mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-01, 13:05   #2641
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Ja z SUDOCREMU nie byłam zadowolona wolałam, linomag albo jak juz coś było bardziej poważniejszego to TORMENTIOL był niezawodny

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 13:06   #2642
tuszka
Raczkowanie

Hej,
Byłam rano na pobieraniu, ale jakoś wszytsko szybko poszło.

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja znajoma ma do oddania łóżeczko dębowe nie chce któraś...?
W kolorze dębu, czy ciemny brąz? Z szufladą i wyjmowanymi szczebelkami?
Chyba że jest któraś bardziej potrzebująca

Witaminko silne baby jesteśmy, to damy sobie radę. Ale z moim TŻtem to mam niezły trening wychowawczy, chyba wychowanie Franka będzie przy tym jak bułka z masłem... gorzej jak pójdzie w ślady ojca... Śmiałam się kiedyś z koleżankami, że wychowam najlepszego mężczyznę na świecie - ideał
My mamy zmartwienie przy jednym dziecku,a co ma Glam powiedzieć? Ta, to ma jaja. Chyba rzeczywiście masz dwóch chłopców w brzuszku
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 13:06   #2643
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ile tego Oilatum schodzi na kąpiel?
Bo zastanawiam sie czy zamawiac 500ml czy 2x500ml od razu
DAJE SIE 1-2 NAKRETKI, JAK PAMIETAM duza butla starczala na jakis miesiac- 5 tygodni. na pewno te 2 zuzyjesz a jesli to korzystniej wychodzi to czemu nie brac 2 od razu....
Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
dzieńdoberek mamusie ,
ledwie koniec wakacji a mnie przeziebienie dopadło -wczoraj byłam nie przytomna leżałam z gorączką -nawet forum nie otworzyłam .
Mój tż zrobił syrop z cebuli i pomoga -ale wiadomo bez leków wolniej.
W sobote idziemy na wesele i to jesteśmy oboje świadkami -wiec musze być w dobrej kondycji.
glamourous jest proszek biały jeleń -widziałam nawet w real i płatki mydlane ale nie pamiętam ceny
W realu też jest proszek dzidziuś chyba 1,9 kg za 17 zł
joamic1 też uważam że sudocream jest świetny -pół rodziny go używa -nie tylko dla dzieciaczków
Tottie1984 te woreczki na pieluchy to fajne rozwiązane -ja miałam problem z sąsiadką bo nie chciało jej się wyrzucać pieluch po dziecku i zostawiała zawiniątka na klatce -strasznie śmierdziało -ale kupiła w końcu te woreczki i przynajmniej jest spokój
jak ja bylam przeziebiona to mi pani w aptece polecila Prenalen i rzeczywiscie pomoglo. to jest czarny bez z czosnkiem i czyms tam jeszcze, dziala jak naturalny antybiotyk ponoc
szybkiego powrotu do zdrowia
Stary 2011-09-01, 13:09   #2644
goldika
Zakorzenienie

dzieki za odp w sprawie oilatum

Joamic ja widzialam linomag w takim plaskim sloiczku z misiem. Nie wiem czy to to samo?

Dzis napisala do mnie kumpela ze studiow... przez 2 miesiace jakos nie mogla mi odp na sms a dzis nagle pisze co u mnie, jak sie czuje, na jaki kolor pokoik pomalowany mamy dla malego i zebym wyslala jej moje zdjecie bo ciekawa jest jak teraz wygladam albo ja przesadzam albo ona jest nienormalna... ciekawosc jej sie zalaczyla jak wyglada ciezarowka w 7miesiacu ciazy.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 13:09   #2645
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość

Witaminko silne baby jesteśmy, to damy sobie radę. Ale z moim TŻtem to mam niezły trening wychowawczy, chyba wychowanie Franka będzie przy tym jak bułka z masłem... gorzej jak pójdzie w ślady ojca... Śmiałam się kiedyś z koleżankami, że wychowam najlepszego mężczyznę na świecie - ideał
My mamy zmartwienie przy jednym dziecku,a co ma Glam powiedzieć? Ta, to ma jaja. Chyba rzeczywiście masz dwóch chłopców w brzuszku
taa kiedys mnie szef pyta czy chlopcy beda jednojajowi. a ja mu na to ze mamm nadzieje ze cztero

wiecie co ja tylko sie modle zeby chlopcy byli mniej charakterni niz moja coreczka. ta to ma energii za 5 dzieci i charakterek nie wiem po kim taki paskudny- wszystko musi wyjsc na jej
Stary 2011-09-01, 13:10   #2646
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
to super ja właśnie wróciłam z apteki kupiłam - sól fizjologiczną 10 filoek, sudocrem 60g oraz linomag maść podobno ta maść jest najlepsza nie w żadnych słoiczkach

My tego linomagu używamy juz od 4 lat i jest bardzo fajny i wydajy tylko jak teraz to zapach mnie drażni

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-01, 13:12   #2647
lina84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

jak ja bylam przeziebiona to mi pani w aptece polecila Prenalen i rzeczywiscie pomoglo. to jest czarny bez z czosnkiem i czyms tam jeszcze, dziala jak naturalny antybiotyk ponoc
szybkiego powrotu do zdrowia
ooo dzięki -warto wybróbować
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 13:15   #2648
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość

W kolorze dębu - napisałam do witaminki czy nie chce. Zobaczymy co powie. Chyba jest bez szuflady muszę dopytać

Cytat:

Joamic ja widzialam linomag w takim plaskim sloiczku z misiem. Nie wiem czy to to samo?
To nie to samo. Ten w słoiczku podobno straszne gówno jest

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 13:16   #2649
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja z SUDOCREMU nie byłam zadowolona wolałam, linomag albo jak juz coś było bardziej poważniejszego to TORMENTIOL był niezawodny
ja wam powiem ze z tych do pupy to mialam rozne roznosci- cudokrem , wazelinke, Penaten, zwykle bambino ( a propos wczoraj byla mowa o kremach na zime- z tego co kojarze to bambino takie w rozowej puszeczce tez sie nadaje ), nivea baby, Hipp- jakos z tych wszystkich zdecydowanego faworyta nie mialam, w sumie wszystkie sie sprawdzaly- fakt ze przez te pieluchy tetrowe mala nigdy nie byla odparzona, smarowalam tak na wszelki wypadek ( i nadal to robie raz na jakis czas)
a o tormentiolu ostatnio czytalam w gazetce dla mam zeby nie naduzywac i stsoswac tylko w ostatecznosci

ale info dla dziewczyn z UK
apteczna pianka Drapolene jak pamietam- tez ja mialam, kupilam na potoweczki a potem oddalam kolezance bo jej synek mial pieluszkowe zapalenie skory- bardzo sobie chwalila
aha i jeszcze Magic Cream z aventu- nie wiem czy w polsce dostepny jest ale super na rozne krosteczki, przesuszona skorke itd
Stary 2011-09-01, 13:24   #2650
goldika
Zakorzenienie

Joa dzieki za info o Linomagu, bede w aptece w takim razie szukac. Ile kosztowal?
Stary 2011-09-01, 13:24   #2651
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Tak jest proszek i płyn nawet do prania biały jeleń.Ja aktualnie mam jelp i lovele.Wczoraj pytałam Was czy używałyście niemieckich lub duńskich odpowiedników Jelp lub dell dla niemowląt do prania, ale milczałyście.Wiem, że niemieckie proszki takie jak persil czy ariel sa skuteczniejsze niz te w Polsce.[COLOR=Silver]

.
Nieprawda,ja CI odpowiedzialam
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 13:26   #2652
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Przyznałam się tżtowi, ze szyję i poprosił mnie abym mu wszyła ściągacze do polara, a mi się tak nie chce

My do prania też używamy persil. U mnie jest strasznie twarda woda i aby rzeczy były doprane trzeba wsypać nieco więcej proszku.
A waśnie dziewczyny może Wy znacie jakieś środki do zmiękczania wody, które były by bezpieczne dla dziecka. Do prania pieluszek wielorazowych coś takiego by mi się przydało, bo daje sie połowę zalecanej ilości proszku, a w tej twardej wodzie to mi się rzeczy nie dopiorą.

A jak mowa o peanu to idę pościągać ze sznurka co wyschło I pasuje coś zjeść - głód już czuję
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 13:26   #2653
glamourous
Zakorzenienie

sluchajcie dzewczyny jak patrze to faktycznie Bienioka dlugo sie nie odzywala...ciekawe co u niej
Stary 2011-09-01, 13:27   #2654
muffinka90
Zakorzenienie

dziękuje za gratki a kiedy zaczyna się ósmy miesiąc?

co do głupich snów, to wczoraj śniło mi się, ze mnie jacyś facesi z siekierami ganiali

za wszystkie wizyty
ja tez mam dzisiaj wizyte, ale... teściowej ze swoją teściową to dopiero miks już chatke posprzątałam, zaraz idę ciacho jakieś upiec.

truscafka te twoje pielęgniarki to tak kompetentne jak moja nowa położna

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 13:28   #2655
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
ale jest bialy jelen proszek?
Jest, ja ostatnio napisalam maila do firmy, czy moga probki wyslac i dostalam saszetke proszku szamponetke, saszetke plynu do higieny intymnej i saszetke żelu pod prysznic Tż wykorzystal szampon-powiedzial, ze fajny, reszta jeszcze stoi.

Właśnie była eclerku i zakupilam pampersy 41,65, jedna pieluszka wychodzi 53gr.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 13:28   #2656
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
sluchajcie dzewczyny jak patrze to faktycznie Bienioka dlugo sie nie odzywala...ciekawe co u niej
Taaa,tez to zauwazylam...I chyba jeszcze Plusia i Nika,ale to juz od poprzedniego watku ich nie widze
Stary 2011-09-01, 13:28   #2657
fatal21
Wtajemniczenie

Kurcze to przepraszam nie zauważyłam.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 13:33   #2658
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Kurcze to przepraszam nie zauważyłam.
Nieszkodzi,przeoczenie .
To napisze jeszcze raz.Mialam ARiel dla wrazliwcow,ale juz go nie ma.Bylam bardzo zadowolona,doprane wszystko super,dziecko uczulenia zadnego nie dostalo.Do plukania dodawalam ociupinke lenor sensitive,bo nie lubie ubran po samym proszku.
Teraz mam zamiar kupic Persil sensitive,ale chyba plyn.Jeszcze jestem na etapie zastanawiania
Stary 2011-09-01, 13:33   #2659
goferek33
Raczkowanie

Napisane przez Bahamadia_25
Witaminko, nie ma się co smucić

Niekoniecznie koniec związku może oznaczać katastrofę, wręcz przeciwnie.
Jak wyjziesz z toksycznego związku, poczujesz jak można oddychać całą piersią bez oglądania się na problemy związane z drugą osobą.
Bo to co piszesz oznacza, że to ty, musisz o wszystkim myśleć, a on wolny ptak, wiem, że jest to przykre, ale z drugiej strony męczący jest taki związek.
Z drugiej zaś strony przykro coś stracić, bo człowiek nie stety, ale pragnie mnieć tego drugiego człowieka przy boku...ale czasami czy warto cisnąć się na siłę...
Dla siebie i dziecka musicie być partnerami, żyć w zgodzie, rozumieć się, aby tworzyć rodzinę, a nie rywalizować ze sobą, o to do niczego nie prowadzi ....

pięknie to napisałaś.
ja też mam jakiś zakręt życiowy. zupełnie się nie rozumiemy z tż.
więcej poświęca czasu swojej córce, która zaczęła liceum, niż mnie.
szkoda gadać.
mam nadzieję tylko, że będzie się mną opiekował chociaż te jeszcze 10 tygodni do rozwiązania
goferek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 13:34   #2660
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Przyznałam się tżtowi, ze szyję i poprosił mnie abym mu wszyła ściągacze do polara, a mi się tak nie chce

My do prania też używamy persil. U mnie jest strasznie twarda woda i aby rzeczy były doprane trzeba wsypać nieco więcej proszku.
A waśnie dziewczyny może Wy znacie jakieś środki do zmiękczania wody, które były by bezpieczne dla dziecka. Do prania pieluszek wielorazowych coś takiego by mi się przydało, bo daje sie połowę zalecanej ilości proszku, a w tej twardej wodzie to mi się rzeczy nie dopiorą.

A jak mowa o peanu to idę pościągać ze sznurka co wyschło I pasuje coś zjeść - głód już czuję
Chawa mge sie podzielic tylko swoim doswiadczeniem z pieluchami

te moje wielorazowki z wkladem nie pamietam jaki to material ale taki puszysty byl. polarkowo- misiakowy- praly sie rewelacyjnie, wystarczylo woda splukac i mydelkiem maznac i byly nieskazitelne

tetrowe to niestety po kilku uzyciach sie robia brzyyydkie- dlatego wlasnie nasze mamy pieluchy gotowaly w platkach mydlanych
ja nie gotowalam, ale jak byla kupa ( a u noworodkow te takie twarozkowate kupy pomaranczowe sa po kazdym karmieniu czesto) to splukiwalam, odrobinka mydelka dla dzieci smarowalam i zalewalam wrzatkiem. i do wiadra z woda- a do wody zawsze odrobinke proszku dla dzieci dodawalam. pralam co 1-2 dni, zlezy ile sie nazbieralo. ale dzieki temu wrzatkowi pieluchy nie zolkly, pralam zazwyczaj na tym programie ekonomicznym -30 stopni chyba czy 45. bo samych kilku piluch prac w 90 stopniach (2 godzinny cykl prania) codziennie to mi sie srednio usmiechalo
a tak na tym ekonomicznym wrzucalam wszystkie ciuszki Soni i czesto jakies nasze tez
Stary 2011-09-01, 13:34   #2661
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
ja wam powiem ze z tych do pupy to mialam rozne roznosci- cudokrem , wazelinke, Penaten, zwykle bambino ( a propos wczoraj byla mowa o kremach na zime- z tego co kojarze to bambino takie w rozowej puszeczce tez sie nadaje ), nivea baby, Hipp- jakos z tych wszystkich zdecydowanego faworyta nie mialam, w sumie wszystkie sie sprawdzaly- fakt ze przez te pieluchy tetrowe mala nigdy nie byla odparzona, smarowalam tak na wszelki wypadek ( i nadal to robie raz na jakis czas)
a o tormentiolu ostatnio czytalam w gazetce dla mam zeby nie naduzywac i stsoswac tylko w ostatecznosci

ale info dla dziewczyn z UK
apteczna pianka Drapolene jak pamietam- tez ja mialam, kupilam na potoweczki a potem oddalam kolezance bo jej synek mial pieluszkowe zapalenie skory- bardzo sobie chwalila
aha i jeszcze Magic Cream z aventu- nie wiem czy w polsce dostepny jest ale super na rozne krosteczki, przesuszona skorke itd

Dlatego właśnie napisałam że do poważniejszych rzeczy jest Tormentiol niezawody

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-01, 13:38   #2662
glamourous
Zakorzenienie

a co do proszkow to jeszcze ostatnio dostalam od gina taka saszetke loveli mleczka czy tam plynu do prania, wyprobuje to dam znac

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez goferek33 Pokaż wiadomość

Niekoniecznie koniec związku może oznaczać katastrofę, wręcz przeciwnie.
Jak wyjziesz z toksycznego związku, poczujesz jak można oddychać całą piersią bez oglądania się na problemy związane z drugą osobą.
Bo to co piszesz oznacza, że to ty, musisz o wszystkim myśleć, a on wolny ptak, wiem, że jest to przykre, ale z drugiej strony męczący jest taki związek.
Z drugiej zaś strony przykro coś stracić, bo człowiek nie stety, ale pragnie mnieć tego drugiego człowieka przy boku...ale czasami czy warto cisnąć się na siłę...
Dla siebie i dziecka musicie być partnerami, żyć w zgodzie, rozumieć się, aby tworzyć rodzinę, a nie rywalizować ze sobą, o to do niczego nie prowadzi ....

pięknie to napisałaś.
ja też mam jakiś zakręt życiowy. zupełnie się nie rozumiemy z tż.
więcej poświęca czasu swojej córce, która zaczęła liceum, niż mnie.
szkoda gadać.
mam nadzieję tylko, że będzie się mną opiekował chociaż te jeszcze 10 tygodni do rozwiązania
madrze piszesz
i zycze ci zeby z tztem sie szybciutko ulozylo, ale moze jak sie swoja corka tak interesuje to znaczy ze ogolnie bedzie i dla waszego maluszka dobrym ojcem
Stary 2011-09-01, 13:44   #2663
owieczka86
Zadomowienie

za wszystkie wizyty

za nowe tygodnie i udane wizyty

Witam
ja jakas nie wyspana dziś, wstałam rano i poszłam na badania wyniki do odbioru w poniedziałek -> mam nadzieje że wszytsko dobrze wyjdzie

Po południu idziemy na ostatnie spotkanie w szkole rodzenia - lubię tam chodzić

dziewczyny co sądzicie o przechowywaniu komórek macierzystych - czyli krwi pępowinowej?? Decydujecie się na ich pobranie przy porodzie i przechowywanie?? Koszt jest dość spory ale wydaje mi się że warto. My z Tż-tem rozważamy taką opcję ale jeszcze nie podjeliśmy ostatecznej decyzji.
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 13:47   #2664
glamourous
Zakorzenienie

Owieczka tez juz chyba kiedys na ten temat bylo
ja sie nie znam, nigdy sie tym nie interesowalam, ma wiele zalet na pewno ale koszt jest ogromny, chyba po prostu szkoda by mi bylo kasy na to
Stary 2011-09-01, 13:50   #2665
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny dlaczego ta zyrafka jest teraz taka popularna http://allegro.pl/zyrafka-sophie-zyr...779671132.html
Stary 2011-09-01, 13:51   #2666
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Owieczka tez juz chyba kiedys na ten temat bylo
ja sie nie znam, nigdy sie tym nie interesowalam, ma wiele zalet na pewno ale koszt jest ogromny, chyba po prostu szkoda by mi bylo kasy na to

no właśnie koszt strasznie duuuży
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 13:57   #2667
goldika
Zakorzenienie

Owieczko masz literowke w podpisie
W oczekiwaniu na synekcza ..

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

za 2 min ruszaja mi zapisy na zajecia przez internet. Zasada: kto pierwszy ten lepszy... szkoda, ze ciezarowki nie maja pierwszenstwa
Stary 2011-09-01, 14:00   #2668
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny dlaczego ta zyrafka jest teraz taka popularna http://allegro.pl/zyrafka-sophie-zyr...779671132.html

Niewiem dlaczego ale ja jej bym nie kupiła i nawet nie zwróciła uwage

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-01, 14:01   #2669
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
dziewczyny co sądzicie o przechowywaniu komórek macierzystych - czyli krwi pępowinowej?? Decydujecie się na ich pobranie przy porodzie i przechowywanie?? Koszt jest dość spory ale wydaje mi się że warto. My z Tż-tem rozważamy taką opcję ale jeszcze nie podjeliśmy ostatecznej decyzji.
Ja właśnie nie wiem, Tż jakoś "olał" to, chyba wydaje mu się niepotrzebne, a ja nie wiem, troche kosztuje, ale jak coś by się z dzidzią działo to kurcze... właśnie nie wiem...

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Hmm... nie mam pojęcia- a brzydka...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:02   #2670
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Joa dzieki za info o Linomagu, bede w aptece w takim razie szukac. Ile kosztowal?
ok.9 zł

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości