyny powód do wymiany? Przecież za miesiąc, dwa Tomkowi może się odmienić
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym najchętniej nie zmieniała generalnie dlatego, ze T ma kontakt z dziećmi, rozmawiałam z moją ciocią- pediatrą i powiedziała, ze mam zaszczepić a czemu pytasz? uważasz, ze to błąd?
|
|
|
#837 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc
![]() Amelka juz 4 godz siedzi w przedszkolu Rano była bardzo dzielna. Pani ją zabrała szybko, tylko buziaka jej dałam i już jej nie było. Nie rozpłakała się bo w szoku chyba jeszcze była. Słyszałam pod salą jak dzieciaczki płakały Panie miały dzwonić jak coś a ja sobie miejsca nie mogę znaleźć
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a może zabierz ją szybciej... jak jest taka możliwość
|
|
|
#839 |
|
Wtajemniczenie
|
taki mam zamiar, tylko poczekam żeby już tam obiadek zjadła (o12 mają) i zaraz tam polecę ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Robiłyście kiedyś takie pazurki? Idę rozwiesić pralkę i po małą, paaa
|
#840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, poza tym jak Go umyję, to potem On sam się jeszcze myje, polewa sobie głowę prysznicem i się cieszy, każe nam klaskać , potem sobie nalewa wodę do wiaderek, kubeczków, przelewa, polewa, rysuje po płytkach, brodziku i nie chce wychodzić ![]() Szczepienie? Ja nic nie wiem na ten temat, z ciekawości pytałam Cytat:
, dzielne jesteście
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

psuja???? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

aby Laurka dała Ci odetchnąć 

Rano była bardzo dzielna. Pani ją zabrała szybko, tylko buziaka jej dałam i już jej nie było. Nie rozpłakała się bo w szoku chyba jeszcze była. Słyszałam pod salą jak dzieciaczki płakały
Panie miały dzwonić jak coś