|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Lepszy pierścień w garści niż konkubent na dachu!" cz. 40! :D
klubik
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#3182 |
|
MBZ♥
|
Kawa całą trylogię pochłonęłam
![]() Crozee do kliniki jedziemy na przełomie września/października. czekam na ustalenie konkrtnego terminu. Pojedziemy tam z kompletem badań, wynikami histopatolog. i wypisami ze szpitala![]() Arrakis mi najbardziej Koontza podoba się "Mąż" Karola zaraz sprawdzę co polecasz ![]() Ostatnio ściągnęłam jeszcze Moora :Najgłupszy Anioł, Baranek. dobrze się zapowiadają ![]() I jeszcze Abonent czasowo niedostępny Ewy Ostrowskiej Edytowane przez BYou Czas edycji: 2011-09-01 o 13:55 |
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
mi najbardziej w pamiec zapadla "Północ" i - tu nie pamietam tytulu - o tym jak babka mieszkala w takim domu sterowanym komputerem - jej ojciec wynalazca byl i skonstruowal i chcial ten komputer ozywic - i ten komputer sie zakochal w tej dziewczynie i ja uwiezil w domu....
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Czas na zakupy, dziś w planach pizza by Carmi z okazji rocznicy zaręczyn
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
uczę się i boli mnie brzuch ze stresu. Nie wiem jak dam radę do jutra do 16
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Zacznę od ciepłej zupki ogórkowej
Dzięki Smerf. Jeszcze do tego w sobotę dostaję @
|
#3189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnia rozmowa o ślubie sprzed kilku miesięcy tak jak pisałam skończyła się awanturą. Dlatego ja więcej tematu przyszłości nie poruszam. Data ślubu jest ustalona, zna ją. Jeśli rzeczywiście chce spędzić swoją przyszłość ze mną podejmie jakieś kroki, by tak było. Boli mnie też to, że nie widzi problemu w naszych częstych kłótniach i w ich formach. Ja chce nad tym pracować i chce żeby było lepiej bo go kocham. Ale uważam, że nad takimi rzeczami pracować muszą oboje partnerzy i mieć świadomość po co to robią. Co z tego, że nie rzucamy niczym w siebie, zawsze się godzimy, nikt na nikogo winy nie zwala jak kilka dni później znów jest tak samo? Cytat:
Podobno chce się ze mną kiedyś zaręczyć i wziąć ślub. W porządku. Rozumiem, że teraz jest młody i te sprawy go nie interesują. Ale jeśli za dwa lata, jako 26-letni facet nadal będzie myślał o przyszłości jak 16-latek no to cóż... Będzie koniec złudzeń i moich i jego. No chyba, że skończy studia, dojrzeje i w końcu będziemy mogli porozmawiać ze sobą jak dorośli... Najka coś czuję, że wrócisz z pierścionkiem Poza tym umieram. @...
|
||
|
|
|
#3190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że Ci wyjdzie ![]() A odnośnie książek, to mój ex miał aspiracje na intelektualistę i w opisach na gg umieszczał ksiązki, które przeczytał A pisał coś takiego "Kiedy byłem dzieckiem sztuki - polecam" albo "Dzień wiatru - wspaniała książka". Wątpie czy je przeczytał, skoro nawet tytułu nie potrafił poprawnie zapamiętać
|
||
|
|
|
#3191 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ależ oczywicie , że tak już na sylwestrze 2010/2011 myślałam co będę robić za rok ![]() A tak serio chcę spędzić sylwestra w tym roku sama z TŻ ![]() pierwszy raz jako narzeczona i ostatni raz jako panna ![]() Cytat:
Cytat:
nie mogę się doczekać efektów chyba nam się pochwalisz jakimiś fotkami ![]() super gratulację ![]() my mamy rok za 21 dni ![]() ale super uczucie ,że jesteśmy coraz bliżej TEGO dnia Cytat:
Cytat:
U mnie w okolicy dziewczyna robi super zdjęcia Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętaj jedno będziesz tam z TŻ więc nie ma czego się bać ! A urlop będzie super Witam Idę teraz klub nadrobić
|
|||||||
|
|
|
#3192 |
|
MBZ♥
|
Arrakis a to niejst czasami: Ziarno demona?
Kawa 2 część ziewczyna, która igrała z ogniem bardzo koncentruje się na Lisbeth Pierwsza część postawiła wysoko poprzeczkę i myślałam że druga będzie utrzymana w podobnym stylu i nie pomyliłam się to co irytowało mnie w pierwszej części czyli drobiazgowe opisy otoczenia tu się bardzo sprawdziły![]() Nie zrażaj się piewszymi stronami trochę nudzą, po I częśći oczekuje się dobrego klimatu, a tu klops-potem się rozkręca i nie w sposób się oderwać i doczekać do kolejnej częściOstatnia część zaczyna się w miejscu gdzie kończy się druga fajnie trzyma w napięciu, pokazuje współczesną Szwecję, mechanizmy działające w tym kraju. Masa dopracowanych dialogów, szczegółów. Takie dziennikarstwo śledcze od kulis![]() Carmi zapisałam autorów dzięki sprawdzę w poniedziałek w bibliotece![]() co do aspiracji byłego to opisy nic nie dadzą skoro pewnie wiedza o książkach kończy się na tytułach i wszechobecnych cytatach. To ten od witania się na ulicy?Gothko to Ty Go znasz najlepiej. Może odkłada decyzje o zaręczynach--i wszystko co związane z tym tematem--bo wie, że teraz kiedy uczy się nie byłby w stanie zapewnić Wam poczucia bezpieczeństwa? Może jest przekonany, jak wiele Osób, że jeśli zaręczyny to i zaraz 9czyt. w ciągu roku-dwóch) ślub?Może nie uznaje idei zaręczyn dla samego potwierdzenia uczuć? Edytowane przez BYou Czas edycji: 2011-09-01 o 14:40 |
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
ooo zdecydowanie tak..zwłaszcza, że nieznany mój los w tej firmie
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak, to ten sam
|
|
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Gothka przez jakiś czas mój TŻ reagował złością na tematy zaręczyn- ślubu. Wycofałam się i kiedyś to jego znajomi z nim pogadali i wytłumaczyli,że przyszłości nie należy się bać. I teraz sam zagaduję, kiedy ja o tym mówię normalnie ze mną rozmawia. Twój TŻ ma 26 lat? to nie jest młodzieniaszek i niech się nie oszukuję
bo jeśli on dobiega 30 a czuję się na 20 lat to i za 10 lat nadal będzie tak miał.Maja wpadaj mam cały gar
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam do galerii na obiad i dokupic prezent. Miłego dnia
|
#3198 |
|
MBZ♥
|
Carmi chwała Bogu, że to "były"
![]() Majasn czasem trzeba zagryźć zęby. Oby nie przesadzali bo ![]() Kasia odpocznij trochę
|
|
|
|
#3199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dlatego chciałabym, żeby myśląc o przyszłości myślał MY a nie tylko o sobie... ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
![]() Tż ma prawie 24 lata. O tych 26 napisałam dlatego, że mam nadzieję, że do tego czasu tż coś zrozumie, przemyśli, dojrzeje... Jeśli nie to ja przestanę się oszukiwać. Mój ojciec jest wiecznym chłopcem i wiem, jak wygląda życie z kimś takim. To nie dla mnie... |
||
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam taką nadzieję
Jeszcze nigdy nie robiłam sama pizzy, raz robiliśmy z P. z przepisu jego mamy.
|
#3201 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o Martina, to czekam na piatą część z niecierpliwością
![]() Pierwszy raz pochłonęłam serię jakieś sześć lat temu. Nie spałam i czytałam a w wekeend nie wychodziłam z łóżka Tym razem już spokojniej, ale też mi się podobało bardzo
|
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
moglo byc - nie jestem w stanie wszystkich tytulow zapamietac
![]() ide obiad odgrzac - mam nadziewanego kabaczka - chce ktoras?
|
|
#3203 |
|
MBZ♥
|
Gothko kłótnie o których piszesz wynikają z rozmów o przyszłości, a może Jemu te rozmowy cały czas kojarzą się z ustaleniem daty slubu?Nie porównuj Go ze swoim Ojcem. Nie doszukuj się się na siłę podobieństw bo się zadręczysz.rozumiem Twoje rozżalenie
daj sobie trochę czasu, obserwuj Jego zachowanie, nie przypieraj do ściany. Może jak rozmowy będą prowadzone na luzie to się Chłopak otworzy?A jak nie to Go huknij, zamknij do piwnicy, przykuj do ściany i codziennie pytaj czy masz skończyć Jego survival
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
BYou ale oni właśnie datę ślubu mają teoretycznie ustaloną
![]() idę z psem
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3206 |
|
MBZ♥
|
Arrakis mam ochotę
![]() Kasiu weź mojego też ![]() Datę widziałam w podpisie Gothki ![]() Tylko teraz nasuwa siępytanie po co Jej TŻ zgodził się na ustalenie skoro teraz wali fochy?Na odczepnego? Może na rękę Mu tak odległa data i uważa, że niepotrzebne są teraz rozmowy bo przecież jeszcze dużo czasu. |
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku miało być żartobliwie, takie tam wertowanie kalendarzy i duszenie się przy tym ze śmiechu jak rzucaliśmy głupie propozycje a potem już po prostu została jako ta ,,oficjalna". Nie za szybko, po studiach, w odpowiednim wieku. I mój facet chyba wyszedł z założenia, że skoro ustaliliśmy to z jego strony to już wszystko bo tak czy tak za niego wyjdę. Zero starań. Z ojcem go nie porównuję ale jak tak dalej pójdzie to płakać i prosić go o nic nie będę. Nie ma obowiązku ze mną być więc skoro to taki problem pomyśleć o przyszłości to męczyć go nie będę. Widocznie lepiej mu będzie beze mnie ![]() The end...
|
|
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Gothko, myslę, że Wasza data ślubu jest bardzo odległa i tak też ją traktuje Twoj tzt. Byc moze uważa, ze skoro to jest dopiero za 5 lat, to jeszcze macie duzo czasu na ustalenia, a na ten moment nie czuje sie gotowy. Ja po 5 latach naszego zwiazku wziełam slub, ustalenia nt. przyszlosci zaczelismy 2 lata temu. Daj tztowi czas i lepiej popracujcie nad jakoscia waszego zwiazku, bo wałkowanie tematu slubu, ktory ma sie wydarzyc za 5 lat dopiero moim zdaniem jest troche bez sensu....
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Gothka i może ustalenie było błędem. Bo ja np lubię sobie siedzieć z TŻ i rozmawiać o przyszłości. I wkurza mnie myślenie facetów co poniektórych,że wspomnienie o zaręczynach to od razu ślub, a o ślubie to od razu dzieci itp.
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
jakbys była bliżej to serio bym wpadła
![]() no trzeba..ale ja asertywna byc potrafię więc jak zobaczę, że cos jest mocno nie halo to powiem ładnie, że mam inne ważniejsze zadania..zwłaszcza, że za 2 tygodnie wizytacja przyjeżdża i trzeba sie spiąć..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

mam nadzieję, że Ci wyjdzie 
A pisał coś takiego "Kiedy byłem dzieckiem sztuki - polecam" albo "Dzień wiatru - wspaniała książka". Wątpie czy je przeczytał, skoro nawet tytułu nie potrafił poprawnie zapamiętać

powiedzcie, ze to realne

Na początku miało być żartobliwie, takie tam wertowanie kalendarzy i duszenie się przy tym ze śmiechu jak rzucaliśmy głupie propozycje a potem już po prostu została jako ta ,,oficjalna". Nie za szybko, po studiach, w odpowiednim wieku. I mój facet chyba wyszedł z założenia, że skoro ustaliliśmy to z jego strony to już wszystko bo tak czy tak za niego wyjdę. Zero starań.