![]() |
#241 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wspólne odchudzanie! Razem na pewno sobie poradzimy!
no oczywiści MŻ i WR a zwłaszcza MŻ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
cześć Agusia
moja wymarzona waga to też 48 kg mierzę 1,58 , także jestem ciut niższa od Ciebie jak już będzie u mnie te 50 kg , to już będzie fajnie ![]() u mnie menu na dziś : * 1 śn. 3 kanapeczki razowe * 2 śn. 2 kanapki razowe,jogurt bakoma i gruszka * obiad : ziemniaki , buraczki , kalafior gotowany na parze + ciut mięsa z kurczaka * kolacjo-podwieczorek : raczej tylko winogrono staram się pić 1,5-2L napojów [ głównie herbatki,woda ] oby do przodu ![]() -------------------------------- 55-54-53-52-51-50-49-48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Przyczajenie
|
a powiedzcie mi jeszcze bo ja taka nie zorientowana jak zrobic taki paseczek z kilogramami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
W ustawieniach profilu masz edycję podpisu i tam robisz sobie "ręcznie" te 'kilogramy'.
![]() |
![]() |
#245 |
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie za pomoc. mam nadzieję że niedługo odnajdę się na tym forum.
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Agusia, na pewno się odnajdziesz
![]() Kumat, popatrzyłaś tylko na tę jedną sytuację. TŻ faktycznie zachował się nie fair, ale całe szczęście to zrozumiał, a to jest najważniejsze. Ja też nie należę do najświętszych ![]() ![]() Już jestem po obiadku. Pożarłam 4 małe pyzy z mięskiem i na razie odpoczywam ![]() ![]() A wiecie może ile żelatyny w jakiej ilości wody/mleka należy rozpuścić, żeby stężał mały jogurt? Chciałabym zrobić sobie takie a'la ptasie mleczko na biszkopcie Dukana ![]()
![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
Hej, hej hej
![]() Dzisiaj z dietę tak nijako, rano - ok., płatki z jogurtem i bananem. Ale wcześniej upiekłam takie bułeczki drożdżowe z cukinią w środku (to taki farsz, że się trze na tarce cukinię, cebulę i czosnek). Po rozwałkowaniu ciasta wycinałam szklanką kółka. Na jednym kładłam łyżeczkę tego farszu i przkrywałam drugim. Te bułeczki są pyszne, zjadłam ich z pięć, jeśli nie sześć ;//. Nie wiem, ile to ma kcal. Ale może spróbuję z przepisu jakoś wykombinować, podliczyć. Napiszę później, jak mi wyszło. dzaga1989 mam przepis z jakiejś staarej książki babci o dietach na taki śmieszny deserek, może ci sie przyda: Mleczko waniliowe, 211 kcal 125 ml mleka, białko jaja 20 g cukru 3 g cukru waniliowego 5 g masła Naczynie do deseru wysmarować masłem. Białko roztrzepać, dodać mleko, cukry, rozmącić dokładnie i wlać do naczynia. Wstawić do piekarnika lub do większego naczynia z woda i zapiekac lub obgotowywać do czasu, gdy masa stanie sie galaretowata. Postawić do ostygnięcia i wyłożyć na talerzyk. ![]()
było: 84 kg ![]() start na wizaż.pl: 67 kg ![]() jest: 59,6 kg ![]() będzie: 55 kg ![]() cel: 1. 65 kg -> ![]() 2. 60 kg -> ![]() 3. 55 kg !!!! ![]() _______________________ Zapuuszczam włosy!! ![]() Będą po samą dupę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeśli już przy domowych i babcinych wypiekach jesteśmy to ja ubóstwiam wszystkie!!! Jak byłam teraz na wsi u mamy to robiła drożdżowego pieroga "ze srem" ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-08-31 o 14:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
Noo, domowe ciasta są ekstra. Na szczęście u mnie w domu rzadko są robione, bo nikt nie ma na to czasu. A jak wyjeżdżam na studia i wracam raz na 3 miesiące na święta/długi weekend to w roku w ogóle prawie tego nie jem. W nowym mieszkanku nie mam nawet piekarnika
![]() Moje ulubione domowo-świąteczne to mazurek kajmakowy - jakieś milion kalorii, ale takie doooobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
no to macie dobrze, bo ja nadal mieszkam z rodzicami
![]() ![]() ![]() ![]() ale na szczęście nauczyłam się już trochę asertywności ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko u mnie czasem jest tak,że jak już zjem coś "zakazanego" to nie mogę przestać ![]() ![]() więc czasem wole nic nie zjeść, bo tak mi łatwiej, niż zjeść trochę i przestać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paula gdzie Ty masz tę oponkę, którą musisz wytępić ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
moje podsumowanie dnia
![]() I jajecznica z grahamką II 3śliwki III 6łyżek jogurtu nat+4łyżki musli+ 1,5łyżki otrębów pszennych+3łyżki słonecznika Jillian Michaels 30 Day Shred-Level 2 (ok. 30min) + 10min na orbitreku IV sałatka (pomidor, 2ogórki kiszone, 1/2 papryki) a jak tam u Was? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj:
-owsianka -jabłko -1/2 woreczka ryżu + łyżka sosu sł-kw -4 pyzy z mięskiem -1 kromka chleba + 1/2 wieśniaka -kogel mogel No i robiłam ten deserek z przepisu, ale cosik mi nie wyszedł ![]() ![]() Więc ogólnie zmieściłam się w 1200kcal. Dziewczyny, czy kiedyś trafiła się wam zepsuta woda mineralna? Jeju...Ja dziś kupiłam 6-cio pak Saguaro w Lidlu. Tę wodę kupuję od zawsze i nigdy nie trafiła mi się żadna trefna. A teraz otworzyłam i mi śmierdzi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Hej laski
![]() U mnie dzisiaj : 1.jajecznica i kromka ciemnego chlebka ![]() 2.brzoskwinia 3.kanapka z szynka 4.szklanka zupy pomidorowej i dwie kanapki z wiesniakiem i pomidorem I własnie byłam 1,5 h na rowerku ![]() wogole to witam nowe laski ![]() ![]() frantic_witch bede miała czas wypróbuje deserek ![]() dzaga1989 ja tez mam dzien ze moge sobie pozwolic na rzeszki oczywiscie bez przesady ![]() ![]() Wogóle zastnawiam sie nad kupnem orbiteka ![]() ![]()
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choć dla mnie to akurat stosunkowo spokojne i niezbyt męczące a ja wole się porządnie zmęczyć, więc orbitreka traktuje raczej jako dodatek do innych ćw ![]() dzaga1989 co do wody, to maskara jakaś ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
dzaga1989 dopiero teraz o tej wodzie doczytalam....ja bym poszla do sklepu i poprosila o wymiane jesli z nia jest cos nie tak
![]() Aniaa_89 a efekty jakies widzisz po cwiczeniu na nim??bo wlasnie to wydatek okolo 200-300 zł i nie wiem czy warto ...tym bardziej ze mam rowerek i steper w domu ![]()
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wiesz co trudno mi określić, bo tak jak pisałam ja traktuje to głównie jako dodatek do innych ćwiczeń ![]() był okres, że ćw tylko na nim, i faktycznie trochę schudłam, ciało mi się ujędrniło itd, ale jakiś powalających efektów też nie było, no ale wtedy w ogóle nie zwracałam uwagi na to co jem, a u mnie najważniejsza jest dieta, żeby efekty były ![]() ale generalnie wg mnie jest o wiele lepszy od stepera i rowerku ![]() Edytowane przez Aniaa_89 Czas edycji: 2011-08-31 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
No własnie u mnie tez dieta
![]() ![]()
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Bez diety ani rusz
![]() ![]() Kurcze, a też mi się marzył orbitrek, ale skoro tak to też zostaje przy rowerku, hula hopie i skakance ![]() mój jadłospis: śniad.: owsianka z otrębami i rodzynkami II śniad.: kromka ciemnego pieczywa z twarożkiem ze szczypiorkiem + nektarynka obiad: udko z kurczaka, marchewka gotowana i jeden średni ziemniak ![]() podwieczorek: jabłko kolacja: 6 łyżeczek jogurtu naturalnego z łyżeczką dżemu porzeczkowego no i 2h cwiczeń w porównaniu z poprzednimi dniami dziś było dużo lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Wtajemniczenie
|
U mnie dzisiaj średnio - bo wychodziłam z koleżanką do miasta
![]() Śniadanie: wieśniak z łyzeczką miodu naturalnego - 200 kcal II śniadanie: małe jabłko - ok. 50 kcal Obiad: pół bułki musli z 3 grubymi plastrami krakowskiej suchej i 2 dużymi plastrami pomidora - pewnie jakieś niecałe 200 kcal Podwieczorek i kolacja: piwo z sokiem imbirowym, lody (3 gałki) z ananasem i bitą śmietaną 50 g (nie żebym wazyła tą bitą śmietanę, po prostu było napisane w menu ![]() ![]() ![]() De facto wychodzi 1050 kcal, więc nie jest źle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
abraxas2871 no optymistycznie tą kolację policzyłaś bo wg mnie tu wyjdzie dużo więcej niż 600
![]() ![]() sorki za tą rozkminę ale tak na mnie to działa jak przez jakiś okres liczę kalorię ![]() ![]() ja dzisiaj śniadanie średnio bo nic nie mam w domu ![]() ![]() zaraz wybywam z domu bo mam parę sprawa do załatwienia, więc to spale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki
![]() ![]() ![]() Ania, Agunia, no chyba pójdę dziś do Lidla z tą wodą. Nawet nie mają żadnego maila podanego żeby najpierw do nich napisać. Chociaż TŻ mówi, żebym jeszcze otworzyła "świeżą" butelkę i przelała wodę do szklanki. Może to tylko butelka śmierdzi. Ale nawet żeby...Co to ma znaczyć, że moja ulubiona woda śmierdzi! ![]() Okresu dalej wypatruję, ale nic się nie zanosi na jego przybycie. Uh...co jest...Nie wiem też jak z wagą dzisiaj bo TŻ śpi jeszcze w salonie (waga leży pod szafką na TV) i nie chcę się już tam rozbijać na razie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#265 | ||||
Rozeznanie
|
myślę ,ze możesz spokojnie zwrócić jeśli Ci się chce
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Powiem Ci ,że staram się pić dużo wody ( średnio mi to wychodzi) , jeść du żo warzyw i niskokalorycznych potraw jak jem normalne rzeczy to zawsze tyle zeby się najeść a nie przejeść. W sumie to nie przestrzegam IV fazy tak jak powinnam ale na razie waga jest w normie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- hej ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Hej , ja byłam 3 miechy na dukanie ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Spadło mi 0,5kg! Wreszcie coś ruszyło znowu, bo już myślałam, że się nie odbiję;p także do poniedziałku liczę na to, że będzie te 60
![]() Na śniadanie dziś znowu owsianka, teraz zjadła nektarynkę ![]() Anita, a nie miałaś żadnych skutków ubocznych na Dukanie? Jakieś problemy zdrowotne? Bo jakoś straszą tą dietą ostatnio ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Zadzwoniłam do serwisu Lidla. Pani wypytała mnie o wszystko...Jakieś nr partii, daty ważności, nr paragonu bla bla bla...Pytała czy oczekuję zwrotu pieniędzy. Trochę mnie to rozbawiło, bo toż to tylko 4zł
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Zwykła woda, a tyle problemu... ciekawe co oni tam leją
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:39.