|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzisiaj zaserwowałam dokładnie tak samo kleik, ten sam zymonkowi. ale dopiero o 1.00 ... spał do 4.00 .chyba musze dawać gęściej. Siasiek ale tekst. pogratulować. a kolor odlotowy.Klaterina dzięki za cynk w sprawie papmków Paulizia - mój zaczyna zauważać że ma stopki i sobie je chwyta .mamaoptymistka - Szymonek mial chyba (nie pamiętam dokładnie) jakieś 14-15tyg jak zaczął łapac i wkładac do buzi. koralowa witaj .matall .andziotku wszystkiego najjjj .zosiaaa .lubie być niewidzialna .u nas po szczepionkach tak sobie. Szymoenk nie chcial jeść, zjadal mi po 60ml z butelki, wieczorem gorączka sie nasilała, ale wykąpaliśmy go i sama się obniżyła, nie doszło do 38,0 więc obeszło się bez czopka .w nocy zasnął na moich rękach o 20.30, obudził się o 1.00 dostał butelkę z kleikiem (na szczęście zjadł całe 150ml) - pierwszy raz i spał do 4.00 . chyba za rzadkie zrobiłam. o 4.00 znowu mu zrobiłam z kleikiem (zjadł 100ml) i od 6.30 popłakiwał - jakby brzuszek.mógl mu kleik zaszkodzić? sama nie wiem. oczywiście o 8.00 dostał butle, bo przy UU płakał i zjadł tylko 60ml znowu. myślicie że to jeszcze przez szczepionki tak malutko zjada? nie dośc że nie przybiera zbyt dobrze ostatnio to jeszcze malo zjada . mierzyłam mu temperaturę - ma powyżej 37,0. może gorzej się czuje? w sumie 2 doby po szczepionkach dzici moga źle się czuć. ych.a tak w ogóle to dzień dobry. dziś testujemy jabłuszko z hippa . jak podgrzać słoik? nigdy tego nie robiłam.
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-09-01 o 09:09 |
|
|
|
|
#3363 | |
|
Zadomowienie
|
Już jadę.
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, wszystkiego naj z okazji rocznicy
Anulinka, hahaha magiczne przemieszczenie Zosia,
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas dziś kiepska nocka. Pomijam, że całą noc śniły mi się szpitale, płacz dzieci etc. Hania po wczorajszym szczepieniu gorączkowała. Przed 3 nad ranem zapodałam Jej Nurofen w czopku i dałam pić. A teraz jest radosna, uśmiechnięta, więc kryzys minął. Aha, nie jedziemy do CZD, reszta w klubie. Nie wiem, czy któraś z Was śledziła historię Pauli Pruskiej, walczącej z rakiem. Dziewczyna zmarła wczoraj. I tak, o. To życie płynie, a potem w moment gaśnie jak iskierka. Trzeba się cieszyć, tym co mamy, prawda? Napijcie się dobrej kawy, ucałujcie swoje Marudki/Aniołki/Płaczki, a potem idźcie na długi spacer ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Andziotku, wszystkiego dobrego dla Was! Moniqac, ja nie podgrzewam, wyjmuję z lodówki, z godzinę stoi i podaję w temp. pokojowej Wielkie buziaki dla wszystkich świeżych Przedszkolaczków i Uczniów!
|
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
moniqac mysle ze najlepiej włozyc słoiczek do kubka z ciepła wodą
albo po prostu dodac wrzatku ??![]() Cytat:
![]() nie śledziłąm historii tej pauli ale znalazłam jej bloga i poczytam. zycie biegnie szybko, nawet nie wiadomo kiedy przecieka nam przez palce. takze trzeba go kosztowac pełnymi garsciami...
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3368 |
|
Raczkowanie
|
koralowa87 witaj
matallewar za ładną kupę andziot Wszystkiego Najlepszego z okazji rocznicy!!! zosiaaa za szczepienie Dzień dobry, my pobudki standardowo, małego mi wczoraj komary pogryzły i ma 3 wielkie bąble na twarzy lece po kawe i śniadanie
|
#3369 |
|
Rozeznanie
|
Doczytałam ale mi zżarło ...............kurde
Najwazniejsze: Matal probemów kurcze ciąg dalszy widzę, trzymam mocno kciuki no i Antropia co to za małym druczkiem tam wypisujesz, ty taka pozytywna dziewczyna jesteś przecież, trzym się !!! Moje dziecko znowu buntuje się z dremkami dziennymi, ale jestem twarda ! Wczoraj byłam w kinie z dzidzią Multikino baby czy jakoś tam, film głupawy Zła Kobieta - ale fajnie tak coś innego zrobić, POLECAM !!!! ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Andziotku Najlepszego !!!!!!!!!!!!!!!!!
|
#3370 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny - jeszcze o jedną rzecz się chciałam zapytać a propos podania słoiczka.
Bo wiadomo, że dam najpierw 2 łyżeczki, ale przed mlekiem? Po mleku? Jest jakiś odstęp czasu który należy zachować? Nie wiem jak to ogarnąć .
|
|
|
|
#3371 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
u nas nocka ok ![]() mala wiercila sie i budzila o 23-24 tej ale zaraz zasnela i dopiero o 3:30 jadla!!! odbila i nie mogla zasnac do 4:30 ale za to potem spala do 7:45 ![]() i teraz znowu zasnela.. szkoda ze ja nie moglam wykorzystac tego czasu na sen,bo mam taki katar ze masakra! chyba sie od Zoski zarazilam...charczala troche wczoraj ale spala kochana bidulka. a katar to chyba od Matall przytahalam ![]() trzymam kciuki za szczepienie! Cytat:
![]() ale Zoska jeszcze sie telepatycznie do naszego lozka nei przenosila ![]() Cytat:
![]() GRATULACJE Z OKAZJI 4 ROCZNICY!! NAJLEPSZEGO!!! kurcze wszystkie zalatwiacie chrzciny..chyba tez musze.. Cytat:
u nas wielka zielonkawa ze sluzem ale bez krwi wiec sie nie zamartwiam, ale ciesze sie ze u ciebei ok, bo juz ten Edzik biedny dlugo mial problemy z kupka ![]() ![]() Lolus fajnie ze mezus wreszcie przyjezdza u nas pobudka kolo 6:30 byla wczoraj...i tez ani minuty dluzej nie dalo![]() Cytat:
![]() Cytat:
i kolejna corenka do przedszkola idzie a ja jak sobei pomysle, ze moja Zoska od roczku w przedszkolu bedzie![]() [koralowa witaj ale duzo dzieciakow dzisiaj idzie do szkoly i przedszkola! POWODZENIA!! a ja ide pod prysznic poki Zosienka spi milego dnia
|
|||||
|
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szymonku jedz ładnie !!!!! a ja owoców w ogóle nie podgrzewałam, po co ??? jak jesz jabłko to podgrzewasz je sobie
|
|
|
|
|
#3373 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za info nt sloiczka. Cytat:
musze zakupić podgrzewacz .Daj znac jakby co co Ci podrzucić do tego pierdla - ładna pogoda, mogę się kopnąc .---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
no nie podgrzewam, ale mialam w lodówce, własnie wyciągnełam .mam nadzieję, że mój synuś Cię posłucha .
|
|||
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja czytałam ze najpierw cyc a potem słoik. ale jak dziecko najedzone to chyba nie bedzie chciało wiec jakos pierwsza opcja wydaje mi sie rozsadniejsza
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
słoiczków nie trzeba trzymać w lodówce
w sklepie stoją na półce |
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki ze mnie odwiedzicie w kiciu
![]() fajny program o dzieccciach na polsat cafe
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
bo wiadomo że 3 łyżeczkami się nie naje
![]() dlatego najpierw słoik później mleko z każdym dniem więcej słooika, mniej mleka
|
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
ale jak sie juz otworzy to do lodówki?
|
#3379 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj jest 1 września
ten czas pęęęęęęęędziwszystkiego najlepszego dla tych dzieciaków, które dzisiaj lecą z plecakami i innymi tobołkami do szkoły czy innych placówek edukacyjnych - a w zasadzie dla mam też, żeby dobrze to zniosły ![]() andziot gratuluje rocznicy Grazin coś Cię kocha Urząd Skarbowy, coś Ty za przekręty porobiła ![]() zosiaaa za szczepienie aaaa ja się też muszę umówić na za tydzieńanulinka ja też tak mam niestety, wstawanie nas wykańcza ![]() Lolka1212 nie używam tych akurat, ale napisałam, bo wydawało mi się to rozsądna promocja i ja tez czekam na wielki śmiech, póki co wszelkie akcje rozśmieszania nic nie dają idę-głodomorra wstała
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Ja trzymam w lodówce, bo nie mam nigdzie indziej miejsca
![]() Ziemniaka z dynią też nie podgrzewałam. Dobra, idę. Buzi
|
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 słoikami to może ![]() tż juz tak bardzo chciałby nakarmic małego. chyba m uodciagne troche mleka bo widze jak tesknym wzrokiem patrzt jak karmiei mi zazdrości
|
|
#3382 |
|
Wtajemniczenie
|
atiz jakoś tak wyszło, że się pogubiłam...
![]() zosiaa mary jeszcze żebym ja mogła długo pospacerować...ale kawy się chętnie napije... moniqac słoiczek do ciepłej wody wstaw anula zdrówka życzę ![]() andziot Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy wam życzę ! Duzo spokoju i cierpliwości, bo miłość już macie my mamy rocznice 11 września, pierwszą uparłam się przed chwila i powiedziałam, albo butla albo ja....i nie dałam za wygraną... odwracał mi się od Uu i wrzeszczał...to go na sposób wzięłam..wyciszyłam go smokiem(którego tez za bardzo nie chciał,bo mu nie leciało), a po chwili wymieniałam mu na szybkiego na U...prawie się nie zorientował i pojadł trochę...potem przysnął, ale głodny niedojedzony znowu się przebudził i znowu odwracał głowę....już się miałam złamać i po butlę iść, ale nie...znowu patent ze smokiem i zjadł sporo i spi
|
#3383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem .antropia za wytrwałość i efekty.
|
|
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Klaterina no kocha mnie US
ale nie moge o tym pisać co zrobiłam bo by mnie na pewno zamkneli czy jest na sali pracownik US?
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin ja wczoraj nie głosowałam na Sebka i dziś chciałam i pisze że już oddałam głos raz tylko można ???
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-09-01 o 09:42 |
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie miałam się pytać gdzie trzymacie słoiczki które nie są otwarte
|
#3387 | |
|
Wtajemniczenie
|
nie przyszło mi macierzyńskie z ZUS-u
podobno ostatniego każdego miesiąca przelewają... poczekam do 10 jak na wypłatę i zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
ja już dwa razy głosowałam
|
|
#3388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a później zostawiłam jej olę na trochę, bo musiałam pracować ![]() a mi rodzina mówi, że grubasek z niej ![]() Cytat:
![]() dużo miłości i jej kolejnych owoców ![]() ![]() a do mnie przylazla@ olenka u babci ja mam prace i jade buszowac po miescie za 15 dni weselee a ja nie mam butów, bizuterii, obrazka na chrzest i sukienki dla oli ![]() a noc byla straszna, przynajmniej jak dla nas pobudki o 2, 5, 6 i zaczela ryczec koniec spania strasznie niespokojnie spala co chwile cos sie w lozeczku dzialo niech wylaza te zeby bo my sie wykonczymy ![]() koralowa witaj |
||
|
|
|
#3389 |
|
Zadomowienie
|
Takie aktywne jesteście od rana?!
Idę zrobić śniadanie i lecę do Was
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze Zosia głosowała spróbuj później jak Ci sie bedzie chciało![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- mi seba zasnal to sobie wode do wanny napusciłam siedze i sie relaksuje, a ten jak sie drzec zaczał to skonczyłam kapiel po 30 sekundach i tyle relaksu było.a on po prostu wielbi moje cyce i chce co chwile jesc i potem ulewa. juz mnie to ulewan ie niesamowicie wnerwia
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

wybieram:

O północy zmieniałam mu pieluchę ( to jeszcze pamiętam
), a o 4 nad ranem ( jak wstałam, bo miałam potop w piersiach ) to leżał w łóżeczku
Obudziłam tż i pytam, czy go przeniósł i kiedy, on mówi, że nie, ja też nie pamiętam. Normalnie nie wiem, jak nasze dziecko przeniosło się z wyrka do łóżeczka

.
.
.
. mierzyłam mu temperaturę - ma powyżej 37,0. może gorzej się czuje? w sumie 2 doby po szczepionkach dzici moga źle się czuć. ych.

.

)
na 18 września.