Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-01, 14:00   #4441
tikki85
Zakorzenienie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Kubusewa mi to tak gorąco, że nie umiem sobie miejsca w domu znaleźć. I o dziwo mam ciągle gorące ręce jak kiedyś miałam zawsze lodowate .
A dziś tak mnie pali w przełyku, że umieram
Stary 2011-09-01, 14:01   #4442
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
a dlaczego masz jej nie wykorzystać? ciąża to trochę taki bon na loterii - wygrałaś nie tylko wspaniałe przeżycia i najwspanialszą i najukochańszą osobę na świecie, ale też pewne udogodnienia dla przyszłej mamy - i co aby Cię ktoś o to nie posądził to będziesz stać w kilometrowych kolejkach do kasy w sklepie, albo nie usiądziesz na miejscu dla kobiety ciężarnej w tramwaju - to też są symptomy wykorzystywania sytuacji w jakiej się znajdujemy

ja już nie mogę się doczekać kiedy będzie na tyle widać brzuch, że jak wsiądę do zatłoczonego tramwaju to ktoś mi ustąpi miejsca - bo teraz przejazd mpk dla mnie to tragedia - gorąco, śmierdzi i jeszcze stoję i wszyscy mnie popychają, a ja tylko zasłaniam brzuch bojąc się, że ktoś mnie w niego uderzy i coś się stanie - a gnojki po 13-15 lat siedzą rozwalone i udają, że nawet nie widzą starszych osób....
Wydaje mi sie ze zajecie miejsca dla ciezarnej w tramwaju to cos troche innej wagi niz ulgi na uczelni. U mnie przez 3 lata studiow kilka dziewczyn chodzilo w ciazy, urodzilo i mialo sie dobrze, zadna nie domagala sie innego traktowania, przyspieszania czegokolwiek, po prostu daly rade, napisaly, nie daly, przelozylo sie na termin poprawki. Ja tez bede sie zaraz bronic, ale nie robie z tego afery ze MUSZE a ja nie mam na uczelnie dwoch krokow od domu a ponad 700 km w jedna strone Z reszta niech kazdy robic co uwaza, ale jak juz ktos gdzies powiedzial ciaza to nie choroba, wiec nie robmy z siebie biednych ciezarnych, a pokazmy ze baba w ciazy tez da rade
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:02   #4443
tikki85
Zakorzenienie

Moja koleżanka urodziła 2 dzieci w czasie studiów i zawsze każdy egzamin miała zaliczony w terminie i obroniła się szybciej niż ja (mimo, że ja nie miałam żadnych obowiązków prócz nauki).
Stary 2011-09-01, 14:06   #4444
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
kubusewa zimno Ci? kurcze, slyszalam,ze w ciazy to raczej temp.sie podnosi ja jestem zmarzluch,ale o dziwo mi cieplo
U mnie podobnie
Zawsze było mi zimno a teraz najlepsza temperatura to tak w granicach 20-25 st. Oczywiście, że odczuwam zimno ale jakoś łagodniej. Ciągle mam otwarte okna (które TŻ ciągle zamyka bo mu zimno).

Dziś w nocy obudziło mnie bardzo suche gardło. Chyba będę musiała poustawiać naczynia z wodą w sypialni, bo powietrze robi się za suche, albo szykuje się infekcja (na weselu część gości była chora, w tym pan młody :/ ).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:10   #4445
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
nawet nie mow mi o odbijaniu.. mnei sie odbijanie tydzien temu skonczylo po 2 tygodniach
teraz na dzien dobry zastanawiam sie idac od lazienki ktora czescia mojego ciala najpeirw uraczyc sedes... kurna a juz nie wspomne o ciaglym spaniu
szok
a powiedzcie mi jak tma u was gospodarka temperaturowa w organizmie ??
bo mnie jest na okraglo zimno

w 2 trymestrze też tak się odbija itp. ??

co do wymiotów ani razu jeszcze nie wymiotowałam, ale odbija mi się często po jedzeniu masakra co do spania raczej spać mi się nie chce choć może czasem...

ale zimno mi non stop

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:

oby sie polepszyło, jak to mawiaja uszy do góry,jutro bedzie lepiej
no te rozne dolegliwosci "jedzeniowe" bywaja dobijajace

dokładnie są dobijające ciekawe czy się polepszy...

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:18   #4446
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
w 2 trymestrze też tak się odbija itp. ??

co do wymiotów ani razu jeszcze nie wymiotowałam, ale odbija mi się często po jedzeniu masakra co do spania raczej spać mi się nie chce choć może czasem...

ale zimno mi non stop

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

dokładnie są dobijające ciekawe czy się polepszy...
nie wiem jak jest w drugim.. bo ja poki co jestem w pierwszym.. ale smiem twierdzic ze w pierwszym miesiacu sie odbija a od drugiego do czwartego zdrowo sie
Stary 2011-09-01, 14:20   #4447
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
nie wiem jak jest w drugim.. bo ja poki co jestem w pierwszym.. ale smiem twierdzic ze w pierwszym miesiacu sie odbija a od drugiego do czwartego zdrowo sie
no ja tak samo póki c pierwszy...o tym, że się w drugim to nie słyszałam, a słyszałam, że jak w pierwszy wymiotów nie ma to mogą już nie wystąpić...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-09-01, 14:24   #4448
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
szok
moze podziebienie cie łapie? albo odwodniona jestes?

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:26   #4449
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
moze podziebienie cie łapie? albo odwodniona jestes?
nie wiem .. moze .. choc watpie.. generalnei kompletnie nei jestem w formie i to podejrzewma ze to wlasnie to sie na mnie odbija najbardziej
Stary 2011-09-01, 14:28   #4450
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
nawet nie mow mi o odbijaniu.. mnei sie odbijanie tydzien temu skonczylo po 2 tygodniach
teraz na dzien dobry zastanawiam sie idac od lazienki ktora czescia mojego ciala najpeirw uraczyc sedes... kurna a juz nie wspomne o ciaglym spaniu
szok
mi jest caly czas zimno...ale bywa ze tez mi duszno.. co nie znaczy ze cieplo. w pracy koledzy chodza w krotkich rekawkach a ja w grubym zimowym golfie + polar + odkrecony kaloryfer TZ juz zaczal wlaczac ogrzewanie w domu na godzinke rano i wieczorem.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-09-01 o 14:29
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:36   #4451
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie ze zajecie miejsca dla ciezarnej w tramwaju to cos troche innej wagi niz ulgi na uczelni. U mnie przez 3 lata studiow kilka dziewczyn chodzilo w ciazy, urodzilo i mialo sie dobrze, zadna nie domagala sie innego traktowania, przyspieszania czegokolwiek, po prostu daly rade, napisaly, nie daly, przelozylo sie na termin poprawki. Ja tez bede sie zaraz bronic, ale nie robie z tego afery ze MUSZE a ja nie mam na uczelnie dwoch krokow od domu a ponad 700 km w jedna strone Z reszta niech kazdy robic co uwaza, ale jak juz ktos gdzies powiedzial ciaza to nie choroba, wiec nie robmy z siebie biednych ciezarnych, a pokazmy ze baba w ciazy tez da rade
a u mnie bywało różnie i nie mam o to pretensji do tych dziewczyn i wierzcie mi, że prowadzący też (a mam przyjemność czasami pomęczyć studentów z tego i owego), co innego jak ktoś jest leserem i po prostu kombinuje, albo potrzebuje wcześniej zaliczyć bo wyjeżdża za granicę, a co innego jak przychodzi mama w zaawansowanej ciąży - przecież może nie czuć się, stres egzaminacyjny też może spowodować jakieś dziwne "zachowanie" przed wczesne skurcze lub coś podobnego, jak przyszła mama chce sobie rozłożyć stres i wszystko zaliczać po kolei to ja nie widzę przeciwwskazań

a co do tego czy nie choroba - ja niby też tak sądzę - tylko czemu połowa z nas nie ma siły na nic, a każdy dzień zaczyna się w toalecie - czasami gorsze to niż grypa żołądkowa, bo ta chociaż po 1 dniu przechodzi

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka urodziła 2 dzieci w czasie studiów i zawsze każdy egzamin miała zaliczony w terminie i obroniła się szybciej niż ja (mimo, że ja nie miałam żadnych obowiązków prócz nauki).
a to akurat pewnie wynika z organizacji czasu - mamusie wiedzą, że jak coś muszą to muszą bo jutro może nie być na to czasu, albo możliwości

to tak jak ludzie pracujący i niepracujący - jak pracujesz codziennie to wiesz co musisz zrobić po pracy (sprzątanie, gotowanie, pranie itp.) bo jutro czeka Cię coś innego, i po prostu się to robi, a jak się jest w domku tak ja teraz to jakoś wszystko mi schodzi - a to dlużej pośpię, a to na necie posiedzę i tak jakoś nieogarnięta jestem )

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:36   #4452
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
no ja tak samo póki c pierwszy...o tym, że się w drugim to nie słyszałam, a słyszałam, że jak w pierwszy wymiotów nie ma to mogą już nie wystąpić...
znam przypadek wymiotów w czasie całej ciąży

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-01, 14:39   #4453
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
znam przypadek wymiotów w czasie całej ciąży
Moja kuzynka tak miała . Pół ciąży pod kroplówką przeleżała
Stary 2011-09-01, 14:39   #4454
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Kubusewa mi to tak gorąco, że nie umiem sobie miejsca w domu znaleźć. I o dziwo mam ciągle gorące ręce jak kiedyś miałam zawsze lodowate .
A dziś tak mnie pali w przełyku, że umieram
Ja też tak mam Zawsze zmarzluch, ręce i nogi zimne a teraz mi gorąco. To krew nam szybciej krąży, bo jeszcze dzidzia pompuje I serce też mi szybciej bije, również zasługa mojej niuni
Witajcie
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:39   #4455
mag_99
Rozeznanie

karolca Joli chodziło chyba o to, że jak w 1 trymestrze się nie wymiotowało, to jest duże prawdopodobieństwo, że w 2 też się nie będzie - co nie zmienia faktu, że są przypadki gdzie się wymiotuje przez całe 9 miesięcy:confus ed:

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:42   #4456
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
a co do tego czy nie choroba - ja niby też tak sądzę - tylko czemu połowa z nas nie ma siły na nic, a każdy dzień zaczyna się w toalecie - czasami gorsze to niż grypa żołądkowa, bo ta chociaż po 1 dniu przechodzi

a to akurat pewnie wynika z organizacji czasu - mamusie wiedzą, że jak coś muszą to muszą bo jutro może nie być na to czasu, albo możliwości

to tak jak ludzie pracujący i niepracujący - jak pracujesz codziennie to wiesz co musisz zrobić po pracy (sprzątanie, gotowanie, pranie itp.) bo jutro czeka Cię coś innego, i po prostu się to robi, a jak się jest w domku tak ja teraz to jakoś wszystko mi schodzi - a to dlużej pośpię, a to na necie posiedzę i tak jakoś nieogarnięta jestem )
Też uważam, że ciąża to nie choroba, ale te wszystkie dolegliwości, które nie chcą przejść... I nie wiesz, czy jutrzejszy poranek będzie ok czy nie

Z organizacją czasu też tak mam - jestem teraz w domu i na wszystko mam czas. Ale raczej mi się po prostu nie chce. Ale dziś muszę zrobić zaległości z praniem

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-01, 14:44   #4457
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Ja też tak mam Zawsze zmarzluch, ręce i nogi zimne a teraz mi gorąco. To krew nam szybciej krąży, bo jeszcze dzidzia pompuje I serce też mi szybciej bije, również zasługa mojej niuni
Witajcie
No dzidzia nam pomaga, ale w moim przypadku akurat wolałabym, żeby było mi trochę chłodniej, bo mam w mieszkaniu jakieś 29st
Stary 2011-09-01, 14:44   #4458
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
karolca Joli chodziło chyba o to, że jak w 1 trymestrze się nie wymiotowało, to jest duże prawdopodobieństwo, że w 2 też się nie będzie - co nie zmienia faktu, że są przypadki gdzie się wymiotuje przez całe 9 miesięcy:confus ed:
Nie. Dobrze przeczytałam, że Jolka jest w pierwszym trym i póki co nie ma wymiotów a o drugim nie słyszała aby były. To, że jak się w pierwszym nie wymiotuje to prawdopodobieństwo wymiotów w drugim jest znikome - jest napisane później

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-01, 14:50   #4459
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

spać mi się chcę nie zbyt dobrze mi i jakaś nie w sosie jestem

co do wymiotów jeszcze nie wymiotowałam i chciałabym tego uniknąć, ale zobaczymy jak to będzie...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-09-01, 14:53   #4460
MoniaHan
Wtajemniczenie

niektore kobitey w ciazy maja natomiast tak - ze przez kilka pierwszych miesiecy jest im zimno, a pozniej strasznie goraco, chyba wole juz to zimno niz goraco...a co ja moge sobie wolec swoja droga...srednio to ode mnie zalezy

Stary 2011-09-01, 14:56   #4461
rybka13
Zakorzenienie

Któraś dziewczyna pisała że jej się wszystko odbija, ale to chyba dobrze...? Mi przed ciążą wcale się nie odbijało, ale taka moja natura, dobrze mi z tym było... A teraz jak mi się nie odbije to kiepsko się czuję, muli mnie i męczę się... więc nie narzekam jak mi się odbije
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:59   #4462
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Któraś dziewczyna pisała że jej się wszystko odbija, ale to chyba dobrze...? Mi przed ciążą wcale się nie odbijało, ale taka moja natura, dobrze mi z tym było... A teraz jak mi się nie odbije to kiepsko się czuję, muli mnie i męczę się... więc nie narzekam jak mi się odbije
Mi MUSI się odbić - obojętnie czy zjem cukierka, wypiję łyk wody. Jeśli się NIE odbije, muszę pogadać z porcelaną Jeśli nie chce mi się odbić, muszę w trybie bardzo szybkim popić coś gazowanego (woda, cola). Dlatego w domu poza wodą mineralną mam butelkę taniej coli (hoop cola), kilka butelek mineralnej wody lekko gazowanej i wodę niegazowaną.
Teraz muszę TZ wyciągnąć aby uzupełnić zapasy, bo zgrzewka jednego napoju nie starcza na długo

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-01, 15:04   #4463
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
ja zanim potwierdziłam testem II kreseczki bywałam częśto u mamy i mój mąż jej się poskarżył, że zrobiła się ze mnie świnka i ciagle bekam i odbija mi się ... mama na mnie przerażeniem spojrzała: może ty maz jakiś refluks najpierw powiedziałam, że eee ale potem oświeciło mnie, że ot zaczątku samopoczucia ciążowego
ooooooj niemoc spanie bekanie i bełty z rana ...mam nadzieje, że nie będę miała zajęć od rana bo chyba zejde

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Mi MUSI się odbić - obojętnie czy zjem cukierka, wypiję łyk wody. Jeśli się NIE odbije, muszę pogadać z porcelaną Jeśli nie chce mi się odbić, muszę w trybie bardzo szybkim popić coś gazowanego (woda, cola). Dlatego w domu poza wodą mineralną mam butelkę taniej coli (hoop cola), kilka butelek mineralnej wody lekko gazowanej i wodę niegazowaną.
Teraz muszę TZ wyciągnąć aby uzupełnić zapasy, bo zgrzewka jednego napoju nie starcza na długo
ooo nie to mnie tak nie łapie .. mnei się odbija się rano odbija odbija a koło południa ... na razie jednakowoż nie oglądałam zawartości sniadania...
zazwyczaj gdy już od rana czuje zacisk na żołądku to biorę butelkę wody .. piję ją jakieś 2 godziny (bomi tu ktoś wczoraj mówił ,że za szybko to mówię 0,5 litra na dwiegodziny to chyba jednak nie za szybko ) no i czasem się to konczy rozmową z porcelaną
bardzo często staram się dusić pawia ... jestem osobą nerwową .. ciężko było chodzić na examiny po bełtach ... ale ostatnimi czasu ciężkawo mi powstrzymać
dzis wydawalo mi sie ze cola mi pomogla .. ale ot bylo chwilowe wrazenie .. zaraz rzeczywistosc zatargala mnie do lazienki

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2011-09-01 o 15:05
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 15:12   #4464
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
mi tez zimno
Cytat:
kubusewa zimno Ci? kurcze, slyszalam,ze w ciazy to raczej temp.sie podnosi ja jestem zmarzluch,ale o dziwo mi cieplo[COLOR="Silver"]
tez tak czytalam ze w ciazy jest cieplej kobiecie a tu lipa, a tak sie cieszylam ze dzidzia mnie bedzie zima grzac hehe

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 15:12   #4465
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
a u mnie bywało różnie i nie mam o to pretensji do tych dziewczyn i wierzcie mi, że prowadzący też (a mam przyjemność czasami pomęczyć studentów z tego i owego), co innego jak ktoś jest leserem i po prostu kombinuje, albo potrzebuje wcześniej zaliczyć bo wyjeżdża za granicę, a co innego jak przychodzi mama w zaawansowanej ciąży - przecież może nie czuć się, stres egzaminacyjny też może spowodować jakieś dziwne "zachowanie" przed wczesne skurcze lub coś podobnego, jak przyszła mama chce sobie rozłożyć stres i wszystko zaliczać po kolei to ja nie widzę przeciwwskazań

no Kubusewa akurat niestety nie czuje sie najlepiej, ale sa mamy w ciazy ktore czuja sie wysmienicie ale im sie nie chce - i takie przypadki mam wlasnie na mysli, ze wychodza z zalozenia ze ciezarna ma prawo czuc sie nie dobrze i mimo ze im nic nie dolega to to wykorzystuja ...

a z tym wolnym czasem jest dokladnie jak napisalas - im mniej do robienia tym mniej czasu na to wszystko i sie czlowiek nie wyrabia Ja jak pracuje to mam w mieszkaniu czysto, pranie zrobione, zakupy zrobione na biezaco, a jak mam wolne to siedze przed kompem pol dnia, potem ewentualnie zrobie obiad i to wszystko, wraca maz i spedzamy czas razem
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
niektore kobitey w ciazy maja natomiast tak - ze przez kilka pierwszych miesiecy jest im zimno, a pozniej strasznie goraco, chyba wole juz to zimno niz goraco...a co ja moge sobie wolec swoja droga...srednio to ode mnie zalezy
Ja jak byly u nas upaly to wieczorem mimo ze temp byla juz ok to nie umialam z goraca zasnac - najbardziej goraco bylo mi w stopy a teraz jak bylismy w polsce to wujek meza zabral nas na dlugi spacer po lesie i nad zalew i tez bylo goraco to wieczorem cale nogi mnie az parzyly z goraca - musialam robic oklady nie wiem czy to ma zwiazek z ciaza, ale nie podoba mi sie to teraz jak temperatury na dworzu sa po 20-23 stopnie to czuje sie wysmienicie
Cytat:
zalezy jak na to patrzec dla mnie odbijanie jest o tyle nieprzyjemne ze czesto pojawia sie przy tym posmak i zapach - tego co zjadlam w polaczeniu z sokami zoladkowymi - jednym slowem bleeeee .... na szczescie nie odbija mi sie ciagle, tylko jak zjem cos ciezszego. Ale sa chwile ze zjadlam cos rano, a do wieczora tym bekam za przeproszeniem ... i mysle ze o takie odbijanie chodzilo

Ja juz posprzatalam mieszkanko, zaraz ide do pralni zaniesc mezowe gajery do czyszczenia i biore sie za obiadek
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-01, 15:16   #4466
tikki85
Zakorzenienie

No ja dziś męczę się na razie ze zgagą, ale to pewnie dlatego, że jeszcze nie moja pora na . Nawet obiad zjadłam - jestem z siebie dumna .
Stary 2011-09-01, 15:17   #4467
karolca
Zakorzenienie

Kubusewa, spróbuj z tym imbirem. Zapytaj może o jakieś cuekirki z korzeniem imbiru w aptece, może są.
Niestety hormony swoje robią i możemy jedynie złagodzić objawy, niestety nic na 100% nie pomoże.
Ja niemal w 100% wyeliminowałam wszystko to, co powoduje mdłości i wymioty, ale jak mam zwymiotować, to i tak to zrobię obojętnie czy będę po śniadaniu czy przed (choć po jeszcze mi się nie zdarzyło, za to z głodu owszem i to w połowie dnia).
Zwróć uwagę na to, czy jak zjesz cokolwiek czy nie czujesz lekkiej ulgi. Spróbuj też z ssaniem cukierków. Zozole są fajne, bo kwaskowe, bo fajnie musują. Ja miałam zwykłe landrynki owocowe, najtańsze z marketu i rano dawały radę. Gdy robiłam śniadanie byłam skupiona na cukierku a nie na całym otoczeniu
Pomaga żucie gumy - albo owocowej albo miętowej. Jednak trzeba szybko zjeść po niej, bo jest słodzona słodzikiem a nie normalnym cukrem. A chodzi przede wszystkim o cukier.
Wiem, że tak doradzać jest łatwo staraj się jeść lekkie rzeczy - bardzo fajnie "wchodzi" przy złym samopoczucie chrupkie pieczywo pełnoziarniste, wafle ryżowe. Przede wszystkim wybieraj rzeczy lekkie, bogate w błonnik, białko i węglowodany. Błonnik pomoże na zaparcia, białko i cukry są podstawą budowy komórek.
Również spróbuj zjeść kisiel (jesli lubisz). Zawsze to jakiś płyn. Poza tym otaczaj się zapachami, które lubisz i które nie powodują u Ciebie żadnych dolegliwości.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-01, 15:18   #4468
MoniaHan
Wtajemniczenie

dzisiaj mam ambitny plan wieczorkiem zrobic rybke po grecku...ale dopiero jak wroce z pracy, zrobie sobie drzemke, czyli tak o 6 pewnie wezme sie za gotowanie.

Stary 2011-09-01, 15:22   #4469
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
mi tez zimno

tez tak czytalam ze w ciazy jest cieplej kobiecie a tu lipa, a tak sie cieszylam ze dzidzia mnie bedzie zima grzac hehe
Moja siostra dowiedziała się o ciąży już w drugim trymestrze. Zaczął się maj. Lato tamtego roku było bardzo ciepłe a ona albo siedziała i się pociła albo było jest koszmarnie zimno. Jednak częściej było jej zimno.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
dzisiaj mam ambitny plan wieczorkiem zrobic rybke po grecku...ale dopiero jak wroce z pracy, zrobie sobie drzemke, czyli tak o 6 pewnie wezme sie za gotowanie.
o ile jeszcze będzie się chciało

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-01, 15:32   #4470
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Kubusewa, spróbuj z tym imbirem. Zapytaj może o jakieś cuekirki z korzeniem imbiru w aptece, może są.
Niestety hormony swoje robią i możemy jedynie złagodzić objawy, niestety nic na 100% nie pomoże.
Ja niemal w 100% wyeliminowałam wszystko to, co powoduje mdłości i wymioty, ale jak mam zwymiotować, to i tak to zrobię obojętnie czy będę po śniadaniu czy przed (choć po jeszcze mi się nie zdarzyło, za to z głodu owszem i to w połowie dnia).
Zwróć uwagę na to, czy jak zjesz cokolwiek czy nie czujesz lekkiej ulgi. Spróbuj też z ssaniem cukierków. Zozole są fajne, bo kwaskowe, bo fajnie musują. Ja miałam zwykłe landrynki owocowe, najtańsze z marketu i rano dawały radę. Gdy robiłam śniadanie byłam skupiona na cukierku a nie na całym otoczeniu
Pomaga żucie gumy - albo owocowej albo miętowej. Jednak trzeba szybko zjeść po niej, bo jest słodzona słodzikiem a nie normalnym cukrem. A chodzi przede wszystkim o cukier.
Wiem, że tak doradzać jest łatwo staraj się jeść lekkie rzeczy - bardzo fajnie "wchodzi" przy złym samopoczucie chrupkie pieczywo pełnoziarniste, wafle ryżowe. Przede wszystkim wybieraj rzeczy lekkie, bogate w błonnik, białko i węglowodany. Błonnik pomoże na zaparcia, białko i cukry są podstawą budowy komórek.
Również spróbuj zjeść kisiel (jesli lubisz). Zawsze to jakiś płyn. Poza tym otaczaj się zapachami, które lubisz i które nie powodują u Ciebie żadnych dolegliwości.
Jeszcze ponoc pomagaja biszkopty moja znajoma jak byla w ciazy i bylo jej niedobrze z rana to przed wstaniem z lozka wciagnela biszkopta i dawala rade - moze sprobujcie

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Dziewczyny a zauwazylyscie jakas zmiene w owlosieniu? Nie chodzi mi o tempo odrastania wloskow ale np o to czy macie wokol pepka ciemniejsze wloski? Mi wyrastaja takie ciemne, ze az wstyd i je caly czas golilam, a dzisiaj mi maz powiedzial ze rozmawial z kolezanka i ponoc nie wolno ich golic, bo to takie typowo ciazowe wloski i ze jak sie goli je przez ciaze to po ciazy zostaja powiekszone ujscia cebulek wlosowych a wiadomo ze nieladnie to wyglada.... ja nie wiem jak ja wytrzymam nie galac ich
3270g, 47 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości