|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Cytat:
A było napisane, że od 3 m-ca życia ![]() Ale Izka jest spora, waży prawie 7 kg to może u nas już teraz się sprawdzi ![]() A też masz z tą opcją półleżącą? |
|
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
antropia z tego co pamiętam 12h w pokojowej, 24h w lodówce, 2 tyg. jeśli zamrażarka jest w lodówce i 6 m-cy w zamrażarce poza lodówką.
agus na razie mam dwa opakowania. A Ty masz nieużywane? To może jeśli się na stałe przyjmie, to od Ciebie odkupię
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dalam za nie 65 zl byla w nim kilka razy przodkiem do swiata fajnie
|
|
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooooo !! To był pierwszy raz ? I co, teraz mieszane jedzonko juz zawsze ? andziot; mój tż cały czas powtarza, że musi strzelbę sobie kupić by odganiać kiedyś kawalerów. I najgorsze jest to, że on to poważnie mówi - tzn może nie o strzelbie ale o tym, że Gabryski nie odda żadnemu facetowi Na pewno mu minie, bo rozsądny jest listopadowa, no rano o Tobie myślałam bo pisałaś o Adrianku, że do szkoły. A jak jego samopoczucie gdy został sam? Bo o małpie to pamiętam MoniaK, w K filmik jak Gabrysię usypiam w dzień, tzn z reguły sama zasypia ale tutaj zrobiłam to z premedytacją aby filmik instruktażowy Ci pokazać
|
|
#3455 |
|
Wtajemniczenie
|
;jupi: macierzyńskie przyszło
![]() ![]() ![]() matall tak myślałam ,że raczej ta wersja, że 5 dni można trzymać jest jakąś naciągana jeśli chodzi o nasze karmienie to on rzucał mi sie zawsze, ale jakoś jadł....a teraz jak go tylko dotknę piersią po buzi to wrzeszczec zaczyna...nie ma mowy o jakiejkolwiek próbie jedzenia....moja laktacja przez te dni ucierpiała....udoiłam z dwóch piersi 190 ml...to bardzo mało... kiedyś potrafiłam z jednej tyle uciągnąć
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-09-01 o 12:43 |
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy, na zimę to polecam kombinezon
odpinane 'buciki'Taki kombinezon miałam dla Adrianka i dla Izy też już mam (po córeczce szwagra - o ile będzie dobry, bo Mała szybko rośnie )Co do Adrianka, to i na auli i w klasach rodzice byli z dziećmi Zobaczymy jak jutro![]() No i cały czas powtarza o tej małpie, że aż mnie wkurza Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-09-01 o 12:41 |
|
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mogłam wykarmić całe osiedle niemowlaków ![]() A teraz 60-90 i więcej nie leci... To może faktycznie odpuść? Ściągaj... i dokarmiaj mm... No nie wiem, rób, co uważasz za słuszne i nie miej wyrzutów sumienia!
|
|
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
my po szczepieniu ( ogromna kolejka, mały był 12
), nie obyło sie bez płaczu, ale dzisiaj był chyba większy problem z wypiciem rotarixu niż przy kłuciu ![]() mały zdrowiutki, ma 65cm i waży 6400, czyli w 6 tygodni przybrał 1400 ![]() idę poczytać bo strasznie dużo naskrobałyście
|
#3459 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
tyle że teraz się będziecie po nim szukać daisy mój synuś ma drzemki tak koło 9 a pozniej godz po każym jedzonku chyba że jesteśmy na spacerku to śpi dłużej ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]() dla Mateuszka za wagę no i za to że był taki grzeczniutki
|
|||
|
|
|
#3460 |
|
Zadomowienie
|
Moniqac, Gosiek, Anula81, Klaterina, MoniaK, Ddaaiissyy, Matal
za kciuki Andziot Wszystkiego naj z okazji rocznicy ślubu, oby było ich jak najwięcej Koralowa87 Gosiek te trzy bable to nic, mojego siostrzeńca wczoraj tez komary pogryzły w nocy, ale moja siostra naliczyła mu na główce aż 12 bąbli ![]() Antropia a czemu krótkie??? za ciężko??? czy w chuście tez nie lubi??? Agus trochę Ci zazdroszcze tego wesela bo tez bym z chęcią sobie poszła gdzieś potańczyc ![]() Ddaiissyy właśnie też się zastanawiałam co lepiej na zimę kupić - kombinezon czy jakąś kurtkę, ale nie wiem w jakim rozmiarze tak więc jeszcze się chyba wstrzymam z dwa miesiące ![]() Gusia to może to będzie bardziej wytrzymalsze a swoja drogą to może nie wina słabego łóżka tylko wy tacy szaleni jesteście
|
#3461 |
|
Wtajemniczenie
|
zosiaaa lubi, ale jak sie obudzi po drzemce w chuście to chce wyjśc troche pofikac nogami i się denerwuje
![]() patrzcie na to.... a udawał tyle czasu, że nie umie
|
#3462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#3463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Antropia
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Poszło kolejne 170ml
Tym razem tylko 50ml mojego ![]() I padł podczas jedzenia....
|
|
#3465 | |||
|
Zakorzenienie
|
kurcze jaki mamy z Zoska katar.Obie!
udalo mi sie wyciagnac glutki z Zosi noska przed jedzeniem zjadla co nieco, ale pol godziny pozniej znowu tony katarku..bidna no..i tak, ze tak straszliwie nie placze...dzielna moja tylko wiadomo ciezko jej cokolwiek do noska wsadzic... ![]() Cytat:
![]() a co do kataru, niby sie nie calowalysmy, ale wiesz kontakty wizazowe bardzo ciasne sa ale pocieszajace ze ci moze szybko przeszlo co? licze ze i mnie i Zosce tez przejdzie....Slodziak! i jaki silny! ![]() Cytat:
Cytat:
tak chcialam sprobowac i zobaczyc, szczegolnie ze malo je dzisiaj bo bidulka ma straszny katar, no bede jej dawac codziennie troszke tego sloiczka, niech sie przyzwyczaja, poza tym to straszna radocha, dla niej chyba tez bo patrzyla na mnie wielkimi oczami, co to za jedzenie ja jej daje![]() wymeczy mnie ten katar okrutnie! i zosienke moja, no mowie wam tak mi jej zal... a bylam ja zwazyc i wazy niecale 6 kilo... przytyla tylko 360 gramow w 3 tygodnie, malutko... ale pani sprawdzila na wykresie jej przyrostu wagi i powiedziala ze absolutnie prawidlowo.... ale malutko i tak.... |
|||
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
antropia; no proszę jaki zdolny leniuszek
BRAWO !!night o to też śpioszek z Maciusia. To fajnie, pocieszyłaś mnie anulko, ja czy Gabi ma katar czy nie to co dzień psikam jej solą i wyciągam fridą, zawsze jakaś mała kózka się znajdzie. Ciągnij mocno, nic się nie bój, ja czasem aż mam mroczki przed oczami ale Gabi nawet nie pisnie podczas tego zabiegu więc chyba jej krzywdy nie robię. Kurujcie się Dziewczynki bo za tydzień daleka droga Was czeka ![]() Listopadowa, andziotka dziękować za info o kombinezoniku Listopadowa, ale ogólnie jakie nastawienie Adrianka ? Noe boi się ? zosiaaa, no ja też jeszcze się wstrzymam bo również mam ten sam problem co Ty - jaki rozmiar Cieszę się, że wszystko oki z Malutkim !! Ale przybrał Ci niesamowicie !! On tylko na UU ???---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Dziewczyny Lamaze po 29,8 - chyba dobra cena ?
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
anula Ty znowu chora ??? od tżta się zaraziłyście ????
ja myślę, że teraz dzieciaczki już wolniej przybierają, może dlatego że więcej się ruszają ![]() dbajcie o siebie dziewuszki nic mi się nie chce !!!!!!!!!! ![]() do tego mężul namawia mnie na wyprawę do dziadków jutro
|
|
|
|
#3468 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() My po szczepieniu - mam w domu 7-mio kilowego, oklapłego syna. Po poprzednim szczepieniu spał prawie 3 dni... Tyle mnie nie było a u matall taka rewolucja
|
|
|
|
#3469 |
|
Zadomowienie
|
pięknie Ile masz stopni w domu???? bo widzę dwa długie rękawki i się zastanawiam???? Bo wcale nie wiem jak teraz ubierać małego, jak jest chłodno to zakładam body z długim i śpiochy żeby miał podwójnie ocieplone plecki i piersiczki a jak u Was??? Mattal jak dobrze że Edzik ładnie je. Cieszę się razem z Tobą zosiaa dobrze że szczepienie już za Wami a za wagę ![]() daisy cena dobra wg mnie, kusisz a złożyłam przysięgę przed mężem że już nie kupię ![]() aga pe wyczaiłam to koło w Go sport mają dzwoniłam i w sobotę kupię, co prawda drożej niż na allegro ale będę już miała tzn szybciej
|
#3470 | ||
|
Zakorzenienie
|
A Zosia znowu spi
![]() niech spi, sen to zdrowie, moze jej ten katar przejdzie... Cytat:
no nic chora chyba bardzo nei jest bo nie ma ani goraczki ani jakos nie kaszle tylko widze ze ja ten katar meczy, ale daje rade skoro jest w stanie zasnac moja bidulka...gorzej ze mna ![]() mnie tez sie nic nie chce... ale TZ dzisia po pracy na piwo z ludzmi z pracy idzie grrr to ja tez olewam..(poza tym jutro pani do sprzatania przychodzi pierwszy raz, stresa mam nigdy nie bylam w takiej sytuacji...) Cytat:
![]() no dluga droga, za tydzien o tej porze juz bedziemy jechac na prom AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ale sie boje! |
||
|
|
|
#3471 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dosc, ze tyle kasy musze wydac, to jeszcze kaca bede miec, a na nastepny dzien są chrzciny gdzie jestem chrzestna ich dziecka ale sama sie doczekac nie moge, a za tydzien panienski ![]() ![]() Cytat:
pamietam przez co przechodzilas BYŁAM W MIEŚCIE!!!!!!! kupilam bizu na wesele buty przecenione z 50 zl na 39 a ze ostatnia para dalam 19.90 i sukienke dla olenki uzywana ofkors bo 85 zl za sukienusie na 1 raz nie dam ![]() i dalam 7 zl nogi mi wchodza w d.... ale zadowolona jestem ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
to w domu jest na krotki rekaw, ale mam 24-25 stopni dzisiaj juz 23 bo sie ochlodzilo na dworze jest 21-22 wiec jest na dlugi rekawek i ma spodenki nie spiochy
|
|||
|
|
|
#3472 |
|
Zadomowienie
|
Grazin no mówię Ci, że pól nocy się śmiałam z tego jak nabluzgałaś lalce za małolata
Mary super wieście Andziot wsyztskeigo co najlepsze dla Ciebie i męża Jaki prezent czy wypad z okacji rocznicy szykujecie? cos specjalnego?? Atiz ale jak to w kinie byłaś? Z malutką? I razem bajkę oglądałyście? jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić z takim maleństwem heh Może ja zacofana jestem ![]() Aguś87 grubasek? Eee.. chyba nie Antropia rzeczywiście Piotruś nieźle już główką śmiga do góry ![]() Night25 a gdzie uczysz? W gimnazjum w ZG może? A buduje się to przedszkole u was? Jakieś takie mnie słuchy doszły, że za Leaderem ma jakas placówka powstać.. plotki czy rzeczywiście coś tam robią? Ddaaiissyy jak ty to robisz, że wsyztsko o wszystkich pamiętasz? Rzeczywiście mamy wesele w sobotę, w Piwnicznej Zdrój, żeni się kolega męża z chinką hehe Chłopak normalnie zTarnowa sobie pochodzi, ale wyjechał do Pekinu do pracy i tam się zakochał Robią teraz weselicho z wielka pompą.. pół Piwnicznej zarezerwowane i wynajęte przez nich.. ciekawa jestem jakie cuda na tym weselu będą ![]() Mi się wydaje, że frytkownica na pewno odsącza więcej oleju niz normalnie.. na przykład smażąć frytki w garnku w oleju, nie ma szans porządnie je odtłuścić.. a tak to w tym koszyczku ściekają, a nadal się grzeja i są chudsze i smaczniejsze.. Ja za chodzikami nie jestem.. moja młodsza siostra miała super wypaśny chodzik, nowość w tamatych czasach i w ogóle miała być rewelka (teraz siostra ma 21 lat).. a okazało się, ze to zupełna porażka! Tak się przyzwyczaiła do tego chodzika, ze sama nei chciała chodzić.. i zaczęła dopiero w 14 miesiącu życia cokolwiek sama utrzymywac się na nogach.. masakara jakaś.. Rodzice tak się martwili, że zaczęli jeździć z nią juz po lekarzach.. i okazało się, że tak się rozleniwiła przez chodzaczek, że po prostu nie chciało jej się samej i koniec kropka! Dziecko mojej kuzynki, też zaczynajace od chodzika miało problemy z chodzeniem i dużo później zaczęło samo brykać niż rówieśnicy.. Może to indywidulane przypadaki, ale pamiętam ile moja mama przez to nerwów zjadła, więc jakoś tak u mnie w domu zawsze się mówilo, ze chodzik to samo zło, więc i ja starłam się przeciwniczką.. ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Siee opisałam i nei skasowało.. uff! ..bo rano to myślałam, ze sie wścieknę jak wsyztsko wcięło Byliśmy na zakupach.. ja, Anti i mama.. w ogóle to moja mama jest kochana, ciągle tylko z nami, z nami, z nami.. Do pracy nie chodzi, bo tak ją absorbujemy - ale może sobie na to pozwolic, bo prowadzą z tata firmę, więc luzik, wystarczy jak tato się zajmuje..Kupiłam sobie sukienkę, chustkę, pasek, T-shirt, broszkę i okulary w RESERVED i jestem happy Teraz czekamy, aż przyjedzie mężuś.. ale będzie dopiero o 19.. Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-09-01 o 16:20 |
|
|
|
#3473 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo ja strasznie nie lubię śpiochów Agus ty to masz imprezkę za imprezką a co za buty kupiłaś tak tanio???Lolka na temat chodzików nic nie wiem, tak więc się nie wypowiadam, ale ja podobno nie miałam czegoś takiego i chodzić zaczęłam mając 15 miesięcy może nie zawsze chodzik rozleniwia tylko po prostu niektóre dzieciaczki to takie leniwczyki jakim np. byłam ja ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Anula a czego się boisz? podróży? czy tego że Zośka się poprzestawia?
|
|
#3474 |
|
Rozeznanie
|
matal super ! gratulacje !
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3476 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomożecie
![]() https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross....php?pid=75075 Bardzo dziękuję ! |
|
|
|
#3477 |
|
Rozeznanie
|
lolka nie bajke tylko tam filmy dla dorosłych a dzidzia w tym czasie spi albo bawi sie na macie na dole
to filmy dla mam
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnostwo butow tam maja taniochy jak nie wiem ciuchy dla dzieci itp itd no i sie udalo
|
|
|
|
|
#3479 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dla małego zdolniachy!!anula_81 Aj współczuję kataru Mój mały ma od urodzenia sapke i charczy strasznie, do tego często resztka mleka wylatuje mu nosem ![]() Lolka1212 Ja równiez przeciwniczka chodzików, moja kuzynka przez chodzik długo chodziła na palcach, sama bez chodzika zaczęła chodzić bardzo późno. Przez cała podstawówkę chodziła na gimnastykę korekcyjną, ale z tego co wiem od rodziny to dalej ma problemy z tym aby nie chodzić nie palcach. andziot mam pytanie, bo wczoraj rehabilitant próbował mi wmówić dwie rzeczy które mnie straszni zdrażniły. Raz, że dziecko które próbuje siadać w ten sposób że dźwiga ramionka i główkę do góry z pozycji na plecach przejawia objawy patologii rozwojowej a dwa że dzieci nie powinno się prowadzić za rączkę.Wg. niego dziecko powinno zacząć naukę siadania od siadania bokiem. Co Ty o tym myślisz? I możesz powiedzieć jak Zosienka zaczynała siadać? Tż własnie zrobił dla nas obiadek
|
|
|
|
|
#3480 |
|
Zadomowienie
|
Zosiaaa na pewno masz rację
![]() Mi ewentualnie TE SZELKI by sie podobały.. ale rozeznania w temacie nie robiłam.. w końcu mamy jesczez czas ![]() ..ale pamiętam jak widzieliśmy na mieście kiedyś takiego smyka w szelkach to mój męzula powiedział, że on nigdy tak by Antka nie uwiązał, bo takie szelki to jak smycz dla psa ![]() Atiz aaaa no właśnie.. bo z ta bajką to jakos mi nie pasowała i dlatego pytam hehe Ja to bałabym się jednak do kina z moim mały iść, a jakby mu nie spasowało i płakał cały czas?! Pola taka grzeczna, czy liczyłaś na spokój i się udało? Weredka ode mnie juz piątka kliknięta ![]() ![]() Kurier był i mamy już Żyrafkę Właśnie tłumaczę mamusi na czym polega fenomen Zyrafki.. niech Tonuś się budzi, bo chcę mu prezencik pokazać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.

wybieram:

)

za kciuki 
tak więc jeszcze się chyba wstrzymam z dwa miesiące
klask i:

a dwa że dzieci nie powinno się prowadzić za rączkę.