|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
http://allegro.pl/border-bordiura-mi...770975623.html mi się te paski bardzo podobają.. ale jak nie znajdziemy większego mieszkania to dzidziuś nie będzie miał przez jakiś czas własnego pokoiku;(
Może przezimujemy, a na wiosnę się coś znajdzie większego. Mamy 3 miesięczny okres wypowiedzenia więc trochę ciężko, a to Norwegia i nie małe pieniądze. zoskasamoska opierdziel babuchę to Ci się lepiej zrobi. Mi podniosła ciśnienie jedna forumowiczka z innego wątku. Obrażaniem. Powiedziała, że mi się hormony na łeb rzuciły. Ludzie jak nie mają argumentów to tylko obrażać potrafią.
#4112 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
Ja dla tej kobiety próbuje byc strasznie miła, ale widze, ze to nic nie daje, wiec przy nasteonej wizycie jak cos znow rzuci, albo zacznie oczami wywracać to też ją będę tak traktować. Hormony na łeb ? No co za babsko ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tak jak np. wczoraj czekałam 2,5 h do gina w kolejce, bo idzie na urlop, to wszystkie chcą zdążyć. I tam baba starsza koło 60-70 marudziła, że jak to możliwe, że taka kolejka! ![]() ![]() ![]() Mimo to, nie zraziło mnie do chodzenia dalej prywatnie do tego gina, bo on jest dobry po prostu. To jak powiedziałam mojej babci, że czkałam, to głupie pytanie: "a nie ma innych ginekologów???" ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
![]() A forumowiczka- brak mi słów ![]()
![]() |
#4114 |
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() ja miałam dziś pobudkę o 5 rano i jestem zombie ![]() No i dobra wiadomość ![]() ![]() ![]() Ja jestem w połowie 16 tygodnia i jak na razie biust urósł mi o jeden rozmiar. Jest C ![]() gratuluje wszystkich rozpoczętych tygodni ![]() Co do porodu to przy mnie będzie tz. Od początku gadał że będzie przy mnie w takiej chwili i nie wyjdzie nawet jeśli będę miała bóle i w wyniku chwilowego zaćmienia mózgu będę go wyganiać z sali ![]() Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-09-01 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj rozmawiałam z moją położną,odwiedzi mnie w środę - już niemogę się doczekac co mi powie ciekawego ta kobietka.
Co do poradu to ja che sama rodzic,tż niech czeka pod salą ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- hehe a mi wyleciało dziś z głowy ze to dziś czwartek czyli 24 tydz zaczynam ![]()
![]() |
#4117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że się przeprowadzasz, pewnie jesteś cała w skowronkach hehe ![]() ![]() ![]() No i gratuluję pierwszych ruchów!! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4118 |
Raczkowanie
|
Tak sobie siedzę i myślę dziewczyny, że ja was nie znam,,,,,, ale jak urodzę i nie będę miała czasu wejść na wizaż to strasznie będę za wami tęsknić.....
![]()
#4119 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wróciłam przed chwilą od sąsiadki i jak byłam u niej, to Dzidek mnie kopnął ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Wtajemniczenie
|
A mi piersi urosły bardzo przez co mam straszne rozstepy, ale juz mnie to nie rusza. Na początku byłam załamana, ale już sie przyzwyczaiłam do nich.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie czuje ruchów dziecka-chyba
![]() ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2011-09-01 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi się wydaje, że właśnie biust zaczyna rosnąć później. Zresztą czytałam gdzieś, że nie ma znaczenia, czy urósł, czy nie, czy jest pełny czy nie jeśli chodzi o karmienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj ciesze sie bardzo z przeprowadzki a tz jeszcze bardziej ![]() czyli bede pracować w rękawiczkach albo z dala od ziemi, wrr ze szkołą dam sobie rade bo lubie sie uczyć i wakacje juz mnie nudziły ale praktyki są straszne i sie boje ze te wredne babska dadzą mi wycisk. ![]() Karinio Ja myslałam ze ruchy poczuje za jakieś dwa tygodnie jak bedę w 18 tyg a tu dzidzia mamie niespodziankę wczoraj zrobiła. Niesamowite uczucie ![]() Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-09-01 o 18:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4124 |
Zakorzenienie
|
Moje piersi są pełne i jak np: podskakuje to czuje, że są ocieżałe,jakby ktoś ciężarki w nie włożył
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
![]() Dawno się nie odzywałam, miałam troche spraw ale jestem na bierząco. Witam wszytskie nowe mamusie a sporo się ich nazbierało ![]() ![]() Mamusią gratuluje rozpoczętch tygodni i poznania płci maluszków. Ja miałam dziś usg połówkowe i mój synuś Mikołaj ujawnił się pani doktor ![]() Wcześniej strasznie kopał jak położna mierzyła tętno. Tylko słabo widać było przepływ naczyniowy w serduszku ale sprawdzimy w 28 tygodniu wszystko naszczęście dobrze ![]() Edytowane przez Oluska1988 Czas edycji: 2011-09-01 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4126 |
Raczkowanie
|
Witam i ja
![]() Gratuluję udanych wizyt i kolejnego rozpoznania płci! Dostałam dziś poduchę, super wypaśna dziś będę testować ![]() Co do porodu to planujemy rodzić razem, przed porodem myślałam że w żadnym wypadku nie pozwolę się oglądać w takim stanie ale z czasem zmieniłam zdanie, i TZ też jest za, no chyba, że zmieni zdanie po szkole rodzenia ![]() Moja wizyta dopiero w środę a usg 3d za 2 tygodnie, już nie mogę się doczekać i jednocześnie troszkę się boję czy aby na pewno będzie wszytko ok... I coś jeszcze miałam napisać ale już zapomniałam, eh skleroza na stare lata ![]()
#4127 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam takie małe pytanko. Czy któraś z Was się orientuje czy matka, która samotnie wychowuje dziecko i studiuje otrzymuje jakis zasiłek z uczelni ? W internecie nic nie znalazłam na ten temat , a wstępnie chciałabym się dowiedzieć i wpierw skierowałam się do Was.
No i jeszcze jedno, nie wiem czy zacząć policealna za rok i dojezdzac jedynie 7 km do szkoly na weekendy czy pójść na studia i dojezdzac 60 km na weekendy? Biorąc pod uwagę, że będę miała dziecko i nie chciałabym siedziec cały weekend na uczelni , czy w miescie gdzie bym studiowała to wydaje mi się, że lepiej było by wybrać szkołe policealna, ale wtedy nie otrzymałabym zasiłku dla studiującej matki. No i co tu zrobic? Wiem, ze jeszcze duzo czasu, ale dzis mnie naszły juz takie myśli. |
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
Rozeznanie
|
ja dziś też miałam wizytę u lekarza. Po raz kolejny widziałam jajeczka miedzy nóżkami na usg, więc już nie może być inaczej
![]() mam lekki stan zapalny w pochwie i muszę brać jakieś globulki ![]() a tak to ok, Fifolek waży ok 350g ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | ||
Wtajemniczenie
|
Czesc, Dziewczynki.
Wrocilam niedawno z wizyty i jestem troche zmartwiona. Gin powiedzial, ze lozysko jest bardzo nisko i na razie absolutnie zadnego wspolzycia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzidzia jest na szczescie zdrowa. Uciekala od gruszki usg i ciezko bylo skubanca namierzyc. Jakis maly wielkoludek rosnie, bo wazy juz tyle co 2 tabliczki czekolady ![]() ![]() moj sobie pojedzie teraz podwojnie... ![]() Nikotynko, Twoj maz moglby byc ze mnie dumny. Poszlam z ranca do kosmetyczki na likwidacje bobra i taka gladka i pachnaca pojechalam do gina ![]() Ale nie martw sie. Poprzednie razy zawsze gin wypadal na krotko przed kosmetyczka, takze juz sie naogladal ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje,ze Tobie sie bedzie tak podobac ![]() ja jestem nia zachwycona ![]() Inutil, dziekuje za zaproszenie do klubu ![]() ![]() Agawoo, mozesz mi wytlumaczyc,co tesciowa ma w tej kwestii do gadania ??? Jestem w szoku, ze mozna czegos takiego zakazac ![]() Moj twierdzi,ze "nie wyobraza sobie nie byc przy porodzie i ze to on ma odcinac pepowine i wypowiedziec do dzidzi pierwsze slowa". Ale jak jeszcze mnie tak podenerwuje jak ostatnio, to bedzie mogl sobie odciac co najwyzej kuponik w sklepie.
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-01 o 19:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4131 | ||||||||||
Zadomowienie
|
wreszcie was nadrobiłam ufff
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja w week zaczynam 22 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a kto zajmie się dzieckiem? tż jest chętny ![]() ![]() ja chciałam iść na podyplomówkę od października teraz ale tż mówi zebym na rok poszła, że ciężko mi będzie, mimo że mama mi powiedziała, że na weekendy szkoły będzie przyjeżdzać do nas i sam by nie musiał zostawać. Ale jeszcze nie wiem czy w końcu ją otworzą, muszą zebrać minimum 25 osób chętnych a szkoda bo to moje marzenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie martw się łożyskiem! Ważne, że dzidzia rozwija się i rośnie zdrowo ![]() A tż straszny jest... ojj niedobry łotr!! ![]() ![]() Mój mąż to nic nie mówi, żeby mnie zdenerwować, hamuje się bardzo ![]()
![]() |
#4133 | |
Rozeznanie
|
Ja już po badaniu - a jednak męskie geny wygrały - będzie facet.
Szczerze mówiąc to miałam jeszcze nadzieję na dziewczynkę i zrobiło mi się naprawdę smutno i źle ![]() ![]() ![]() ![]() Może jestem uprzedzona czy coś. Sama mam tylko kuzynki, siostrę i 3 siostrzenice. Dopiero w dalekiej rodzinie są jakieś chuopy. ![]() Nie bardzo wiem co z nim potem robić. Tak wstępnie to będzie: Aleksander albo Tomasz albo Mateusz Cytat:
![]() Biust to moje utrapienie. Normalnie mam 75e/f. Teraz wchodzę i JEDEN miękki stanik tylko dlatego że się trochę rozciągnął. Chodziłam, szukałam i nic nie mogę kupić. I boję się że będzie gorzej. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4134 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Musiałam sobie kupić stanik, bo w żaden się nie mieszczą ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-09-01 o 20:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sama nie wiem czy tak dobrze, bo pewnie bym pracowała w tylko, do tego weekendy bez dziecka, jakos nie chce tak rzadko go widywać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli urodzi się chłopak, to nie wymienisz go nawet na 100 dziewczynek ![]() ![]() ![]() Ja rozumiem, że my jesteśmy z pearl wyrodnimi matkami, bo wolimy chłopaka i będziemy w razie dziewczyny śpiewały: "Córeczko wolałabym żebyś była chłopcem" ![]() ![]() Jeszcze rozważamy podmianę córki na syna w szpitalu ![]() No ale Ty masz czas do 'przyswojenia' tej myśli czasowo, a my nie, bo nie chcemy wiedzieć ![]() Nie ma co! Dzieciaczek jak dzieciaczek- kochany będzie ![]() perlpearl Ty masz tydzień wcześniej urodzić, ja tydzień później, no no, nasze jaja niespodzianki ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-09-01 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4137 |
Wtajemniczenie
|
Odczuwam ostatnio czasami kłucie w pochwie, tak jakby przy wyjsciu pochwy. Do tego kłuje mnie w połowie wzgórku łonowego. Czy to moze byc cos złego? Do tego lekarza dzis sie nie dostałam i szału zaraz dostane
![]() Czy takie kłucie moze byc normalne? Zauwazylam, ze pobolewa mnie jeszcze w okolicach pachwin. Nie cały czas, ale czasem zaboli. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-09-01 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4138 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a i faktycznie po kosmetyczce to taka przygotowana full fest poszłaś ![]() Cytat:
![]() co do biustu to na mnie już G jest maławe... ale są sklepy ja np mam super wygodny stanik pół usztywniany Ewy Bień kupiony w Chantelle ![]() Dużo marek ma większe rozmiary więc się nie przejmuj - rozmiarówka jest do K więc dla mnie też starczy ![]() Cytat:
![]() ![]() ps. ale ładujemy emotki - co chwilę mam komunikat, że wiadomość jest zbyt przeładowana grafiką ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4140 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam G
![]() ![]() Zosia to jest raczej normalne, rozciąga się macica i wiązadła ![]() ![]() zmykam spać, dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.