Avonomaniaczki plotkują, TŻów wychowują i coraz więcej kupują - cz.3 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-01, 13:10   #4381
malutka84
Zakorzenienie

Dot.: Avonomaniaczki plotkują, TŻów wychowują i coraz więcej kupują - cz.3

Cytat:
Napisane przez Resscue21 Pokaż wiadomość
uznaliśmy z tomkiem że trzeba skonczyć mowić ze mam w brzuszku fasolkę tylko że mam kropka wiec od dziś nie fasolka a kropek prosze państwa
Serdecznie witam Mamusię Kropka
Stary 2011-09-01, 13:54   #4382
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez malutka84 Pokaż wiadomość
Serdecznie witam Mamusię Kropka
hihi

Maleństwo moje
Resscue21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:01   #4383
cheneelle
Zakorzenienie

Witajcie
Przez jutrzejszy wylot dopiero teraz usiadłam na tyłku bo się okazało, że Dawid w ogóle walizki nie ma I trzeba było jeździć i szukać, bo on garanatowej od mojego taty pożyczyć na 7dni nie może nie bo nie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Ech...
A może też wstawię zdjęcie, jak koleżanki brzuchatki .
Mój brzuszek w 20 tygodniu.
(Dużego brzucha nie mam w ubraniu, tylko w bieliźnie, a to wiecie, nie będę się obnażać ).
Sheryl śliczna jesteś

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
U mnie było podobne odrywanie w żłobku ale to przy drzwich sali juz, przyznaję że sama się poryczałam jak zostawilam dziecko po raz pierwszy. a w przedszkolu normalnie do szatni wchodziliśmy, zaprowadzaliśmy przebrane do dzieci do sali, przedstawialiśmy siebie i dziecko (za pierwszym razem) Pani, a potem wylot.

Uff dziewczyny jak mi ulżyło, aż muszę się wygadać. Byłyśmy na rozpoczęciu roku z Oliwią- miałam strasznego stresa- bo musiałam przeprowadzić rozmowy o cukrzycy. A że to czwarta klasa i wychowawca się zmienia to się autentycznie bałam- bo co człowiek to inne podejście.
Udało mi się porozmawiać z nauczycielką od tańca- spoko to przyjęła, wzięła ode mnie materiały edukacyjne, powiedziała że poczyta, jak tylko Oliwia chce chodzić to ona nie ma przeciwwskazań, że będzie cały czas ze mną w kontakcie.
Po rozpoczęciu poprosiłam nową wychowawczynię o rozmowę, odprowadziła dzieci i usiadłyśmy. Tak mnie pozytywnie zaskoczyła, że aż mi się na serduchu ciepło zrobiło- powiedziała mi ,że co prawda miała na zajęciach dzieci z cukrzycą, ale po raz pierwszy w jej własnej klasie się zdaża- poprosiła o materiały, powiedziała mi że poszpera w necie i książkach, żeby się jak najwięcej dowiedzieć- że nie ma problemu z mierzeniem cukru na lekcji jakby się Oliwia źle czuła, pokazała jej swój kantorek (bo jest wuefistką) powiedziała,że w każdej chwili może do niej przyjść jakby się coś dzialo. Super bardzo pozytywne wrażenie na mnie zrobiła- umówiłyśmy się też na jutro że podejdę z Oli i opowiemy dzieciom, że będzie sobie robiła zastrzyki, mierzyła cukier- tak żeby nikt jej nie dokuczał czy wyśmiewał.
U Pani dyrektor też było super, przyjęła informacje o chorobie dziecka o insulinie- powiedziała, że dziecko mimo choroby ma się czuć normalnie w szkole- też super.
Natomiast Pani pielęgniarka- szok- powiedziała z pretensja jedno mi odeszło, kolejne przyszło- więc jej mówię że według danych ze szpitala ta szkoła ma najwięcej dzieci z cukrzycą - na co była zdziwiona- ogólnie też była zdziwiona tym, że dziecko nie ma pompy- bo jak to? i jak może mieć tyle dawek insuliny?. No byłam w szoku, że przedstawiciel jakby nie było służby zdrowia, nie wie że pompy są refundowane tylko do pewnego wieku, i że profil podania insuliny zależy od cukrów.

Potem pojechalismy do Poaradni na wizytę- dostałam pochwalę od dietetyczki- mimo, że się bałam, bo po powrocie z nad morza gdzie cukry były ok teraz skaczą jak szalone. Uspokoiła mnie powiedziała,że to normalne, dała kolejne materiały, kilka podpowiedzi co do lodów i innych rzeczy które Oliwia lubi. Pochwaliła mnie za dobór dawek- normalnie kamień z serca. Pani doktor też była zadowolona z pomiarów, z cukrów z doboru dawek, ptrzebadała ją, dała mi tez dla bezpieczeństwa zaświadczenie do szkoły, że Oli jest na insulinie.
Będziemy się widzieć w listopadzie.

ale jestem szczęśliwa- a cała noc nie spałam...z wrażenia i ze strachu.
Ta piguła przyprawiła mnie o szybsze bicie serca Ale dobrze, że wyjaśniłaś wszystko nowym nauczycielom, a najbardziej jestem ciekawa jak sobie teraz da radę twoja córcia.
Wiecie, nigdy nie chodziłam do przedszkola Jakoś tak nie wiem czemu Więc nawet gdybym chciała pamiętać jak to jest jak się po raz pierwszy zostaje samemu bez mamy to nie wiem jak to jest. A moi bracia uwielbiali chodzić do przedszkola. Oni już o 7 byli gotowi wyjść z domu, a jak mieli wychodzić z przedszkola to taki ryk że masakra

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Resscue jak tam Twój/Twoja Kropek/Kropeczka???
Czytałam że rozmawialiście z Tomkiem i że czekały na Ciebie róże Cieszę się, że już jest troszkę lepiej
Stary 2011-09-01, 14:03   #4384
sarraa
Zakorzenienie

Ja też nie mogę nosić golfów, bo mnie duszą, podobno mam tak od urodzenia, "uczuelnie" na golfy

Mam takie pytanie do dziewczyn studiujących, wychodząc z LO dostałam tą swoją kartę od pielęgniarki ze wszystkimi bilansami itd. będę musiała to na studiach znowu dawać do szkoły czy już ich to nie interesuje?
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:14   #4385
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość

Resscue jak tam Twój/Twoja Kropek/Kropeczka???
Czytałam że rozmawialiście z Tomkiem i że czekały na Ciebie róże Cieszę się, że już jest troszkę lepiej
kropek ma sie chyba dobrze , w sumie to nie wiem bo nic nie mowi
Z tomkiem juz jest super sielanka małzeńska pełną parą

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
Ja też nie mogę nosić golfów, bo mnie duszą, podobno mam tak od urodzenia, "uczuelnie" na golfy

Mam takie pytanie do dziewczyn studiujących, wychodząc z LO dostałam tą swoją kartę od pielęgniarki ze wszystkimi bilansami itd. będę musiała to na studiach znowu dawać do szkoły czy już ich to nie interesuje?
z tego co mi wiadomo to chyba nie jest to potrzebne na studiach. ale nie dam sobie ręki uciąć bo nie pamietam co tomek z tym robił

Maleństwo moje

Edytowane przez Resscue21
Czas edycji: 2011-09-01 o 14:16
Stary 2011-09-01, 14:27   #4386
Oja 84
Zadomowienie

Wróciłam od lekarza. Oczywiście mała tej pediatry to się tak boi, że szok ale uż nie panikowała tak histerycznie jak ostatnio, choć i tak płakała i się tuliła i chowała w moich ramionach
Te krostki to najprawdopodobniej uczulenie na chemię zawartą w pożywieniu, w naszym przypadku na 100% ze słodyczy, ja tej lekarce nie przyznawałam się nawet jakie ilości moja mała pochłania, że je więcej słodkiego niż normalnych rzeczy ale tak to jest jak pół dnia mała spędza z dziadkami... ile ja się natłumaczyłam, żeby jej tyle nie dawali, ile się nakrzyczałam, kategorycznie zabraniałam...ale oni nie potrafią jej odmówić pozatym ona wie gdzie co jest i wymusza płaczem histeryzuje jak jej się nie da. Ja to w takich sytuacjach nie reaguję na jej histerie ale dziadki maja zbyt miękkie serce i oo.

No i oczywiście tak jak już pół roku temu przypuszczałam, trzeba będzie sie z nią wybrać do dentysty bo dwójka jej się psuje (a ma 1,5 roku) i jak się tego zęba nie zabezpieczy to może zbyt wcześnie wypaść lub ułamać od ugryzienia nawet bułeczki...
Cytat:
Ja mam zamowienie na 2 szt czyli dostane za nie 91, 80 zl, a za 5 szt zaplace po opuscie 114,75 zl czyli za pozostale 3 szt zaplacilabym tylko 22,95 zl. No i wlasnie nie wiem czy skorzystac....???
ja bym brała bez zastanowienia! Toć to wychodzi 7,65 zl za szt!!! jak nie opchniesz później to na prezenty na święta będzie jak znalazł
Cytat:
Do
Komendanta Wojewódzkiego Policji
w Katowicach
Szanowny Panie,

Zapoznawszy się uprzednio z ogłoszeniami o dobrze, zamieszczonymi na stronie internetowej Komendy Wojewódzkiej Polski w Katowicach , zwracam się z uprzejmą prośbą o przyjęcie mnie do służby w Komendzie Powiatowej Policji w Rybniku

Prośbę swą motywuję tym, że od zawsze zależało mi na tym, aby stać na straży prawa, móc walczyć z przestępczością oraz eliminować wszelkie przypadki zakłócania porządku publicznego. Ponadto pragnę nadmienić, że jestem osobą o wysokiej kulturze osobistej. Cechują mnie uczciwość i odpowiedzialność.

Spełniam też wszystkie wymogi, jakie polskie prawo stawia kandydatom na stanowisko Policjanta. Posiadam polskie obywatelstwo oraz nieposzlakowaną opinię. Nigdy nie byłem karany i mogę w pełni korzystać z wszelkich praw publicznych. Poprzez odbycie rocznej służby w wojsku posiadam uregulowany stosunek do tej instytucji.

W 2009 roku ukończyłem VI Liceum Ogólnokształcące w Rybniku im. Marii- Curie Skłodowskiej zdobywając tym samym wykształcenie średnie wraz ze zdanym egzaminem maturalnym. Pragnę również nadmienić, że odznaczam się wysoką sprawnością fizyczną, nad którą staram się pracować nieustannie. Moim dodatkowym atutem jest silna psychika i opanowanie, które według mnie powinny cechować każdego policjanta.

W załącznikach do mojego podania zamieszczam wszelkie dokumenty niezbędne do przyjęcia mojej aplikacji, tzn. kwestionariusz osobowy, życiorys zawodowy oraz kserokopię dokumentów potwierdzających moje wykształcenie oraz kwalifikacje zawodowe.

Liczę na pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.

Z wyrazami szacunku,
T.L

może być ??

a nie powinno być: Policji? a tak to ok

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 14:30   #4387
musso4
Zakorzenienie

a ja nie cierpię golfów no chyba że taki szeroki co szyji nie dotyka

despa fajnie, że już po stresie

mam dzisiaj full roboty, zajrzę wieczorem
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 14:38   #4388
malutka84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza. Oczywiście mała tej pediatry to się tak boi, że szok ale uż nie panikowała tak histerycznie jak ostatnio, choć i tak płakała i się tuliła i chowała w moich ramionach
Te krostki to najprawdopodobniej uczulenie na chemię zawartą w pożywieniu, w naszym przypadku na 100% ze słodyczy, ja tej lekarce nie przyznawałam się nawet jakie ilości moja mała pochłania, że je więcej słodkiego niż normalnych rzeczy ale tak to jest jak pół dnia mała spędza z dziadkami... ile ja się natłumaczyłam, żeby jej tyle nie dawali, ile się nakrzyczałam, kategorycznie zabraniałam...ale oni nie potrafią jej odmówić pozatym ona wie gdzie co jest i wymusza płaczem histeryzuje jak jej się nie da. Ja to w takich sytuacjach nie reaguję na jej histerie ale dziadki maja zbyt miękkie serce i oo.

No i oczywiście tak jak już pół roku temu przypuszczałam, trzeba będzie sie z nią wybrać do dentysty bo dwójka jej się psuje (a ma 1,5 roku) i jak się tego zęba nie zabezpieczy to może zbyt wcześnie wypaść lub ułamać od ugryzienia nawet bułeczki...

ja bym brała bez zastanowienia! Toć to wychodzi 7,65 zl za szt!!! jak nie opchniesz później to na prezenty na święta będzie jak znalazł

Wezmę, masz rację , idzie gwiazdka i może ktos je jeszcze zamowi a jak nie to dodam do prezentow, dzieki

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość

A ja kocham golfy!!! Moglabym w nich chodzic caly rok!
Stary 2011-09-01, 14:38   #4389
Oja 84
Zadomowienie

a tak w ogóle to zaczął sie rok szkolny a mój mąż właśnie z resztą ekipy budowlańców remontują szkołę ponadgimnazjalną... kurde, czemu chłopy w stadzie muszą się tak zachowywać, te wszystkie gwizdy i inne prymitywne sposoby na zaczepianie dziewczyn nie wiem jak on sam się zachowuje w pracy ale wiem z jakimi osobami on pracuje to będą mieli wesoło na przerwach

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Stary 2011-09-01, 15:48   #4390
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
a tak w ogóle to zaczął sie rok szkolny a mój mąż właśnie z resztą ekipy budowlańców remontują szkołę ponadgimnazjalną... kurde, czemu chłopy w stadzie muszą się tak zachowywać, te wszystkie gwizdy i inne prymitywne sposoby na zaczepianie dziewczyn nie wiem jak on sam się zachowuje w pracy ale wiem z jakimi osobami on pracuje to będą mieli wesoło na przerwach
Oj weseli są tacy Panowie z firm remontowych. A w szkole ponadgimnazjalnej to będą mieli nie raz okazję do głupich żartów :P
Stary 2011-09-01, 15:51   #4391
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
ja wam to na szybko pisałam , stad te byki

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
jak chodziłam do Lo , to raz takiemu jednemu robotnikowi przypierdzieliłam z torby ojjj a miałam ciężką

Maleństwo moje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 15:54   #4392
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

jak chodziłam do Lo , to raz takiemu jednemu robotnikowi przypierdzieliłam z torby ojjj a miałam ciężką
spoko, to nie to, że się czepiam tylko gdyby to była gotowa wersja do wydruku to chciałam Cię ustrzec przed wpadką

Stary 2011-09-01, 15:55   #4393
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
spoko, to nie to, że się czepiam tylko gdyby to była gotowa wersja do wydruku to chciałam Cię ustrzec przed wpadką
do druku nie , bo to musi być odręcznie napisane wiesz

Maleństwo moje
Stary 2011-09-01, 15:56   #4394
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
a może Tygrysek weźmie Cię na TIRa??
Dopiero teraz zobaczyłam Twoją propozycję i musiałam tłuc się busem

Cytat:
Baw się dobrze Kasiu
Ja też zaraz do galerii wybywam, bo jajko zniosę
Dziękuję
Byliśmy w Dworku Ojca Matuesza / pijalni Dworek obok, a osobno pijalnia piwa i jadłodajnia Przystępne ceny dań mają, aż mnie to zdziwiło Wzięliśmy sobie po zapiekance Ojca Matusza i przeżyłam szok... Była rozmiarów małego chleba W smaku nic nadzwyczajnego - zwykła zapiekanka, ale rozmiar i w dodatku za 6zł

Cytat:
Ja mam zamowienie na 2 szt czyli dostane za nie 91, 80 zl, a za 5 szt zaplace po opuscie 114,75 zl czyli za pozostale 3 szt zaplacilabym tylko 22,95 zl. No i wlasnie nie wiem czy skorzystac....???
Na Twoim miejscu nie zastanawiałabym się

Cytat:
yyy naborem źle napisałąm
Tak o Tomku , musze się sama wziąśc za te jego nabory bo on tylko gada gada i gówno robi
Przyjmą go bez szkoły policyjnej?
A ma tatuaż? To go dyskwalifikuje

Despo, tak się cieszę, że wszystko w porządku Fajnie, że nauczycielki tak podeszły do sprawy - brawa dla nich A pielęgniarka Pewnie ktoś jej załatwił "pracę"

Cytat:
Też takie lubię - jakby lejące, dziwnie układające się
Daj znać jak wrócisz, to ja Ci dziś zrobię kawę

Padam na twarz... Jakiś ten dzień taki, że w ogóle nie mogłam zwlec się z łóżka, a teraz usypiam na stojąco
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 16:06   #4395
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:

mi też duszno zarówno w golfach jak i w rajstopach wolę pończochy
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 16:26   #4396
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość

hehe tomek aż się zaśmiał kiedy to przeczytał najpierw trzeba się dostać do policji aby potem iść do szkoły policyjnej

Maleństwo moje
Stary 2011-09-01, 16:33   #4397
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
kropek ma sie chyba dobrze , w sumie to nie wiem bo nic nie mowi
Z tomkiem juz jest super sielanka małzeńska pełną parą
To się bardzo cieszę Z jednego i drugiego

Cytat:

Jak chodziłam do LO to pamiętam że z koleżankami tak im pocisnęłyśmy, że do końca remontu budynku byli dla nas bardzo mili

Cytat:
hehe tomek aż się zaśmiał kiedy to przeczytał najpierw trzeba się dostać do policji aby potem iść do szkoły policyjnej
Tak Nasza biurokracja
Stary 2011-09-01, 16:34   #4398
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz go wyśmiać w twarz, bo w rodzinie mam kilka osób, które są w szkoła policyjnych
Stary 2011-09-01, 17:00   #4399
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

jolkag78 widziałam, że masz na blogu włączone reklamy - klika ktoś w to? no czy i warto ($)?

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 17:11   #4400
loveve
Zakorzenienie

Cytat:
Natomiast Pani pielęgniarka- szok- powiedziała z pretensja jedno mi odeszło, kolejne przyszło- więc jej mówię że według danych ze szpitala ta szkoła ma najwięcej dzieci z cukrzycą - na co była zdziwiona- ogólnie też była zdziwiona tym, że dziecko nie ma pompy- bo jak to? i jak może mieć tyle dawek insuliny?. No byłam w szoku, że przedstawiciel jakby nie było służby zdrowia, nie wie że pompy są refundowane tylko do pewnego wieku, i że profil podania insuliny zależy od cukrów..
nie przejmuj się ta pielęgniarką kochanie myślę, że to nauczyciele sobie lepiej poradzą a nie ona. pamiętam moją z gimnazjum, jak ktoś do niej poszedł z czymkolwiek to miała pretensje po co jej d*pę zawracamy i na wszystko dosłownie na wszystko dawała krople żołądkowe

Cytat:
nie wiem jak Twój mąż. ale na terenie mojej szkoły są właśnie roboty i tacy młodzi pracownicy nie omieszkali sobie dziś jakichkolwiek uwag, a zamiast pracować to stali i się patrzyli i komentowali

Cytat:
no nie wiem jak to jest ale widziałam paru policjantów z tatuażami heee

Edytowane przez loveve
Czas edycji: 2011-09-01 o 17:15
loveve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 17:37   #4401
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Możesz go wyśmiać w twarz, bo w rodzinie mam kilka osób, które są w szkoła policyjnych
chyba w szkółce a nie w szkole. to jest zasadnicza różnica , poza tym wybacz ale teraz orientuje sie w temacie 100 % i nie ma szkoły policyjnej przed naborem
http://praca.policja.pl/portal/pwp/7...licjantem.html
tu se poczytaj z naicksiem na akapit
" Po przyjęciu do służby pojedziesz na ok. 5,5 miesiąca na szkolenie zawodowe podstawowe do jednej ze szkół policyjnych. Następnie, po zakończeniu tego szkolenia, w ramach adaptacji zawodowej, zostaniesz czasowo oddelegowany do pełnienia służby w oddziale prewencji Policji. Czas delegowania wynosi 49 dni, czyli będziesz musiał odbyć 37 służb. Celem adaptacji zawodowej jest podniesienie praktycznych umiejętności służbowych, nabytych podczas szkolenia zawodowego podstawowego, tj.: zabezpieczanie imprez masowych, ochrona obiektów ważnych dla bezpieczeństwa państwa, przedstawicielstw dyplomatycznych i urzędów konsularnych, działań pościgowych, poszukiwawczych realizowanych w ramach działań pododdziałów zwartych Policji."

wiec się nie spieraj kiedy nie masz racji.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
To się bardzo cieszę Z jednego i drugiego

Jak chodziłam do LO to pamiętam że z koleżankami tak im pocisnęłyśmy, że do końca remontu budynku byli dla nas bardzo mili

Tak Nasza biurokracja
troszke daremna biurokracja ale tak jest a koleżanka tutaj nie da sobie przegadać .

Maleństwo moje

Czas edycji: 2011-09-01 o 17:34
Stary 2011-09-01, 17:46   #4402
porzeczka2602
Zakorzenienie

Justynko akurat Kasia ma rację, Ty piszesz o szkółce po przyjęciu do służby. To są tylko szkolenia. A szkoła policyjna jest i można się do niej dostać w dwojaki sposób:
-albo jako "studia" po matrze
-albo po jakimś okresie pracy jest się do niej "skierowanym" ale to tylko nie liczni i tu w zależności od tego czy ma się już studia czy nie jest różny okres pobytu w tej szkole.

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-01, 17:47   #4403
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Hej Laski,witam się ja i nowy Lap
strasznie się mylę przy pisaniu,bo mam teraz z boku tę klawiaturę numeryczną,i ciągle zamiast enter lub backspace trzaskam po klawiszach obok
No to cytujemy troszeńkę
Cytat:
i co ja tej lekarce powiem, że jakie objawy mam niby? że "często odświeżam"?
juz widzę minę lekarki

Cytat:
Odprowadziłam mojego malucha do przedszkola po raz pierwszy, ale jestem jakoś zła.... Odbierają dzieci przy bramkach i panie zabierają do szatni... nawet nie można samemu odprowadzić i rozebrać...
Ja wiem, że to w obawie o te mamy nadwrażliwe i płaczące, ale my nie panikujemy i chciałabym normalnie się z nim pożegnać... nie podoba mi się to

Mam zły humor, zaraz jadę do galerii po telefon.
I tak będzie zawsze? hmm...to chyba niefajnie...no ale może z drugiej strony i lepiej...chociaż nie wiem,nie mam dziecka więc może nie będę mówić
i jak,telefonik jest? opowiadaj

Cytat:
Dziewczyny kupujecie 5 szt LRD w k13 żeby mieć 50 % opustu?
ja nie,chciałam nawet zachęcić dziewczyny 30% upustem asle i to nie zachęciło,dwie stwierdziły że LRD śmierdzi...piwem
Cytat:
Uff dziewczyny jak mi ulżyło, aż muszę się wygadać. Byłyśmy na rozpoczęciu roku z Oliwią- miałam strasznego stresa- bo musiałam przeprowadzić rozmowy o cukrzycy. A że to czwarta klasa i wychowawca się zmienia to się autentycznie bałam- bo co człowiek to inne podejście.

ale jestem szczęśliwa- a cała noc nie spałam...z wrażenia i ze strachu.
Widzisz jak dobrze poszło jesteś świetną mamą,dbasz o wszystko,każdy szczegół i wychowawczyni super,cieszę się z Tobą że Ola będzie miec dobrą opiekę
Cytat:
uznaliśmy z tomkiem że trzeba skonczyć mowić ze mam w brzuszku fasolkę tylko że mam kropka wiec od dziś nie fasolka a kropek prosze państwa
Pani Kropkowa

Cytat:
Wiecie, nigdy nie chodziłam do przedszkola Jakoś tak nie wiem czemu
Ja też nie,do zerówki od razu

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
jolkag78 widziałam, że masz na blogu włączone reklamy - klika ktoś w to? no czy i warto ($)?
apropo bloga,co to są te rozdania? na czym to polega?

Ech dziewczyny,muszę dalej ustawiać komp,teraz już kosmetyka,ulubione muszę poukładać i kanały w telewizorku
napiszę za jakiś czas
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 17:48   #4404
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
chyba w szkółce a nie w szkole. to jest zasadnicza różnica , poza tym wybacz ale teraz orientuje sie w temacie 100 % i nie ma szkoły policyjnej przed naborem
http://praca.policja.pl/portal/pwp/7...licjantem.html
tu se poczytaj z naicksiem na akapit
" Po przyjęciu do służby pojedziesz na ok. 5,5 miesiąca na szkolenie zawodowe podstawowe do jednej ze szkół policyjnych. Następnie, po zakończeniu tego szkolenia, w ramach adaptacji zawodowej, zostaniesz czasowo oddelegowany do pełnienia służby w oddziale prewencji Policji. Czas delegowania wynosi 49 dni, czyli będziesz musiał odbyć 37 służb. Celem adaptacji zawodowej jest podniesienie praktycznych umiejętności służbowych, nabytych podczas szkolenia zawodowego podstawowego, tj.: zabezpieczanie imprez masowych, ochrona obiektów ważnych dla bezpieczeństwa państwa, przedstawicielstw dyplomatycznych i urzędów konsularnych, działań pościgowych, poszukiwawczych realizowanych w ramach działań pododdziałów zwartych Policji."

wiec się nie spieraj kiedy nie masz racji.
W Szczytnie przyjmują cywili.
Nie chodzi mi o to, że do policji przyjmują tylko absolwentów szkół policyjnych, a o to, że do takiej szkoły może iść każdy, a nie tylko policjant.
W Rzeszowie od tego roku ruszy dodatkowy kierunek związany z pracą w policji oprócz kryminalistyki.

http://www.wspol.edu.pl/s/uczelnia/h...ji-w-szczytnie
Stary 2011-09-01, 17:49   #4405
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Justynko akurat Kasia ma rację, Ty piszesz o szkółce po przyjęciu do służby. To są tylko szkolenia. A szkoła policyjna jest i można się do niej dostać w dwojaki sposób:
-albo po jakimś okresie pracy jest się do niej "skierowanym" ale to tylko nie liczni i tu w zależności od tego czy ma się już studia czy nie jest różny okres pobytu w tej szkole.
TYLKO JAK SIĘ JEST ODDELEGOWANYM NA STUDIA , kobiety nie sprzeczajcie się bo jestem dzisiaj po rozmowie z policjantem który przyjmował podanie od tomka i wszystko nam jasno wytłumaczył , również tą kwestie.

Maleństwo moje
Stary 2011-09-01, 17:51   #4406
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Stary 2011-09-01, 17:52   #4407
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
W Szczytnie przyjmują cywili.
Nie chodzi mi o to, że do policji przyjmują tylko absolwentów szkół policyjnych, a o to, że do takiej szkoły może iść każdy, a nie tylko policjant.
W Rzeszowie od tego roku ruszy dodatkowy kierunek związany z pracą w policji oprócz kryminalistyki.

http://www.wspol.edu.pl/s/uczelnia/h...ji-w-szczytnie
przeczytaj sobie tam uwaga : Uwaga: Przyjęcie na studia do WSPol. osoby cywilnej nie jest jednoznaczne z przyjęciem jej do służby w Policji. - wiec to jest szkółka a nie szkoła którą się odbywa po naborze

zresztą wiecie swoje a ja swoje , koniec tematu ;]

Absolwent studiów uzyskuje dyplom ukończenia studiów pierwszego stopnia na odpowiednim kierunku oraz tytuł licencjata. Ponadto może się ubiegać o przyjęcie na studia drugiego stopnia (magisterskie), także na studia drugiego stopnia na kierunku „Bezpieczeństwo wewnętrzne” realizowane w Wyższej Szkole Policji w Szczytnie.
Policjant — absolwent studiów pierwszego stopnia zrealizowanych w WSPol. po spełnieniu kryteriów określonych w przepisach wynikających z ustawy o Policji oraz po złożeniu egzaminu oficerskiego jest promowany na pierwszy stopień oficerski — podkomisarza Policj

absolwent po dyplomie ma tylko licencjat i nic wiecej a policjant stopien oficerski .

wiec kurde zwykły cywili ma to jako przyuczenie do zawodu ,a prawdziwa szkoła policyjna daje tj.: zabezpieczanie imprez masowych, ochrona obiektów ważnych dla bezpieczeństwa państwa, przedstawicielstw dyplomatycznych i urzędów konsularnych, działań pościgowych, poszukiwawczych realizowanych w ramach działań pododdziałów zwartych Policji.

weźcie troszke czytajcie ze zrozumieniem , i nie wmawiajcie mi pierdół , wczoraj moze bym to łykła ale nie dzisiaj po rozmowe z policjantem.

idę się rehabilitować

Maleństwo moje

Czas edycji: 2011-09-01 o 17:58

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-01, 18:00   #4408
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
przeczytaj sobie tam uwaga : Uwaga: Przyjęcie na studia do WSPol. osoby cywilnej nie jest jednoznaczne z przyjęciem jej do służby w Policji. - wiec to jest szkółka a nie szkoła którą się odbywa po naborze

zresztą wiecie swoje a ja swoje , koniec tematu ;]

Absolwent studiów uzyskuje dyplom ukończenia studiów pierwszego stopnia na odpowiednim kierunku oraz tytuł licencjata. Ponadto może się ubiegać o przyjęcie na studia drugiego stopnia (magisterskie), także na studia drugiego stopnia na kierunku „Bezpieczeństwo wewnętrzne” realizowane w Wyższej Szkole Policji w Szczytnie.
Policjant — absolwent studiów pierwszego stopnia zrealizowanych w WSPol. po spełnieniu kryteriów określonych w przepisach wynikających z ustawy o Policji oraz po złożeniu egzaminu oficerskiego jest promowany na pierwszy stopień oficerski — podkomisarza Policj

absolwent po dyplomie ma tylko licencjat i nic wiecej a policjant stopien oficerski .

wiec kurde zwykły cywili ma to jako przyuczenie do zawodu ,a prawdziwa szkoła policyjna daje tj.: zabezpieczanie imprez masowych, ochrona obiektów ważnych dla bezpieczeństwa państwa, przedstawicielstw dyplomatycznych i urzędów konsularnych, działań pościgowych, poszukiwawczych realizowanych w ramach działań pododdziałów zwartych Policji.
Nazywasz Wyższą Szkołę szkółką A gdzie szacunek dla tej instytucji?
Po licencjacie jest magister, potem podyplomowe, szkolenia (na które twój powinien dostać skierowanie), a potem to ta sama droga.
Fakt jest faktem do Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie przyjmują też cywili, a twój twierdzi, ze do szkoły policyjnej biorą tylko policjantów. O to chodziło.

Edytowane przez katniewojt
Czas edycji: 2011-09-01 o 18:04
Stary 2011-09-01, 18:02   #4409
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
Ty mi tu foszków nie strzelaj bo ja nie Tomasz

Cytat:
początek ósmego miesiąca
Pięknie

Cytat:
Ech...
A może też wstawię zdjęcie, jak koleżanki brzuchatki .
Mój brzuszek w 20 tygodniu.
(Dużego brzucha nie mam w ubraniu, tylko w bieliźnie, a to wiecie, nie będę się obnażać ).
Pierwsza Twoja fotka u nas... Ślicznie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Żebyś wiedziała Justynko, jak mi teraz życie ciąży. Wszystko się tak ciągnie odkąd zmieniłam pracę z lepszą na gorszą. Potem mnie zwolniono i tak do tej pory, jak nie na stażach jestem, to teraz praca interwencyjna. Najgorsze jest to, że ciągły brak kasy nie pozwala człowiekowi na chwilę odetchnienia.
Niby nie mam źle, bo mieszkam u rodziców, którzy pomagają jak tylko mogą, ale ile można. W końcu bym chciała się usamodzielnić, mieć coś swojego.

A co najgorsze czuję się coraz mniej pewnie w stosunku do siebie.
Ehh koniec użalanie się nad sobą.
Proszę nie narzekać tylko cieszyć się zdrowiem!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
Stary 2011-09-01, 18:03   #4410
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Nazywasz Wyższą Szkołę szkółką A gdzie szacunek dla tej instytucji?
Po licencjacie jest magister, potem podyplomowe, szkolenia (na które twój powinien dostać skierowanie), a potem to ta sama droga.
Fakt jest faktem do Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie przyjmują też cywili.
dooobra dośc tematu . bo zaczne się w niego wczuwać
Tomasz ci przekazuje że " spoko skoro tak uważa , ja nie mam szkoleń przed poborem i gitara"

papa

Maleństwo moje

Czas edycji: 2011-09-01 o 18:06
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości