Lista weselnych kiczów - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-30, 08:54   #511
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Lista weselnych kiczów

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ja ogólnie też jestem za tym, by każdy miał taką muzę jaka mu i partnerowi się podoba, tylko nie wiem skąd to ciśnienie, by wesele nie było uznane za kiczowate przez gości z wyższym wykształceniem
Jak dla mnie zie z wyższym wykształceniem a raczej zmanierowanych

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez mysiak Pokaż wiadomość
Mylisz się. Istnieje silna korelacja między wykształceniem (zarówno ogólnym, jak i kierunkowym muzycznym) a preferowaną muzyką.
Oooo, a to nowina

W takim razie, czy osoba po studiach mgr na UJ może słuchać punka?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 09:41   #512
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, nie mylę się. Może jedynie co do muzyków z wykształcenia. Kolega akurat bardzo inteligentny, kształcący się jak najbardziej.
Mylisz się. Jedna jaskółka wiosny nie czyni. To, że znasz ileś wykształconych osób, które słuchają disco polo niczego nie dowodzi. To tzw. dowód przez przykład, tudzież dowód z osobistego doświadczenia. Statystyki (choćby osób chodzących do opery czy filharmonii, albo osób słuchających muzyki klasycznej) przemawiają za korelacją dodatnią. EOT
Cytat:
To rozumiem, że ty się dostosowujesz do tych "wykształconych"? I powiedz mi czemu to oni mają mieć akurat lepszą imprezę niż reszta niewykształconego towarzystwa? Bardziej ich lubisz czy jak?
Źle rozumiesz. Ich gust jest mi bliższy i takich osób będzie najwięcej.
Cytat:
Ja ogólnie też jestem za tym, by każdy miał taką muzę jaka mu i partnerowi się podoba, tylko nie wiem skąd to ciśnienie, by wesele nie było uznane za kiczowate przez gości z wyższym wykształceniem
Przyjmij wreszcie do wiadomości, że to moja decyzja, nie żadna moda, konieczność czy ciśnienie. Nikt Ci nie każe tego rozumieć. Przeczytałaś już trzy razy, że to moja subiektywna opinia, że w żaden sposób nie narzucam jej innym, nie twierdzę, że jest jedynie słuszna, przestań już może martwić się o moją imprezę. Na pewno jest wiele bardziej konstruktywnych spraw, którymi możesz się zająć. EOT

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 14:37   #513
karolca
Zakorzenienie

Powiem Wam tak.
Byłam na polsko-niemieckim weselu.
Wszystko powiedzmy, że ok.
Najlepszą muzyką do zabawy okazało się disco polo. Wszyscy bawili się świetnie, nawet Niemcy próbowali podśpiewywać. Na pewno Polacy się wytańczyli i dzięki "Jesteś szalona" zabawa trwała prawie do białego rana (bo teraz jasno robi się dość późno).
Rozsadzanie rodziny "karteczkami" to też straszny niewypał, zwłaszcza jeśli część towarzystwa nie rozmawia w żadnym obcym języku. Rozsadzenie "małych" dzieci od rodziców - bo kuzynostwo powinno siedzieć razem. Tylko starsze kuzynostwo ma 25-30 lat a młodsze 9 (sztuk jedna).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 15:33   #514
Hosenka*
Zakorzenienie

Z karteczkami to sama właściwie nie wiem, z jednej strony fajny pomysł, bo nie ma zamieszania, zwłaszcza, gdy jest dużo gości i duża sala (ostatnio byłam na takim weselu, nie było karteczek i był straszny chaos, kilka osób zajmowało stoliki, wołali się: "chodź tu", "nie, wy chodźcie tutaj" itd), a z drugiej to rzeczywiście tak narzucać komuś miejsce. Można zrobić ogólnie karteczki typu: przyjaciele Państwa Młodych.

Instagram

Stary 2011-08-30, 15:43   #515
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Z karteczkami to sama właściwie nie wiem, z jednej strony fajny pomysł, bo nie ma zamieszania, zwłaszcza, gdy jest dużo gości i duża sala (ostatnio byłam na takim weselu, nie było karteczek i był straszny chaos, kilka osób zajmowało stoliki, wołali się: "chodź tu", "nie, wy chodźcie tutaj" itd), a z drugiej to rzeczywiście tak narzucać komuś miejsce. Można zrobić ogólnie karteczki typu: przyjaciele Państwa Młodych.
Właśnie zamieszanie jest, bo wszedł tłum 80 osób na salę i każdy szukał gdzie ma siedzieć. Sala mała i ciasna, nie było jak się przeciskać pomiędzy krzesłami... Chory pomysł to był. I tak od razu kazdy usiadł tam gdzie chciał i tak.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-30, 21:24   #516
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Uśmiałam się z tych Twoich przykładów,ale w większości się zgadzam

Ja sama nie lubię biesiady i mam zespół,który raczej jej nie gra,ale "Jesteś szalona" i inne takie hity muszą być
Mam dzisiaj ślub,mam cudowną tablicę stołów i goście będą siadać przy danych stolikach,ale już krzeseł narzucać im nie będę
Bo to właśnie takie śmiesznotki - każdy się podśmiechuje, ale każdy finalnie i tak ma kilka takich kiczów u siebie.
Ja ostatnio widziałam na tylnej tablicy samochodu wiozącego parę do ślubu napis "Game over" - strasznie mi się to spodobało i już się zastanawiam jak to zorganizować u siebie, bo nie wynajmuję samochodu, a jadę samochodzikiem dziadka.

Mam nadzieję, że wszystko było wspaniale i że dobrze się bawiłaś.

Żeby nie było zamieszania przy winietkach MUSI być przy wejściu rozrysowane kto gdzie siedzi. Oczywiście nie zawsze to się idealnie sprawdza. Zawsze może się znaleźć ktoś, kto zacznie przestawiać winietki... Bardzo nie lubię takich osób. Bo skoro ktoś coś zaplanował, włożył w to pieniążki i mnóstwo pracy, to można uszanować jego życzenie i jeden wieczór siedzieć na przypisanym miejscu. Za straszny obciach uważam to przekładanie winietek.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 21:31   #517
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Ja ostatnio widziałam na tylnej tablicy samochodu wiozącego parę do ślubu napis "Game over" - strasznie mi się to spodobało i już się zastanawiam jak to zorganizować u siebie, bo nie wynajmuję samochodu, a jadę samochodzikiem dziadka.
Nie widzę problemu

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 21:41   #518
Blacky
Zadomowienie

To nie będzie nielegalne, jak zakryję tylną tablicę rejestracyjną?

Czy może po prostu powiesić tę tabliczkę gdzieś obok? Tylko jak wtedy zamocować.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2011-08-30, 22:20   #519
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
To nie będzie nielegalne, jak zakryję tylną tablicę rejestracyjną?

Czy może po prostu powiesić tę tabliczkę gdzieś obok? Tylko jak wtedy zamocować.
Prawie każda Młoda Para zakrywa rejestrację My jechaliśmy samochodem taty mojej świadkowej i zakryliśmy. Jakbyśmy wynajmowali jak jak planowaliśmy Bentleya - normalne auto, z normalnymi tablicami też byśmy zakryli
I przednie i tyle

Stary 2011-08-30, 22:31   #520
Blacky
Zadomowienie

Wspaniale! W takim razie mój weselny kicz dojdzie do skutku!

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2011-08-30, 22:36   #521
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blacky Pokaż wiadomość
wspaniale! W takim razie mój weselny kicz dojdzie do skutku! :d
No widzisz

Stary 2011-08-31, 09:30   #522
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Prawie każda Młoda Para zakrywa rejestrację My jechaliśmy samochodem taty mojej świadkowej i zakryliśmy. Jakbyśmy wynajmowali jak jak planowaliśmy Bentleya - normalne auto, z normalnymi tablicami też byśmy zakryli
I przednie i tyle
Ja nie bedę zakrywać, ani przedniej ani tylnej, bo takie tablice z napisami "Droga do raju", "Młoda Para", "I po chłopie" itp bardzo mi się nie podobają

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Właśnie zamieszanie jest, bo wszedł tłum 80 osób na salę i każdy szukał gdzie ma siedzieć. Sala mała i ciasna, nie było jak się przeciskać pomiędzy krzesłami... Chory pomysł to był. I tak od razu kazdy usiadł tam gdzie chciał i tak.
U kolegi TŻ (były karteczki) Pan Młody wskazywał mniej wiecej, który to stolik (pod oknem, po prawej stronie, itp) i było łatwiej trafić

Instagram

Stary 2011-08-31, 11:46   #523
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie bedę zakrywać, ani przedniej ani tylnej, bo takie tablice z napisami "Droga do raju", "Młoda Para", "I po chłopie" itp bardzo mi się nie podobają
Dlatego napisałam prawie każda Para Młoda

Stary 2011-08-31, 15:52   #524
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez mysiak Pokaż wiadomość
Mylisz się. Jedna jaskółka wiosny nie czyni. To, że znasz ileś wykształconych osób, które słuchają disco polo niczego nie dowodzi. To tzw. dowód przez przykład, tudzież dowód z osobistego doświadczenia. Statystyki (choćby osób chodzących do opery czy filharmonii, albo osób słuchających muzyki klasycznej) przemawiają za korelacją dodatnią. EOT

Źle rozumiesz. Ich gust jest mi bliższy i takich osób będzie najwięcej.

Przyjmij wreszcie do wiadomości, że to moja decyzja, nie żadna moda, konieczność czy ciśnienie. Nikt Ci nie każe tego rozumieć. Przeczytałaś już trzy razy, że to moja subiektywna opinia, że w żaden sposób nie narzucam jej innym, nie twierdzę, że jest jedynie słuszna, przestań już może martwić się o moją imprezę. Na pewno jest wiele bardziej konstruktywnych spraw, którymi możesz się zająć. EOT
Och, nie mam absolutnie żadnych problemów z Twoją imprezą

Dziwi mnie, że ktoś się zastanawia jaką muzę lubią jego wykształceni goście Bo zanim napisałaś tamto zdanie na pewno się zastanowiłaś pod tym kątem.

Co nie znaczy że druga połowa/większa część wykształconych słucha innej muzyki niż klasyczna i nie chodzi do filharmonii Tego statystki nie dotyczyły.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-01, 10:50   #525
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
U kolegi TŻ (były karteczki) Pan Młody wskazywał mniej wiecej, który to stolik (pod oknem, po prawej stronie, itp) i było łatwiej trafić
Jest ok, jeśli para młoda jest dobrze zorganizowana i nie idzie z całym ślubem i weselem "na żywioł", a właśnie tacy niezorganizowani byli :/
Tłum głodnych ludzi wszedł na salę. Każdy zaczął się kręcić szukając swojego miejsca a młodzi przyjechali prawie po godzinie, bo zdecydowali się sesję plenerową zrobić zaraz po ślubie. A na obiad kazali jeszcze czekać, bo toasty, zyczenia, powitanie przez rodziców (jakieś wierszyki, życzenia, "przykazania"...).
Do tego Panna Młoda spóźniła się do kościoła ok. pół godziny.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-01, 12:24   #526
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Jest ok, jeśli para młoda jest dobrze zorganizowana i nie idzie z całym ślubem i weselem "na żywioł", a właśnie tacy niezorganizowani byli :/
Tłum głodnych ludzi wszedł na salę. Każdy zaczął się kręcić szukając swojego miejsca a młodzi przyjechali prawie po godzinie, bo zdecydowali się sesję plenerową zrobić zaraz po ślubie. A na obiad kazali jeszcze czekać, bo toasty, zyczenia, powitanie przez rodziców (jakieś wierszyki, życzenia, "przykazania"...).
Padłam
ale to jest brak szacunku dla gości...
ja raz czekałam prawie godzinę przed salą na młodych bo sobie tak wymyślili, że oni pierwsi chcą wejść na salę a za nimi goście. ktoś tam miał do nich zadzwonić jak już się wszyscy zjadą, ten ktoś zapomniał i się skończyło przeziębieniem połowy gości (koniec września - ok. 19 jest już dość zimno)
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-01, 12:31   #527
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Padłam
ale to jest brak szacunku dla gości...
ja raz czekałam prawie godzinę przed salą na młodych bo sobie tak wymyślili, że oni pierwsi chcą wejść na salę a za nimi goście. ktoś tam miał do nich zadzwonić jak już się wszyscy zjadą, ten ktoś zapomniał i się skończyło przeziębieniem połowy gości (koniec września - ok. 19 jest już dość zimno)
a co się okazało? Że fryzjerka zamiast panny młodej miała do czesania jeszcze trzy inne głowy (tak się wytłumaczyła).

Tak, spóźnianie się na własny ślub a potem na salę to kicz i brak szacunku.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-01, 13:57   #528
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
a co się okazało? Że fryzjerka zamiast panny młodej miała do czesania jeszcze trzy inne głowy (tak się wytłumaczyła).

Tak, spóźnianie się na własny ślub a potem na salę to kicz i brak szacunku.
Ja się z 15minut spóźniłam na studniówkę, bo fryzjerka chciała zarobić w taki dzień i ze 30 osób było. Ale byłam maksymalnie wkurzona

Stary 2011-09-01, 14:53   #529
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się z 15minut spóźniłam na studniówkę, bo fryzjerka chciała zarobić w taki dzień i ze 30 osób było. Ale byłam maksymalnie wkurzona
dlatego ja zawsze zapisuje się do fryzjera na maks. 12.00 żeby nie bło takich krzywych akcji
moja kumpela była u fryzjerki w sylwestra o 18 i taką jej zrobiła "piękną" fryzurę że po przyjściu musiała się na gwałt od nowa czesać jej wina że nie powiedziała w trakcie że jej się nie podoba ale cóż.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 14:59   #530
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
dlatego ja zawsze zapisuje się do fryzjera na maks. 12.00 żeby nie bło takich krzywych akcji
moja kumpela była u fryzjerki w sylwestra o 18 i taką jej zrobiła "piękną" fryzurę że po przyjściu musiała się na gwałt od nowa czesać jej wina że nie powiedziała w trakcie że jej się nie podoba ale cóż.
Ja byłam chyba na 13:30 czy 14... A studniówka o 18, zaczęła mi robić tak jakoś po 17...Dla mnie to brak profesjonalizmu.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2011-09-02 o 15:01
Stary 2011-09-02, 15:42   #531
roksana111
BAN stały

Cytat:
a u mojej siostry też były karteczki ale stoły były ponumerowane,świadkowie mieli spis gości z numerami i po kolei każdy podawał swoje nazwisko i świadkowie kierowali we właściwy kierunek.Na stołach stały takie bukiety a w tych bukietach były numery
roksana111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 13:08   #532
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roksana111 Pokaż wiadomość
a u mojej siostry też były karteczki ale stoły były ponumerowane,świadkowie mieli spis gości z numerami i po kolei każdy podawał swoje nazwisko i świadkowie kierowali we właściwy kierunek.Na stołach stały takie bukiety a w tych bukietach były numery
Bo widzisz... to trzeba umieć zorganizować odpowiednio. Nie znam (osobiście i z doświadczenia) nikogo, kto by dobrze zorganizował oraz dobrze rozsadził gości. Zawsze, jako nawet najbliższa rodzina jestem sadzana gdzieś w kącie, z dala od kuzynostwa czy wujostwa, otoczona wyłącznie rodziną osoby, której nie znam (bo np. jestem od panny młodej a wokół mnie jacyś obcy ludzie od pana młodego...).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-07, 20:52   #533
samiramis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgusiekT Pokaż wiadomość
O masakra, faktycznie.

Ogólnie rzecz biorąc to wydaje mi się, że panny młode bardzo często na własnym ślubie chcąc wyglądać pięknie robią z siebie poobwieszane choinki (nadmiar ozdób, błyskotek) albo potwora a'la Yeti (burza loków, na tym nastroszony biały welon, bolerko- nie daj Boże z futerkiem i księżniczkowata kiecka)- wtedy nie widać pana młodego, tylko jedną wielką pigułę śnieżną
Biorę ślub zimą- nie dlatego, że jestem w ciąży-poprostu to bylo mooim marzeniem, suknię ewidentnie mam jak księżniczka sprzed 100 lat albo i starsza i co twoim zdaniem powinnam wlozyc jako okrycie wierzchnie? kurtkę puchową?? fakt, moglabym to zrobic bo akurat mam bialego koloru ale myślę, że kreacje i styl imprezy powinny w miarę do siebie pasować. Dla twojej wiadomosci- jako okrycie wierzchnie chcialam kupic lub uszyc dlugi plaszcz -niekoniecznie bialego koloru, niestety w naszym kraju uszycie tego typu plaszcza (ktory idealnie ukladalby sie na sukni) przewyzsza wartosc sukni (moja akurat ok 3tys kosztowala)

Co do listy kiczu:
1.dobieranie muzyki pod wyksztalcenie gosci- jestem w trakcie zapraszania wlasnie i nie wpadlam by dowiadywac się od gosci jakie mają wyksztalcenie. sama mam wyzsze ale na moim weselu pewnie będzie disco polo a nie jakies arie operowe.
2. przegięciem jest zrobienie ręcznie "na odwal się" winietek na stoły i dodatkowo pomylenie imion gosci!
Niestety bylam ostatnio na weselu gdzie para mloda (panna mloda pochodzi ze wsi) zrobila wesele w restaracji w ktorej mozna zrobic mega wykwintny bankiet dla elity, a niestety towarzystwo choc pewnie niektórzy po studiach, oczekiwalo typowo "wiejskiej imprezy" czyli tance, plasy itp. tego tam zabraklo. Uwazam akurat (nie obrazając nikogo) że zrobienie "przyjecia weselnego" w restaracji typu Wierzynek( bardzo eleganckiej) dla gości ze wsi (a tu 90% gosci pochodzilo ze wsi z polskimi tradycjami o hucznym weselu jest nie do pomyslenia.
Kiczem jest tez zrobienie czegokolwiek (dekoracji,winietek itd) na odczep sie, na szybkiego, byle tylko były. uwazam, że lepiej zrobić mniej dekoracji a lepiej i dokladniej.
Poczulam się cholernie urażona i wkurzona gdy okazało się, że mojemu przyszlemu mężowi nadano na winietce inne imię;/ Ja zapraszając rodzinę gdy nie bylam pewna czyichs imion lub stanu cywilnego zwyczajnie dzwonilam i dopytywałam-to zaden wstyd, lepiej dopytac niż wręczyć komuś zaproszenie źle wypisane lub z błędami ortograficznymi. żenada
samiramis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 07:44   #534
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
dla mnie kiczem jest:
- balony na sali, samochodzie i kto wie, gdze jeszcze
- statuetki dla rodziców w podziekowaniu
- robienie sobie ołtarzyka na scianie za mlodymi
- limuzyny dlo slubu
- wykupiny
- zbieranie na wózek czy podóz poslubną itp.
- kotyliony

oj dużo by sie tego uzbierało

podpisuję sie pod ta listą
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 14:00   #535
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Wspaniale! W takim razie mój weselny kicz dojdzie do skutku!
No to ja sie tez podpisuje pod tym małym kiczem. Tez mam talblice ale z napisem Młoda para
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 09:55   #536
Blacky
Zadomowienie

Skłaniałam się wcześniej ku prostej i eleganckiej kiecce, ale chyba jednak wezmę nutkę kiczu - przymierzyłam lekko księżniczkowatą suknię i jestem zachwycona! Znalazłam też inną - szalenie elegancką i szykowną. Ale kusi mnie strasznie ta drapowana księżniczka. Jednak to jest jedyna okazja, kiedy mogę założyć wypasioną sukienkę z trenem. Chyba się temu nie oprę.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2011-09-09, 11:57   #537
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Skłaniałam się wcześniej ku prostej i eleganckiej kiecce, ale chyba jednak wezmę nutkę kiczu - przymierzyłam lekko księżniczkowatą suknię i jestem zachwycona! Znalazłam też inną - szalenie elegancką i szykowną. Ale kusi mnie strasznie ta drapowana księżniczka. Jednak to jest jedyna okazja, kiedy mogę założyć wypasioną sukienkę z trenem. Chyba się temu nie oprę.
Jeżeli Ci się podoba, nie opieraj się, jak napisałaś to być może jedyna okazja by taką suknię założyć. Najważniejsze żebyś się dobrze w niej czuła. Ja też wolę proste i eleganckie, ale jeszcze żadnej nie przymierzałam, więc nie wiem w czym wyglądam najlepiej i na czym stanie.
iwoncia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 14:18   #538
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Pokaż tą księżniczkowatą

Stary 2011-09-09, 14:44   #539
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwoncia8 Pokaż wiadomość
Jeżeli Ci się podoba, nie opieraj się, jak napisałaś to być może jedyna okazja by taką suknię założyć. Najważniejsze żebyś się dobrze w niej czuła. Ja też wolę proste i eleganckie, ale jeszcze żadnej nie przymierzałam, więc nie wiem w czym wyglądam najlepiej i na czym stanie.
Hahaha też wolałam, ale w takich wyglądałam jak dziecko do komunii albo w koszuli nocnej

Tak jak już kiedyś pisałam - to co się podoba, to jedna sprawa, a co pasuje i w czym się ładnie wygląda może okazać się zupełnie czymś innym Dlatego mierzcie nawet te sukienki, które na wieszakach się Wam nie podobają Ja swojej nie chciałam mierzyć, dziewczyna wręcz mnie siłą w nią wcisnęła, a jak popatrzyłam w lustro to ...

Instagram

Stary 2011-09-09, 19:31   #540
chryja_bez_ryja
BAN stały

To moja lista... Mi dużo rzeczy się podoba, z tych, które wymieniłyście jako kicz, ale wiadomo, to co dla mnie jest na +, dla innych może kojarzyć się negatywnie, więc proszę też o wyrozumiałość czytając moja listę

• naklejki na wódkę z jakimiś wierszykami, a tym bardziej z... (w załączniku), natomiast ładne, eleganckie zawieszki już mi się podobają
  • "śmieszne" tablice rejestracyjne (wiem, że niektórym z was w ogóle się nie podobaja, ale jak dla mnie normalne mogą być, ale już tego typu "po chłopie" lub "koniec wolności - )
  • karmienie się tortem -jak np. na tym filmiku
  • pijani państwo młodzi albo ich rodzice... smutne (klik) moich rodziców sąsiad na swoim ślubie (ale to przysłowiowe sto lat temu) zamknął się w chlewiku ze szwagrem, tam gdzie był trzymany alkohol, tam się upili i zasnęli, rujnując całe wesele i dopiero rano wyszli...
  • brzydkie zabawy (ogólnie króciutkie oczepiny bez świńskich zabaw są ok), ale...to- klik, to czy to (widziałam coś podobnego na własne oczy, ale to na Mazurach u rodziny TŻta) bardzo mi się nie podoba...
  • oszczędzanie na gościach typu kupowanie spirytusu i rozrabianie z wodą (serio)
  • nie wiem czy u Was też jest, ale... Polterabend... Nie lubię, choć mogę się tylko domyślać, że młodzi niewiele mają tu do gadania, bo przecież robi się to u rodziców PM, ale... bardzo bym chciała uchronić się przed tym To dla mnie jeden z największych kiczów...
  • bramy (przed tym tez nie da się obronić, no chyba, że tak jak ja w przyszłości - brać ślub w obcej parafii)
  • jeśli chodzi o ubiór to raczej nie krytykuję sukienek PM, ani garniturów panów, ale bardzo mi się nie podobają zbyt krótkie sukienki albo białe garnitury/fraki/surduty itp., poza tym rękawiczki, białe kozaczki z koronki, rajstopy do odkrytych palców, buty z czubem wiązane na kostce, zbyt dużo ozdób, brokat na włosach, bolerka z satyny
  • wodzirej! tylko raz byłam na weselu z prawdziwym wodzirejem (właśnie na Mazurach, tu się nie spotkałam) i nie podobało mi się...
  • petardy na weselu, no kurcze...
  • brzydkie kotyliony, choć osobiście nie spotkałam się z tym
  • bigos, ale tylko raz się z tym spotkałam na szczęście
  • takie ✂✂✂✂✂✂✂niki typu książka albo szklana ozdóbka jako podziękowanie dla rodziców --> klik
  • przesadne strojenie podwórka PM czy tam klatki schodowej... choć ja mam wizję przystrojenia czegoś w mojej rodzinnej miejscowości, jednak będzie ona tak skromna, że nie wiem czy ktoś zauważy (moje oko będzie za to cieszyć)
  • te takie strzelające zimne ognie z tortu
  • lalki, obrączki i wielkie bukiety na samochodzie
  • drętwa muzyka (dla mnie może i być disco polo, choć na odzień nie słucham, ważne żeby nie było świńskich piosenek)
  • goście jadący autobusem - takim wynajętym (nigdy się z tym nie spotkałam, ale oglądałam na filmie Wesele- tak tym strasznym filmie)
  • brak innego alkoholu niż wódka... ja wódki nie piję... w sumie mogę się bawić bez alkoholu, ale jednak jakoś lubię wypić wino przy takiej okazji
  • tandetne, "śmieszne" figurki na tort
to tyle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1804052243.jpg (23,9 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1767465993.jpg (12,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1_boska_suknia_krotka_z_przodu_dluga_z_tyl.jpg (15,8 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1_niebanalny_bialy_frak_typu_cutdo_slubu.jpg (4,2 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1789141658.jpg (23,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg indeks.jpg (9,2 KB, 24 załadowań)
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości